Τετάρτη 13 Απριλίου 2016


Ένας πίνακας που ανακαλύφθηκε πρόσφατα σε σοφίτα σπιτιού της νοτιο-δυτικής Γαλλίας είναι αυθεντικό έργο του Ιταλού ζωγράφου Καραβάτζιο (1571-1610), όπως δήλωσε σήμερα ο εμπειρογνώμων Έρικ Τουρκέν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Παρίσι.
«Αυτό το ιδιαίτερο φως, αυτή η χαρακτηριστική ενέργεια του Καραβάτζιο, χωρίς διορθώσεις, με ένα σίγουρο χέρι, αποδεικνύουν ότι ο πίνακας είναι αυθεντικός», ανέφερε στους δημοσιογράφους ο Έρικ Τουρκέν.
Επί του πίνακα αυτού «θα υπάρξουν περισσότερες διχογνωμίες από ό,τι μελέτες», πρόσθεσε ωστόσο ο εμπειρογνώμων, ορισμένοι συνάδελφοι του οποίου εμφανίζονται πιο δύσπιστοι.
«Ο πίνακας ανακαλύφθηκε από τους ιδιοκτήτες σπιτιού της περιοχής της Τουλούζης, τον Απρίλιο του 2014, όταν άνοιξαν έναν χώρο κάτω από τη στέγη για να επιδιορθώσουν μία διαρροή», εξήγησε ο Τουρκέν.
Στη συνέχεια ο πίνακας πέρασε από έναν εκτιμητή, ο οποίος απευθύνθηκε στο γραφείο του εμπειρογνώμονα.
Το γαλλικό υπουργείο Πολιτισμού αρνήθηκε με απόφασή του της 31ης Μαρτίου να χορηγήσει «πιστοποιητικό εξαγωγής που ζητήθηκε για τον πίνακα, ο οποίος αποδίδεται ενδεχομένως στον Μικελάντζελο Μερίζι, τον επονομαζόμενο «Καραβάτζιο», εν αναμονή του πορίσματος των εμπειρογνωμόνων. Σύμφωνα με το υπουργείο, ο πίνακας πρέπει «να παραμείνει στη Γαλλία ως ένα πολύ σημαντικό δείγμα της σχολής του Καραβάτζιο, η διαδρομή και η ταυτότητα του οποίου μένει να εξακριβωθεί».
naftemporiki.gr

Η Blackberry σχεδιάζει να κυκλοφορήσει δύο mid-range smartphones με Android αυτό το έτος- ένα με φυσικό πληκτρολόγιο (ακολουθώντας την παράδοση της εταιρείας) και ένα με πλήρη οθόνη αφής, δήλωσε στο The National ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Τζον Τσεν. Ωστόσο, δεν έδωσε ακριβή ημερομηνία.
Την προηγούμενη εβδομάδα η Blackberry ανακοίνωσε ότι είχε πουλήσει μόλις 600.000 τηλέφωνα κατά τους τρεις μήνες μέχρι το τέλος του Μαρτίου, πολύ κάτω από τις προβλέψεις των 850.000. Σύμφωνα με το The National, ο Τσεν αρνήθηκε να απαντήσει πόσα Blackberry Priv (το οποίο αποδείχτηκε ότι ήταν πολύ ακριβό για το κοινό στο οποίο απευθυνόταν) είχαν πωληθεί κατά την περίοδο εκείνη. Πάντως, παραδέχτηκε ότι ήταν «υπερβολικά high end» προϊόν, με το κοινό του (εταιρικοί πελάτες) να αποθαρρύνεται από το κόστος (700 δολάρια).
«Πολλοί εταιρικοί πελάτες μας είπαν “θέλω να αγοράσω το τηλέφωνό σας αλλά 700 δολάρια είναι μάλλον πολύ ακριβά για εμένα. Με ενδιαφέρει πιο πολύ μια συσκευή 400 δολαρίων”».
REUTERS/MARK BLINCH
Ο διευθύνων σύμβουλος της Blackberry, Τζον Τσεν.
Στη συνέντευξή του, ο Τσεν επέμεινε ότι η πρόταση της BlackBerry, με ένα «ασφαλές» τηλέφωνο είναι μία που απευθύνεται κυρίως σε εταιρικούς πελάτες. «Είμαστε οι μόνοι που ασφαλίζουν στα αλήθεια το Android, παίρνοντας τα χαρακτηριστικά ασφαλείας του Blackberry για τα οποία μας γνωρίζουν όλοι και κάνοντάς τα πιο προσβάσιμα στην αγορά». Ωστόσο, οι απογοητευτικές πωλήσεις ενίσχυσαν ξανά τις φήμες ότι η BlackBerry ίσως τελικά να αφήσει τον χώρο των κινητών και να επικεντρωθεί στις υπηρεσίες λογισμικού, όπου αναμένει ανάπτυξη 30% μέσα στους προσεχείς 12 μήνες. Ακόμη, αποτελεί νέο πλήγμα για την εταιρεία η ανακοίνωση του Facebook και του WhatsApp τον Μάρτιο ότι θα σταματούσαν τη στήριξη για BB10 (το λειτουργικό της BlackBerry) στις εφαρμογές τους. Ο Τσεν τόνισε ότι, αν και η εταιρεία θα συνεχίσει να βγάζει updates για το ΒΒ10, δεν υπάρχουν σχέδια για κυκλοφορία νέων συσκευών με το λειτουργικό αυτό.

