Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016


Στον ανθρώπινο οργανισμό συμβαίνουν αρκετές παράξενες λειτουργίες, με πολλούς να υποστηρίζουν ότι πρόκειται για ανεξήγητες ιδιότητες πού παρουσιάζει η τελειότερη μηχανή του κόσμου.
Ιδιαίτερα εντυπωσιακό, το ότι κάθε άνθρωπος έχει τα δικά του δαχτυλικά αποτυπώματα, με τους δίδυμους να μην αποτελούν εξαίρεση στην μυστήρια και απίστευτη μοναδικότητα του σώματος.
Ξεχωριστή και η μυρωδιά του σώματος που αλλάζει όχι μόνο από φύλο σε φύλο αλλά και από ηλικία σε ηλικία. Αυτό οφείλεται στις ορμόνες που μεταβάλλονται όσο περνάει ο χρόνος, με αποτέλεσμα κάθε ηλικία να έχει τη δική της μυρωδιά.
Παραξενιά του σώματος καθορίζει και την πυκνότητα των μαλλιών μας, με τους ξανθούς να διαθέτουν χιλιάδες θύλακες επιπλέον από τους μελαχρινούς και τους καστανούς. Παράλληλα το δέρμα των μελαχρινών ανθρώπων έχει μεγαλύτερη δυνατότητα να προστατεύεται από τις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου και από τις ανεπιθύμητες καταστάσεις που αυτές προκαλούν.
Η κλασική μουσική  «συμμαχεί» με τον οργανισμό των νεογέννητων και χαρίζει ταχύτερη μεταφορά σκέψεων και πληροφοριών. Το φαινόμενο γνωστό ως "Mozart effect" δίνει καθαρό προβάδισμα σε ότι αφορά το IQ στα μωρά που ακούνε κλασική μουσική τους πρώτους μήνες της ζωής τους.
Όταν το σώμα ξεκουράζεται τις ώρες που κοιμόμαστε, ο εγκέφαλος εξακολουθεί να δουλεύει και να επεξεργάζεται τις πληροφορίες που δεχτήκαμε κατά τη διάρκεια της ημέρας. Στη συνέχεια τις ταξινομεί και τις αποθηκεύει, λειτουργώντας σαν ένα είδος σκληρού δίσκου για τον οργανισμό μας. Επιπλέον έχει την δυνατότητα να ανανεώνεται συνεχώς με τη δημιουργία νέων κυττάρων, διατηρώντας τον οργανισμό και το μυαλό μας σε σωστή λειτουργία.
Οι πιο πολλές γυναίκες κρυώνουν περισσότερο από τους άνδρες και το γεγονός οφείλεται στον μεγάλο αριθμό αγγείων που έχουν και στις συνεχόμενες συσπάσεις τους, όταν οι θερμοκρασίες του περιβάλλοντος είναι πολύ χαμηλές.
Τέλος, κάθε πρωί ξυπνάμε πιο ψηλοί αλλά το σώμα μας συρρικνώνεται κατά τη διάρκεια της ημέρας για να μας επαναφέρει κατά τις βραδινές ώρες που ξεκουραζόμαστε.
echoes.gr

Πόσες φορές δεν έχεις παραπονεθεί πως το άρωμά σου δεν μυρίζει όλη μέρα τόσο έντονα όσο τις πρώτες ώρες που το ψεκάζεις; Εμείς άπειρες! Όπως μάθαμε πρόσφατα, δεν φταίει ούτε το δέρμα μας ούτε και το ίδιο το άρωμα (αν και ανάλογα με το δέρμα σου, κάποιες νότες θα μυρίζουν εντονότερα από άλλες). Τι φταίει λοιπόν; Το σημείο που ψεκάζουμε.

Προσωπικά ψεκάζω άρωμα παντού και κυρίως στα ρούχα μου. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να κρατά η έντονη μυρωδιά λίγο περισσότερο αλλά είναι ξεκάθαρα ασύμφορο. Ποιο είναι το σωστό σημείο λοιπόν για να έχεις maximum μυρωδιά με Minimum ψεκασμούς; Ο αφαλός! Ναι, ναι καλά διάβασες, ο αφαλός που που είναι κρυμμένος κάτω από τα ρούχα σου.

