Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

«Έχετε δύο εβδομάδες να “καθαρίσετε” τους υπολογιστές σας από τον ιό «GameOver Zeus», προειδοποιούν οι αρχές των ΗΠΑ και της Βρετανίας.

Οι χρήστες ηλεκτρονικών υπολογιστών έχουν μόλις 2 εβδομάδες για να τους προστατέψουν από τους ιούς «GameOver Zeus» και «Cryptolocker», οι οποίοι ψάχνουν τα αρχεία που έχουμε για χρηματοοικονομικές πληροφορίες.

Σε περίπτωση που ο ιός, δεν βρει κάποιο «χρήσιμο» αρχείο, εγκαθιστά το Cryptolocker, το οποίο «κλειδώνει» τον υπολογιστή και ζητάει λύτρα για να τον ξεκλειδώσει.

Ο Gameover Zeus υπολογίζεται ότι έχει «χτυπήσει» από 500.000 έως 1 εκατομμύριο υπολογιστές στον κόσμο, ενώ οι χρήστες τους έχουν χάσει περισσότερα από 100 εκατομμύρια δολάρια.

Ο Cryptolocker έχει επηρεάσει περισσότερους από 234.000 υπολογιστές και υπολογίζεται ότι έχει «συλλέξει» περισσότερα από 27 εκατομμύρια δολάρια σε λύτρα, σε μόλις 2 μήνες.

Σύμφωνα με το FBI, ένας Ρώσος, ο Εβγκενίβ Μιχαίλοβιτς, βρίσκεται πίσω από την κυβερνο-συμμορία.

http://www.enikos.gr 
Ένα ψάρι που δεν αλιεύεται συχνά στις ελληνικές θάλασσες πιάστηκε τη Δευτέρα, στα δίχτυα ενός Μυκονιάτη ψαρά, ο οποίος δεν πίστευε στα μάτια του όταν αντίκρισε στο παραγάδι του ένα τεράστιο φεγγαρόψαρο.

Όπως αναφέρει το mykonosdaily.gr, το ψάρι που ζύγιζε 250 κιλά, πιάστηκε κοντά στην Ικαρία και με τη βοήθεια γερανού μεταφέρθηκε στην Μύκονο, προκειμένου να το θαυμάσουν οι κάτοικοι του νησιού.


Δείτε τη φωτογραφία






Οι άνδρες νιώθουν εντονότερους πόνους σε σχέση με τις γυναίκες, έπειτα από μία σοβαρή εγχείρηση, σύμφωνα μία νέα γερμανική και αυστριακή επιστημονική έρευνα.
Αντίθετα, όταν η χειρουργική επέμβαση είναι λιγότερο σοβαρή, όπως στο πλαίσιο μιας βιοψίας, τότε οι γυναίκες πονάνε περισσότερο.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον δρα Ανδρέας Σάντνερ-Κίσλινγκ του Ιατρικού Πανεπιστημίου στο Γκρατς της Αυστρίας, μελέτησαν τις περιπτώσεις περίπου 10.200 ασθενών, οι οποίοι σε διάστημα μιας τετραετίας είχαν κάνει εγχείρηση στην καρδιά ή στην κοιλιά τους, σε κάποιο γερμανικό πανεπιστημιακό νοσοκομείο, σύμφωνα με το BBC.
Το συμπέρασμα ήταν ότι οι άνδρες έχουν γενικά πιο δυνατούς μετεγχειρητικούς πόνους από ότι οι γυναίκες μετά από σοβαρή εγχείρηση, ενώ τα πράγματα αντιστρέφονται στις λιγότερο σημαντικές εγχειρήσεις, μετά τις οποίες οι γυναίκες νιώθουν συνήθως μεγαλύτερες ενοχλήσεις.
Οι διαφορές του πόνου ανάμεσα στα δύο φύλα παραμένουν ένα επίμαχο ζήτημα από επιστημονική άποψη, τόσο σε πειραματικό, όσο και σε κλινικό επίπεδο.
Οι διαφορετικές ορμόνες ενδεχομένως να παίζουν ρόλο, καθώς η ανδρική τεστοστερόνη μπορεί να μειώσει τον πόνο, ενώ το «κατώφλι» του πόνου για μια γυναίκα μεταβάλλεται ανάλογα με την φάση του εμμηνορροϊκού κύκλου της.
Περιβαλλοντικοί, ψυχολογικοί και πολιτισμικοί παράγοντες επίσης παίζουν τον δικό τους ρόλο.
Για παράδειγμα, έχει διαπιστωθεί ότι οι άνδρες γίνονται πιο ανθεκτικοί στον πόνο, όταν τους κάνει την εξέταση μία ελκυστική νοσοκόμα ή γιατρός.
Από την άλλη, οι γυναίκες είναι πιο επιρρεπείς να εμφανίσουν χρόνιους πόνους κάποια στιγμή στη ζωή τους.
Πηγή: ΑΜΠΕ
Ο Σωκράτης Μάλαμας βάζει πλώρη για τις καλοκαιρινές του συναυλίες! 
 
Από το Θέατρο Βράχων-Μελίνα Μερκούρη στο Βύρωνα, ξεκινά για φέτος το μουσικό ταξίδι του, που περιλαμβάνει σταθμούς από μια πορεία τριάντα χρόνων.

Στα πλαίσια του Φεστιβάλ «Στη σκιά των βράχων», ο Σωκράτης Μάλαμας θα περιπλανηθεί με τον δικό του αυθεντικό τρόπο σε μουσικά σταυροδρόμια, όπου συναντώνται η Ανατολή κι η Δύση, τα λαϊκά με τα ρόκ ακούσματα. Αυθεντικός και πηγαίος όπως πάντα, ο Σωκράτης Μάλαμας ξέρει να δημιουργεί συναυλίες που θυμίζουν σε ένταση, ρυθμό και συναίσθημα ρoκ live, ρεμπέτικες βραδιές αυθεντικών μαστόρων της μουσικής, αυθόρμητα γλέντια παρέας.

