Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

Κι όμως, οι πιγκουίνοι δεν αντιλαμβάνονται τη γεύση των ψαριών
Η ζωή είναι κρύα και άνοστη για αυτά τα υδρόβια πτηνά του Νότιου Ημισφαιρίου: γενετικές αναλύσεις αποκαλύπτουν ότι οι πιγκουίνοι έχουν χάσει του υποδοχείς για τρεις από τις πέντε βασικές γεύσεις -και όπως φαίνεται δεν αντιλαμβάνονται καν την ψαρίλα της τροφής τους.

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύεται στην έγκριτη επιθεώρηση Current Biology, οι πιγκουίνοι έχουν γευστικούς υποδοχείς μόνο για το αλμυρό και το ξινό, και έχουν χάσει την αίσθηση του γλυκού, του πικρού και του ουμάμι -την βασική, πικάντικη γεύση που αφήνει το γλουταμινικό μονονάτριο, το οποίο απαντάται κυρίως στο κρέας και χρησιμοποιείται ευρέως ως ενισχυτικό γεύσης σε επεξεργασμένα τρόφιμα.

«Οι πιγκουίνοι τρέφονται με ψάρια, οπότε θα περίμενε κανείς ότι χρειάζονται τα γονίδια για τους υποδοχείς του ουμάμι. Για κάποιο λόγο όμως δεν διαθέτουν αυτά τα γονίδια» λέει ο Ζιαντσί Τσανγκ του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν, μέλος της αμερικανο-κινεζικής ερευνητικής ομάδας, η οποία εξέτασε όλα τα είδη πιγκουίνων.

«Το εύρημα αυτό προκαλεί έκπληξη και δεν μπορούμε να προσφέρουμε μια ικανοποιητική απάντηση. Έχουμε όμως μερικές ιδέες» προσθέτει ο ερευνητής.

Μια τέτοια ιδέα είναι ότι οι πιγκουίνοι έχασαν τρεις βασικές γεύσεις λόγω του παγωμένου περιβάλλοντος όπου ζουν. Ορισμένα είδη ζουν σήμερα σε σχετικά ζεστές περιοχές της Νοτίου Αμερικής και της νότιας Αφρικής, ωστόσο όλα τα είδη κατάγονται από την Ανταρκτική.

Σε αντίθεση με τους γευστικούς υποδοχείς του αλμυρού και του ξινού, οι υποδοχείς του γλυκού, του πικρού και του ουμάμι δεν λειτουργούν σε χαμηλές θερμοκρασίες.

Μια άλλη πιθανή εξήγηση έχει να κάνει με το γεγονός ότι οι πιγκουίνοι καταπίνουν την τροφή τους αμάσητη, οπότε η γεύση της τροφής δεν χρειάζεται να τους απασχολεί. Επιπλέον, η γλώσσα των πιγκουίνων είναι ιδιαίτερα τραχιά, εξελιγμένη περισσότερο να συγκρατεί τη λεία παρά να τη γεύεται. Προηγούμενες ανατομικές μελέτες είχαν δείξει μάλιστα ότι ορισμένα είδη πιγκουίνων δεν διαθέτουν καθόλου γευστικούς κάλυκες στη γλώσσα.

Υπάρχουν εξάλλου και άλλα είδη που καταπίνουν την τροφή ολόκληρη και έχουν χάσει μεγάλο μέρος της αίσθησης της γεύσης: σχετικά πρόσφατη μελέτη έδειχνε ότι οι φάλαινες και τα δελφίνια δεν γεύονται τίποτα εκτός από το αλμυρό.

Στην περίπτωση των πιγκουίνων, πάντως, παραμένει ασαφές ποια ήταν η αιτία και πιο το αποτέλεσμα σε αυτή την εξελικτική διαδικασία. Όπως επισημαίνει ο Δρ Τσανγκ, «η συμπεριφορά των πιγκουίνων να καταπίνουν την τροφή τους ολόκληρη, όπως και η δομή και λειτουργία της γλώσσας, υποδεικνύουν ότι οι πιγκουίνοι δεν χρειάζονται την αίσθηση της γεύσης. Παρόλα αυτά είναι ασαφές αν αυτά τα χαρακτηριστικά είναι αιτία ή αποτέλεσμα της απώλειας της γεύσης».

Με άλλα λόγια, είναι πιθανό ότι οι πιγκουίνοι απέκτησαν τραχιά γλώσσα και άρχισαν να καταπίνουν την τροφή τους ακριβώς επειδή είχαν χάσει τη γεύση τους, και όχι το αντίστροφο.

Ένα ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι η αίσθηση του γλυκού απουσιάζει και στα περισσότερα άλλα πτηνά. Εξαίρεση είναι τα κολιμπρί, τα οποία τρέφονται με γλυκό νέκταρ.

in.gr

Με 233 ψήφους ο Προκόπης Παυλόπουλος εξελέγη Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Συγκεκριμένα, μετά την ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή, ο κ. Παυλόπουλος συγκέντρωσε 233 ψήφους, ο Νίκος Αλιβιζάτος 30 ψήφους και «παρών» δήλωσαν 32 βουλευτές.