Βλέπεις, η ένταση του αρώματος ρυθμίζεται κυρίως από την θερμοκρασία του σώματός σου και ο αφαλός είναι το θερμότερο σημείο. Ναι, πρέπει να ψεκάζεις τους καρπούς και το πίσω μέρος από τα γόνατά σου αλλά, τώρα τον χειμώνα, το maximum της μυρωδιάς θα έρθει από τον αφαλό σου. Δεν έχεις παρά να το δοκιμάσεις και θα καταλάβεις… όπως και οι γύρω σου!

Πηγή: faysbook.gr

Οι στατιστικές, δείχνουν ότι το 89% των ατόμων που χρησιμοποιούν το Facebook στην Ελλάδα είναι συνδεδεμένα με την εταιρική σελίδα τουλάχιστον μίας μικρής ή μικρομεσαίας επιχείρησης.

«Πρόκειται για μια διαδικασία εκδημοκρατισμού του marketing υπέρ των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, παρέχοντάς τους τα ίδια εργαλεία, ώστε να αναπτυχθούν εύκολα και αποτελεσματικά, ανεξαρτήτως του μεγέθους ή της τοποθεσίας τους, του κλάδου στον οποίο ανήκουν ή του επιπέδου των δεξιοτήτων τους».
Αυτό επισημάνθηκε από τους ομιλητές στην σημερινή εκδήλωση του Facebook και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, σχετικά με την προστιθέμενη αξία που προσφέρουν οι ψηφιακές λύσεις στις ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η χρήση ψηφιακών εργαλείων από τις ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις παραμένει κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Παρ' ότι η δυναμική των social media στην χώρα, βρίσκεται σε ευθυγράμμιση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, (18% στην Ελλάδα έναντι 18% κατά μέσο όρο στην Ευρωπαϊκή Ένωση), οι διαδικτυακές πωλήσεις αγαθών και υπηρεσιών υπολείπονται σημαντικά (6,1% στην Ελλάδα, 16% κατά μέσο όρο στην Ευρωπαϊκή Ένωση).

«Υπάρχουν πάνω από 60 εκατομμύρια μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν ενεργά τις σελίδες του Facebook, επειδή παρέχονται δωρεάν, είναι εύχρηστες και έχουν καλή λειτουργία στα κινητά τηλέφωνα. Γενικότερα, οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων ανακαλύπτουν το Facebook για την επιχείρησή τους, επειδή γνωρίζουν ήδη να το χρησιμοποιούν για προσωπικούς λόγους: η δημιουργία μιας σελίδας είναι εξίσου εύκολη με τη δημιουργία ενός προφίλ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο καθένας δεν προσπαθεί μόνο να «ξεπεράσει» την περσινή μεταμφίεσή του στο πλαίσιο του Halloween, αλλά και να ξεχωρίσει ανάμεσα στους υπόλοιπους διασήμους.

Και η Beyonce και ο σύζυγός της, Jay-Z, το φετινό Halloween το κατάφεραν και με το παραπάνω!



Η ποπ σταρ και ο ράπερ συζυγός της μπήκαν στο... κουτί τους, μιας και ο ρόλος τους το επίτασσε: μεταμφιέστηκαν σε Barbie και κούκλο Ken και έκαναν τα πάντα για να θυμίζουν σε όλα τους τα διάσημο "πλαστικό" ζευγάρι!



Μάλιστα, η 35χρονη τραγουδίστρια ανέβασε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, φωτογραφίες από την ευφάνταστη εμφάνισή τους.

Μαζί τους πόζαρε και μικρή κορούλα τους, Blue Ivy.



