Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

Ένας ακόμη πονοκέφαλος προστίθεται από σήμερα στα νοικοκυριά, καθώς εν μέσω φοροκαταιγίδας, καλούνται να καλύψουν και τα τέλη κυκλοφορίας για το 2014 και μάλιστα με τις υψηλότερες χρεώσεις, συγκριτικά με άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Γεγονός είναι ότι η διαφορετικότητα των κριτηρίων (κυβικά, εκπομπές ρύπων, είδος καυσίμου, παλαιότητα, βάρος) που χρησιμοποιεί το κάθε κράτος για να υπολογίσει τα τέλη κυκλοφορίας, καθιστά αδύνατη την συνολική σύγκρισή τους ανά εθνική οικονομία, παρά μόνο ενδεικτικά.
Τα παραδείγματα που επικαλείται καθηγητής του Πολυτεχνείου της Βαρκελώνης, αποτυπώνουν σαφέστατα την… ελληνική ακρίβεια, ενώ παράλληλα αναδεικνύουν μεταξύ των φθηνότερων χωρών τη Ρουμανία, τη Βουλγαρία, την Αγγλία και τη Γερμανία.
Στην Ελλάδα θα πληρώσουν οι κάτοχοι των αυτοκινήτων των παραδειγμάτων για το 2014:
120 ευρώ: Fiat 500 (0.9 TwinAir BlackJack 3dr) 875 cc
135 ευρώ: Fiat Punto Evo (Hatch 5Dr 1.3 Multijet  DPF SS 75) 1.284 cc
240 ευρώ: Audi A1(1.4 TFSI S Line S Tronic) 1.390 cc
265 ευρώ: Ford Fiesta (2011) 1.596 cc
300 ευρώ: Ford Mondeo (2.0 TDCi Titanium X Sport) 1.997 cc
660 ευρώ: Audi A6 (2011) 1.968 cc
H σύγκριση του φόρου -για τα αυτοκίνητα των παραδειγμάτων, με άλλες ευρωπαϊκές χώρες έχει ως εξής:
Για το μικρό Fiat των 875 κυβικών, ο Γερμανός πληρώνει 17 ευρώ, ο Ούγγρος 30 ευρώ, ο Ρουμάνος 29 ευρώ, ενώ στην Σουηδία και την Βρετανία ο φόρος είναι μηδενικός.
Για το Audi A1, των 240 ευρώ στην Ελλάδα, τα τέλη κυκλοφορίας στην Αγγλία είναι 131 ευρώ, στην Ισπανία 64, και στην Λιθουανία μηδενικός.
Για το Ford Fiesta, ο φόρος στην Τσεχία είναι μηδενικός, στην Ουγγαρία 30 ευρώ και στη Ρουμανία 34 ευρώ.
Για το Audi A6, η ετήσια επιβάρυνση για την κυκλοφορία είναι στην Γαλλία 160 ευρώ, στην Ιταλία 503 ευρώ, στην Ρουμανία 55 και στην Βρετανία μηδενικός.
newpost.gr
Η σουηδική εταιρεία Ericsson AB ανακοίνωσε σήμερα ότι, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας που πραγματοποίησε, το 2019 ο αριθμός των «έξυπνων» κινητών τηλεφώνων (smartphones) παγκοσμίως θα έχει τριπλασιαστεί φτάνοντας τις 5,6 δισ. συσκευές.
Όπως γνωστοποίησε η μεγαλύτερη εταιρεία τηλεπικοινωνιακών δικτύων στον κόσμο, ο αριθμός των smartphones σε μια εξαετία θα αντιστοιχεί στο 60% του συνόλου των κινητών τηλεφώνων.
Όσο για τις συνδρομές σε δίκτυα κινητής τηλεφωνίας, η Ericsson εκτιμά ότι θα φτάσουν στα 9,3 δισ.
Η κίνηση δεδομένων μεταξύ των «έξυπνων» συσκευών θα φτάσει το 2019 τα 10 δισ. gigabytes και από αυτά το 50% θα αφορά βίντεο που θα «κατεβάζουν» οι χρήστες από το Διαδίκτυο.
Επίσης, η Ericsson προβλέπει ότι το 10% της κίνησης θα αντιστοιχεί σε διαδικτυακές υπηρεσίες (όπως το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο) ενώ περίπου το ίδιο ποσοστό κίνησης θα αντιστοιχεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (όπως το Facebook, Twitter κ.α.)
newpost.gr

Με ένα τρόπαιο ύψους 1.2 μέτρων η Ferrari τίμησε τον Φελίπε Μάσα για τα εννιά χρόνια συνεργασίας τους. Η σκουντερία διοργάνωσε μία γιορτή στο Μουτζέλο για να αποχαιρετήσει τον Μάσα, παρουσία 15.000 οπαδών.

Ο πρόεδρος της Ferrari, Λούκα Ντι Μοντιζέμολο, ευχαρίστησε τον 32χρονο πιλότο για την αφοσίωση του στην ομάδα και του ευχήθηκε καλή επιτυχία για τη συνέχεια της καριέρας του. 

Ακόμη, αναφέρθηκε στην απόφαση της ομάδας να αντικαταστήσουν τον Φελίπε Μάσα με τον Κίμι Ραϊκόνεν, δηλώνοντας πως 
αυτό θα κάνει καλό τόσο στην ομάδα όσο και στον Βραζιλιάνο πιλότο. 

«Ο Φελίπε είναι ένας πραγματικός άνθρωπος της Ferrari και πάντα θα είναι μέρος της ιστορίας μας για όλους τους αγώνες που έχει τρέξει με εμάς, τις νίκες που έχει πανηγυρίσει, τις πολ ποζίσιον που έχει εκκινήσει και για τα λίγα λεπτά που ήταν Παγκόσμιος πρωταθλητής στη Βραζιλία το 2008. Έχουμε περάσει υπέροχες στιγμές μαζί, αλλά και κάποιες δύσκολες, όπως τότε με το ατύχημα του στην Βουδαπέστη. Για όλα αυτά θέλω να τον ευχαριστήσω δημοσίως, βέβαια το έχω ήδη κάνει και προσωπικά στον ίδιο. Νομίζω ότι η απόφαση μας να ακολουθήσουμε διαφορετικούς δρόμους είναι η σωστή και για εμάς και για εκείνον. Είναι ώρα για αλλαγές. Του εύχομαι τα καλύτερα για τη συνέχεια και σίγουρα θα ξαναβρεθούμε γιατί πάντα θα είναι μέλος της οικογένειας μας», ήταν τα λόγια του αφεντικού της σκουντερία.

Αγάπη...
Έχετε προσέξει ποτέ τη μικρή αλλά χαρακτηριστική διαφορά, που διαχωρίζει τα αντρικά από τα γυναικεία πουκάμισα;
Στις Φιλιππίνες δεν επιτρέπεται το διαζύγιο και στις ΗΠΑ δεν ισχύει η αμειβόμενη άδεια μητρότητας. Αυτά και άλλα παραδείγματα χωρών, όπου δεν προστατεύονται σημαντικά ανθρώπινα δικαιώματα.

Τρεις μήνες μας χωρίζουν από τους χειμερινούς Ολυμπιακούς αγώνες που θα πραγματοποιηθούν  στο Σότσι της Ρωσίας από τις 7 έως τις 23 Φεβρουαρίου του 2014.
Η Ολυμπιακή Φλόγα άναψε τον Σεπτέμβριο που μας πέρασε στην αρχαία Ολυμπία,  στον ναό της Ήρας και από εκεί ξεκίνησε το ταξίδι της, αρχικά επί ελληνικού εδάφους και στη συνέχεια επί ρωσικού, όπου θα καλύψει 65.000 χιλιόμετρα περνώντας από 2.900 πόλεις και χωριά από 83 περιοχές της τεράστιας Ρωσίας!
Πριν από μερικές ημέρες, στις 7 Νοεμβρίου, η Ολυμπιακή δάδα μεταφέρθηκε στο διάστημα με το ρωσικό διαστημόπλοιο Σογιούζ, που εκτοξεύθηκε από το κοσμοδρόμιο Μπαϊκονούρ του Καζακστάν. Στις 9 Νοεμβρίου ημέρα Σάββατο πραγματοποίησε τον διαστημικό της περίπατο, παρέα με τους ρώσους κοσμοναύτες  Oleg Kotov και Sergei Ryazansky. Φυσικά η ρωσική τηλεόραση μετέδωσε εικόνες της Ολυμπιακής δάδας έξω από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.
Είναι η 3η φορά που η ολυμπιακή δάδα ταξιδεύει στο διάστημα αλλά είναι η 1η φορά που τολμά να βγει έξω από το διαστημόπλοιο. Να σημειωθεί ότι η δάδα δεν ήταν αναμμένη κατά τη διάρκεια της πτήσης για λόγους ασφαλείας.
echoes.gr
Αισθάνεστε ότι τα σοκολατάκια δεν ήταν αρκετά ή ήταν τόσο νόστιμα που τελείωσαν γρήγορα; Τώρα μπορείτε να φάτε μέχρι και το κουτί!!
Τα κουτιά είναι φτιαγμένα κι αυτά από σοκολάτα και είνει επίσης …πεντανόστιμα!
Perierga.gr - Κουτιά σοκολάτας!
Perierga.gr - Κουτιά σοκολάτας!
Perierga.gr - Κουτιά σοκολάτας!
Perierga.gr - Κουτιά σοκολάτας!
Perierga.gr - Κουτιά σοκολάτας!
Perierga.gr - Κουτιά σοκολάτας!
Perierga.gr - Κουτιά σοκολάτας!
perierga.gr

Κάποιες καταδιώξεις εκτός από κίνδυνο για τους αστυνομικούς, βγάζουν και πολύ γέλιο.







