Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016


Μέσα στο βασικό πολυκατάστημα της IKEA στο Σπέλεντεν της Νορβηγίας, μία από τις αίθουσες έκθεσης προϊόντων μεταμορφώθηκε σε κάτι που σε καμία περίπτωση δεν θυμίζει τις γεμάτες ηρεμία και θαλπωρή ρεπλίκες δωματίων της εταιρίας με στόχο να περαστεί ένα πολύ δυνατό μήνυμα. Και το αποτέλεσμα δικαιώνει τις προσδοκίες.
Σε συνεργασία με τον νορβηγικό Ερυθρό Σταυρό, η IKEA μετέτρεψε έναν από τους χώρους της σε πιστό αντίγραφο ενός σπιτιού στη Συρία. Το «25 m2 of syria» (σ.σ. 25 τ.μ. της Συρίας) σίγουρα δεν μοιάζει σε τίποτα με τα τέλεια δωμάτια που εκτίθενται συνήθως, αφού αποτελεί μια ρεαλιστική απεικόνιση του μέρους ενός σπιτιού με τοίχους από πλίνθους έξω από τη Δαμασκό, στο οποίο υποτίθεται πως ζει μια γυναίκα που ονομάζεται Ράνα μαζί με την εννεαμελής οικογένειά της (τέσσερα είναι τα παιδιά).
ikea-syria-a ikea-syria-b
Η σύλληψη της εγκατάστασης, γιατί περί εγκατάστασης πρόκειται, ανήκει στην διαφημιστική εταιρεία POL και είναι μέρος της δράσης για την προώθηση της «TV-Aksjonen», της ετήσιας εκστρατείας στην Νορβηγία για συγκέντρωση χρημάτων. Οι φετινές δωρεές θα πάνε στον Ερυθρό Σταυρό για όσους ζουν σε ζώνες συγκρούσεων και πολέμων.
ikea-syria-d
«Δουλεύαμε μήνες, με τον Ερυθρό Σταυρό και είχαμε πολλά γυρίσματα από Συρία» εξηγούν οι άνθρωποι της POL. «Όσο συγκινητικό κι αν ήταν, τίποτα δεν πλησιάζει την εμπειρία της επίσκεψης σε ανθρώπους που ζουν σε εμπόλεμη ζώνη. Συνειδητοποιήσαμε ότι μπορούσαμε να δώσουμε αυτή την εμπειρία στους Νορβηγούς. Στο ένα και μοναδικό μέρος όπου μπορείς να σκεφτείς και να προγραμματίσεις για το μέλλον, το διαμέρισμα λειτουργεί ως υπενθύμιση του πόσο τυχεροί είμαστε» τονίζουν.
H τεχνολογική πρόοδος, εκτός από την καθημερινή ζωή μας, έχει παίξει μεγάλο ρόλο και στην ιατρική. Δεν είναι λίγες φορές που η τεχνολογία έχει σμίξει με την ιατρική, για να σώσει ζωές. Το ίδιο έκαναν και τώρα, επιστήμονες από το Ηνωμένο Βασίλειο, που δημιούργησαν μια συσκευή USB η οποία μπορεί να ελέγξει το αίμα μας για τον ιό του HIV.
Συγκεκριμένα, το Imperial College του Λονδίνου συνεργάστηκε με την εταιρεία DNA Electronics, για να δημιουργήσουν την συγκεκριμένη συσκευή. Το USB stick χρειάζεται μόνο μια σταγόνα αίματος, για να μετρήσει τα επίπεδα του HIV-1. Η συσκευή δημιουργεί έναν ηλεκτρικό παλμό, τον οποίο μπορεί να «διαβάσει» ένας απλός υπολογιστής ή φορητή συσκευή και να δείξει τα αποτελέσματα.
Το τεστ αυτό, είναι αναλώσιμο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί πολύ εύκολα από ασθενείς με HIV, για να παρακολουθούν την θεραπεία τους. Επιπλέον, θα είναι εξαιρετικά χρήσιμο σε ασθενείς που βρίσκονται σε απομακρυσμένες περιοχές, που οι συνηθισμένες εξετάσεις HIV δεν είναι εύκολα προσβάσιμες.
Σύμφωνα με την έρευνα, που δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στο περιοδικό Scientific Reports, το USB stick είναι εξαιρετικά ακριβές και μπορεί να δώσει τα αποτελέσματα σε λιγότερο από 30 λεπτά. Αυτό φυσικά είναι πολλές φορές πιο γρήγορο από το να στέλνεις δείγμα αίματος σε ειδικά εργαστήρια, τα οποία μπορεί να κάνουν έως και τρει μέρες για να σε ενημερώσουν.
Το USB stick είχε 95% ακρίβεια, στα 991 δείγματα αίματος στα οποία δοκιμάστηκε. Ο μέσος χρόνος για κάθε αποτέλεσμα ήταν τα 21 λεπτά. Όλα αυτά, την ώρα που η συσκευή είναι ακόμη σε πειραματικό στάδιο.
H ίδια ομάδα δεν θα σταματήσει μόνο στον HIV, αλλά θα προσπαθήσει να χρησιμοποιήσει την τεχνογνωσία της για την κατασκευή και άλλων σημαντικών τεστ για εντοπισμό ιών, όπως την ηπατίτιδα.
Πηγή: techit.gr

