Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016



Είστε σίγουροι ότι έχετε εξερευνήσει εις βάθος και γνωρίζετε όλες τις λειτουργίες του Facebook; Μάλλον όχι. Ούτε κι εμείς μιας και το κοινωνικό δίκτυο προσθέτει συχνά πυκνά κάτι καινούργιο.

Υπάρχουν όμως συγκεκριμένα κόλπα που οφείλετε να γνωρίζετε. Όπως τα παρακάτω.

Είδατε κάτι σημαντικό (άρθρο/βίντεο/στάτους) που δεν έχετε χρόνο να διαβάσετε άμεσα; Μπορείτε να το αποθηκεύσετε και να ανατρέξετε σε αυτό αργότερα από την σχετική λίστα στο αριστερό κομμάτι της κεντρικής σελίδας.Πώς το αποθηκεύετε; Κλικάροντας “save post” στο δεξί βελάκι δίπλα από το σχετικό ποστ.

Μπορείτε να μετατρέψετε την εικόνα προφίλ σας σε κινούμενη, επιλέγοντας από την εφαρμογή του Facebook «take a new profile video» και καταγράφοντας τον εαυτό σας να κάνει κάποια κίνηση.

Οι τάσεις, δηλαδή τα θέματα με τα οποία ασχολούνται οι περισσότεροι χρήστες του Facebook, εμφανίζονται αν αναζητήσετε κάτι από την εφαρμογή ή δεξιά στην κεντρική οθόνη αν μπείτε από τον υπολογιστή σας.

Δεν θέλετε να σας εμφανίζονται παλιά ποστ σας αναφορικά με ένα συγκεκριμένο άτομο από τη λειτουργία On this Day; Μπείτε εδώ, και επιλέξτε δεξιά preferences. Στο παράθυρο που θα ανοίξει μπορείτε να σβήσετε μια και καλή τον/την πρώην ή όποιο δεν θέλετε να θυμάστε.

Εάν υπάρχουν κάποια άτομα ή σελίδες που θέλετε να δείτε πρώτα στις ενημερώσεις σας, μπορείτε να «πείτε» στο Facebook να σας τα εμφανίζει πάνω πάνω κάθε φορά που ανοίγετε την εφαρμογή (αν και εφ’ όσον έχουν ανεβάσει κάτι νέο). Από τις ρυθμίσεις επιλέξτε news feed preferences και μετά Prioritise who to see first.

Κοινοποιείτε κάτι και δεν θέλετε να το δουν συγκεκριμένα άτομα; Μπορείτε να επιλέγετε κάθε φορά ποιος θα τα δει το ποστ σας, από το μενού στην πάνω δεξιά γωνία της δημοσίευσης.

Αν έχετε κατά καιρούς λογκάρει στον λογαριασμό σας από διάφορες συσκευές και θέλετε να σιγουρευτείτε ότι έχετε πραγματοποιήσει έξοδο από αυτές, υπάρχει τρόπος να δείτε την τρέχουσα στιγμή που έχετε κάνει log in, πότε και από ποια συσκευή. Από τις ρυθμίσεις ασφαλείας κάντε κλικ στο Where You're Logged In και σβήστε οποιαδήποτε ανεπιθύμητη «είσοδο».

Μια σίγουρη δικλείδα ασφαλείας για τον λογαριασμό σας είναι οι ενημερώσεις για το ποιος προσπαθεί να μπει στον λογαριασμό σας από μια άγνωστη συσκευή. Ενεργοποιήστε τις από τις ρυθμίσεις ασφαλείας και επιλέξτε να λαμβάνετε ειδοποίηση κάθε φορά που κάποιος (ακόμα κι εσείς) επιχειρεί να μπει στο προφίλ σας από άγνωστη συσκευή.

Έχετε κάποιον… αγαπημένο φίλο που θέλετε να ενημερώνεστε για οτιδήποτε ανεβάζει; Πηγαίνετε στο προφίλ του και στο βελάκι δίπλα από το Friends επιλέξτε “get notifications”. Για κάθε ποστ του, το Facebook από εδώ και στο εξής θα σας ενημερώνει.

Σας αρέσει η κατασκοπεία; Μπορείτε να δείτε τις δημοσιεύσεις στις έκανε like ένα συγκεκριμένο άτομο/ φίλος σας γράφοντας στην αναζήτηση “posts like by… “ και το όνομα αυτού. Ελπίζουμε να μην καταστρέψουμε κάποια σχέση με αυτό.

Αν σας κούρασαν οι δημοσιεύσεις κάποιου «φίλου» σας αλλά δεν σας πάει η καρδιά να τον διαγράψετε μια και καλή, μπορείτε να παραμείνετε… φίλοι, αλλά να μην ενημερώνεστε για τα ποστ του. Επιλέξτε unfollow στο βελάκι κάτω από το following στο προφίλ του.

Σας έσπασε τα νεύρα το Facebook; Θέλετε να σβήσετε μια και καλή το προφίλ σας; Σταθείτε, μύγδαλα. Κατεβάστε όλα τα στοιχεία σας επιλέγοντας download a copy από τις γενικές ρυθμίσεις.

