Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

Σε τουλάχιστον 500 υπολογίζονται οι νεκροί πολίτες από τις θηριώδεις επιθέσεις της Μπόκο Χαράμ σε χωριά της βορειοανατολικής Νιγηρίας, την τελευταία εβδομάδα.
Στο τελευταίο περιστατικό βίας, οι εξτρεμιστές έστησαν ενέδρα στο χωριό Μπαντέρι στην πολιτεία της Μπόρνο, σκοτώνοντας τουλάχιστον 45 αθώους. Με το πρόσχημα της κατήχησης, κάλεσαν τους χωρικούς στην κεντρική πλατεία. Εκεί έφτασαν και μέλη της οργάνωσης, τα οποία άνοιξαν πυρ εναντίον των συγκεντρωμένων ανθρώπων, εκτελώντας τους εν ψυχρώ. Αυτόπτης μάρτυρας που γλίτωσε από τη σφαγή δήλωσε ότι οι αντάρτες πυροβολούσαν για πολύ ώρα, μέχρι να βεβαιωθούν ότι όλοι οι χωρικοί γύρω τους ήταν νεκροί.
Την Τρίτη το βράδυ, βαριά οπλισμένοι άνδρες που φορούσαν στρατιωτικές στολές και επέβαιναν σε φορτηγάκια 4x4, κατέστρεψαν ολοσχερώς τα χωριά Γκόσε, Αταγκάρα, Αγκαπαλούα και Αγκαντζάρα στην πολιτεία Μπόρνο, σκοτώνοντας πολλούς κατοίκους που προσπαθούσαν να ξεφύγουν. Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, 400 με 500 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από αυτές τις επιθέσεις.  
"Εκατοντάδες σοροί κείτονται στο έδαφος γιατί κανείς δεν μπορεί να τους θάψει.Υπάρχουν παντού σοροί και οι άνθρωποι έχουν φύγε", είπε ένας τοπικός αξιωματούχος του χωριού Αταγκάρα. 
Πρόκειται για την πιο αιματηρή  επίθεση που έχει εξαπολύσει η Μπόκο Χαράμ, από την έναρξη της ισλαμιστικής εξέγερσης το 2009. 
Διεθνής σύνοδος για την αντιμετώπιση της Μπόκο Χαράμ
Ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Ουίλιαμ Χέιγκ θα φιλοξενήσει το δεύτερο δεκαήμερο του Ιουνίου μια συνάντηση αφρικανών και δυτικών αξιωματούχων στο Λονδίνο με στόχο την επιτάχυνση των διεθνών προσπαθειών για την καταπολέμηση της ισλαμικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ, όπως ανακοίνωσε το Φόρεϊν Όφις απόψε.
Η συνάντηση θα διεξαχθεί την 12η Ιουνίου και σε αυτή θα πάρουν μέρος ο υπουργός Εξωτερικών της Νιγηρίας και εκπρόσωποι από γειτονικές αφρικανικές χώρες όπως το Μπενίν, το Τσαντ, το Καμερούν και ο Νίγηρας.
Παρόντες θα είναι αξιωματούχοι από τη Βρετανία, τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Γαλλία, τον Καναδά και την Ευρωπαϊκή Ένωση.
news.gr
Με αφορμή ότι η Θεσσαλονίκη είναι ευρωπαϊκή πρωτεύουσα νεολαίας και με την αρωγή του δήμου Καλαμαριάς διοργανώνεται το 1ο φεστιβάλ νεανικών συγκροτημάτων που θα πραγματοποιηθεί στις 14 και 15/6 στην κεντρική σκηνή του πρώην στρατοπέδου Κόδρα στην Καλαμαριά.

Σε ένα χώρο 5000τμ, ένα διήμερο φεστιβάλ μουσικής με πολλά νέα συγκροτήματα της πόλης και 2 συναυλίες με γνωστούς καλλιτέχνες όπως Ν.Ζιωγαλας & Π.Μουζουρακης.

Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο θα.....
υπάρχουν εγκαταστάσεις εστίασης (μπαρ- φαγητό).

Προπώληση Εισιτηρίων: Καφωδείο Ελληνικό (Ιουστινιανού 3, τηλ.2310237016), Έντεχνο, Γάτα Μπαρ, Sirocco.

http://www.simantra.gr 

Η Ελλάδα είναι η 56η χώρα στην οποία θα είναι διαθέσιμη η εφαρμογή λεπτομερών εικονικών περιηγήσεων, «Street View» της Google, η οποία, μεταξύ άλλων, αποτελεί ένα πρώτης τάξεως μέσον προβολής πολιτιστικών προορισμών.

Ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Πάνος Παναγιωτόπουλος, χαιρέτισε την πραγματοποίηση της εφαρμογής αναφέροντας: «H Ελλάδα είναι ένα απέραντο αρχαιολογικό πάρκο, που αξίζει να δουν και να περιηγηθούν άνθρωποι απ’ όλο τον κόσμο. Η σύγχρονη τεχνολογία προσφέρει τον απλούστερο, ταχύτερο και οικονομικότερο τρόπο για να προβληθεί η χώρα μας και οι πολιτιστικοί θησαυροί της. Γι’ αυτό το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού θα συνεχίσει και θα εντείνει τη συνεργασία που έχει ήδη εγκαινιάσει με την Google».
«Έχουμε 21 χιλιάδες αρχαιολογικούς χώρους και 65 εκατομμύρια κινητά αρχαιολογικά ευρήματα. Μόνον οι εκσκαφές και οι συνακόλουθες ανασκαφές στο μετρό της Θεσσαλονίκης αποκάλυψαν μια ολόκληρη βυζαντινή πόλη, με έναν τέλεια διατηρημένο αστικό ιστό. Αλίμονο αν μια τέτοια χώρα, αλίμονο αν η Ελλάδα δεν αξιοποιούσε τη σύγχρονη τεχνολογία για να προβάλει τη μοναδικότητα της πολιτιστικής κληρονομιάς της. Πόσο μάλλον σε μια χρονιά, που περιμένουμε περί τα 18 εκατομμύρια επισκεπτών στους αρχαιολογικούς μας χώρους», είπε ο κ. Παναγιωτόπουλος στη σημερινή εκδήλωση της Google, στην οποία μίλησαν και ο κ. Στέφανος Λουκάκος, γενικός διευθυντής Google Ελλάδος και ο κ. Διονύσης Κολοκοτσάς, διευθυντής εταιρικών σχέσεων Google.

Το πιλοτικό πρόγραμμα ξεκίνησε από το Μουσείο της Ακρόπολης και  την Ιερά Μονή της Πάτμου - την πρώτη Μονή στον κόσμο που έχει ενταχθεί στην εν λόγω εφαρμογή.
Το πιλοτικό πρόγραμμα ξεκίνησε από το Μουσείο της Ακρόπολης και  την Ιερά Μονή της Πάτμου - την πρώτη Μονή στον κόσμο που έχει ενταχθεί στην εν λόγω εφαρμογή -  και θα επεκταθεί και σε πολλά από τα 33 Μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους υψηλής επισκεψιμότητας, που εντάσσονται στο Εθνικό πιλοτικό σχέδιο αναβάθμισης.    

naftemporiki.gr
Θα βραβεύσει τους νικητές με ένα εκατ. δολάρια και θα τους προσφέρει την χαρά να γυρίσουν μία «καυτή» ταινία με την Belle Knox, τη φοιτήτρια-πορνοστάρ που ξεσήκωσε τις ΗΠΑ

Μπορεί να γνωρίζαμε το Χ-Factor αλλά τώρα, χάρη σε μία ομάδα Αμερικανών παραγωγών, θα μάθουμε και το... Sex Factor, το ριάλιτι σόου που θα «ανακαλύψει» τους απόλυτους πορνοστάρ και νέα... ινδάλματα στη βιομηχανία των «ροζ» ταινιών.