Από την διαδικασία απείχαν οι βουλευτές Κυριάκος Μητσοτάκης, Σάββας Αναστασιάδης, Ιωάννα Γαϊτάνη, Αλέξανδρος Κοντός και Γιάννης Μιχελογιαννάκης.


http://www.enikos.gr 

Μην περιμένετε τη ρητή δήλωση του άπιστου συζύγου, ότι έχει παραβεί τους όρους του γάμου σας ή μην έχετε την ελπίδα, ότι τα σημάδια θα είναι τόσο ξεκάθαρα, όσο τα ίχνη του κραγιόν στο γιακά του πουκαμίσου του.
Τα σημάδια υπάρχουν μεν, αλλά πρέπει να είστε παρατηρητικές για να τα δείτε, ψύχραιμες για να τα ερμηνεύσετε σωστά και έξυπνες ώστε να μην τα αγνοήσετε στο όνομα της τυφλής εμπιστοσύνης.
1.Αλλαγές στην εμφάνισή του
Αν ο σύζυγός σας ξαφνικά αρχίζει να αλλάζει την εμφάνισή του, να φοράει κολόνια, ενώ δεν φορούσε, να αφήνει μούσια και να προσέχει περισσότερο το στυλ του, τότε είναι πολύ πιθανό απλά να ακολουθεί τις οδηγίες μιας άλλης γυναίκας. Αν μάλιστα, αρχίζει να πηγαίνει και γυμναστήριο, ενώ παλιά περνούσε τις ώρες του βυθισμένος στον καναπέ, τότε η πιθανότητα να θέλει να αλλάξει για εσάς, είναι μάλλον χλωμή. Είτε το τρίτο πρόσωπο το γνώρισε στο γραφείο, είτε στο γυμναστήριο, η αλλαγή έχει συντελεστεί και είναι για χάρη του.
2.Έχει αλλάξει τη στάση του απέναντί σας
Εάν ο σύζυγός σας εκνευρίζεται περισσότερο με εσάς, με πράγματα που παλιά δεν τον απασχολούσαν καν ή βρίσκει πάντα αφορμές για καυγάδες, είναι επειδή θέλει, πρώτον, να δικαιολογήσει ενδόμυχα την απόφασή του να σας απατήσει, αλλά και για να βρει ευκαιρία να βροντήξει την πόρτα πίσω του και να πάει να συναντήσει το άλλο πρόσωπο.
Αν μάλιστα, κριτικάρει και σχολιάζει αρνητικά την εμφάνισή σας, το κάνει πάλι για να τονίσει σε εσάς και τον ίδιο όλα τα ψεγάδια σας, συγκριτικά μάλιστα με την άλλη γυναίκα και να νιώθει λιγότερες ενοχές που τον τράβηξε ένα άλλο πρόσωπο.

3.Είναι απόμακρος
Η συναισθηματική απόσταση που δείχνει να παίρνει ο σύζυγός σας από εσάς, είναι μια σαφής ένδειξη ότι έχει βρει αλλού ερωτικό ενδιαφέρον. Αυτό συμβαίνει πρώτον, γιατί είναι δύσκολο να είναι κάποιος συναισθηματικά δεμένος με δύο άτομα ταυτόχρονα και, δεύτερον, δημιουργώντας απόσταση προστατεύει τον εαυτό τους από τις ενοχές να είναι τρυφερός με εσάς, ενώ την ίδια ακριβώς στιγμή προδίδει την εμπιστοσύνη σας. Επιπλέον, η απόσταση ελαχιστοποιεί τις πιθανότητες να προδοθεί, ενώ, ακόμα απλούστερα. με το να μην εκφράζει πια τα συναισθήματά του σε εσάς, σημαίνει ότι τα εκφράζει αλλού.
4.Ένοχη συμπεριφορά
Από την άλλη πλευρά του νομίσματος, μπορεί να είναι ιδιαιτέρως γλυκός, υπερβολικά βοηθητικός στο σπίτι και να σας φέρνει δώρα κάθε μέρα, ενώ ποτέ δεν το συνήθιζε αυτό. Αυτή η συμπεριφορά προδίδει τις ενοχές του για την απιστία του και προσπαθώντας να τις καμουφλάρει, γίνεται ο ιδανικό σύζυγος.
Και σε αυτή την περίπτωση είναι πιθανό να παρατηρήσετε αλλαγές στην συναισθηματική του επαφή μαζί σας, αφού μπορεί να καμουφλάρει μόνο με τα δώρα και λουλούδια τις τύψεις του, αλλά δύσκολα θα καμουφλάρει τα αισθήματά του.
5.Μυστικοπαθής και ασυνήθιστη συμπεριφορά
Η οποιαδήποτε μυστικοπάθεια, η απότομη αλλαγή στις αντιδράσεις του και οι διπλωματικές απαντήσεις είναι σημάδια ότι κάτι δεν πάει καλά. Οι νευρικές κινήσεις όταν μπαίνετε στο δωμάτιο απότομα, το βιαστικό κλείσιμο του τηλεφώνου, η αποδοχή της κλήσης στο μπαλκόνι και όχι στο σαλόνι δίπλα σας και η δυστοκία του να σας πάρει μαζί του στο εταιρικό δείπνο είναι σοβαρές ενδείξεις ότι κάτι δεν πάει καθόλου καλά.