Το πιθανότερο είναι, βέβαια, ότι θα ξαναγυρίσετε.
Όσα θέλατε να μάθετε για τα νέα smartphone της GoogleΔεν είναι η πρώτη φορά που η Google επιχειρεί να εισέλθει στο χώρο των συσκευών. Μέχρι τώρα αυτό το εγχείρημα το έκανε σε (φανερή) συνεργασία με κάποιον κατασκευαστή. Το μοντέλο Nexus έχει περάσει από τα χέρια της LG και της Asus, ωστόσο για το νέο smartphone που λανσάρει η Google, η στρατηγική είναι διαφορετική.

Στην περίπτωση του Pixel, η Google συνεργάστηκε με την HTC αλλά η συνεργασία αυτή δεν προβάλλεται τόσο όσο σε λανσαρίσματα του Nexus. Ωστόσο, αυτά δεν πολύ-απασχολούν τους καταναλωτές, οι οποίοι ζητούν το καλύτερο δυνατό, στην καλύτερη τιμή.

Το Google Pixel κυκλοφορεί σε δυο εκδόσεις, Pixel και Pixel XL και όπως δείχνει ο εξοπλισμός και η τιμή των συσκευών, η τοποθέτηση τους είναι στη λεγόμενη high end κατηγορία, απέναντι στο iPhone και iPhone Plus και απέναντι στα high end μοντέλα της Samsung.

Το σώμα τόσο του Pixel όσο και του Pixel XL είναι από μέταλλο και γυαλί, γεγονός που προσδίδει μια ισχυρή αίσθηση πολυτέλειας αλλά και αισθητικής. Ο σχεδιασμός δεν είναι πρωτότυπος αλλά αποδεκτός – αν και τα μεγάλα περιθώρια πάνω και κάτω από την οθόνη (ειδικά το κάτω που φαίνεται γυμνό) θα μπορούσαν να περιοριστούν.

Όσο αφορά το… απλό Pixel, η διάσταση της οθόνης του είναι 5 ίντσες ανάλυσης Full HD, τεχνολογίας AMOLED και με επίστρωση προστασίας Gorilla Glass 4. Ο επεξεργαστής που "φοράει" η συσκευή είναι ο 64μπιτος Qualcomm Snapdragon 821 στα 2.15GHz, ενώ η μνήμη φτάνει τα 4GB μνήμης RAM. Το Pixel δεν διαθέτει υποδοχή κάρτας μνήμης και κυκλοφορεί σε δυο εκδόσεις με αποθηκευτικό χώρο στα 32 GB και τα 128 GB.

Η συσκευή διαθέτει αφαιρούμενη μπαταρία που έχει χωρητικότητα 2770 mAh battery και της επιτρέπει να μείνει σε stand-by λειτουργία για 456 ώρες με το 3G ενεργοποιημένο. Ο χρόνος φόρτισης – σύμφωνα με τη Google – δεν ξεπερνά τα 15 λεπτά.

Το Pixel XL έρχεται με τον ίδιο επεξεργαστή αλλά ως XL έχει μεγαλύτερη οθόνη QHD AMOLED 5,5 – και αυτή με προστασία Gorilla Glass 4. Το "μεγάλο αδελφάκι" του Pixel έχει επίσης και μεγαλύτερη μπαταρία η οποία φτάνει τα 3.450 mAh.



Ιδιαίτερη προσοχή έχει δοθεί από την Google στο θέμα της κάμερας, γνωρίζοντας ότι αποτελεί κριτήριο επιλογής (και ικανοποίησης) ενός smartphone. Η κύρια κάμερα του Pixel είναι ανάλυσης 12.3 MP με f/2.0, phase detection και laser autofocus, διαθέτει διπλό LED flash (dual tone), μέγεθος σένσορα 1/2.3" sensor size, και λειτουργίες γεωγραφικού εντοπισμού, touch focus, face detection, HDR+ και panorama. Στην πράξη – και σύμφωνα με την Google – η κάμερα του Pixel είναι η καλύτερη κάμερα smartphone αυτή τη στιγμή, διαθέτοντας εξαιρετική ταχύτητα, ακρίβεια και ποιότητα λήψης. Επιπλέον διαθέτει δυνατότητα καταγραφής βίντεο 2160p στα 30fps, 1080p στα 30/60/120fps και 720p στα 240fps.

To λειτουργικό σύστημα που επέλεξε η Google για τη συσκευή της δεν θα μπορούσε να ήταν τίποτε άλλο από τη νεότερη διαθέσιμη έκδοση του Android, δηλαδή την έκδοση 7.1 Nougat με το Pixel Launcher.

Ωστόσο, η software προίκα της Google για τη συσκευή με τη οποία επιθυμεί να διεκδικήσει μερίδιο αγοράς από σημαντικούς δεν περιορίζεται στην νεότερη έκδοση του Android. To Pixel είναι το πρώτο smartphone που διαθέτει το νέο Google Assistant, έναν εικονικό ψηφιακό βοηθό για smartphone που μπορεί με φυσικό τρόπο να πιάνει κουβέντα με τον χρήστη.