Δείτε το βίντεο με την απίστευτη θρασύτητα του καταδιωκόμενου...



tro-ma-ktiko.blogspot.gr
Όταν οι συμβουλές για εξεύρεση μιας θέσης εργασίας έρχονται από την …Ευρωπαϊκή Ένωση, τις λαμβάνουμε περισσότερο υπόψη. Όλο και κάτι θα γνωρίζουν περισσότερο. Οι επιστήμονες του δικτύου Eures –είναι η ευρωπαϊκή πύλη για την επαγγελματική κινητικότητας- έχουν καταρτίσει οδηγίες προς ανέργους που θέλουν να δοκιμάσουν την τύχη τους να βρουν δουλειά μέσω και του Linked In. Ιδού λοιπόν τα οκτώ λάθη που πρέπει να αποφύγετε. 

Το LinkedIn είναι το Facebook των επαγγελματιών και αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο που σας δίνει την ευκαιρία να δείξετε πόσο ενεργοί και δραστήριοι είστε σε έναν συγκεκριμένο επαγγελματικό κλάδο. Ωστόσο, υπάρχουν παγίδες που αν δεν τις αποφύγετε υπάρχει ο κίνδυνος να χάσετε σημαντικές ευκαιρίες δικτύωσης. Δείτε παρακάτω ορισμένα λάθη που πρέπει να διορθώσετε άμεσα στο προφίλ σας.

1. Δεν έχετε προσθέσει φωτογραφία. Σκεφτείτε ότι, όταν ψάχνετε στις αγγελίες για να νοικιάσετε ένα διαμέρισμα, συνήθως επιλέγετε να δείτε αυτές που συνοδεύονται από φωτογραφίες. Στις ευρωπαϊκές χώρες, υπάρχουν διάφορες τάσεις όσον αφορά την προσθήκη ή μη φωτογραφίας σε ένα βιογραφικό σημείωμα. Ωστόσο, στο LinkedIn η προσθήκη φωτογραφίας φαίνεται να αποτελεί συνήθη πρακτική παγκοσμίως.

2. Η φωτογραφία σας δεν είναι επαγγελματική. Μπορεί το LinkedIn να μοιάζει με το Facebook, ωστόσο δεν έχουν την ίδια φιλοσοφία. Συνεπώς, οι κανόνες για τις φωτογραφίες είναι διαφορετικοί. Αποφύγετε την ανάρτηση φωτογραφιών από πάρτι ή φωτογραφιών στις οποίες είναι εμφανές ότι έχει αφαιρεθεί ένα τμήμα τους ή και φωτογραφιών με ανεπαρκή φωτισμό. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να ντυθείτε κομψά σαν να επρόκειτο να περάσετε από συνέντευξη και να ζητήσετε από έναν φίλο σας να σας βγάλει μια φωτογραφία. Προσπαθήστε να βγάλετε μια καλή φωτογραφία στην οποία θα δείχνετε αξιοπρεπείς και φιλικοί, αλλά όχι πολύ σοβαροί.

3. Δεν έχετε συντάξει συνοπτικό βιογραφικό σημείωμα (summary). Πολλοί άνθρωποι ντρέπονται ή νιώθουν αμήχανα να αναρτούν πολλές πληροφορίες στο LinkedIn ή ίσως και να φοβούνται ότι οι άλλοι θα τους σχολιάσουν για τον τρόπο με τον οποίο παρουσιάζουν τον εαυτό τους. Είναι καιρός να αφήσετε στην άκρη τις αναστολές σας• ένα συνοπτικό βιογραφικό σημείωμα δείχνει σε έναν πιθανό εργοδότη ότι έχετε επίγνωση της πορείας σας και γνωρίζετε ποιος είναι ο στόχος σας.

4. Δεν έχετε προσαρμόσει τη διαδικτυακή διεύθυνση (URL) του προφίλ σας στο LinkedIn. Σύμφωνα με τον δικτυακό τόπο εύρεσης εργασίας AOL Jobs, πρόκειται για την πιο εμφανή ένδειξη ότι κάποιος είναι νέο μέλος του LinkedIn. Κάντε κλικ στην καρτέλα «Profile» και επιλέξτε «Edit Profile». Κάτω από τη φωτογραφία του προφίλ σας υπάρχει μια διαδικτυακή διεύθυνση. Επιλέξτε «Edit» και, στη συνέχεια, στην πάνω δεξιά γωνία κάντε κλικ στην επιλογή «Customise your public profile URL». Έχετε υπόψη σας ότι, προσθέτοντας το πλήρες ονοματεπώνυμό σας στο URL, το προφίλ σας θα εμφανίζεται σε περισσότερες αναζητήσεις στο διαδίκτυο, οπότε θα πρέπει να αρχίσετε να το ενημερώνετε τακτικά. Δημιουργώντας το δικό σας προσωπικό URL, μπορείτε εύκολα να προσθέσετε τον σύνδεσμο στο βιογραφικό σας και στις επαγγελματικές σας κάρτες ή να τον αποστείλετε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, εξασφαλίζοντας σε κάθε περίπτωση ένα προσεγμένο αποτέλεσμα.

5. Δεν αναφέρετε λεπτομερώς την επαγγελματική σας πείρα. Η μη λεπτομερής καταγραφή της επαγγελματικής σας πείρας μπορεί να δώσει την εντύπωση ότι δεν έχετε αφιερώσει τον χρόνο που έπρεπε για να φτιάξετε το προφίλ σας, αφήνοντας έναν πιθανό εργοδότη να αναρωτιέται τι ακριβώς κάνατε όσο εργαζόσασταν ως «δάσκαλος». Όταν γράφετε, φροντίστε να χρησιμοποιείτε πρώτο ενικό πρόσωπο (για παράδειγμα «Εργάστηκα για διάστημα πέντε μηνών ως γυμναστής σε δημοτικό σχολείο με παιδιά ηλικίας 5-6 ετών») ώστε το κείμενό σας να είναι πιο άμεσο και σαφές στους επισκέπτες του προφίλ σας.

6. Δεν ακολουθείτε ομάδες ή εταιρείες. Σύμφωνα με το γραφείο εύρεσης εργασίας Graduate Recruitment Bureau του Ηνωμένου Βασιλείου, «η σύνδεση με επαγγελματίες από τον επιχειρηματικό χώρο είναι μεν καίριας σημασίας, αλλά το κλειδί είναι να ακολουθεί κανείς εταιρείες και να γίνεται μέλος σε διάφορες ομάδες». Εάν ενδιαφέρεστε για μια συγκεκριμένη εταιρεία, μην διστάσετε να την ακολουθήσετε στο LinkedIn. Ένα απλό κλικ αρκεί για να δείξετε το ενδιαφέρον σας και να είστε πάντα ενήμεροι για τις πιο πρόσφατες εξελίξεις σχετικά με αυτήν.

7. Πιστεύετε ότι έχετε ισχυρό εσωτερικό κίνητρο και είστε υπεύθυνοι ή δημιουργικοί; Δυστυχώς, στο LinkedIn δεν είστε οι μόνοι. Σύμφωνα με το ιστολόγιο του LinkedIn, οι πιο ευρέως χρησιμοποιούμενες λέξεις στο LinkedIn το 2012 ήταν η λέξη «υπεύθυνος» από τους Γάλλους, η λέξη «δημιουργικός» από τους Σουηδούς, τους Γερμανούς και τους Ολλανδούς και η έκφραση «έχω ισχυρό εσωτερικό κίνητρο» από τους Άγγλους. Εάν πραγματικά θέλετε να δείξετε σε έναν εργοδότη ότι είστε δημιουργικοί, θα πρέπει να αποφύγετε τις κοινότοπες λέξεις και να βρείτε έναν πιο δημιουργικό τρόπο για να εκφραστείτε!

