Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2019


Όποιος φοβάται τα φίδια (δηλαδή σχεδόν όλοι), καλύτερα να μην πέσει πάνω στον «διπλό Ντέιβ», ένα πολύ σπάνιο φίδι με δύο κεφάλια, το οποίο βρέθηκε στις ΗΠΑ.
Το φίδι που είναι ακόμη μωρό, έχει δύο πλήρως σχηματισμένα κεφάλια ενωμένα στο σώμα του, συνεπώς τέσσερα μάτια και δύο γλώσσες, που δουλεύουν ανεξάρτητα τα μεν από τα δε, δίνοντας στον «διπλό Ντέιβ» μια όψη βγαλμένη από κάποιο τρομακτικό παραμύθι.
Το μήκους περίπου 20 εκατοστών δηλητηριώδες φίδι ανακαλύφθηκε σε ένα δάσος του Νιού Τζέρσι από δύο ερπετολόγους με το όνομα Ντέιβ (εξ ου και το όνομα του) και τέθηκε υπό την προστασία μιας περιβαλλοντικής οργάνωσης, σύμφωνα με το BBC.«Θα ήταν πολύ δύσκολο γι' αυτό το φίδι να επιβιώσει στη φύση», δήλωσε ο περιβαλλοντολόγος Ντέιβ Σνάιντερ της ερπετολογικής οργάνωσης Herpetological Associates, η οποία πήρε την άδεια να κρατήσει και να μελετήσει το σπάνιο φίδι.
Τα δικέφαλα φίδια, που ζουν 15 έως 20 χρόνια σε αιχμαλωσία, συνήθως γεννιούνται με τον ίδιο τρόπο που γεννιούνται τα ενωμένα δίδυμα, όταν ένα έμβρυο αρχίσει να διαχωρίζεται από το άλλο, αλλά η διαδικασία του διαχωρισμού των σωμάτων για κάποιο λόγο σταματά και μένει ανολοκλήρωτη.

H Google και η θυγατρική της YouTube, η οποία κατηγορείται για παραβίαση της νομοθεσίας εκθέτοντας τα παιδιά σε ανάρμοστα βίντεο ή συλλέγοντας προσωπικά δεδομένα που τα αφορούν, δέχτηκαν να πληρώσουν πρόστιμο ρεκόρ 170 εκατομμυρίων δολαρίων στις ΗΠΑ και να προστατεύουν καλύτερα τα δεδομένα των παιδιών που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα.
Η συμφωνία αυτή που επιτεύχθηκε εξωδικαστικά και αναμένεται να πάρει το πράσινο φως από το υπουργείο Δικαιοσύνης είναι η σημαντικότερη μέχρι σήμερα σε μια υπόθεση που αφορά την προστασία της ιδιωτικής ζωής των παιδιών, ανακοίνωσε σήμερα η υπηρεσία προστασίας των καταναλωτών (FTC).
Τον Απρίλιο του 2018, 23 οργανώσεις προστασίας των ψηφιακών δικαιωμάτων και προστασίας της παιδικής ηλικίας κατέθεσαν αγωγή στην Αρχή Προστασίας Καταναλωτών. Οι ενάγουσες κατηγορούσαν το YouTube ότι συλλέγει προσωπικές πληροφορίες ανηλίκων (εντοπισμός, χρησιμοποιούμενη συσκευή, τηλεφωνικούς αριθμούς) χωρίς οι γονείς να το γνωρίζουν, και τις χρησιμοποιεί για να επιτρέπει στοχοθετημένες διαφημίσεις.H FTC θα πάρει 136 από τα 170 εκατομμύρια δολάρια του προστίμου και τα υπόλοιπα 34 εκατομμύρια θα πάνε στο υπουργείο Δικαιοσύνης της πολιτείας της Νέας Υόρκης.
"H FTC επαίρετο προς τις επιχειρήσεις που ήταν πιθανοί πελάτες για τη δημοτικότητά της στα παιδιά", υπογράμμισε ο επικεφαλής της Αρχής Τζόζεφ Σάιμονς. "Ωστόσο, όταν επρόκειτο να τηρήσει τον νόμο, η επιχείρηση αρνήθηκε να αναγνωρίσει ότι ένα μέρος της πλατφόρμας της προοριζόταν σαφώς για τα παιδιά. Δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία για τον τρόπο με τον οποίο το YouTube παραβίασε τον νόμο".
Η εξωδικαστική συμφωνία, στην οποία οι δύο δημοκρατικοί επίτροποι της FTC αντιτάχθηκαν κρίνοντάς την όχι αρκετά σοβαρή, αναγκάζει το YouTube να αλλάξει τις μεθόδους του.
"Θα επεξεργαζόμαστε τα δεδομένα αυτών που κοιτάζουν τα παιδικά προγράμματα στο YouTube σαν να προέρχονται από ένα παιδί, οποιαδήποτε κι αν είναι η ηλικία του θεατή", δήλωσε η Σούζαν Βοϊτσίτσκι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του YouTube, σε ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας.
Η συλλογή δεδομένων θα περιοριστεί σε αυτά που είναι απαραίτητα για την καλή λειτουργία της υπηρεσίας και δεν θα υπάρχουν πλέον στοχοθετημένες διαφημίσεις γι' αυτό το είδος περιεχομένου όπως και η δυνατότητα να γίνονται σχόλια, διευκρίνισε.