Όσον αφορά τα… παρελκόμενα αξεσουάρ, το Pixel υποστηρίζει το Daydream View, ένα κιτ εικονικής πραγματικότητας από την Daydream με το οποίο μπορείτε να απολαύσετε με μοναδικό και συναρπαστικό τρόπο από τις λειτουργίες της κάμερας της συσκευής έως ταινίες και φυσικά παιχνίδια.

Η διαθεσιμότητα του Pixel και Pixel XL έχει ξεκινήσει από τις 20 Οκτωβρίου στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, την Αυστραλία, τον Καναδά και τη Βρετανία και θα συνεχιστεί στις επόμενες χώρες. Το κόστος τους φτάνει τα 650 δολάρια για την έκδοση των 32GB και τα 750 δολάρια για την έκδοση των 128GB, ενώ το Pixel XL θα κοστίζει 770 δολάρια η έκδοση των 32GB και 870 δολάρια η έκδοση των 128GB. Η συσκευή θα είναι διαθέσιμη σε τρία χρώματα: Quite Black, Really Blue και Very Silver.
in2life.gr
Διασημότητες πριν και μετά τις πλαστικές
Η εικόνα παίζει σημαντικό ρόλο στη βιομηχανία του θεάματος. Για να αποκτήσουν την τέλεια εικόνα ή να ξεγελάσουν το πέρασμα του χρόνου, μπόλικοι celebrities έκαναν τους πλαστικούς χειρούργους πλούσιους και τα νυστέρια… φίλους.

Κάποιες φορές με επιτυχία, άλλες όχι.

Δείτε παρακάτω τις πιο δημοφιλείς μεταμορφώσεις διασημοτήτων.

Η Meg Ryan δείχνει εντελώς διαφορετική από τις εποχές της «Σάλι»


Ο Άξελ Ρόουζ των Guns and Roses πριν και μετά την επέμβαση στα μάγουλά του


Η Κάρλα Μπρούνι σαν να… μάζεψε


Η Ντάριλ Χάνα πάλι κάτι δεν έκανε σωστά


Η βρετανίδα Κέιτι Πράις μετά από πλαστική μύτης και χειλιών


Ο Μίκι Ρουρκ είναι από τους λίγους ηθοποιούς που παραδέχτηκαν πως έχουν κάνει πλαστική


Η Ντονατέλα Βερσάτσε θα μπορούσε να στεφθεί ως «μις Πλαστική»


Η Ρενέ Ζελβέγκερ πριν και μετά την επέμβαση δείχνει άλλος άνθρωπος


Πάμελα Άντερσον, ένα όνομα πολλές επεμβάσεις


Η Πάρις Χίλτον άλλαξε αρκετά μετά από πλαστική στη μύτη, μπότοξ και μερικές ακόμα «βελτιώσεις»


Η ράπερ Λιλ Κιμ έγινε… άλλος άνθρωπος


H Megan Fox το ίδιο, αν και κάπως προς το καλύτερο


Ο βασιλιάς των πλαστικών εγχειρήσεων, ο μακαρίτης Μάικλ Τζάκσον


Και η βασίλισσα Σερ


Η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ του Sex and the City και η διαφορετική της μύτη


Η Σκάρλετ Γιόχανσον επίσης με αλλαγμένη μύτη


Ένας εντελώς διαφορετικός Σταλόνε


Η πρώην σύζυγος του Κερτ Κομπέιν, Κόρτνεϊ Λαβ εμφανώς διαφορετική μετά από πλαστικές επεμβάσεις σε μύτη και χείλη



Η γνωστή εταιρεία αθλητικών ειδών, Adidas, και ο οργανισμός Parley for the Oceans, που είναι αφιερωμένος στην μείωση των απορριμμάτων στους ωκεανούς, συνεργάστηκαν προκειμένου να φτιάξουν αθλητικά από ανακυκλωμένο πλαστικό από τους ωκεανούς. Τον προηγούμενο χρόνο, τύπωσαν ένα 3-D πρωτότυπο με στόχο να αποδείξει, ότι η βιομηχανία “μπορεί να επανεξετάσει τον σχεδιασμό και να βοηθήσει στην μείωση της ρύπανσης των πλαστικών στους ωκεανούς”, σύμφωνα με την Adidas.
Τώρα, η εταιρία θα κυκλοφορήσει περίπου 7.000 τέτοια παπούτσια που θα κοστίζουν 180 ευρώ και θα είναι διαθέσιμα από τα μέσα Νοεμβρίου. Τα παπούτσια είναι κατασκευασμένα 95% με πλαστικά, που συνέλεξαν κοντά στις Μαλδίβες. Το υπόλοιπο 5% είναι επίσης κατασκευασμένο από ανακυκλωμένα υλικά. Αν και θα κυκλοφορήσουν μόνο 7.000 παπούτσια, η Adidas έχει μεγάλα σχέδια για αυτό το είδος παπουτσιού. “Θα φτιάξουμε 1 εκατομμύριο παπούτσια από ανακυκλωμένα υλικά το 2017 και η μεγάλη μας φιλοδοξία είναι να εξαλείψουμε τα πλαστικά από την αλυσίδα εφοδιασμού μας”, δήλωσε η εταιρεία.
Δείτε τα παπούτσια:
papoutsia-skoupidia_aftodioikisi
papoutsia-skoupidia1_aftodioikisi
papoutsia-skoupidia2_aftodioikisi
papoutsia-skoupidia3_aftodioikisi
papoutsia-skoupidia4_aftodioikisi
papoutsia-skoupidia5_aftodioikisi
Τα παπούτσια από την προηγούμενη χρονιά
arxiko-papoutsi1_aftodioikisi
arxiko-papoutsi_aftodioikisi
arxiko-papoutsi3_aftodioikisi
arxiko-papoutsi2_aftodioikisi

Νεοφοβία χαρακτηρίζεται η κατάσταση κατά την οποία το παιδί αρνείται να δοκιμάσει νέα τρόφιμα ή φαγητά.