Αν κάποιος έχει βγει στην ανεργία και καπνίζει, ίσως πρέπει να το κόψει για να αυξήσει την πιθανότητα να βρει δουλειά. Αλλά και όταν βρει, κινδυνεύει να πληρώνεται λιγότερο σε σχέση με έναν μη καπνιστή. Αυτό τουλάχιστον δείχνει -για πρώτη φορά διεθνώς- μια νέα μικρή αμερικανική επιστημονική έρευνα, σύμφωνα με την οποία οι καπνιστές παραμένουν χωρίς δουλειά περισσότερο χρόνο σε σχέση με τους μη καπνιστές.
Οι ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Στάνφορντ της Καλιφόρνια, με επικεφαλής την αναπληρώτρια καθηγήτρια Τζούντιθ Προχάσκα, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό του Αμερικανικού Ιατρικού Συλλόγου “JAMA Internal Medicine”, μελέτησαν τις περιπτώσεις 251 ανέργων με μέση ηλικία 48 ετών, από τους οποίους οι 131 ήσαν καπνιστές που κάπνιζαν κατά μέσο όρο 14 τσιγάρα την ημέρα.
Μετά από ένα έτος, μόνο το 27% των καπνιστών είχαν βρει νέα απασχόληση, έναντι 56% των μη καπνιστών. Επιπλέον, ανάμεσα σε όσους βρήκαν δουλειά, οι καπνιστές ήσαν πιο κακοπληρωμένοι, αφού έπαιρναν κατά μέσο όρο πέντε δολάρια την ώρα λιγότερα σε σχέση με τους μη καπνιστές. Αυτό για έναν μέσο εργαζόμενο ισοδυναμεί με απώλεια περίπου 8.300 δολαρίων (7.300 ευρώ) ετησίως.
Μετά από ένα ακριβώς έτος, η μέση πιθανότητα να έχει βρει ξανά δουλειά ένας καπνιστής ήταν 30% μικρότερη έναντι ενός μη καπνιστή. Ενώ σε μεγαλύτερο βάθος χρόνου μετά το έτος, το ποσοστό εύρεσης απασχόλησης ήταν ακόμη 24% μικρότερο μεταξύ των καπνιστών σε σχέση με τους μη καπνιστές.
Προηγούμενες μελέτες είχαν δείξει μια συσχέτιση ανάμεσα στο κάπνισμα και στην ανεργία τόσο στην Ευρώπη, όσο και στις ΗΠΑ. Παρέμενε όμως ασαφές κατά πόσο το κάπνισμα ήταν αιτία ή συνέπεια της ανεργίας (λόγω άγχους). Η νέα μελέτη, σύμφωνα με την Τζούντιθ Προχάσκα τουλάχιστον, γέρνει τη ζυγαριά υπέρ της πρώτης άποψης, δηλαδή ότι το κάπνισμα πράγματι μπορεί να μειώσει την πιθανότητα εύρεσης εργασίας.
Σύμφωνα με την έρευνα, οι καπνιστές άνεργοι είναι κατά μέσο όρο νεότεροι, λιγότερο μορφωμένοι και με χειρότερη υγεία σε σχέση με τους μη καπνιστές ανέργους. Όλα αυτά, κατά τους ερευνητές, μπορεί να επηρεάσουν την ικανότητα κάποιου να βρει δουλειά.
Οι ερευνητές ανέφεραν ότι όσοι κόψουν το κάπνισμα, θα διευκολύνουν σταδιακά τον εαυτό τους για την εύρεση νέας θέσης απασχόλησης. Αρκεί βέβαια να υπάρχουν δουλειές…