6.Δεν τον βλέπετε πολύ
Όταν λείπει πολλές ώρες από το σπίτι, είτε είναι απασχολημένος στη δουλειά, είτε είναι απασχολημένος με κάποια άλλη, εντός ή εκτός δουλειάς. Οι δικαιολογίες για τις υπερωρίες είναι ποικίλες και πάντα έτοιμες και το πιθανότερο είναι σταδιακά να αυξάνεται ο χρόνος που περνάει εκτός σπιτιού. Είτε λοιπόν, το τρίτο πρόσωπο απαιτεί περισσότερο από το χρόνο του, είτε εκείνος επιλέγει να περνάει περισσότερο χρόνο εκτός σπιτιού, καθώς έτσι γλιτώνει και από τις ενοχές του, που φουντώνουν, όταν είναι μαζί σας.
7.Δεν τον βρίσκετε εύκολα
Αν δυσκολεύεστε να τον βρείτε στο τηλέφωνο, το έχει συχνά κλειστό ή ισχυρίζεται ότι ξεμένει από μπαταρία και σας υπόσχεται ότι θα σας καλέσει πίσω, αλλά ποτέ δεν τηρεί το λόγο του, είναι πολύ πιθανό να συμβαίνουν όλα αυτά επειδή βρίσκεται με μια άλλη γυναίκα και έχει το μυαλό του εκεί και όχι στο τηλέφωνό του.
8.Το ένστικτό σας λέει ότι κάτι δεν πάει καλά
Μην αγνοείτε ποτέ το ένστικτό σας αν σας λέει ότι κάτι δεν πάει καλά και νιώθετε μέσα σας ότι έχετε λόγο να ανησυχείτε, ακόμα κι αν δεν έχετε χειροπιαστές αποδείξεις. Η γυναικεία διαίσθηση είναι αλάθητη και δεν πρέπει να την αγνοείτε και ούτε πρέπει να προσπερνάτε σημάδια που ξέρετε καλά μέσα σας ότι δεν είναι ενδείξεις μιας φυσιολογικής συμπεριφοράς του συζύγου σας.
Όταν ο σύντροφός σας θα έχει αλλού το μυαλό του, θα το καταλάβετε και όταν θα προσπαθεί να κρατήσει τις ισορροπίες μεταξύ όλων των μετώπων που έχει ανοίξει, πάλι θα το καταλάβετε, δεδομένου ότι τον ξέρετε καλά και μπορείτε να αποκρυπτογραφήσετε όλες του τις κινήσεις και αντιδράσεις.
9.Αλλάζει η ερωτική σας ζωή
Η απιστία μεταφράζεται και σε περισσότερη διάθεση για σεξ, αλλά και σε μειωμένη όρεξη. Οι αντιδράσεις ποικίλουν ανάλογα με το άτομο και τη σχέση, καθώς δεδομένου ότι καλύπτει τις σεξουαλικές του ανάγκες αλλού, το ενδιαφέρον του για εσάς μειώνεται. Από την άλλη όμως, είναι πιθανό να αυξηθεί η ερωτική του διάθεση, καθώς ανεβαίνουν τα επίπεδα της τεστοστερόνης  και να αυξηθούν οι ώρες που περνάει και μαζί σας στην κρεβατοκάμαρα. Επιπλέον, η άλλη γυναίκα είναι πιθανό να τον απελευθερώσει ερωτικά και να ζητάει από εσάς πράγματα που μέχρι πρότινος, ούτε να ακούει δεν ήθελε.

10.Ακούτε πολλά για μια άλλη γυναίκα
Αν ο σύντροφός σας αρχίζει να μιλάει για μια άλλη γυναίκα, που δεν έχει τύχει εσείς να γνωρίσετε, υπάρχει μια μικρή έως μεγάλη πιθανότητα να είναι η νέα του ερωμένη. Αν μάλιστα όταν τον ρωτάτε περισσότερα για εκείνη, σπεύδει να απαντήσει ότι είναι απλά μια φίλη του με ένα λανθάνοντα ενθουσιασμό στη φωνή του, τότε θα πρέπει μάλλον να αρχίσετε να υποψιάζεστε ότι κάτι δεν πάει καλά.
Αν πάλι θεωρείτε ότι κανείς άντρας δεν θα ανέφερε στη γυναίκα του για την ερωμένη του, κάνετε λάθος,  γιατί οι ειδικοί, που κάτι παραπάνω ξέρουν, ισχυρίζονται ότι με αυτό τον τρόπο, ξεφορτώνονται μισό από το βάρος των ενοχών, θεωρώντας ότι εν μέρει μεν, είναι ειλικρινείς μαζί σας.
11.Έχει μονίμως αμυντική στάση
Αν με την παραμικρή ερώτηση παίρνει αμυντική θέση, χωρίς ουσιαστικά να του έχετε προσάψει κάτι ευθέως, τότε μάλλον έχει κάτι να κρύψει και προσπαθεί υπέρ το δέον να το... κρύψει. Αν μάλιστα αρχίζει την αντεπίθεση, κατηγορώντας εσάς από το πουθενά για απιστία, τότε έχει μάλλον λερωμένη τη φωλιά του. Διαπιστώνοντας ο ίδιος, πόσο εύκολο είναι τελικά να καταπατήσει κανείς τους γαμήλιους όρκους, θεωρεί ότι είναι πολύ πιθανό να έχετε διαπράξει κι εσείς οι ίδιες το ίδιο παράπτωμα.
clickatlife.gr

