Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

Ένας ιδιωτικός φρουρός ασφαλείας που συνελήφθη στην Γκοϊάνια της κεντρικής Βραζιλίας παραδέχτηκε ότι έχει σκοτώσει 39 ανθρώπους από το 2011, μεταξύ των οποίων και 16 νεαρές γυναίκες.

Ο 26χρονος "συνελήφθη το βράδυ της Τρίτης, μετά από 70 ημέρες ερευνών και την Τετάρτη ομολόγησε τις δολοφονίες 39 ανθρώπων, μεταξύ των οποίων 16 γυναίκες, ομοφυλόφιλοι και άστεγοι", ανακοίνωσε η υπεύθυνη του γραφείου Τύπου της αστυνομίας της Γκοϊάνια, της πρωτεύουσας της επαρχίας Γκόιας.

Ο Τιάγκο Ενρίκε Γκόμες ντα Ρόσα, που ζούσε με τη γιαγιά του σε ένα προάστιο της πόλης αποπειράθηκε να θέσει τέλος στη ζωή του σήμερα τα ξημερώματα κόβοντας τις φλέβες του με το γυαλί της λάμπας του κελιού του. Ο τραυματισμός του ωστόσο δεν ήταν σοβαρός και αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, οι αρχές τον παρουσίασαν στους δημοσιογράφους.

Ο κατά συρροή δολοφόνος αποκάλυψε στους αστυνομικούς ότι δεν γνώριζε τα θύματά του και ότι "αισθανόταν οργή για τα πάντα". Ο θυμός αυτός δεν του περνούσε παρά μόνο σκοτώνοντας. Στη συνέχεια όμως αισθανόταν τύψεις, που μετατρέπονταν σε οργή και έτσι σκότωνε και πάλι.

Στο σπίτι του αστυνομικοί βρήκαν και κατάσχεσαν ένα ρεβόλβερ, μια μοτοσικλέτα και κλεμμένες πινακίδες μοτοσικλετών. Ο νεαρός πυροβολούσε τα θύματά του ενώ οδηγούσε τη μηχανή του.

"Η έρευνα συνεχίζεται. Μέχρι τώρα, σε έξι περιπτώσεις έχει εξακριβωθεί ότι χρησιμοποιήθηκε το όπλο του" είπε η εκπρόσωπος διευκρινίζοντας ότι μέχρι στιγμής η έρευνα αφορά μόνο τις δολοφονίες κοριτσιών και γυναικών ηλικίας από 13 έως 29 ετών. Ο Τιάγκο Ρόσα ομολόγησε όμως ότι το 2013 σκότωσε επίσης οκτώ άστεγους και αδιευκρίνιστο αριθμό ομοφυλόφιλων.

Η αστυνομία βάσισε την έρευνά της σε βίντεο από κάμερες ασφαλείας και σε μαρτυρίες ανθρώπων που αναγνώρισαν το μηχανάκι του δράστη. Η δολοφονία της 14χρονης Άνα Λιντία ντε Σόουζα είχε καταγραφεί από τις κάμερες: στο βίντεο το κορίτσι βαδίζει προς τη στάση του λεωφορείου όταν δέχεται επίθεση από έναν μοτοσικλετιστή που την πλησιάζει και την πυροβολεί. Σε άλλο βίντεο, όπου ο δράστης φοράει κράνος, πλησιάζει έναν άστεγο που κοιμάται, βγάζει το όπλο και τον πυροβολεί στο κεφάλι.

Συγγενείς του νεαρού δήλωσαν ότι είναι συγκλονισμένοι "επειδή γενικά τον θεωρούσαν έναν πολύ ήσυχο άνθρωπο", έγραψε η εφημερίδα O Dia.

http://www.enikos.gr 
Σε... συναινετικό διαζύγιο φαίνεται πως οδηγούνται ΠΑΣ και Λίλα, εξέλιξη που βολεύει και τις δύο πλευρές.

Παρελθόν αναμένεται να αποτελέσει από την ομάδα του ΠΑΣ Γιάννινα ο Άντι Λίλα, με το επεισόδιο στον αγώνα της Αλβανίας με την Σερβία, να αποτελεί μόνο μία αφορμή. Όπως αναφέρει η εφημερίδα «GoalNews», ο αμυντικός μέσος του «Άγιαξ της Ηπείρου» θέλει πολύ καιρό να φύγει, κάτι που φάνηκε και το καλοκαίρι, στο... σίριαλ της ανανέωσής του.

Μάλιστα, το κλίμα έγινε πιο βαρύ, όταν είδε πως οι οικονομικοί όροι του νέου του συμβολαίου δεν τηρούνται στο ακέραιο.

Από την άλλη, πολλά παράπονα έχει και η ομάδα από τον παίκτη, αφού η εικόνα που παρουσίαζε στο γήπεδο ήταν κακή και πάνω από όλα, έδειχνε πλήρη αδιαφορία. Το... ξενέρωμα του Αλβανού ήταν φανερό και είχε αντίκτυπο και στην απόδοσή του, κάτι που δεν πέρασε απαρατήρητο.

http://www.enikos.gr 
Ποια μεγάλη ομάδα ενδιαφέρεται για τον Aυστριακό μεσοεπιθετικό και γιατί υπάρχουν αρκετές πιθανότητες να γίνει το deal; O Σκύλος, που "μυρίζεται" τα πάντα, έχει το θέμα!

Ο Αντρέας Ίβανσιτς, γνώριμος στο ελληνικό κοινό από τη θητεία του στον Παναθηναϊκό (2006-2009), ετοιμάζεται να αποχωρήσει από τη Λεβάντε γιατί έχει μειωθεί δραματικά ο χρόνος συμμετοχής του σε σχέση με την περυσινή σεζόν (29 συμμετοχές3 γκολ).