Το διαδικτυακό σόου θα βραβεύσει τη νικήτρια και το νικητή με ένα εκατομμύριο δολάρια αλλά θα τους προσφέρει επίσης την χαρά να γυρίσουν μία «καυτή» ταινία με τη Belle Knox, τη φοιτήτρια - πορνοστάρ που ξεσήκωσε την Αμερική!

Η 18χρονη Knox, είναι πορνοσταρ, και παράλληλα φοιτήτρια νομικής με ειδίκευση στα δικαιώματα των γυναικών και την κοινωνιολογία, η οποία για να καταφέρει να πληρώσει τα δίδακτρα της ξεκίνησε να δουλεύει στην βιομηχανία πορνό σε ταινίες όπως «Lick My Lips» και «How Do You Like It».


http://www.simantra.gr 
Ο Αντόνιο Κασάνο, ένας παίκτης με μεγάλη καριέρα, παρότι είναι μόλις 31, με 350 εμφανίσεις στο ιταλικό Calcio, θα αγωνιστεί στο πρώτο Μουντιάλ της καριέρας του. Φαντάζει απίστευτο, αλλά είναι πραγματικότητα!

Άλλοτε τραυματισμοί, άλλοτε κόντρες με τους προπονητές δεν του επέτρεψαν να αγωνιστεί στα τρία προηγούμενα Παγκόσμια Κύπελλα, παρότι βγήκε στον αφρό του παγκόσμιου ποδοσφαίρου ήδη από το 2002!

Το Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας θα αναδείξει νέα φουρνιά ποδοσφαιριστών και είναι το μεγάλο ποδοσφαιρικό γεγονός που θα επικυρώσει την αλλαγή φρουράς στις ομάδες. Για πολλούς από τους αστέρες της στρογγυλής Θεάς που έχουμε συνηθίσει να απολαμβάνουμε, η διοργάνωση της χώρας του καφέ θα είναι η τελευταία μεγάλη διοργάνωσης της καριέρας τους.

Την παράσταση στα στατιστικά στοιχεία της χρονολογίας γέννησης κλέβουν οι τερματοφύλακες και προς έκπληξη όλων, όχι μόνο στη θέση του γηραιότερου παίκτη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι νεαρότεροι ποδοσφαιριστές του ρόστερ καθεμιάς από τις 32 ομάδες του φετινού Παγκοσμίου Κυπέλλου έχουν εκ των προτέρων ανακαλυφθεί από σκάουτερ συλλόγων.

Είτε οι ομοσπονδιακοί προπονητές δεν κάνουν 100% καλά τη δουλειά τους, είτε η παγκοσμιοποίηση έχει εισχωρήσει στο ποδόσφαιρο σε εντυπωσιακό βαθμό...

Με βάση αυτό, το news.gr αναζήτησε τον μεγαλύτερο και τον μικρότερο παίκτη κάθε ρόστερ.


Πάμε να δούμε αναλυτικά ποιοι είναι αυτοί:


1ος Όμιλος

Βραζιλία

Γηραιότερος: Ζούλιο Σέζαρ - 3 Σεπτεμβρίου 1979, 34 ετών

Ο τερματοφύλακας του Τορόντο απολαμβάνει ακόμη της εμπιστοσύνης του Λουίς Φελίπε Σκολάρι, παρότι έφυγε από το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και την Ίντερ για να... χαλαρώσει ρυθμούς, πηγαίνοντας στον Καναδά.

Βενιαμίν: Νεΐμάρ - 5 Φεβρουαρίου 1992, 22 ετών

Δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά ετών στο ρόστερ της σελεσάο. Για τον Νεΐμάρ, δε χρειάζονται λόγια. Είναι γνωστός για τις ηγετικές του δυνατότητες και από τον τρόπο με τον οποίο οδήγησε τη Βραζιλία στην κατάκτηση του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών.

Καμερούν

Γηραιότερος: Σάμουελ Ετό - 10 Μαρτίου 1981, 33 ετών

Μπορεί ο Μουρίνιο να δήλωσε μέσα στη χρονιά ότι δε γνωρίζει πόσων ετών είναι ο Ετό, "μπορεί και 32, μπορέι και 38", όπως είχε πει περιπαικτικά, όμως ο κορυφαίος φορ θα βρίσκεται στη Βραζιλία για να δώσει απαντήσεις στον Special One και να πάρει το Καμερούν από το χέρι!

Βενιαμίν: Φαμπρίς Ολινγκά - 12 Μαΐου 1996, 18 ετών

Ο φορ της Μάλαγα αγωνίστηκε φέτος δανεικός στη Ζούλτε Βάρεγκεμ και έχει πολύ μέλλον. Προέρχεται από τις ακαδημίες της Μαγιόρκα και έχει ως ίνδαλμα τον Πιέρ Γουεμπό.

Κροατία

Γηραιότερος: Στίπε Πλετίκοσα - 8 Ιανουαρίου 1979, 35 ετών

Ο τερματοφύλακας της ρωσικής Ροστόφ αποτελεί εγγύηση κάτω από τα δοκάρια της Χρβάτσκα και έχει συμπληρώσει 110 εμφανίσεις με το εθνόσημο.

Βενιαμίν: Όλιβερ Ζελένικα - 14 Μαΐου 1993, 21 ετών

Ο Νίκο Κόβατς δεν κάλεσε πολύ νέους παίκτες στην αποστολή της Κροατίας, αλλά ο Ζελένικα της Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ θεωρείται ο επόμενος βασικός τερματοφύλακας της εθνικής, βάσει του ταλέντου του, παρότι δεν έχει ακόμη συμμετοχή με την Ανδρών.

Μεξικό

Γηραιότερος: Ράφα Μάρκες - 13 Φεβρουαρίου 1979, 35 ετών

Ο άλλοτε παίκτης της Μπαρτσελόνα παίζει πλέον στη Λεόν και είναι αρχηγός, ψυχή τε και σώματι, της εθνικής Μεξικού.

Βενιαμίν: Ντιέγκο Ρέγες - 19 Σεπτεμβρίου 1992, 21 ετών

Η Πόρτο έχει τη δυνατότητα να ανακαλύπτει ταλαντούχα πλάγια μπακ και να τα μοσχοπουλάει. Ο γεννημένος στην πόλη του Μεξικό, Ρέγες, πήγε στην Ευρώπη το φθινόπωρο του 2010 και μόλις φέτος πήρε ευκαιρίες στη βασική ομάδα των Δράκων, με πέντε συμμετοχές.

2ος Όμιλος

Αυστραλία

Γηραιότερος: Τιμ Κέιχιλ - 6 Δεκεμβρίου 1979, 34 ετών

Από το σπουδαιότερο ταλέντο, ο Τιμ Κέιχιλ έγινε ο εμπειρότερος παίκτης των Καγκουρό, μετά την αλλαγή φρουράς που επιχείρησε ο Ποστέκογλου. Οι εποχές των Χάρι Κιούελ και Κέβιν Μάσκατ έχουν περάσει...

Βενιαμίν: Άνταμ Τάγκαρτ - 2 Ιουνίου 1993, 21 ετών

Ο στράικερ των Νιουκάστλ Τζετς, με τη χαρακτηριστική φράντζα και το λυγερόκορμο ψηλό σώμα είναι ό,τι πρέπει για καριέρα στην Ευρώπη. Σε τέσσερις συμμετοχές με την εθνική έχει πετύχει τρία γκολ.

Χιλή

Γηραιότερος: Εστέμπαν Παρέδες - 1 Αυγούστου 1980, 34 ετών

Στη σφιχτή ηλικιακά ομάδα του Χόρχε Σαμπάολι, ο Παρέδες είναι ο μεγαλύτερος του ρόστερ. Πήγε στην πρωτοπόρο της Primera Division της Χιλής, Κόλο Κόλο και έχει ξανανιώσει!

Βενιαμίν: Μίικο Αλμπορνόζ - 3 Νοεμβρίου 1990, 23 ετών

Ο πλάγιος μπακ της Μάλμε αποτελεί ανακάλυψη του Σαμπάολι, όταν ακόμη έπαιζε στη Μπρομαποϊκάρνα και εκείνος τον έπεισε να διαλέξε την εθνική Χιλής από εκείνη της Σουηδίας.

