Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016

Κτίριο καλάθι στο Οχάιο δυσκολεύεται, περιέργως, να βρει αγοραστή
Όταν η εταιρεία Longaberger, που κατασκευάζει καλάθια, έχτιζε τα κεντρικά της γραφεία στο Οχάιο προφανώς κανείς που ενέκρινε τα σχέδια δεν σκέφθηκε ότι στο μέλλον μπορεί να χρειαζόταν να πουλήσει το κτίριο.

Έτσι, η εταιρεία το τόλμησε και έχτισε τα γραφεία σε σχήμα... καλαθιού -αλλά τώρα, που πρέπει όντως να τα πουλήσει, δεν μπορεί με τίποτα να βρει αγοραστή έστω κι αν δίνει το κτίριο κοψοχρονιά.

Το κτίριο βρίσκεται έξω από το Κολόμπους και συγκαταλέγεται στα μεγαλύτερα της περιοχής. Μετρά επτά ορόφους και ολόκληρο το ακίνητο έχει έκταση, συνολικά, 1,6 εκτάρια.

Είχε κτιστεί το 1997 και η κατασκευή του είχε στοιχίσει 32 εκατ. δολάρια, τότε. Όταν η εταιρεία το έβγαλε στο σφυρί το έδινε στην αρχή για 7,5 εκατ. δολάρια.

Αυτό ήταν πριν από 18 μήνες. Πλέον, η τιμή έχει πέσει στα 5 εκατ. δολάρια κι ακόμη δεν έχει δείξει κανείς σοβαρό ενδιαφέρον, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Η τιμή ανά τετραγωνικό μέτρο είναι περίπου η μισή σε σύγκριση με τα άλλα κτίρια γραφείων στην ευρύτερη περιοχή. Τα βασικότερα μειονεκτήματά του είναι η τοποθεσία (ο χρυσός κανόνας στα μεσιτικά - το κτίριο βρίσκεται σε σχετικά απομακρυσμένο σημείο) και το υπερβολικά μεγάλο μέγεθός του. Αλλά πάνω από όλα, το πρόβλημα είναι... το προφανές.
Ο ύπνος βοηθά να θυμόμαστε όσα πράγματα έχουν σημασία για εμάς
Ο ύπνος είναι γνωστό ότι έχει ευεργετικές επιδράσεις στη μνήμη. Τώρα μια νέα βρετανική μελέτη έρχεται να επιβεβαιώσει ότι ο ύπνος μας βοηθά να θυμόμαστε καλύτερα αυτά που μάθαμε την προηγούμενη ημέρα, κυρίως εκείνα που έχουν αξία για εμάς.

Σύμφωνα με ανακοίνωση στο Βρετανικό Φεστιβάλ Επιστήμης (θα ακολουθήσει και δημοσίευση στο επιστημονικοό έντυπο Journal of Sleep Research), ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή Μαρκ Μπλακγκρόου, διευθυντή του Εργαστηρίου Ύπνου του Πανεπιστημίου του Σουόνσι στην Ουαλία, πειραματίσθηκαν με 81 βρετανούς μη ουαλούς εθελοντές, οι οποίοι κλήθηκαν να μάθουν λέξεις της ουαλικής γλώσσας και, στη συνέχεια, να τις θυμηθούν αφότου είχαν περάσει 12 ώρες.

Όσοι είχαν μάθει τις λέξεις το απόγευμα και μετά είχαν κοιμηθεί, τις θυμούνταν καλύτερα το επόμενο πρωί, σε σχέση με όσους είχαν μάθει τις λέξεις το πρωί, οι οποίοι τις θυμούνταν λιγότερο το απόγευμα.

Επιπροσθέτως, η θετική επίδραση του ύπνου ήταν ακόμη μεγαλύτερη σε όσους είχαν προσωπικό ενδιαφέρον για τη γλώσσα. Όσο μεγαλύτερο ήταν το ενδιαφέρον τους, τόσο καλύτερη ήταν η μνήμη τους μετά τον ύπνο.

Παραμένει ασαφές ποιόν ακριβώς ρόλο παίζουν τα όνειρα στη μνήμη και κατά πόσο ένας ύπνος χωρίς καθόλου όνειρα, επίσης, βοηθά να θυμάται κανείς καλύτερα όσα έμαθε.

Πάντως, σύμφωνα με τους ερευνητές, οι έως τώρα μελέτες δείχνουν ότι οι άνθρωποι τείνουν να ονειρεύονται πράγματα με συναισθηματική σημασία γι' αυτούς, τα οποία συνέβησαν μέσα στη μέρα.