Η αλλαγή προπονητή στην ισπανική ομάδα (ανέλαβε ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στη θέση του Χοακίν Καπαρός ) δεν έκανε καλό στον Αυστριακό άσο, ο οποίος μετράει μέχρι στιγμής τέσσερις συμμετοχές.

Ο 31χρονος, πλέον, μεσοεπιθετικός φοβάται πως ο παραγκωνισμός του θα επηρεάσει και τις κλήσεις του στην εθνική ομάδα και έτσι σκέφτεται να αποχωρήσει τον Γενάρη από τη Λεβάντε βλέποντας με καλό μάτι την επιστροφή του στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Πριν από λίγες μέρες γράφτηκε στον Τύπο ότι ο άλλοτε αγαπημένος "Ίβ" των οπαδών του Παναθηναϊκού βρίσκεται στο στόχαστρο των Πράσινων αλλά το συγκεκριμένο σενάριο διαψεύστηκε γρήγορα από τη διοίκηση του Τριφυλλιού.

Σήμερα πληροφορίες από τη Θεσσαλονίκη αναφέρουν ότι ο ΠΑΟΚ ενδιαφέρεται για τον "Μότσαρτ" ποντάροντας στην επιθυμία του παίκτη να αγωνιστεί στη Σούπερ Λίγκα.

Ο Άγγελος Αναστασιάδης έχει ζητήσει την προσθήκη ενός βιρτουόζου ποδοσφαιριστή που θα μπορεί να αγωνίζεται τόσο στα άκρα της επίθεσης όσο και πίσω από τον φορ και από τη στιγμή που δεν υπήρξε πρόσφορο έδαφος για την επιστροφή του Λούκας φαίνεται ότι οι άνθρωποι της ομάδας στέφουν το ενδιαφέρον τους στον Ίβανσιτς.

Ο διεθνής μεσοεπιθετικός δεσμεύεται με συμβόλαιο στη Λεβάντε έως το 2016, ωστόσο από τη στιγμή που θέλει να φύγει από την Ισπανία μπορεί να βρεθεί μια φόρμουλα για την αποδέσμευσή του ή να αποκτηθεί αρχικά από τον ΠΑΟΚ με τη μορφή του δανεισμού.

http://www.sportdog.gr


Η αρπαγή της Περσεφόνης από τον Πλούτωνα, παρουσία του ψυχοπομπού Ερμή, είναι η εικόνα που αναπαριστά το ψηφιδωτό μεγέθους  4,5 μ. Χ 3 μ., το οποίο αποκαλύφθηκε στον τύμβο Καστά της Αμφίπολης. Η γυναικεία μορφή φορά λευκό χιτώνα και έχει υψωμένο το αριστερό της χέρι προς τα πάνω.
Κατά τη διάρκεια των ανασκαφικών εργασιών, οι οποίες συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς στην Αμφίπολη, αφαιρέθηκαν από τον  λόφο οι επιχώσεις  και τα μπάζα της ανασκαφής Λαζαρίδη. Έχει ήδη ολοκληρωθεί η αφαίρεση στη δυτική πλευρά και συνεχίζονται οι εργασίες πίσω και ανατολικά από τη θόλο.
      
Σήμερα κατά την αφαίρεση και των τελευταίων στρωμάτων χώματος από την ανατολική πλευρά του ψηφιδωτού, αποκαλύφθηκε  η  τρίτη μορφή  της παράστασης, πίσω από τον γενειοφόρο άνδρα,  ο οποίος - εκτός από το στεφάνι - φοράει και κόκκινο ιμάτιο.

Πρόκειται για γυναικεία νεανική μορφή, με κόκκινους ανεμίζοντες βοστρύχους, η οποία φοράει λευκό χιτώνα  που συγκρατείται με κόκκινη λεπτή ταινία στο ύψος του στήθους. Φέρει κόσμημα στον καρπό του αριστερού  της χεριού. Είναι προφανές ότι πρόκειται  για την μυθολογική παράσταση της αρπαγής της Περσεφόνης από τον Πλούτωνα, με την παρουσία του θεού Ερμή ως ψυχοπομπού, όπως είθισται σε ανάλογες αναπαραστάσεις.

Είναι εκπληκτική η παράσταση όχι μόνον για τον χρωματικό της πλούτο, αλλά και για την τέλεια εκτέλεση του σχεδίου. Στην παράσταση του ψηφιδωτού παρουσιάζεται και η τρίτη διάσταση,  ιδιαίτερα στην απεικόνιση του ψυχοπομπού και της Περσεφόνης. Είναι φανερό ότι η παράσταση παραπέμπει και στην αντίστοιχη της αρπαγής της Περσεφόνης, στον λεγόμενο Τάφο της Περσεφόνης, στο βασιλικό νεκροταφείο των Αιγών. Όμως η παράσταση της αρπαγής της Περσεφόνης, στις Αιγές είναι τοιχογραφία. Εδώ, για πρώτη φορά, απαντάται σε βοτσαλωτό ψηφιδωτό, σε ταφικό μνημείο.

