Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

Τι άλλο θα ακούσουμε..
Όσο τρελό και αν σας φαίνεται, μία γυναίκα ισχυρίζεται πως έμεινε έγκυος και γέννησε τελικά ένα μελαμψό παιδάκι, εξαιτίας μίας ταινίας 3D. Η Τζένιφερ Στιούαρτ είναι παντρεμένη με τον Έρικ Τζόνσον, o oποίος και υπηρετούσε έναν χρόνο σε στρατιωτική βάση στο Ιράκ.
Μόλις επέστρεψε, ο λευκός Έρικ βρήκε την επίσης λευκή σύζυγό του αγκαλιά με το μαύρο τους παιδάκι το οποίο εκείνη του εξήγησε ότι συνέλαβε παρακολουθώντας ταινία σε 3D.
«Δεν βρίσκω τον λόγο να μην την πιστέψω, αφού τα 3D φιλμ είναι πολύ αληθοφανή. Σήμερα με την τεχνολογία όλα είναι δυνατά», δήλωσε, αναγνωρίζοντας το παιδί ως δικό του.
«Έναν μήνα αφότου είδα την ταινία, ανακάλυψα ότι είμαι έγκυος. Θα κάνω μήνυση στον κινηματογράφο και στους παραγωγούς. Ευτυχώς ο σύζυγός μου με πιστεύει. Θα μπορούσε να έχει καταστρέψει τον γάμο μου, αλλά ξέρει ότι του είμαι πιστή», δήλωσε η πιστή σύζυγος και εμείς δεν έχουμε να κάνουμε κανένα περαιτέρω σχόλιο.
aftodioikisi.gr
«Θα ήταν καλύτερα αν είχα αποφύγει το αλκοόλ. Ομως η σκέψη ότι ο κόσμος θα έλεγε πως δεν έχω δυνατότητες να προχωρήσω την καριέρα μου με φόβιζε. Κι αν είχαν δίκιο και έμπαινα σε μια λίστα του είδους "τι απέγιναν;";». Εξομολογήσεις ενός δηλωμένου αλκοολικού, καμένου από την υπερέκθεση στην ακτινοβολία των μίντια.
Ο Ντάνιελ Ράντκλιφ (φωτογραφία), ο πρωταγωνιστής από τα 11 του χρόνια στις ταινίες «Χάρι Πότερ», παραδέχθηκε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ότι κατέφευγε στο ποτό για να βρει καταφύγιο από τις ανασφάλειές του.
Ο εικοσιτετράχρονος σήμερα άγγλος ηθοποιός κατάφερε να απεγκλωβιστεί από την ταυτότητα του μικρού μάγου Χάρι Πότερ, όταν το 2010 ανέβηκε στη θεατρική σκηνή εισπράττοντας θετική ανταπόκριση για την ερμηνεία του. «Ο κόσμος δεν με φωνάζει πλέον Χάρι Πότερ. Εμαθαν να με αποκαλούν με το όνομά μου, κι αυτό είναι υπέροχο. Βέβαια, χωρίς αυτές τις ταινίες δεν θα είχα τέτοιες ευκαιρίες και δεν θα ήμουν ευτυχής αν ένιωθα πικρία για αυτά τα δέκα χρόνια της ζωής μου που τα πέρασα ως Χάρι Πότερ».
Από το 2009 ο Ντάνιελ Ράντκλιφ είχε μπει βαθιά στο πρόβλημα του αλκοόλ. Τόσο ώστε να χάνει την αίσθηση της πραγματικότητας εξαιτίας του ποτού. «Φοβόμουν για τις συναντήσεις μου με άγνωστο κόσμο, για το τι θα τους έλεγα, τι θα έκανα μαζί τους, γι' αυτό κλεινόμουν στο διαμέρισμά μου για ημέρες κι έπινα μόνος μου. Ημουν 20 ετών και απομονωμένος. Ημουν αξιοθρήνητος και δεν ήμουν εγώ».
tanea.gr

Αν υπάρχει κάποια δόση αλήθειας στην παλιά ρήση, που υποστηρίζει ότι “όλοι οι δρόμοι του Λονδίνου είναι στρωμένοι με χρυσάφι”, τότε δεν προκαλεί μεγάλη εντύπωση που η πρωτεύουσα της Αγγλίας φιγουράρει στην πρώτη θέση στη λίστα με τις δέκα ακριβότερες πόλεις για αποδράσεις στον κόσμο!

