Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018


Έζησε αρκετά σοβαρό πρόβλημα υγείας το 2001, όταν ήταν μόλις 43 ετών.
Και ήρθε η στιγμή που η Σάρον Στόουν αποκαλύπτει ότι έπρεπε να μάθει να περπατάει, να μιλάει και να γράφει ξανά από την αρχή μετά το εγκεφαλικό το οποίο «άλλαξε τη ζωή της για πάντα».
Συζητώντας για τις αγαπημένες της τηλεοπτικές εκπομπές στο Radio Times, η ηθοποιός παραδέχτηκε πως ένα ντοκιμαντέρ με τίτλο «My Beautiful Broken Brain», την άγγιξε πραγματικά.
Η 59χρονη πλέον Στόουν παραδέχτηκε ότι το συναισθηματικό ντοκιμαντέρ για την αιμορραγία του εγκεφάλου μιας γυναίκας ήταν ό,τι καλύτερο είχε δει στην τηλεόραση, καθώς ταυτίζεται με την δική της ιστορία.
«Το 2001 είχα ένα εγκεφαλικό επεισόδιο και μια αιμορραγία στον εγκέφαλο επί εννέα ημέρες που άλλαξε τη ζωή μου για πάντα. Είχα 5% πιθανότητες να ζήσω».
Η ηθοποιός παραδέχτηκε πως έχασε σχεδόν όλες τις λειτουργίες στην αριστερή της πλευρά – πράγμα που σήμαινε ότι χρειάστηκαν χρόνια για να μάθει βασικές δεξιότητες όπως ανάγνωση, γραφή και ομιλία, ξανά από την αρχή.
Και συνέχισε: «Όταν επέστρεψα στο σπίτι μετά το εγκεφαλικό, μόλις και μετά βίας μπορούσα να περπατήσω. Το ισχίο μου ήταν ασταθές. Δεν μπορούσα να δω από το αριστερό μου μάτι και δεν μπορούσα να ακούσω από το αριστερό μου αυτί. Δεν μπορούσα να γράψω το όνομά μου για σχεδόν τρία χρόνια. Έπρεπε να μάθω να διαβάζω και να γράφω ξανά. Έπρεπε να μάθω να μιλάω ξανά. Χρειάστηκαν χρόνια για να αρχίσω να νιώθω και πάλι το αριστερό μου πόδι».
Ωστόσο, πρόσθεσε πως η τηλεόραση ήταν ένα από τα πράγματα που βοήθησαν την ανάκαμψή της, με μια φευγαλέα εμφάνιση σε μια σειρά εγκλημάτων, βοηθώντας την να μάθει τις ατάκες της.
Πιρς Μπρόσναν: αντιμέτωπος με διετή φυλάκιση για προώθηση επικίνδυνου προϊόντος
Οι αρχές στο Νέο Δελχί ζήτησαν από τον Μπρόσναν να εξηγήσει γιατί εμφανίστηκε σε μια διαφήμιση για ένα σπρέι στόματος κατά της κακοσμίας, το οποίο συνδέεται με έναν εθιστικό τύπο μασώμενου καπνού, και πιθανόν να του επιβληθεί πρόστιμο 63 ευρώ ή ακόμη και να καταδικαστεί σε διετή ποινή φυλάκισης αν δεν απαντήσει εντός δέκα ημερών, όπως αναφέρει το BBC.
Δεν είναι ωστόσο σαφές με ποιόν τρόπο μπορεί να του επιβληθεί η τιμωρία αν δεν απαντήσει.
Ο ινδικός νόμος απαγορεύει όλες τις διαφημίσεις προϊόντων καπνού.
Ο πρώην Τζέιμς Μποντ είχε καταγγείλει την "μη εξουσιοδοτημένη" χρήση της εικόνας του στη διαφήμιση για το προϊόν Pan Bahar το 2016 όταν πρωτοεμφανίστηκε.
"Ενημερώσαμε τον Πιρς Μπρόσναν μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης", δήλωσαν αξιωματουχοι της υπηρεσίας υγείας του Νέου Δελχί στην εφημερίδα Indian Express.
Ο ίδιος ο ηθοποιός είπε στο περιοδικό People ότι το συμβόλαιό του ήταν για την διαφήμιση ενός και μοναδικού προϊόντος - ενός "αποσμητικού στόματος/λευκαντικού δοντιών" που δεν περιείχε "καπνό" ή άλλα "επιβλαβή συστατικά".