Ένα σοκαριστικό περιστατικό συνέβη στην πόλη Forshan, στη Νότια Κίνα, όταν μια έφηβη κοπέλα σκοτώθηκε όταν τη χτύπησε τρένο, γιατί …πόζαρε για μια σέλφι φωτογραφία.
Μάλιστα, την τραγική στιγμή λίγο πριν το δυστύχημα φωτογράφησε ένας τουρίστας, ο οποίος ήταν αυτόπτης μάρτυρας.
Η άτυχη κοπέλα, η οποία ήταν 19 ετών, φαίνεται στην φωτογραφία να στέκεται σχεδόν επάνω στις ράγες του τρένου, φορώντας γαλάζια φούστα και λευκή μπλούζα, ενώ βγάζει μια σέλφι φωτογραφία. Σύμφωνα με μαρτυρίες η κοπέλα αγνόησε τις προειδοποιήσεις όσων ήταν παρόντες, λίγα δευτερόλεπτα πριν τον τραγικό θάνατό της.
Μετά το σοκαριστικό δυστύχημα, ενδέχεται οι τοπικές αρχές να απαγορεύσουν την πρόσβαση των πολιτών σε σημεία τόσο κοντά στις ράγες των τρένων.
Σημειώνουμε πως τα τελευταία χρόνια οι θάνατοι ατόμων, ενώ επιχειρούν να βγάλουν μια σέλφι φωτογραφία έχουν αυξηθεί δραματικά, τόσο στην Κίνα όσο και στον υπόλοιπο κόσμο.