Με την αποκάλυψη του ψηφιδωτού δαπέδου δόθηκε η δυνατότητα και για την τελική υποστύλωση του επιστυλίου των Καρυατίδων. Φυσικά, έχουν ήδη ξεκινήσει οι εργασίες προστασίας του ψηφιδωτού οι οποίες συνίστανται: επικάλυψη με φύλλα φελιζόλ και πάνω από αυτά  ξύλινη επένδυση. Σε ύψος 40 εκ. πάνω από την ξύλινη επένδυση θα μπει το δάπεδο πρόσβασης για τον τέταρτο χώρο, το οποίο θα στηριχτεί στην τρίτη σειρά αντιστήριξης.
Με την τομή που έγινε στο κατεστραμμένο τμήμα του ψηφιδωτού διαπιστώθηκαν οι συνθήκες έδρασης  του δαπέδου που είναι οι εξής: Κονίαμα 8 - 10 εκατοστών ως υπόβαση του ψηφιδωτού, πιο κάτω έχουμε στρώση από κροκάλες πάχους 10-12 εκατοστά, οι οποίες  εδράζονται στο φυσικό έδαφος, υπό μορφή σκληρής αργιλώδους άμμου.

Στον τέταρτο χώρο ήτοι στον τρίτο θάλαμο, έχει ολοκληρωθεί η υποστύλωση. Τις τελευταίες μέρες όλη η προσπάθεια της ανασκαφικής ομάδας, έπειτα από τη στερέωση και υποστύλωση του τρίτου θαλάμου, περιορίστηκε στον δεύτερο θάλαμο για την αποκάλυψη του ψηφιδωτού. Το επόμενο κρίσιμο βήμα της ανασκαφικής ομάδας είναι η αφαίρεση των χωμάτων από τον τρίτο θάλαμο τις ερχόμενες ημέρες, που εκτιμάται ότι επιφυλάσσει νέες εκπλήξεις.

Από την πλευρά των αρχαιολόγων, υπάρχει προβληματισμός  σχετικά με την ύπαρξη του τέταρτου μαρμάρινου θυρώματος - έκκεντρη θύρα στα αριστερά του τέταρτου τοίχου και σε χαμηλό ύψος - η οποία ίσως οδηγεί σε τέταρτο θάλαμο. Η συγκεκριμένη υπόθεση υποστηρίχθηκε από τα μέλη της διεπιστημονικής ομάδας τα οποία επιχείρησαν να εντοπίσουν ανοίγματα στον τέταρτο τοίχο, χρησιμοποιώντας ένα χειροκίνητο γεωτρύπανο. Η πορεία της ανασκαφής θα φέρει στο φως τα μυστικά του τύμβου, τα οποία - σε μια εντυπωσιακά συναρπαστική εξέλιξη - σταδιακά αποκαλύπτονται προκαλώντας παγκόσμιο θαυμασμό.


INTIME NEWS/ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ

Ξεκάθαρα ταφικό θέμα, η αρπαγή της Περσεφόνης

Κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης στους εκπροσώπους Τύπου, σχετικά με τις ανασκαφικές εργασίες  στον λόφο Καστά, η οποία έλαβε χώρα στο Μουσείο της Αμφίπολης, η επικεφαλής αρχαιολόγος, κα Κατερίνα Περιστέρη, ανέφερε πως η αρπαγή της Περσεφόνης είναι ένα καθαρά ταφικό θέμα. «Έχουμε ένα ακόμη δείγμα χρονολόγησης του τάφου, στο τελευταίο τέταρτο του 4ου αιώνα π.Χ.» ανέφερε η προϊσταμένη της ΚΗ΄ Εφορίας Κλασικών Αρχαιοτήτων Σερρών.

Η κα Περιστέρη ανέφερε, επίσης, πως δεν μπορούμε να βγάλουμε συμπέρασμα  για το φύλο του νεκρού, ο οποίος - χωρίς αμφιβολία - ήταν εξαιρετικά σημαντικός, ενώ σε ερώτηση που της έγινε για το αν έχουν βρεθεί κινητά ευρήματα στην ανασκαφή απάντησε: «Έχουμε βρει κινητά, όπως κεραμική, καρφιά κ.ά. Όμως δεν μπορούμε να τα βάλουμε όλα σ’ ένα δελτίο Τύπου. Δεν μπορούμε να πούμε βρέθηκαν όστρακα ή καρφιά. Όλα χρειάζονται συντήρηση και όλα χρειάζονται μελέτη».

Σε ερώτηση για το χρόνο που θα χρειαστεί ακόμη, η κα Περιστέρη απάντησε: «Δεν κτίζουμε σπίτι. Η ανασκαφή μάς οδηγεί. Ό,τι λέμε είναι σχετικό. Δεν ξέρουμε να πούμε ημερομηνίες. Δεν τρέχουμε, μας οδηγεί η ανασκαφή».

Οι σκηνές συνδέονται με τις λατρείες του κάτω κόσμου

Η γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, ερωτηθείσα  για το ποια σχέση μπορεί να υπάρχει στην αναπαράσταση  της αρπαγής της Περσεφόνης με τη δυναστεία των Τημενιδών, απάντησε: «Βρίσκουμε την σκηνή της αρπαγής  της Περσεφόνης στην τοιχογραφία του λεγόμενου τάφου της Περσεφόνης, στο βασιλικό νεκροταφείο των Αιγών. Έχουμε και δεύτερη  απεικόνιση με τον Πλούτωνα και την Περσεφόνη, σε σκηνή ιερού γάμου, στο ερεισίνωτο του μαρμάρινου θρόνου, στον τάφο της Ευρυδίκης, μητέρας του Φιλίππου, στις Αιγές. Οι σκηνές αυτές συνδέονται  με τις λατρείες του κάτω κόσμου, με την Ορφική λατρεία -  κάθοδος στον Άδη - καθώς και με τις διονυσιακές τελετές. Ο εκάστοτε επικεφαλής του οίκου των Μακεδόνων ήταν ο αρχιερέας αυτών των λατρειών. Σας θυμίζω την πρόσφατη έρευνα του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών “Δημόκριτος” για τα κατάλοιπα της μάσκας που βρέθηκαν στα κατάλοιπα των οστών του Φιλίππου. Σύμφωνα με τους ειδικούς,  ήταν η μάσκα την οποία φορούσε ο Φίλιππος στις ορφικές τελετές. Επομένως, η παράσταση στην περίπτωσή μας έχει συμβολική σημασία, η οποία μπορεί να δηλώνει κάποια σχέση του “ενοίκου” του τάφου με τον μακεδονικό οίκο. Ο πολιτικός συμβολισμός είναι πολύ ισχυρός σε όλες τις εποχές».