TWIT
Το Pan Bahar συνδέεται συχνά με τα pan masala και gutka, έναν ισχυρό συνδυασμό καπνού, καρπού ινδοκάρυδου, μοσχολέμονου και γαρίφαλου, μεταξύ άλλων συστατικών. Μασάται από εκατομμύρια ανθρώπους, οι οποίοι εθίζονται στην ήπια ψυχοτρόπο επίδρασή του.
Η εταιρεία που παράγει το Pan Bahar, η Ashok & Co, είχε δηλώσει στο BBC το 2016 ότι δεν υπάρχει καπνός ή νικοτίνη στο προϊόν.
Τόσο το pan masala όσο και το gutka έχουν συνδεθεί με την εμφάνιση καρκίνου και πολλά ινδικά κρατίδια έχουν απαγορεύσει την πώλησή τους και διεξάγουν εκστρατεία για να πείσουν τους καταναλωτές να μην τα αγοράζουν.
Σοκ στους Ολυμπιακούς: Να γιατί σε κάποια αθλήματα οι φωτογραφίες πρέπει να απαγορευτούνια να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα... Οι αθλητές και οι αθλήτριες του πατινάζ επί πάγου που λαμβάνουν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι υπερ-ταλαντούχοι, αφοσιωμένοι στο έργο τους και χαρισματικοί.
Ωστόσο, η υπερ-προσπάθεια που καταβάλουν, πολύ συχνά «αιχμαλωτίζεται» στον φωτογραφικό φακό, δίνοντας κάποια τρομερά αστεία στιγμιότυπα από τις εκφράσεις στο πρόσωπό τους, λόγω και του αμείλικτου νόμου της βαρύτητας.
Το Bored Panda φρόντισε να συγκεντρώσει μερικές από τις πιο αστείες φωτογραφίες από αθλητές του πατινάζ επί πάγου και να τις παρουσιάσει εν είδει... αντικαλλιστείων...
pagos1
pagos2
pagos3
pagos4
pagos5
pagos6
pagos7
pagos8
pagos9
pagos10
Όταν φοράς την κατάλληλη μπλούζα την κατάλληλη στιγμή...
Όλοι μας θέλουμε να είμαστε ντυμένοι σωστά, ανάλογα με την περίσταση. Υπάρχουν, όμως, περιπτώσεις που η περίσταση μας βρίσκει τόσο κατάλληλα ντυμένους που δεν πιστεύουμε στα μάτια μας!
verlander.jpg
diastimiko_tshirt.jpg
dumb_things.jpg
saron.jpg
birds.jpg
candice.jpg
andrew.jpg
strangers.jpg
lickup.jpg

Στην Ιαπωνία, η αγορά σοκολάτας υπολογίζεται στα 5 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία της Euromonitor International. Η Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου είναι αρκετά πίσω από τις ΗΠΑ (18,9 δισεκατ. δολάρια) αλλά κατέχει τα πρωτεία στην Ασία και οι καταναλωτές της διψούν για καινοτομίες.
Μάλιστα, ο Άγιος Βαλεντίνος είναι η ημέρα με τη μεγαλύτερη κατανάλωση σοκολάτας τον χρόνο.
Φέτος ο πακτωλός εκτιμάται στα 130 δισεκ. γεν (λίγο λιγότερα από ένα δισεκ. ευρώ), σύμφωνα με την Kinenbi Culture Laboratory, εταιρία έρευνας γιαπωνέζικων γιορτών.
Και έναν μήνα αργότερα, στις 14 Μαρτίου, οι κύριοι θα έχουν την ευκαιρία να ανταποδώσουν στις κυρίες αυτές τα δώρα, τηρώντας το έθιμο που λέγεται «White Day» (Λευκή Ημέρα).
Για τους σοκολατοποιούς, τα έθιμα αυτά είναι ένα ανέλπιστο εύρημα σε μια περίοδο μάλλον νεκρή εμπορικά μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων.
«Η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου είναι τεράστια για μας», λέει ο γάλλος ζαχαροπλάστης Φρεντερίκ Μαντλέν που έχει αρκετά καταστήματα στο Τόκιο. «Μια Γιαπωνέζα θα κάνει κατά μέσο όρο 8 με 10 δώρα και μετά ο άνδρας θα ανταποκριθεί παρομοίως τριπλασιάζοντας ή τετραπλασιάζοντας την αξία του δώρου του».