Ολλανδία

Γηραιότερος: Ντιρκ Κάουτ - 22 Ιουλίου 1980, 33 ετών

Ο Λουίς φαν Χάαλ, πριν αναλάβει τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, θα κοουτσάρει τους οράνιε στη Βραζιλία και εμπιστεύτηκε τον ξανθομάλλη στράικερ της Φενερμπαχτσέ ως την πλέον έμπειρη λύση στην επίθεση.

Βενιαμίν: Μπρούνο Μάρτινς Ίντι - 8 Φεβρουαρίου 1992, 22 ετών

Ο Μάρτινς είναι τρεις μέρες μικρότερος από τον Στεφάν ντε Βρι, με τον οποίο αγωνίζονται μαζί και στην αμυντική γραμμή της Φέγενορντ, από τις ακαδημίες της οποίας, άλλωστε, ξεκίνησαν.

Ισπανία

Γηραιότερος: Τσάβι - 25 Ιανουαρίου 1980, 34 ετών

Η καριέρα ενός από τους πλέον επιτυχημένους Ισπανούς ποδοσφαιριστές, του Καταλανού Τσάβι Ερνάντεθ, βαίνει προς το τέλος της, καθώς πάτησε τα 34. Είναι ακόμη ο ηγέτης των φούριας ρόχας, αλλά δε θα προλάβει το Μουντιάλ της Ρωσίας το 2018.

Βενιαμίν: Κόκε - 8 Ιανουαρίου 1992, 22 ετών

Στην καλοκουρδισμένη μηχανή της Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας Ισπανίας, εισχώρησε ο εκρηκτικός ακραίος χαφ Κόκε, χάρη στην εξαιρετική του χρονιά στην πρωταθλήτρια Ισπανίας, Ατλέτικο Μαδρίτης.

3ος Όμιλος

Κολομβία

Γηραιότερος: Φαρίντ Μοντραγκόν - 21 Ιουνίου 1971, 42 ετών

Ο γηραιότερος παίκτης του Μουντιάλ! Ένα όνομα μια ιστορία είναι ο Κολομβιανός γκολκίπερ, με 54 εμφανίσεις με την εθνική του ομάδα. Η πρώτη ήταν το 1993!

Βενιαμίν: Έντερ Αλβάρεζ Μπαλάντα - 28 Φεβρουαρίου 1993, 21 ετών

Ο στόπερ της Ρίβερ Πλέιτ είναι ένας έμπειρος παίκτης, βασικός πια στον ιστορικό αργεντίνικο σύλλογο, που αναδείχθηκε στα... πέτρινα χρόνια του υποβιβασμού στη Β' κατηγορία, το 2012.

Ελλάδα

Γηραιότερος: Γιώργος Καραγκούνης - 6 Μαρτίου 1977, 37 ετών

Ο "τυπάρας" κλείνει την καριέρα του στην εθνική Ελλάδος μετά το Μουντιάλ της Βραζιλίας, όμως ο Φερνάντο Σάντος δείχνει ακόμη να υπολογίζει πολλά σ' αυτόν.

Βενιαμίν: Στέφανος Καπίνο - 18 Μαρτίου 1994, 20 ετών

Ο Καπίνο πήρε τη θέση από το Σηφάκη στο ρόστερ ενόψει Μουντιάλ. Το μέλλον ανήκει στον νεαρό και ταλαντούχο τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού, που πραγματοποίησε πολύ καλή χρονιά.

Ακτή Ελεφαντοστού

Γηραιότερος: Ντιντιέ Ντρογκμπά - 11 Μαρτίου 1978, 36 ετών

Μουντιάλ χωρίς Ντρογκμπά δε γίνεται για τους Ιβοριανούς, που στηρίζουν πολλά στον ηγέτη και αρχηγό τους, ο οποίος, άλλωστε, ήταν αυτός που τους έβγαλε από την ποδοσφαιρική αφάνεια, στην οποία είχαν περιπέσει.

Βενιαμίν: Σερζ Οριέρ - 24 Δεκεμβρίου 1992, 21 ετών

Μόλις δύο χρόνια παίζει σε κορυφαίο επίπεδο ο δεξιός μπακ της Τουλούζ, όμως ο γνώστης του γαλλικού ποδοσφαίρου, Σαμπρί Λαμουσί, εκτίμησε το ταλέντο του.

Ιαπωνία

Γηραιότερος: Γιασουσίτο Εντό - 28 Ιανουαρίου 1980, 34 ετών

Νεανική ομάδα έχει επιλέξει ο Τζακερόνι, όμως δεν μπορούσε να μη συμπεριλάβει τον μέσο Εντό, της Γκάμπα Οσάκα, ο οποίος έχει 143 συμμετοχές με τη φανέλα των Σαμουράι, παίζοντας ήδη από το Μουντιάλ που διοργανώθηκε στη χώρα του (2002).

Βενιαμίν: Γιούγια Οσάκο - 18 Μαΐου 1990, 24 ετών

Είναι δύσκολο για έναν μη ντόπιο προπονητή, πόσω μάλλον όχι καν από την ίδια ήπειρο, να ρισκάρει με ταλέντα μικρής ηλικίας, οπότε ο Τζακερόνι πήρε μαζί του τον 24χρονο που κάνει καριέρα στη Bundesliga II με τη φανέλα του Μονάχο 1860.

4ος Όμιλος

Κόστα Ρίκα

Γηραιότερος: Πάτρικ Πέμπερτον - 24 Απριλίου 1982, 32 ετών

Στη νεανική ομάδα του Χόρχε Λουίς Πίντο, ο τερματοφύλακας της Αλαχουελένσε, δεν είναι καν ο βασικός. Είναι όμως χρήσιμη λύση κάτω από τα δοκάρια.

Βενιαμίν: Ζόελ Κάμπελ - 26 Ιουνίου 1992, 21 ετών

Τα λόγια είναι περιττά. Τον Κάμπελ ανακάλυψε ο Βενγκέρ, τον έφερε στην Άρσεναλ, τον δάνεισε πέρσι στον Ολυμπιακό και πλέον τον γνώρισε πολύ καλά και το ελληνικό κοινό.

Αγγλία

Γηραιότερος: Φρανκ Λάμπαρντ - 20 Ιουνίου 1978, 35 ετών

Για λίγους μήνες, ο Λάμπαρντ κερδίζει τη μάχη από τον Τζέραρντ, αλλά έχει επτά συμμετοχές λιγότερες με το εθνόσημο από τον αρχηγό της Λίβερπουλ και της εθνικής Αγγλίας (103 έναντι 110). Ωστόσο, αμφότεροι φαίνεται ότι σταματούν από την Εθνική μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο, εκτός απροόπτου.

Βενιαμίν: Ρος Μπάρκλεϊ - 5 Δεκεμβρίου 1993, 20 ετών

Είναι παράδοση στο Νησί να καλείται στην Εθνική και ένας βενιαμίν, για να τραβά την προσοχή των αδηφάγων βρετανικών Μέσων. Ο μέσος της Έβερτον δεν έπαιξε καν βασικός φέτος στη Λιντς, όπου ήταν δανεικός, όμως πήρε την ευκαιρία από τον Χόγκτσον και τα πρωτεία στον μικρότερο της αποστολής από τον γνωστότερο Άλεξ Τσάμπερλεν της Άρσεναλ.

Ιταλία

Γηραιότερος: Τζιανλουίτζι Μπουφόν - 28 Ιανουαρίου 1978, 36 ετών

Εγγύηση κάτω από τα δοκάρια της Γιουβέντους και της εθνικής Ιταλίας ο Μπουφόν, συμπλήρωσε πέντε Παγκόσμια Κύπελλα στην αποστολή της Σκουάντρα Ατζούρα!