Επιμέλεια: Μαίρη Μπιμπή
health.in.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αυξήσεις σε πετρέλαιο, βενζίνη, τέλη κυκλοφορίας...
Μετά τη θερινή φορο-καταιγίδα, τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις θα βρεθούν από την 1η Οκτωβρίου αντιμέτωποι με το δεύτερο κύμα μέτρων του τρίτου Μνημονίου, το οποίο θα ξεδιπλώνεται σταδιακά μέχρι τον Ιανουάριο του 2017.
Το νέο πακέτο φέρνει αυξήσεις στο πετρέλαιο θέρμανσης, το ντίζελ και τις βενζίνες, νέα τέλη κυκλοφορίας, αυξήσεις στα τσιγάρα και τον καφέ, επιβολή εδικού τέλους στη σταθερή τηλεφωνία, αύξηση του φόρου στα μερίσματα και κατάργηση της έκπτωσης κατά 30% του ΦΠΑ σε όλα τα νησιά.
Σύμφωνα με την Ημερησία, το «στοίχημα» που παραμένει για την κυβέρνηση είναι αν θα αποδώσουν τα εισπρακτικά μέτρα, την ώρα που τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο έχουν εκτιναχθεί στα 90,4 δισ. ευρώ, οι φορολογούμενοι δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στις φορολογικές τους υποχρεώσεις, ενώ στο «μέτωπο» των φορολογικών εσόδων πολλά κρίνονται από τις εισπράξεις του Σεπτεμβρίου.
Αναλυτικότερα, οι αυξήσεις που αναμένονται έχουν ως εξής:
Αγροτικό πετρέλαιο: Από την 1η Οκτωβρίου 2016, ο ειδικός φόρος κατανάλωσης (ΕΦΚ) που επιβαρύνει το πετρέλαιο κίνησης το οποίο χρησιμοποιούν οι αγρότες για την υποστήριξη της παραγωγικής τους δραστηριότητας θα αυξηθεί κατά 65% ή κατά 0,13 ευρώ το λίτρο, από το 0,20 στο 0,33 ευρώ το λίτρο.
Πετρέλαιο θέρμανσης: Από τις 15 Οκτωβρίου, αυξάνεται ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης: Ο ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης θα αυξηθεί από τις 15 Οκτωβρίου 2016 κατά 0,05 ευρώ το λίτρο, από το 0,23 στο 0,28 ευρώ το λίτρο. Οι λιανικές τιμές πώλησης του καυσίμου θα επιβαρυνθούν με επιπλέον 0,06-0,07 ευρώ το λίτρο.
Τέλη κυκλοφορίας 2017: Μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου πάνω από 5.000.000 κάτοχοι ΙΧ αυτοκινήτων και λοιπών οχημάτων θα κληθούν να καταβάλουν τα τέλη κυκλοφορίας για το έτος 2017. Το συνολικό ποσό που θα υποχρεωθούν να πληρώσουν υπερβαίνει το 1 δισ. ευρώ, ενώ ήδη στο υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζουν αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας.
Αυξήσεις στα καύσιμα: Από την 1η Ιανουαρίου 2017 ο ΕΦΚ στη βενζίνη θα αυξηθεί κατά 3 λεπτά το λίτρο, από το 0,67 στο 0,7 ευρώ το λίτρο, ενώ στο πετρέλαιο κίνησης θα αυξηθεί κατά 8 λεπτά το λίτρο, από το 0,33 στο 0,41 ευρώ το λίτρο. Ο ΕΦΚ στο υγραέριο κίνησης θα αυξηθεί κατά 10 λεπτά το λίτρο, από το 0,33 στο 0,43 ευρώ το λίτρο. Συνυπολογιζόμενου και του ΦΠΑ επί της πρόσθετης διαφοράς φόρου που θα προκύψει από την αύξηση, η τελική επίπτωση στην λιανική τιμή πώλησης της βενζίνης θα είναι μια ανατίμηση της τάξεως των 4 λεπτών ανά λίτρο με συνέπεια η αμόλυβδη να πωλείται σε τιμές που θα κινηθούν στα επίπεδα του 1,40 ευρώ το λίτρο. Στο πετρέλαιο κίνησης η αύξηση του φόρου κατά 8 λεπτά το λίτρο θα έχει ως συνέπεια η μέση λιανική τιμή να υπερβεί το 1,10 ευρώ, ενώ στο υγραέριο κίνησης κατά 12-13 λεπτά το λίτρο.
Αυξήσεις στα τσιγάρα: Αυξάνονται από την 1η Ιανουαρίου 2017 οι ειδικοί φόροι κατανάλωσης στα τσιγάρα και τα λοιπά προϊόντα καπνού. Ο πάγιος φόρος κατανάλωσης που επιβαρύνει τον λεπτοκομμένο καπνό θα αυξηθεί από τα 156,70 στα 170 ευρώ ανά κιλό. Ο αναλογικός φόρος θα αυξηθεί από 20% στο 26% της λιανικής τιμής πώλησης. Το αποτέλεσμα των αυξήσεων αυτών στους ΕΦΚ των τσιγάρων και του καπνού θα είναι να αυξηθούν οι λιανικές τιμές πώλησης κατά 0,50 έως 1 ευρώ ανά πακέτο.
Ακριβότερος ο καφές: Επιβάλλεται ειδικός φόρος κατανάλωσης στον εισαγόμενο και εγχωρίως παραγόμενο καφέ. Ειδικότερα από την 1η-1-2017 θα επιβληθεί ΕΦΚ στην εισαγωγή και στην εγχώρια παραγωγή καφέ, με συντελεστές από 2 έως 3 ευρώ ανά κιλό στον καβουρντισμένο καφέ και με συντελεστή 4 ευρώ ανά κιλό στον στιγμιαίο καφέ και στα παρασκευάσματα από εκχυλίσματα, αποστάγματα ή συμπυκνώματα του καφέ. Η επιβολή του φόρου αυτού, αναμένεται να επιβαρύνει με αυξήσεις κατά 10%-20% τις λιανικές τιμές πώλησης των διαφόρων ειδών καφέ.
Φόρος στα ηλεκτρονικά τσιγάρα: Από την 1η Ιανουαρίου 2017 θα επιβληθεί ειδικός φόρος κατανάλωσης στα υγρά που χρησιμοποιούνται στα ηλεκτρονικά τσιγάρα: Το ύψος του φόρου θα είναι 10 λεπτά ανά ml υγρού.
Σταθερή τηλεφωνία: Νέο φορολογικό τέλος 5% σε κάθε μηνιαίο ή διμηνιαίο λογαριασμό τηλεπικοινωνιακών τελών σταθερής τηλεφωνίας. Το νέο αυτό τέλος θα επιβάλλεται από την 1η Ιανουαρίου 2017 επί των καθαρών (προ ΦΠΑ) τηλεπικοινωνιακών τελών κάθε μηνιαίου ή διμηνιαίου λογαριασμού. Επί του νέου αυτού τέλους θα επιβάλλεται εν συνεχεία ο ΦΠΑ με συντελεστή 24%. Η τελική επιβάρυνση στους λογαριασμούς σταθερής τηλεφωνίας θα αγγίξει το 6%.
Μερίσματα: Αυξάνεται ο φόρος στα μερίσματα από 10% σε 15%.
ΦΠΑ στα νησιά: Στο τέλος του έτους καταργείται η έκπτωση 30% του ΦΠΑ που έχει διατηρηθεί μέχρι σήμερα σε ορισμένα νησιά.
Newsroom ΔΟΛ