ΠΗΓΗ: star.gr

Τα ρομπότ του σεξ με πλήρως… λειτουργικά γεννητικά όργανα αναμένεται να εμφανιστούν στην αγορά μέσα στον επόμενο χρόνο και θα κοστίζουν περισσότερα από 13.000 ευρώ, σύμφωνα με το δημοσίευμα της Mirror.
robotsex1_aftodioikisi
Οι κατασκευαστές λένε ότι η νέα γενιά με τις κούκλες είναι πιθανόν να είναι υπερρεαλιστικές με χαρακτηριστικά που δεν έχουμε ξαναδεί. Θα έχουν μεταξύ άλλων ενσωματωμένους θερμαντήρες που θα προσφέρουν αληθινή ζεστασιά στο σώμα αλλά και αισθητήρες που μπορούν να αντιδράσουν στην αφή. Τα ρομπότ του σεξ κατασκευάζονται από την Abyss Creations, μια εταιρεία που εδρεύει στην Καλιφόρνια.
robotsex_aftodioikisi
Ο ιθύνων νους ανέφερε: «Θέλω οι άνθρωποι να αναπτύξουν στην πραγματικότητα έναν συναισθηματικό δεσμό όχι μόνο με τα ρομπότ, αλλά με τον πραγματικό χαρακτήρα πίσω από αυτά, να αναπτύξουν δηλαδή κάποιο είδος αγάπης γι’ αυτό το ον».
Κι αν κάποιοι το βρίσκουν ανατριχιαστικό, σύμφωνα με το δημοσίευμα δεν είναι λίγοι εκείνοι που θα δώσουν το υψηλό αντίτιμο για να αποκτήσουν μια τέτοια κούκλα σαν συντροφιά. Το τελευταίο διάστημα εξάλλου έχει παρατηρηθεί μια αύξηση στις πωλήσεις της πλαστικής κούκλας ιδιαίτερα στην Κίνα με πολλούς άνδρες να έχουν αντικαταστήσει με αυτές τις πραγματικές συντρόφους.
Πηγή: newsbeast.gr

Οι βουλευτές που εξελέγησαν στις εκλογές της 29ης Οκτωβρίου στην Ισλανδία θα δουν τη μηνιαία αποζημίωσή τους να αυξάνεται κατά 44% και να εκτοξεύεται στα 9.000 ευρώ. Αυτή η ενέργεια γίνεται προκειμένου να διαφυλαχθεί η οικονομική ανεξαρτησία τους, ανακοίνωσε σήμερα η επιτροπή που καθορίζει τους μισθούς των δημόσιων λειτουργών.
Η Κιάραραντ, όπως αποκαλείται η συγκεκριμένη επιτροπή, αποτελείται από πέντε προσωπικότητες: τα τρία μέλη της ορίζονται από το κοινοβούλιο (Αλθίνγκι), ένα από το Ανώτατο Δικαστήριο και ένα από το υπουργείο Οικονομικών και αποστολή της είναι να καθορίζει την αποζημίωση που λαμβάνουν οι βουλευτές, οι υπουργοί, οι δικαστικοί και άλλοι δημόσιοι λειτουργοί.
Για να εξηγήσει την απόφασή της, η Κιάραραντ ανέφερε ότι είναι αναγκαίο «οι αιρετοί να είναι οικονομικά ανεξάρτητοι» σε μια χώρα που συγκλονίστηκε από την τραπεζική κρίση το 2008 και, πιο πρόσφατα, από το σκάνδαλο των εξωχώριων εταιρειών που αποκαλύφθηκε με τη δημοσιοποίηση των λεγόμενων «Εγγράφων του Παναμά» τον Απρίλιο.
Η τετραετής θητεία των 63 βουλευτών της Ισλανδίας «δεν έχει κανένα ισοδύναμο στην αγορά εργασίας» και μέχρι τώρα δεν λαμβανόταν υπόψη ο χρόνος που αφιερώνουν οι αιρετοί εκτός του Αλθίνγκι.
Το κόμμα των Πειρατών, που κινείται στον ελευθεριακό χώρο και έχει καταγγείλει τις «καταχρήσεις» της ισλανδικής ελίτ έκανε λόγο για μισθολογικό «σοκ». «Απορρίπτοντας αυτές τις αυξήσεις, οι βουλευτές θα έστελναν ένα σαφές μήνυμα ότι δεν επιθυμούν να βαθύνουν το χάσμα μεταξύ του κοινοβουλίου και των πολιτών» έγραψε στον τοίχο της στο Facebook η επικεφαλής των Πειρατών, Μπιργκίτα Γιονσντότιρ.
Στις βουλευτικές εκλογές της Κυριακής κανένα κόμμα δεν απέσπασε την πλειοψηφία. Η απερχόμενη κυβέρνηση του δεξιού Προοδευτικού Κόμματος έχασε την απόλυτη πλειοψηφία που διέθετε. Το κεντροδεξιό Κόμμα Ανεξαρτησίας αναδείχτηκε πρώτο ενώ η συμμαχία της κεντροαριστεράς, με επικεφαλείς τους Πειρατές, δεν κατάφερε να εξασφαλίσει πάνω από το 50% των ψήφων, όπως ήλπιζε.