Βενιαμίν: Ματία Περίν - 10 Νοεμβρίου 1992, 21 ετών

Η Ιταλία είναι άλλη μια ομάδα που έχει νεαρότερο παίκτη στο ρόστερ έναν πορτιέρο, ο οποίος δεν έχει ακόμη επίσημη συμμετοχή και είναι πέντε μέρες μικρότερος από τον εξίσου ταλαντούχο Μάρκο Φεράτι της Παρί Σεν Ζερμέν.

Ουρουγουάη

Γηραιότερος: Ντιέγκο Φορλάν - 19 Μαΐου 1979, 35 ετών

Με Σουάρεζ και Καβάνι στην επίθεση, ο Φορλάν λογικά δε θα αγωνιστεί πολλές φορές ως βασικός για τη σελέστε. Όμως ο φορ της Τσερέζο Οσάκα -πια- δεν παύει να είναι η ζωντανή ιστορία της... ανάστασης της Ουρουγουάης στις μεγάλες διοργανώσεις.

Βενιαμίν: Σεμπάστιαν Κόουτες - 7 Οκτωβρίου 1990, 23 ετών

Ο κεντρικός αμυντικός της Νασιονάλ Ουρουγουάης έχει ανακαλυφθεί από τους σκάουτερ της Λίβερπουλ, οι οποίοι τον άφησαν στην πατρίδα του για να "ψηθεί".

5ος Όμιλος

Ισημερινός

Γηραιότερος: Έντισον Μέντες - 15 Μαρτίου 1979, 35 ετών

Πρόκειται για έναν από τους παίκτες του Εκουαδόρ με τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή εμπειρία (τρία χρόνια στην Αϊντχόφεν). Έχει παίξει και στη Βραζιλία και στο Μεξικό, ενώ στη χώρα του, έχει αλλάξει τις... μισές ομάδες!

Βενιαμίν: Κάρλος Γκρουέζο - 19 Απριλίου 1995, 19 ετών

Ξεκίνησε στη Μπαρτσελόνα Γουαγιακίλ και τον... αλίευσε η Στουτγάρδη. Παίζει σε όλες τις θέσεις του κέντρου.

Γαλλία

Γηραιότερος: Μικέλ Λαντρό - 14 Μαΐου 1979, 35 ετών

Ο Λαντρό είναι ο τρίτος τερματοφύλακας των τρικολόρ, αλλά δεν παύει να είναι το "αιώνιο ταλέντο" της Γαλλίας. Διέγραψε αξιοπρεπέστατη επαγγελματική πορεία στο Σαμπιονά, αλλά ποτέ δεν κατάφερε να γίνει αρκετά καλός για να πάρει τη φανέλα του βασικού της Εθνικής και πάντα κάποιος άλλος τον προσπερνούσε.

Βενιαμίν: Λούκας Ντίνιε - 20 Ιουλίου 1993, 20 ετών

Ο Ντιντιέ Ντεσάμπ εμπιστεύτηκε τον προκάτοχό του, Λοράν Μπλαν και κάλεσε τον αμυντικό που ο ίδιος ο Μπλαν βελτιώνει στην Παρί Σεν Ζερμέν, ως αναπληρωματική φρέσκια λύση στην άμυνα.

Ονδούρα

Γηραιότερος: Νόιλ Βαγιαντάρες - 3 Μαΐου 1977, 37 ετών

Η εμπειρία παίζει σπουδαίο ρόλο για έναν τερματοφύλακα. Πριν τον Βαγιαντάρες, η Ονδούρα δεν είχε ουσιαστικά βασικό γκολκίπερ, αλλά ο ίδιος είναι φύσει και θέσει ο πραγματικός αρχηγός τους.

Βενιαμίν: Λουίς Λόπεζ - 13 Σεπτεμβρίου 1993, 20 ετών

Πάλι το ίδιο βιολί και από τον Λουίς Φερνάντο Σουάρες, με την κλήση ενός νέου τερματοφύλακα, χωρίς συμμετοχές, ως τρίτου στη σειρά, για να πάρει παραστάσεις από μεγάλες διοργανώσεις.

Ελβετία

Γηραιότερος: Ντιέγκο Μπενάλιο - 8 Σεπτεμβρίου 1983, 31 ετών

Είναι απίστευτο αυτό που συμβαίνει με την Ελβετία! Ο Μπενάλιο, τερματοφύλακας της Βόλφσμπουργκ, είναι ο μεγαλύτερος παίκτης στην 23άδα που επέλεξε ο Ότμαρ Χίτζφελντ, παρότι δεν έχει κλείσει ακόμη τα 31!

Βενιαμίν: Ρικάρντο Ροντρίγκεζ - 25 Αυγούστου 1992, 21 ετών

Άλλος ένας παίκτης της Βόλφσμπουργκ κατέχει αυτή την... ειδική θέση στο ρόστερ της Ελβετίας. Αγωνίζεται ως αριστερό μπακ και έχει καταγωγή από τη Ζυρίχη.

6ος Όμιλος

Αργεντινή

Γηραιότερος: Ούγκο Καμπανιάρο - 27 Ιουνίου 1980, 33 ετών

Ο σκληροτράχηλος αμυντικός της Ίντερ είναι η επιλογή μεγαλύτερου παίκτη στην 23άδα του Σαμπέγια, αν και έχει μόλις 13 συμμετοχές συνολικά με τη μπιανκοσελέστε.

Βενιαμίν: Μάρκος Ρόχο - 20 Μαρτίου 1990, 24 ετών

Σε μια ομάδα, την οποία "φημολογείται" ότι ελέγχει ο Λιονέλ Μέσι, ο πιο νέος παίκτης είναι 24 ετών, όχι και τόσο νέος δηλαδή και παίζει στη Σπόρτινγκ Λισαβόνας, μετά το αποτυχημένο πέρασμά του από τη Σπαρτάκ Μόσχας.

Βοσνία

Γηραιότερος: Εμίρ Σπάχιτς - 18 Αυγούστου 1980, 33 ετών

Ο αρχηγός της Βοσνίας αγωνίζεται εννέα χρόνια στην Εθνική ομάδα της χώρας του και έχει 74 συμμετοχές. Ήρθε η ώρα για την πρώτη του μεγάλη διοργάνωση.

Βενιαμίν: Σεάντ Κολασίνατς - 20 Ιουνίου 1993, 21 ετών

Ο Γενς Κέλερ της Σάλκε ανέδειξε τον Βόσνιο αριστερό μπακ και προς τα μέσα και το τέλος της φετινής σεζόν, όταν πλέον είναι ξεμείνει από θέσεις, τον δοκίμασε στο βασικό σχήμα των βασιλικών μπλε.

Ιράν

Γηραιότερος: Ραχμάν Αχμαντί - 30 Ιουλίου 1980, 33 ετών

Ο τερματοφύλακας της Σεπαχάν είναι ο γηραιότερος της τριάδας των πορτιέρο που επέλεξε ο Κάρλος Κεϊρόζ. Και οι τρεις τους όμως έχουν μαζί 19 συμμετοχές στην ενδεκάδα της εθνικής ομάδας του Ιράν! Εμπειρία αμφίβολη σε αυτή την περίπτωση...

Βενιαμίν: Αλιρέζα Γιαχανμπάκς - 8 Οκτωβρίου 1993, 21 ετών

Από τη Νταμάς της Τεχεράνης και της Νταμάς του Τζιλάν, οι σκάουτερ της Ναϊμέγκεν βρήκαν έναν ταλαντούχο νεαρό φορ που μετρά 29 συμμετοχές και πέντε γκολ σε δύο σεζόν με την ολλανδική ομάδα.

Νιγηρία

Γηραιότερος: Γιόζεφ Γιόμπο - 6 Σεπτεμβρίου 1980, 33 ετών

Ο Γιόμπο της Νόριτς θα αγωνιστεί σε τρίτο συνεχόμενο Μουντιάλ και αγωνιστεί και στα τρία παιχνίδια της φάσης των ομίλων θα περάσει πρώτος σε επίσημες συμμετοχές με το εθνόσημο της Νιγηρίας.