Πολλοί άνθρωποι συνηθίζουν να στρέφουν απότομα τον λαιμό τους προς την μία ή την άλλη κατεύθυνση, ώστε να κάνουν αυτό που είναι γνωστό και ως “κρακ” στον αυχένα. Είναι μια συνήθης κίνηση για να ανακουφίσουν την ένταση στον αυχένα τους.
Ωστόσο, το κρακ στον αυχένα μπορεί να οδηγήσει σε ορισμένες ανεπιθύμητες παρενέργειες όπως πόνος, οστεοαρθρίτιδα και εγκεφαλικό επεισόδιο, αν δεν ξέρετε ακριβώς τι και πώς να το κάνετε.
Το κρακ στον αυχένα παράγει ένα τρίξιμο που ακούγεται παρόμοια με εκείνο που ακούμε όταν κάνουμε αντίστοιχο “κρακ” στις αρθρώσεις των δαχτύλων των χεριών ή σε άλλες αρθρώσεις για την μείωση του στρες. Ο ήχος μπορεί να συνοδεύεται από ένα μια αίσθηση που φέρνει κάποια στιγμιαία ανακούφιση.
Ο λαιμός αποτελείται από επτά αυχενικά οστά, που ονομάζονται σπόνδυλοι και τα οποία υποστηρίζονται από μυς, συνδέσμους και τένοντες. Αυτά παρέχουν την κινητικότητα και την στήριξη στο κεφάλι και τον λαιμό, που μας επιτρέπει να λυγίζουμε, να στρέφουμε και να κινούμαστε χωρίς πίεση. Σε γενικές γραμμές, το κρακ αυτό είναι αβλαβές, αλλά συνοδεύεται από πόνο, θα πρέπει να επικοινωνήσετε άμεσα με τον γιατρό σας.
Από τι προκαλείται ο ήχος
Ένα παχύ υγρό (αρθρικό υγρό) περιβάλλει κάθε μία από τις επτά αρθρώσεις του λαιμού, παρέχοντας λίπανση για να διευκολύνουν τις κινήσεις τους. Αυτό το υγρό περιέχει άζωτο και αέριο διοξείδιο του άνθρακα, το οποίο μπορεί να σχηματίσει φυσαλίδες. Η μετακίνηση των αρθρώσεων του αυχένα αυξάνει την πίεση στις φυσαλίδες και τις κάνει να σκάνε. Αυτή η διαδικασία, που ονομάζεται σπηλαίωση, είναι που παράγει τον χαρακτηριστικό ήχο του “κρακ”.
Τι ισχύει με τους συνδέσμους στο σημείο
Οι σύνδεσμοι υποστηρίζουν μια άρθρωση, όπου συναντώνται δύο ή περισσότερα οστά, παρέχοντας κινητικότητα σε αυτή την άρθρωση. Τα οστά μπορεί να έχουν κάποιες προεξοχές με αποτέλεσμα οι σύνδεσμοι να κολλούν μεταξύ τους καμιά φορά. Όταν κάνετε κρακ στον αυχένα, αυτές οι προεξοχές αποσυνδέονται και πάλι. Όταν υπάρχει ολίσθηση των συνδέσμων από την επιφάνεια μιας προεξοχής οστού, μπορεί να ακούσετε επίσης τον ήχο από “σπάσιμο” του αυχένα.
Πρόβλημα στις αρθρώσεις
Ασθένειες όπως η οστεοπόρωση και η αρθρίτιδα μπορεί να κάνουν τις αρθρώσεις να είναι πιο “τραχιές”. Αυτές οι παθήσεις οδηγούν σε εκφυλιστικές αλλοιώσεις των οστών στο λαιμό που προκαλούν ρωγμές όταν κινούνται.
Η οστεοαρθρίτιδα (ονομάζεται επίσης αυχενική σπονδύλωση) αναπτύσσεται καθώς οι άνθρωποι γερνούν. Μετά την ηλικία των 50 ετών, οι σπογγώδες δίσκοι μεταξύ των αυχενικών σπονδύλων (μεσοσπονδύλιοι δίσκοι) χάνουν την πλαστικότητα και την ικανότητά τους να αποτελούν ένα φυσικό “μαξιλάρι” μεταξύ των οστών. Καθώς οι αυχενικοί σπόνδυλοι και οι σύνδεσμοί τους γίνονται παχύτεροι, πιάνουν περισσότερο χώρο μεταξύ των οστών. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την ακαμψία του αυχένα και τον πόνο, ενώ επίσης οδηγεί σε μικρές ρωγμές στα οστά σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας. Η οστεοαρθρίτιδα μπορεί επίσης να είναι αποτέλεσμα της χρόνιας κακής στάσης του σώματος.
Πιθανές παρενέργειες όταν κάνετε κρακ στον αυχένα
Πόνος στον αυχένα: Το “σπάσιμο” στον αυχένα μπορεί να μειώσει την κινητικότητά του μετά από κάποιο χρονικό διάστημα. Αυτό οφείλεται στην φθορά των χόνδρων που περιβάλλουν τους σπονδύλους, κάτι που οδηγεί σε εκφυλιστικές αλλαγές, οι οποίες είναι χαρακτηριστικές της αρθρίτιδας. Εν τέλει, δημιουργείται φλεγμονή και πόνος στον αυχένα, καθώς η πίεση συσσωρεύεται στα νεύρα.
