Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2019


Ο Ali γεννήθηκε με καισαρική τομή στις 12 Δεκεμβρίου στην Κομητεία Άρλινγκτον του Τέξας και αποτελεί σημείο αναφοράς λόγω των διαστάσεών του. Γεννήθηκε 6,5 κιλά και 54,6 εκατοστά, όντας μωρό-γίγαντας.
Σύμφωνα με φορείς του Τέξας, πρόκειται για το μεγαλύτερο μωρό που γεννήθηκε σε νοσοκομείο της πολιτείας. Ο μαιευτήρας που το έφερε στη ζωή είπε στη μητέρα του, Jennifer, και στον πατέρα του, Eric, πως δεν έχει ξαναδεί τόσο μεγάλο μωρό στα 30 χρόνια που εξασκεί το επάγγελμα.
«Περίμενα ότι θα ήταν γύρω στα 4,5 κιλά, όσα δηλαδή γεννήθηκε και η κόρη μου προ διετίας», σχολίασε η μητέρα του στην USA Today. «Σε καμία περίπτωση δεν περιμέναμε ότι θα ήταν 6,5 κιλά. Κανείς δεν το περίμενε βασικά».
Μετά τη γέννησή του μεταφέρθηκε στη μονάδα εντατικής θεραπείας για νεογνά, λόγω του χαμηλού σακχάρου στο αίμα του και του χαμηλού αριθμού αιμοπεταλίων, αλλά σύντομα πήρε τα πάνω του και από τις 19 του μηνός βρίσκεται σπίτι του μαζί με την οικογένειά του.
Σύμφωνα με το βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες, το μεγαλύτερο μωρό που γεννήθηκε ποτέ ήταν ένα αγοράκι που ζύγιζε 9,98 κιλά και είχε ύψος 71,12 εκατοστά. Γεννήθηκε στις 19 Ιανουαρίου του 1879 στο Σεβίλ του Οχάιο και υπέκυψε 11 ώρες μετά τη γέννησή του.
Τι σημαίνει αν καθαρίζετε όλη μέρα το σπίτι
Σίγουρα σας έχει τύχει να θέλετε απεγνωσμένα να ξεσπάσετε από θυμό, να απαλλαγείτε από άγχος ή στεναχώρια και το πρώτο πράγμα που σκέφτεστε είναι να κάνετε γενική καθαριότητα στο σπίτι!
Μερικοί άνθρωποι θεωρούν ότι λίγα λεπτά σφουγγάρισμα έχει όμοιες καταπραϋντικές ιδιότητες με λίγα λεπτά διαλογισμού. Η θέα ενός πεντακάθαρου σπιτιού, ειδικά στο τέλος μιας αγχωτικής ημέρας, ίσως και να αμβλύνει προσωρινά οτιδήποτε ενοχλητικό.
Εάν είσαι ένας από αυτούς τους ανθρώπους, υπάρχουν μερικές εξηγήσεις από την καθηγήτρια ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνιας, Darby Saxbe. Όπως μας λέει: «Η καθαριότητα δίνει στους ανθρώπους μια αίσθηση υπεροχής και ελέγχου πάνω στο περιβάλλον τους. Η ζωή είναι γεμάτη με αβεβαιότητα και πολλές καταστάσεις είναι εκτός του δικού μας ελέγχου, αλλά τουλάχιστον αυτό που μπορούμε να ελέγξουμε πλήρως είναι ο δικός μας χώρος».
Από μια πρακτική άποψη, πολλοί άνθρωποι αρέσκονται επίσης στην αίσθηση ότι γνωρίζουν πως έχουν εύκολη πρόσβαση στα πράγματα που χρειάζονται. Η έρευνα αποδεικνύει ότι οι γυναίκες που βρίσκουν αγχωτικό το περιβάλλον στο σπίτι τους έχουν περισσότερες καταθλιπτικές τάσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Τι είδους άνθρωποι είναι αυτοί που επιθυμούν να καθαρίζουν συχνά;
Ίσως είναι πιο ευσυνείδητοι και προσανατολισμένοι στις λεπτομέρειες, λέει η Saxbe, ενώ οι άνθρωποι που δεν αρέσκονται σε αυτό, είναι πιο αυθόρμητοι και λιγότερο οργανωμένοι.
Μας αρέσει να γνωρίζουμε τι πρόκειται να συμβεί, γιατί αυτό μας επιτρέπει να επιβιώσουμε «κερδίζοντας» από το περιβάλλον γύρω μας. Όταν στερούμαστε τον έλεγχο, ή αντιλαμβανόμαστε ότι τα πράγματα είναι χαοτικά και απρόβλεπτα, αυτό μας προσθέτει άγχος. Αυτή η σκέψη μας ωθεί να πάρουμε προφυλάξεις και να προσπαθήσουμε να ελέγξουμε το περιβάλλον μας, ώστε να μην υπάρχει τίποτα περίεργο που θα μπορούσε δυνητικά να μας βλάψει.
Τι σημαίνει αυτό για τις δουλειές στο σπίτι;
Αν υπάρχει τάξη στο σπίτι, αισθανόμαστε περισσότερο ασφαλείς. Έχεις παρατηρήσει ότι όταν καθαρίζουμε, κινούμαστε με συγκεκριμένους, συχνά επαναλαμβανόμενους τρόπους; Αυτό είναι ένας γνωστικός μηχανισμός που μπορεί να μας βοηθήσει να μειώσουμε το άγχος.
Ωστόσο, πάντα υπάρχει και η άλλη άκρη. Ο υπερβολικός φόβος για μικρόβια, η εμμονή με την ύπαρξη συμμετρίας στα πράγματα, ή η τακτοποίηση των πραγμάτων με συγκεκριμένο και ακριβή τρόπο, μπορούν να είναι ενδείξεις ιδεοψυχαναγκαστικής διαταραχής.
Και την ίδια στιγμή, άνθρωποι που αισθάνονται απόλυτα άνετα να ζουν σε μια ακαταστασία μπορεί να χαρακτηρίζονται από μειωμένη δραστηριότητα στον νησιωτικό φλοιό του εγκεφάλου και στην αμυγδαλή, σύμφωνα με έρευνες.

Νεϊμάρ και Αρτούρ Μέλο είναι καλοί φίλοι, παρότι ο ένας εδρεύει στο Παρίσι κι ο άλλος στη Βαρκελώνη. Οι δύο Βραζιλιάνοι άλλαξαν παρέα χρόνο στην πατρίδα τους, αλλά δεν ήταν μόνοι.
Ο μέσος της Μπαρτσελόνα ανέβασε στο Instagram μια φωτογραφία, όπου πέραν του σταρ της Παρί δεσπόζουν 25 καλλονές ντυμένες όλες στα λευκά. 



Λατρεύουμε να βλέπουμε διάσημους στην εφηβεία τους. Όταν αυτοί έχουν ήδη φύγει από τη ζωή, οι παλιές teen φωτογραφίες παίρνουν μεγαλύτερο νόημα.
Μια από αυτές είναι και η πόζα της πριγκίπισσας Diana στο δυτικό Sussex ούσα μια ξανθιά έφηβη! Η Lady Diana Spencer βρίσκεται στο Itchenor στη διάρκεια του καλοκαιριού του 1970 και ποζάρει ανέμελα πολύ πριν το γάμο της με τον πρίγκιπα Κάρολο!
Η ομορφιά της Lady D ήταν μεγάλη από τόσο μικρή ηλικία!
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!