Ο Σωκράτης Μάλαμας έρχεται στον Βύρωνα με πολλά κέφια και με έναν ολοκαίνουργιο δίσκο, τον "Χάρτη". Τα νέα τραγούδια πατούν σε δρόμους λαϊκούς, αλλά περνούν μέσα από ηλεκτρικά μονοπάτια με οδηγό τις ερωτικές μπαλάντες και τον κοινωνικό στίχο να παραμονεύει υπόγειος και δυνατός.

Απρόβλεπτος, τολμηρός και "ανοιχτός" στον αυθορμητισμό και την έμπνευση της στιγμής, εμφανίζεται στη σκηνή χωρίς πρόγραμμα και "πρέπει". Ο Σωκράτης Μάλαμας έχει βρει τα συστατικά εκείνα που κάνουν τις βραδιές αξέχαστες...

Πρόγραμμα Συναυλιών - Καλοκαίρι 2014

Ιούνιος

Τετάρτη 25 Ιουνίου. Θέατρο Βράχων ¨Μελίνα Μερκούρη¨, Βύρωνας

Ιούλιος

Τετάρτη 2 Ιουλίου. Θεσσαλονίκη, Στρατόπεδο Κόδρα
Κυριακή 6 Ιουλίου. Πτολεμαΐδα, Οικισμός Καρδιάς
Σάββατο 19 Ιουλίου. Κυριάκι Βοιωτίας , Μουσικό Φεστιβάλ Δάσους ¨Αρβανίτσας¨
Παρασκευή 25 Ιουλίου. Παρανέστι Δράμας, Forestis
Δευτέρα 28 Ιουλίου. Πειραιάς, Βεάκειο Θέατρο

Αύγουστος

Σάββατο 9 Αυγούστου. Σάμος, Ireon Music Festival
Δευτέρα 11 Αυγούστου. Λευκάδα, Ανοιχτό Θέατρο Λευκάδας
Πέμπτη 14 Αυγούστου. Εύβοια, Δημοτικό σχολείο Αγίου Γεωργίου Αυλωναρίου
Σάββατο 16 Αυγούστου. Κόνιτσα, Πέτρινο Γεφύρι ποταμού Αώου

Σεπτέμβριος

Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου. Τεχνόπολις Γκάζι

http://www.newsbomb.gr

Πρωτότυπα χειρόγραφα και σχέδια του πρώην τραγουδιστή των Μπίτλς, Τζον Λένον, πωλήθηκαν έναντι συνολικά 2,9 εκατομμυρίων δολαρίων, ανακοίνωσε την Τετάρτη ο οίκος δημοπρασιών Sotheby. Η τιμή στην οποία πωλήθηκαν τα έργα είναι διπλάσια αυτής που αρχικά είχε εκτιμηθεί.
Συνολικά δημοπρατήθηκαν 89 κομμάτια από το βιβλίο του Λένον με τίτλο «On His Own Write» του 1964 και το «A Spaniard In the Works» του 1965.
Το μεγαλύτερο ποσό δόθηκε για το «The Singularge Experience of Miss Anne Duffield», το οποίο αποτελεί την παρωδία του Σέρλοκ Χολμς που είχε γράψει ο Λένον και πωλήθηκε προς 209.000 δολάρια.
«Το εξαιρετικό αποτέλεσμα, το πρώτο λευκό γάντι του 2014 για τον οίκο Sotheby της Νέας Υόρκης, δείχνει ότι οι ανόητοι στίχοι του Λένον, τα λογοπαίγνια, το πονηρό χιούμορ και τα κωμικά του σχέδια συνεχίζουν να τραβούν το ενδιαφέρον ακόμα και 50 χρόνια μετά τη δημοσίευση του On His Own Write και του A Spaniard In the Works», δήλωσε ο Γκάμπριελ Χίτον του οίκου Sotheby.
Ο όρος «λευκό γάντι» χρησιμοποιείται όταν σε μια δημοπρασία πωλούνται όλα τα κομμάτια μιας συλλογής.
Άλλα έργα του Λένον περιελάμβαναν το χειρόγραφο με τίτλο «The Fat Budgie», το οποίο πωλήθηκε προς 143.000 δολάρια και ένα σχέδιο με μελάνι που απεικόνιζε έναν κιθαρίστα που πωλήθηκε προς 137.000 δολάρια.
Ο Χίτον χαρακτήρισε την εν λόγω συλλογή ως την πιο σημαντική πρωτότυπων έργων τέχνης και χειρόγραφων του Λένον.
Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters
Μια φορά στην Αμερική έγινε ο μεγάλος διαγωνισμός διασταυρώσεων.

Στον τελικό φτάνουν ένας Αμερικάνος και ένας Έλληνας.

- Τί έχεις διασταυρώσει εσύ; ρωτούν τον Αμερικάνο.

- Έχω διασταυρώσει μέλισσα με αγελάδα, λέει.

- Μέλισσα με αγελάδα; Και τι βγήκε;

- Βγήκε μια αγελάδα, αλλά μόλις την αρμέγεις βγάζει μέλι.

- Πω πω!! Καταπληκτικό. Σίγουρα θα πάρεις το πρώτο βραβείο, του λένε.

- Εσύ Έλληνα τι έχεις διασταυρώσει;

- Εγώ, λέει, διασταύρωσα μία γαριφαλιά με μια φασολιά.

- Γαριφαλιά με φασολιά; Και τι βγήκε;

- Βγήκε μια υπέροχη φασολιά, με κάτι υπέροχα φασόλια, τα οποία τα παίρνεις, φτιάχνεις μια φασολάδα, την τρως, και μετά αερίζεσαι και μυρίζει γαρίφαλο!