naftemporiki.gr
Μπορεί οι γυναίκες να νομίζουν πως οι άντρες είναι τόσο επιφανειακοί, ώστε να τους αρκεί ένα ωραίο πρόσωπο και δυο καλλίγραμμα πόδια για να ερωτευτούν, αλλά η αλήθεια είναι ότι οι άντρες δεν ανταποκρίνονται σε αυτό το στερεότυπο και αυτό που τους κάνει να ερωτεύονται πραγματικά μια γυναίκα, ξεπερνάει την εμφάνιση και ένα καλοφτιαγμένο παρουσιαστικό.
Τι είναι λοιπόν, αυτό που κερδίζει αληθινά την καρδιά ενός άντρα και τι περιμένει από τη γυναίκα των ονείρων του...
1. Να ακούει
Οι περισσότεροι άντρες εκτιμούν μια γυναίκα που μπορεί να ακούει και όχι μόνο να μιλάει για να τους κρίνει και να τους δασκαλεύει με τη γνώμη της. Οι άντρες θέλουν χρόνο για να επεξεργαστούν κάτι που τους βασανίζει και θέλουν χώρο για να μπορέσουν να εκφραστούν και να το βγάλουν από μέσα τους. Μια γυναίκα που τους τα δίνει αυτά είναι άκρως γοητευτικότερη και πιο ερωτεύσιμη από μια γυναίκα, που τους καταπιέζει να εκφραστούν άμεσα και αναλυτικά, χωρίς να ακούει τις πραγματικές τους ανάγκες που ουσιαστικά αφορούν σε λίγο περισσότερο χώρο και χρόνο.
2. Να είναι αυθόρμητη
Οι άντρες εκτιμάνε μια γυναίκα που είναι αυθόρμητη και χαλαρή μπροστά τους και όχι μονίμως σφιγμένη και στημένη. Τους αρέσει όταν τραγουδάτε μέσα στο σπίτι, ακόμα και παράφωνα, τους αρέσει να είστε δεκτικές στις εκπλήξεις και να τους κάνετε κι εσείς και τους αρέσει όταν ξέρουν ότι είστε ανοιχτές σε όλες τις προτάσεις για ένα τρελό σαββατοκύριακο. Οι άντρες είναι παιδιά και μη χάνετε την ευκαιρία να γίνετε κι εσείς παιδί μαζί τους γιατί έτσι θα περάσετε κι εσείς ακόμα καλύτερα δίπλα τους.

3. Να είναι καλή οδηγός
Αν και ο κανόνας θέλει τους άντρες να υποτιμούν τις οδηγικές ικανότητες των γυναικών, οι περισσότεροι από αυτούς εκτιμούν και γοητεύονται από μια γυναίκα που ξέρει να οδηγεί καλά. Δεν είναι λίγοι ακόμα εκείνοι που ερωτεύονται χωρίς δεύτερη σκέψη μια γυναίκα που ξέρει να οδηγεί και να είναι αυτόνομη σε ένα τόσο βασικό κομμάτι της καθημερινότητας.
4. Να αγαπάει τον εαυτό της
Οι γυναίκες, που είναι ευχαριστημένες από τη ζωή, αντλούν ευχαρίστηση από τα πράγματα με τα οποία καταπιάνονται και δεν γκρινιάζουν για όσα έχουν ή δεν έχουν, ασκούν σαφώς μεγαλύτερη γοητεία σε έναν άντρα. Κανείς δεν θέλει δίπλα του έναν άνθρωπο που να είναι μίζερος, ενώ αυτή η θεώρηση των πραγμάτων δεν έχει να κάνει τόσο με την επαγγελματική κατάσταση του ατόμου, αλλά με τη φιλοσοφία ζωής του και το πόσο αγαπάει τον εαυτό του και θεωρεί πως του αξίζουν καλά πράγματα.

