Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019


Ο Ιάπωνας Μασάζο Νονάκα, που διατηρούσε τον τίτλο του γηραιότερου ανθρώπου στον κόσμο πέθανε σε ηλικία 113 ετών.
Η οικογένειά του είπε ότι ο Μασάζο Νονάκα πέθανε από φυσικά αίτια νωρίς χθες το πρωί στον ύπνο του, στο πανδοχείο στο Ασόρο, το οποίο διαχειριζόταν επί τέσσερις γενιές η οικογένειά του.
Είχε γεννηθεί στις 25 Ιουλίου του 1905, μεγάλωσε σε μια μεγάλη οικογένεια και κληρονόμησε το πανδοχείο από τους γονείς του, το οποίο τώρα διαχειρίζεται η εγγονή του. Η σύζυγός του και τρία από τα πέντε παιδιά τους έχουν ήδη πεθάνει.
Ο Νονάκα είχε έξι αδελφούς και μια αδελφή και είχε παντρευτεί το 1931.
Μετά τη συνταξιοδότησή του απολάμβανε να παρακολουθεί σούμο στην τηλεόραση και να τρώει γλυκά, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Η Ιαπωνία έχει ένα από τα μεγαλύτερα προσδόκιμα ζωής παγκοσμίως.
Ο γηραιότερος επιβεβαιωμένα άνθρωπος μέχρι στιγμής ήταν η Γαλλίδα Ζαν Λουίς Καλμάν, η οποία το 1997 πέθανε σε ηλικία 122 ετών, σύμφωνα με το Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες.
Το Γκίνες είχε επισήμως αναγνωρίσει τον Νονάκα ως τον γηραιότερο άνδρα εν ζωή μετά τον θάνατο του Ισπανού Φρανσίσκο Νούνες Ολιβέρα τον περασμένο χρόνο.


O 53χρονος Λόρεν Κράιτζερ ζούσε μία ιδιαίτερα φτωχική ζωή, καθώς ένα τροχαίο ατύχημα λίγο έλειψε να του κοστίσει την δυνατότητα να περπατάει. Ζώντας αποκλειστικά και μόνο με την βοήθεια επιδομάτων αναπηρίας κι ανίκανος να εργαστεί, ο Κράιτζερ είχε συμβιβαστεί με την ιδέα ότι δεν θα μπορέσει ποτέ να προσφέρει στην οικογένειά του μία άνετη ζωή, ωστόσο μία απόφαση της στιγμής άλλαξε ριζικά ολόκληρο τον κόσμο του.
Μια μέρα, ο Κράιτζερ έμαθε από φιλικό του πρόσωπο για έναν πλειστηριασμό παλαιών αντικειμένων κι αποφάσισε να δοκιμάσει την τύχη του με μία παμπάλαια κουβέρτα, προίκα από την μητέρα του.
Αρχικά, ο ίδιος ευελπιστούσε ότι το κέρδος του δεν θα μπορούσε να ξεπεράσει τις μερικές εκατοντάδες δολάρια, όταν όμως έγινε αντιληπτό ότι η κουβέρτα που παρέμενε καταχωνιασμένη επί δεκαετίες σε υπόγεια κι αποθήκες είχε κατασκευαστεί στις αρχές της δεκαετίας του 1800 και μάλιστα από ιθαγενείς της φυλής των Ναβάχο.
Όπως γίνεται κατανοητό, η κουβέρτα αυτή απέκτησε ξαφνικά τεράστια αξία, με το πλειοδότη στην δημοπρασία να καταβάλει το ποσό του 1,5 εκατομμυρίου δολαρίων για να αποκτήσει το μοναδικό αυτό ιστορικό κειμήλιο.
Πλέον, η ζωή του 53χρονου Κράιτζερ και της οικογένειάς του έχει αλλάξει ριζικά, καθώς μετακόμισαν ήδη στο καινούργιο τους σπίτι σε πολυτελές προάστιο του Λος Άντζελες, ενώ από τις πρώτες «επενδύσεις» που έκανε ήταν κι η αγορά ενός αυτοκινήτου, καθώς οι μετακινήσεις του με τα μέσα μαζικής μεταφοράς είχαν επιδεινώσει πολύ την κατάσταση του ποδιού του.
One man saved his own life by selling a rare $1.5 million blanket he’d thought was worthless from CNBC.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!