Μία συσκευή λέιζερ η οποία εντοπίζει τις αναθυμιάσεις αλκοόλ στο εσωτερικό ενός αυτοκινήτου που βρίσκεται εν κινήσει ανέπτυξαν ερευνητές του Στρατιωτικού Πανεπιστημίου Τεχνολογίας στη Βαρσοβία.
Η έρευνα των Γιάροσλαβ Μλίντσακ, Γιαν Κουμπίκι και Κριστόφ Κοπτσίνσκι δημοσιεύθηκε στο Journal of Applied Remote Sensing, υπό τον τίτλο «Stand-off detection of alcohol in car cabins». Η συσκευή κατασκευάστηκε στο Ινστιτούτο Οπτοηλεκτρονικής του πανεπιστημίου, βασισμένο σε προηγούμενη έρευνα των ίδιων, η οποία είχε περιγραφεί σε σχετικό paper το 2013.
Η συγκεκριμένη μέθοδος (stand-off detection) εντοπίζει και ταυτοποιεί χημικά και βιολογικά στοιχεία μέσω ενός λέιζερ και λαμβάνει χώρα σε απόσταση από ανθρώπους, για την αποφυγή τυχόν ζημιών/ επιπλοκών. Όπως σημειώνουν οι συντελεστές της, η χρήση της για σκοπούς αναγνώρισης χημικών έχει περιγραφεί ήδη σε πολλά papers, αλλά μόλις τα τελευταία χώρα έχουν σημειωθεί στον χώρο της έρευνας πάνω στα λέιζερ εξελίξεις που επιτρέπουν την εφαρμογή τέτοιων μεθόδων.
«Αυτή η δουλειά επιδεικνύει πώς οι τεχνολογίες remote sensing επηρεάζουν την καθημερινή μας ζωή» υποστηρίζει ο Μάρκο Τζιανινέτο του Politecnico di Milano, συνεργάτης του Journal of Applied Remote Sensing. «Όλοι γνωρίζουμε τα όργανα λέιζερ που χρησιμοποιεί η αστυνομία για ελέγχους των ορίων ταχύτητας. Αυτοί οι ερευνητές επέδειξαν πώς μία συσκευή λέιζερ θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί αποτελεσματικά για τον εντοπισμό μεθυσμένων οδηγών και κατʼεπέκταση τη μείωση των ατυχημάτων που προκαλούνται από οδηγούς υπό την επήρεια αλκοόλ. Στο μέλλον, παρόμοια τεχνολογία μπορεί να αναπτυχθεί για τον εντοπισμό άλλων χημικών στοιχείων, επιτρέποντας τον εντοπισμό οδηγών υπό την επήρεια και άλλων ουσιών».
Το σύστημα λέιζερ τοποθετείται στην άκρη του δρόμου και ελέγχει κάθε αυτοκίνητο που περνάει. Εάν αναθυμιάσεις αλκοόλ εντοπιστούν σε ένα αυτοκίνητο, ένα μήνυμα με φωτογραφία του αυτοκινήτου και τον αριθμό πινακίδων του αποστέλλεται σε αστυνομικό ο οποίος βρίσκεται κοντά. Στη συνέχεια, ο αστυνομικός σταματά το αυτοκίνητο και προβαίνει σε συμβατικούς ελέγχους/ αλκοτέστ.
Όπως επισημαίνουν οι ερευνητές, η συσκευή θα υποδεικνύει επίσης και αυτοκίνητα όπου ο οδηγός είναι νηφάλιος, αλλά οι επιβάτες όχι, ή όπου μπορεί απλά να έχει χυθεί αλκοόλ στο εσωτερικό τους. Παρόλα αυτά, τονίζουν ότι μία τέτοια τεχνολογία θα μειώσει σίγουρα τον αριθμό των αυτοκινήτων που ελέγχονται από την αστυνομία, ενώ παράλληλα θα αυξήσει την αποτελεσματικότητα των ελέγχων.
«Από πρακτικής πλευράς, φαίνονται να υπάρχουν κάποια αντίμετρα, όπως η οδήγηση με τα παράθυρα ανοιχτά, αντιηλιακές επικαλύψεις στα πλευρικά παράθυρα κ.α.» παραδέχονται οι ερευνητές. «Ωστόσο, τέτοιες περιπτώσεις θα μπορούν να εντοπίζονται πολύ εύκολα από το σύστημα, το οποίο αποστέλλει αυτές τις πληροφορίες στον αστυνομικό, υποδεικνύοντας ότι αυτό το όχημα θα έπρεπε να ελεγχθεί».
Στην επόμενη φάση της έρευνας θα διερευνηθούν άλλα ζητήματα, όπως η οδήγηση με κλιματισμό, ενώ παράλληλα θα εξεταστούν θέματα που έχουν να κάνουν με την εμπορική εκμετάλλευση της συσκευής, όπως η δημιουργία μίας συσκευής που θα είναι πιο συμπαγής και φιλική προς τον χρήστη.
naftemporiki.gr
Σχεδόν όλοι έστω και μια φορά έχουμε νοιώσει την καρδιά μας να χτυπά γρήγορα. Η αιτία για τον καθένα ωστόσο μπορεί να είναι διαφορετική.

Διαβάστε παρακάτω ορισμένους «ενόχους» που μπορούν να μας φέρουν ταχυκαρδία…

1. Στρες: Το στρες, η υπόταση και γενικά ο τρόπος ζωής είναι αιτίες που μπορούν να προκαλέσουν ταχυκαρδία. Ο ιατρός θα σας κάνει υπερηχογράφημα και ηλεκτροκαρδιογράφημα προκειμένου να αποκλείσει καρδιολογικό πρόβλημα.
 
2. Αναιμία: Η αναιμία μπορεί να προκαλέσει ταχυκαρδία για αυτό και ίσως θα πρέπει να κάνετε εξετάσεις αίματος για να αποκλείσετε αυτόν τον «ένοχο». Συζητήστε το με το γιατρό.
 