“Οι 8 τουριστικές "παγίδες" που αξίζουν για να τις επισκεφθεί κανείς”!
Αυτός είναι ο τίτλος του νέου δημοσιεύματος του CNN το οποίο παρουσιάζει τα 8 μέρη του κόσμου που αξίζει να επισκεφτεί κάποιος, έστω και αν είναι ακριβά, θορυβώδη ή τα έχει επισκεφτεί στο παρελθόν.
Μάλιστα το αμερικανικό δίκτυο στην ιστοσελίδα του, χαριτολογώντας, αποκαλεί τα 8 μέρη “τουριστικές παγίδες” που αιχμαλωτίζουν τους επισκέπτες και τους “αναγκάζουν” να ξαναγυρνούν σε αυτά ξανά και ξανά.
Η Ακρόπολη καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση στη σχετική οκτάδα, αφήνοντας πίσω της δημοφιλή παγκόσμια μνημεία.
Η άγρια σύγχρονη Αθήνα, μπορεί να προκαλέσει ένα πολιτισμικό σοκ σε όσους περιμένουν λευκά μάρμαρα σε κάθε γωνιά του δρόμου, αλλά για τους περισσότερους η πιο ενοχλητική εμπειρία είναι η πολύωρη αναμονή για ένα εισιτήριο στην Ακρόπολη, δίπλα σε φύλακες και λαοθάλασσα επισκεπτών.
Η ανάβαση στην Ακρόπολη γίνεται υπό τον καυτό ήλιο, παρέα με χιλιάδες άλλους τουρίστες, αλλά στην κορυφή θα καταλάβετε γιατί εκατομμύρια άνθρωποι την επισκέπτονται κάθε χρόνο και συνεχίζουν να έρχονται ξανά και ξανά.
Εδώ βρίσκεται η καρδιά της Αθήνας και ίσως ολόκληρης της Ελλάδας, σε ένα βάθρο ύψους 150 μέτρων. Η Ακρόπολη έχει υποστεί χιλιάδες χρόνια πολέμων, κλοπής των λίθων, την τιμωρία από τον καυτό ήλιο αλλά παραμένει ακόμη εκεί. Εμπνευστείτε από αυτό, σφίξτε τα δόντια σας γιατί πραγματικά το αξίζει” αναφέρει το σχετικό άρθρο.
Δείτε ποια είναι η νικήτρια οκτάδα σύμφωνα με το CNN
1 Taj Mahal, Ινδία
2 Ακρόπολη, Αθήνα
3 London Underground, Λονδίνο
4 Khao San Road, Μπανγκόκ
5 SacreCoeur, Παρίσι
6 Stonehenge, Βρετανία
7 Statue of Christ the Redeemer (Cristo Redentor), Ρίο Ντε Τζανέιρο
8 Grand Canyon, Αριζόνα
echoes.gr

Το εξωτερικό δημόσιο χρέος είναι εκείνο το μέρος του συνολικού χρέους μίας χώρας που οφείλει σε πιστωτές εκτός των συνόρων της. Σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος το ακαθάριστο εξωτερικό χρέος περιλαμβάνει υποχρεώσεις έναντι μη κατοίκων (σ.σ. της Ελλάδας), όλων των κλάδων -ιδιωτικού και δημόσιου- της Ελληνικής οικονομίας όπως Νομισματικές αρχές (Τράπεζα της Ελλάδος), πιστωτικών ιδρυμάτων, Γενικής Κυβέρνησης και Λοιπών Τομέων (περιλαμβανομένων των μη χρηματοοικονομικών ιδρυμάτων).
Καταγράφει τις υποχρεώσεις της Ελλάδας έναντι άλλων χωρών, κατανεμημένες κατά τομέα οικονομίας (Νομισματικές Αρχές, Γενική Κυβέρνηση, Νομισματοπιστωτικά Ιδρύματα και Λοιποί Τομείς), κατά είδος χρηματοοικονομικού μέσου και κατά αρχική διάρκεια υποχρεώσεων (μακροχρόνιες και βραχυχρόνιες).
Με άλλα λόγια, στο εξωτερικό χρέος προσμετρώνται όλες οι οφειλές, όχι μόνο της κυβέρνησης, αλλά και των τραπεζών, των εταιρειών, των ιδιωτών κ.λπ. για αυτό σε κάποιες χώρες παρατηρείται να είναι πολλαπλάσιο του ΑΕΠ χωρίς αυτό να αποτελεί πρόβλημα για τα δημόσια ταμεία.
Διαβάστε ακόμα: Τα υπερκέρδη της Γερμανίας στην πλάτη των Ελλήνων
Η χώρα μας, σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος πάντα, είχε το τρίτο τετράμηνο του 2014 ακαθάριστο εξωτερικό χρέος 412.4 δισ. ευρώ (470,5 δισ. δολάρια σε σημερινές τιμές) με το χρέος της γενικής κυβέρνησης να ανέρχεται σε 273,1 δισ. ευρώ. Το υψηλότερο επίπεδό του ήταν $436 δισ. ευρώ τον Δεκέμβριο του 2012. Βρίσκεται στην 22η θέση της παγκόσμιας λίστας. Σύμφωνα με στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του κράτους διαμορφώθηκε στο 185% του ΑΕΠ το 2014.
Ας δούμε τους μεγαλύτερους χρεώστες στον κόσμο σε απόλυτους αριθμούς.
ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ

Εξωτερικό χρέος $18 τρισ.
ΑΕΠ: $16,77 τρισ.
H μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου παράγει το 18% του παγκόσμιου ΑΕΠ (σε απόλυτους αριθμούς), αλλά δανείζεται περίπου $1 τρισ. ετησίως και το χρέος της είναι 18πλάσιο σε σχέση με εκείνο του 1980. Μεγαλύτερος πιστωτής της η Κίνα που κατέχει αμερικανικά χρεόγραφα ύψους $800 δισ. Υπολογίζεται ότι το 2019 η χώρα θα χρειάζεται $700 δισ. ετησίως μόνο για τους τόκους.
ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ
 

Εξωτερικό χρέος: $9,83 τρισ.
ΑΕΠ: $2,67 τρισ.
Αν και το δημόσιο χρέος της χώρας είναι μόλις $2,15 τρισ., οι υποχρεώσεις του τραπεζικού τομέα της σε ιδρύματα του εξωτερικού όπως και ο δανεισμός των εταιρειών της από ξένα ιδρύματα, είναι πολλαπλάσια κάνοντας το εξωτερικό της χρέος δεύτερο στον κόσμο σε απόλυτους αριθμούς.
ΓΑΛΛΙΑ
 

Εξωτερικό χρέος: $5,75 τρισ.
ΑΕΠ: $2,8 τρισ.
Το εξωτερικό χρέος της πέμπτης οικονομίας στον κόσμο είναι ένα μείγμα παγκόσμιας οικονομικής δραστηριότητας -κράτους και ιδιωτών- και κρατικού δανεισμού λόγω της κρίσης. Έχει αυξηθεί 50% από το 2006.
ΓΕΡΜΑΝΙΑ
 

Εξωτερικό χρέος: $5,54 τρισ.
ΑΕΠ: $3,73 τρισ.
H τέταρτη οικονομία στον κόσμο δεν νοιάζεται και τόσο για το εξωτερικό της χρέος καθώς είναι, ταυτόχρονα, ο τρίτος μεγαλύτερος πιστωτής στον πλανήτη πίσω από την Ιαπωνία και την Κίνα.
Δείτε τις υπόλοιπες χώρες στο Fortune
 
Περισσότερα: Fortunegreece
Οι ελληνικές υποψηφιότητες για τον 60ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision
Tην πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου θα αναδειχθεί η ελληνική συμμετοχή στον 60ο Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, μέσω του ελληνικού τελικού που διοργανώνουν η ΝΕΡΙΤ και το Mad TV.
Στον ελληνικό τελικό, ο οποίος θα μεταδοθεί απευθείας από τη ΝΕΡΙΤ, θα διαγωνιστούν οι εξής καλλιτέχνες (με αλφαβητική σειρά):
  • Θωμαή Απέργη & Legend από την Panik Records
  • Μαρία-Ελένη Κυριάκου από τη Minos EMI - Universal
  • Barrice από τη Spicy Music
  • C Real από τη Feelgood
  • Shaya από την Planetworks
Οι υποψήφιοι προέκυψαν μετά από πρόσκληση ενδιαφέροντος της ΝΕΡΙΤ προς τις μεγάλες δισκογραφικές εταιρείες. Εν συνεχεία, οι δισκογραφικές εταιρείες που ανταποκρίθηκαν επέλεξαν υποψήφιο καλλιτέχνη και υποψήφιο τραγούδι για να διαγωνιστούν στον ελληνικό τελικό.
Η ανακοίνωση των υποψήφιων τραγουδιών, των συντελεστών και του τελικού καλλιτεχνικού σχήματος που θα πλαισιώσει τον κάθε υποψήφιο καλλιτέχνη θα γίνει σε συνέντευξη Τύπου, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο τέλος Φεβρουαρίου.
Αμέσως μετά την ανακοίνωσή τους τα τραγούδια θα μεταδίδονται από όλα τα μέσα της ΝΕΡΙΤ και του Mad TV -τηλεόραση, ραδιόφωνο, Internet- προκειμένου να γνωστοποιηθούν στους φίλους του διαγωνισμού.



in.gr
Ένας άντρας πάει για εξετάσεις στον ουρολόγο του. Στο ιατρείο του λέει στον ιατρό:- "Υποσχεθείτε μου ότι δε θα γελάσετε".
"Ξεχνάτε ότι είμαι επαγγελματίας; Στα 20 χρόνια που εξασκώ αυτό το επάγγελμα ποτέ μου δεν έχω γελάσει σε βάρος ασθενή", απαντάει ο ιατρός.