Πάντως, την 1η Φεβρουαρίου, η βελγική σοκολατοποιία Godiva, με ολοσέλιδη διαφήμισή της στην εφημερίδα Asahi κάλεσε τις Γιαπωνέζες να σταματήσουν να προσφέρουν την ημέρα του αγίου Βαλεντίνου σοκολάτες στους άνδρες συναδέλφους και συνεπώς να πάψουν να ξοδεύουν τόσα πολλά χρήματα για «συμβατικά δώρα που νιώθουν υποχρεωμένες να κάνουν».
«Η μέρα αυτή είναι για να εκφράζονται τα αληθινά αισθήματα και όχι η μέρα για την εναρμόνιση των σχέσεων στη δουλειά«, έγραφε.

Την δυσάρεστη εμπειρία της σεξουαλικής παρενόχλησης έχουν βιώσει κατά τη διάρκεια της ζωής τους 8,8 εκατομμύρια Ιταλίδες, σύμφωνα με στοιχεία ειδικής έκθεση του Ινστιτούτου Στατιστικής Istat.
Από αυτές, 3.170.000 υπέστησαν τις παρενοχλήσεις αυτές στο διάστημα των τελευταίων τριών ετών. Κατά την ίδια χρονική περίοδο, 167.000 γυναίκες ήταν θύματα παρενοχλήσεων στον χώρο εργασίας τους.
Το 69,6% θεωρεί ότι η πίεση και ο εκβιασμός που υπέστη ήταν αρκετά ή και πολύ σοβαρός. Το 80,9% των θυμάτων δεν είχε μιλήσει σε κανέναν για το συμβάν και σχεδόν καμία δεν το κατήγγειλε στην ιταλική αστυνομία ή στους καραμπινιέρους.
Επίσης, σύμφωνα με την έκθεση, 3.754.000 άνδρες ηλικίας 14 έως 65 ετών έχουν υποστεί τουλάχιστον μια φορά σεξουαλική παρενόχληση. Συνήθως υπεύθυνα για τις παρενοχλήσεις είναι πρόσωπα που τα θύματα γνωρίζουν πολύ λίγο και με τα οποία δεν έχουν καμία σχέση φιλίας ή άλλη γνωριμία. Τόσο σε ό,τι αφορά τις γυναίκες, όσο και τους άνδρες, οι υπεύθυνοι για τις παρενοχλήσεις (λεκτικές ή σωματικές) είναι στη μεγάλη πλειοψηφία τους άνδρες, σύμφωνα πάντα με την έρευνα του Istat.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας αναμένεται να πραγματοποιήσουν σήμερα πολίτες της Θεσσαλονίκης, έξω από το Δημαρχειακό Μέγαρο.
Αφορμή για την κινητοποιήση των πολιτών αποτέλεσαν οι τελευταίες δηλώσεις του Γιάννη Μπουτάρη, όσον αφορά στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, αλλά και στην αλλαγή του ονόματος στα ΚΤΕΛ της πόλης, και στο αεροδρόμιο «Μακεδονία».
Η συγκέντρωση είναι προγραμματισμένη για τις 12:00 το πρωί έξω από το δημαρχείο της Θεσσαλονίκης.
Στο κάλεσμα τους μέσω των social media, οι διοργανωτές αναφέρουν:
«Πρόσκληση-Διαμαρτυρία πολιτών Θεσσαλονίκης για τις απαράδεκτες δηλώσεις του δημάρχου. Θεωρούμε ότι οι δηλώσεις του δημάρχου Θεσσαλονίκης σχετικά με το Μακεδονικό καθώς και οι δηλώσεις του για την αλλαγή ονομάτων στα ΚΤΕΛ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ και στο αεροδρόμιο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ μας προσβάλουν κατάφωρα ως πολίτες. Θα επιδοθεί ψήφισμα-διαμαρτυρία, με κοινοποίηση στον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας».
Υπενθυμίζεται ότι χθες ο κ. Μπουτάρης προχώρησε σε διευκρινιστικές δηλώσεις για το θέμα, αναφέροντας ότι τα λόγια του παρερμηνεύτηκαν και πως ποτέ δεν πρότεινε, ούτε θα προτείνει αλλαγή του ονόματος στα ΚΤΕΛ και στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» Πηγή: thestival
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!