Έγινε και αυτό. Ήρθαν οι συμβάσεις των «μηδενικών ωρών»! Πρόκειται για «θέσεις εργασίας» που ανανεώνονται με την …ώρα και δεν προσφέρουν καμιά εγγύηση στους εργαζομένους.
Οι εργοδότες στη Μεγάλη Βρετανία χρησιμοποιούν ολοένα και περισσότερο τις συγκεκριμένς συμβάσεις. Ο αριθμός των Βρετανών που δηλώνουν ότι εργάζονται με συμβάσεις «μηδενικών ωρών», οι οποίες δεν προσφέρουν καμιά εγγύηση για τις ώρες εργασίας, αυξήθηκαν κατά 20% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που ανακοινώθηκαν.
Σύμφωνα με τη βρετανική Εθνική Στατιστική Υπηρεσία (ONS), 903.000 άτομα, που αντιστοιχούν στο 2,9% του εργατικού δυναμικού στη Βρετανία, εργάζονταν με τέτοιου είδους συμβάσεις το δεύτερο τρίμηνο του 2016, συγκριτικά με 747.000, ή 2,4%, ένα χρόνο νωρίτερα.
Οι εργοδότες που χρησιμοποιούν συμβόλαια μηδενικών ωρών έχουν δεχθεί επικρίσεις διότι δεν προσφέρουν εργασιακή ασφάλεια στους απασχολούμενους. Οι εργαζόμενοι που είναι πιθανότερο να συνάψουν τέτοια συμβόλαια είναι οι φοιτητές και εργαζόμενοι που ζητούν ευέλικτο ωράριο εργασίας και συνήθως είναι άνεργοι για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Σύμφωνα με την ONS, πάνω από το ένα τρίτο των εργαζομένων που απασχολούνται με συμβάσεις μηδενικών ωρών είναι ηλικίας 16-24.
Σχεδόν το ήμισυ της αύξησης που καταγράφηκε τα τελευταία χρόνια στον αριθμό αυτών των εργαζομένων αφορά άτομα ηλικίας 25-64 ετών, γεγονός που εγείρει ανησυχίες για την σταθερή απασχόληση ατόμων που ενδεχομένως να έχουν ευθύνες απέναντι σε εξαρτώμενα μέλη.
«Είναι ανησυχητικό που μεγάλο μέρος της αύξησης καταγράφεται ανάμεσα σε εργαζομένους μεγαλύτερης ηλικίας, κάποιοι εκ των οποίων ίσως δυσκολεύονται με τον οικογενειακό τους προϋπολογισμό εάν το εισόδημά τους διαφοροποιείται, καθώς δεν έχουν εγγυημένες ώρες εργασίας», ανέφερε ο Κόνορ Ντ’ Άρσι, αναλυτής στο ινστιτούτο Resolution Foundation.
«Το να απαγορευθούν οι συμβάσεις μηδενικών ωρών δεν αποτελεί λύση, καθώς τιμωρεί εργαζομένους που πραγματικά προτιμούν την ευελιξία που αυτές τους προσφέρουν», είπε ο Ντ’ Άρσι.
«Ωστόσο, ο ρόλος τους στο γενικότερο θέμα της επισφαλούς εργασίας υποδηλώνει ότι χρειάζονται πολύ στενότερο και μετρημένο έλεγχο».