Βενιαμίν: Κένεθ Ομέρουο - 17 Οκτωβρίου 1993, 20 ετών

Η Τσέλσι έφερε τον νεαρό στόπερ στην Ευρώπη, πριν εκείνος κλείσει τα 18 και τον έχει δώσει δανεικό διαδοχικά σε Ντεν Χάαγκ και Μίντλεσμπρο.

7ος Όμιλος

Γερμανία

Γηραιότερος: Μίροσλαβ Κλόζε - 9 Ιουνίου 1978, 36 ετών

Ο Κλόζε είχε δηλώσει το 2006 ότι ήταν το τελευταίο του Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά έμελλε να παίξει σε άλλο ένα και πιθανότατα θα συμμετάσχει και σε ένα τρίτο ακόμα!

Βενιαμίν: Ματίας Γκίντερ - 19 Ιανουαρίου 1994, 20 ετών

Ο ταλαντούχος μέσος της Φράιμπουργκ πήρε τη μπαγκέτα της μεσαίας γραμμής της ομάδας του, ελλείψει άλλου και δίκαια ανταμείφθηκε με κλήση στο Παγκόσμιο Κύπελλο από τον Γιοακίμ Λεβ.

Γκάνα

Γηραιότερος: Μίκαελ Εσιέν - 3 Δεκεμβρίου 1982, 31 ετών

Η "σημαία" της Γκάνας θα είναι ο παίκτης ψυχολογίας στο Μουντιάλ της Βραζιλίας, όμως δε βρίσκεται και στα καλύτερά του. Η μεταγραφή του στη Μίλαν δεν τον βοήθησε και βρίσκεται και στο μεταγραφικό στόχαστρο του Ολυμπιακού για το φετινό καλοκαίρι.

Βενιαμίν: Ρασίντ Σουμάιλα - 18 Δεκεμβρίου 1992, 22 ετών

Στη Μαμελόντι Σαντάουνς παίζει ο κεντρικός αμυντικός Σουμάιλα, ο οποίος ψηφίστηκε ο καλύτερος αμυντικός της Γκάνας το 2011, όταν ήταν μόλις 18 ετών και έπαιζε στους Εμπούσουα Ντουάρφς (Νάνους).

Πορτογαλία

Γηραιότερος: Μπρούνο Άλβες - 27 Νοεμβρίου 1981, 33 ετών

Ο Άλβες ήταν η ακριβότερη μεταγραφή Πορτογάλου αμυντικού πριν τον Πέπε, έπαιξε σε κορυφαίο επίπεδο σε Πόρτο, Ζενίτ και τώρα στη Φενέρμπαχτσε, ωστόσο, το ελληνικό ποδοσφαιρικό κοινό πάντα θα τον θυμάται για το πέρασμά του από την ΑΕΚ.
Βενιαμίν: Ράφα Σίλβα - 17 Μαΐου 1993, 21 ετών

Γεννημένος στη Φόρτε ντε Κάσα, ο Ράφαελ Αλεχάντρε Φερνάντες Φερέιρα Σίλβα έπεσε από νωρίς στα βαθιά με τη φανέλα της Μπράγκα και άφησε την Ελπίδων έπειτα από εννέα μόλις συμμετοχές και δύο γκολ. Ο Πάουλο Μπέντο τον εμπιστεύτηκε στους Άνδρες.

ΗΠΑ

Γηραιότερος: Τιμ Χάουαρντ - 6 Μαρτίου 1979, 35 ετών

Ο τερματοφύλακας της Έβερτον είναι πολύπειρος και έχει παίξει σε άλλα τρία Μουντιάλ. Ακόμη και στην Αγγλία ο προπονητής του στο Μερσεϊσάιντ, Ρομπέρτο Μαρτίνεθ, τον εμπιστεύεται ακόμη.

Βενιαμίν: Ντε Αντρέ Γιέντλιν - 9 Ιουλίου 1993, 21 ετών

Πρόκειται για μια καλή περίπτωση μπακ από τις ΗΠΑ για μικρομεσαία ομάδα της Ευρώπης, εκτός κι αν εξελιχθεί δραματικά μέσα στα δύο επόμενα χρόνια το πολύ. Αγωνίζεται στους Σιάτλ Σάουντερς, ως στόπερ και ενίοτε ως αμυντικός χαφ.

8ος Όμιλος

Αλγερία

Γηραιότερος: Μαντζίντ Μπουγκέρα - 7 Οκτωβρίου 1982, 31 ετών

Πρόκειται για τον στυλοβάτη της αλγερινής άμυνας και αρχηγό της Εθνικής ομάδας. Έχει θητεύσει στη Γκενιόν της Γαλλίας και έπειτα σε Κρου, Σέφιλντ Γουένσντεϊ, Τσάρλτον και Ρέιντζερς στη Γηραιά Αλβιώνα, πριν μετακομίσει στη Λεκίγια του Κατάρ, παρέα με τον Βλαντιμίρ Βάις. Μόνο που εκείνος παίζει εκεί ήδη από το 2011 και έχει μάθει στο σκληρό παιχνίδι, ελέω Αγγλίας και Σκωτίας.

Βενιαμίν: Αΐσα Μαντί - 22 Οκτωβρίου 1991, 22 ετών

Ο δεξιός μπακ της Ρεμς γεννήθηκε στη Γαλλία από αλγερινούς γονείς και αναδείχθηκε από τις ακαδημίες της ομάδας όπου τώρα αγωνίζεται. Διάλεξε την εθνική Αλγερίας για συναισθηματικούς λόγους.

Βέλγιο

Γηραιότερος: Ντανιέλ Φαν Μπούιτεν -  7 Φεβρουαρίου 1978, 36 ετών

Ο Μαρκ Βίλμοτς ήθελε να δώσει μια ευκαιρία στον έμπειρο κεντρικό αμυντικό της Μπάγερν Μονάχου να παίξει σε μια μεγάλη διοργάνωση ως "χρυσή εφεδρεία", βοηθώντας με την εμπειρία των 36 του ετών.

Βενιαμίν: Αντνάν Γιανουζάι - 5 Φεβρουαρίου 1995, 19 ετών

Ο νεαρός Βέλγος μεσοεπιθετικός αναδείχθηκε μέσα από τη χειρότερη σύγχρονη σεζόν της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και την... ξελάσπωσε ουκ ολίγες φορές, οπότε πήρε μια θέση στο ρόστερ, ως αναγνώριση, από τον Βίλμοτς.

Ρωσία

Γηραιότερος: Σεργκέι Ιγκνάσεβιτς - 14 Ιουλίου 1979, 35 ετών

Ο Ιγκνάσεβιτς είχε συνηθίσει να στηρίζει την άμυνα της ρωσικής Αρκούδας, μαζί με τον μεγαλύτερο αδερφό του, ο οποίος όμως δεν κλήθηκε από τον ομοσπονδιακό προπονητή της ομάδας, Φάμπιο Καπέλο και έμεινε μόνος να στηρίξει, ως στόπερ, την άμυνα των Ρώσων.

Βενιαμίν: Μαξίμ Κανούνικοφ - 14 Ιουλίου 1991, 23 ετών

Γεννημένος στις ακτές του Βόλγα, ο Κανούνικοφ θεωρείται ταλαντούχος φορ, χωρίς όμως εμπειρία και γι' αυτό παραχωρήθηκε από τη Ζενίτ ως δανεικός στην Τομ Τόμσκ και μετέπειτα έκλεισε στην Αμκάρ Περμ. Τώρα θα έχει την ευκαιρία να δει από κοντά και μια μεγάλη διοργάνωση.

Νότια Κορέα

Γηριαότερος: Τάε Χβι Κβακ - 8 Ιουλίου 1981, 33 ετών

Ο Κβακ ήταν στην άμυνα της Κορέας ο αντικαταστάτης του Τσόις, όταν εκείνος αποσύρθηκε από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Κορέας. Αναδείχθηκε στους Τσουνάμ Ντράγκονς, διένυσε το καλύτερο διάστημα της καριέρας του στην Ουλσάν Χιουντάι και τώρα αγωνίζεται, όσο κι αν ακουστεί παράξενο, στην Αλ Χιλάλ της Σαουδικής Αραβίας.