Σε πολλές περιπτώσεις, ενώ προηγουμένως το παιδί έτρωγε όλα τα φαγητά, και θεωρείτο «εύκολο στο φαγητό» ξαφνικά και πεισματικά σταματά να δοκιμάζει οτιδήποτε νέο φαγητό.

Η νεοφοβία θεωρείται μια εξελικτική διαδικασία που σχεδόν όλοι οι άνθρωποι τη βιώνουν σε διαφορετικό βαθμό.

Διαβάστε περισσότερα στο boro.gr

Για πρώτη φορά, την επόμενη άνοιξη ένα δίκτυο εννέα επίγειων ραδιοηλεσκοπίων θα αποπειραθεί να απαθανατίσει το «προφίλ» μιας μαύρης τρύπας.

Στόχος του Event Horizon Telescope (ΕΗΤ), όπως ονομάζεται το πρότζεκτ, είναι να «φωτογραφήσει» τον Τοξότη Α*, τη μαύρη τρύπα που βρίσκεται στο κέντρο του Γαλαξία μας.

Ήδη έχει ολοκληρωθεί ένα αρκετά μεγάλο μέρος της τεχνικής προετοιμασίας. Έτσι, οι επιστήμονες εκτιμούν πως τον Απρίλιο του 2017 θα καταφέρουν να φωτογραφήσουν για πρώτη φορά μία μαύρη τρύπα.

Οι μαύρες τρύπες είναι τα «απομεινάρια» πολύ μεγάλων άστρων, τα οποία έχουν τόσο μεγάλη πυκνότητα που «καταπίνουν» οποιοδήποτε φωτόνιο ή σώμα βρεθεί στην εμβέλεια του πανίσχυρου βαρυτικού τους πεδίου, ή αλλιώς στον ορίζοντα γεγονότων, όπως ονομάζεται.

Επομένως, οι επιστήμονες δεν θα απαθανατίσουν την ίδια τη μαύρη τρύπα αλλά το «προφίλ» του ορίζοντα γεγονότων, μέσω της ποσότητας θερμού αερίου που περιδίνεται στην περιφέρειά του, πριν εξαφανισθεί για πάντα στο εσωτερικό του Τοξότη Α*.

«Υπάρχουν αρκετά εμπόδια που θα πρέπει να ξεπερασθούν για να αποτυπωθεί ο Ταξότης Α* – που ουσιαστικά είναι ένα εξαιρετικά μικρό ίχνος στον ουρανό», λέει στην ιστοσελίδα Futurism η Φέριαλ Οζέλ, καθηγήτρια φυσικής και αστρονομίας στο πανεπιστήμιο της Αριζόνα και μέλος του πρότζεκτ.

Ο λόγος είναι πως η μαύρη τρύπα απέχει 25.000 έτη φωτός από τη Γη. Σύμφωνα με την Οζέλ, είναι σαν να θέλουν να διακρίνουν ένα CD που βρίσκεται στην επιφάνεια της Σελήνης.

Γι’ αυτό και οι επιστήμονες θα συνδυάσουν εννιά ραδιοτηλεσκόπια από τις τέσσερις γωνιές του πλανήτη, όπως τις ΗΠΑ, την Ισπανία και τη Γαλλία, δημιουργώντας έτσι ένα «εικονικό» τηλεσκόπιο με πρωτόγνωρη ευκρίνεια.

Επίσης, θα αξιοποιήσουν ένα μήκος κύματος ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας το οποίο διαπερνά όχι μόνο τα νέφη γύρω από τη μαύρη τρύπα, αλλά και τη γήινη ατμόσφαιρα.

Πέρα από το ότι θα πρόκειται για επίτευγμα από τη σκοπιά της παρατηρησιακής φυσικής, η «φωτογράφηση» του Τοξότη Α* θα δώσει τη δυνατότητα να ελεγχθεί μία ακόμη φορά η Γενική Θεωρία της Σχετικότητας. Σύμφωνα με τη θεωρία του Αϊνστάιν, οι μαύρες τρύπες παραμορφώνουν τοπικά τον χωρόχρονο, ενώ μάλιστα μπορεί να υπολογισθεί η παραμόρφωση.

Έτσι, οι εικόνες του Τοξότη Α* αναμένεται να παρουσιάζουν τη μορφή ενός μηνίσκου, οι διαστάσεις του οποίου θα πρέπει να συμφωνούν με τις προβλέψεις της Γενικής Σχετικότητας. Σε αντίθετη περίπτωση, αυτό θα σημαίνει πως η θεωρία χρειάζεται βελτίωση.

