Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019


Η Ρωσία ανάμεσα στα πολλά που την χαρακτηρίζουν είναι και το γεγονός, ότι φημίζεται για τη μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να ισχύει πια, αφού η κατανάλωση αλκοόλ μειώθηκε κατα 43% από το 2003, σύμφωνα με έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).
Σύμφωνα με την έκθεση, το ποτό συνέβαλε σε μεγάλο βαθμό στην αύξηση των θανάτων τη δεκαετία του 1990 και στη δημογραφική κρίση που ακολούθησε την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης.
Μάλιστα, φαίνεται ότι η μείωση αυτή στο αλκοόλ συνέβαλε στην αύξηση του προσδόκιμου ζωής, που ανήλθε σε επίπεδο ρεκόρ το 2018, και που πλέον είναι στα 78 έτη για τις γυναίκες και στα 68 για τους άνδρες. Στις αρχές της δεκαετίας του 1990, το προσδόκιμο ζωής για τους άνδρες ήταν τα 57 χρόνια.
Πλέον, οι ενήλικες στη Ρωσία πίνουν στο εξής λιγότερο αλκοόλ κατά μέσο όρο σε σχέση με τη Γαλλία και τη Γερμανία. Τέλος, αξιοσημείωτο είναι πως η Μόσχα ξεκίνησε από πρόσφατα ακόμη αυστηρότερα μέτρα για το κάπνισμα και το απαγόρευσε ακόμη και στο μπαλκόνι.

«Είναι ένα από τα όνειρά μου να δω από πολύ ψηλά, από πολύ μακριά τη γη, να νιώσω κοντά στο Θεό» τόνισε ο Γιώργος Τράγκας μιλώντας στην εκπομπή «Έλα χαμογέλα».
Ο Γιώργος Τράγκας, που πρόσφατα ανανέωσε τους όρκους με τη σύζυγο του στο Λας Βέγκας, αποκάλυψε πως θέλει να υιοθετήσει δύο παιδάκια από τη Συρία, και παράλληλα αποκάλυψε ότι έχει κάνει αίτηση να ταξιδέψει με το πρώτο τουριστικό διαστημόπλοιο.
«Γεννήθηκα ακριβώς πίσω από το γραφείο του Αλέξη Τσίπρα, εκεί βρισκόταν το γυναικολογικό γραφείο του πατέρα μου. Με κέρδισε στα δικαστήρια ο πατέρας μου. Ο πατέρας μου ήταν γυναικάς και δάσκαλος. Έχω περάσει από 17 ραδιόφωνα, έχω 54 χρόνια καριέρας κι έχω από τα μεγαλύτερα ραδιοφωνικά συμβόλαια στην Ευρώπη. Ήμουν γυναικάς. Σταμάτησα όταν γνώρισα την τρίτη μου γυναίκα, την οποία παντρεύτηκα τρεις φορές. Η γυναίκα μου ήρθε να πιάσει δουλειά στην εφημερίδα που ήμουν διευθυντής» είπε στη συνέντευξή του ο Γιώργος Τράγκας.
Στην ίδια συνέντευξη αποκάλυψε το όνειρό του για το διάστημα «Έχω κάνει αίτηση να ταξιδέψω με το πρώτο τουριστικό διαστημόπλοιο. Και πρόκειται να πάω για εκπαίδευση. Είναι ένα από τα όνειρά μου να δω από πολύ ψηλά, από πολύ μακριά τη γη, να νιώσω κοντά στο Θεό».
Οσον αφορά στην υιοθεσία, τόνισε, «στόχος μου είναι να υιοθετήσω δύο παιδιά από τη Συρία. Είναι δύσκολο, είναι πολύπλοκο. Έχω απευθυνθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες. Θα το καταφέρω κάποια στιγμή», είπε ο Γιώργος Τράγκας.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δέχθηκε σήμερα, Τρίτη, τον ηθοποιό και σκηνοθέτη Τομ Κρουζ για να συζητήσουν τοποθεσίες για γυρίσματα, για τη νέα ταινία του διάσημου πρωταγωνιστή.
Ο Ζελένσκι, που υπήρξε ένας πολύ δημοφιλής ηθοποιός στη χώρα του πριν από την εκλογή του στον προεδρικό θώκο της Ουκρανίας τον Απρίλιο, μίλησε στον αστέρα του Mission Impossible για την εμπειρία του στον κινηματογράφο, σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε η ουκρανική προεδρία.
Στις φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα από το γραφείο του Ουκρανού προέδρου διακρίνεται ο Ζελένσκι να γελάει στο γραφείο του μαζί με τον Τομ Κρουζ, που είναι επίσης χαμογελαστός.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, ο Τομ Κρουζ είπε στον Ζελένσκι ότι «ενδιαφέρεται για τοποθεσίες στην Ουκρανία για τα γυρίσματα μιας από τις νέες ταινίες του» επιβεβαίωσε η προεδρία.