Η Apple φέρεται να σχεδιάζει το λανσάρισμα ενός νέου, χαμηλού κόστους iPhone με απώτερο στόχο να μπορέσει να επιτύχει ανάκαμψη στα μερίδια αγοράς που τα τελευταία χρόνια έχουν πάρει την κατιούσα.
Αυτά αναφέρει σε δημοσίευμά της η Nikkei Asian Review, εκτιμώντας παράλληλα ότι το νέο τηλέφωνο της Apple αναμένεται να κάνει την επίσημη εμφάνισή του την ερχόμενη άνοιξη και θα είναι στην ουσία μία ανανεωμένη και εκσυγχρονισμένη έκδοση του iPhone SE του 2016, του οποίου η τιμή προσδιοριζόταν στα 399 δολάρια.
Το δημοσίευμα της ιαπωνικής εφημερίδας επικαλείται τρεις πηγές πληροφόρησης οι οποίες συμφωνούν ότι η εν λόγω συσκευή θα έχει μέγεθος ανάλογο του iPhone 8, που κυκλοφόρησε το 2017 και το οποίο εξοπλιζόταν με οθόνη διαγωνίου 4,7 ιντσών. Παρόλα αυτά δεν αναφέρεται στο δημοσίευμα τιμή ή πιθανή ονομασία του νέου μοντέλου.
Ωστόσο, αναφέρεται ότι η νέα συσκευή θα ενσωματώνει τα περισσότερα από τα εξαρτήματα που χρησιμοποιεί η αμερικανική για τα σημερινά μοντέλα, εκτός βέβαια από τις OLED οθόνες γιατί σε αυτή την περίπτωση προφανώς το κόστος θα ανέβαινε σημαντικά.
Όπως αναφέρει ο Business Insider, η Apple βλέπει το τελευταίο διάστημα τις επιδόσεις του τομέα smartphones να βαίνει συνεχώς μειούμενος, όχι βέβαια σε επίπεδο εσόδων αλλά σε επίπεδο όγκου πωλήσεων. Τον περασμένο μήνα η Apple «κατρακύλησε» στην τέταρτη θέση πίσω από τις Samsung, Huawei και Oppo. Σε αυτό το πλαίσιο αναλυτές της GF Securities εκτιμούν ότι ένα λανσάρισμα οικονομικού iPhone μέσα στην άνοιξη θα μπορούσε να αποτελέσει ένεση εσόδων για την Apple.
 «Το φθηνότερο iPhone θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως «πυροδότηση» των πωλήσεων κατά το πρώτο εξάμηνο του επόμενου έτους, αν τα νέα premium iPhones δεν έχουν καλές εμπορικές επιδόσεις τους προσεχείς φθινοπωρινούς μήνες», αναφέρει ο αναλυτής της GF Securities, Jeff Pu. Να υπενθυμίσουμε ότι τα εν λόγω premium iPhones θα παρουσιαστούν επίσημα την προσεχή εβδομάδα.
Πάντως αξίζει να σημειωθεί ότι τέτοιου είδους φήμες ή δημοσιεύματα εμφανίζονται συχνά, ήδη από τα τέλη του 2018, όταν δηλαδή τερματίστηκε η παραγωγή του αρχικού iPhone SE το οποίο κατάφερε να πουλήσει σε παγκόσμια κλίμακα περίπου 40 εκατομμύρια τεμάχια.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!