Πριν πάντως «φωτογραφηθεί» ο Τοξότης Α*, οι επιστήμονες ήδη έχουν αποφασίσει πως το επόμενο βήμα θα είναι να απαθανατίσουν τη μαύρη τρύπα που βρίσκεται στον γαλαξία Messier 87.

Η συγκεκριμένη μαύρη τρύπα είναι πολύ μεγαλύτερη από τον Τοξότη Α*, ενώ από αυτήν εκτινάσσονται τεράστιοι πίδακες πλάσματος στο διάστημα.

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr

Τον παλμό της Θεσσαλονίκης, μέσα από τα «check in» των χρηστών του facebook, καθώς και τις τοποθεσίες όπου υπάρχει «ψηφιακή σιωπή» σ’ ολόκληρη την Ελλάδα, «χαρτογραφεί» διπλωματική εργασία με την αξιοποίηση εκατομμυρίων χωρικών πληροφοριών την τελευταία δεκαετία. Τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης ως πηγή γεω-χαρτογραφικών δεδομένων πολεοδομικού σχεδιασμού, χρησιμοποίησε στη διπλωματική του εργασία ο Ιωάννης Τουμπαλίδης από το Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας και Ανάπτυξης του ΑΠΘ με επιβλέποντα καθηγητή τον Νικόλα Καρανικόλα, αναπτύσσοντας παράλληλα μια εφαρμογή που του επιτρέπει τη συλλογή των «check in». «Σήμερα, με την ευρεία χρήση των κινητών συσκευών και την ελεύθερη και εύκολη πρόσβαση στο διαδίκτυο, όλο και περισσότεροι άνθρωποι διαμοιράζονται πληροφορίες σχετικά με τις δραστηριότητές τους, εντός των κοινωνικών μέσων δικτύωσης. Οι πληροφορίες αυτές δύναται να συνοδεύονται από χωρικά δεδομένα σχετικά με την τοποθεσία του χρήστη, τη στιγμή της δημοσίευσης τους» τονίζεται στη σχετική εργασία. «Συσχετίζοντας τα “check in” με τον φυσικό χώρο και τον χρόνο καταγραφής, μπορούμε να αξιοποιήσουμε τις πληροφορίες σε διάφορους τομείς, όπως στις μεσιτικές συναλλαγές, στον τουρισμό ή στον σχεδιασμό των δρομολογίων των ΜΜΜ» εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Καρανικόλας. Συμπληρώνει μάλιστα ότι τα «check in» συσχετίζονται και με την οικονομική κατάσταση μιας περιοχής, «βλέπεις δηλαδή, πόσο ζωντανή είναι μια πόλη μέσα από την εμπορική δραστηριότητα» που καταγράφεται. Όπως προέκυψε άλλωστε από την ανάλυση των στοιχείων που καλύπτουν τον μεγαλύτερο γεωγραφικό χώρο της Ελλάδας, οι περισσότεροι χρήστες δηλώνουν την παρουσία τους σε εστιατόρια, καφέ, μπαρ, νυχτερινά μαγαζιά και ξενοδοχεία. Ειδικά για τη Θεσσαλονίκη, στο βόρειο και δυτικό τμήμα, παρουσιάζονται δυο περιοχές με αυξημένη συγκέντρωση δημοσιεύσεων, οι οποίες είναι τα κέντρα του Εύοσμου και της Πολίχνης-Νεάπολης καθώς και η περιοχή των Σφαγείων, στους Αμπελόκηπους, όπου τα τελευταία χρόνια έχουν εγκατασταθεί νυχτερινά κέντρα διασκέδασης με αυξημένη προσέλευση. «Στο ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης, αυξημένα ποσοστά συγκέντρωσης παρατηρούνται από το ύψος του παραλιακού μετώπου έως και τα όρια των οικισμών της περιοχής της Άνω Πόλης. Στον αντίποδα, προχωρώντας στα ανατολικά, υπάρχει τάση συγκέντρωσης χαμηλών τιμών δημοσιεύσεων, εκτός από τον πεζόδρομο της Καλαμαριάς, ενώ πυκνή ψηφιακή δραστηριότητα καταγράφεται στο νότιοανατολικό άκρο της πόλης που αντιστοιχεί στην περιοχή εμπορικού κέντρου» σημείωσε ο κ. Καρανικόλας. Οι περιοχές με τον μικρότερο αριθμό επισκέψεων, είναι οι πράσινοι χώροι αναψυχής (άλσος Συκεών, παρυφές Σειχ-Σου Άγιος Παύλος), οι ειδικές χρήσεις γης, με περιορισμένη πρόσβαση στο κοινό (6η Προβλήτα Σταθμός Εμπορευματοκιβωτίων, στρατόπεδα) και οι γειτονιές με πρωτεύουσα χρήση γης την κατοικία (περιοχή Νεάπολης, κατοικίες Καλαμαριές).
Ο ψηφιακός παλμός της Θεσσαλονίκης
Συγκεντρώνοντας δεδομένα για το ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπως καταγράφεται στην έρευνα, προκύπτει ο ψηφιακός παλμός της πόλης όπου προκύπτει πως, η συγκέντρωση των ανθρώπων μεταβάλλεται χρονικά στη διάρκεια της ημέρας, με υψηλή συγκέντρωση τις μεταμεσονύκτιες ώρες. Συγκεκριμένα, τις πρώτες πρωινές ώρες, οι χρήστες συγκεντρώνονται στα μέρη νυχτερινής διασκέδασης, με το σύνολο των χρηστών να μειώνεται σταδιακά έως τις 08.30, όπου σημειώνεται και το χαμηλότερο σημείο της ημέρας. Από τις 08.30 έως τις 13.00 εμφανίζεται παλινδρομική αύξηση, με έμφαση στα σημεία ενδιαφέροντος τα οποία χωροθετούνται στην παραλιακή ζώνη, τα τουριστικά – ιστορικά αξιοθέατα αλλά και τις υπηρεσίες. Στο διάστημα από τις 14.30 έως τις 16.30 υπάρχει αύξηση και στην κατηγορία των εστιατορίων, από τις 15.30 έως τις 18.30 υπάρχει μια σημαντική μείωση στον αριθμό των δημοσιεύσεων, σημειώνοντας τη δεύτερη πιο χαμηλή τιμή της ημέρας στις 18.30, και από εκεί ξαναρχίζει η αύξηση ως το βράδυ.
Μέρη πανελλαδικής «ψηφιακής σιωπής»
Στο πλαίσιο της διπλωματικής, δημιουργήθηκε και χάρτης της Ελλάδας με σημεία όπου δεν υπάρχει καμία ψηφιακή κίνηση. Για τον κ. Καρανικόλα, η εξήγηση της «σιωπής» μπορεί να είναι το γεγονός ότι τα εμπορικά αλλά και γενικότερα τα αναπτυξιακά χαρακτηριστικά των συγκεκριμένων περιοχών, είναι πλήρως υποβαθμισμένα. «Αποτελεί μία ζώνη που θα πρέπει να αναπτυχθούν δραστηριότητες γιατί φαντάζει ως ένα ηπειρωτικό γεωγραφικό κενό στο σύνολο της χώρας. Ωστόσο, μπορεί απλά να είναι ειδικού ενδιαφέροντος ζώνες όπως ορεινές, εθνικά πάρκα (Πίνδος, κλπ.) και γενικότερα ζώνες διαφορετικών χρήσεων» λέει ο κ. Καρανικόλας. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται, πάντως, στη διπλωματική, και στο γεγονός ότι τα νέα κοινωνικά κινήματα ανά τον κόσμο χρησιμοποιούν εκτενώς στη βάση της ανάπτυξής τους τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προκειμένου να οργανωθούν και να αναπτυχθούν. Μάλιστα, η μελέτη των δεδομένων μέσα από σημασιολογικές τεχνικές μπορεί να επιφέρει καλύτερη κατανόηση των πραγματικών κοινωνικοπολιτικών συνθηκών. Ως παράδειγμα, παρουσιάζεται η πρόσφατη εξέγερση των χωρών της Βόρειας Αφρικής, η οποία αναφέρεται και ως Αραβική Άνοιξη. Τα εξεγερμένα κοινωνικά κινήματα που δημιουργήθηκαν συντόνισαν τις επικοινωνίες και τη λειτουργία τους μέσα από κανάλια επικοινωνίας των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ενημερώνοντας τους χρήστες σε πραγματικό χρόνο για την κατάσταση που επικρατούσε.
xartis