5. Να απολαμβάνει το φαγητό της
Το να τρώει μια γυναίκα υγιεινά και όχι junk food είναι κάτι διαφορετικό από το να έχει εμμονή με τα κιλά της και να μετράει τις θερμίδες της κάθε μπουκιάς. Είναι σημαντικό για έναν άντρα να μπορεί να βγάλει για δείπνο την κοπέλα του, χωρίς εκείνη να κυριευτεί από πανικό για το λίπος που περιέχεται σε κάθε πιάτο. Μια γυναίκα που απολαμβάνει το φαγητό, χωρίς να φοβάται για το πως θα φανεί, είναι μια γυναίκα με αυτοπεποίθηση που σίγουρα γοητεύει έναν άντρα, όπως είναι παγκοσμίως γνωστό.
6. Να είναι καλή μαγείρισσα
Ο έρωτας περνάει από το στομάχι και οι άντρες εκτιμούν μια γυναίκα που ξέρει να τους μαγειρέψει ένα καλό δείπνο ή, έστω, έχει τη διάθεση να μάθει να μαγειρεύει για χάρη τους. Όσο παρωχημένη κι αν ακούγεται αυτή η προσέγγιση, έχει χαραχτεί βαθιά στο DNA των ανδρών, των οποίων ο εγκέφαλος, συνδέει τη μαγειρική δεινότητα με την εικόνα της καλής συζύγου. Και όσο μοντέρνος και να είναι ένας άντρας, σίγουρα θέλει να γεμίσει το στομάχι του με κάτι καλό και φτιαγμένο από τα χεράκια της κοπέλας του.
7. Να είναι αληθινή
Μπορεί ένα κορίτσι, με υπερβολικό μακιγιάζ, προκλητικό ντύσιμο και πολύ ψηλά τακούνια να τραβάει τα βλέμματα, αλλά δεν είναι μια γυναίκα που θα επιθυμήσει ένας άντρας για περισσότερο από μερικές βραδιές. Όπως οι γυναίκες επιθυμούν τους αληθινούς άντρες και όχι μια ψεύτικη εικόνα που άλλο είναι και άλλο θέλει να δείξει, το ίδιο ισχύει και για τους άντρες που θέλουν το κορίτσι τους να είναι πραγματική γυναίκα, να γελάει, να κάνει αστεία και να απολαμβάνει τη ζωή χωρίς να φοβάται μην τρέξει η μάσκαρα.
clickatlife.gr

Τα τελευταία χρόνια η στάθμη των ωκεανών σημείωσε τη μεγαλύτερη άνοδο εδώ και 6.000 χρόνια, σύμφωνα με νέα μελέτη Αυστραλών επιστημόνων.
Υπάρχουν δύο τρόποι που μπορούν να αυξήσουν το ύψος των επιπέδων της θάλασσας. Ο πρώτος είναι η θερμική διαστολή, κατά την οποία το νερό των ωκεανών διαστέλλεται, καθώς ανεβαίνει η θερμοκρασία του, και ο δεύτερος είναι η εισροή επιπλέον νερού, το οποίο εισέρχεται στη θάλασσα από την τήξη των πάγων. Είναι αποδεδειγμένο εδώ και καιρό πως τα επίπεδα της θάλασσας αυξάνονται, καθώς και ότι οι πάγοι λιώνουν πολύ ταχύτερα από ό,τι προηγουμένως νομίζαμε.
Αυτό που δεν είχε επαληθευθεί ακόμα ήταν αν η εξέλιξη αυτή είναι πρόσφατη ή όχι, δηλαδή αν κατά τη διάρκεια των τελευταίων αρκετών χιλιάδων ετών, η στάθμη της θάλασσας εμφάνιζε διακυμάνσεις. Τώρα μια νέα μελέτη του Εθνικού Πανεπιστημίου Αυστραλίας δείχνει ότι ο ωκεανός ήταν εκπληκτικά στατικός από το 4.000 π.Χ. και μετά.
Ωστόσο αυτό άλλαξε τα τελευταία 150 χρόνια. Προσομοιώνοντας 35.000 χρόνια διακυμάνσεων της θάλασσας, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι ωκεανοί παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη άνοδο στάθμης από οποιαδήποτε στιγμή κατά τη διάρκεια των τελευταίων 6.000 ετών. «Πιστεύω ότι αυτό οφείλεται ξεκάθαρα στην επίδραση της αύξησης της θερμοκρασίας» δήλωσε ο επικεφαλής συγγραφέας Κερτ Λάμπεκ, καθηγητής στο Εθνικό Πανεπιστήμιο της Αυστραλίας.
Υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι τα επίπεδα της θάλασσας έχουν αυξηθεί ως αποτέλεσμα της κλιματικής αλλαγής. Κατά τη διάρκεια του περασμένου αιώνα, η παγκόσμια μέση στάθμη της θάλασσας ανέβηκε κατά 1,7 χιλιοστά ετησίως,ενώ τα τελευταία χρόνια μεταξύ 1993 και 2010, ο ρυθμός αυτός αυξήθηκε στα 3,2 χιλιοστά το χρόνο, αναφέρει η έρευνα. Συνολικά, η θάλασσα έχει ανέβει κατά περίπου 20 εκατοστά από την αρχή του 20ου αιώνα.
Χρησιμοποιώντας τα δεδομένα από 1.000 αρχαία δείγματα ιζημάτων από τις ακτές της Αυστραλίας και της Ασίας, καθώς και από νησιά του Ειρηνικού και του Ινδικού Ωκεανού, οι ερευνητές συνέδεσαν την ιστορία των θαλασσών μελετώντας δείκτες όπως οι ρίζες των δέντρων ή μαλάκια. Αυτό που ανακάλυψαν ήταν ότι ένα μεγάλο στρώμα πάγου έλιωσε πριν από 16.000 χρόνια, το οποίο σταθεροποιήθηκε πριν από 8.000 χρόνια. Στη συνέχεια, τα τελευταία 6.000 χρόνια, ελάχιστα πράγματα άλλαξαν μέχρι την κλιματική αλλαγή των τελευταίων ετών.
«Όλες οι μελέτες δείχνουν ότι δεν μπορούμε απλά να αναστρέψουμε αυτή την τάση», δήλωσε ο Λάμπεκ. «Η στάθμη της θάλασσας θα συνεχίσει να αυξάνεται για μερικούς αιώνες αν διατηρήσουμε τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα στα σημερινά επίπεδα», πρόσθεσε.
naftemporiki.gr
Ένα νέο χαρακτηριστικό, τον αποκαλούμενο «Έλεγχο Ασφαλείας» (Safety Check) σε περιπτώσεις καταστροφών, εμφάνισε το Facebook.