Στόχος ενός ζευγαριού ήταν, όπως είπαν στο CNBC, να μαζέψουν χρήματα και να βγουν στη σύνταξη σε ηλικία 43 ετών. Το 2013 είχαν ήδη περίπου 500.000 δολάρια σε δολάρια και καταθέσεις. Σήμερα, τρία χρόνια αργότερα, έχουν μαζέψει 1,45 εκατομμύριο δολάρια.
Ο Καρλ και η Μίντι δημιούργησαν μάλιστα ένα μπλογκ στο οποίο έγραφαν τις εμπειρίες τους και περιέγραφαν τα βήματα που έκαναν για να κατακτήσουν τον στόχο.
Ξεκίνησαν, λοιπόν, με το εξής απλό βήμα, μετρούσαν ακριβώς πόσα χρήματα ξοδεύουν για τους ίδιους και για τα δύο παιδιά τους.
«Η σύζυγός μου κι εγώ γράφαμε όλες τις εμπειρίες μας σε ένα μπλογκ. Κάθε φορά που πηγαίναμε για ψώνια ή πληρώναμε έναν λογαριασμό, το καταγράφαμε», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Καρλ.
Υπολογίζοντας τα έξοδά τους, όρισαν ότι μπορούν να ζήσουν με 24.000 δολάρια τον χρόνο. Για να νιώθουν άνετα, πρόσθεσαν και 6.000 δολάρια για έξτρα υποχρεώσεις και κατέληξαν στο ποσό των 30.000 δολαρίων ετησίως.
«Υπολόγισα ότι για να βγω στη σύνταξη, αλλά να μπορέσω να βοηθήσω και τα παιδιά μου να σπουδάσουν, μου χρειάζονται περίπου 1 εκατ. δολάρια», έγραψε ο Καρλ στο μπλογκ του.
Το ζευγάρι αποφάσισε να βάζει 2.000 δολάρια τον μήνα σε επενδύσεις, θέτοντας όριο τον Απρίλιο του 2016. Καθόρισαν, επίσης, ένα ειδικό ποσό για να αποταμιεύουν κάθε μήνα και ανακάλυψαν ότι έτσι είναι ευκολότερο να κόβεις έξοδα και σπατάλες, αφού ξέρεις ακριβώς πόσα χρήματα σου μένουν για να ξοδέψεις.