Απανωτά κρούσματα υπαλλήλων που χτυπούν κάρτες συναδέλφων τους αποκαλύπτονται, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της aftodioikisi.gr, μετά την πρόσφατη αποκάλυψη ανάλογου περιστατικού για το οποίο αναμένεται σχετικό πόρισμα τις επόμενες ημέρες.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες της aftodioikisi.gr, εκτός από την υπάλληλο που συνελήφθη επ’ αυτοφόρω να χτυπά κάρτες συναδέλφων της στο μεγαλύτερο δήμο της χώρας αποκαλύπτονται ακόμη δύο περιστατικά:
-Το πρώτο αφορά υπάλληλο του Νεκροταφείου που επίσης χτυπούσε κάρτες συναδέλφων της
-Το δεύτερο τμηματάρχη κεντρικής υπηρεσίας του δήμου Αθηναίων ο οποίος, σύμφωνα με καταγγελίες, συντόνιζε το χτύπημα καρτών ώστε να μπορούν να απουσιάζουν εκ περιτροπής οι υφιστάμενοί του!
Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες της aftodioikisi.gr, o εν λόγω τμηματάρχης έχει ήδη μετακινηθεί, ενώ η Διοίκηση του δήμου έχει αποστείλει το φάκελο και των τριών υποθέσεων στο Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔ).
Παράλληλα, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι  η Διοίκηση του δήμου Αθηναίων προτίθεται να προχωρήσει σε αλλαγή του Οργανισμού με ενοποίηση της Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού, την εντατικοποίηση των ελέγχων αλλά και την αλλαγή συστήματος ελέγχου καρτών.

