Δευτέρα 4 Μαρτίου 2019

Γιατί τα καθίσματα στα αεροπλάνα είναι μπλε
Για πολλούς οι πτήσεις, είναι μια πολύ αγχωτική διαδικασία.
Γι' αυτό την άλλη φορά που θα είστε σε ένα αεροπλάνο και θα νοιώθετε τις παλάμες σας να ιδρώνουν από το άγχος, να θυμάστε ότι υπάρχει ένα αντικείμενο που έχει σχεδιαστεί για να σας χαλαρώνει: τα καθίσματα.
Ο λόγος που τα καθίσματα στις περισσότερες αεροπορικές εταιρείες είναι μπλε, είναι επειδή το μπλε έχει χαλαρωτική επίδραση στο σώμα.
Ειδικοί στην Ψυχολογία Χρωμάτων λένε: «Το μπλε είναι ένα χρώμα που θυμίζει ειρήνη. Είναι το χρώμα της ήρεμης θάλασσας και του καθαρού ουρανού. Αυτά τα δυο συνδέονται με την εσωτερική γαλήνη, την ηρεμία και την καθαρότητα.
Υπάρχουν επίσης ενδείξεις ότι το μπλε επιβραδύνει τους χτύπους της καρδιάς και την αναπνοή, γεγονός που μπορεί να είναι ευεργετικό στον διαλογισμό και την χαλάρωση».
Το μπλε θεωρείται χρώμα που μαρτυρεί την εμπιστοσύνη, γεγονός που ας είμαστε ειλικρινείς, βοηθάει σε μια αεροπορική εταιρεία.
Η ιδέα πίσω από αυτό, είναι να δώσει στα αεροπλάνα μια αίσθηση κατοικίας, με χαλαρωτικά χρώματα και σχέδια.
Η Βιρτζίνια Τριπ, σχεδιάστρια που ασχολείται με την ψυχολογία των χρωμάτων εξηγεί πως «τα χρώματα μπορεί να επηρεάσουν την αντίληψη ενός ανθρώπου για την υγρασία, την θερμοκρασία και τις μυρωδιές».
Μελέτη του 2009, βρήκε επίσης, ότι το μπλε μπορεί να κάνει τους ανθρώπους πιο δημιουργικούς.