Το όνομα του «Yagrek». Όσοι συμμετέχουν στο Yagrek, το πρώτο είδος social media που φτιάχτηκε ειδικά για Ελληνες και για ξένους, χρειάζονται μόνο ένα λόγο. Να αγαπούν την Ελλάδα…
Η πρωτότυπη αυτή διαδικτυακή πλατφόρμα, που σημαίνει «Είμαι Ελληνας» στα ρωσικά, δημιουργήθηκε από τον Γιάννη Πολίτοφ, έναν 36χρονο ηθοποιό με ελληνική καταγωγή που ζει και εργάζεται στη Μόσχα.
facebook1
Την ευθύνη για το τεχνικό κομμάτι της εφαρμογής είχε ο 37χρονος προγραμματιστής Ιγκόρ Πετρένκο, ο οποίος έζησε κάποια από τα χρόνια της παιδικής του ηλικίας στην Ελλάδα. Κάπως έτσι, με δουλειά ετών, πολύ μεράκι και χωρίς καμία χρηματοδότηση, κατάφεραν να συστήσουν μια «διαδικτυακή παρέα Ελλήνων» που αναζητούν επαφή με τις ρίζες τους…
Νέοι λογαριασμοί
Σε λιγότερο από έναν μήνα λειτουργίας το Yagrek έχει ήδη 1.000 μέλη ενώ, όπως εξηγούν οι δημιουργοί του στο «Εθνος», κάθε μέρα προστίθενται σε αυτό 100 νέοι λογαριασμοί.
Η αρχική ιδέα ήταν να φτιαχτεί ένα μέσο που θα βοηθούσε να συνενωθούν οι Ελληνες της πρώην Σοβιετικής Ενωσης, ομογενείς πρώτης, δεύτερης ή και τρίτης γενιάς. Στην πορεία η πρωτοβουλία αγκάλιασε όλους τους εκπατρισμένους Ελληνες.
Για τον Γιάννη Πολίτοφ το Yagrek είναι ελευθερία: «Είμαι Ελληνας» λέει. «Μπορεί να έχω έρθει στην Ελλάδα μόνο για διακοπές, όμως έχω συγγενείς που ζουν εκεί, έχω φίλους. Δεν έχω ελληνική υπηκοότητα, παρότι το επίθετό μου, ”Πολίτοφ”, είναι το ελληνικό ”Πολίτης”»
Για τον Γιάννη Πολίτοφ το Yagrek είναι ελευθερία: «Είμαι Ελληνας» λέει. «Μπορεί να έχω έρθει στην Ελλάδα μόνο για διακοπές, όμως έχω συγγενείς που ζουν εκεί, έχω φίλους. Δεν έχω ελληνική υπηκοότητα.
«Ολα ξεκίνησαν στις 15 Αυγούστου του 2013, όταν άνοιξα μια σελίδα στο Facebook με το όνομα Yagrek» εξηγεί ο Γιάννης Πολίτοφ.
facebook2
«Εγραφα σε αυτήν για την Ελλάδα και τους Ελληνες και όσοι ενδιαφέρονταν γίνονταν μέλη ώστε να διαβάζουν τις αναρτήσεις. Οταν οι αναγνώστες ξεπέρασαν τους 5.000, αποφασίσαμε μαζί με τον φίλο και συνεργάτη μου Ιγκόρ Πετρένκο να δημιουργήσουμε ένα δίκτυο για Ελληνες και φιλέλληνες. Και τρία χρόνια μετά, στις 15 Αυγούστου 2016, το ανοίξαμε!».
Φτιαγμένο στα πρότυπα του Facebook, το Yagrek παρέχει τη δυνατότητα στα μέλη του να στέλνουν και να αποδέχονται ή να απορρίπτουν αιτήματα φιλίας, να αναρτούν κείμενα, μουσική, βίντεο, φωτογραφίες, να χρησιμοποιούν hashtags και να δηλώνουν το μέρος όπου βρίσκονται, να συμμετέχουν σε ομάδες ειδικού ενδιαφέροντος, να διαμορφώνουν το προσωπικό τους προφίλ.
Οι διαθέσιμες γλώσσες
Επίσης, προσφέρει τη δυνατότητα επιλογής γλώσσας ανάμεσα στα αγγλικά, τα γερμανικά, τα ισπανικά, τα πορτογαλικά, τα ρωσικά και τα ελληνικά, προσπαθώντας να καλύψει όσο το δυνατόν περισσότερους Eλληνες που σπουδάζουν, εργάζονται, ταξιδεύουν ή ζουν μόνιμα στο εξωτερικό.
Την ευθύνη για το τεχνικό κομμάτι της εφαρμογής έχει ο 37χρονος προγραμματιστής Ιγκόρ Πετρένκο, ο οποίος έζησε κάποια από τα χρόνια της παιδικής του ηλικίας στην Ελλάδα. Οι δημιουργοί του Yagrek θέλουν να αναπτύξουν το δίκτυο σε όλο τον κόσμο, από τη Βόρεια Αμερική έως την Αυστραλία, από την Ευρώπη στην Ασία, από τη Λατινική Αμερική στην Αφρική.
facebook3
Την ευθύνη για το τεχνικό κομμάτι της εφαρμογής έχει ο 37χρονος προγραμματιστής Ιγκόρ Πετρένκο, ο οποίος έζησε κάποια από τα χρόνια της παιδικής του ηλικίας στην Ελλάδα. Οι δημιουργοί του Yagrek θέλου
«Στόχος μας είναι να καλύψουμε όλες τις γλώσσες. Ξεκινήσαμε με αυτές που ήταν ευκολότερες. Στην παρούσα φάση δουλεύουμε τα ελληνικά -θέλουμε να είναι πολύ ακριβή- και μέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου, καλώς εχόντων τα πραγμάτων, θα εμφανίζονται στο δίκτυο».
Για τον Γιάννη Πολίτοφ το Yagrek είναι ελευθερία: «Είμαι Ελληνας» λέει. «Μπορεί να έχω έρθει στην Ελλάδα μόνο για διακοπές, όμως έχω συγγενείς που ζουν εκεί, έχω φίλους. Δεν έχω ελληνική υπηκοότητα, παρότι το επίθετό μου, ”Πολίτοφ”, είναι το ελληνικό ”Πολίτης”. Αγαπώ αυτή την όμορφη χώρα που ονομάζεται Ελλάδα και τον λαό της. Θέλω οι άνθρωποι στην πατρίδα μου να ζουν καλύτερα. Και γι’ αυτό χρειάζεται να είμαστε ενωμένοι και χρήσιμοι ο ένας στον άλλον για κάθε τομέα. Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης υπάρχουν τόσες διαφορετικές σελίδες και ομάδες, όμως κανένα δωρεάν site όπου Ελληνες και φιλέλληνες θα μπορούσαν να ενωθούν.
Σκέφτηκα: Κι αν αύριο το Facebook κλείσει; Και μετά τι; Το Facebook, άλλωστε, δεν μπορεί ποτέ να γίνει το σπίτι μας, θα είναι πάντα ένα hostel που θα μας φιλοξενεί.
Ετσι έφτιαξα το Yagrek. Είναι ένα ελληνικό σπίτι όπου μπορείς να προσκαλέσεις φίλους. Είναι υπέροχο να έχεις ένα δικό σου σπίτι με τους δικούς του κανόνες και τις παραδόσεις του. Για μένα αυτό είναι ελευθερία!».
Δεν πρόκειται, άλλωστε, για την πρώτη προσπάθεια του Γιάννη Πολίτοφ να εξοικειώσει το ρωσικό κοινό με την ελληνική κουλτούρα.
Το yagrek άρχισε να λειτουργεί στις 15 Αυγούστου και παρέχει στα μέλη του όλες τις δυνατότητες που έχει το Facebook
Το yagrek άρχισε να λειτουργεί στις 15 Αυγούστου και παρέχει στα μέλη του όλες τις δυνατότητες που έχει το Facebook
Γεννημένος στο Εσεντουκί της Σταυρούπολης, περιοχή η οποία θεωρείται «πρωτεύουσα» του ποντιακού ελληνισμού στη Ρωσία, ο ίδιος έχει πολλές φορές συμμετάσχει στη διοργάνωση εκδηλώσεων για τον ελληνικό πολιτισμό, τη γαστρονομία και τις ομορφιές της χώρας μας, ενώ διατηρεί το δικό του κοινό καθώς παρουσιάζει τηλεοπτική εκπομπή στη Ρωσία.
Ο πατέρας του, Σεργκέι Πολίτοφ, με καταγωγή από την Τσάκλα της Γεωργίας, εργαζόταν ως καθηγητής στο Τεχνικό Πανεπιστήμιο του Εσεντουκί και υπήρξε πρόεδρος του πρώτου ελληνικού συλλόγου στην περιοχή με το όνομα «Φοίνιξ».
Θερμή ανταπόκριση
«Αυτό που δίνει ιδιαίτερη χαρά» λέει στο «Εθνος» ο κ. Πολίτοφ, «είναι ότι εκτός από Ελληνες -που είναι σαφώς οι περισσότεροι- στο Υagrek φτιάχνουν τους δικούς τους λογαριασμούς και φίλοι τους φιλέλληνες. Ανθρωποι που αγαπούν τους ελληνικούς ρυθμούς, την κουζίνα, τον λαό της Ελλάδας. Υπάρχουν πολλοί. Κάθε ηλικίας και γένους. Η νέα γενιά είναι εκεί σταθερά και αυτό είναι καλό γιατί θυμούνται και τιμούν τις ελληνικές παραδόσεις από τις οποίες οι νέοι μπορούν να διδαχθούν πολλά.
Στα σχέδιά μου είναι να αναπτύξω το δίκτυο σε όλο τον κόσμο, από τη Βόρεια Αμερική έως την Αυστραλία, από την Ευρώπη στην Ασία, από τη Λατινική Αμερική στην Αφρική. Για μένα κάθε φωτεινό μυαλό στον πλανήτη είναι Ελληνας και αυτό δεν έχει να κάνει με εθνικότητα, χρώμα δέρματος, τόπο γέννησης και θρησκεία…».
Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Ένας 70χρονος Αμερικανός, κάτοικος του Κάνσας, λήστεψε μια τράπεζα για να τον βάλουν φυλακή προκειμένου να γλιτώσει από τη γυναίκα του, σύμφωνα με έγγραφα που κατατέθηκαν την Τρίτη σε δικαστήριο αυτής της κεντρικής πολιτείας των ΗΠΑ.
«Προτιμώ να είμαι στη φυλακή, παρά στο σπίτι μου», είπε ο Λόρενς Ριπλ στη σύζυγο του Ρεμέδιος, έπειτα από έναν καυγά που είχαν την Παρασκευή.
Ο ηλικιωμένος άνδρας λίγη ώρα αργότερα μπήκε σε ένα υποκατάστημα τράπεζας στο Κάνσας Σίτι και έδωσε στον ταμεία ένα σημείωμα στο οποίο ανέφερε πως οπλοφορούσε κι απαιτούσε να του δώσουν χρήματα.
Αφού του δόθηκαν περίπου 3.000 δολάρια σε μετρητά, ο ληστής δεν έκανε καμιά προσπάθεια να διαφύγει – αντιθέτως, έμεινε μέσα στην τράπεζα, περιμένοντας να έλθουν αστυνομικοί να τον συλλάβουν.
Όπως εξήγησε στα όργανα της τάξης δεν άντεχε πλέον τη συμβίωση με τη γυναίκα του και τη γκρίνια της. Τα κλοπιμαία επεστράφησαν στην τράπεζα και ο Ριπλ, όπως επιθυμούσε, φυλακίστηκε.