Ένας  κάτοικος από τον Εύοσμο της Θεσσαλονίκης ήταν τελικά ο υπερτυχερός με το «χρυσό» δελτίο του Τζόκερ, το οποίο του χάρισε 13,8 εκατ. ευρώ. Συγκεκριμένα, το μοναδικό δελτίο που βρέθηκε στην 1η κατηγορία (5+1) κατά τη χθεσινή διαλογή της 1.756ης κλήρωσης του ΤΖΟΚΕΡ μετά από 15 συνεχόμενα τζακ ποτ, συμπληρώθηκε στον Εύοσμο, με απλή συμμετοχή, στο πρακτορείο του Παναγιώτη Παπατζιλάκη στην Αριστοτέλους 26 και Ρήγα Φεραίου. Εκτός αυτού, στη Θεσσαλονίκη παίχτηκαν επίσης δύο ακόμη τυχερά δελτία, από τα συνολικά εννέα που έχουν 5 επιτυχίες.
Οι τυχεροί αριθμοί στην κλήρωση Τζόκερ (1756) της Πέμπτης είναι οι: 22, 37, 6, 16, 26 και Τζόκερ ο αριθμός 9.
Στη δεύτερη κατηγορία οι τυχεροί που μοιράζονται τα 104.858, 95 ευρώ  ήταν κυρίως στην Αθήνα και συγκεκριμένα σε Σύνταγμα, Αμπελοκήπους, Αιγάλεω, Καλλιθέα, Θεσσαλονίκη (κέντρο), Αμπελόκηποι Θεσσαλονίκης, Πτολεμαΐδα, καθώς επίσης τις περιοχές Γεροσκήπου και Στρόβολος στην Κύπρο.
Πάντως, παρά το τεράστιο ποσό που κέρδισε χτες ο κάτοικος του Ευόσμου, το μεγαλύτερο τζακ ποτ στην ιστορία παραμένει αυτό του Απριλίουτου 2010 όταν είχαν μοιραστεί σε τρεις τυχερούς, έπειτα από 14 τζακ ποτ, 19,2 εκατ. ευρώ, ενώ το δεύτερο μεγαλύτερο ποσό δόθηκε τον Νοέμβριο του 2014 όταν δύο τυχεροί μοιράστηκαν συνολικά 18,4 εκατ. ευρώ.


Τη θεσμοθετημένη πολιτιστική δράση «Διανυκτέρευση στο Μουσείο- Sleepover» διοργανώνει, για έκτη συνεχή χρονιά, ο Δήμος Θεσσαλονίκης.
Η διοργάνωση αποτελεί μια από τις πλέον σύγχρονες διεθνείς μουσειολογικές πρακτικές, που ξεκίνησε το 2011, προσφέροντας τη δυνατότητα σε εκατοντάδες παιδιά της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας να γνωρίσουν από κοντά τα μουσεία της πόλης και να πάρουν μέρος σε επιλεγμένα εκπαιδευτικά προγράμματα και δραστηριότητες.
Ο νέος κύκλος απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 6 έως 12 ετών και θα πραγματοποιηθεί από τις 19 Νοεμβρίου έως τις 17 Δεκεμβρίου 2016, με το ακόλουθο πρόγραμμα:

·       19 Νοεμβρίου 2016, Μουσείο Μπάσκετ ΧΑΝΘ, 10 έως 12 ετών
·       25 Νοεμβρίου 2016, Πολεμικό Μουσείο, 8 έως 10 ετών
·       26 Νοεμβρίου 2016, Σιδηροδρομικό Μουσείο, 6 έως 8 ετών
·       2 Δεκεμβρίου 2016, Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών, 10 έως 12 ετών
·       3 Δεκεμβρίου 2016, Ολυμπιακό Μουσείο, 10 έως 12 ετών
·       9 Δεκεμβρίου 2016, Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα, 8 έως 12 ετών
·       9 Δεκεμβρίου 2016, Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο, 7 έως 9 ετών.
·       10 Δεκεμβρίου 2016, Αρχαιολογικό Μουσείο , 8 έως 10 ετών
·       16 Δεκεμβρίου 2016, Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, 10 έως 12 ετών
·       17 Δεκεμβρίου 2016, Σιδηροδρομικό Μουσείο, 8 έως 10 ετών