3. Θυρεοειδής: Όσοι έχουν υποθυρεοειδισμό μπορεί να παρουσιάσουν και ταχυκαρδία.
 
4. Γαστροισοφαγική παλινδρόμηση: Αν έχετε «κάψιμο» στο στέρνο και ρεύεστε τότε μπορεί να έχετε γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση που ίσως συνοδεύεται και από ταχυπαλμίες. Ο ιατρός σας θα σας συστήσει συγκεκριμένη διατροφή και πιθανόν φαρμακευτική θεραπεία.
 
5. Φαγητό: Αν όποτε τρώτε αμέσως μετά έχετε φούσκωμα στο άνω μέρος της κοιλιάς, τότε ίσως έχετε κάποια πάθηση του στομάχου (π.χ γαστρίτιδα). Η διάγνωση γίνεται με εξέταση αίματος, κοπράνων και με γαστροσκόπηση. Η θεραπεία συνήθως γίνεται με αντιβιοτικά.
 
6. Δυσπεψία: Αν υπάρχει δυσκολία στην πέψη, τότε ο ιατρός σας θα σας δώσει την κατάλληλη διατροφή και θα σας συστήσει να αποφύγετε λιπαρές τροφές, το κάπνισμα και τον καφέ. Ακόμη μπορεί να σας χορηγήσει αντιόξινα φάρμακα.
 
7. Παθήσεις του θώρακα: Μια ακτινογραφία θώρακα μπορεί να δείξει αν υπάρχει κάποια ασθένεια στους πνεύμονες που μπορεί να προκαλέσει και ταχυκαρδίες.
 
Μετά τους σχολικούς φύλακες, τις καθαρίστριες και τους δημοτικούς αστυνομικούς έρχεται η σειρά των «διαθέσιμων» διοικητικών των Πανεπιστημίων να δουν την πόρτα της εξόδου από το Δημόσιο.
Περισσότεροι  από 1.700  διοικητικοί υπάλληλοι οκτώ πανεπιστημίων αναμένεται να απολυθούν στις 15 Ιουνίου, οπότε και λήγει το οκτάμηνο της διαθεσιμότητάς τους.
Πρόκειται για υπαλλήλους για τους οποίους δεν έχει βρεθεί άλλη θέση στο Δημόσιο και αν δεν βρεθεί τις επόμενες δέκα ημέρες θα απολυθούν.
Οι ίδιοι οι υπάλληλοι τονίζουν ότι το υπουργείο Παιδείας τους εξαπατά και δεν ανοίγει τις διαδικασίες για ενδο-  ή δια-ιδρυματική κινητικότητα, επιρρίπτοντας τις ευθύνες στα Πανεπιστήμια.
Είναι χαρακτηριστικό ότι σε χθεσινή τους ανακοίνωση τα Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων Διοικητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) και Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) τονίζουν ότι σε συνάντηση που είχαν στις 3 Ιουνίου  με το Διευθυντή του Γραφείου του Υπουργού Δ.Μ.Η.Δ. Δ. Μελιτσιώτη,  διευκρίνισε ότι η μόνη συμφωνία που υπάρχει μεταξύ των δύο υπουργείων είναι η προκήρυξη διαιδρυματικής κινητικότητας περιορισμένου αριθμού μέχρι τις 15 Ιουνίου. Καμιά άλλη διαδικασία δεν έχει συμφωνηθεί μέχρι στιγμής.
aftodioikisi.gr
Μέσω on line μέσω Η/Υ, tablet ή smartphone , με την υπογραφή της OΠΑΠ.

Το «Πάμε Στοίχημα» εγκαινιάζει μια νέα ψηφιακή εποχή προσφέροντας στους παίκτες τη δυνατότητα να παίξουν όπου κι αν βρίσκονται, μέσω του smartphone, tablet ή υπολογιστή τους.

Όπως αναφέρει η εταιρεία «το www.pamestoixima.gr προσφέρει μια ποιοτική εμπειρία παιχνιδιού με την ασφάλεια και την αξιοπιστία που η ΟΠΑΠ μπορεί να εγγυηθεί. Το νέο site διακρίνεται για το εύχρηστο και πρωτοποριακό interface και τον μοντέρνο design του, καθώς και για την ποικιλία επιλόγων στοιχήματος στα δημοφιλή αθλήματα, οι οποίες θα διευρυνθούν περαιτέρω προκειμένου να ικανοποιήσουν και τους πιο απαιτητικούς παίκτες, ενώ η απόδοση των κερδών είναι πολύ γρήγορη.

Απόλυτα προσηλωμένη στις αρχές του υπεύθυνου παιχνιδιού, η ΟΠΑΠ Α.Ε. διασφαλίζει την ορθή χρήση των παιχνιδιών και την συμμετοχή παικτών άνω των 21 ετών.

Το www.pamestoixima.gr θέτει νέα δεδομένα στον χώρο του online στοιχήματος και προσφέρει στους φίλους του παιχνιδιού τη δυνατότητα να παίξουν το αγαπημένο τους παιχνίδι, όπου κι αν βρίσκονται, απλά μ’ ένα κλικ!».