Το μαγείρεμα του κρέατος σε υψηλές θερμοκρασίες δημιουργεί τοξικές ουσίες, οι οποίες έχουν σχετιστεί με αυξημένο κίνδυνο για ορισμένους καρκίνους.
Οι ουσίες αυτές είναι οι ετεροκυκλικές αμίνες, για τις οποίες μελέτες δείχνουν ότι μειώνονται όταν το κρέας έχει μαριναριστεί πριν μαγειρευτεί.
Σημαντικό ρόλο ωστόσο παίζουν τα συστατικά της μαρινάδας. Σχετικές έρευνες έχουν δείξει ότι το δενδρολίβανο ασκεί την μεγαλύτερη προστατευτική δράση.
Η προσθήκη του στον κιμά και σε άλλα είδη κόκκινου κρέατος πριν από το ψήσιμο στον φούρνο, το τηγάνισμα, το βράσιμο στον ατμό ή το μπάρμπεκιου μειώνει σημαντικά τις ετεροκυκλικές αμίνες.
Οι επιστήμονες δοκίμασαν εκχυλίσματα δεντρολίβανου σε μπιφτέκια, που στη συνέχεια μαγειρεύτηκαν σε θερμοκρασίες από 190 έως 200 βαθμούς Κελσίου. Τα εκχυλίσματα απλώνονταν και στις δύο πλευρές των μπιφτεκιών πριν από το μαγείρεμα.
bigstock grilling steaks on flaming gri 123523784
Όπως διαπίστωσαν οι ερευνητές, όσο υψηλότερη συγκέντρωση δεντρολίβανου είχε το εκχύλισμα, τόσο μεγαλύτερη ήταν η μείωση των ετεροκυκλικών αμινών- σε μερικές περιπτώσεις υπερέβαινε το 90%.
Οι ερευνητές αποδίδουν το όφελος σε αντιοξειδωτικές ουσίες που περιέχει το δεντρολίβανο: στο ροσμαρινικό οξύ, την καρνασόλη και στο καρνοσικό οξύ.
Άλλα συστατικά που έχουν προστατευτική δράση και μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε για να μαρινάρετε το κρέας, είναι το σκόρδο, το κρεμμύδι και ο χυμός λεμονιού, τα οποία είναι επίσης αποτελεσματικά εναντίον των ετεροκυκλικών αμινών.
Συμβουλές για υγιεινό μαγείρεμα
-Όταν ψήνετε μπιφτέκια, να τα γυρνάτε κάθε 1 λεπτό, καθώς μελέτη έδειξε πως με τον τρόπο αυτό μειώνονται κατά 85% οι ετεροκυκλικές αμίνες.
-Οι πικάντικες μαρινάδες μειώνουν τα επίπεδα των ετεροκυκλικών αμινών σε ποσοστό έως 80%, σύμφωνα με μελέτη που πραγματοποιήθηκε στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Κάνσας.
-Για να μειώσετε τη διάρκεια ψησίματος και κατά συνέπεια τις ετεροκυκλικές αμίνες, να προθερμαίνετε το κρέας στον φούρνο μικροκυμάτων, ώστε να ψήνεται πιο γρήγορα όταν το βάλετε στην ψησταριά.
Πηγή: onmed.gr

Μπορεί να αλλάξει η ζωή σας βάζοντας όρια στους άλλους; Ποιά και πώς;

Τα προσωπικά μας όρια που πρέπει να βάζουμε στους άλλους συνηθίζονται πολλές φορές να κατηγοριοποιούνται σε 7 κατηγορίες.