Το Pokemon Go, βρέθηκε στην κορυφή των καλύτερων εφαρμογών, και όμως εκατομμύρια άνθρωποι λένε πλέον «Pokemon Νo», σύμφωνα με ανάλυση της εταιρείας Axion Capital Management την οποία δημοσίευσε το Bloomberg.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έκθεσης, ο αριθμός των καθημερινών ενεργών χρηστών και λήψεων, καθώς και η «αφοσίωση» στο παιχνίδι έχουν σημειώσει πτώση, όπως φαίνεται σε σχετικά διαγράμματα που δημοσίευσε το Bloomberg.

Ο αριθμός των ενεργών χρηστών που ασχολούνται με το παιχνίδι σε καθημερινή βάση έχει πέσει από τα περίπου 45 εκατομμύρια στα 30, από τα μέσα του Ιουλίου.

Στην έκθεση αναφέρεται, ότι τα στοιχεία αυτά θα πρέπει να «κατευνάσουν» τις ανησυχίες των επενδυτών, οι οποίοι έβλεπαν τους χρήστες να ασχολούνται περισσότερο με το Pokemon Go και λιγότερο με το Facebook, το Twitter και το Instagram.

Πηγή: techit.gr

Με γεωμετρική πρόοδο, από την ηλικία των έντεκα ετών, έως την ώριμη εφηβεία εμφανίζεται η σχολική οσφυαλγία σύμφωνα με διεθνείς στατιστικές, όπως αναφέρει ο Διδάκτωρ ορθοπαθητικής, και επιστημονικός συνεργάτης, του πανεπιστημίου Κρήτης Γιώργος Γουδέβενος, στο Πρακτορείο Fm .

Ο Δρ. Γουδέβενος εξηγεί ότι ο κύριος λόγος είναι η πολύ φορτωμένη σχολική τσάντα που κουβαλούν τα παιδιά, ειδικότερα στις χώρες που δεν υπάρχει πλήρες ηλεκτρονικό σχολείο. Κάτι που στην Ευρώπη αποτυπώνεται ευκρινώς με τον Νότο να υπερτερεί κατά πολύ σε ποσοστά από το Βορά, όπως τονίζεται σε όλα τα διεθνή συνέδρια, σύμφωνα με τον επιστημονικό συνεργάτη του Πανεπιστημίου Κρήτης.