Οστεοαρθρίτιδα: Το κρακ στον αυχένα ασκεί σημαντική πίεση στις αρθρώσεις της περιοχής, προκαλώντας τους συνδέσμους να τεντώνουν υπερβολικά. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε αστάθεια, η οποία επάγει το σχηματισμό οστικών προεξοχών μεταξύ των σπονδύλων, καθώς το σώμα προσπαθεί να σταθεροποιήσει την άρθρωση. Ωστόσο, αυτό δεν είναι μια φυσιολογική διαδικασία και μπορεί να οδηγήσει σε μόνιμη και μη αναστρέψιμη πάθηση, που ονομάζεται οστεοαρθρίτιδα.
Εγκεφαλικό επεισόδιο: Μελέτες έχουν δείξει ότι τα εγκεφαλικά επεισόδια που συμβαίνουν σε άτομα ηλικίας κάτω των 60 ετών, μπορεί να οφείλονται και σε αυτήν τη συνήθεια, δηλαδή το να κάνουν κρακ στον αυχένα τους. Οι επαναλαμβανόμενες απότομες κινήσεις στον αυχένα μπορεί να προκαλέσουν τραυματισμούς στα αιμοφόρα αγγεία και στις αρτηρίες στον λαιμό. Αυτά τα μικροσκοπικά σκισίματα στις αρτηρίες μπορεί να οδηγήσουν σε αιμορραγία και σχηματισμό θρόμβων αίματος, οι οποίοι μπορεί να ταξιδέψουν προς τον εγκέφαλο. Οι θρόμβοι αίματος μπλοκάρουν τη ροή του αίματος, η οποία στερεί τον εγκέφαλο από το απαραίτητο οξυγόνο. Ένα εγκεφαλικό επεισόδιο που προκαλείται από το κρακ στον αυχένα μπορεί να είναι ήσσονος σημασίας και να μην είναι τίποτα παραπάνω από ένα παροδικό ισχαιμικό επεισόδιο, αλλά μπορεί επίσης να αποδειχτεί και μοιραίο. Τα κοινά συμπτώματα του εγκεφαλικού επεισοδίου περιλαμβάνουν ζάλη, σύγχυση, αδυναμία που στο ήμισυ του σώματος, θολή όραση, δυσκολία στην ομιλία και σοβαρή κεφαλαλγία (πονοκέφαλος).
Ανακούφιση στον αυχένα με απλές κινήσεις στο σπίτι
Άσκηση: Το πίσω μέρος του λαιμού συχνά μένει σφικτά στη θέση του, όταν εργάζεστε, με αποτέλεσμα οι μυς στο σημείο να γίνονται πιο “κοντοί” και να περιορίζουν τις φυσικές κινήσεις του αυχένα. Μπορείτε να εξασκήσετε αυτούς τους μυς, χαμηλώνοντας το κεφάλι σας προς τα εμπρός μέχρι το πηγούνι σας να αγγίζει το στήθος σας. Κρατήστε το κεφάλι σας σε αυτήν τη θέση για όσο μεγαλύτερο χρονικό διάστημα μπορείτε, ώστε να τεντώσετε το πίσω μέρος του λαιμού και στην συνέχεια, επανέλθετε στην φυσική θέση του κεφαλιού.
Κίνηση στις αρθρώσεις: Όταν οι αρθρώσεις του αυχένα δεν κινούνται ελεύθερα, μπορεί να ακούτε κάποιον θόρυβο κάθε φορά που στρέφετε το κεφάλι σας. Το σφίξιμο των μυών στο σημείο αυτό μπορεί επίσης να προκαλέσει πόνο στον αυχένα. Τεντώστε απαλά τον λαιμό σας για να μειώσετε την ένταση στους μυς του αυχένα. Ασκήστε τους αδύναμους μυς του λαιμού για να βελτιώσετε τη ροή του αίματος σε αυτή την περιοχή και να μειώσετε τον πόνο.
Εξάσκηση του στερνοκλειδομαστοειδή μυ: Αυτός είναι ο μεγάλος μυς σε κάθε πλευρά του λαιμού. Τεντώστε τον γυρνώντας αργά και σταθερά το κεφάλι σας όσο το δυνατόν περισσότερο προς τη μία πλευρά. Μπορεί να αισθανθείτε μικρές ενοχλήσεις και να ακούσετε ήχους σαν “τρίξιμο”. Αποφύγετε να πιέσετε τον λαιμό σας περισσότερο από όσο αντέχετε και αρχίζετε να νιώθετε πόνο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα χέρια σας για να σταθεροποιήσετε και να σπρώξετε το κεφάλι, καθώς το στρέφετε. Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία απαλά προς την άλλη πλευρά.
www.md-health.com