8. Τέλος, μην ξεχνάτε το προφίλ σας. Όσο πιο συχνά το ενημερώνετε, τόσο πιο συχνά οι υπόλοιποι θα λαμβάνουν νέα σας. Αξιοποιήστε αυτή τη δυνατότητα και ενημερώνετε τακτικά τις δεξιότητές σας, τις γλωσσικές σας ικανότητες και τις επαγγελματικές σας δραστηριότητες. Όπως εύστοχα αναφέρει η εφημερίδα The Guardian: «Όταν εγγράφεται κανείς στο LinkedIn χωρίς να ασχολείται ιδιαίτερα με αυτό είναι σαν να γράφεται στο γυμναστήριο και να περιμένει ότι θα αποκτήσει αυτομάτως καλή φυσική κατάσταση». Επομένως, δεν αρκεί να δημιουργήσετε ένα προφίλ στο LinkedIn. Για να επωφεληθείτε πραγματικά, θα πρέπει να προσπαθήσετε λίγο περισσότερο.

http://www.fpress.gr
Σκέφτεστε να κόψετε το τσιγάρο; Τότε η καλύτερη ημέρα για να το κάνετε είναι η Δευτέρα, καθώς σύμφωνα με... μια επιστημονική έρευνα, οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο έχουν μια αυξημένη τάση να κόβουν το κάπνισμα στην αρχή της εβδομάδας και κυρίως κάθε Δευτέρα.
Το παιδί αράχνη...Απολαύστε το στο video που ακολουθεί...
















Σε πλήρη λειτουργία είναι από σήμερα η ειδική εφαρμογή στο Taxisnet για την εκτύπωση των τελών κυκλοφορίας για το 2014.








  Η διαδικασία είναι πάρα πολύ απλή. Ο χρήστης πληκτρολογεί τη διεύθυνση https://www1.gsis.gr/webtax2/telhkykl/year2012/telhkykl/index.jsp και στη συνέχεια κάνει κλικ στο πεδίο «ΕΙΣΟΔΟΣ»


Στη συνέχεια μεταφέρεται στη σελίδα όπου πρέπει να γράψει το ΑΦΜ του, τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος και να κάνει κλικ στο πεδίο «Αναζήτηση».


Αν τα στοιχεία είναι σωστά τότε θα του εμφανιστεί στην οθόνη τοπ μήνυμα «Επιτυχής αναζήτηση. 


Στη συνέχεια θα πρέπει να κάνει κλικ στο πεδίο «Εκτύπωση».


Τότε θα εμφανιστεί ένα άλλο παράθυρο όπου θα αναγράφεται το ποσό που θα πρέπει να πληρώσει ο ιδιοκτήτης ΙΧ. Στη συγκεκριμένη περίπτωση του παραδείγματος ο ιδιοκτήτης δεν πληρώνει κάτι γιατί το ΙΧ του είναι στην κατηγορία των «πράσινων» οχημάτων που έχουν χαμηλές εκπομπές ρύπων. Μηδενικά τέλη κυκλοφορίας έτους 2014, για το όχημα: --- ----, E.I.X./Δ.I.X. 95 CO2 .

Στο μέλλον, οι γυναίκες θα χαμογελούν ευτυχισμένες στη σκέψη του και οι άνδρες θα πίνουν νερό στο όνομά του. Τουλάχιστον αν αποδειχθεί ότι ο Αλεξάντρε Χέρτσοβιτς κατασκεύασε αυτό που ισχυρίζεται: το τζιν που καταπολεμά την κυτταρίτιδα.
Ο σχεδιαστής παρουσίασε σε επίδειξη μόδας στη Βραζιλία το «παντελόνι ομορφιάς» όπως το ονομάζει. Το τζιν, το οποίο αποτρέπει τη δημιουργία του μεγαλύτερου γυναικείου εχθρού. Οπως ισχυρίζεται ο Χέρτσοβιτς, το παντελόνι του αξιοποιεί τη θερμότητα του σώματος και τη μετατρέπει σε υπέρυθρες ακτίνες, οι οποίες διεγείρουν τις περιοχές που «κινδυνεύουν» περισσότερο να αποκτήσουν την περίφημη όψη φλοιού πορτοκαλιού.
Ο σχεδιαστής χρειάστηκε να δουλέψει σε αυτό το πρότζεκτ επί πέντε χρόνια και ο ίδιος υποστηρίζει πως έχει αποδειχθεί η αποτελεσματικότητα της δημιουργίας του. Αγνωστο παραμένει όμως το πότε θα διατεθεί στην αγορά το θαυματουργό ρούχο.
Σύμφωνα με την Daily Mail, δεν είναι ο πρώτος σχεδιαστής που ασχολείται με το θέμα. Το 2004 η Miss Sixty είχε παρουσιάσει μία κολεξιόν τζιν, τα οποία είχαν τη δυνατότητα να «σβήσουν» την κυτταρίτιδα, χάρη στην περιεκτικότητα ρετινόλης στο ύφασμα. Ενα χρόνο αργότερα όμως η κολεξιόν αποσύρθηκε.

Πηγή: iefimerida.gr

Για περισσότερες από 10 ώρες το νησί των Δωδεκανήσων δοκιμάστηκε από ισχυρή καταιγίδα στη διάρκεια της οποίας ξεριζώθηκαν δέντρα και πλημμύρισαν σπίτια.

Πρωτοφανής ήταν η κακοκαιρία που έπληξε την περασμένη Πέμπτη το νησί της Αστυπάλαιας.
Κατά τη διάρκεια της καταιγίδας που ξεκίνησε στις 9 το πρωί σχηματίστηκε, μάλιστα, ανεμοστρόβιλος που ξερίζωσε δέντρα ενώ λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης πλημμύρισαν σπίτια σε αρκετά σημεία του νησιού.
Σύμφωνα με τον μετεωρολογικό σταθμό του νησιού η βροχόπτωση έφτασε, μέσα σε λίγες ώρεες, στα 86 χιλιοστά βροχής.
astu 1

astu 2
astu 3
astu 4

http://www.e-magazino.gr
Και ενώ στην Ελλάδα ήδη έχουμε λατρέψει το πιλάτες εδώ και μερικά χρόνια, στην Αμερική ήδη βγάλανε το επόμενο είδος γυμναστικής που είναι η εξέλιξη του πιλάτες και λέγεται SLT, δηλαδή Strengthen Lengthen Tone!

Όσοι το δοκίμασαν λένε πως είναι ό,τι πιο δυναμικό και σκληρό πρόγραμμα γυμναστικής έχουν κάνει ποτέ. Και αν στη δουλειά η λέξη «σκληρή» μας αποθαρρύνει, στο χώρο της γυμναστικής η συγκεκριμένη λέξη ακούγεται σαν χαρμόσυνη καμπάνα στα αυτιά μας! Σκληρή γυμναστική=Απίστευτα αποτελέσματα.

Κάθε τμήμα SLT επιτρέπεται να έχει το πολύ 10 άτομα, για να μπορεί ο προπονητής να ασχολείται με τον καθένα ξεχωριστά, όπως γίνεται και στο πιλάτες.

http://www.thestival.gr
Αποτελεί το πρώτο πανελλαδικό φοιτητικό site που έχει ως σκοπό να συγκεντρώσει όλους τους φοιτητές από κάθε σημείο της Ελλάδας σε ένα χώρο.

Δίνει τη δυνατότητα σε κάθε φοιτητή να ανεβάσει, να αναζητήσει και να κατεβάσει σημειώσεις, θέματα παλαιότερων εξεταστικών, καθώς και οποιαδήποτε καθημερινή δραστηριότητα του εξαμήνου (εργασίες, θέματα, αναφορές, παρουσιάσεις κλπ.).

Το mynotes.gr βρίσκεται σε λειτουργία εδώ και έξι μήνες και η αποδοχή του φοιτητικού κοινού εκφράζεται από τους 5200 χρήστες και τις 800 σημειώσεις.

Το Πλάνο

Εντοπίζοντας τις ανάγκες που υπάρχουν στην ελληνική φοιτητική κοινότητα δημιουργήθηκε από τους ιδρυτές του mynotes.gr ένα site λειτουργικό, δυναμικό και ταυτόχρονα υψηλού design, το οποίο από την πρώτη κιόλας επαφή προκαλεί στο χρήστη έντονο ενδιαφέρον.

Το Mynotes προσφέρει:

1) Διακίνηση Σημειώσεων: Το βασικό αντικείμενο του mynotes. Ο κύριος σκοπός δημιουργίας της ιστοσελίδας ήταν η online διακίνηση και διανομή σημειώσεων από φοιτητές για φοιτητές, και όχι μόνο, εντελώς Δωρεάν. Το site διαθέτει εύχρηστο ευρετήριο, ταξινόμηση των σημειώσεων και δυνατότητα αξιολόγησης αυτών. Δημιουργείται έτσι ένα δυναμικό content, που εξυπηρετεί τόσο τους σημερινούς όσο και τους μελλοντικούς φοιτητές της χώρας.