Έφυγε από τη ζωή ο Λουκ Πέρι, ο «Ντίλαν» της αγαπημένης σειράς «Χτυποκάρδια στο Μπέβερλι Χιλς».
Ο ηθοποιός έδινε τις τελευταίες ημέρες μάχη για την ζωή του, μετά από σοβαρό εγκεφαλικό.
Το εγκεφαλικό που υπέστη την περασμένη Πέμπτη ο γνωστός ηθοποιός ήταν «εκτεταμένο». Όταν οι διασώστες έφτασαν στο σπίτι του ηθοποιού εκείνος είχε τις αισθήσεις του και έδειχνε να ανταποκρίνεται ωστόσο η κατάσταση του επιδεινώθηκε ραγδαία κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο.
Αυτές τις μέρες έδινε μάχη για να κρατηθεί στην ζωή, ωστόσο τελικά δεν τα κατάφερε.
Θα άντεχες σ’ αυτό το δωμάτιο για πάνω από μια ώρα; Κανείς δεν το έχει καταφέρει!
Αν σταθείτε για αρκετή ώρα, θα αρχίσετε να ακούτε τον παλμό της καρδιάς σας. Ένας απλός ήχος γίνεται εκκωφαντικός και όταν κινείστε, τα κόκαλά σας κάνουν έναν ήχο σαν τρίξιμο. Στο τέλος, χάνετε την ισορροπία σας, επειδή η απόλυτη έλλειψη αντήχησης σαμποτάρει τη συνειδητοποίηση του χώρου.
Σε αυτό το δωμάτιο, στην έδρα της Microsoft στο Redmond της Ουάσιγκτον, ο ήχος από τον έξω κόσμο είναι «κλειδωμένος» έξω και κάθε ήχος που παράγεται εντός αυτού «παγώνει». Ονομάζεται ανηχοϊκός θάλαμος-δηλαδή χωρίς ηχώ, - πράγμα που κάνει τον ήχο του χειροκροτήματος, για παράδειγμα, απόλυτα τρομακτικό. Ο θόρυβος του περιβάλλοντος εντός του χώρου είναι τόσο χαμηλός που προσεγγίζει το κατώτατο όριο, το απόλυτο μηδέν του ήχου - το επόμενο βήμα είναι το κενό ή η απουσία ήχου. Αυτό με άλλα λόγια, είναι το πιο ήσυχο μέρος στον κόσμο.
Anechoic means
Το δωμάτιο προσφέρει μια σπάνια εμπειρία
«Μόλις κάποιος εισέρχεται στο δωμάτιο, αισθάνεται αμέσως μια παράξενη και μοναδική αίσθηση που είναι δύσκολο να περιγραφεί», αναφέρει στο CNN o Hundraj Gopal, επιστήμονας και κύριος σχεδιαστής της ανηχοϊκής αίθουσας της Microsoft, που κόστισε πάνω από 1,5 εκατομμύρια δολάρια. «Όταν γυρίσεις το κεφάλι σου, μπορεί να ακούσεις αυτή την κίνηση, μπορεί να ακούσεις τον εαυτό σου να αναπνέει...», λέει.
Besides just studying the
Ένα... κρεμμύδι από τσιμέντο και χάλυβα
Για να επιτευχθεί η απόλυτη σιωπή, το δωμάτιο έχει σχεδιαστεί σαν τη δομή του κρεμμυδιού- δομή που το απομονώνει από το υπόλοιπο χώρο του κτιρίου και τον έξω κόσμο.
Είναι κατασκευασμένο από έξι στρώματα τσιμέντου και χάλυβα και είναι μερικώς αποσυνδεδεμένο από το περιβάλλον κτίριο, επειδή βρίσκεται πάνω σε μια σειρά από ελατήρια απόσβεσης κραδασμών. Μέσα, οι σφήνες από ανθρακονήματα που είναι τοποθετημένα στο πάτωμα, στην οροφή και στους τοίχους για να «σπάνε» τα ηχητικά κύματα πριν αναπηδήσουν πίσω στο δωμάτιο.
Διάφορα προϊόντα της εταιρείας αναπτύχθηκαν εδώ και οι μηχανικοί της Microsoft κατασκεύασαν αυτό το ειδικό δωμάτιο για να διευκολυνθούν στις δοκιμές τους. Το 2015, ο χώρος κατέκτησε το παγκόσμιο ρεκόρ ησυχίας, όταν ο ήχος μέσα του μετρήθηκε στα -20,6 ντεσιμπέλ.
Ωστόσο, κανείς δεν έχει καταφέρει να αντέξει μέσα στο δωμάτιο πάνω από 45 λεπτά. Τα λίγα άτομα που έχουν εισέλθει σε αυτό έχουν παραπονεθεί για την ίδια τους την φωνή, τον ήχο από το στομάχι τους, μέχρι και το πόσο δυνατά ακούγεται η αναπνοή τους.
«Μερικοί άνθρωποι έρχονται για ένα μόλις λεπτό και βγαίνουν αμέσως», δήλωσε ο Gopal.
(Credit: Microsoft)
14 δολάρια την ώρα για να... τρώτε σοκολάτα!
Για πολλούς ανθρώπους, η ιδέα του να είσαι σε θέση να τρως σοκολάτα όλη την ημέρα και να πληρώνεσαι γι' αυτό, φαντάζει... όνειρο.
Χάρη στην Mondelez International, ωστόσο, που έχει τις σοκολάτες Cadbury και τα μπισκότα Oreo, το συγκεκριμένο όνειρο μπορεί να γίνει πραγματικότητα.
Μάλιστα, η εταιρεία προσφέρει μισθό 14 δολάρια την ώρα για να γίνετε δοκιμαστής σοκολάτας, αν και η θέση είναι μερικής απασχόλησης.