Σύμφωνα με την ταξιδιωτική ιστοσελίδα TripAdvisor, η οποία συνέκρινε τιμές σε 48 κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς, το Λονδίνο είναι η πόλη στην οποία οι ταξιδιώτες θα σπαταλήσουν τα περισσότερα χρήματα για την διαμονή και τη διασκέδαση τους.
Σύμφωνα με την ετήσια μελέτη TripIndex Cities, επτά από τους δέκα πιο ακριβούς προορισμούς του κόσμου βρίσκονται στην Ευρώπη, ενώ στην Ασία βρίσκονται οι πιο προσιτές πόλεις για διακοπές.
Μια διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων και μια βραδιά έξω στο Λονδίνο θα κοστίσει στους επισκέπτες του $ 523 (386 ευρώ), ένα κόστος τρεις φορές μεγαλύτερο από ότι στο Ανόι.
Η έρευνα ανέδειξε ακόμα το Παρίσι, ως το πιο ακριβό μέρος στον κόσμο για κοκτέιλ πριν το δείπνο, ενώ η Νέα Υόρκη εξακολουθεί να καταλαμβάνει την πρώτη θέση στα πιο ακριβά ξενοδοχεία, με μια νύχτα σε ένα ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων να κοστίζει κατά μέσο όρο $ 365 (269 ευρώ), τέσσερις φορές περισσότερα από ότι στη Μπανγκόκ.
Ενώ το Όσλο έχασε την πρώτη θέση στη συνολική λίστα, η νορβηγική πόλη εξακολουθεί να κυβερνά, στις τιμές των ταξί. Μια διαδρομή τριών χιλιομέτρων κοστίζει $ 57 (42 ευρώ)
Το top 10 με τις ακριβότερες πόλεις του κόσμου είναι: 1. Λονδίνο
2. Παρίσι
3. Νέα Υόρκη
4. Στοκχόλμη
5. Όσλο
6. Ζυρίχη
7. Κοπεγχάγη
8. Ελσίνκι
9. Τορόντο
10. Σίδνεϊ.
news.gr
Χαμογελάστε βγάζουμε selfie!
Η παραπάνω φωτογραφία χαρακτηρίζεται από τη NASA ως το πρώτο selfie του πλανήτη. Πρόκειται για ένα κολάζ ουσιαστικά από 36.000 διαφορετικές φωτογραφίες της Γης.
Οι φωτογραφίες αυτές προέρχονται από τις περίπου 50.000 εικόνες του πλανήτη μας που ποσταρίστηκαν στο διαδίκτυο ανήμερα της φετινής Earth Day.
Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε την εικόνα σε πλήρη ανάλυση
news.gr
Ο κόσμος δεν είναι αρκετός... όχι όσον αφορά την παραγωγή! Έτσι ξεκινά η οδύσσεια της... παραγωγής στο διάστημα. Όπως ανακοίνωσε η NASA τον ερχόμενο Αύγουστο εκτοξεύεται και θα εγκατασταθεί στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό ο πρώτος τρισδιάστατος εκτυπωτής ο οποίος θα μπορεί να παράγει αντικείμενα. Για την ώρα η παραγωγή θα γίνεται σε περιορισμένη κλίμακα, όμως το τεχνολογικό αυτό επίτευγμα μπορεί να αποδειχτεί ορόσημο.
Οι τρισδιάστατοι εκτυπωτές εμφανίζουν ραγδαία ανάπτυξη, τόσο σε καταναλωτικό επίπεδο, όσο και σε βιομηχανικό.
Ο εκτυπωτής κατασκευάστηκε, σε συνεργασία με τη NASA, από τη νεοφυή εταιρεία (start-up) με το εύγλωττο όνομα "Made in Space" (Κατασκευασμένο στο Διάστημα) και με έδρα την Καλιφόρνια.
Η NASA διαθέτει πλέον ένα ξεχωριστό πρόγραμμα διαστημικής τρισδιάστατης εκτύπωσης με την ονομασία "3D Print". Στόχος της είναι να αξιοποιήσει κατ' αρχήν την παραγωγή/εκτύπωση για τη δημιουργία στο διάστημα διαφόρων εξαρτημάτων, που θα χρειάζονται σε διαστημικές πτήσεις. Αν αυτό όντως συμβεί, τότε οι διαστημικές πτήσεις θα γίνουν φθηνότερες στο μέλλον.
Ο πρώτος 3D-εκτυπωτής αναμένεται να ταξιδέψει στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό με το επόμενο φορτίο που θα μεταφέρει η ιδιωτική εταιρεία SpaceX με τον πύραυλο «Φάλκον» 9 και τη ρομποτική κάψουλα «Ντράγκον», αν και ακριβής ημερομηνία δεν έχει δοθεί ακόμη.
Οι μηχανικοί της NASA εκτύπωσαν ήδη ορισμένα αντικείμενα με τον συγκεκριμένο εκτυπωτή στη Γη και θα εκτυπώσουν ακριβώς τα ίδια στο διάστημα, έτσι ώστε μετά να τα συγκρίνουν για να δουν κατά πόσο επηρεάζεται η παραγωγή/εκτύπωση σε διαστημικές συνθήκες μικροβαρύτητας. Συνολικά, ο εκτυπωτής θα τυπώσει σε πρώτη φάση 21 εργαλεία και εξαρτήματα, που θα μεταφερθούν στη Γη για εξονυχιστική ανάλυση από τους μηχανικούς.