To εν λόγω χαρακτηριστικό δίνει στον χρήστη τη δυνατότητα να επικοινωνήσει με τους φίλους και τα αγαπημένα του πρόσωπα κατά τη διάρκεια ενός καταστροφικού γεγονότος.

Όπως αναφέρεται στη ιστοσελίδα του «βασιλιά» των κοινωνικών δικτύων, «αν βρίσκεστε κοντά σε μια φυσική καταστροφή, μπορείτε να πείτε στους φίλους σας ότι είστε ασφαλής και να διαπιστώσετε αν κι εκείνοι είναι ασφαλείς».

Το Safety Check περιλαμβάνει ειδοποιήσεις ελέγχου («αν φαίνεται ότι βρίσκεστε κοντά σε μια φυσική καταστροφή, θα σας ρωτήσουμε αν είστε ασφαλής»), αναφορά περί ασφάλειας του χρήστη (αν ο χρήστης είναι ασφαλής, μπορεί να πατήσει το κουμπί «είμαι ασφαλής» για να ενημερώσει άμεσα τους φίλους και τα αγαπημένα του πρόσωπα) και δυνατότητα να δει κανείς σε τι κατάσταση βρίσκονται οι άλλοι («θα σας ενημερώνουμε όταν οι φίλοι σας αναφέρουν ότι είναι ασφαλείς.

Μπορείτε επίσης να δείτε μια λίστα με τους φίλους σας που μπορεί να επηρεάστηκαν από το καταστροφικό γεγονός»). Ακόμη ο χρήστης μπορεί να «μαρκάρει» τους φίλους του ως «ασφαλείς».

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, σε περιπτώσεις καταστροφών ή κρίσεων, οι χρήστες στρέφονται στο Facebook για να μάθουν για τα αγαπημένα τους πρόσωπα, οπότε και προέκυψε η δημιουργία του συγκεκριμένου εργαλείου για αυτές τις περιπτώσεις. Την «κατάσταση ασφαλείας» του χρήστη και τα σχόλια στα οποία προβαίνει θα μπορούν να βλέπουν μόνο οι φίλοι του.

Σύμφωνα με το Facebook, ήταν ο σεισμός και το τσουνάμι του 2011 στην Ιαπωνία κατά τα οποία φάνηκε πώς οι άνθρωποι χρησιμοποιούν την τεχνολογία και τα κοινωνικά δίκτυα για να παραμένουν σε επαφή με συγγενείς και φίλους.

«Οι μηχανικοί μας στην Ιαπωνία έκαναν το πρώτο βήμα προς τη δημιουργία ενός προϊόντος για τη βελτίωση της εμπειρίας επανασύνδεσης μετά από μια καταστροφή. Δημιούργησαν το Disaster Message Board για να διευκολύνουν την επικοινωνία με άλλους. Λάνσαραν μια δοκιμή του εργαλείου ένα χρόνο μετά και η ανταπόκριση ήταν συντριπτική» σημειώνεται στην ανακοίνωση. «Εμπνευστήκαμε για να συνεχίσουμε τη δουλειά πάνω στο Disaster Message Board για να ενσωματώσουμε αυτά που μάθαμε. Αυτό το project σύντομα εξελίχθηκε στο Safety Check, το οποίο θα είναι διαθέσιμο παγκοσμίως σε Android, iOS, feature phones και desktop».

Η τοποθεσία του χρήστη διαπιστώνεται/ καθορίζεται από την πόλη που έχει δηλώσει στο προφίλ του, την τελευταία τοποθεσία όπως προκύπτει από το Nearby Friends (εάν έχει κάνει opt-in) και την πόλη από όπου χρησιμοποιεί το Ίντερνετ.

Εάν το «συμπέρασμα» είναι λάθος, ο χρήστης μπορεί να υποδείξει ότι είναι εκτός της πληγείσας περιοχής.


ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr
Όλοι έχουμε βρεθεί στην ανάγκη να χρησιμοποιήσουμε μια –λιγότερο ή περισσότερο καθαρή– κοινόχρηστη τουαλέτα σε ένα εστιατόριο, μια καφετέρια ή κάποιο άλλο χώρο εκτός του σπιτιού μας.
Η ανάγκη όμως γίνεται για πολλούς… εφιάλτης στη σκέψη ότι πρέπει να ακουμπήσουν επιφάνειες που έχουν αγγίξει προηγουμένως δεκάδες χέρια.
Πώς μπορείτε λοιπόν να αποφύγετε τους παθογόνους μικροοργανισμούς που κρύβονται σε κάθε γωνιά μιας κοινόχρηστης τουαλέτας;
Αμερικανοί ερευνητές, σε επεισόδιο της εκπομπής The Doctors που προβλήθηκε στις ΗΠΑ, πήραν δείγματα από κοινόχρηστες τουαλέτες και τα απέστειλαν στο εργαστήριο για ανάλυση.
Διαπίστωσαν ότι η τουαλέτα που βρίσκεται πιο κοντά στην πόρτα είναι συνήθως η πιο καθαρή, πιθανότατα επειδή οι περισσότεροι αποφεύγουν να τη χρησιμοποιήσουν.
Προς έκπληξή τους, το κάθισμα της λεκάνης ήταν η πιο καθαρή επιφάνεια στις περισσότερες από τις τουαλέτες που επισκέφθηκαν, κυρίως επειδή αρκετοί χρησιμοποιούν χαρτί υγείας για να αποφύγουν την άμεση επαφή ή καθαρίζουν για να απομακρύνουν τα… αποδεικτικά στοιχεία της επίσκεψής τους.
Αντιθέτως, η θήκη για το χαρτί υγείας φάνηκε να κουβαλά αρκετά βακτήρια, μεταξύ των οποίων και αυτά που προκαλούν ουρολοίμωξη ή πνευμονία.
Το πλύσιμο των χεριών, τονίζουν οι ειδικοί, είναι το βασικότερο και αποτελεσματικότερο μέτρο να προστατευθούμε από τους μικροοργανισμούς στις τουαλέτες.
Θα πρέπει επίσης να χρησιμοποιούμε χαρτί για να αποφύγουμε την άμεση επαφή με το χερούλι της πόρτας, τη βρύση και το καζανάκι.
Πηγή: onmed.gr