Διαβάστε περισσότερα στο boro.gr

Για όλα μίλησε ο διάσημος τραγουδιστής Στινγκ, σε συνέντευξή του στο Spiegel Online, με αφορμή την κυκλοφορία τού νέου του άλμπουμ με τίτλο «57η&9η», αλλά και την συμπλήρωση των 65ων γενεθλίων του, τον Οκτώβριο.

Μιλώντας για την θνητότητα, ο Στινγκ είπε ότι οι γονείς του δεν έζησαν πολλά χρόνια.

«Ο πατέρας μου ήταν 60 χρόνων όταν πέθανε και η μητέρα του 54.

Από το νέο μου άλμπουμ το τραγούδι 50.000 είναι αφιερωμένο στους φίλους μου που πέθαναν φέτος, τον Ντέιβιντ Μπόουι, τον Πρινς και τον Άλαν Ρίκμαν.

Στα 65 μου έχω ζήσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μου, αλλά αυτό δεν μου φέρνει αρνητικές σκέψεις αντίθετα με κάνει να σκέφτομαι το πόσο σημαντική είναι η κάθε στιγμή και προσπαθώ να βγάλω το καλύτερο», δήλωσε ο τραγουδιστής.

Απαντώντας σε ερώτηση της ιστοσελίδας κατά πόσο είναι σημαντικό να τον αγαπούν και μετά θάνατον, ο 65χρονος τραγουδοποιός επισήμανε ότι «δεν χρειάζεται να με αγαπούν. Θέλω να με σέβονται. Με αγαπάει η γυναίκα μου κι αυτό είναι αρκετό».

Στο νέο του άλμπουμ περιέχεται και το τραγούδι «Inshallah», που αναφέρεται στους πρόσφυγες από τον εμφύλιο πόλεμο στη Συρία.

Για την προετοιμασία του ο Στινγκ ήρθε σε επαφή με μουσικούς, πρόσφυγες από τη Συρία.

«Κάποιοι από αυτούς ήρθαν από το Χαλέπι, το κέντρο του αραβικού κόσμου.

Για μένα ήταν σημαντικό να συναντήσω τους ανθρώπους που ξέρουν από τραγούδια, να ακούσω τις ιστορίες τους να κάνουμε από κοινού τη μουσική. Και τελικά να πάρω την άδειά τους να παίξω τη μουσική τους.

Με το τραγούδι αυτό θέλω να δώσω μία πολιτική απάντηση στην προσφυγική κρίση. Αν υπάρξει λύση αυτή θα έρθει μέσα από την ευαισθητοποίηση.

Σκεφτείτε τον εαυτό σας μέσα σε μία βάρκα να διασχίζετε την Μεσόγειο με τα παιδιά σας για να απομακρυνθείτε από τον κίνδυνο όχι ως μία άσκηση συμπόνιας, αλλά ως αρχή για το τέλος του πολέμου», είπε.

Ο Στινγκ μίλησε ακόμα και για τον φόβο που καλλιεργούν πολλοί πολιτικοί ηγέτες και τον ρόλο των μέσων μαζικής ενημέρωσης, λέγοντας ότι «πολλοί λαϊκιστές και σκληροπυρηνικοί πολιτικοί γιορτάζουν τις επιτυχίες τους.

Ο πρόεδρος Ερντογάν, ο Βλαντιμίρ Πούτιν, ο Ντουτέρτε στις Φιλιππίνες τρέφονται με τον φόβο. Και νομίζω ότι τα μέσα ενημέρωσης τους ταΐζουν επιπλέον.