Βενιαμίν: Σον Χιουνγκ Μιν - 8 Ιουλίου 1992, 22 ετών

Ο Μιν είναι ανακάλυψη των σκάουτερ του Αμβούργου, που τον έφεραν στη Γερμανία σε ηλικία 15 ετών. Ο στράικερ, ύψους 1.83 μέτρων, αγωνίζεται πλέον στη Λεβερκούζεν.

news.gr
Μια φορά ένας πλασιέ πάει στην Πάτρα. Αλλά τα ξενοδοχεία ήταν γεμάτα και δεν έβρισκε πουθενά δωμάτιο όποτε πάει σε έναν γνωστό του ξενοδόχο και του λέει:
- Ρε συ Νίκο ένα δωμάτιο θέλω για μια νύχτα κάνε κάτι πουθενά δεν υπάρχει τίποτα.
- Μα σου είπα και πριν ότι δεν έχω.
- Ρε μια νύχτα θέλω μόνο.
- Κοιτά δεν έχω εκτός.... αν σε βάλω να κοιμηθείς με ένα κοριτσάκι μικρό που λείπει για απόψε η μάνα του.
- Αντε ρε Νίκο κάνε κάτι με ξέρεις είμαι Αγιος άνθρωπος δεν θα κάνω τίποτα με ξέρεις χρόνια.
Και τον έβαλε να κοιμηθεί στο δωμάτιο του κοριτσιού σε άλλο κρεβάτι.
Πήγε ο άνθρωπος στο μπάνιο πλύθηκε και βγήκε με το μπουρνούζι να πάρει εσώρουχα από την βαλίτσα του όποτε του πέφτει το μπουρνούζι και βλέπει η πιτσιρικά τον π***ο του.
- Α τι είναι αυτό; τον Ρώτα.
- Ε τίποτα δεν είναι.... μια κούκλα άπαντα ταραγμένος.
- Θέλω να παίξω του λέει
- Αυτό αποκλείεται της λέει.
Και πέφτει να κοιμηθεί.
Το πρωί γύρω στις 2:30 βλέπει ο ξενοδόχος τον άνθρωπο να φεύγει νευριασμένος βρίζοντας και να του πετάει μερικά χρήματα χτυπώντας τις πόρτες.
Ανεβαίνει ο ξενοδόχος επάνω τρέχοντας και ρωτάει τι μικρή τι έγινε.
Και η μικρή.
- Ε, να ο κύριος είχε μια κούκλα την ζήτησα να παίξω και δεν μου την έδωσε το βράδυ όμως που κοιμήθηκε εγώ την έπαιξα αλλά εκείνη με έφτυσε και εγώ την ξεμάλλιασα.

http://www.anekdota.gr 
Έλληνες με εργασιακή εμπειρία στον τουριστικό τομέα, αναζητά η αεροπορική εταιρεία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Etihad Airways, προκειμένου να τους προσλάβει ως προσωπικό πληρώματος καμπίνας.
Ειδικότερα, η εταιρεία αναζητά να προσλάβει πληρώματα καμπίνας, υπεύθυνους τροφοδότησης και πτυχιούχους σεφ για τις πτήσεις της.
Η ημέρα καριέρας θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 16 Ιουνίου στην Αθήνα, παρέχοντας την ευκαιρία στους επιλεχθέντες υποψηφίους να γνωρίσουν ειδικούς σε θέματα προσλήψεων της Etihad Airways. Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν, μπορούν να εγγραφούν εκ των προτέρων στην ιστοσελίδα www.etihad.com/cabincrewrecruitment.
Η Etihad Airways ξεκίνησε τη λειτουργία της στην Αθήνα το 2009 και από τότε έχει μεταφέρει σχεδόν 400.000 επιβάτες στο δρομολόγιο Αθήνα - 'Αμπου Ντάμπι.
Από τις 2 Ιουλίου 2014, η αεροπορική εταιρεία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων θα αυξήσει τα καθημερινά δρομολόγια της Αθήνα-Άμπου Ντάμπι από 7 σε 10 την εβδομάδα.
news.gr
Συγκλονίζει η υπόθεση ενός πατέρα πέντε παιδιών, ο οποίος κρίθηκε ένοχος από δικαστήριο της Βιέννης, επειδή βίαζε σχεδόν σε καθημερινή βάση, επί πολλά χρόνια, την ανήλικη κόρη του.

Το δικαστήριο καταδίκασε τον 40χρονο κατηγορούμενο σε κάθειρξη 7 ετών για "σοβαρή γενετήσια κακοποίηση ανηλίκου, αιμομιξία και κατάχρηση εξουσίας". Το θύμα, που σήμερα είναι 15 ετών, κατήγγειλε τον πατέρα στις αστυνομικές αρχές της Βιέννης τον περασμένο Οκτώβριο.

Σύμφωνα με το κορίτσι, ο πατέρας της, Γερμανός υπήκοος, την κακοποίησε 1.370 φορές από το 2009, την εποχή που η οικογένεια ζούσε ακόμη στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία. Ο 40χρονος βίαζε σχεδόν καθημερινά την κόρη του, η οποία γλίτωνε από τα χέρια του μόνο στις διακοπές και στις σχολικές εκδρομές. Οι εξετάσεις DNA που έγιναν επιβεβαίωσαν τον ισχυρισμό της ανήλικης.

Η απόφαση του δικαστηρίου της Βιέννης ωστόσο αφορά μόνο τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν μετά το 2011, όταν η οικογένεια μετακόμισε στην Αυστρία.

Η δικηγόρος της 15χρονης, Σόνια Σέεντ, είπε ότι οι γερμανικές δικαστικές αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο να ασκήσουν δίωξη σε βάρος του πατέρα για τους προηγούμενους βιασμούς.

http://www.newsit.gr 
Όλα τους, αυτοκίνητα με Ελληνική σφραγίδα! Το Pony των αδελφών Κοντογούρη με μηχανή CITROEN. Datsun, μονταρισμένο στην Ελλάδα. Παλιότερα, στη δεκαετία του '60 τα τρίκυκλα πενηντάρια φορτηγάκια, SACHS 50cc, και τα επίσης τρίτροχα ALTA 700 truck. Mεταξύ αυτών το αμφίσημο, GREZDA (GReecce και maZDA), ίσως πιο γνωστό ως φορτηγάκι MAZDA B 1600. To 1972 οι αδελφοί Γουλανδρή εξαγοράζουν την Enfileld και την μετονομάζουν σε Enfield Neorion. O Θεοχαράκης το '78 φτιάχνει την TEOCARκαι την ΤΕCΟΜ στο Βόλο με σκοπό τη συναρμολόγηση NISSAN. Ο Γαγανέλης μεταποιεί - στο σήμερα πια -, αλά ελληνικά, την Porsche στην Κατερίνη. Μαζί μ' αυτούς, ο επίσης κατασκευαστής, Κεραμπός. Πολλά ακόμα, άλλοτε λιγότερο και άλλοτε περισσότερο γνωστά.
Eταιρείες, ονόματα και αυτοκίνητα με ελληνική ταυτότητα. Άλλοτε στον τομέα της συναρμολόγησης και άλλοτε σε αυτόν την κατασκευής. Φιλόδοξες προσπάθειες, που πολλές φορές δεν προχωρούσαν, είτε γιατί δεν υπήρχε το κατάλληλο φορολογικό περιβάλλον, λόγω υψηλής φορολογίας, είτε γιατί κάποια αυτοκίνητα ξεκινούσαν ως πρότυπα μοντέλα και δεν εξελίσσονταν ελλείψει ουσιαστικής χρημαδοδότησης. Τα μυαλά και τα χέρια υπήρχαν πάντα. Και πέρα από τις εταιρικές προσπάθειες αρκετές ήταν και οι ατομικές. Ιδιώτες που προσπαθούσαν με μεράκι να στήσουν το δικό τους, ελληνικό αυτοκίνητο.