Μπορεί η συντριπτική πλειονότητα των παιδιών στην εφηβεία να γνωρίζει τις σοβαρές επιπτώσεις του καπνίσματος στην υγεία, ωστόσο σχεδόν οι μισοί, το 46%, έχουν δηλώσει πως έχουν έστω και μία φορά στη ζωή τους δοκιμάσει τσιγάρο, δύο στα 10 παιδιά (18,15%), ηλικίας μεταξύ 12 έως 18 ετών, παραδέχονται πως είναι συστηματικοί καπνιστές, με το ποσοστό αυτό να μεγαλώνει όσο «ανεβαίνουν» και οι τάξεις του γυμνασίου/λυκείου και φτάνει το 35,3% μεταξύ των μαθητών Γ΄ λυκείου.
Αυτά δείχνει μεταξύ άλλων, η έρευνα του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών (ΙΙΕ) της Ακαδημίας Αθηνών, που πραγματοποιήθηκε σε σχολεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης και παρουσιάστηκαν την Πέμπτη από τον υπουργό Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδο και την υφυπουργό Υγείας Κατερίνα Παπακώστα σε ημερίδα με θέμα «Παιδεία για έναν κόσμο χωρίς κάπνισμα», που πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο στο πλαίσιο των προγραμμάτων «Μαθαίνω την αλήθεια, λέω όχι στο τσιγάρο» και «HEART II».
Επίσης, η έρευνα κατέδειξε πως έξι στα 10 παιδιά δηλώνουν ότι έχουν φίλους που καπνίζουν, ενώ στην ερώτηση «θα κάπνιζες εάν ένας φίλος σου πρόσφερε τσιγάρο;» το 21,2% απαντά καταφατικά. Εννέα στα 10 παιδιά έχει δει μαθητές να καπνίζουν σε χώρους του σχολείου και το 73,3% έχει δει καθηγητές με τσιγάρο στο σχολείο και το 75,9% των ερωτηθέντων λέει δεν είναι καλό οι δάσκαλοι και οι καθηγητές να καπνίζουν σε διδακτικούς χώρους. Το 86,7% των ερωτηθέντων απαντάει ότι τις τελευταίες 30 ημέρες έχει βρεθεί σε κλειστό χώρο που κάποιος καπνίζει και το 79,5% αναφέρει είναι υπέρ νομολογίας για την προστασία από το παθητικό κάπνισμα σε κλειστούς χώρους. Το 84,1% των μαθητών που συμμετείχαν στην έρευνα ξέρουν το κάπνισμα προκαλεί ισχυρή εξάρτηση, αλλά το 44,5% θεωρεί ότι ο περιστασιακός καπνιστής δεν είναι εξαρτημένος.
Πάντως, το στοιχείο που προκαλεί εντύπωση είναι ότι στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι ενήμεροι για τους κινδύνους του καρκίνου του πνεύμονα και για την πιθανότητα καρδιακών νοσημάτων από το κάπνισμα.
Η ταυτότητα της έρευνας
Η έρευνα έγινε σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου που φοιτούν σε σχολεία της Αττικής και της Θεσσαλονίκης (συνολικά 18 σχολεία του Λεκανοπεδίου Αττικής και οκτώ σχολεία της Θεσσαλονίκης). Συγκεκριμένα σε 1.802 μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης εκπαίδευσης (794 άτομα που φοιτούν σε όλες τις τάξεις του Γυμνασίου και 1.008 άτομα που φοιτούν σε όλες τις τάξεις του Λυκείου).
Πηγή: iefimerida.gr
Η Google ενεργοποίησε μια σειρά από νέα προϊόντα ανεβάζοντας τον πήχυ ανταγωνισμού. Έτσι λοιπόν μέσα σε αυτά είδαμε και την πρώτη επίσημη Android TV που θέλει να κερδίσει τους οπαδούς των Chromecast και Apple TV.

To πρώτο Android TV set-box ονομάζεται Nexus Player, και μοιάζει με την μπάλα του hockey. Ως συσκευή σας επιτρέπει την αναπαραγωγή όλων των ταινιών όπως το Apple TV αλλά επιπλέον μπορεί να παίζει και παιχνίδια.

Περιμέναμε εδώ και πολλά χρόνια μια μεγάλη αναβάθμιση στο Apple TV αλλά με το Nexus Player η Google φέρνει στην αγορά χαρακτηριστικά που πολλοί Apple fans θέλανε όπως εφαρμογές, παιχνίδια και μια πανέμορφη διεπαφή.

Το Nexus Player έχει έναν 1.8GHz Intel Atom επεξεργαστή με μια PowerVR Series 6 κάρτα γραφικών, 1GB RAM και 8GB αποθηκευτικού χώρου. Επίσης στον πληκτρολόγιο έχουν ενσωματωθεί φωνητικές αναζητήσεις ενώ παράλληλα έχει και το δικό του gamepad.

To Nexus Player θα γίνει διαθέσιμο σήμερα προς $99.