Επιπλέον, η ΟΠΑΠ προσφέρει στους παίκτες μια ακόμα νέα εμπειρία προσφέροντας τη δυνατότητα live στοιχήματος στα πρακτορεία ΟΠΑΠ, μέσω της χρήσης tablet.

http://peiraxtiri.gr

Η τουαλέτα σε ένα σπίτι αποτελεί δείγμα καλής υγιεινής και καθαριότητας και ενίοτε design και πρωτοτυπίας. Στη δεύτερη περίπτωση εντάσσονται όλες οι φωτογραφίες που θα δείτε στη συνέχεια, καθώς οι τουαλέτες προκαλούν εντύπωση με το σχεδιασμό τους.
perierga.gr - Τουαλέτες που προκαλούν εντύπωση!
perierga.gr - Τουαλέτες που προκαλούν εντύπωση!
perierga.gr - Τουαλέτες που προκαλούν εντύπωση!
perierga.gr - Τουαλέτες που προκαλούν εντύπωση!
perierga.gr - Τουαλέτες που προκαλούν εντύπωση!
perierga.gr - Τουαλέτες που προκαλούν εντύπωση!
perierga.gr - Τουαλέτες που προκαλούν εντύπωση!
perierga.gr - Τουαλέτες που προκαλούν εντύπωση!
perierga.gr - Τουαλέτες που προκαλούν εντύπωση!
perierga.gr - Τουαλέτες που προκαλούν εντύπωση!
Πηγή: perierga.gr
Έχει διάμετρο 30 εκατοστά, το κυρίως συστατικό του ζυγίζει κοντά στο ένα κιλό ενώ το συνολικό του βάρος αυξάνεται με την προσθήκη μπόλικου τυριού, ενός κρεμμυδιού, οκτώ φέτες από...
αγγουράκια τουρσί, φύλλα σαλάτας, chutney ντομάτας, μουστάρδας και από τις επιπλέον οκτώ φέτες καπνιστού μπέικον, φτάνοντας το 1,5 κιλό!

Και όλα αυτά μέσα σε ένα τεράστιο στρογγυλό ψωμάκι, συνοδευόμενα φυσικά και από μια μερίδα πατάτες τηγανητές!

Το χάμπουργκερ γίγας σερβίρεται στο Temple Bar στο Μπράιτον της Αγγλίας στην τιμή των 35 λιρών… εκτός κι αν κατορθώσετε να το φάτε ολόκληρο, οπότε εκτός από γεμάτο στομάχι θα φύγετε και με γεμάτο το πορτοφόλι σας!

Το χάμπουργκερ-μαμούθ έχει μέγεθος περίπου 12 φορές μεγαλύτερο από ένα κλασικό μπέργκερ.

«Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πόσοι θα θελήσουν να πάρουν μέρος στην πρόκληση αυτή και φυσικά αν θα υπάρξει κάποιος που θα καταφέρει να “καθαρίσει” το πιάτο του» ανέφερε ο σεφ Russell Tisbury στη Daily Mail.

Ο ίδιος αποφάσισε να προβεί σε αυτήν την κίνηση, στο πλαίσιο της προσπάθειάς του να συγκεντρώσει πόρους για το κέντρο φροντίδας στο οποίο νοσηλεύτηκε η μητέρα του στο τελείωμα της ζωής της.






http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr
Το παραμύθι υπό την ακριβή έννοια του όρου είναι μια σύντομη ή λαϊκή ιστορία που ενσωματώνει το έθος, το οποίο μπορεί να εκφραστεί ρητά στο τέλος του ως αξιωματική αρχή. Συγγενές του μύθου, αλλά διαφοροποιημένο εννοιολογικά, το παραμύθι είναι εξαρχής μια επινόηση, μια μυθιστοριογραφία, μια φαντασιακή αφήγηση που κάνει μεταφορική χρήση κάποιου ζώου ως κεντρικό χαρακτήρα του ή εισάγει στερεότυπους χαρακτήρες, όπως ο κατεργάρης. Πολύ συχνά γίνεται ανατρεπτική αλληγορία ενάντια στον φεουδαρχισμό ή την εκάστοτε άρχουσα τάξη, ή μια σύγκρουση του ανθρώπινου με το αόρατο βασίλειο. Προσωποποιεί και εξατομικεύει διαφορετικά στοιχεία πέρα από τη λογική του χώρου και του χρόνου και επεκτείνεται αδιάκριτα από τον οργανικό στον ανόργανο κόσμο από τον άνθρωπο και τα ζώα στα δέντρα, τα λουλούδια, τις πέτρες, τα ρεύματα και τους ανέμους, αναφέρει η Wikipedia.
Πολλά από τα παραμύθια που έχουν συνοδέψει τα παιδικά μας χρόνια, βασίζονται σε πραγματικά γεγονότα και αναφέρονται σε ιστορικά πρόσωπα.
Δείτε παρακάτω μερικά από τα πιο διάσημα παραμύθια και την ιστορία πίσω από αυτά, όπως παρουσιάστηκαν στην ιστοσελίδα weirdworm.com:

"Αναστασία"


Παρά τους ιδιότροπους γονείς της η Μεγάλη Δούκισσα Αναστασία (Anastasia Nikolaevna) της Ρωσίας εξελίχθηκε σε ένα φυσιολογικό παιδί, αναφέρει ο αρθρογράφος. Ήταν η μικρότερη κόρη του Αυτοκράτορα Νικολάου Β΄ της Ρωσίας, τελευταίου ηγεμόνα της Αυτοκρατορίας της Ρωσίας, και της συζύγου του, Αλεξάνδρα Φεοντόροβνα της Έσσης.
Τέθηκε σε κατ’ οίκον περιορισμό και δολοφονήθηκε άγρια σε ένα υπόγειο, ενώ σύμφωνα με διάφορες φήμες λέγεται ότι η ίδια κατάφερε να αποδράσει.
Κατά περιόδους διάφορες γυναίκες διεκδίκησαν την ταυτότητά της, τροφοδοτώντας ένα από τα πιο διάσημα μυστήρια του 20ού αιώνα.
Η πιο διάσημη "Αναστασία" ήταν η AnnaAdams η οποία αναμίχθηκε σε μια 30ετή νομική μάχη, για να αναγνωριστεί ως Ρομανόφ.
Ωστόσο, με το θάνατό της το 1984 το DNA αποκάλυψε το αντίθετο.
Η απουσία των δύο πτωμάτων του μαζικού τάφου των Ρομανόφ έκανε πολλούς να πιστεύουν ότι η Αναστασία και ο αδερφός της Αλεξέι είχαν επιβιώσει της επίθεσης. Τα δύο εξαφανισμένα πτώματα εντοπίστηκαν το 2007.