To Korres P4 υποκλίνεται στο κοινό

Το Νοέμβριο, και συγκεκριμένα στις 17 Νοεμβρίου του 2014, αναμένεται να υποκλιθεί επίσημα στο κοινό το πρώτο ελληνικό υπεραυτοκίνητο. Ή για όσους το προτιμούν, το πρώτο ελληνικό 'supercar'.
"Η παρουσίαση θα γίνει σε διεθνή έκθεση αυτοκινήτου στο Λας Βέγκας", λέει ο επικεφαλής της Korres Engineering, Δημήτρης Κορρές. "Ήδη κατασκευάζονται δύο στην Κατερίνη και άλλα δύο στην Αμερική. Τα τρία από αυτά έχουν ήδη προπωληθεί σε ιδιώτες. Παρόλ' αυτά πρόκειται για ένα εγχείρημα με αρκετές δυσκολίες. Είναι τα πρώτα που κατασκευάζουμε για να δούμε πώς θα κινηθεί η διαδικασία παραγωγής".
"Τα αυτοκίνητα που θα εκτεθούν στο Λας Βέγκας το Νοέμβριο, θα καταλήξουν, μετά τη γνωριμία τους με το κοινό, στα χέρια των ιδιοκτητών τους", εξηγεί ο Δημήτρης Κορρές. Βέβαια, πριν το Λας Βέγκας, το ελληνικό κοινό θα έχει γνωρίσει ήδη το φιλόδοξο P4 της Korres. Σε μία έκθεση ελληνικών αυτοκινήτων στο Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου στην Γ' Σεπτεμβρίου, την Πέμπτη 5 Ιουνίου στις 8 το βράδυ.

Στόχος η πώληση των 100 πρώτων αυτοκινήτων

"Στόχος μας είναι να πουλήσουμε τουλάχιστον 100 αυτοκίνητα για να βγουν τα έξοδα και να πούμε ότι κάτι κινείται. Σκεφτείτε μόνο ότι έχουμε φάει ήδη τέσσερα χρόνια από τη ζωή μας, με προσωπικά έξοδα και στήριξη από φίλους - χορηγούς. Ξεκινήσαμε παράγοντας τα τέσσερα πρώτα P4 και σε κάθε παραγγελία που δεχόμαστε θα φτιάχνουμε κι άλλα". Όπως λέει ο κύριος Κορρές, δεν υπάρχει καμία επίσημη πρόταση από αυτοκινητοβιομηχανία, για να υιοθετήσει το ελληνικό υπεραυτοκίνητο. "Αυτή τη στιγμή περιμένουμε, μήπως πάρουμε χρήματα από το ΕΣΠΑ, δεδομένου ότι η παραγωγική διαδικασία έχει ξεκινήσει ήδη και τα έξοδα είναι πολλά".

Το χθες, το παρόν και το μέλλον

Το P4 ξεκίνησε από χόμπι, όπως και τόσα ανάλογα εγχειρήματα ξεκίνησαν από χόμπι πριν από αρκετά χρόνια. Μία ομάδα με επικεφαλής τον αρχιτέκτονα Δημήτρη Κορρέ, έβαλε στόχο να φτιάξει ένα αυτοκίνητο με την ακρίβεια του Mini Cooper στον δρόμο και τη σταθερότητα του 2CV στο χώμα.

Παρά τις δυσκολίες, ο Κορρές επέμεινε. Ξεκίνησε, παράγοντας πρωτότυπα μοντέλα. Ένα από αυτά τράβηξε την προσοχή της ελληνικής MEVAKO, που πρότεινε να το βγάλει στην παραγωγή, αλλά η προσπάθεια δεν προχώρησε.
Αυτό που το κάνει να ξεχωρίζει είναι η αμφίβιες ικανότητές του. Μπορεί να κινηθεί σε κάθε είδος εδάφους. Ακόμα και να σκαρφαλώσει σε κακοτράχαλα βράχια, και ταυτόχρονα να κινηθεί με απόλυτη άνεση στην άσφαλτο. Η βασική καινοτομία του αυτοκινήτου είναι η ανάρτηση, που δεν επιτρέπει στους τροχούς να σηκωθούν από το έδαφος. Έτσι το αυτοκίνητο σκαρφαλώνει απίστευτα εμπόδια. Σε όλα αυτά συμβάλει με το δικό του τρόπο το ειδικό σασμάν. Του δίνει τη δυνατότητα για διαφορετικούς τρόπους οδήγησης σε εντελώς διαφορετικά περιβάλλοντα.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Στα τεχνικά του πράγματος, το Korres P4 έχει κυβισμό 7.000 κυβικών, και ιπποδύναμη 505 ίππων, με κινητήρα LS7 V8. Τα 0 - 100 έρχονται σε 3,8 δευτερόλεπτα και η τελική αγγίζει τα 300 χιλιόμετρα ανά ώρα. Η τιμή του θα κυμαίνεται μεταξύ 230.000 και 250.000 ευρώ.
 Δείτε τα τεχνικά χαρακτηριστικά
 
news.gr
Η Shakira είναι ένα από τα πιο super ονόματα στην παγκόσμια μουσική βιομηχανία. Γνωρίζει μεγάλη επιτυχία και σχεδόν κάθε της εμφάνιση είναι sold out…

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Κολομβιανή σταρ με το χαρακτηριστικό λίκνισμα των γοφών δέχθηκε πρόταση να ξετυλίξει τα φωνητικά και χορευτικά της προσόντα σε γνωστό μαγαζί στην Ψαρού, όμως οι απαιτήσεις της κρίθηκαν υπερβολικές από τον ιδιοκτήτη, ο οποίος αποφάσισε να στρέψει αλλού το ενδιαφέρον του κάνοντας κρούση στον θρύλο της λατινικής μουσικής, Χούλιο Ιγκλέσιας!

Η Shakira φέρεται να ζήτησε το ποσό του 1.000.000 ευρώ!

Ο Ισπανός καλλιτέχνης, ο οποίος μετράει 45 χρόνια καριέρας έχοντας κυκλοφορήσει 80 άλμπουμ και έχοντας πουλήσει πάνω από 300 εκατομμύρια αντίτυπα σε 14 γλώσσες, αφού το σκέφτηκε, είπε το πολυπόθητο «ναι» και θα τραγουδήσει στο νησί των ανέμων στις 31 Ιουλίου. Όμως ο αγέραστος τραγουδιστής δεν θα βρίσκεται μόνος του στην σκηνή, αλλά θα κάνει ντούετο με τον «δικό» μας, Αντώνη Ρέμο, σε μια συνάντηση που υπόσχεται μοναδικές μουσικές εμπειρίες και αναμένεται να αποτελέσει την συναυλία της χρονιάς!

Όσο για την Shakira, δεν θα φορτώσει ξανά τις βαλίτσες της για Μύκονο, όπως το 2011 που είχε βρεθεί για πρώτη φορά στην «κοσμοπολίτισσα» των Κυκλάδων παρέα με τον αγαπημένο της, ποδοσφαιριστή Ζεράρ Πικέ.