Μια ασυνήθιστη κλοπή ερευνά το Αστυνομικό Τμήμα Φαρκαδόνας στο Νομό Τρικάλων, μετά από μήνυση 60χρονης κατά αγνώστων, όταν είδε να κάνει… φτερά χρηματικό ποσό 70.000 ευρώ που είχε κρυμμένο σε δοχείο φέτας, σε αποθήκη του σπιτιού της.
Σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα της παθούσης, τα χρήματα αποτελούσαν οικονομίες ετών, τις οποίες και θεώρησε πιο ασφαλές -λόγω της ασταθούς οικονομικής κατάστασης- να φυλάξει σε ιδιωτικό χώρο και δη στο δοχείο της φέτας.
Η υπόθεση, την οποία αποκάλυψε η ιστοσελίδα της περιοχής KriniTrikalon.gr, ήρθε στη δημοσιότητα μετά τη μήνυση της 60χρονης στις αστυνομικές αρχές, όταν προ μερικών ημερών άνοιξε το δοχείο και διαπίστωσε ότι δεν υπήρχαν τα χρήματα, στη θέση των οποίων είχαν μάλιστα τοποθετηθεί φύλλα εφημερίδων. Να σημειωθεί ότι ο πιθανός χρόνος του συμβάντος προσδιορίζεται εντός του Σεπτεμβρίου, τότε που η παθούσα είχε ελέγξει τελευταία φορά ότι τα χρήματα ήταν μέσα στο δοχείο. Τη σχετική προανάκριση διενεργούν άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Φαρκαδόνας, σε γνώση φυσικά της Αστυνομικής Διεύθυνσης Τρικάλων, ενώ προς ώρας δεν έχει ανακοινωθεί κάτι επίσημα.

Πλαστά χαρτονομίσματα των 500 ευρώ, συνολικού ύψους 13 εκατομμυρίων, εντοπίστηκαν σήμερα από βατραχανθρώπους στον βυθό ενός φράγματος στη νότια Βουλγαρία, όπως ανακοίνωσε ο γενικός εισαγγελέας Σοτίρ Τσατσάροφ.
Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες κατασχέσεις πλαστών ευρώ στη χώρα. Ο εισαγγελέας διευκρίνισε ότι τα χαρτονομίσματα, πολλά από τα οποία ήταν ακόμη άκοπα, ήταν “πολύ καλής ποιότητας”.
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αποφάσισε πρόσφατα να σταματήσει να τυπώνει χαρτονομίσματα των 500 ευρώ επειδή χρησιμοποιούνταν για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος. Ωστόσο παραμένουν στην κυκλοφορία όσα είχαν ήδη τυπωθεί.
Τις τελευταίες ημέρες συνελήφθη στην περιοχή του Πλόβντιβ, μαζί με δύο άλλα άτομα, ένας παραχαράκτης ο οποίος αποκάλυψε στην αστυνομία ότι τα άκοπα φύλλα των εκτυπωμένων χαρτονομισμάτων είχαν ριχθεί στο φράγμα Μέτσκα λίγο πριν την έφοδο των αρχών στο τυπογραφείο. Μετά την ανάκτησή τους, οι αστυνομικοί τα άπλωσαν για να… στεγνώσουν.
Από τις αρχές του έτους οι αρχές της Βουλγαρίας, σε συνεργασία με τη Europol, εντόπισαν τρία τυπογραφεία που εκτύπωναν πλαστά χαρτονομίσματα, στα βόρεια της χώρας.