- "Καλά τότε," του λέει ο άντρας, και βγάζει το παντελόνι του, αποκαλύπτοντας το μικρότερο μόριο που είχε δει ο ιατρός στη ζωή του. Είχε το μέγεθος μιας μπαταρίας του τηλεκοντρόλ!
Ανίκανος να ελέγξει τον εαυτό του, ο ιατρός αρχίζει να χαχανίζει και το χαχανητό του γρήγορα εξελίσσεται σε υστερικό γέλιο. Μετά από 10 λεπτά καταφέρνει να σταματήσει και να ανασυγκροτηθεί.
- "Σας ζητώ συγνώμη," του λέει. "Αλήθεια. Δεν ξέρω τι με έπιασε. Στο λόγο της τιμής μου ως ιατρού και τζέντλεμαν σας υπόσχομαι ότι δε θα ξανασυμβεί. Πείτε μου τώρα, τι πρόβλημα αντιμετωπίζετε;"
- "Έχει πρηστεί..

Η αστυνομία της Αιγύπτου βρίσκεται στο... κυνήγι των γκέι και συλλαμβάνει τους "υπόπτους" τους οποίους στη συνέχεια υποβάλλει σε εξέταση πρωκτού για να διαπιστώσει αν είναι ομοφυλόφιλοι και μάλιστα... για καιρό!

Ο διευθυντής της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας του υπουργείου Δικαιοσύνης, υποστήριξε ότι οι "χρόνια ομοφυλόφιλοι" είναι δυνατό να αποκαλυφθούν μέσω της συγκεκριμένης εξέτασης - βαρβαρότητα. "Το σχήμα του σφιγκτήρα θα αλλάξει και δεν θα είναι πλέον φυσιολογικό, αλλά θα μοιάζει με γυναικείο κόλπο", ανέφερε χωρίς... ντροπή στο ομοφοβικό του παραλήρημα.

Ακτιβιστές που υπερασπίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα λένε ότι το 2014 ήταν η χειρότερη χρονιά της δεκαετίας για την γκέι κοινότητα της Αιγύπτου, καθώς συνελήφθησαν τουλάχιστον 150 άνδρες.

http://www.thestival.gr

Για σήμερα Τετάρτη 18/2 προβλέπονται ακόμα πιο χαμηλές θερμοκρασίες, στους 2-6 βαθμούς στην Αττική, με συννεφιά και πιθανή βροχόπτωση μετά το μεσημέρι.
Σταδιακή βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός την Πέμπτη και την Παρασκευή, με τις θερμοκρασίες, παρά το έντονο κρύο να ανεβαίνουν κατά 2-3 βαθμούς, και με ηλιοφάνεια καθ’όλη την διάρκεια της ημέρας.
Το Σάββατο 21/2 το θερμόμετρο στην Αττική θα αγγίξει του 12 βαθμούς, ενώ θα έχει ηλιοφάνεια με ελάχιστα σύννεφα ανά διαστήματα, ενώ στα ίδια επίπεδα, με λίγη παραπάνω συννεφιά, θα κυμανθεί ο καιρός την Κυριακή 22/2.
Την Καθαρά Δευτέρα, παρόλο που η θερμοκρασία υπολογίζεται να ανέβει ακόμα περισσότερο και να φτάσει τους 15 βαθμούς, προβλέπεται έντονη συννεφιά με σοβαρή πιθανότητα βροχής, μετά τις μεσημεριανές ώρες. Οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 4-6 μποφόρ.

Ο συνδυασμός ενός ισορροπημένου προγράμματος διατροφής με συστηματική φυσική δραστηριότητα αποτελεί αδιαμφισβήτητα το «κλειδί» της επιτυχίας στην προσπάθεια απώλειας βάρους. Ανεξάρτητα όμως από το διαιτολόγιο που θα επιλέξει να ακολουθήσει κανείς, υπάρχουν ορισμένες στρατηγικές που μπορούν να συμβάλλουν αποτελεσματικά στον έλεγχο του σωματικού βάρους.
Παρακάτω λοιπόν θα βρείτε τους 10 «χρυσούς κανόνες» της δίαιτας:
  1. Μην παραλείπετε το πρωινό γεύμα: Η συστηματική κατανάλωση πρωινού σχετίζεται με καλύτερη διαχείριση του σωματικού βάρους, καθώς συμβάλλει στον καλύτερο έλεγχο του αισθήματος πείνας κατά τη διάρκεια της ημέρας και βοηθά στην αποφυγή του «τσιμπολογήματος».
  2. Καταναλώστε τακτικά και προγραμματισμένα γεύματα: Προγραμματίστε τρία κύρια γεύματα και 2-3 ενδιάμεσα σνακ. Με αυτόν τον τρόπο δε θα αισθάνεστε πεινασμένοι κατά τη διάρκεια της ημέρας, γεγονός που θα σας βοηθήσει, ώστε να μην υποκύψετε σε «πειρασμούς».
  3. Κολατσίστε «έξυπνα»: Για τα ενδιάμεσα σνακ σας επιλέξτε φρούτα (φρέσκα ή αποξηραμένα), λαχανικά, γάλα ή γιαούρτι χαμηλών λιπαρών ή λίγους ανάλατους ξηρούς καρπούς και αποφύγετε «ανθυγιεινές» επιλογές όπως μπισκότα, κέικ, έτοιμα αρτοσκευάσματα, γλυκά ή αλμυρά σνακ.
  4. Επιλέξτε τρόφιμα πλούσια σε φυτικές ίνες: Αντικαταστήστε τα δημητριακά και προϊόντα δημητριακών που καταναλώνετε με τα αντίστοιχα ολικής άλεσης. Η αυξημένη περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες θα συμβάλλει στην επίτευξη υψηλότερου αισθήματος κορεσμού, με αποτέλεσμα να αισθάνεστε περισσότερο χορτασμένοι με μικρότερη ποσότητα.
  5. Καταναλώστε επαρκείς ποσότητες νερού: Συχνά, είναι πιθανό να θεωρούμε ότι πεινάμε, ενώ στην πραγματικότητα διψάμε. Επομένως, φροντίστε να είστε επαρκώς ενυδατωμένοι καθημερινά. Παράλληλα, η αυξημένη κατανάλωση νερού είναι απαραίτητη όταν αυξάνεται η πρόσληψη φυτικών ινών, προκειμένου να αποφευχθούν πιθανές γαστρεντερικές ενοχλήσεις.
  6. Διαβάστε τις ετικέτες τροφίμων: Η προσεκτική ανάγνωση των ετικετών τροφίμων θα σας βοηθήσει να κάνετε πιο υγιεινές επιλογές, αποφεύγοντας τρόφιμα με αυξημένη περιεκτικότητα σε λιπαρά, ζάχαρη και αλάτι.