http://peiraxtiri.gr

Η 70η επέτειος της απόβασης των συμμάχων στη γαλλική Νορμανδία εορτάζεται με μεγάλες τιμές και με την παρουσία αρχηγών κρατών, με προεξάρχοντες τους προέδρους των ΗΠΑ, της Ρωσίας, της Γαλλίας, αλλά και την βασίλισσα Ελισάβετ της Μεγάλης Βρετανίας. Τι ακριβώς συνέβη, όμως, στη Νορμανδία τον Ιούνιο του 1944;
Η προετοιμασία της απόβασης
Την περίοδο εκείνη, η πλάστιγγα του πολέμου μεταξύ των ενωμένων εθνών, υπό την γενική καθοδήγηση της Μεγάλης Βρετανίας, της Σοβιετικής Ένωσης και των ΗΠΑ και του φασιστικού Άξονα Γερμανίας - Ιαπωνίας (η Ιταλία είχε συνθηκολογήσει) είχε αρχίσει να γέρνει εις βάρος του δεύτερου, ειδικά στην Ευρώπη.
Οι Σοβιετικοί προέλαυναν στο ανατολικό μέτωπο, στο νότο Βρετανοί και Αμερικάνοι είχαν αποβιβαστεί στην Ιταλία και καταλάμβαναν εδάφη προς το Βορρά. Ο πιο «γρήγορος» δρόμος προς την καρδιά της Γερμανίας ήταν εκείνος μέσω της κατεχόμενης από τους ναζί Γαλλίας.
Όμως, η απόβαση στη Γαλλία ήταν ένα δύσκολο εγχείρημα που απαιτούσε προσεκτικό και λεπτομερή σχεδιασμό, καθώς η οχύρωση της βόρειας Γαλλίας από τους Γερμανούς ήταν άρτια.
Μήνες πριν την απόβαση στη Νορμανδία, οι συμμαχικές δυνάμεις εκτελούσαν πτήσεις  στην περιοχή για να την καταγράψουν και να σχεδιάσουν την επιχείρηση.
Ακόμα και το BBC επιστρατεύτηκε, απευθύνοντας δημόσιο κάλεσμα στους ανθρώπους για να στείλουν φωτογραφίες και κάρτποσταλ των ευρωπαϊκών ακτών από τη Νορβηγία μέχρι τα Πυρηναία.

Οι μνήμες και το παρόν της απόβασης της Νορμανδίας Ο φωτογράφος του Reuters Chris Helgren, συνέταξε μία σειρά φωτογραφιών ντοκουμέντων, που τραβήχτηκαν την ημέρα της εισβολής του 1944 και στη συνέχεια επέστρεψε στα ίδια μέρη για να τα φωτογραφίσει όπως εμφανίζονται σήμερα. Οι τουριστικές παραλίες της Νορμανδίας έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τις εικόνες που λαμβάνονται γύρω από το χρόνο της εισβολής, όμως, ενώ το τοπίο έχει αλλάξει, οι μνήμες του βαρυσήμαντου γεγονότος παραμένουν ζωντανές.
Μυστικές ομάδες ερευνούσαν τις ακτές ώστε να βρουν τις σωστές τοποθεσίες και πήραν μέχρι και δείγματα άμμου για να επιβεβαιώσουν ότι οι παραλίες μπορούσαν να αντέξουν των βάρος των συμμαχικών στρατιωτικών οχημάτων.

Μετεωρολόγοι, μαθηματικοί και επιστήμονες κάθε ειδικότητας επιστρατεύτηκαν για να οριστεί η ημερομηνία της επιχείρησης.
Το διάστημα 5 - 7 Ιουνίου κρίθηκε το καταλληλότερο για την απόβαση, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Βρετανού μαθηματικού Άρθουρ Τόμας, καθώς τότε η παλίρροια ήταν στο χαμηλότερο σημείο της και θα φαίνονταν τα κρυμμένα εμπόδια.
Η παραπλάνηση των Γερμανών
Οι σύμμαχοι γνώριζαν ότι θα έρχονταν αντιμέτωποι με μεγάλες δυνάμεις των Γερμανών, οι οποίοι περίμεναν την απόβαση. Έπρεπε, λοιπόν, η αλήθεια να ακολουθείται από ένα σωματοφύλακα ψευδών, όπως είχε δηλώσει ο τότε πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας Γουίνστον Τσόρτσιλ.
Έτσι, η προσπάθεια παραπλάνησης των Γερμανών για την ημέρα και το σημείο της απόβασης πήρε το κωδικό όνομα «επιχείρηση σωματοφύλακας».
Πληροφοριοδότες, στρατεύματα, οχήματα και αεροσκάφη χρησιμοποιήθηκαν για να παραπλανηθεί η Γερμανία ότι η επίθεση των συμμάχων θα γινόταν οπουδήποτε αλλού εκτός από τη Νορμανδία.
Η απόβαση
Το έναυσμα για την επιχείρηση έδωσε ο Αμερικανός στρατηγός Ντουάιτ Αϊζενχάουερ, αρχηγός των συμμαχικών δυνάμεων στην Ευρώπη, προειδοποιώντας τους στρατιώτες ότι έχουν δύσκολη αποστολή καθώς ο εχθρός είναι καλά εκπαιδευμένος και εξοπλισμένος και ανθεκτικός στις μάχες.

Στις 5 Ιουνίου συμμαχικά πλοία ξεκίνησαν από την ανατολική Αγγλία με κατεύθυνση τις βόρειες ακτές της Γαλλίας.

Τα μεσάνυχτα της 5ης προς 6ης Ιουνίου, γνωστής και ως D-day, οι στρατιωτικές δυνάμεις των συμμάχων έφθασαν σε απόσταση αναπνοής από πέντε παραλίες στη βόρεια Γαλλία, που είχαν τα κωδικοποιημένα ονόματα Γιούτα, Ομάχα, Γκολντ, Τζούνο και Σουόρντ.
Οι συμμαχικές δυνάμεις έδρασαν συντονισμένα εξαπολύοντας εναέρια, θαλάσσια και χερσαία επίθεση και περίπου 156.000 στρατιώτες από τις ΗΠΑ, την Μεγάλη Βρετανία και τον Καναδά αποβιβάστηκαν στη Νορμανδία στα πλαίσια της επιχείρησης Overlord, που άλλαξε την πορεία του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά το δυτικό ευρωπαϊκό μέτωπο.
Κατά τη διάρκεια της νύχτας τα συμμαχικά πλοία βομβάρδιζαν τις θέσεις των Γερμανών, ενώ τα ξημερώματα τους συνέδραμαν τα μαχητικά αεροπλάνα της Μεγάλης Βρετανίας.
Με το πρώτο φως της αυγής αλεξιπτωτιστές έπεσαν επίσης στην πόλη Σεντ Μερ Εγκλίζ,η οποία ήταν η πρώτη γαλλική πόλη που απελευθερώθηκε από τους ναζί.
Στις 6.30 το πρωί αποβιβάστηκαν οι πρώτοι Αμερικανοί στρατιώτες στις παραλίες Γιούτα και Ομάχα και ακολούθησαν οι Βρετανοί και οι Καναδοί μία ώρα αργότερα στις παραλίες Γκολντ, Τζούνο και Σουόρντ.
Ο Γερμανός διοικητής Έργουιν Ρόμελ βρισκόταν σπίτι του γιορτάζοντας τα γενέθλια της γυναίκας του, όταν ειδοποιήθηκε για την απόβαση.
Στην Ομάχα οι Γερμανοί απάντησαν με πολυβόλα και εκατοντάδες στρατιώτες των συμμάχων έπεσαν νεκροί, δίνοντας στην συγκεκριμένη ακτή τον χαρακτηρισμό «ματωμένη».
Οι συμμαχικές δυνάμεις δεν κατάφεραν να πάρουν την πόλη Καέν, η οποία αποτελούσε στόχο-κλειδί.
Ωστόσο, μέχρι το τέλος της ημέρας, τα στρατεύματα είχαν πάρει τις κατάλληλες θέσεις ώστε να αρχίσουν την προέλαση προς τη γαλλική ενδοχώρα.
Ο απολογισμός
Οι νεκροί από την επιχείρηση υπολογίζονται ανάμεσα σε 2.500 και 4.000 στρατιώτες για τους συμμάχους και περίπου 9.000 για το στρατόπεδο των ναζί.
Παρά τις απώλειες των συμμάχων και το γεγονός ότι δεν κατέλαβαν την Καέν, η επιχείρηση κρίθηκε επιτυχημένη και επηρέασε σε μεγάλο βαθμό την νικηφόρα έκβαση του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου για το αντιφασιστικό στρατόπεδο.
Έντεκα μήνες μετά την απόβαση, στις 9 Μαΐου 1945, η ναζιστική Γερμανία συνθηκολόγησε άνευ όρων.
naftemporiki.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!