Ένας σαουδάραβας πρίγκιπας μαστιγώθηκε στην Τζέντα κατόπιν σχετικής εντολής δικαστηρίου, έγραψε σήμερα μια σαουδαραβική εφημερίδα, πριν συμπληρωθεί ένας μήνας αφότου ένας άλλος πρίγκιπας θανατώθηκε στο βασίλειο μετά την καταδίκη του για ανθρωποκτονία.
Στο σύντομο δημοσίευμα της εφημερίδας Οκάζ δεν αποκαλύπτεται το αδίκημα για το οποίο του επιβλήθηκε η συγκεκριμένη μορφή ποινικού κολασμού. Διευκρινίζεται ότι το μέλος αυτό της οικογένειας των αλ Σαούντ καταδικάστηκε επίσης να εκτίσει ποινή φυλάκισης. Δεν αναφέρεται το όνομά του, ούτε πόσα χτυπήματα με μαστίγιο δέχθηκε.
Η μαστίγωση του κρατούμενου έγινε από έναν αστυνομικό τη Δευτέρα αφού υπεβλήθη σε ιατρικές εξετάσεις για να εξακριβωθεί ότι ήταν σε θέση να αντέξει, σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας.
Δεν ήταν διαθέσιμος κάποιος εκπρόσωπος του υπουργείου Δικαιοσύνης του ουαχαμπιτικού βασιλείου για να σχολιάσει την υπόθεση.
Στη Σαουδική Αραβία εφαρμόζεται μια ιδιαίτερα αυστηρή εκδοχή του ισλαμικού νόμου. Δικαιοσύνη αποδίδουν ιερωμένοι.
Ένας σαουδάραβας πρίγκιπας εκτελέστηκε στο Ριάντ τη 18η Οκτωβρίου αφού ένα δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για τη δολοφονία ενός άλλου Σαουδάραβα, ανέφεραν επίσημα μέσα ενημέρωσης. Σύμφωνα με τις αρχές, επρόκειτο για την πρώτη εκτέλεση ενός μέλους της βασιλικής οικογένειας από τη δεκαετία του 1970.
Ο πρίγκιπας Τούρκι μπιν Σαούντ αλ Καμπίρ ομολόγησε την ενοχή του στην κατηγορία ότι πυροβόλησε και σκότωσε τον Άντελ αλ Μοχάιμιντ έπειτα από αψιμαχία που είχαν, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών του βασιλείου. Ορισμένοι χρήστες ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης εξέλαβαν την ιδιαίτερα σπάνια εκτέλεση αυτή ως ένδειξη «ισονομίας» στο βασίλειο.
Στη Σαουδική Αραβία έχουν εκτελεστεί από τις αρχές της χρονιάς 137 άνθρωποι, σύμφωνα με έναν απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου βάσει επίσημων ανακοινώσεων. Πέρυσι οι εκτελέσεις είχαν ανέλθει σε 153, επίπεδο δίχως προηγούμενο για μια εικοσαετία.
Η οργάνωση προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Διεθνής Αμνηστία εκφράζει έντονη ανησυχία εδώ και μήνες για τις εκτελέσεις στη χώρα και καλεί το Ριάντ να εφαρμόσει μορατόριο στην επιβολή της εσχάτης των ποινών. Σύμφωνα με τη ΜΚΟ, η Σαουδική Αραβία κατατάσσεται τρίτη παγκοσμίως βάσει του αριθμού των εκτελέσεων, πίσω μόνο από το Ιράν και το Πακιστάν.
To Allou! Fun Park αναζητά ανθρώπους που θέλουν να δουλέψουν σε ένα δυναμικό και ενδιαφέρον περιβάλλον. Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

“Θα γνωρίσεις καινούργια πρόσωπα, θα κάνεις πολλούς νέους φίλους, ενώ θα διασκεδάζεις… δουλεύοντας! Γίνε κι εσύ μέλος της πιο «αλλού» ομάδας γιατί… πουθενά δεν είναι Allou!