Στην περιγραφή της θέσης εργασίας επισημαίνεται ότι οι εργαζόμενοι θα κληθούν να δώσουν τα αντικειμενικά σχόλιά τους αναφορικά με πιθανά νέα προϊόντα, καθώς και να συνεργαστούν με μια ομάδα ούτως ώστε να διαμορφώσουν μια άποψη για το γευστικό κομμάτι, να περιγράψουν με ακρίβεια τη γεύση των γλυκών χρησιμοποιώντας ένα ευρύ λεξιλόγιο και να κατανοήσουν τις δεοντολογικές απαιτήσεις της εταιρείας, διασφαλίζοντας με αυτόν τον τρόπο την ποιότητα.
Πιστεύουν ότι ένα «πάθος για τα είδη ζαχαροπλαστικής» είναι αναγκαίο προσόν, όπως επιπλέον και η «ειλικρίνεια» και η «καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας».
Οι αιτήσεις είναι μέχρι τις 8 Μαρτίου 2019.
Αν σας ενδιαφέρει μπείτε εδώ
Πέθανε ο τραγουδιστής των Prodigy, Kιθ Φλιντ
Την τελευταία του πνοή άφησε σε ηλικία 49 χρονών ο τραγουδιστής των Prodigy, Κιθ Φλιντ. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο frontman του θρυλικού συγκροτήματος εντοπίστηκε νεκρός τη Δευτέρα από την αστυνομία στο σπίτι του στην Αγγλία
Όπως μεταδίδουν τα βετανικά ΜΜΕ ακόμη δεν έχουν διαπιστωθεί τα ακριβή αίτια του θανάτου του, αλλά οι Αρχές δεν αντιμετωπίζουν τον θάνατό του ως ύποπτο.
«Κληθήκαμε μετά από ανησυχίες που υπήρχε για την υγεία ενός άνδρα, λίγο μετά τις 8:10 το πρωί της Δευτέρας. Πήγαμε εκεί και δυστυχώς ο 49χρονος ήταν νεκρός. Οι οικογένειά του έχει ενημερωθεί. Ο θάνατός του, δεν θα αντιμετωπιστεί ως ύποπτος», δήλωσε χαρακτηριστικά εκπρόσωπος της αστυνομίας.
Ο Κιθ Φλιντ μαζί με τον Λίαμ Χάουλετ. και τον Λίροϊ Θόρνχιλ δημιούργησαν τους θρυλικούς Prodigy το 1990. O Φλιντ ξεκίνησε ως χορευτής στο γκρουπ, ενώ τραγούδησε τις δύο μεγαλύτερες επιτυχίες των Prodigy, «Firestarter» και «Βreathe», που και οι δύο έφτασαν στο νούμερο ένα των charts.
Ο Φλιντ ξεχώριζε για τις εκκεντρικές εμφανίσεις του και την ενέργεια που έβγαζε στη σκηνή, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που κατηγορήθηκε ότι με τους στίχους και τα τραγούδια του προωθεί τη βία.
Παρά τις αντιδράσεις που έχουν προκαλέσει κατά καιρούς οι Prodigy, κανένας δεν μπορεί να αρνηθεί το πόσο πρωτοπόρο υπήρξε το συγκρότημα και την τεράστια επιρροή του στην ηλεκτρονική μουσική.
«Big brother» και στις πτήσεις; Πώς θα... σωθείς με ένα τσιρότο!
Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που κάνουμε όταν επιβιβαζόμαστε σε ένα αεροπλάνο; Βρίσκουμε το σωστό κάθισμα, τοποθετούμε τη χειραποσκευή μας όσο το δυνατόν πιο κοντά, βάζουμε ένα τσιρότο στην οθόνη μπροστά μας, ρυθμίζουμε το κάθισμα κτλ.
Ναι σωστά καταλάβετε! Τοποθετήστε ένα τσιρότο στην οθόνη που βλέπει το κάθισμά σας. Ή ένα χαντζαπλάστ. Για ποιον λόγο; Επειδή, κορυφαίες αεροπορικές εταιρείες έχουν παραδεχθεί ότι μερικές από αυτές τις οθόνες στα καθίσματα έχουν μια ενσωματωμένη κάμερα.
Το BuzzFeed διαπίστωσε ότι πολλές αεροπορικές εταιρείες έχουν εγκαταστήσει οθόνες για συστήματα ψυχαγωγίας που περιλαμβάνουν επίσης μια κάμερα που δείχνει τον επιβάτη. Αυτός είσαι εσύ. Μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί στις αερογραμμές της Singapore Airlines, της American Airlines και της United και της Delta.
Μάλιστα, πρόσφατα επιβάτες εντόπισαν εγκατεστημένες κάμερες στα IFE, σε πτήσεις των εταιρειών American Airlines, σύμφωνα με το Business Insider.
Σύμφωνα με την απάντηση που έδωσαν και οι δύο εταιρείες, οι κάμερες ναι μεν υπάρχουν, αλλά δεν είναι σε λειτουργία και δεν θα τεθούν ποτέ σε λειτουργία.
Όπως είπαν, αυτά τα συστήματα φτιάχνονται από τρίτες εταιρείες και οι κάμερες τοποθετήθηκαν στα συστήματα από τις εταιρείες αυτές για «μελλοντική χρήση», όπως για παράδειγμα να δίνεται η δυνατότητα στους επιβάτες να κάνουν τηλεδιάσκεψη εν ώρα πτήσης.