Μερικές φορές παράγουν υστερία, δημιουργώντας έτσι τέρατα. Τα μέσα ενημέρωσης έχουν δημιουργήσει τον Ντόναλντ Τραμπ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Τ
α πρώτα εργοστάσια που παράγουν ζωοτροφές από φυσικό αέριο μόλις εγκαινιάστηκαν στην Ευρώπη, ενώ ακόμα μεγαλύτερες μονάδες σχεδιάζονται τώρα στις ΗΠΑ.

Και αφού ταΐσουν τα ζώα μας, τα τρόφιμα από φυσικό αέριο θα μπορούσαν να φτάσουν και στο δικό μας πιάτο.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, αναφέρει το περιοδικό New Scientist, η καλιφορνέζικη εταιρεία Calysta εγκαινίασε στη Βρετανία ένα μικρό εργοστάσιο που θα παράγει κάθε χρόνο 100 τόνους τροφής για ψάρια ιχθυοκαλλιέργειας.

Λιγότερο από έναν μήνα αργότερα, η ανταγωνιστική βρετανική εταιρεία Unibio έθεσε σε λειτουργία μια αντίστοιχη μονάδα στη Δανία.

«Θέλουμε να περάσουμε από τα ψάρια στους σκύλους και τις γάτες και δυνητικά στον άνθρωπο» λέει ο Άλαν Σο, επικεφαλής της Calysta.

Άδεια από την ΕΕ

Οι ζωοτροφές που παράγονται με τη νέα μέθοδο έχουν ήδη λάβει άδεια κυκλοφορίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, και η Calysta περιμένει τώρα την αντίστοιχη άδεια των αμερικανικών αρχών για να κατασκευάσει μεγάλο εργοστάσιο που θα παράγει 200.000 τόνους το χρόνο.

Σε όλες τις περιπτώσεις, η τροφή που παράγεται είναι μικροί, θρεπτικοί σβόλοι από αποξηραμένα βακτήρια του είδους Methylococcus capsulatus. Τα μικρόβια αυτά ανήκουν σε μια «πρωτόγονη» ομάδα βακτηρίων που αντλούν ενέργεια από το μεθάνιο, το βασικό συστατικό του φυσικού αερίου, παράγοντας ως παραπροϊόν διοξείδιο του άνθρακα και νερό.

Τα βακτήρια χρησιμοποιούν το μεθάνιο όχι μόνο ως πηγή ενέργειας αλλά και ως δομικό λίθο για την παραγωγή πρωτεϊνών και πιο περίπλοκων οργανικών ουσιών, με τις οποίες μπορούν να τραφούν άλλα ζώα.

Όλα τα άλλα τρόφιμα που γνωρίζουμε σήμερα παράγονται άμεσα ή έμμεσα από την ενέργεια της ηλιακής ακτινοβολίας, την οποία απορροφούν τα φυτά με τη διαδικασία της φωτοσύνθεσης.

Τα συν και τα πλην

Σύμφωνα με τις δύο εταιρείες, η παραγωγή ζωοτροφών και τροφίμων από μεθάνιο θα μείωνε σημαντικά την ανάγκη για καλλιεργήσιμες εκτάσεις, καθώς και την αλιεία μικρών ψαριών που χρησιμοποιούνται ως ζωοτροφές στις ιχθυοκαλλιέργειες.

Από την άλλη πλευρά, όμως, η νέα τεχνολογία θα αύξανε τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, του σημαντικότερου αερίου του θερμοκηπίου.

Η Unibiο υποστηρίζει ότι η απελευθέρωση CO2 κατά την παραγωγή των τροφίμων είναι η μισή από ό,τι θα ήταν αν το φυσικό αέριο είχε απλώς καεί. Αυτό όμως είναι η μισή αλήθεια, αφού τα ζώα που θα καταναλώσουν την τροφή θα απελευθερώσουν ένα μέρος του άνθρακα που περιέχει ως διοξείδιο του άνθρακα.

Σύμφωνα με έκθεση που διενεργήθηκε για λογαριασμό της Calysta από τον περιβαλλοντικό οργανισμό Carbon Trust καταλήγει στην εκτίμηση ότι οι συνολικές εκπομπές CO2 ανά τόνο ζωοτροφής είναι πολλαπλάσιες όταν η τροφή παράγεται από μεθάνιο σε σχέση με τις συμβατικές μεθόδους.