Κατέβασε την Αίτηση Εργασίας από εδώ και στείλε την στο hr@allou.gr

http://www.aftodioikisi.gr


Στο ΦΕΚ δημοσιεύθηκε η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ του ΑΣΕΠ για την πλήρωσης με σειρά προτεραιότητας πενήντα οκτώ (58) θέσεων τακτικού προσωπικού και προσωπικού ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης σε φορείς του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού (Γεν. Γραμ. Εμπορίου, Γεν. Γραμ. Βιομηχανίας, ΕΤΕΑΝ Α.Ε.), στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού (Κεντρική Υπηρεσία, Ε.Α.Κ.Θ), στο Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, καθώς και στην Ανώνυμη Εταιρία Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης(Η.Δ.Ι.Κ.Α. Α.Ε.)
Συγκεκριμένα, πρόκειται για:
Α΄ Κατηγορία Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (Π.Ε.), πενήντα μία (51) θέσεις των κλάδων/ειδικοτήτων:
Πληροφορικής, Πληροφορικής (Hardware), Πληροφορικής (Software) και Διοικητικού Οικονομικού
Β΄ Κατηγορία Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Τ.Ε.), επτά (7) θέσεις των κλάδων/εδικοτήτων: Πληροφορικής, Πληροφορικής (Software) και Πληροφορικής (Hardware).
Οι ενδιαφερόμενοι για την κάλυψη των θέσεων αυτών καλούνται, εφόσον κατέχουν τα γενικά και απαιτούμενα προσόντα, να υποβάλουν «ΑΙΤΗΣΗ – ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ» καθώς και τα απαραίτητα δικαιολογητικά, σύμφωνα με τους όρους της παρούσας προκήρυξης.
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΘΕΣΕΩΝ:
Οι πτυχιούχοι των κλάδων ΠΕ και ΤΕ Πληροφορικής με βάση τις γενικές και τις εξειδικευμένες επιστημονικές γνώσεις που απέκτησαν κατά τη διάρκεια των σπουδών τους, διαθέτουν το απαιτούμενο γνωστικό υπόβαθρο και
έχουν την ικανότητα να ασχοληθούν με δραστηριότητες που υποστηρίζουν λειτουργικές ανάγκες των μονάδων πληροφορικής ή των μηχανογραφικών κέντρων στο δημόσιο τομέα, αντίστοιχες του επιπέδου εκπαίδευσής τους.
Ειδικότερα όσον αφορά, τους κατωτέρω φορείς:
α) Η Γενική Γραμματεία Εμπορίου του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού έχει ανάγκη στελέχωσης με εξειδικευμένο προσωπικό πληροφορικής, καθόσον Πληροφοριακά Συστήματα, όπως του Εθνικού Παρατηρητηρίου Εμπορίου, των Εμπορικών Σημάτων, του Παρατηρητηρίου Τιμών και του Εθνικού Συστήματος
Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων για τα οποία αρμόδιος φορέας λειτουργίας είναι η ΓΓΕ, είναι κρίσιμα πληροφοριακά συστήματα, τα οποία προσφέρουν καθημερινά νομικά θεσμοθετημένες υπηρεσίες σε χιλιάδες χρήστες από τον Ιδιωτικό τομέα (πολίτες και επιχειρήσεις) και από το Δημόσιο.
β) Η Ανώνυμη Εταιρία Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης(Η.Δ.Ι.Κ.Α. Α.Ε.) έχει ως αποστολή την παροχή ολοκληρωμένων λύσεων υψηλής ποιότητας στον τομέα της πληροφορικής και επικοινωνιών, οι οποίες υποστηρίζουν την ορθή, πλήρη και αποτελεσματική λειτουργία των φορέων της κοινωνικής ασφάλισης και παροχής υγείας σε βάθος χρόνου και την εξυπηρέτηση των πολιτών, μέσω της παροχής σύγχρονων ηλεκτρονικών υπηρεσιών και πληροφοριών (όπως π.χ. Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση, Ενιαίο Σύστημα Ελέγχου και Πληρωμών Συντάξεων, Σύστημα Εσόδων- Ασφάλισης, Εθνικό Μητρώο Δικαιούχων Περίθαλψης, Σύστημα Ανθρωπιστικής Κρίσης κ.λπ και ανάγκη συντήρησης και λειτουργίας τους).
γ) Η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού έχει ανάγκη στελέχωσης με προσωπικό κλάδου Πληροφορικής, ικανό να υποστηρίξει τον εκσυγχρονισμό λειτουργίας του Υπουργείου, και τη μετάβαση στην ηλεκτρονική εποχή με ανάλυση απαιτήσεων, σχεδιασμό, ανάπτυξη και λειτουργία συμπληρωματικών μηχανογραφημένων εφαρμογών, καθώς και την έγκαιρη και αποτελεσματική αξιοποίηση των πόρων του νέου ΕΣΠΑ 2014-2020.
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ
Champions League: Σοκ για τη Ρεάλ, μεγάλο διπλό η Λεβερκούζεν
Το “στραπάτσο” της Ρεάλ Μαδρίτης στη Βαρσοβία και το μεγάλο διπλό της Λεβερκούζεν στην έδρα της Τότεναμ ήταν τα αποτελέσματα που ξεχώρισαν από τα σημερινά παιχνίδια για την 4η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Champions League.