2) Οικονομική διευκόλυνση της φοιτητικής ζωής: Η αναπαραγωγή των σημειώσεων επιβαρύνει οικονομικά το φοιτητή, γι’ αυτό δόθηκε η δυνατότητα στον καθένα να αποκτήσει οποιεσδήποτε από αυτές επιθυμεί, γλιτώνοντας το κόστος της εκτύπωσης, κατεβάζοντάς τες με τρία κλικ. Παρόλα αυτά δημιουργήθηκε και η υπηρεσία “MynoteSpot”, η οποία αποτελείται από ένα δίκτυο συνεργατών με φωτοτυπάδικα σε όλη την Ελλάδα. Έτσι, ο χρήστης μπορεί να “παραγγείλει” και να Εκτυπώσει με Έκπτωση μέσω της ιστοσελίδας μας , αλλά και να Σκανάρει εντελώς Δωρεάν τις σημειώσεις του προκειμένου να τις ανεβάσει στο site.

3) Ενημέρωση: Με τα “Φοιτητικά Νέα” ο φοιτητής μπορεί να ενημερώνεται για σημαντικές ειδήσεις, που αφορούν αποκλειστικά το χώρο της εκπαίδευσης.

Το Mynotes μέρα με τη μέρα αυξάνει τη δυναμικότητά του, καθώς μεγαλώνει ο αριθμός των σχολών που το χρησιμοποιούν. Οι παραπάνω ανάγκες μπορεί να καλύπτονται μεμονωμένα από άλλους φορείς, ωστόσο ο συνδυασμός αυτών σε ένα project αναπτύσσει ένα μοντέλο που εξυπηρετεί το φοιτητή και διευκολύνει τόσο την καθημερινότητά του, όσο και τις σπουδές του.

http://www.seleo.gr

Ιδιαίτερα αισιόδοξα για τη χώρα μας είναι τα στοιχεία έρευνας που δείχνουν αύξηση επισκεψιμότητας σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους. Σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) το πρώτο επτάμηνο του 2013 οι αρχαιολογικοί χώροι δέχθηκαν περισσότερους επισκέπτες από την αντίστοιχη περίοδο της περσινής χρονιάς, ενώ παρόμοια είναι και η εικόνα που παρουσιάζουν τα στοιχεία για τα μουσεία.
Συγκεκριμένα, στους αρχαιολογικούς χώρους, καταγράφηκε αύξηση των επισκεπτών κατά 23,8% και αύξηση των εισπράξεων σε ποσοστό 13,3% σε σχέση με τον Ιούλιο 2012. Ενώ, το επτάμηνο του 2013, στον αριθμό των επισκεπτών στους αρχαιολογικούς χώρους εμφανίζεται αύξηση 28,7% και στις εισπράξεις καταγράφεται αύξηση 19,5%.
Παρόμοια τάση παρατηρείται και στα μουσεία, όπου καταγράφηκε αύξηση 18,2% στον αριθμό των επισκεπτών τον Ιούλιο, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2012, και αύξηση των εισπράξεων κατά 14,7%
Ενώ, το επτάμηνο του 2013 υπήρξε 17,2% αύξηση στους επισκέπτες και αύξηση 12,4% στις εισπράξεις, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2012.

Πηγή iefimerida.gr
Είκοσι χιλιάδες (20.000) θέσεις για ανέργους πριμοδοτεί με δύο προγράμματά του ο ΟΑΕΔ, με τις μισές από αυτές (10.000) να ανήκουν σε νέους μέχρι 24 ετών, όπου η ανεργία έχει χτυπήσει κόκκινο. Το πρώτο πρόγραμμα αφορά την επανένταξη στην αγορά εργασίας ανέργων που βρίσκονται ήδη αρκετό χρόνο χωρίς εργασία, ανεξάρτητα από ηλικία.

Οι θέσεις είναι 10.000 και η διάρκεια της.... επιχορήγησης έχει οριστεί υποχρεωτικά στους 24 μέχρι 30 μήνες. Πρόκειται για θέσεις για κατάρτιση και απασχόληση και η επιχορήγηση δίδεται στις επιχειρήσεις εφ' όσον έχει ολοκληρωθεί η κατάρτιση. Το μηνιαίο ποσόν επιχορήγησης για πλήρη απασχόληση και ασφάλιση 25 ημερομισθίων είναι το ποσόν που αναγράφεται στην «Επιταγή επανένταξης». Για τους επιχορηγούμενους στην αγορά εργασίας λόγω μακροχρόνιας ανεργίας το ημερήσιο ποσόν είχε οριστεί στα 14 ευρώ. Χρήση του προγράμματος αυτού μπορούν να κάνουν όλες οι επιχειρήσεις και να ωφεληθούν οι μακροχρόνια άνεργοι σε ολόκληρη την Ελλάδα.
 
Σημαντικό είναι επίσης το πρόγραμμα που αφορά νέους μέχρι 24 ετών που εργάζονται για πρώτη φορά, δηλαδή είναι νεοεισερχόμενοι στην αγορά εργασίας. Πρόκειται για 10.000 θέσεις σε ιδιωτικές επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα. Για να υπαχθεί μια επιχείρηση στο πρόγραμμα, δεν θα πρέπει να έχει προηγηθεί, κατά τη διάρκεια του εξαμήνου πριν από την αίτηση υπαγωγής στο πρόγραμμα, μείωση προσωπικού λόγω καταγγελίας της σύμβασης εργασίας.

Οι άνεργοι που μπορούν να προσληφθούν από τις επιχειρήσεις αυτές που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα πρέπει να πληρούν τις εξής προϋποθέσεις:
* Να είναι νεοεισερχόμενοι στην αγορά εργασίας, να έχουν ηλικία από 16 (το κατώτατο) έως 24 (το ανώτατο) ετών και να μην έχουν ασφαλιστεί για περισσότερες από εκατόν πενήντα (150) ημέρες σε οποιαδήποτε δουλειά.
* Να έχουν την ιδιότητα του ανέργου, δηλαδή να διαθέτουν δελτίο ανεργίας το οποίο πρέπει επιπροσθέτως να βρίσκεται σε ισχύ.
* Να είναι Ελληνες πολίτες ή πολίτες άλλου κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ενωσης ή να είναι ομογενείς που έχουν δικαίωμα διαμονής και απασχόλησης στη χώρα μας.
* Να έχουν συμπληρώσει το τυποποιημένο έντυπο εξατομικευμένης προσέγγισης και να έχουν συμφωνήσει σε ατομικό σχέδιο δράσης.
 
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δύο στάδια:
Η διάρκεια της επιχορήγησης που αφορά το πρώτο στάδιο (απόκτηση εργασιακής εμπειρίας) ορίζεται μέχρι δώδεκα μήνες. Ως ποσόν επιχορήγησης ορίζεται το ποσόν των ασφαλιστικών εισφορών των κλάδων σύνταξης, ασθένειας σε είδος και επαγγελματικού κινδύνου του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, όπως αυτό υπολογίζεται επί των ακαθάριστων αποδοχών του 80% του κατώτατου βασικού μισθού ή επί των ακαθάριστων μηνιαίων αποδοχών του 80% του κατώτατου ημερομισθίου.
Μετά τη λήξη του πρώτου σταδίου και εφ' όσον οι επιχειρήσεις μετατρέψουν τη σύμβαση απόκτησης εργασιακής εμπειρίας σε σύμβαση εργασίας, μπορούν με αίτησή τους να επιχορηγηθούν για επιπλέον 12 μήνες, με την υποχρέωση να απασχολήσουν τον νέο επιπλέον 6 μήνες χωρίς επιχορήγηση (δηλαδή 30 μήνες συνολικά).
Η διάρκεια της επιχορήγησης υπάρχει και για το δεύτερο στάδιο, δηλαδή ορίζεται συνολικά σε 12+12=24 μήνες.

Ως ποσόν επιχορήγησης ορίζεται το ποσόν που αντιστοιχεί στο 70% των μηνιαίων ασφαλιστικών εισφορών (εργοδοτών και εργαζομένων) για όλους τους κλάδους κύριας ασφάλισης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, της επικουρικής ασφάλισης του ΕΤΕΑΜ, όπως και της τυχόν επικουρικής ασφάλισης εκτός ΕΤΕΑΜ, όπως υπολογίζεται επί των ακαθάριστων αποδοχών μέχρι του ύψους του κατώτατου μισθού.
Ο συνολικός προϋπολογισμός αυτού του προγράμματος είναι 26.970.200 ευρώ.
Πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πάρουν από τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ).