"Σταχτοπούτα"


Η ιστορία της Σταχτοπούτας φέρεται να βασίζεται στην ελληνική μυθολογία και σε μία πανέμορφη αιγύπτια σκλάβα. Την ιστορία της Ροδώπις (που σημαίνει "η ροδομάγουλη") διηγείται ο Στράβων.
"Το αφεντικό της την εκτιμούσε πολύ και της είχε χαρίσει ένα ζευγάρι σανδάλια με πλούσια διακόσμηση. Αλλά ήταν υπναράς και τον περισσότερο καιρό στο σπίτι κοιμόταν, οπότε οι άλλες δούλες που τη ζήλευαν την κακομεταχειρίζονταν και της έδιναν να κάνει τις βαρύτερες δουλειές.
Μία ημέρα, ενώ η Ροδώπις λουζόταν ή έπλενε ρούχα στο ποτάμι, ένας αετός άρπαξε ένα από τα σανδάλια της, που τα είχε στον ήλιο να στεγνώσουν, και μετά από λίγο το άφησε να πέσει στα πόδια του βασιλιά. Εκείνος εντυπωσιασμένος από την κομψότητα του υποδήματος αυτού και πιστεύοντας ότι ήταν ένα σημάδι από τον θεό `Ωρο, ζήτησε από τους ανθρώπους του να βρουν την κάτοχό του, έχοντας την πεποίθηση ότι μόνο σε μια πολύ όμορφη γυναίκα θα ταίριαζε αυτό το πέδιλο. Βρήκαν τη Ροδώπιν, την παρουσίασαν στον βασιλιά και αυτός την πήρε ως σύζυγό του". (Πηγή: Wikipedia)

"Η Χιονάτη και οι Εφτά Νάνοι"


Σύμφωνα με το βιβλίο "Schneewittchen: MarchenoderWahrheit?" του γερμανού μελετητή Eckhard Sander, η αληθινή "Xιονάτη" ήταν η κόμισσα Margarete Von Waldeck.
Η Margarete ήταν η κόρη του Κόμη Phillip von Waldeck-Wildungen και θετή κόρη της Katherina of Hatzefeld, με την οποία δεν τα πήγαιναν και πολύ καλά.
Στην ηλικία των 16 ετών η Margarete εστάλη στο Wildungen, στις Βρυξέλλες, όπου γνωρίστηκε και ερωτεύτηκε το διάδοχο του ισπανικού θρόνου Φιλίππου Β΄.
Βέβαια, ο γάμος του ισπανού πρίγκιπα με μια κόμισσα από τη Γερμανία δεν θα μπορούσε να αποφέρει κανένα πολιτικό πλεονέκτημα για τη βασιλική οικογένεια της Ισπανίας, γράφει ο Andrea Cefalo συγγραφέας του βιβλίου "The Fairytale Keeper", με αποτέλεσμα να δρομολογηθεί ο… θάνατός της.
Σύμφωνα με τον Sander, η Margarete δηλητηριάστηκε από την ισπανική, μυστική αστυνομία προκειμένου να αποφευχθεί ένας ενδεχόμενος γάμος της με το μελλοντικό βασιλιά.
Παρότι θεωρείται απίθανο να δηλητηριάστηκε με τη βοήθεια ενός μήλου, η πρακτική αυτή ήταν γνωστή στο Wildungen, όπου ένας άντρας δηλητηρίαζε τα μήλα για να μην του τα κλέβουν τα παιδιά.
Όσο για το πώς εμπλέκονται οι νάνοι στο γνωστό παραμύθι…
Ο αδερφός της Margarete φέρεται να ήταν ιδιοκτήτης ενός ορυχείου χαλκού στην περιοχή, όπου εργάζονταν παιδιά επί 12 ώρες την ημέρα.
Ως αποτέλεσμα της σκληρής δουλειάς και της κακής διατροφής τα παιδιά εμφάνιζαν παραμορφώσεις και αναπηρίες. Τα μαλλιά τους γκριζάριζαν πρόωρα και τα περισσότερα από αυτά πέθαιναν πριν φτάσουν τα 20 τους χρόνια.

"Ο αυλητής του Χαμελίν"


Η ιστορία έχει τις ρίζες της σε ένα τραγικό γεγονός που συνέβη το 1264, όταν η πλειοψηφία των παιδιών στο γερμανικό χωριό Hamelin εξαφανίστηκε υπό μυστηριώδεις συνθήκες.
Ο αυλητής θεωρείται ότι ήταν ένας άντρας που έπασχε από βουβωνική πανώλη –έτσι εξηγείται και η σχέση του με τα ποντίκια- ενώ η πολύχρωμη εμφάνισή του ενδεχομένως να σχετίζεται με τις δερματικές αλλοιώσεις στα τελευταία στάδια του Μαύρου Θανάτου.
Ωστόσο, η έλλειψη επαρκών εξηγήσεων ως προς το γιατί επηρέαζε μόνο παιδιά, κάνει πολλούς να πιστεύουν ότι η εξαφάνιση των παιδιών οφειλόταν σε μια σταυροφορία παιδομαζώματος, κοινή πρακτική το Μεσαίωνα, με τα παιδιά να μάχονται στους ιερούς πολέμους στη θέση ενηλίκων.
Σε αυτήν την περίπτωση ο αυλητής θα ήταν ένα παιδί, το οποίο θα ισχυριζόταν ότι είχε δει σε όραμα πως έπρεπε να πάρει μαζί του τα παιδιά στους Αγίους Τόπους και να πολεμήσουν για χάρη του χριστιανισμού.
news.gr