Στον 5ο Όμιλο, η Μονακό είχε εύκολο έργο κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, με τον Φαλκάο να θυμάται τον παλιό καλό του εαυτό και να σκοράρει δύο φορές, οδηγώντας τους Μονεγάσκους στη νίκη με 3-0 (το άλλο γκολ ο Ζερμέν). Την ίδια ώρα στο Λονδίνο, η Τότεναμ απογοήτευε το κοινό της χάνοντας με 0-1 από τη Λεβερκούζεν, με τον Καμπλ στο 65' να είναι ο “χρυσός” σκόρερ για τους Γερμανούς, που έκαναν σημαντικό βήμα για την πρόκριση στους 16.

Στον 6ο Όμιλο, η Ρεάλ έμοιαζε να έχει “καθαρίσει” τη Λέγκια στη Βαρσοβία από νωρίς, με τα γκολ του Μπέιλ (μόλις στο 1ο λεπτό) και του Μπενζεμά (στο 35'), όμως οι Πολωνοί κατάφεραν αυτό που φαινόταν ακατόρθωτο: μείωσαν με τον Οτζίτζα στο 40', ισοφάρισαν με τον Ράντοβιτς στο 58', και στο 83' ο Μουλέν έβαλε μπροστά τη Λέγκια! Όμως η Βασίλισσα απάντησε αμέσως με τον Κόβασιτς, ισοφαρίζοντας στο 85' σε 3-3, που ήταν και το τελικό σκορ. Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, η Ντόρτμουντ, με τον Ομπαμεγιάνγκ να μένει αιφνιδιαστικά εκτός 18άδας για “εσωτερικούς λόγους”, δυσκολεύτηκαν κόντρα στη Σπόρτινγκ Λισαβόνας, αλλά επικράτησαν με 1-0, με γκολ του Ράμος στο 12'. Με τα αποτελέσματα αυτά, η Ντόρτμουντ εξασφάλισε την πρόκρισή της στους 16, ενώ η Ρεάλ θα έκανε το ίδιο αν δεν είχε "στραβοπατήσει"...

Στον 7ο Όμιλο, Κοπεγχάγη και Λέστερ αναδείχθηκαν ισόπαλες χωρίς τέρματα στη Δανία, ενώ η Πόρτο έκανε το... καθήκον της κόντρα στην Κλαμπ Μπριζ, παίρνοντας τη νίκη με 1-0 χάρη σε αυτογκόλ του Πίνα στο 38'.