http://simantra.blogspot.gr 
Ο Ρώσος καλλιτέχνης Πιοτρ Παβλένσκι επέλεξε ένα… μάλλον επώδυνο τρόπο να διαμαρτυθεί για την πολιτική και κοινωνική κατάσταση στη χώρα του.
Ο νεαρός κάρφωσε τους όρχεις του στο λιθόστρωτο πεζοδρόμιο, κοντά στο μαυσωλείο του Λένιν, στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχα την Κυριακή.
«Ένας γυμνός καλλιτέχνης, να κοιτάει τους καρφωμένους στο πεζοδρόμιο του Κρεμλίου όρχεις του είναι μια μεταφορά για την απάθεια, την πολιτική ανυπαρξία και τη ματαιοδοξία της σημερινής ρωσικής κοινωνίας» ανέφερε ο Παβλένσκι σε γραπτή του δήλωση.
Η αστυνομία έσπευσε να καλύψει το σώμα του καλλιτέχνη με μια κουβέρτα, προτού τον απομακρύνει από την πλατεία.
Αυή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Παβλένσκι διαμαρτύρεται με ξεχωριστό τρόπο.
Τον Ιούλιο του 2012, έραψε το στόμα του και κάθισε έξω από τον καθεδρικό ναό Καζάν στην Αγία Πετρούπολη διαμαρτυρόμενος για τη φυλάκιση του γυναικείου συγκροτήματος Pussy Riot.
Τον περασμένο Μάιο, τυλίχθηκε με σύρμα και έκατσε μπροστά στο κτίριο της Νομοθετικής Συνέλευσης της Αγίας Πετρούπολης.
Μετά τη διαμαρτυρία, παρέμεινε για αρκετές ημέρες υπό κράτηση. Επίσης, πέρασε από ψυχιατρικό έλεγχο όπου διαπιστώθηκε ότι έχει σώας τας φρένας.
Μόδα οι παράξενες και περίεργες διαμαρτυρίες στη Ρωσία
Η Ρωσία έχει παράδοση σε παράδοξους τρόπους διαμαρτυρίας.
Στις 13 Ιουλίου 2012, μια υποστηρικτής του συγκροτήματος Russy Riot «σταυρώθηκε» έξω από την κεντρική εκκλησία της Αγίας Πετρούπολης.
Στις 8 Απριλίου 2013, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ αντίκρυσαν τα γυμνάστήθη των μελών της FEMEN κατά τη διάρκεια περιοδείας τους σε βιοχημανικές εγκαταστάσεις στο Ανόβερο της Γερμανίας.
Στις 28 Αυγούστου 2013, η ρωσική αστυνομία κατείσχε πίνακα με το Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν και τον πρωθυπουργό Νμίτρι Μεντβέντεφ να φορούν γυναικεία εσώρουχα από γκαλερί έργων τέχνης στην Αγία Πετρούπολη.
Παρακολουθείστε το βίντεο από τη μουσική διαμαρτυρία «κατά των ομοφοβικών νόμων του προέδρου Πούτιν και την καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Ρωσία» με τον τίτλο Beauty with Brains, που ηχογραφήθηκε στο Άμστερνταμ.
euronews.com
Το Μεγάλο Χριστουγεννιάτικο Παζάρι της Ελληνικής Φιλοζωικής Εταιρείας θα πραγματοποιηθεί... το Σάββατο 23, την Κυριακή 24 και τη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013, στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων, στο Kτίριο «Νέοι Φούρνοι».

Ένα Παζάρι ξεχωριστό, πλούσιο από τις προσφορές χορηγών εταιρειών, μελών και καταστημάτων. Στο Παζάρι, ο επισκέπτης θα συναντήσει μια τεράστια ποικιλία ειδών, από πρώτο ή δεύτερο χέρι, σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές, προσφορές μελών, φίλων και χορηγών του Σωματείου.

Η Ελληνική Φιλοζωική Εταιρεία είναι ένα σωματείο με 35ετή δυναμική δράση για την προστασία των αδέσποτων ζώων, ενώ προστατεύει γενικότερα διάφορες κατηγορίες ζώων συμμετέχοντας σε εκστρατείες διάσωσής τους, σε τοπικό και διεθνές επίπεδο. Για την πραγματοποίηση των στόχων της, διοργανώνει εκδηλώσεις ποικίλου ενδιαφέροντος, προκειμένου να βοηθά ετησίως μεγάλο αριθμό ζώων με ανάγκη προστασίας και περίθαλψης από το Σωματείο μας.

Μια από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις είναι και το πολυαναμενόμενο κάθε Χριστούγεννα Παζάρι της Φιλοζωικής Εταιρείας. Ένα Παζάρι-πανηγύρι, όπου συρρέει μεγάλος αριθμός επισκεπτών για να προλάβει τις εξαιρετικά ωραίες και μεγάλες ευκαιρίες που βρίσκει, σ’ αυτό το «Μοναστηράκι» που δημιουργούμε για το καλό της τσέπης των συμπολιτών μας και την εξασφάλιση καλύτερων συνθηκών διαβίωσης των αδέσποτων ζώων στη συνέχεια.

Είσοδος ελεύθερη

Για περισσότερες πληροφορίες: www.filozoiki.gr, τηλ. 2106020202

Ημέρες και Ώρες λειτουργίας: Σάββατο 23/11 ( 15.00 – 21.00)

Κυριακή 24/11 ( 10.00 – 19.00)

Δευτέρα 25/ 11 (10.00 - 15.00)

«Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων: Πειραιώς 100, Γκάζι, 210 3475518

info@athens-technopolis.gr, www.technopolis-athens.com

Πρόσβαση:

Μετρό: Σταθμός «Κεραμεικός», Τρόλεï: No. 21 (από Ομόνοια), Στάση «Φωταέριο», Λεωφορεία: 049, 815, 838, 914, Β18, Γ18, Στάση «Φωταέριο»





http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr
Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης δημιουργεί ένα ηλεκτρονικό φόρουμ που θα προσφέρει ενημέρωση σχετικά με τη διαθεσιμότητα προκειμένου να διαλυθεί η σύγχυση που έχει δημιουργηθεί στο Δημόσιο. Αυτή τη στιγμή επικρατεί ένα κανονικό αλαλούμ λόγω διαφορετικών ερμηνειών που δίνονται από διαφορετικές υπηρεσίες, ενώ οι υπάλληλοι δυσκολεύονται να βγάλουν άκρη και να βρουν έγκυρη ενημέρωση.

Λύση σ αυτό το πρόβλημα επιχερεί να δώσει η ηλεκτρονική σελίδα http://forum.ydmed.gov.gr, η οποία λειτουργεί ως φόρουμ επικοινωνίας για όλους τους πιστοποιημένους χρήστες. Ήδη, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης καλεί όλους τους προϊσταμένους των Διευθύνσεων Προσωπικού των φορέων του Δημοσίου να εγγραφούν ή να ορίσουν εκπρόσωπό τους άμεσα στο φόρουμ και να συμμετέχουν στις διαδικασίες. Παράλληλα, το Υπουργείο Εσωτερικών θα ενημερώσει τους ΟΤΑ Α ́ και Β” βαθμού καθώς και τα νομικά πρόσωπα που συνδέονται μαζί τους.

Το πλέον ενδιαφέρον είναι ότι θα υπάρχει η δυνατότητα να διατυπώνονται ερωτήσεις και θα δίνονται απαντήσεις το συντομότερο δυνατόν.

http://aftodioikisi.gr 

Μια ακόμα σημαντική διάκριση κατέκτησε η χώρα μας στα ταξιδιωτικά βραβεία αναγνωστών του δημοφιλούς ταξιδιωτικού περιοδικού Conde Nast Traveler για το 2013.

Η Ελλάδα ψηφίστηκε ως η πιο φιλόξενη χώρα στον κόσμο, ενώ τα ελληνικά νησιά κατέλαβαν τη δεύτερη θέση, στην ψηφοφορία για τα καλύτερα νησιά του κόσμου!
Πιο αναλυτικά, η Ιταλία ψηφίστηκε η αγαπημένη χώρα του αναγνωστικού κοινού για δεύτερη χρονιά, εντυπωσιάζοντας κυρίως με τον πολιτισμό και την ποιότητα του φαγητού της. Οι ΗΠΑ έχουν τα καλύτερα μέρη για να μείνετε, ενώ η Νέα Ζηλανδία και η Αυστραλία κατέκτησαν υψηλές θέσεις, χάρη στα πανέμορφα τοπία τους.
Η γενική κατάταξη για τις χώρες (βαθμολογία από το 1 έως το 100) έχει ως εξής:
1. Ιταλία 94.49
2. USA 93.89
3. Γαλλία 92.98
4. Ισπανία 91.80
5. Ελλάδα 90,05
6. Αυστραλία 89.72
7. Νέα Ζηλανδία 88.44
8. Ταϊλάνδη 86.89
9. Νότια Αφρική 86.70
10. Ινδία 85.44
11. Καναδάς 83.50
12. Τουρκία 82.95
13. Ελβετία 80.85
14. Σρι Λάνκα 80.47
15. Ιρλανδία 79.28
16. Μεξικό 77.84
17. ΗΑΕ 77.16
18. Βιετνάμ 75.26
19. Ισλανδία 74.07
20. Πορτογαλία 73.82

Τα καλύτερα νησιά

Όσον αφορά στα νησιά, οι Βαλεαρίδες νήσοι δεσπόζουν στην κορυφή της λίστας, ως ο προορισμός με τα πιο δελεαστικά μέρη για διαμονή, κερδίζοντας τις Μαλδίβες και τον Μαυρίκιο. Τα δυο τελευταία, σύμφωνα πάντα με τους αναγνώστες, έχουν τις καλύτερες παραλίες, μαζί με τις Σεϋχέλλες και τα Μπαρμπάντος. Παράλληλα, η Σικελία προσφέρει το καλύτερο φαγητό και η Αγία Λουκία διαθέτει ένα εντυπωσιακό τοπίο.
Η γενική κατάταξη για τα νησιά έχει ως εξής:
1. Βαλεαρίδες Νήσοι 95.69
2. Ελληνικά Νησιά 94.88
3. Μαλδίβες 93.75
4. Σικελία 93.35
5. Σεϊχέλες 92.95
6. Μαυρίκιος 91.90
7. Μπαρμπάντος 91.28
8. Αγία Λουκία 90.86
9. Κανάριοι Νήσοι 90.08
10. Μάλτα 88.45
11. St Barth 87.22
12. Μπαλί 86.09
13. Isle of Skye 85.06
14. Κούβα 83.87
15. Κορσική 82.92
16. Αντίγκουα 81.70
17. Νησιά της Χαβάης 81.29
18. Σαρδηνία 80.58
19. Κύπρος 80.13
20. Κάπρι 78.89
news.gr

Πληθαίνουν οι πληροφορίες ότι το «χαράτσι» των ακινήτων, θα παραμείνει στους λογαριασμούς της ΔΕΗ και για το 2014, έπειτα από απαίτηση της τρόικας και μετά τις αντιδράσεις που υπήρξαν από βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ για τον ενιαίο φόρο ακινήτων.