Αρχικά, το πανκ ροκ ήταν στάση ζωής. Ήταν η οργή του απροσάρμοστου νεαρού υπό τους ήχους μιας ηλεκτρικής κιθάρας, ήταν η απέχθεια στην ποπ που βασίλευε τη δεκαετία του 1970. Δεν υπήρχαν πιν απ, στο πανκ.
Αυτό άλλαξε όταν εμφανίστηκε η Ντέμπι Χάρι, η frontwoman των Blondie, η οποία, στα καινούργια απομνημονεύματά της, αναπολεί, όλη εκείνη την εποχή. Το «Face It» είναι ένα post punk μπιζουδάκι που ανταμείβει τους αφοσιωμένους θαυμαστές της. Και ανάμεσα στις παραγράφους υπάρχουν εμβληματικές φωτογραφίες της Ντέμπι που τράβηξαν διάσημοι σαν τον Ρόμπερτ Μέιπλθορπ ή τον Μικ Ροκ.

Ο απερχόμενος πρόεδρος και η νέα πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ο απερχόμενος πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ και ο νέος πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι ζήτησαν την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Βόρειας Μακεδονίας και της Αλβανίας, δηλώνοντας ότι «τώρα είναι η στιγμή να ξεκινήσουμε τις ενταξιακές συνομιλίες και με τις δύο χώρες».
Όπως αναφέρουν στην κοινή τους επιστολή: «τον περασμένο Ιούνιο συμφωνήσαμε να επιτύχουμε μια σαφή και ουσιώδη απόφαση για το άνοιγμα των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με τη Βόρεια Μακεδονία και την Αλβανία το αργότερο μέχρι τον Οκτώβριο του 2019.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται μπροστά σε μια στρατηγική επιλογή. Αν η ΕΕ αποφασίσει τώρα να ξεκινήσει τις ενταξιακές συνομιλίες με τη Βόρεια Μακεδονία και την Αλβανία αυτό θα αποτελεί μια δοκιμασία της ικανότητας της Ένωσης να ανταποκριθεί στις υποσχέσεις της και να κοιτάξει στο μέλλον.
Ο κόσμος μας αλλάζει ραγδαία. Για να μπορέσει η ΕΕ να υποστηρίξει τον διεθνή της ρόλο και να προστατεύσει τα συμφέροντά της, το βήμα προς την ενσωμάτωση αυτών των ευρωπαϊκών χωρών, που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον και έχουν εκπληρώσει τις προϋποθέσεις για την έναρξη της διαδικασίας προσχώρησης, θα συμβάλει σε αυτή την κατεύθυνση.
Η Βόρεια Μακεδονία και η Αλβανία έκαναν αυτό που τους ζητήσαμε να κάνουν. Η επίτευξη αυτού του στόχου απαιτούσε μια σημαντική προσπάθεια από τους πολίτες τους, για τους οποίους η ευρωπαϊκή προοπτική υπήρξε μια μεγάλη πηγή κινήτρου και αποφασιστικότητας», ανέφεραν.
Καταλήγοντας αναφέρουν ότι «δεν υπάρχει εγγύηση επιτυχίας. Θα γίνει πολύ σκληρή δουλειά για τις μεταρρυθμίσεις στην πορεία. Η ιδιότητα μέλους δεν θα γίνει εν μία νυκτί. Και οι δύο χώρες το γνωρίζουν αυτό».
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!