Αν όλα πάνε καλά, σχεδιάζεται η μόνιμη εγκατάσταση και χρήση ενός τρισδιάστατου εκτυπωτή στο διάστημα. Μάλιστα συζητείται να δοθεί σε κάθε ενδιαφερόμενο η δυνατότητα, μετά από σχετική αίτηση, να δίνει παραγγελίες εκτύπωσης στο διάστημα με το εν λόγω μηχάνημα.
news.gr
Η εργασία εξ αποστάσεως είναι πραγματικότητα και διευρύνεται ολοένα και περισσότερο. Όμως ο χώρος του σπιτιού ίσως να μην σας επιτρέπει να συγκεντρωθείτε απόλυτα, ενώ η υπερβολικά μεγάλη σιωπή μπορεί να σας απομονώσει και να σας κουράσει ψυχικά.
Γι’ αυτό και είναι ιδιαίτερα σημαντικό να βελτιστοποιήσετε το γραφείο σας στο σπίτι ώστε να μεγιστοποιήσετε την παραγωγικότητά σας:
Καταρχήν, διαλέξτε ένα μέρος στο διαμέρισμά σας που να ταιριάζει με την προσωπικότητα και το στυλ εργασίας σας. Στη συνέχεια, προσπαθήστε να εξαφανίσετε οτιδήποτε δεν σχετίζεται με τη δουλειά. Προσωπικά αντικείμενα, όπως περιοδικά ή κονσόλες βιντεο-παιχνιδιών μπορούν να διασπάσουν την προσοχή σας.
Αν πρέπει να ερεθίσετε τη δημιουργικότητά σας, βρείτε μια θέση κοντά σε παράθυρα που επιτρέπουν την είσοδο φυσικού φωτισμού. Το φυσικό φως σας κρατά σε φόρμα και σας δίνει ενέργεια, βελτιώνοντας την εργασιακή σας απόδοση.
Η διακόσμηση του χώρου επηρεάζει την παραγωγικότητα. Τα φυτά στο γραφείο μπορούν να σας κάνουν πιο παραγωγικούς, ενώ βοηθούν και στη μείωση του διαδικτύου.
Δεν χρειάζεται καν να αναφέρουμε ότι απαιτείται να εγκαταστήσετε μια ταχύτατη σύνδεση στο διαδίκτυο. Και εάν η ασύρματη σύνδεση «σέρνεται», καλό είναι να επενδύσετε στην αγορά ενός καλωδίου Ethernet. Αν ο υπολογιστής σας δεν έχει είσοδο για Ethernet, τότε μπορείτε να αγοράσετε μια επέκταση.
Προσπαθήστε να οργανώσετε το χώρο σας σε ένα γραφείο που να έχει χώρο για τουλάχιστον δύο οθόνες. Αν χρησιμοποιείτε τακτικά email ενώ δουλεύετε, τότε η δεύτερη οθόνη θα κάνει όλη τη διαφορά. Κι αν θέλετε να παρακολουθείτε ολόκληρο το διαδίκτυο, τότε ίσως χρειάζεστε και μια τρίτη οθόνη!
Προφανώς, αν δεν αντέχετε τη σιωπή, ίσως θα πρέπει να σκεφθείτε την προμήθεια ενός καλού ζεύγους ηχείων.
Σκεφθείτε επίσης την ιδέα να εγκαταστήσετε κάποιους έξυπνους αισθητήρες με τους οποίους θα μπορείτε να ελέγχετε τον κλιματισμό και τον φωτισμό απευθείας από το γραφείο σας. Θα μπορούσατε να συνδέσετε έως και την κλειδαριά της εξώπορτας, έτσι ώστε να ανοίγετε στον πιτσαδόρο χωρίς καν να χρειάζεται να σηκωθείτε από την καρέκλα σας.
aftodioikisi.gr
Τρεις μεταρρυθμίσεις πρόκειται να αλλάξουν συθέμελα τη λειτουργία του Δημοσίου. Συγκεκριμένα, αναμένεται η θεσμοθέτηση Ενιαίου Μισθολογίου, η σύνδεση μισθού- παραγωγικότητας και η καθιέρωση μόνιμου μηχανισμού κινητικότητας.
Οι σαρωτικές αυτές αλλαγές που προετοιμάζει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης αλλάζουν τα πάντα στις αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων, στις μετατάξεις αλλά και στην αξιολόγηση του προσωπικού από το 2015.
Επιπλέον, η σύνδεση του μισθού με την παραγωγικότητα σηματοδοτεί την επαναφορά του 13ου μισθού ως ετήσιου μπόνους μόνο για τους παραγωγικούς υπαλλήλους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αντώνης Σαμαράς στην πρώτη συνεδρίαση του νέου Υπουργικού Συμβουλίου έδωσε έμφαση στην επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων στο Δημόσιο.
Πηγή: Έθνος

