Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019


Οι Μπόνι και Κλάιντ έμειναν ως το πιο διάσημο ζευγάρι παρανόμων στην ιστορία. Στις 13 Απριλίου του 1933, πέντε σερίφηδες αντήλλαξαν πυροβολισμούς με το διαβόητο ζευγάρι και δύο από αυτούς έχασαν τη ζωή τους.
Η Μπόνι και ο Κλάιντ δραπέτευσαν αλλά άφησαν στο κρησφύγετό τους σχεδόν όλα τα υπάρχοντά τους, μεταξύ των οποίων και μια καραμπίνα. Το όπλο αυτό, το οποίο μάλλον ευθύνεται για το θάνατο των δύο οργάνων της τάξης, δημοπρατήθηκε προσφάτως από την RR Auctions στο Σικάγο.
Εκείνο το αλησμόνητο πρωινό, οι σερίφηδες μαζεύτηκαν στο δρομάκι Oakbridge Drive, στο Τζόπλιν του Μισούρι για να αντιμετωπίσουν παράνομους -έτσι νόμιζαν- που είχαν άντρο το γκαράζ. Προς μεγάλη τους έκπληξη βρέθηκαν μπροστά στην Μπόνι, τον Κλάιντ και τους συνεργάτες τους.
Έτσι γεννήθηκε ο θρύλος των παράνομων εραστών με το κακό πεπρωμένο. Ένα χρόνο αργότερα, ήταν νεκροί. Ενα από τα όπλα που βρήκαν τα όργανα της τάξης στο Τζόπλιν ήταν μια καραμπίνα Western Field Browning Model 30, η οποία δημοπρατήθηκε μαζί με διάφορες αφίσες «Καταζητούνται» και άλλα αντικείμενα, συμπεριλαμβανομένων των ποιημάτων της Μπόνι και επιδέσμων με κηλίδες αίματος από ένα άλλο μέλος της Συμμορίας του Μπάροου (τα πλήρη ονόματα των δύο παράνομων εραστών ήταν Μπόνι Πάρκερ και Κλάιντ Μπάροου).
Πριν από επτά χρόνια είχαν δημοπρατηθεί διάφορα όπλα των Μπόνι και Κλάιντ, αλλά αυτή η συγκεκριμένη καραμπίνα είναι μια άλλη ιστορία. Ο Μπόμπι Λίβινγκστον, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της RR Auctions υποστηρίζει ότι χρησιμοποιήθηκε στην ανταλλαγή πυροβολισμών, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι μπορεί να «έχει πάνω της» το αίμα των δύο αστυνομικών που σκοτώθηκαν.
Υπογραμμίζει ότι αφού διέφυγαν η Μπόνι και ο Κλάιντ, ο αστυνομικός Τομ Μακγκράφ βρήκε το όπλο στο γκαράζ και το πήρε σπίτι του ως ενθύμιο. Δηλώνοντάς το, το 1946, περιέλαβε σε αυτό και μια ένορκη βεβαίωση για την προέλευσή του. Επιπλέον, όταν εμφάνισαν τα φιλμ που βρέθηκαν εκεί, είδαν ότι η συγκεκριμένη καραμπίνα φιγουράρει σε πολλές φωτογραφίες.
Σε μία μάλιστα από αυτές, είναι ακουμπισμένη στον προφυλακτήρα ενός αυτοκινήτου της Συμμορίας του Μπάροου. «Είναι μια θεαματική, αψεγάδιαστη προέλευση» αναφώνησε ο Μπόμπι Λίβινγκστον.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!