Ο Σκωτσέζος Άντι Μάρει, νούμερο 8 του παγκόσμιου τένις, προκρίθηκε στα ημιτελικά του Ρολάν Γκαρός νικώντας τον Γάλλο Γκαέλ Μονφίλς με 3-1 σετ (6-4, 6-1, 4-6, 1-6, 6-0).
Αντίπαλος του Μάρεϊ στους «τέσσερις» θα είναι το νούμερο 1 της παγκόσμιας κατάταξης, ο Ισπανός Ράφα Ναδάλ, ο οποίος νίκησε τον συμπατριώτη του Νταβίντ Φερέρ με 3-1 (4-6 6-4 6-0 6-1).
Το ζεύγος του άλλου ημιτελικού έχει αναδειχθεί από χθες και το συνθέτουν ο Σέρβος Νόβακ Τζόκοβιτς και ο Λετονός Έρνεστς Γκούλμπις, που απέκλεισαν στα προημιτελικά τον Καναδό Μίλος Ράονιτς και τον Τσέχο Τόμας Μπέρντιχ, αντίστοιχα.
naftemporiki.gr
Δεκαεννιά φορές μαχαίρωσαν μια 12χρονη φίλη τους δύο συνομήλικές της στο Ουισκόνσιν ως «θυσία» σε ένα μυθολογικό τέρας για το οποίο έμαθαν στο διαδίκτυο.

Σοκαρισμένη η τοπική κοινωνία παρακολουθεί τις αποκαλύψεις γύρω από την επίθεση των δύο ανήλικων κοριτσιών, τα οποία, όμως, θα αντιμετωπιστούν ως ενήλικες από τη δικαιοσύνη αντιμετωπίζοντας ποινή κάθειρξης έως και 60 ετών με τον δικαστή να ορίζει την εγγύηση αποφυλάκισης στα 500.000 δολάρια για κάθε μια από τις 12χρονες.

Σύμφωνα με τους γιατρούς το θύμα της επίθεσης βρέθηκε «ένα χιλιοστό από το θάνατο» καθώς αιμόφυρτο σύρθηκε στο δρόμο προκειμένου να βρει βοήθεια. Για καλή της τύχη από το σημείο πέρασε ένας ποδηλάτης που ειδοποίησε την αστυνομία στην οποία το θύμα κατάφερε να κατονομάσει τις δύο φίλες της.

Σύμφωνα με τη δικογραφία τα δύο κορίτσια σχεδίαζαν επί μήνες τη δολοφονία της φίλης τους βρίσκοντας την ευκαιρία να υλοποιήσουν τα σχέδιά τους το πρωί του Σαββάτου μετά από ένα πάρτι.

Η μια από τις δύο 12χρονες υποστήριξε μιλώντας σε αστυνομικούς ότι ήθελαν να γίνουν «ακόλουθοι» του Slender Man, ενός φανταστικού τέρατος για το οποίο έμαθαν σε ιστοσελίδα για θρύλους και τρομακτικές ιστορίες.

Η δεύτερη κοπέλα είπε στους αστυνομικούς ότι έβλεπε τον Slender Man στα όνειρά της να την παρακολουθεί, να διαβάζει τη σκέψη της και να τηλεμεταφέρεται.

Ο αρχικός σχεδιασμός των δύο 12χρονων ήταν να σκοτώσουν τη φίλη τους τη νύχτα προκειμένου να μην την βλέπουν στα μάτια αλλά τελικά αποφάσισαν να προχωρήσουν με την αποτρόπαια πράξη τους κατά τη διάρκεια του κρυφτού.

http://www.thestival.gr
Στον 5ο και τελευταίο τελικό της Α1 Ανδρών, ο Παναθηναϊκός υπερασπίστηκε το ΟΑΚΑ με 82-71 επί του Ολυμπιακού και στέφθηκε για 34η φορά στην Ιστορία του πρωταθλητής Ελλάδας.
Ο Παναθηναϊκός ήταν ο θριαμβευτής του 5ου τελικού της Α1 Ανδρών και δίκαια βρέθηκε στο θρόνο του πρωταθλητή. Οι πράσινοι επικράτησαν του αντιπάλου τους στο ΟΑΚΑ και διεύρυναν την κυριαρχία τους, κατακτώντας τον 15ο από τους τελευταίους 17 τίτλους.
Αφεντικό του αγώνα απ’ την αρχή το τριφύλλι που προηγήθηκε ακόμα και με 23 πόντους στις αρχές της τρίτης περιόδου, προτού στα τελευταία λεπτά οι «ερυθρόλευκοι» επιχειρήσουν το… ακατόρθωτο, δίχως αντίκρισμα κι απλώς μειώνοντας το εύρος της ήττας τους.

Ματσιούλις με 15 πόντους, Διαμαντίδης με 11 (7 ασίστ) και Φώτσης με 10 οι κορυφαίοι των back to back πρωταθλητών Ελλάδας! Λοτζέσκι με 17 και Ντάνστον πάλεψαν περισσότερο για τους Πειραιώτες που έμειναν στα 10 πρωταθλήματα, ενώ ο Σπανούλης ήταν ξανά κακός (6π., 1/7 σουτ).
Τα δεκάλεπτα: 28-19, 53-32, 70-56, 82-71
ΠΛΕΪ ΟΦ - ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ (Θέσεις 1-2)
5ος Αγώνας (4/6/2014)
Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 82-71 (3-2)
news.gr
Υπάρχουν κάποια αξιοθέατα που δεν πρέπει να παραλείψετε να δείτε, γιατί ξεχωρίζουν από όλα όσα είχατε δει μέχρι σήμερα.
Ο Χριστός ο Λυτρωτής
Το περίφημο άγαλμα του Ιησού Χριστού στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Βρίσκεται στην κορυφή του όρους Corcovado, στα 700 μέτρα και προσφέρει μια πανοραμική θέα της πόλης, από το εσωτερικό του κόλπου Guanabara μέχρι τα βόρεια και από το Lagoa Rodrigo de Freitas, μέχρι το νότο.
Το άγαλμα του Χριστού του Λυτρωτή είναι 39,6 μέτρα ψηλό, συμπεριλαμβανομένων των 9,5 μέτρων του βάθρου του και έχει αναδειχθεί σε σύμβολο, τόσο του Ρίο, όσο και της Βραζιλίας.
Αμαζόνιος
Eίναι ο δεύτερος μεγαλύτερος ποταμός στον κόσμο, ελαφρώς μικρότερος από το Νείλο, αν και είναι μεγαλύτερος σε όγκο νερού. Έχει πάνω από 3 χιλιάδες αναγνωρισμένα είδη ψαριών και ακόμη και σήμερα ανακαλύπτονται νέα είδη. Μαλιστα είναι εντυπωσιακό πως το 1/10 των 10 εκατομμυρίων ειδών που ζουν στον πλανήτη, ζουν στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου.