Σχετικά πρωτοσέλιδα δημοσιεύματα υπήρξαν το Σάββατο από τις εφημερίδες «Ελεύθερος Τύπος» και «Δημοκρατία», οι οποίες σημειώνουν ότι η τρόικα πιέζει για παράταση του Έκτακτου Ειδικού Τέλους Ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, παρά την επιμονή του Γιάννη Στουρνάρα για αντικατάστασή του από τον Ενιαίο Φόρο.

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», οι εκπρόσωποι των δανειστών θεωρούν πιο σίγουρη την είσπραξη των 2,9 δισ. μέσω των λογαριασμών του ρεύματος παρά από την επιβολή του Ενιαίου Φόρου Ακινήτων που θα διαχειρίζονται οι μηχανισμοί του υπουργείου Οικονομικών και θα εισπράττεται από τις εφορίες, όπου μεγαλώνουν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των πολιτών.

Επιπλέον, υπενθυμίζουν ότι το επικαιροποιημένο μνημόνιο δίνει τη δυνατότητα παράτασης του «χαρατσιού», πράγμα που όπως αναφέρεται στα δημοσιεύματα θα κάμψει τις αντιδράσεις στο εσωτερικό των δύο κομμάτων της συγκυβέρνησης.

Πολλοί είναι οι βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που τάσσονται υπέρ της μη εφαρμογής του Ενιαίου Φόρου Ακινήτων, ζητώντας την παράταση για ένα χρόνο του ΕΕΤΑ, του γνωστού τέλους ως «χαράτσι», το οποίο επιβάλλεται στα ηλετροδοτούμενα κτίσματα μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ και του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας που επιβαρύνει μόνο όσους έχουν κτίσματα και εντός σχεδίου πόλεων οικόπεδα άνω των 200.000 ευρώ.

Το μνημόνιο που υπεγράφη τον Ιούλιο του 2013 από τον υπουργό Οικονομικών, Γ. Στουρνάρα, δε δεσμεύει την ελληνική πλευρά να επιβάλει τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων, πράγμα που δίνει την εναλλακτική δυνατότητα στη χώρα μας να διατηρήσει το «χαράτσι», που αποφέρει ετησίως έσοδα ύψους 2,4 δισ., ενώ μαζί με τα 500 εκατ. που εισπράττονται από το ΦΠΑ συμπληρώνεται το ποσό των 2,9 δισ.

Σημειώνεται ότι με τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων, τα έσοδα που προβλέπονται ανέρχονται στα 3,5 δισ., με προσδοκόμενα έσοδα για το δημόσιο περίπου στα 2,9 δισ. ευρώ.

http://egnatiapost.gr

Έφτασε η στιγμή που οι λάτρεις των gadget θα μπορούν να διαβάσουν το ηλεκτρονικό τους βιβλίο, να παίξουν τα αγαπημένα τους παιχνίδια και να παρακολουθήσουν βίντεο και ταινίες, εν ώρα πτήσης!

Ήδη η εταιρεία JetBlue έχει επιτρέψει τη χρήση φορητών συσκευών στα αεροσκάφη της. Παράλληλα, η Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας (FAA) των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι έχει διαπιστώσει ότι οι αεροπορικές εταιρείες έχουν τη δυνατότητα να επιτρέπουν τη χρήση φορητών ηλεκτρονικών συσκευών σε όλη τη διάρκεια της πτήσης.
Λόγω των διαφορών μεταξύ των στόλων και των επιχειρήσεων, η εφαρμογή θα ποικίλλει μεταξύ των αεροπορικών εταιρειών, αλλά η FAA περιμένει ότι μέχρι το τέλος του χρόνου πολλές εταιρείες θα επιτρέπουν στους επιβάτες τους να χρησιμοποιούν με ασφάλεια τις συσκευές τους μέσα στο αεροσκάφος. Η FAA στήριξε την απόφασή της μετά τη συμβολή μιας ομάδας εμπειρογνωμόνων, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι από αεροπορικές εταιρείες, κατασκευαστές αεροπορίας, υπεύθυνοι από τον κλάδο της κινητής τηλεφωνίας, αλλά και επιβάτες, πιλότοι και αεροσυνοδοί.
Το αποτέλεσμα ήταν ότι οι επιβάτες θα είναι τελικά σε θέση να διαβάζουν e -books, να παίζουν παιχνίδια και να παρακολουθούν βίντεο στις συσκευές τους σε όλες τις φάσεις της πτήσης, με πολύ λίγες εξαιρέσεις. Οι ηλεκτρονικές συσκευές θα πρέπει να τοποθετούνται στην θήκη μπροστά από το κάθισμα τους κατά τη διάρκεια της απογείωσης και της προσγείωσης.
Τα κινητά τηλέφωνα θα πρέπει να είναι σε λειτουργία πτήσης, δηλαδή να μην εμφανίζονται οι μπάρες σήματος, αφού δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιηθούν για κλήση. Εάν ο αερομεταφορέας προσφέρει υπηρεσία Wi-Fi κατά τη διάρκεια της πτήσης, οι επιβάτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτή την υπηρεσία. Μπορούν επίσης να χρησιμοποιούν μικρής εμβέλειας αξεσουάρ Bluetooth, όπως τα ασύρματα πληκτρολόγια . Η Επιτροπή θέσπισης κανόνων Αεροπορίας (ARC) κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα περισσότερα εμπορικά αεροσκάφη μπορούν να ανεχθούν τα σήματα παρεμβολής, που προέρχονται από τις φορητές ηλεκτρονικές συσκευές.

Παρόλα αυτά οι επιβάτες πρέπει να ακολουθούν κάποιους κανόνες:

1. Κάντε την ασφάλεια πρώτη προτεραιότητα σας.
2. Οι αλλαγές, όσον αφορά στις φορητές ηλεκτρικές συσκευές, δεν θα εφαρμοστούν αμέσως και θα διαφέρουν ανάλογα με την αεροπορική εταιρεία. Πριν το ταξίδι σας επικοινωνήστε με την αεροπορική σας για να δείτε εάν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις συσκευές σας.
3. Η τρέχουσα πολιτική παραμένει σε ισχύ έως ότου η αεροπορική εταιρεία ολοκληρώσει την αξιολόγηση ασφάλειας, πάρει έγκριση από την FAA και αλλάξει την πολιτική της.
4. Τα κινητά τηλέφωνα δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για φωνητικές κλήσεις.
5. Οι συσκευές πρέπει να χρησιμοποιούνται στη λειτουργία πτήσης. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη σύνδεση WiFi στη συσκευή σας αν το αεροπλάνο έχει εγκατεστημένο σύστημα WiFi και η αεροπορική εταιρεία επιτρέπει τη χρήση του. Μπορείτε επίσης να συνεχίσετενα χρησιμοποιείτε μικρής εμβέλειας αξεσουάρ Bluetooth, όπως τα ασύρματα πληκτρολόγια.6. Τοποθετήστε τις συσκευές σας κάτω από τα καθίσματα ή στις ειδικές θήκες κατά τη διάρκεια της απογείωσης και της προσγείωσης.
7. Κατά την ενημέρωση ασφαλείας ακούστε προσεκτικά τις οδηγίες του πληρώματος.
8. Χρειάζονται μόνο λίγα λεπτά για να τοποθετήσετε ασφαλώς τις συσκευές σας σύμφωνα με τις οδηγίες του πληρώματος κατά τη διάρκεια της απογείωσης και της προσγείωσης.
9. Σε ορισμένες περιπτώσεις χαμηλής ορατότητας, περίπου το ένα τοις εκατό των πτήσεων, ορισμένα συστήματα προσγείωσης δεν μπορεί να αποδεχθούν τη λειτουργία φορητών ηλεκτρονικών συσκευών.
10. Ακολουθείτε πάντα τις οδηγίες του πληρώματος και απενεργοποιήστε τη συσκευή σας, αν ζητηθεί .
news.gr
Σε μια εταιρεία ζητάνε ένα στέλεχος με γνώσεις κομπιούτερ, οικονομικών,
αγγλικών, γαλλικών και γερμανικών. Καμιά δεκαριά
άτομα περιμένουν στο σαλόνι, καλοντυμένοι, καλοξυρισμένοι.
Ανάμεσά τους και ένας τύπος βρόμικος, αξύριστος με δόντια...
Δείτε την απίστευτη μάχη μεταξύ μυρμηγκιών και ενός πύθωνα.