Το στρες αναμφισβήτητα αποτελεί τη μάστιγα της εποχής. Ακόμα και οι πιο «ψύχραιμοι» πλέον έχουν αρχίσει να καταβάλλονται από υπερβολικό άγχος, που εκδηλώνεται ακόμα και με κρίσεις πανικού.

Τόσο οι ρυθμοί όσο και οι απαιτήσεις της συγχρονης ζωής είναι τέτοιοι που το άγχος είναι αναπόφευκτο κακό.. Πέρα από το γεγονός, ότι το έντονο στρες τεκμηριωμένα, ίσως να είναι και το πιο βασικό αίτιο σοβαρότατων και άκρως επικίνδυνων ασθενειών, παράλληλα μας στερεί την ξεννοιάσια και την πραγματική απόλαυση της ζωής. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να προφυλαχθούμε αρκεί να δώσουμε στον εαυτό μας την ευκαιρία να αναπνεύσει. Ιδού κάποιες πολύτιμες συμβουλές!
- Επιτρέψτε ή μάλλον επιβάλλετε στον εαυτό σας κάποιες στιγμές να μην κάνει απολύτως τίποτα!
Ακούγεται αρκετά εύκολο όμως στην πράξη ίσως και να μην είναι. Δοκιμάστε να το εφαρμόσετε τώρα! Καθίστε και απολαύστε την ηρεμία του να μην κάνεις και να μη σκέφτεσαι τίποτα. Καθαρίστε το μυαλό σας από τις σκέψεις και απλά χαλαρώστε στον καναπέ. Προσπαθήστε να αφιερώνετε έστω και δέκα λεπτά την ημέρα για τη δική σας αποφόρτιση. Σύντομα, θα συνειδητοποιήσετε ότι αυτή η ηρεμία θα σας ακολουθεί και κάποιες άλλες στιγμές της ημέρας!
- Απολαύστε ήρεμη μουσική
Έχετε ανάγκη από έμπνευση; Βάλτε το αγαπημένο σας cd! Έρευνες έχουν δείξει, ότι η μουσική βοηθάει στην επιβράδυνση του καρδιακού ρυθμού και στη μείωση της αρτηριακής πίεσης.
- Σταματήστε να κοιτάτε το ρολόι
Η σκληρή καθημερινότητα, δεν παραλείπει να μας υπενθυμίζει κάθε στιγμή και κάθε λεπτό, ότι ο χρόνος που έχουμε στη διάθεση μας, προκειμένου να καταφέρουμε όσα θέλουμε ή όσα «πρέπει», είναι περιορισμένος. Το γεγονός αυτό, μας φορτίζει με άγχος και πίεση. Η μόνιμη ερώτηση που βασανίζει τις σκέψεις και το μυαλό όλων μας, είναι αν τελικά θα προλάβουμε.. Προσπαθήστε να αποβάλλετε αυτή την πίεση, περιόριζοντας τον αριθμό των ρολογιών που έχετε στο σπίτι ή στον εργασιακό σας χώρο.
- Υιοθετήστε παραδοσιακές συνήθειες!
Ξεκινήστε να εφαρμόζετε όλα όσα σας έμαθε η γιαγιά. Είτε αυτό είναι να φυτεύετε βότανα σε γλάστρες, είτε να φτιάχνετε με παραδοσιακή συνταγή, μια πίττα της αρεσκείας σας. Το κέντημα και το ράψιμο αποτελούν επίσης αγχολυτικές ιδέες. Στην πορεία θα διαπιστώσετε ότι οι παραδοσιακές αυτές συνήθειες, εξισορροπούν τους πυρετώδεις ρυθμούς της καθημερινότητας σας.
- Να μιλάτε αργά
Σίγουρα αν αρχίσετε να σκέφτεστε λίγο παραπάνω πριν μιλήσετε και αν υιοθετήσετε έναν ρυθμό ομιλίας πιο αργό, θα δείτε θεαματικά αποτελέσματα και στον τρόπο που λειτουργεί το μυαλό σας. Η αργή ομιλία, αποτελεί ουσιαστικά τρικ για το μυαλό που μπαίνει και αυτό σε πιο ήρεμους ρυθμούς, εξουδετερώνοντας την ένταση και τον πανικό. Προσέξτε μόνο μην το παρακάνετε!
- Καταπολεμήστε την τελειοθηρία
Η διαρκής υπερπροσπάθεια για την επιτεύξη της απόλυτης τελειότητας στα πάντα, εκτοξεύει το στρες στα ύψη. Από τη στιγμή που κάνετε το καλύτερο που μπορείτε σε όλους τους τομείς της ζωής σας, θα πρέπει να είστε ικανοποιημένοι. Μην αυτομαστιγώνεστε για λάθη και ψεγάδια. Μην τιμωρείτε τον εαυτό σας και μην υπερβαίνετε τα όρια των αντοχών σας.
- Οργανωθείτε
Bάλτε σε τάξη τις υποχρεώσεις και τις σκέψεις σας. Φτιάξτε λίστες με όλες σας τις εκρεμμότητες και όλα όσα πρέπει να κάνετε. Μην είστε αναβλητικοί γιατί οι υποχρεώσεις συσσωρεύονται και μετατρέπονται σε χάος. Αν κάτι σας φαντάζει τεράστιο και ακατόρθωτο, σπάστε το σε μικρούς πιο εύκολους στόχους. Μη διστάζετε να ζητάτε βοήθεια όταν νιώθετε ότι πραγματικά την έχετε ανάγκη.
Πηγή: Aγγλικό περιοδικό “Reader’s Digest” τεύχος Νοεμβρίου 2013

Το Grey's Anatomy, η σειρά που αγαπήθηκε όσο λίγες από το κοινό σ’ όλο τον κόσμο, καθήλωσε εκατομμύρια τηλεθεατές και έγινε παγκόσμια μανία, έρχεται και πάλι με τον 8ο κύκλο στον ΑΝΤ1.