Ενα μάθημα που θα του μείνει… αξέχαστο, πήρε ένας προκλητικός πελάτης ενός μάρκετ στη Ρωσία.
Στο βίντεο εικονίζεται ο εν λόγω πελάτης να επιτίθεται σε έναν άλλο… μεθυσμένο που περίμενε στην ουρά και να τον χτυπά στο τραπέζι.
Η νεαρή υπάλληλος του καταστήματος επενέβη άμεσα για να τον απομακρύνει και να τον συνετίσει.
Οταν, ωστόσο, έδειξε να κινείται επιθετικά προς το μέρος της, εκείνη με μια γροθιά – «αστραπή» τον… ξάπλωσε στο έδαφος!
Αμέσως μετά, η υπάλληλος εμφανίζεται να επιστρέφει στο πόστο της, με τον πρώτο άνδρα που δέχθηκε την επίθεση του «νταή» να της σφίγγει το χέρι.

Ποτέ δεν θα φανταζόταν ότι μπορεί να αγγίξει αυτήν την ποσότητα χαρτονομισμάτων. Η τύχη την διέψευσε.
Ο λόγος για μία Βρετανίδα καθαρίστρια που βρήκε έναν ξεχασμένο φάκελο σε κάθισμα του λεωφορείου την ώρα που σφουγγάριζε.
Ανοίγοντας τον φάκελο δεν πίστευε στα μάτια της. Περιείχε 300.000 Αγγλικές λίρες, ποσό που αν κρατούσε, θα έλυνε το βιοποριστικό της πρόβλημα.
Εκείνη όμως αποφάσισε να τον παραδώσει στις Αρχές.

Βλέπουμε συνέχεια λευκά αεροπλάνα και πολύ σπάνια επιλέγεται από τις αεροπορικές εταιρείες κάποιος άλλος χρωματισμός του εξωτερικού μέρους του αεροσκάφους. Έχετε αναρωτηθεί λοιπόν για ποιο λόγο γίνεται αυτό; Σίγουρα έχει να κάνει με το πρακτικό κομμάτι της λειτουργίας του αεροσκάφους και όχι με την εμφάνισή του…
1. Διατηρεί το χρώμα του καλύτερα
Τα σκούρα χρώματα φθείρονται περισσότερο όταν εκτίθενται στον ήλιο αλλά το λευκό θέλει περισσότερο χρόνο για να χάσει τη λάμψη του. Τα σκούρα χρώματα φθείρονται όταν εκτίθενται περισσότερο στον ήλιο και όταν μιλάμε για τα ταξίδια στον αέρα μιλάμε για μεγαλύτερη εγγύτητα με τις ακτινοβολίες UV. Το λευκό είναι ένα χρώμα που είναι εύκολο να διατηρηθεί και συγκριτικά φαίνεται καλύτερο από ό, τι τα άλλα χρώματα, όταν φθείρεται.

2. Περισσότερο χρώμα, περισσότερο κόστος
Είναι γεγονός ότι όσα περισσότερα χρώματα θέλει να χρησιμοποιήσει μια εταιρεία για να βάψει ένα αεροπλάνο, τόσο περισσότερα χρήματα θα ξοδέψει. Το βάψιμο ενός αεροσκάφους μπορεί να κοστίσει από 50 έως 200 χιλιάδες δολάρια, οπότε το κάθε επιπλέον χρώμα αυξάνει τον προϋπολογισμό.

3. Το λευκό έχει ακραία θερμικά πλεονεκτήματα
Η επιστήμη δείχνει ότι άλλα χρώματα απορροφούν περισσότερο τα μήκη κύματος του φωτός και έτσι κάνει το αντικείμενο θερμότερο σύντομα, σε αντίθεση με το λευκό, που αντανακλά όλα τα άλλα μήκη κύματος του φωτός και έτσι το φως δεν μετατρέπεται σε θερμότητα. Αυτό σημαίνει ελαφρώς πιο δροσερές καμπίνες.
4. Το λευκό είναι πιο «ορατό»
Οποιαδήποτε διάβρωση, ρωγμή ή σπάσιμο μπορεί πιο εύκολα να εντοπιστεί στο λευκό χρώμα. Επιπλέον, μπορεί πιο εύκολα να εντοπιστεί το ίδιο το σκάφος από το έδαφος στον ουρανό.
5. Επηρεάζει λιγότερο την αξία μεταπώλησης
Αν ένα αεροπλάνο είναι βαμμένο σε ένα χρώμα άλλο χρώμα, αυτό μπορεί να επηρεάσει την αξία μεταπώλησής του στο μέλλον. Οι ιδιοκτήτες πρέπει να βελτιώσουν την εικόνα ενός αεροπλάνου και στη συνέχεια να το πουλήσουν. Αλλά με το λευκό, απλώς αλλάζοντας το όνομα και το λογότυπο της εταιρείας θα μπορούσε να πουληθεί εύκολα.
Πηγή: perierga.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!