Ο 30χρονος ομογενής Μάικ Παντελίδης εκλέχτηκε δήμαρχος στην ιστορική αμερικανική πόλη Αννάπολις του Μέριλαντ.

Οπως έγραψε τη Δευτέρα η ομογενειακή εφημερίδα Εθνικός Κήρυξ, ο Μάικ Παντελίδης, ο οποίος ήταν υποψήφιος με το Ρεπουμπλικανικό κόμμα, επικράτησε του δημοκρατικού αντιπάλου του Τζος Κόεν με διαφορά μόλις 59 ψήφων.

Συγκεκριμένα, ο Παντελίδης έλαβε 3.934 ψήφους και ο Δημοκρατικός Κόεν 3.875.

Λόγω της μικρής διαφοράς, χρειάστηκαν περισσότερες από 24 ώρες για την ανακαταμέτρηση των ψήφων.

Ο Κόεν πάντως έσπευσε να συγχαρεί τον Παντελίδη για τη νίκη του και σύμφωνα με τη Baltimor Sun να του πει: «Εχεις μεγάλη καρδιά».

Ο Μάικ Παντελίδης είναι ελληνοαμερικανός τρίτης γενιάς. Οι παππούδες του έφθασαν στην Αννάπολις το 1940 από την Ελλάδα και την Κύπρο.

Η Αννάπολις βρίσκεται σε απόσταση 47 χιλιομέτρων από την Ουάσινγκτον και παρά τον μικρό της πληθυσμό (μόλις 40.000 κάτοικοι) είναι μια από τις πιο ιστορικές πόλεις των Ηνωμένων Πολιτειών καθώς υπήρξε προσωρινή πρωτεύουσα στο ξεκίνημα του ομοσπονδιακού κράτους, το 1783 και το 1784.

Επίσης, λόγω της μακράς παράδοσης της πόλης στην ιστιοπλοΐα, η Αννάπολις είναι η έδρα της φημισμένης Ναυτικής Ακαδημίας των ΗΠΑ. 
tanea.gr
Νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο για τηνΠέμπτη, στα Προπύλαια, εξήγγειλε η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών της κατά του μέτρου της διαθεσιμότητας και του νόμου για το Νέο Λύκειο.

Προκειμένου να διευκολυνθεί η συμμετοχή των καθηγητών στο συλλαλητήριο, η ΟΛΜΕ κήρυξε δίωρες στάσεις εργασίας για εκείνη την ημέρα, από τις 12:00 έως τις 14:00 και από τις 14:00 έως τις 16:00.

Στις 18:00 της ίδιας ημέρας θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Παιδείας και ολονυκτία, με σκοπό τον αποκλεισμό του κτιρίου τηνΠαρασκευή, 15 Νοεμβρίου.

«Καταγγέλλουμε την πολιτική και την τακτική της κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας που έχει θέσει σε πλήρη ομηρία, αβεβαιότητα και ανασφάλεια χιλιάδες εκπαιδευτικούς» αναφέρουν οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των καθηγητών σε ανακοίνωσή τους, ζητώντας να επιστρέψουν στα σχολεία όλοι οι εκπαιδευτικοί που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα και να επαναλειτουργήσουν όλοι οι τομείς που καταργήθηκαν.

http://www.seleo.gr

Ο πατέρας κρατάει στην αγκαλιά του το λίγων μηνών μωράκι του. Μια αρκετά φυσιολογική και τρυφερή εικόνα. Όταν όμως ο άντρας προσπαθεί να το κάνει να γελάσει, βρίσκει το παιδί μάλλον απρόθυμο. Μέχρι την στιγμή που ο «δαιμόνιος» πατέρας για πλάκα, γελάει δυνατά με τρομακτικό ύφος. Πως αντιδρά το μωρό; Δείτε την αντίδρασή του, στο βίντεο με τα 26 εκατομμύρια κλικ στο youtube.




Τι ανέφεραν πρώην και νυν υπάλληλοι της εταιρείας-μεγαθήριο
Μια δουλειά στη Google, μια μικρή θεσούλα εργασίας στα ζηλευτά γραφεία μιας από τις μεγαλύτερες και πιο φιλόδοξες εταιρείες τεχνολογίας στον κόσμο (δείτε παλαιότερη ανάρτηση του newsbeast.gr), είναι κάτι που ονειρεύονται πολλοί.

Τι πιστεύουν όμως ορισμένοι από τους (τυχερούς για άλλους) υπαλλήλους της εταιρείας;

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Business Insider παρακάτω παρατίθεται μια λίστα με τα σχόλια πρώην και νυν εργαζομένων της Google:

Όλοι είναι τέλειοι, με αποτέλεσμα να προσλαμβάνουν τους καλύτερους για να κάνουν τις πιο ασήμαντες δουλειές

«Το χειρότερο κομμάτι του να δουλεύει κανείς στη Google είναι ότι όλοι έχουν πάρα πολλά προσόντα. Η εταιρεία έχει πολύ υψηλά κριτήρια πρόσληψης, λόγω του ονόματός της και των μισθών και του εργασιακού περιβάλλοντος που προσφέρει, με αποτέλεσμα να έχουν τους καλύτερους... ακόμη και για τις πιο ασήμαντες δουλειές. Απόφοιτοι από τα 10 καλύτερα πανεπιστήμια προσφέρουν απλά... τεχνική υποστήριξη για τις διαφημίσεις προϊόντων της Google, ή κατεβάζουν βίντεο από το YouTube ή γράφουν απλούς κώδικες για να τεστάρουν το χρώμα ενός κουμπιού σε μια ιστοσελίδα».

Πολλοί από τους τεχνικούς είναι αλαζόνες

«Δυστυχώς παρά ότι πιστεύουν πολλοί, ο μέσος όρος των τεχνικών της Google είναι... μέσος! Και πολύ αλαζόνες! Όλοι πιστεύουν ότι είναι καλύτεροι από τους διπλανούς τους, ενώ η πλειοψηφία αυτών είναι άντρες. Είναι πολύ δύσκολο να συζητήσεις οτιδήποτε. Οι αντικειμενικές και αμερόληπτες συζητήσεις είναι πολύ σπάνιες, όλοι είναι πολύ ισχυρογνώμονες και δεν ενδιαφέρονται για τις απόψεις τρίτων, εκτός κι αν αυτοί είναι “Ο Θεός ο ίδιος”».

Η Google είναι τόσο μεγάλη εταιρεία, που ο αντίκτυπός σου σε αυτήν είναι... ελάχιστος

«Δούλεψα στη Google για τρία χρόνια και ήταν πολύ δύσκολο να πάρω την απόφαση να φύγω. Αυτό που με βοήθησε τελικά ήταν ότι κατάλαβα ότι η επίδραση που θα είχα εγώ ως μεμονωμένο άτομο στην εταιρεία ήταν... ελάχιστη. Εκτός κι αν είσαι ένα εξαιρετικό ταλέντο, που μπορεί να δημιουργήσει κάτι καινούριο, οι πιθανότητες εξέλιξής σου στην εταιρεία είναι... ότι θα είσαι απλά ένα γρανάζι της μηχανής».

Το γραφείο και ο χώρος εργασίας σου μπορεί να είναι πολύ μικρός

«Αν η δουλειά σου είναι σε ένα από τα τέσσερα κεντρικά κτίρια, τότε το πιο πιθανό είναι να έχεις ελάχιστο χώρο εργασίας. Είναι πολύ συχνό φαινόμενο να βλέπεις 3 και 4 άτομα σε ένα μικρό γραφείο. Και όταν όλοι οι κοινοί χώροι –φαγητού, παιχνιδιού, τηλεόρασης, συνεδριάσεων κ.τ.λ- είναι πάντα γεμάτοι κόσμο, είναι δύσκολο να βρεις έναν ήσυχο χώρο για να εργαστείς».

Τα γραπτά μένουν

«Αν είστε στη διαδικασία πρόσληψης από τη Google φροντίστε να διαπραγματευτείτε σκληρά και να είστε απαιτητικοί και να... έχετε τα πάντα σε έγγραφα. Η εταιρεία δίνει πολλές υποσχέσεις που δεν τηρεί πάντα».