Σε αυτόν τον κύκλο, θα παρακολουθήσουμε τη Μέρεντιθ να προσπαθεί με κάθε τρόπο να κρατήσει τον Ντέρεκ στη ζωή της, ενώ την ίδια στιγμή να κινδυνεύει να χάσει τη μικρή Ζόλα, αλλά και τη δουλειά της στην κλινική. Η Κριστίνα από την άλλη, ακροβατεί μεταξύ της μητρότητας και της επαγγελματικής καταξίωσης στο νοσοκομείο. Τι από τα δύο θα αποδειχθεί σημαντικότερο για αυτήν; Όσο για τους υπόλοιπους πρωταγωνιστές, η ένταση, η αγωνία, οι έρωτες, τα πάθη, ο πόνος, η απώλεια, η επιτυχία, η αποτυχία, η προδοσία, η φιλία, η αγάπη, η αφοσίωση, τα διλήμματα, οι χαρές, έρχονται για να φέρουν τα πάνω-κάτω στη ζωή τους!
Μείνετε συντονισμένοι, ο 8ος κύκλος του Grey's Anatomy θα κάνει την καρδιά σας να χτυπήσει δυνατά, από τις 16 Ιουνίου στις 23:15. Και στη συνέχεια; Ο 9ος κύκλος θα προβληθεί σε Α’ Τηλεοπτική μετάδοση στον ΑΝΤ1.
news.gr
Εως και τρία νούμερα μικρότερα παπούτσια φορούν οι περισσότεροι ενήλικοι χωρίς να το γνωρίζουν. Αυτό συμβαίνει επειδή τα τελευταία 40 χρόνια το μέσο πόδι έχει μεγαλώσει έως και δύο εκατοστά. Το αποτέλεσμα της έρευνας προκάλεσε εντύπωση ακόμη και στους επιστήμονες, καθώς μέχρι σήμερα ήταν γνωστό πως η ανάπτυξη του ποδιού, όπως και του ύψους, σταματά στην ηλικία των 20 ετών. «Αν δεν φοράμε το σωστό νούμερο παπούτσι, θα παρουσιαστούν σοβαρά προβλήματα υγείας» επισημαίνουν έλληνες και ξένοι ειδικοί.
Δεν είναι καθόλου εύκολο να συνειδητοποιήσεις ότι το πόδι σου μεγάλωσε. Διότι μέχρι σήμερα ήταν φυσικό τα καινούργια παπούτσια να είναι κάπως στενά. Να μη φεύγει πρώτα το παπούτσι και μετά το πόδι σου τη στιγμή που το δοκιμάζεις, ακόμη και αν δεν έχεις δέσει το κορδόνι. Οπως επίσης ήταν φυσικό να χρησιμοποιούμε καλαπόδι για να κρατάει τα υποδήματα ανοιχτά και σε φόρμα. Το μόνο που δεν θεωρούσαμε φυσιολογικό είναι να μεγαλώσει το πόδι. «Γνωρίζαμε ότι στις γυναίκες, μετά την ηλικία των 50, το πόδι γίνεται πιο φαρδύ, δηλαδή πλαταίνει. Αυτό σημαίνει ότι χρειάζονται μεγαλύτερο νούμερο παπούτσι, αλλά δεν θα μπορούσαν να σκεφτούν ότι πρέπει να αλλάξουν νούμερο σε αυτή την ηλικία. Πρέπει, όμως, να ενημερωθούν και να το κάνουν», εξηγεί ο Θανάσης Κουκάκης, ορθοπεδικός - χειρουργός στο ΝΙΜΤΣ.
Η μελέτη έγινε από το Κολέγιο Ποδιατρικής του Λονδίνου και, όπως προέκυψε, το φαινόμενο δεν αφορά μόνο μία γενιά. Οι επιστήμονες ανέλυσαν τα δεδομένα 2.000 ενηλίκων και βρήκαν ότι στο 26% των ανδρών και στο 41% των γυναικών το μέγεθος της πατούσας αυξήθηκε κατά τη διάρκεια της ενήλικης ζωής τους. Μάλιστα, οι περισσότεροι από αυτούς δήλωσαν ότι το πόδι τους μεγάλωσε σε πλάτος και όχι σε μήκος, αλλά κυρίως λόγω της αύξησης βάρους. «Στις περισσότερες περιπτώσεις ανθρώπων που παίρνουν βάρος το πόδι απλώνει, φαρδαίνει δηλαδή και χρειάζονται μεγαλύτερο νούμερο παπούτσι. Δεν είναι απαραίτητο να μακρύνει η πατούσα» λέει ο κ. Κουκάκης.

Η σωστή επιλογή. Αυτό σημαίνει πως όταν αγοράζουμε καινούργια παπούτσια θα πρέπει να μην έχουμε ως βασικό κριτήριο για την επιλογή μας την κλασική κίνηση που κάνουμε ακουμπώντας με το χέρι τη μύτη του ποδιού και για να δούμε πόσο κοντά στο παπούτσι είναι το μεγάλο δάχτυλο. Πρέπει να φοράμε και τα δύο παπούτσια, να τα δένουμε και να τα αισθανόμαστε άνετα όταν τα δοκιμάζουμε στο κατάστημα. Οπως τονίζουν οι επιστήμονες, το θέμα δεν αφορά την εξελικτική πορεία του ανθρώπινου είδους και δεν μπορούν ακόμη να προσδιορίσουν για ποιους λόγους συνέβη. Και μπορεί τελικά το πόδι να ζορίζεται και να προσαρμόζεται στα στενά παπούτσια, όμως αντιδρά: πρήζεται, δημιουργεί κότσι, παρουσιάζει αγγειακά προβλήματα, σκλήρυνση του δέρματος, κάλους, φαγούρα κ.ά.
Ετσι, πολλοί είναι οι άνθρωποι που προκαλούν εν αγνοία τους προβλήματα στα πόδια τους, καθώς δεν συνειδητοποιούν ότι ακόμη και μετά την ηλικία των 20 ετών θα πρέπει να ελέγχουν, κάθε φορά που αγοράζουν καινούργια παπούτσια, το νούμερό τους.
Μια απλή λύση που προτείνουν οι ειδικοί είναι να μετράμε το μέγεθος της πατούσας μας κάθε πέντε χρόνια, καθώς σήμερα μόνο ένας στους έξι ανθρώπους γνωρίζει πόσα εκατοστά είναι η πατούσα του, ενώ οι ειδικοί υπολογίζουν ότι είναι αρκετοί αυτοί που φορούν δύο νούμερα μικρότερο παπούτσι ακόμη και για 50 χρόνια!

Δεν μεγαλώνει μόνο η πατούσα
Μέχρι σήμερα είναι γνωστό ότι τα περισσότερα όργανα του ανθρώπινου σώματος μεγαλώνουν με την πρόοδο της ηλικίας. Οχι βέβαια με την ταχύτητα που μεγαλώνουν κατά την περίοδο της ανάπτυξης. Τρία από τα όργανα που δεν σταματούν ποτέ να αναπτύσσονται είναι το δέρμα, η μύτη και τα αφτιά. Δεν είναι τυχαίο ότι όσο περισσότερο μεγαλώνουμε, τόσο χοντραίνει η μύτη μας και... κρεμάει το πτερύγιο του αφτιού.
tanea.gr

Η  φημισμένη για τα δαντελωτά της ακρογιάλια Μήλος, ανακηρύχθηκε «ιερό νησί» καθώς φιλοξενεί το μοναδικό πρωτοχριστιανικό μνημείο των κατακομβών.