Εάν είστε από τους χρήστες που απλά κάνουν like ή που καμιά φορά ανεβάζουν κάποια φωτογραφία στο Facebook, τότε ίσως δεν ξέρετε κάποια άλλα μυστικά και χρήσιμα τρικ του κοινωνικού δικτύου.
Τα τρικ αυτά, είτε αφορούν την ασφάλεια του λογαριασμού σας, είτε απλώς έχουν ενδιαφέρον για να περάσετε την ώρα σας.
  1. Αποθηκεύστε ένα link
Θέλετε να διαβάσετε ένα άρθρο ή να δείτε ένα βίντεο, αλλά δεν έχετε χρόνο; Μπορείτε να το αποθηκεύσετε όπως βλέπετε στην φωτογραφία και να το δείτε αργότερα. Στην αρχική σας σελίδα αριστερά υπάρχει η επιλογή «Αποθηκευμένα» όπου μπορείτε να δείτε ο,τι έχετε αποθηκεύσει.
fb1
  1. Επιλέξτε έμπιστες επαφές
Δεν έχετε πρόσβαση στο λογαριασμό σας γιατί ξεχάσατε το λογαριασμό σας; Αν έχετε ορίσει κάποιες έμπιστες επαφές μπορούν να σας βοηθήσουν. Πάτε στις «Ρυθμίσεις» -> «Ασφάλεια» -> «Έμπιστες επαφές» και προσθέστε κάποιον πολύ έμπιστο φίλο σας ή συγγενή που θα σας βοηθήσει να επανασυνδεθείτε εάν έχετε πρόβλημα στο μέλλον.
fb2
  1. Επιλέξτε τι θα βλέπετε πρώτα στη αρχική σελίδα σας
Θέλετε μια «καθαρή» και τακτοποιημένη αρχική σελίδα για να βλέπετε αυτά που εσείς θέλετε και όχι άσχετες ενημερώσεις; Πάτε δεξιά επάνω στην αρχική σας σελίδα, πατήστε το βελάκι και την επιλογή «Προτιμήσεις ενημερώσεων». Εκεί μπορείτε να επιλέξετε ποιων φίλων σας τις ενημερώσεις θα βλέπετε πρώτα και με ποιους μπορείτε να επανασυνδεθείτε, καθώς επίσης και σελίδες που ίσως σας ενδιαφέρουν.
fb3
  1. Δείτε από πού είστε συνδεδεμένοι
Έχετε υποψίες ότι κάποιος έχει τον κωδικό σας και συνδέεται στο προφίλ σας ή έχετε αφήσει το προφίλ σας ανοιχτό σε κάποιον κοινόχρηστο λογαριασμό; Μπορείτε να το βρείτε και να αποσυνδεθείτε: Πάτε στις «Ρυθμίσεις» -> «Ασφάλεια» -> »Από πού συνδέεστε» και βλέπετε από πού είστε τώρα συνδεδεμένοι και από πού συνδεθήκατε πρόσφατα. Εκτός από τον browser σάς δίνεται η δυνατότητα να δείτε και την IP.
fb4
  1. Δείτε τη φιλία των… φίλων σας
Πολλές φορές βλέπετε έναν φίλο σας να κοινοποιεί ένα σύνδεσμο στον τοίχο κάποιου άλλου ή να ανεβάζουν μια φωτογραφία μαζί. Ξέρετε ότι μπορείτε να δείτε όλες τις αλληλεπιδράσεις τους σε μια συνεχόμενη ροή; Πληκτρολογήστε στη διεύθυνση url του facebook τα εξής facebook.com/όνομα.επώνυμο (κολλημένα, χωρίς κενό το όνομα του ενός φίλου) μετά κολλημένα ?and= και μετά το όνομα του δεύτερου ατόμου. Θα σας εμφανίσει όλο το ιστορικό της φιλία τους!
fb5