Το Sleepover υλοποιείται με τη συμμετοχή έμπειρων μουσειοπαιδαγωγών και πλαισιώνεται από ειδικά εκπαιδευτικά προγράμματα, διαμορφωμένα από το κάθε μουσείο, με την υποστήριξη βρεφονηπιοκόμων και νηπιαγωγών του Δήμου Θεσσαλονίκης. Τη δράση στηρίζουν ακόμη οι Εθελοντές Σαμαρείτες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, με την παροχή πρώτων βοηθειών σε περίπτωση ανάγκης. Σε κάθε διανυκτέρευση, ο μέγιστος αριθμός παιδιών που θα μπορούν  να συμμετάσχουν θα είναι τα 30 άτομα.  
Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές από την Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016 στα τηλέφωνα 2313 318203 και 2313318211. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καλούν από Δευτέρα έως Παρασκευή και από τις 11.00 έως τις 13.00. Η συμμετοχή δεν προϋποθέτει οικονομική επιβάρυνση, ενώ θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Τα παιδιά κατά την προσέλευσή τους στα μουσεία θα πρέπει να φορούν άνετα ρούχα  και να έχουν μαζί τους ένα ατομικό σακίδιο που θα περιέχει τα προσωπικά τους είδη (υπνόσακο, μαξιλάρι, παντόφλες, ζεστά και άνετα ρούχα, οδοντόβουρτσα - οδοντόκρεμα).
Ο Δήμος Θεσσαλονίκης θα προσφέρει ελαφρύ βραδινό και πρωινό σνακ, με την υποστήριξη των χορηγών: Αρτοποιία Κουκουμέρια, ΓΑΤΙΔΗΣ Α.Β.Ε.Ε., ΜΕΒΓΑΛ Α.Ε., ΝΟΥΝΟΥ Α.Ε., Ε.Ι. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.
Οι γονείς κατά την προσέλευση θα πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα και θα υπογράφουν υπεύθυνη δήλωση για τη συμμετοχή των παιδιών τους στη δράση. Η διανυκτέρευση θα ξεκινάει στις 19.00 και θα ολοκληρώνεται το πρωί της επόμενης ημέρας. 



Θύμα κλοπής από επιστήμονες διαρρήκτες, έπεσε το βράδυ της Τετάρτης ο γνωστός τραγουδιστής Νίκος Βέρτης. Μάλιστα και λόγω των χαρακτηριστικών της κλοπής, οι αστυνομικοί έχουν βάλει στο “κάδρο” των ερευνών ασύλληπτα μέλη της συμμορίας των Ρομά, που είχε ρημάξει σπίτια πολλών επωνύμων της Αθήνας.


Η διάρρηξη σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης, στην μεζονέτα του γνωστού καλλιτέχνη στην περιοχή της Βούλας και ενώ ο ίδιος έλειπε εκείνη την ώρα από το σπίτι του.

Οι δράστες σαν έτοιμοι από καιρό, διέρρηξαν το παράθυρο πρώτου ορόφου και κατάφεραν να εισέλθουν στο εσωτερικό της κατοικίας, αφού πρώτα είχαν φροντίσει να απενεργοποιήσουν το σύστημα ασφαλείας.

Στη συνέχεια οι κακοποιοί, ανενόχλητοι, κατάφεραν να εντοπίσουν το μικρό χρηματοκιβώτιο που είχε ο γνωστός καλλιτέχνης και στην κυριολεξία να το σηκώσουν ολόκληρο και να το πάρουν μαζί τους.

Σύμφωνα με τα όσα κατέγραψαν οι αστυνομικοί που ενημερώθηκαν από τον διάσημο τραγουδιστή για την διαρρήξη, το χρηματοκιβώτιο περιείχε μετρητά περίπου 3.000 ευρώ, κοσμήματα και ρολόγια μεγάλης αξίας.

Η συγκεκριμένη διάρρηξη που φέρει όλα τα χαρακτηριστικά της πολυδαίδαλης σπείρας της Μαφίας των Ρομά που εξαρθρώθηκε την περασμένη εβδομάδα, φέρνει στην επιφάνεια των ερευνών τα ασύλληπτα μέλη της συγκεκριμένης συμμορίας, ανάμεσα τους και ορισμένοι από τους φερόμενους αρχηγούς του “Συνδικάτου”, τα οποία την τελευταία στιγμή και ίσως ειδοποιημένοι από αστυνομικούς συνεργούς τους, κατάφεραν να εξαφανιστούν, περνώντας μάλιστα μαζί τους πολλά μετρητά και κοσμήματα, προερχόμενα βέβαια από επιλεγμένες διαρρήξεις σε σπίτια επωνύμων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει τις έρευνες, για την εξιχνίαση της διαρρήξης στην μεζονέτα που διαμένει ο Νίκος Βέρτης, εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα, χωρίς ακόμα να είναι σε θέση να βγάλουν από το “κάδρο” των ερευνών, τα ασύλληπτα μέλη του Ρομά “Συνδικάτου της Μαφίας”, οι οποίοι απεδείχθη πως είχαν καλές πληροφορίες για τα σπίτια των επωνύμων της Αττικής.

Οι αστυνομικοί, είναι πεπεισμένοι πως το “Μαφιόζικο Συνδικάτο” είχε έναν “σαλονάτο” πληροφοριοδότη, οποίος τους έδινε ακριβείς πληροφορίες με το αζημίωτο βέβαια για τα σπίτια πλουσίων και επωνύμων Αθηναίων.

Ο συγκεκριμένος “πληροφοριοδότης” στις συνομιλίες που είχε καταγράψει ο “υπέρ κοριός” της ΕΛ.ΑΣ κατά την διάρκεια των ερευνών για την εξάρθρωση του “Συνδικάτου”, ονομάζονταν από τους εμπλεκόμενους ως ο “Έλληνας” και ακόμα οι αστυνομικοί πραγματοποιούν έρευνες για την ταυτοποιήσή του.

newsit.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!