  1. Μην αποκλείετε τρόφιμα από τη διατροφή σας: Ο πλήρης αποκλεισμός από τη διατροφή σας τροφίμων που σας αρέσουν αλλά θεωρούνται «ανθυγιεινά», απλά θα σας κάνει να τα επιθυμείτε περισσότερο. Η περιστασιακή κατανάλωση των εν λόγω τροφίμων σε μικρές ποσότητες, μπορεί να συμβαδίσει με ένα ισορροπημένο πρόγραμμα διατροφής.

  1. Χρησιμοποιήστε μικρότερα πιάτα: Με αυτόν τον τρόπο θα καταφέρετε να μειώσετε σταδιακά το μέγεθος της μερίδας που καταναλώνετε. Παράλληλα, μην ξεχνάτε να τρώτε αργά, ώστε να δώσετε στον εγκέφαλο το χρόνο που απαιτείται ώστε να αντιληφθεί στο αίσθημα κορεσμού.

  1. Περιορίστε την κατανάλωση αλκοόλ: Τα αλκοολούχα ποτά περιέχουν σημαντικές ποσότητες θερμίδων και η συχνή κατανάλωσή τους μπορεί να σας βγάλει «εκτός προϋπολογισμού». Εάν λοιπόν καταναλώνετε αλκοόλ, κάντε το περιστασιακά, επιλέγοντας ένα ελαφρύ ποτό και περιοριστείτε στις 1-2 μερίδες.

   10. Κινηθείτε! Βάλτε την άσκηση στην καθημερινότητά σας, επιλέγοντας κάποια δραστηριότητα που σας ευχαριστεί. Επιπλέον, προτιμήστε δραστήριο τρόπο για τις μετακινήσεις σας, όπως για παράδειγμα το περπάτημα ή το ποδήλατο για κοντινές αποστάσεις και η χρήση της σκάλας έναντι του ασανσέρ και περιορίστε το χρόνο που αφιερώνετε σε καθιστικές δραστηριότητες.

Eίναι γνωστό πως οι «αληθινοί άνδρες» δεν κλαίνε, ούτε ζητούν οδηγίες για να πάνε κάπου. Τώρα, μία νέα μελέτη δείχνει πως με τη νοοτροπία αυτή όχι μόνο υπονομεύουν την ψυχική υγεία τους ή τέλος πάντων κινδυνεύουν να χαθούν καθ' οδόν προς μια επίσκεψη, αλλά μπορεί να θέτουν τα θεμέλια για την εμφάνιση σοβαρών προβλημάτων σωματικής υγείας στο μέλλον.

Όπως έδειξε η μελέτη, όσοι ενστερνίζονται απόλυτα το στερεότυπο του «αληθινού άνδρα» (θεωρείται αυτός που είναι δυνατός, δεν εξωτερικεύει τη θλίψη του και αντέχει στον πόνο) έχουν 50% λιγότερες πιθανότητες από τους υπόλοιπους άνδρες να χρησιμοποιήσουν τις υπηρεσίες της προληπτικής ιατρικής (κάνοντας λ.χ. ετήσιο τσεκ-απ).

Ακόμα πιο αξιοπρόσεκτο, όμως, είναι το εύρημα πως η τάση αποφυγής της πρόληψης είναι ισχυρότερη στους άνδρες με υψηλό μορφωτικό επίπεδο, οι οποίοι έχουν ανατραφεί με την καραμέλα του «αληθινού άνδρα», παρά σε αυτούς με χαμηλό.

Στην πραγματικότητα, οι άνδρες της μελέτης οι οποίοι είχαν ολοκληρώσει μόνο τη βασική εκπαίδευση και εργάζονταν ως χειριστές μηχανημάτων, σε φορτηγά, σε οικοδομές ή σε αγροτικές εργασίες, είχαν περισσότερες πιθανότητες να κάνουν τσεκ-απ.