Θεωρητικά, οι εκπομπές θα μπορούσαν να μειωθούν δραστικά με τη χρήση μεθανίου που παράγεται από σκουπίδια ή από μονάδες βιολογικών καυσίμων. Το κόστος, όμως, κρίθηκε απαγορευτικό και από τις δύο εταιρείες.

Αυτό στο οποίο ποντάρουν και οι δύο είναι η μείωση των αναγκών σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις και η προστασία των ωκεανών από τη μη βιώσιμη αλιεία.

Χρήσιμα σε άλλους πλανήτες;

Ακόμα όμως κι αν η νέα τεχνολογία δεν αξιοποιηθεί σε μεγάλη κλίμακα στη Γη, θα μπορούσε να φανεί χρήσιμη σε άλλους πλανήτες. Για παράδειγμα, τα σχέδια της αμερικανικής SpaceX για αποικισμό του Άρη βασίζονται σε συστήματα που παράγουν οξυγόνο και μεθάνιο ως καύσιμο.

Ένα μέρος αυτού του μεθανίου θα μπορούσε να κρατά ταϊσμένους τους διαπλανητικούς μετανάστες. Όπως λέει το αφεντικό της Calysta Άλαν Σο, «βρισκόμαστε ήδη σε επαφή με τη SpaceX».

ΠΗΓΗ: tovima.gr
Οι ειδικές πινακίδες κυκλοφορίας αυτοκίνητων είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προκύψουν έσοδα για ένα κράτος και φυσικά είναι τρόπος που ποντάρει αποκλειστικά και μόνο στην ανθρώπινη ματαιοδοξία
. Πόσα χρήματα μπορεί να δώσει όμως κάποιος κανείς προκειμένου να αποκτήσει και να βάλει στο αυτοκίνητό του έναν αριθμό κυκλοφορίας που θα είναι μοναδικός; Και ξεχωριστός;

Το τελευταίο παράδειγμα είναι αυτό του Ινδού επιχειρηματία Balwinder Sahani ο οποίος δαπάνησε 9 ολόκληρα εκατομμύρια δολάρια
σε πλειστηριασμό προκειμένου να μπορέσει να αγοράσει την πινακίδα με τον αριθμό 5 του Dubai. Το ωραίο είναι πως ο ίδιος άνθρωπος είχε δώσει πριν από καιρό άλλο 6,8 εκατομμύρια για την πινακίδα με τον αριθμό 9.

Όπως μάλλον υποπτεύεστε όσο πιο μικρό το νούμερο τόσο μεγαλύτερο το ποσό και έτσι το ρεκόρ, με 14,4 εκατομμύρια δολάρια στα Αραβικά Εμιράτα, το έχει –από το 2008- η πινακίδα με τον αριθμό 1 στο Abu Dhabi. Αντίθετα στο λιγότερο γνωστό εμιράτο Sharjah το εκεί νούμερο 1 κόστισε πέρυσι 4,9 εκατομμύρια δολάρια...

Τα 14,4 εκατομμύρια δολάρια στο Abu Dhabi είχαν διατεθεί τότε για την κατασκευή ενός νοσοκομείου αποκλειστικά για θύματα τροχαίων, ενώ και τα 9 εκατομμύρια του Ινδού επιχειρηματία από το Dubai (φανταζόμαστε και τα 6,8 που είχε πληρώσει νωρίτερα) πηγαίνουν για κοινωφελείς σκοπούς.

Η αγορά πινακίδων με αυτά τα ποσά είναι ίσως και ένα εύσχημος τρόπος να δωρήσει κανείς κάποια χρήματα για καλό σκοπό, ενώ αν αναρωτιέστε σε τι αυτοκίνητο τοποθετήθηκε ο συγκεκριμένος αριθμός κυκλοφορίας η απάντηση είναι σε μια Rolls Royce Phantom.

http://www.cnn.gr


Στην κάμερα της εκπομπής «Αποκαλυπτικά» μίλησε ο καλός φίλος του Γιώργου Λιάγκα, Δημήτρης Μάρκος.

Ο γνωστός δημοσιογράφος και παρουσιαστής αναφέρθηκε στον χωρισμό του ζευγαριού και τόνισε πως είχαν προβλήματα και μικροκαυγάδες.