«Πρόκειται για μια σημαντική στιγμή όχι μόνο για τη Μήλο και τις Κυκλάδες, αλλά και για όλη την Ελλάδα, καθώς οι κατακόμβες της Μήλου, αυτό το ανεκτίμητης αξίας πρωτοχριστιανικό μνημείο, καθιερώνει το νησί σε παγκόσμιο Προσκυνηματικό Κέντρο και ενισχύει την εικόνα της χώρας μας ως εστία διεθνούς πνευματικής ακτινοβολίας» δήλωσε μεταξύ άλλων ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, ο οποίος παρευρίσκεται στις κατανυκτικές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται χθες και σήμερα στη Μήλο, παρουσία του αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, για την επίσημη ανακήρυξή της ως «Ιεράς Νήσου».

Παλαιοχριστιανικές κατακόμβες

Οι κατακόμβες είναι σκαμμένες σε ηφαιστειακό έδαφος και αποτελούν ένα από τα αξιοθέατα του νησιού. Είναι το μεγάλο κοινοτικό νεκροταφείο των πρώτων χριστιανικών χρόνων στη Μήλο. Ανακαλύφθηκαν από αρχαιοκάπηλους και έγιναν γνωστές μετά τη σύλησή τους, το 1840. Είναι τρεις και, μαζί με πέντε διαδρόμους και ένα νεκρικό θάλαμο, αποτελούν ένα δαιδαλώδες σύστημα συνολικού σημερινού μήκους 185 μέτρων. Είχαν εισόδους στο εξωτερικό περιβάλλον, αλλά σήμερα λειτουργεί μόνο μία, αυτή της δεύτερης κατακόμβης ή των «Πρεσβυτέρων», απ' όπου μπορεί να εισέλθει ο επισκέπτης.

Στο εσωτερικό τους, δεξιά και αριστερά επάνω στους τοίχους, υπάρχουν τα «αρκοσόλια» (σκαμμένες αψίδες),  όπου μέσα σ' αυτά, καθώς και στο πάτωμα, ανοίγονταν οι τάφοι. Aρκοσόλια σήμερα σώζονται 126 (Πετροχείλου, 1972) και υπολογίζεται ότι έχουν ταφεί μερικές χιλιάδες νεκρών. Σε κάθε τάφο υπήρχε λυχνάρι, ενώ σήμερα έχουν τοποθετηθεί ηλεκτρικοί λαμπτήρες που φωτίζουν το χώρο διακριτικά και δημιουργούν την ατμόσφαιρα εκείνων των χρόνων.

Στους τάφους των πιο διακεκριμένων προσώπων ζωγράφιζαν χριστιανικά σύμβολα ή χάραζαν επιγραφές. Τέτοια είδαν και μελέτησαν οι Ross (1843) και Σωτηρίου (1927), αλλά με την πάροδο των χρόνων τα περισσότερα καταστράφηκαν.
Μια τέτοια επιγραφή μπορεί να δει ο σημερινός επισκέπτης στη δεύτερη κατακόμβη, στο 6ο αρκοσόλιο δεξιά. Είναι η επιγραφή των «Πρεσβυτέρων», απ' όπου και το όνομά της. Ακόμα, στην ίδια κατακόμβη, στη μέση περίπου, υπάρχει ένας τάφος σκαμμένος στο βράχο υπό μορφή σαρκοφάγου. Πιστεύεται ότι είχε ταφεί σ' αυτόν ένας από τους πρώτους μάρτυρες της χριστιανοσύνης και ακόμα ότι οι πρώτοι χριστιανοί τον χρησιμοποιούσαν ως Aγία Tράπεζα στις λειτουργίες τους, όπως αποδεικνύεται από το κομμάτι του πετρώματος, που έχει αφεθεί στη θέση του στο μέσο περίπου της στοάς Β΄. Από τις βάσεις που βρέθηκαν στα τέσσερα άκρα κατά την έρευνα του 1928, υποθέτουμε ότι πάνω από την Τράπεζα, υπήρχε αρχικά «κιβώριο».

Το αρχαιότερο μνημείο της χριστιανοσύνης

Το 2009, η Ιερά Σύνοδος ανακήρυξε τη Μήλο ως ιερό νησί, μιας και οι κατακόμβες αποτελούν το αρχαιότερο μνημείο της χριστιανοσύνης. Ήταν ο πρώτος τόπος συγκέντρωσης των πρώτων Χριστιανών και το πρώτο κοινοτικό νεκροταφείο στα τέλη του 2ου μ.Χ. αιώνα. Οι κατακόμβες της Μήλου είναι μοναδικές σε μέγεθος σε όλο τον Ελλαδικό χώρο και από τα πιο γνωστά και αξιόλογα Χριστιανικά μνημεία παγκοσμίως, μαζί με τις κατακόμβες της Ρώμης και των Αγίων Τόπων.​

naftemporiki.gr
Τα λόγια είναι περιττά για το μήνυμα που βρίσκεται σε τοίχο μεγάλου δρόμου της Θεσσαλονίκης:


aftodioikisi.gr
Τις  8.000 έχουν φτάσει μέχρι σήμερα οι απολύσεις από το χώρο του Δημοσίου και συγκεκριμένα:
  • 2.500 από την  ΕΡΤ
  •  1.000 περιπτώσεις μέσω πειθαρχικών συμβουλίων ή για λόγους υγείας
  • 1.500 σχολικοί φύλακες
  • 2.500 ιατροί του πρώην ΕΟΠΥΥ που δεν αποδέχθηκαν την αποκλειστική απασχόληση
  •  200 περίπου δημοτικοί αστυνομικοί.
Οι απαιτήσεις της τρόικας όμως δεν σταματούν εδώ, καθώς μέχρι το τέλος του 2014 θα πρέπει να γίνουν 7000 επιπλέον απολύσεις.
Ο προγραμματισμός των απολύσεων μέχρι το τέλος του έτους περιλαμβάνει:
  • 500 απολύσεις από τους διοικητικούς των πανεπιστημίων
  • 2000 απολύσεις από τις υπόλοιπες ειδικότητες σε διαθεσιμότητα
  • 1000 απολύσεις από τον περιορισμό του προσωπικού σε εταιρείες και οργανισμούς, κυρίως των υπουργείων Μεταφορών και Αγροτικής Ανάπτυξης
  • Όσες απολύσεις προκύψουν από τον έλεγχο για παράνομες μετατροπές συμβάσεων και πλαστά πιστοποιητικά.
Είναι προφανές ότι τα νούμερα αυτά βρίσκονται μακριά από τα ζητούμενα της τρόικας. Ωστόσο, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης εκτιμά πως αν φτάσει κοντά στον στόχο, τότε θα μπορέσει να πείσει την τρόικα να συμπεριλάβει στις απολύσεις και όσους συμβασιούχους αποχώρησαν μετά τη διακοπή των προσωρινών διαταγών, βάσει των οποίων παρέμεναν στο Δημόσιο.
aftodioikisi.gr
Θα πληρώνατε ποτέ 240 ευρώ για... παγάκια; Κι όμως φαίνεται πώς υπάρχουν πολλοί που το κάνουν, αφού η εταιρεία Glace Luxury Ice με έδρα την Καλιφόρνια κάνει χρυσές δουλειές.
Σύμφωνα με την εταιρεία, τα υπερδιάφανα, χειροποίητα παγάκια της που βγαίνουν σε ακριβές σχήμα κύβου ή σφαίρας λαξεύονται από μεγάλα κομμάτια πάγου και δεν περιλαμβάνουν τις δυνητικά επικίνδυνες ουσίες που πιθανά να έχει το νερό της βρύσης και οι οποίες αλλοιώνουν τη γεύση του ποτού σας.
Ωστόσο η πολυτέλεια έχει και αντίτιμο, αφού μία πενηντάδα από αυτά τα εκπληκτικά παγάκια στοιχίζει 240 ευρώ.


Κάθε εποχή έχει τα μεγάλα της προβλήματα. Στο παρελθόν είχαμε δύσκολες μεταφορές αγαθών, ανεπαρκείς τηλεπικοινωνίες, υψηλή θνησιμότητα. Σήμερα αυτά έχουν λυθεί, τουλάχιστον στον ανεπτυγμένο κόσμο, και νέα προβλήματα και ανεπάρκειες έχουν κάνει επιτακτική τη λύση τους.
Ποιος θα κάνει την ηλιακή ενέργεια φθηνή; Πώς θα αποκτήσουν προσιτή πρόσβαση στο Internet οι απομακρυσμένες περιοχές; Πώς θα χάσουμε βάρος με ένα χάπι; Υπάρχει τρόπος να αφαλατώνουμε εύκολα και γρήγορα το θαλασσινό νερό;
Οι μεγάλες καινοτομίες κάνουν, σχεδόν κατά κανόνα, πλούσιους εκείνους που τις επινοούν ή τις εφαρμόζουν (πολλές φορές δεν είναι οι ίδιοι).
Χιλιάδες επιστήμονες και ερευνητικά εργαστήρια προσπαθούν να δώσουν λύσεις που θα αλλάξουν τον κόσμο και θα φέρουν απίστευτο πλούτο και δόξα σε όποιον τα καταφέρει.

  Internet παντού
Το καλό είναι πως εταιρείες που έχουν συμφέρον από την εξάπλωση του Internet εργάζονται πυρετωδώς προς αυτή την κατεύθυνση. Η Google σχεδιάζει να το επιτύχει με τεράστια αερόστατα γύρω από τη Γη. Η Facebook ποντάρει στη χρήση drones και δορυφόρων. Όποιος προλάβει πρώτος θα έχει τόσο το πλεονέκτημα όσο και τα έσοδα που θα σημαίνει η «ενοικίαση» των ματιών δισεκατομμυρίων χρηστών σε διαφημιζόμενους.

  Ασύρματο ρεύμα
Είναι από τα δημοφιλέστερα πεδία ερευνών και αυτό που θα αλλάξει άρδην τη ζωή μας εφόσον εφαρμοστεί. Λύσεις υπάρχουν ήδη, αλλά αφορούν μόνο τη φόρτιση των κινητών μας σε μια συγκεκριμένη επιφάνεια. Στόχος των ερευνητών και των εταιρειών είναι ένα σπίτι χωρίς καλώδια όπου οι συσκευές απλώς θα δουλεύουν, το ηλεκτρικό αυτοκίνητο θα φορτίζεται ενώ είναι παρκαρισμένο στο γκαράζ κ.λπ.