Στον 8ο Όμιλο, η Γιουβέντους τα βρήκε... μπαστούνια κόντρα στη Λιόν, και μολονότι προηγήθηκε στο 13' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ιγκουαΐν, ο Τολισό με κεφαλιά ισοφάρισε για τους Γάλλους στο 85', στερώντας από την “Κυρία” τη δυνατότητα να πανηγυρίσει από σήμερα την πρόκρισή της στους 16 της διοργάνωσης. Κάτι που αντιθέτως έκανε η Σεβίλλη, που επικράτησε με 4-0 της Ντιναμό Ζάγκρεμπ (που αγωνιζόταν με παίκτη λιγότερο σε όλο το δεύτερο ημίχρονο), με γκολ των Βιέτο, Εσκουδέρο, Ενζονζί και Μπεν Γιεντέρ.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα της ημέρας:

5ος Όμιλος

Μονακό – ΤΣΣΚΑ Μόσχας 3-0
Τότεναμ – Λεβερκούζεν 0-1

6ος Όμιλος

Λέγκια Βαρσοβίας – Ρεάλ Μαδρίτης 3-3
Ντόρτμουντ – Σπόρτινγκ Λισαβόνας 1-0

7ος Όμιλος

Κοπεγχάγη – Λέστερ 0-0
Πόρτο – Κλαμπ Μπριζ 1-0

8ος Όμιλος

Γιουβέντους – Λιόν 1-1
Σεβίλλη – Ντιναμό Ζάγκρεμπ 4-0
Οι βαθμολογίες
5ος Όμιλος
Μονακό 8
Λεβερκούζεν 6
Τότεναμ 4
ΤΣΣΚΑ Μόσχας 2

6ος Όμιλος

Ντόρτμουντ 10
Ρεάλ Μαδρίτης 8
Σπόρτινγκ Λισαβόνας 3
Λέγκια Βαρσοβίας 1

7ος Όμιλος

Λέστερ 10
Πόρτο 7
Κοπεγχάγη 5
Κλαμπ Μπριζ 0

8ος Όμιλος

Σεβίλλη 10
Γιουβέντους 8
Λιόν 4
Ντιναμό Ζάγκρεμπ 0
Η ρινική συμφόρηση, το γνωστό σε όλους «μπούκωμα», είναι ένα σύμπτωμα που μας ταλαιπωρεί όλο τον χρόνο, αφού συνοδεύει αλλεργίες και κάθε είδους λοιμώξεις, όπως η γρίπη και το κρυολόγημα.

Το «μπούκωμα» είναι αποτέλεσμα φλεγμονής στα αιμοφόρα αγγεία και οιδήματος στους ιστούς της ρινικής κοιλότητας. Δυσκολεύει την αναπνοή και συνήθως συνοδεύεται από αυξημένη παραγωγή βλέννας.

Η άμεση αντιμετώπισή του μπορεί να επιτευχθεί με τους παρακάτω τρόπους.

1. Ζεστό ντους

Ο ατμός θα βοηθήσει να απομακρυνθεί η βλέννα και να βελτιωθεί η αναπνοή, αν και η επίδραση είναι παροδική.

2. Αλατούχο σπρέι

Δρα ενάντια στη φλεγμονή της ρινικής κοιλότητας ώστε να περιοριστεί η συμφόρηση. Δεν περιέχει φαρμακευτικές ουσίες, οπότε είναι κατάλληλο και για βρέφη ή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

3. Ζεστή κομπρέσα

Μια ζεστή κομπρέσα μπορεί να ανακουφίσει από το αίσθημα πίεσης στα ιγμόρεια ώστε να βελτιωθεί η αναπνοή.

4. Έλαιο ευκαλύπτου

Οι εισπνοές με το έλαιο ανακουφίζουν από τη φλεγμονή στα τοιχώματα της μύτης. Μπορείτε να ρίξετε μερικές σταγόνες του ελαίου σε νερό που βράζει και να κάνετε εισπνοές του ατμού.

Εάν το «μπούκωμα» επιμένει για πολλές μέρες και συνοδεύεται από συμπτώματα όπως η έκκριση πρασινωπής βλέννας, ο πόνος στο πρόσωπο, ο πόνος στο αυτί, ο πονοκέφαλος, ο βήχας, ο πόνος στο στήθος και/ή ο πυρετός, συμβουλευτείτε τον γιατρό σας ώστε να διαπιστωθεί εάν οφείλεται σε λοίμωξη ή άλλη επιπλοκή.

Πηγή: Medical News Today

http://www.onmed.gr


Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!