Life is a beach
Βραζιλία και μαγικές παραλίες πάνε πακέτο! Λευκή άμμος, μουσική, χορός και ιδρωμένα κορμιά, την καθιστούν ονειρεμένο προορισμό για κάθε τουρίστα. Οι καταρράκτες, η άγρια φυσική ομορφιά και τα ανέγγιχτα τοπία του Αμαζονίου, σχηματίζουν ένα μοναδικό… ψηφιδωτό που απολαμβάνουν οι λάτρεις της περιπέτειας.
Ξεχωρίζει η Ipanema και η Bahia, που είναι σαν να έχουν βγει από ταινία..

Όλοι πάνε Ρίο
Εκτός από το Μουντιάλ, το 2016 θα φιλοξενήσει τους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες, άρα είναι η άτυπη πρωτεύουσα όλου του πλανήτη. Μπορεί οι αντιθέσεις να έχουν εξαλειφθεί σε μεγάλο βαθμό, τουριστικά όμως το Ρίο ντε Τζανέιρο βρίσκεται ακόμα πολύ πίσω. Τα πάντα  κοστίζουν τόσο φθηνά και υπάρχει ζωντάνια και ρυθμούς στο δρόμο, που ταιριάζει πολύ με την ιδιοσυγκρασία του Έλληνα.

Θέα που κόβει την ανάσα
Mια must επίσκεψη είναι στο Μποταφόγκο. Η περιοχή έχει αναβαπτιστεί σε οικονομικό κέντρο της πόλης και οι σημαντικότερες επιχειρήσεις έχουν την έδρα τους εδώ. Στη μία άκρη της βρίσκεται η ακριβή συνοικία Ούρκα, πάνω από την οποία δεσπόζει ο Πάου ντζι Ασούκαρ. Ανεβείτε με το τελεφερίκ που κόβει την ανάσα. Από το λόφο μπορείτε να δείτε σχεδόν όλη την πόλη.

Στα hot στέκια
Η γειτονιά Γκλόρια  φιλοξενεί μερικά από τα πιο όμορφα παλιά σπίτια της πόλης. Χρώμα, αποικιακή αρχιτεκτονική και έντονη ζωή κατά τη διάρκεια της ημέρας τις καθιστούν τα δύο πιο «λατινοαμερικανικά» σημεία του Ρίο. Την περίοδο που η πόλη ήταν η πρωτεύουσα της Βραζιλίας, εδώ χτυπούσε η διοικητική της καρδιά και εδώ υπήρχε παλάτι.
clickatlife.gr
Πολλοί άνθρωποι βιώνουν προβλήματα έντονης δυσκοιλιότητας όταν ταξιδεύουν και φεύγουν από το σπίτι τους για μικρό ή μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, όπως γίνεται κατά την περίοδο των καλοκαιρινών διακοπών.

Το νέο περιβάλλον και δραστική αλλαγή στις καθημερινές τους συνήθειες, όπως το ωράριο των γευμάτων, αναστατώνουν σε τέτοιο βαθμό το πεπτικό τους και εντερικό σύστημα ώστε αισθάνονται δυσφορία και δεν απολαμβάνουν τις διακοπές τους.

Δείτε μερικούς απλούς, φυσικούς, τρόπους, με τους οποίους μπορεί ο καθένας να περιορίσει στο ελάχιστο τα προβλήματα δυσκοιλιότητας την περίοδο των διακοπών:

Κάνετε στάσεις στο ταξίδι
Αν ταξιδεύετε με το αυτοκίνητό, προσέχετε καθώς η ακινησία για μεγάλο χρονικό διάστημα στρεσάρει το γαστρεντερικό σας σύστημα. Κάντε τακτικές ενδιάμεσες στάσεις, βγείτε από το αυτοκίνητο και "ξεπιαστείτε".

Πίνετε άφθονο νερό
Η αφυδάτωση είναι ένας σημαντικός παράγοντας που οδηγεί στην δυσκοιλιότητα. Ο οργανισμός προσπαθεί να κατακρατήσει όσα περισσότερα υγρά μπορεί, αν αντιληφθεί ότι δεν λαμβάνει αρκετό νερό.

Ελαφρύ περπάτημα το πρωί
Η ελαφριά άσκηση θα θέσει το γαστρενετερικό σας σύστημα σε λειτουργία. Ακριβώς όπως και στο πολύωρο ταξίδι με το αυτοκίνητο, η ακινησία είναι "εχθρός" του γαστρεντερικού συστήματος των ευαίσθητων στην δυσκοιλιότητα ατόμων.

Προτιμήστε τροφές με φυτικές ίνες
Κατά τη διάρκεια των διακοπών είναι συχνό φαινόμενο να ξεχνάμε να προσέχουμε τα γεύματά μας. Αυτό όμως επιδεινώνει το πρόβλημα της δυσκοιλιότητας. Περιορίστε το "γρήγορο φαγητό" και κάντε ενδιάμεσα γεύματα με φρούτα εποχής που περιέχουν φυτικές ίνες, όπως τα μούρα, τα αχλάδια κ.α.

http://www.onmed.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!