Άραγε η Apple έχει έτοιμη μια απάντηση για αυτό;


ΠΗΓΗ: appleworldhellas.com
Έχουν αρχίσει να εμφανίζονται τα πρώτα σημάδια κρυολογήματος και χρειάζεστε άμεση ανακούφιση; Υπάρχει μια απλή και οικονομική λύση μέχρι να επισκεφθείτε το γιατρό ή το φαρμακοποιό σας. Η αποτελεσματικότητα της φυσικής «θεραπείας» επιβεβαιώνεται μάλιστα από τη βρετανική Υπηρεσία Υγείας (NHS) και κορυφαίους Βρετανούς γιατρούς.

Τα μόνα συστατικά που χρειάζεστε είναι το μέλι και το λεμόνι.

Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της Υπηρεσίας, τα δύο φυσικά προϊόντα είναι «η πιο απλή και οικονομική» λύση για τον «πρόσκαιρο βήχα». Αναφέρεται επίσης πως «δεν υπάρχει εύκολος τρόπος να απαλλαγούμε άμεσα από το βήχα που οφείλεται σε ιογενή λοίμωξη, καθώς το σύμπτωμα υποχωρεί συνήθως όταν το ανοσοποιητικό αντιμετωπίσει τον ίδιο τον ιό».

Η Mayo Clinic με τη σειρά της επιβεβαιώνει πως το τσάι με μέλι ή το χλιαρό νερό με λεμόνι αποτελούν παγιωμένες λύσεις για την αντιμετώπιση του βήχα στο σπίτι. Μεταξύ άλλων έγκριτων γιατρών, και ο Δρ Τιμ Μπάλλαρντ, αντιπρόεδρος του Royal College of General Practitioners, χαιρετίζει την προτροπή της Υπηρεσίας.

http://www.thestival.gr
Η 31χρονη γυναίκα επί 16 έτη έπινε αποκλειστικά αναψυκτικά και καθόλου νερό… Η γυναίκα από το Μονακό μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο αφού λιποθύμησε. Εξετάσεις στο αίμα της βρήκαν χαμηλά επίπεδα κάλιου ενώ και σοβαρά προβλήματα στην καρδιά της.

Η γυναίκα δεν είχε κάποιο θέμα κληρονομικότητας και αποκάλυψε στους γιατρούς ότι επί 16 έτη έπινε αποκλειστικά αναψυκτικά και καθόλου νερό. Οι γιατροί της συνέστησαν να σταματήσει αμέσως και έπειτα από μια εβδομάδα οι εξετάσεις έδειξαν ότι η υγεία της είχε απανέλθει σε φυσιολογικά επίπεδα.

http://www.seleo.gr 
Ένας 35χρονος διαζευμένος πατέρας, σε πλήρη απόγνωση, έφθασε χθες στην Εφορία της Ρόδου αγκαλιά με το μικρό αγγελούδι του.
«Πάρτε το - είπε στους υπαλλήλους- δεν μπορώ να το ζήσω!» Τα τελευταία 300 ευρώ που του έβαλαν στον λογαριασμό του, τα άρπαξε η Εφορία.
Οι διατάξεις του νόμου δεν κάνουν καμία εξαίρεση. Το σύστημα λειτούργησε άψογα. Χωρίς να υπολογίζει ανάγκες, παιδιά, αγώνες και αγωνίες.
Σύμφωνα με τη Ροδιακή, το ποσό είχε κατατεθεί από τη μητέρα του 35χρονου που διαμένει σε άλλη περιοχή της χώρας μας με στόχο να βοηθηθεί ο ίδιος και να μπορέσει να ανταποκριθεί στα καθημερινά του έξοδα. Ο λογαριασμός της τράπεζας, ενώ παλαιότερα ήταν μισθοδοτικός κι είχε δηλωθεί ως «ακατάσχετος» δεν επικαιροποιήθηκε για το 2014 με αποτέλεσμα η Εφορία να προχωρήσει χωρίς καμία καθυστέρηση στην κατάσχεση του ποσού αυτού.
Τα αποκαλυπτήρια του νέου Nexus 6 με λειτουργικό Android 5.0 Lollipop έκανε η Google.
Την παραγωγή του νέου smartphone έχει αναλάβει η Motorola.
Οι φήμες που έβλεπαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες και έκαναν λόγο για ένα σημαντικά μεγαλύτερο σε μέγεθος Nexus smartphone επιβεβαιώθηκαν, αφού το Nexus 6 έρχεται εξοπλισμένο με οθόνη 6 ιντσών (5,96 ίντσες, για την ακρίβεια!
Με το Nexus 6, η οθόνη του οποίου είναι Quad HD ανάλυσης (1440 x 2560 pixels), η Google έρχεται να κοντράρει LG και Samsung και συγκεκριμένα το G3 και το Galaxy Note 4 αντίστοιχα.
Ισχύ στο Nexus 6 δίνει ο τετραπύρηνος επεξεργαστής Qualcomm Snapdragon 805, στα 2,7 GHz, ενώ το phablet της Google διαθέτει μνήμη RAM 3 GB και αποθηκευτικό χώρο 32/64 GB.
Η κάμερα των 13 Megapixels με διπλό LED φλας και optical image stabilization θα σας δώσει πολύ καλά φωτογραφικά αποτελέσματα, ενώ μπορεί να κάνει εγγραφή βίντεο ανάλυσης 4K στα 30 fps. Το Nexus 6 διαθέτει και δεύτερη κάμερα 2 Megapixels στην μπροστινή πλευρά, ιδανική για βιντεοκλήσεις και… selfies.
news.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!