Ισραηλινοί ερευνητές τροποποίησαν γενετικά τις μπανάνες, ώστε να μεγαλώσουν το... προσδόκιμο ζωής τους, με άλλα λόγια να μην σαπίζουν τόσο γρήγορα.

Οι επιστήμονες του Ινστιτούτου Βολκάνι, γνωστού και ως Οργανισμού Γεωργικών Ερευνών (ARO) του υπουργείου Γεωργίας του Ισραήλ, ανέφεραν ότι, χάρη στην επέμβαση στα γονίδια, η μπανάνα μένει φρέσκια για τουλάχιστον διπλάσιο χρόνο σε σχέση με τις μη μεταλλαγμένες μπανάνες, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Η καθυστέρηση της ωρίμασης των μπανανών μέσω γενετικής τροποποίησης βασίσθηκε σε ανάλογη προηγούμενη έρευνα για τις ντομάτες.

Οι Ισραηλινοί επιστήμονες απομόνωσαν ένα γονίδιο που ρυθμίζει τη διαδικασία ωρίμανσης στις μπανάνες και «μπλόκαραν» τη δράση του.

Η ερευνήτρια δήλωσε, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ότι η μετάλλαξη δεν βλάπτει την ποιότητα ή τη γεύση της μπανάνας. Το ζήτημα είναι πώς θα αντιδράσουν οι καταναλωτές αν γνωρίζουν ότι η ωραία μπανάνα τους έχει υποστεί μετάλλαξη...

Facebook και Dropbox ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους για το λανσάρισμα μιας πολύ χρήσιμης λειτουργίας στην δημοφιλή πλατφόρμα επικοινωνίας Messenger. Συγκεκριμένα, οι χρήστες θα έχουν σύντομα τη δυνατότητα να διαμοιράζονται τα αρχεία τους (φωτογραφίες, videos, κλπ.) από την υπηρεσία cloud αποθήκευσης απευθείας στο Facebook Messenger με ένα κλικ.

Για να χρησιμοποιήσετε τη νέα λειτουργία αρκεί να πατήσετε στο κουμπί “More” του Messenger και εκεί θα σας εμφανιστεί το Dropbox στις επιλογές σας. Αν το επιλέξετε, τότε θα μπορείτε να δείτε και να μοιραστείτε οποιοδήποτε αρχείο χωρίς να φύγετε από την εφαρμογή Messenger, αρκεί να έχετε εγκατεστημένη και την εφαρμογή Dropbox στη συσκευή σας.

Η νέα λειτουργία θα είναι διαθέσιμη σταδιακά σε όλο τον κόσμο για συσκευές Android και iOS.

Πηγή: techgear.gr

«Χαζομαμά» με τα όλα της είναι η Σακίρα, καθώς έχει τεράστια αδυναμία στους άνδρες της ζωής της, που δεν είναι άλλοι από τους δυο γιους που απέκτησε από τον έρωτά της με τον 29χρονο Ζεράρ Πικέ!

Για τον Μίλαν και τον νεότερο της οικογένειας, τον περίπου ενός έτους Σάσα ο λόγος, τους οποίους η 39χρονη Κολομβιανή σταρ λατρεύει και πάει… παντού μαζί τους.

Μάλιστα δεν διστάζει να ανεβάζει φώτο τους στα social media, όπως αυτή τη φορά που «έριξε» το Instagram, καθώς μοιράστηκε με τους εκατομμύρια followers της ένα στιγμιότυπο με τον μικρό της γιο Σάσα, ο οποίος έχει αλλάξει πολύ.

Για την ιστορία, η φώτο έχει μέχρι στιγμής συγκεντρώσει 227.000 likes και… ανεβαίνει.



Πηγή: star.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!