Γιατί; «Ίσως διότι η απώλεια της υγείας τους και κατ' επέκτασιν της δουλειάς τους αποτελεί πιο βαρύ πλήγμα για τον ανδρισμό τους απ' ό,τι το να πάνε στον γιατρό», λέει η επικεφαλής ερευνήτρια δρ Κρίστεν Σπρίνγκερ, επίκουρη καθηγήτρια Κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο Ράτγκερς, στο Νιου Τζέρσεϊ.

Ανεξαρτήτως μορφωτικού επιπέδου, η δρ Σπρίνγκερ προσθέτει πως «είναι πραγματική ειρωνεία το ότι η ίδια ακριβώς η πίστη στο στερεότυπο του σκληροτράχηλου άνδρα, ο οποίος σαν άλλος Τζον Γουέιν δεν είναι ευαίσθητος, δεν αρρωσταίνει ποτέ και έτσι δεν πάει ποτέ στον γιατρό, οδηγεί στην πραγματικότητα τους άνδρες στην αρρώστια».

Και επισημαίνει πως επειδή γενιές και γενιές ανδρών μεγαλώνουν με αυτό το στερεότυπο, τα ευρήματα της νέας μελέτης μπορεί κάλλιστα να αποτελούν πιθανή εξήγηση για το χάσμα στη μακροζωία των δύο φύλων.

Προγενέστερες μελέτες έχουν δείξει ότι οι γυναίκες ζουν κατά μέσον όρο πέντε χρόνια περισσότερο από τους άνδρες, ενώ οι άνδρες παρουσιάζουν συχνότερα από τις γυναίκες τα περισσότερα από τα συχνά νοσήματα (μεταξύ αυτών ο καρκίνος και η καρδιοπάθεια).

Η νέα μελέτη, η οποία παρουσιάστηκε στο πρόσφατο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Κοινωνιολογικής Εταιρείας, στο Σαν Φρανσίσκο, διεξήχθη σε περίπου 1.000 μεσήλικες άνδρες οι οποίοι είχαν αποφοιτήσει από γυμνάσια του Ουισκόνσιν τη δεκαετία του '60.

Πηγή: tanea.gr
Με... ισοπαλίες επέστρεψε το Champions League
Ανοιχτούς λογαριασμούς άφησαν Παρί Σεν Ζερμέν και Τσέλσι στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι για τη φάση των 16 του Champions League, καθώς αναδείχθηκαν ισόπαλες με σκορ 1-1, με τους Λονδρέζους να έχουν ένα ελαφρύ προβάδισμα εν όψει του επαναληπτικού, που θα διεξαχθεί στο Στάμφορντ Μπριτζ.

Η ομάδα του Ζοζέ Μουρίνιο ήταν αυτή που άνοιξε το σκορ στο 36' με τον Ιβάνοβιτς, πριν ισοφαρίσει στο 54' για τους γηπεδούχους ο Καβάνι, με το 1-1 να μην αλλάζει μέχρι το τέλος.

Στο άλλο ματς της ημέρας είχαμε επίσης ισοπαλία, ανάμεσα στη Σαχτάρ Ντονέτσκ και την Μπάγερν Μονάχου, χωρίς τέρματα, σε ένα κακό ποιοτικά παιχνίδι, με τους Βαυαρούς μάλιστα να μένουν με παίκτη λιγότερο στο 65', καθώς αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Τσάμπι Αλόνσο. Ο Ισπανός χαφ θα χάσει και τη ρεβάνς του Μονάχου, όπου η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα θα έχει τον πρώτο λόγο για την πρόκριση στα προημιτελικά.

Το πρόγραμμα της φάσης των 16 του Champions League συνεχίζεται την Τετάρτη, με τα παιχνίδια Σάλκε-Ρεάλ Μαδρίτης και Βασιλεία-Πόρτο.
Ο σύντροφος που ροχαλίζει στο διπλανό μαξιλάρι μπορεί να τινάξει την ερωτική ζωή του ζευγαριού στον αέρα σύμφωνα με βρετανική έρευνα.

Περισσότερα από το ένα στα δέκα ζευγάρια που ερωτήθηκαν στο πλαίσιο δημοσκόπησης σε 1000 άτομα απάντησαν ότι το ροχαλητό είχε επίπτωση στη ερωτική τους ζωή είτε επειδή ήταν πολύ κουρασμένοι για να επιδοθούν σε σεξουαλικές πρακτικές, είτε επειδή έβρισκαν απωθητικό το ροχαλητό και την... πηγή του.

Σύμφωνα με την έρευνα το 25% των ερωτηθέντων είχαν καταφύγει σε άλλο δωμάτιο του σπιτιού για να κοιμηθούν, ενώ σχεδόν τα μισά ζευγάρια μαλώνουν για το ροχαλητό τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα.

Όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο επιχειρεί το «θύμα» να σταματήσει το ροχαλητό του ή της συντρόφου του, η πιο δημοφιλής πρακτική είναι το χτύπημα στα πλευρά, με τις γυναίκες να την εφαρμόζουν πιο συχνά από τους άνδρες. Μάλιστα ο ένας στους δέκα ερωτηθέντες απάντησε ότι είχε σπρώξει τόσο δυνατά τον σύντροφό του που τον έριξε από το κρεβάτι!

http://www.seleo.gr 
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!