Διαβάστε τη συνέχεια στο boro.gr
Ηταν ένας τύπος και έκανε οικονομία για να αγοράσει ένα jeep. Όταν τα κατάφερε πήγε στην αντιπροσωπεία και αγόρασε το αμάξι των ονείρων του.Δεν είχε όμως γκαράζ και έτσι το άφηνε στο δρόμο κάτω από το σπίτι του.
Ένα βράδυ περνάει απο το δρόμο ένας μεθυσμένος,κοιτάει το αμάξι και λέει: -Μωρέ τι γράφει εδω? 4χ4?Μα καλά δεν ξέρουν πόσο κάνει? Βγάζει λοιπόν το σουγιαδάκι του και γράφει 4χ4=16. Σηκώνεται την επόμενη μέρα ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου βλέπει το αμάξι του χαραγμένο,βάζει τα κλάματα και τελικά το πέρνει και το πάει σε ένα φανοποιϊο για να το φτιάξει. Το ίδιο βράδυ ξαναπερνάει ο μεθυσμένος και βλέποντας οτι το αμάξι έγραφε 4χ4 αποφάσησε να το ξανα "διορθώσει". Το πρωϊ ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου αφού ξαναέβαλε τα κλάματα το πήγε πάλι για βάψιμο. Η ίδια ιστορία επαναλήφθηκε καμιά δεκαριά φορές οπότε ο άνθρωπος αποφάσισε να πάει στην αντιπροσωπεία και να ζητήσει να του φτιάξουν μια ταμπελίτσα να γράφει 4χ4=16. Πράγματι του έφτιαξαν και το τοποθέτησαν στο σημείο που έπρεπε. Ο ιδιοκτήτης σίγουρος πλέον για το ότι το αμάξι του δεν κινδυνέυει κοιμόταν ήσυχος. Αφού πέρασε μια εβδομάδα και το αμάξι δεν είχε πάθει το παραμικρό πέρασε πάλι ο μεθυσμένος,πήγε στην πίσω πλευρά του αυτοκινήτου και έβγαλε το σουγιαδάκι του για να κάνει τη γνωστή διόρθωση.Είδε όμως την ταμπέλα και έτσι χάραξε κάτω από αυτή "ΣΩΣΤΟΣ!!!!"

http://xsefoto.blogspot.gr 



Άστατο καιρό, κατά περιόδους νεφελώδη, με πρόσκαιρες βροχές και σποραδικές καταιγίδες στο Ιόνιο, τα κεντρικά και τα νότια τμήματα της ηπειρωτικής χώρας, προβλέπει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.
Ειδικότερα, στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα τοπικών όμβρων η μεμονωμένων καταιγίδων. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 29 βαθμούς κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές ή πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 28 βαθμούς κελσίου.
Αναλυτική πρόγνωση:
Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα δυτικά.
Ανεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 18 έως 30 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς κατά διαστήματα ισχυρές.
Ανεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 18 έως 29 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς κατά διαστήματα ισχυρές.
Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 18 έως 30 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά κατά τόπους αυξημένες, με πιθανότητα τοπικών όμβρων στην Κρήτη.
Ανεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και βαθμιαία στα βόρεια τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 20 έως 28 βαθμούς κελσίου.
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: στα νότια γενικά αίθριος. Στα βόρεια λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.
Ανεμοι: στα βόρεια βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στα νότια βορειοδυτικοί με την ιδία ένταση.
Θερμοκρασία: από 20 έως 28 βαθμούς κελσίου.
Πρόγνωση για αύριο Τρίτη 13-09-2016
Καιρός: λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με τοπικούς όμβρους και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα βορειοδυτικά.
Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 4, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Με πετρέλαιο και φυσικό αέριο σε τιμές που με βάση τις μέχρι στιγμής προβλέψεις θα κινηθούν σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα, θα ζεσταθούν φέτος τον χειμώνα τα ελληνικά νοικοκυριά. Εάν δεν υπάρξει κάποια σοβαρή ανατροπή στη διακύμανση των διεθνών τιμών του πετρελαίου, το διάστημα που απομένει μέχρι την έναρξη της διακίνησης του πετρελαίου θέρμανσης στις 15 Οκτωβρίου, οι καταναλωτές, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αγοράς, δεν θα καταλάβουν την αύξηση του ΕΦΚ από τα 230 ευρώ το χιλιόλιτρο στα 280 ευρώ.
Σύμφωνα με την «Καθημερινή», οι τιμές αναμένεται να διαμορφωθούν στα περυσινά χαμηλά επίπεδα των 87 λεπτών το λίτρο περίπου. Χωρίς την αύξηση του ΕΦΚ και του ΦΠΑ στο 24%, η τιμή θα ήταν κατά 6 λεπτά περίπου χαμηλότερη στα 81 λεπτά το λίτρο. Για τους δικαιούχους του επιδόματος θέρμανσης, η τιμή στον βαθμό που δεν θα διαφοροποιηθεί, το ύψος του σε σχέση με πέρυσι (25 λεπτά το λίτρο) θα διαμορφωθεί στα 52 λεπτά το λίτρο.
Το ύψος του επιδόματος όπως και οι δικαιούχοι αναμένεται να οριστικοποιηθούν με απόφαση του υπουργείου Οικονομικών που θα εκδοθεί κατά πάσα πιθανότητα μέχρι την έναρξη της νέας χειμερινής σεζόν. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι πέρυσι οι δικαιούχοι επιδόματος ήταν 700.000 έναντι 1,1 εκατ. την αμέσως προηγούμενη χρονιά.
Ακόμη χαμηλότερες δαπάνες σε σχέση με πέρυσι θα καταβάλουν φέτος τα νοικοκυριά που κάνουν χρήση φυσικού αερίου, εξοικονομώντας συνολικά ποσοστό 37% σε σχέση με το πετρέλαιο θέρμανσης (βάσει εκτιμήσεων για την τιμή που θα διαμορφωθεί το πετρέλαιο θέρμανσης τον Οκτώβριο). Η τιμή του φυσικού αερίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΠΑ Αττικής, άγγιξε φέτος τα χαμηλότερα ιστορικά επίπεδα των τελευταίων 5 ετών και είναι για το τρέχον έτος κατά μέσον όρο μειωμένη κατά 19% σε σχέση με πέρυσι. Τον Αύγουστο η τιμή διαμορφώθηκε στα 5 λεπτά η κιλοβατώρα και είναι ανταγωνιστικότερη κατά 37% σε σχέση με το πετρέλαιο θέρμανσης και κατά 73% σε σχέση με το ηλεκτρικό ρεύμα.
Ακόμη πιο ωφελημένοι θα είναι οι καταναλωτές φυσικού αερίου από την 1/1/2017 που ο ΕΦΚ στο οικιακό τιμολόγιο θα μειωθεί από τα 0,54 λεπτά η κιλοβατώρα στα 0,11 λεπτά η κιλοβατώρα. Για παράδειγμα, εφαρμόζοντας σήμερα τον μειωμένο φορολογικό συντελεστή στην τρέχουσα τιμή στο οικιακό τιμολόγιο της ΕΠΑ Αττικής (Αύγουστος 2016) θα προέκυπτε επιπλέον μείωση 10% της τιμής του φυσικού αερίου, η οποία θα διαμορφωνόταν από 5 λεπτά η κιλοβατώρα στα 4,5 λεπτά η κιλοβατώρα.
Αντίστοιχα, η ανταγωνιστικότητα του φυσικού αερίου σε σχέση με το πετρέλαιο θέρμανσης θα αυξηθεί ακόμα περισσότερο, δεδομένης μάλιστα της επικείμενης αύξησης του ΕΦΚ στο πετρέλαιο. Δυστυχώς, οι περισσότεροι καταναλωτές της χώρας δεν έχουν τη δυνατότητα χρήσης φυσικού αερίου, αφού το δίκτυο επεκτείνεται μόνο σε τρεις περιοχές της χώρας (Αττική, Θεσσαλονίκη και Θεσσαλία).
Η πλευρά της αγοράς καυσίμων αισιοδοξεί για δύο παράγοντες για την ενίσχυση της ζήτησης και του τζίρου της που έχει μειωθεί κατά 30% από το 2009. Ο πρώτος είναι η χαμηλή διακύμανση των διεθνών τιμών και ο δεύτερος οι καιρικές συνθήκες, δηλαδή ένας βαρύς χειμώνας που θα υποχρεώσει τους καταναλωτές να ανάψουν τους καυστήρες. Το 2015 και ειδικά το τρίμηνο Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου η ζήτηση στο πετρέλαιο θέρμανσης αυξήθηκε κατά 43%, κυρίως λόγω των χαμηλών τιμών. Αντίθετα, στο πρώτο τρίμηνο του 2016 η ζήτηση περιορίστηκε κατά 19% σε σχέση με το 2015 λόγω ήπιου χειμώνα και «αποθεματοποίησης» του τελευταίου τριμήνου 2015.
Πηγή: «Καθημερινή»
Η λήψη βιταμινούχων συμπληρωμάτων, εκτός από την φαρμακευτική αγωγή του άσθματος, φαίνεται πως μειώνει τον κίνδυνο σοβαρών κρίσεων άσθματος, σύμφωνα με νέα μελέτη.