  Φθηνή ηλιακή ενέργεια
Τα αποδοτικά φωτοβολταϊκά είναι πανάκριβα, τα φθηνά είναι ανεπαρκή και όλοι ψάχνουν να βρουν την ιδανική ισορροπία. Αυστραλοί ερευνητές ανακοίνωσαν πρόσφατα πως κυψέλες βασισμένες στο ορυκτό περοβσκίτη (οξείδιο του ασβεστίου και του τιτανίου) μπορούν να μειώσουν το κόστος και να αυξήσουν την απόδοση κατά 75%.
Δείτε κι άλλες ιδέες... ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων εδώ
news247.gr
Είναι πολύ δύσκολο να μιλήσουμε για τα αίτια μιας διατροφικής συμπεριφοράς η οποία εμφανίζει ιδιαίτερες διαφοροποιήσεις από άτομο σε άτομο.
Ας δούμε αρχικά ποιες μπορεί να είναι οι καταστάσεις ή τα χαρακτηριστικά που μπορεί να οδηγήσουν στην εκδήλωση υπερφαγίας. Σημειώνουμε ότι κάποιος μπορεί να διακατέχεται από μία από αυτές τις καταστάσεις ή από συνδυασμό μερικών από αυτές.
Βιολογικά αίτια:
ενδέχεται να εμφανίζεται διαταραχή στην έκκριση συγκεκριμένων νευροδιαβιβαστών ή ορμονών που σχετίζονται με τον έλεγχο της παρόρμησης, την κατάθλιψη, τη ρύθμιση της πείνας ή του κορεσμού.
Ψυχοσυναισθηματικά αίτια:
-αυτοεκτίμηση: ενδέχεται να παρατηρείται χαμηλή αυτοεκτίμηση, που οδηγεί σε μειωμένη ικανότητα λήψης αποφάσεων και αυτοπειθαρχίας.
-δυσκολία στη συναισθηματική έκφραση: ενδέχεται το άτομο να μην έχει μάθει να αναγνωρίζει, να εκφράζει και/ή να αντιμετωπίζει τα συναισθήματά του και να προσπαθεί να τα εκφράσει μέσω διατροφικών συμπεριφορών (π.χ. τρώει από άγχος, επειδή δεν μπορεί να αντιμετωπίσει το άγχος του).

Πηγή: boro.gr

Μία εντυπωσιακή ψηφιακή περιήγηση στον Παρθενώνα δημιούργησαν ρώσοι φωτογράφοι, Στόχος του project, όσοι δεν έχουν τη δυνατότητα να έρθουν στην Αθήνα, να χαρούν μία βόλτα στην Ακρόπολη.
Η εφαρμογή προσφέρει θέα από κάθε γωνία της Ακρόπολης, με πανοραμικές φωτογραφίες και υπόκρουση Μίκη Θεοδωράκη, με το γνωστό σε όλον τον κόσμο «συρτάκι» από τον «Ζορμπά».
Επίσης ο «επισκέπτης» της εφαρμογής μπορεί να απολαύσει θέα στο Λεκανοπέδιο Αττικής, το οποίο από ψηλά είναι σαφώς ομορφότερο…
Σημειώνεται ότι η ομάδα από το AirPano.ru έχει δημιουργήσει ανάλογες ψηφιακές διαδραστικές φωτογραφίες και από άλλα σημαντικά μνημεία.
Δείτε την εφαρμογή ΕΔΩ
aftodioikisi.gr
Στόχος; Να επανεφεύρουμε τον υπολογιστή, τόσο σε αρχιτεκτονική υλικού όσο και λογισμικού. Αυτό είναι ό, τι η Hewlett-Packard προσπαθεί να κάνει.
Μιλώντας στο Συνέδριο της HP στο Λας Βέγκας, ο CEO Meg Whitman εξήγησε τους λόγους που η HP ξεκίνησε ένα πρόγραμμα για να αναθεωρήσουμε πλήρως τα όσα γνωρίζαμε για τον υπολογιστή.
"Η αύξηση του όγκου των δεδομένων από το cloud computing, το Διαδίκτυο, τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας έχουν δημιουργήσει ανεξέλεγκτες ποσότητες δεδομένων και μια νέα αρχιτεκτονική υπολογιστών που είναι απαραίτητη", είπε ο Whitman.
"Έχουμε χρησιμοποιήσει την ίδια αρχιτεκτονική και είναι η ίδια εδώ και δεκαετίες", δήλωσε ο CTO της HP, Martin Fink, ο οποίος επίσης μίλησε στο συνέδριο.

Ενενήντα τοις εκατό του το λειτουργικού συστήματος και οι επεξεργαστές το κάνουν να "είναι απλά το ανακάτεμα των δεδομένων μεταξύ των διαφόρων επιπέδων αποθήκευσης", είπε. Για παράδειγμα, μπορεί κανείς να πάρει στοιχεία από pokey σκληρούς δίσκους για ταχύτερη μνήμη.
Η απάντηση της ΗΡ είναι το 'The Machine', ένα νέο σχέδιο πληροφορικής που χτίστηκε από το μηδέν. Επεξεργαστές που έχουν εξειδικευτεί για ένα συγκεκριμένο φόρτο εργασίας.
Διαθέτουν μία μεγάλη ενιαία δεξαμενή καθολικής μνήμης, η οποία εξαλείφει την ανάγκη για ξεχωριστή μνήμη και την αποθήκευση κατά βαθμίδες.
Η HP προσπαθεί στην πραγματικότητα να συνδυάσει την ταχύτητα της DRAM και της μνήμης αποθήκευσης flash,κάνοντας ένα πράγμα, το memristor, σύμφωνα με τον Fink.
"Αυτό θα μας επιτρέψει να αντιμετωπίσουμε τεράστια, ογκώδη σύνολα δεδομένων", δήλωσε ο Fink.
Πηγή: News.gr

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!