«Ο Γιώργος καιρό προβληματιζόταν για το Πρωινό. Σίγουρα συνετέλεσε αυτή η πολύ σημαντική απόφαση της ζωής τους να είναι χωριστά και στο Πρωινό. Ο Γιώργος μπορεί να το έκανε και χωρίς να χωρίσουν. Το ότι χώρισαν από μόνο του είναι καταλύτης και στην επαγγελματική τους ζωή. Δύο άνθρωποι που χώρισαν δεν μπορεί να είναι μαζί στο πλατό κάθε μέρα. Κατά 90% δεν άντεξαν την καθημερινή πίεση μαζί. Και είναι κρίμα, πραγματικά στεναχωρήθηκα πολύ. 

Κάποια στιγμή μιλήσαμε στο τηλέφωνο και τον ρώτησα απ’ έξω απ’ έξω, τον Οκτώβριο, “ρε Γιώργο, όλα καλά με τη Φαίη;” και ο Γιώργος μου είπε “όλα καλά”. Μικροκαβγάδες είχε, όπως έχω. Παίζαμε τένις και λέγαμε τα προβλήματά μας. Δεν μπορεί ο Λιάγκας με τη Φαίη να μην είχαν. Είχε, για ζητήματα χαζά. Τα ζευγάρια μαλώνουν για χαζά ζητήματα, τα οποία διογκώνονται από τον εγωισμό και των δύο. Μικροκαυγάδες είχε, κι εγώ έχω. Τι θα κάνουμε; Θα χωρίσουμε όλοι;», είπε μεταξύ άλλων ο Δημήτρης Μάρκος.

http://www.thestival.gr

Εάν προσπαθείτε να χάσετε μερικά κιλά ή να διατηρήσετε το βάρος σας, μάλλον αποφεύγετε να φάτε οτιδήποτε πριν κοιμηθείτε. Στην πραγματικότητα, όμως, αυτή η στρατηγική είναι λάθος, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Η αποχή από το φαγητό τις ώρες που προηγούνται του ύπνου δυσκολεύει τον ύπνο –ποιος μπορεί να κοιμηθεί όταν η κοιλιά του γουργουρίζει ασταμάτητα;– και οδηγεί σε πιο έντονη πείνα το πρωί, με αποτέλεσμα να είναι πιθανότερο να φάμε για πρωινό ό,τι βρούμε μπροστά μας, αναφέρει η γιατρός και διατροφολόγος Μισέλ Μπροντ.

Ένα ελαφρύ σνακ με 300 θερμίδες περίπου είναι ιδανικό τις βραδινές ώρες ώστε να μην «βαρύνουμε» αλλά και να μην πεινάμε υπερβολικά το επόμενο πρωί.

Μερικές καλές επιλογές είναι οι εξής:

- Κρακεράκια ολικής άλεσης και μία φέτα γαλοπούλα: Τα προϊόντα ολικής άλεσης είναι καλή πηγή φυτικών ινών, οπότε είναι ιδανικά για να κρατήσουμε μακριά την πείνα. Από την άλλη, η γαλοπούλα παρέχει τρυπτοφάνη, ένα αμινοξύ που προωθεί τη χαλάρωση και διευκολύνει τον ύπνο.

- Στραγγιστό γιαούρτι: Το γιαούρτι είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες και παρέχει μικρή ποσότητα υδατανθράκων, ενώ το ασβέστιο που παρέχει εξασφαλίζει καλύτερο ύπνο.

- Φιστικοβούτυρο με μία φέτα ψωμί: Ο συνδυασμός των δύο παρέχει μια καλή δόση πρωτεϊνών, καλών λιπαρών και σύνθετων υδατανθράκων, οι οποίοι προωθούν την απελευθέρωση της «ορμόνης του ύπνου» (μελατονίνη).

- Τυρί κότατζ και φρούτα: Τα φρούτα παρέχουν βιταμίνες, αντιοξειδωτικές ουσίες και φυτικές ίνες, ενώ παράλληλα προωθούν τη σύνθεση της σεροτονίνης, ενός νευροδιαβιβαστή που συνδέεται με την καλύτερη ποιότητα ύπνου. Το τυρί κότατζ παρέχει μια καλή δόση χορταστικών πρωτεϊνών.

http://www.onmed.gr


Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!