Μια ανεξάρτητη επανεξέταση στοιχείων από εννές παλαιότερες κλινικές μελέτες έδειξε μείωση των κρίσεων άσθματος που χρειάζονται θεραπεία με στεροειδή.

Οι ερευνητές, ωστόσο, επισημαίνουν ότι δεν έχει ξεκαθαριστεί το εάν η λήψη της βιταμίνης βοηθάει το σύνολο των ασθενών ή εκείνους που εμφανίζουν έλλειψή της.

Προτείνουν, ωστόσο, στους πάσχοντες να απευθυνθούν στον γιατρό ή τον φαρμακοποιό τους, προκειμένου να τους λάβουν συμβουλές σχετικά με τη χορήγηση της βιταμίνης D.

Ο επικεφαλής ερευνητής, καθηγητής Adrian Martineau, σχολίασε ότι η βιταμίνη D μείωσε σημαντικά τον κίνδυνο σοβαρών κρίσεων άσθματος, χωρίς να προκαλεί παρενέργειες.

Συγκεκριμένα, η λήψη της μείωσε τον κίνδυνο σοβαρών κρίσεων άσθματος, οι οποίες απαιτούν εισαγωγή σε νοσοκομείο ή ειδική φροντίδα, από 6% σε 3%.

Οι επιστήμονες βρήκαν, επίσης, ότι το ποσοστό των κρίσεων άσθματος που χρειάζονται θεραπεία με στεροειδή μειώθηκε 0,44 έως 0,28 ανά άτομο και ανά έτος. Διαπίστωσαν, ωστόσο, ότι η βιταμίνη D δεν βελτιώνει τη λειτουργία των πνευμόνων.

Το σώμα μας παράγει βιταμίνη D όταν εκτίθεται στο φως του ήλιου. Η συγκεκριμένη βιταμίνη βρίσκεται και σε τροφές, όπως σολομός, τόνος σε κονσέρβα, σαρδέλες, τους κρόκους των αυγών, το τυρί, το βοδινό συκώτι και τα μανιτάρια.

http://www.onmed.gr


Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!