Οι υπάλληλοι μπορεί να γίνουν πολύ... σπαστικοί

«Στα γραφεία της Ζυρίχης υπάρχει ένα πολύ ήσυχο δωμάτιο, όπου κανείς μπορεί να χαλαρώσει ή να πάρει έναν υπνάκο. Υπάρχουν ενυδρεία, όπου μπορείς να χαζεύεις τα ψάρια ενώ παράλληλα δουλεύεις. Εστάλησαν πάνω από 100 email που ζητούσαν να αφαιρεθούν από εκεί οι καρέκλες μασάζ γιατί... έκαναν πολύ θόρυβο και δεν άφηναν τους υπαλλήλους να... κοιμηθούν!».

Πολλοί είναι ανώριμοι

«Είναι ο κατάλληλος τόπος για εκείνους που δε θέλουν να μεγαλώσουν. Πίνουν όλες τις ώρες, κουτσομπολεύουν, παίζουν παιχνίδια... και δουλεύουν λιγότερο».

Οι υπάλληλοι δε σέβονται τους εποχιακούς

«Οι μόνιμοι υπάλληλοι της Google δε σέβονται όσους πηγαίνουν εκεί για μικρό χρονικό διάστημα. Φαίνεται ότι πιστεύουν πως όποιος δε δουλεύει για την εταιρεία σε σταθερή βάση, είναι... κατώτερος!».
 
Εκτός από απολύσεις γίνονται και προσλήψεις. Με συμβάσεις έως ενός έτους και αιτιολογία την κάλυψη εκτάκτων αναγκών. Χρειάζεται ενδελεχής παρακολούθηση των προκηρύξεων και σχολαστικότητα στη συγκέντρωση των δικαιολογητικών. Ειδικότερα...

• To Πανεπιστήμιο Κρήτης προκηρύσσει την πλήρωση 8 θέσεων Καθηγητών. Τα γνωστικά αντικείμενα είναι «Δια Βίου και εξ αποστάσεως Εκπαίδευση με την χρήση των τεχνολογιών της πληροφορίας και των Επικοινωνιών (ΤΠΕ)», «Διδακτική Μεθοδολογία με έμφαση στην εκπαίδευση για τη βιώσιμη/αειφόρο ανάπτυξη», «Κοινωνιολογία της Εκπαίδευσης», «Στατιστική στην Εκπαίδευση», «Πληροφορική στην Εκπαίδευση», «Ιστορία της Τέχνης της Δύσης», «Ιστορία της Τέχνης της Δύσης από την Αναγέννηση ως το Ρομαντισμό», «Ιστορική Κοινωνιολογία της νεότερης Ελληνικής Κοινωνίας». Η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων και δικαιολογητικών λήγει στις 24 Δεκεμβρίου 2013. Προκηρύσσει και 2 ακόμη θέσεις με γνωστικό αντικείμενο «Εφαρμοσμένη Βιολογία – Βιοτεχνολογία» και «Σύγχρονη Ενόργανη Ανάλυση» με προθεσμία που λήγει 30-12-2013.

• Το Πάντειο ζητά μια θέση στη βαθμίδα του Καθηγητή, με γνωστικό αντικείμενο «Διεθνείς όψεις του κοινωνικού ελέγχου του εγκλήματος με έμφαση στον Ευρωπαϊκό χώρο». Αιτήσεις μέχρι και 30-12-2013.

• Μια θέση ζητά το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης Καθηγητή στη βαθμίδα του Επίκουρου Καθηγητή με γνωστικό αντικείμενο «Θρησκευτικοί και εκπαιδευτικοί θεσμοί των Ελλήνων στην Τουρκία κατά τον 19ο και 20ο αιώνα». Μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2013 αίτηση υποψηφιότητας. Μία ημέρα νωρίτερα στις 30.12 λήγει άλλη προκήρυξη για 3 θέσεις Καθηγητών με γνωστικό αντικείμενο «Μαθηματικά Μοντέλα Ανάλυσης Δεδομένων», «Βιοχημεία» και «Γενική και Ειδική Ζωοτεχνία». Την ίδια ημέρα λήγει και διαγωνισμός για Καθηγητή, με γνωστικό αντικείμενο «Βιοτεχνολογία Φυτοπροστασίας».

• Η Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Ηπείρου, επαναπροκηρύσσει την πρόσληψη Έκτακτου Εκπαιδευτικού Προσωπικού, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου και ωριαία αντιμισθία. Ζητά 3 επιστημονικούς συνεργάτες Ναυτικών Μαθημάτων (ειδικότητας Πλοιάρχου Α’ τάξης Ε.Ν , για τα Ναυτικά Μαθήματα) και 2 άτομα ειδικότητας Πλοιάρχου Α’ ή Β’ Τάξης Ε.Ν για τα Ναυτικά Μαθήματα. Προθεσμία έως 11/11/2013.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Οι Σύλλογοι γονέων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Μαρμάρων (Καρδαμίτσια), 10ου Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων (Αμπελόκηποι) και Δημοτικού Σχολείου Σταυρακίου συνδιοργανώνουν την ημέρα ενημέρωσης για την εθελοντική αιμοδοσία.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013 και αποτελείται από δύο μέρη.

Στο πρώτο μέρος που αρχίζει στις 17:00, ο Επίκουρος Καθηγητής Παιδιατρικής/Παιδοαιματολογίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων και γονέας παιδιού που φοιτά στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Μαρμάρων, κ. Μάκης Αλέξανδρος θα ενημερώσει τα παιδιά που θα έρθουν μαζί με τους γονείς τους για το τι είναι αιμοδοσία όπως επίσης και για την σημασία του εθελοντισμού.

Στο δεύτερο μέρος που αρχίζει στις 17:30 και μέχρι 20:30 με την βοήθεια της κινητής μονάδας αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Χατζηκώστα θα συλλεχτεί αίμα και έτσι θα έχουν την ευκαιρία τα παιδιά να παραδειγματιστούν από τις πράξεις μας για την εθελοντική αιμοδοσία.

Είναι σημαντικό δε να τονιστεί ότι το αίμα που θα συγκεντρωθεί θα δοθεί για τις ανάγκες του Αντιαναιμικού Συλλόγου Ιωαννίνων, για τον οποίο θα έχει προηγηθεί ενημέρωση στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης από την Πρόεδρό της την κα Ράπτη Παναγιώτα.


- 600 συμβασιούχοι χάνουν τη δουλειά τους με απόφαση δικαστηρίου
- Νομικά πρόσωπα υπουργείων πάνε προς εκκαθάριση για να απολυθούν οι υπάλληλοι
- Πρώτοι στο στόχαστρο οι υπάλληλοι Δήμων
- Ξεκινάει το επόμενο κύμα διαθεσιμότητας και απολύσεων στο Δημόσιο Με την τρόικα να γυρνάει την πλάτη στις απολύσεις και να στρέφει το βλέμμα της στα οικονομικά η αναταραχή στο Δημόσιο και ειδικά στους ΟΤΑ δεν λέει να κοπάσει.

Όλα δείχνουν ότι η τρόικα επιμένει να μην δέχεται τις μισές απολύσεις που προτείνει η ελληνική πλευρά και δια των καθυστερήσεων στέλνει μήνυμα για απολύσεις από άλλες δεξαμενές που μέχρι τώρα δεν είχε “πειράξει” η κυβέρνηση.

Η τρόικα διαμηνύει ότι δεν δέχεται να προσμετρηθούν στις απολύσεις ούτε οι συμβασιούχοι που με δικαστικές αποφάσεις παραμένουν στο Δημόσιο, ούτε όμως και οι όποιοι υπάλληλοι απολυθούν από την αμυντική βιομηχανία.
Έτσι μιλάμε ήδη για ένα κενό 1.500 ως 1.700 ατόμων που πρέπει να απολυθούν από το Δημόσιο μέχρι τα τέλη του χρόνου.

Το υπουργείο λοιπόν έχει έτοιμα τα εναλλακτικά σχέδια. Ήδη έχουν ενημερωθεί όλοι οι υπουργοί να ξεκαθαρίσουν άμεσα, μέσα στον Νοέμβριο την κατάσταση στα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού και Δημοσίου Δικαίου που εποπτεύονται από τα υπουργεία τους, ώστε να προκύψουν συγχωνεύσεις και λουκέτα.

Πρώτοι, ψηλά στη λίστα οι ΟΤΑ με τον υπουργό αναπληρωτή Λ. Γρηγοράκο να ξεκαθαρίζει χθες ότι εάν δεν αρκέση η κινητικότητα και χρειαστούν απολύσεις τότε αυτές θα προκύψουν από Νομικά Πρόσωπα και Α.Ε. Των ΟΤΑ που θα κλείσουν και οι υπάλληλοι θα απολυθούν.

Παράλληλα με απόφαση δικαστηρίου 600 συμβασιούχοι ενώ αναγνωρίστηκε ότι εξυπηρετούν πάγιες και διαρκείς ανάγκες δεν ζητήθηκε να παραμείνουν στις θέσεις τους και έτσι άνοιξε ο δρόμος απολύσεων 4.000 ως 5.000 συμβασιούχων.
newsit.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!