Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013





Αναβρασμός επικρατεί για άλλη μια φορά στους κόλπους της NSA αφού όπως μετέδωσε το Reuters, περίπου 25 εργαζόμενοι της υπηρεσίας απαλλάχθηκαν των καθηκόντων τους λόγω του ότι μοιράζονταν τους κωδικούς τους με τον Edward Snowden.

Μια πληθώρα κυβερνητικών αξιωματούχων προσπαθούν να λύσουν το εξής μυστήριο:

Πώς κατάφερε ο Snowden να αποκτήσει πρόσβαση σε τόσο μεγάλο όγκο δεδομένων και να προβεί στις αποκαλύψεις που συντάραξαν την κοινή γνώμη με τα media να κάνουν λόγο ακόμη και για παρακολούθηση ευρωπαίων ηγετών.

Πηγές που παρακολουθούν τις έρευνες ισχυρίζονται ότι o "Πληροφοριοδότης" της Yπηρεσίας Εθνικής Ασφαλείας των Η.Π.Α χρησιμοποίησε την θέση του ως διαχειριστής συστημάτων για να παραπλανά τους συνεργάτες του και να του δίνουν τους κωδικούς τους.

Δεν έχει ξεκαθαριστεί εάν τα 25 άτομα απολύθηκαν ή τοποθετήθηκαν σε άλλα projects, το πιο πιθανό πάντως είναι να υπάρξουν σοβαρές συνέπειες μόλις οι έρευνες ολοκληρωθούν, καθώς η εικόνα της NSA και της αξιοπιστίας του προσωπικού της έχει υποστεί ένα τεράστιο πλήγμα.
inews.gr
Χωρίς να υπάρξουν τριβές και ενστάσεις από τους εκπροσώπους της τρόικας, στον σχεδιασμό και την εφαρμογή από την ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης της διαθεσιμότητας στο δημόσιο, πραγματοποιήθηκε η συνάντηση των δύο πλευρών.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, βγαίνοντας από το γραφείο του μετά τη συνάντηση, χαρακτήρισε καλή και παραγωγική τη συζήτηση με τους εκπροσώπους της τρόικας και τόνισε ότι υπήρξε «καλή πρόοδος» στη διαπραγμάτευση.

Οι δύο πλευρές ανανέωσαν το ραντεβού τους για την ερχόμενη Δευτέρα προκειμένου να εξεταστεί ο σχεδιασμός για το δεύτερο κύμα διαθεσιμότητας των 12.500 υπαλλήλων, που θα προέλθουν κυρίως από τους ΟΤΑ, την Υγεία και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Όπως έλεγαν συνεργάτες του υπουργού, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε στους εκπροσώπους της τρόικας ότι η υλοποίηση και της δεύτερης φάσης της διαθεσιμότητας θα προχωρήσει κανονικά, αλλά πως δεν μπορεί, εκ των πραγμάτων, να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου, προκειμένου να υπάρξει προηγουμένως η απαραίτητη αξιολόγηση.

Τη Δευτέρα, θα συζητηθεί και το θέμα της προσμέτρησης στον συνολικό αριθμό των 4.000 δημοσίων υπαλλήλων που θα απολυθούν το 2013, των εργαζομένων που θα απολυθούν από τα αμυντικά συστήματα και την ΕΛΒΟ, μετά από την αναδιάρθρωσή τους, εφόσον κάτι τέτοιο αποφασίσει τελικά η κυβέρνηση.

Επίσης, θα συζητηθεί και το θέμα των συμβασιούχων, που παραμένουν στις θέσεις τους με προσωρινές διαταγές δικαστηρίων (υπολογίζονται σε περίπου 6.000) και αναμένεται σε σύντομο χρονικό διάστημα να εξεταστούν οι υποθέσεις τους από τα δικαστήρια, μετά από νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου Δικαιοσύνης. Η ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης ζητά να προσμετρηθούν στις απολύσεις που ζητά η τρόικα.

Ο κ. Μητσοτάκης, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, για πρώτη φορά αναφέρθηκε διεξοδικά στη μετάβαση από τους ποσοτικούς στόχους που έχουν τεθεί στους ποιοτικούς στόχους του υπουργείου. Όπως επισήμαναν, αναφέρθηκε στην ουσία της μεταρρύθμισης στο δημόσιο, δηλαδή στη διοικητική μεταρρύθμιση, με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη, στη δραστική περικοπή των διοικητικών βαρών σε 13 κλάδους της οικονομίας και στην ανάπτυξη της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, όπως, άλλωστε, έχει τονίσει κι ο ίδιος επανειλημμένα το τελευταίο διάστημα.

Οι εκπρόσωποι της τρόικας φέρονται ικανοποιημένοι από την υλοποίηση των υποχρεώσεων του υπουργείου, καθώς φαίνεται ότι δεν υπάρχουν εκκρεμότητες, με την ολοκλήρωση της διαδικασίας της κινητικότητας 12.500 υπαλλήλων, έγιναν 2.000 απολύσεις με το κλείσιμο της ΕΡΤ και από τη ρύθμιση μιας σειράς θεμάτων που είχε θέσει η πλευρά των δανειστών.

http://www.real.gr 
Είναι γεγονός ότι το Google DevFest θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στη νοτιοανατολική Ευρώπη και συγκεκριμένα στη χώρα μας.
Η μεγάλη γιορτή της τεχνολογίας θα λάβει χώρα στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης στις 7-10 Νοεμβρίου, με πρωτοβουλία του Google Developers Group (GDG) Θεσσαλονίκης. Η διοργάνωση έχει ως στόχο της όχι μόνο τη θεωρητική εκμάθηση αλλά και την πρακτική επιμόρφωση των ανθρώπων που θα την παρακολουθήσουν.
Διεθνώς αναγνωρισμένοι προγραμματιστές από την κοινότητα της Google θα δώσουν το παρών τους, ώστε να μεταδώσουν τις γνώσεις τους στους ενδιαφερόμενους.
Τα DevFests διοργανώνονται σε ολόκληρο τον κόσμο από τις επιμέρους κοινότητες των Google Developers. Σκοπός τους είναι να αναδείξουν τα οφέλη της χρήσης της  σύγχρονης τεχνολογίας για επιχειρηματίες, στελέχη ιδιωτικών και κυβερνητικών  οργανισμών, ακαδημαϊκούς και τεχνοκράτες, με επίκεντρο πάντα τους προγραμματιστές.
Στο DevFest στην Θεσσαλονίκη συμμετέχουν ο Cuneyt Unar, επικεφαλής Mobile Partnership από τα γραφεία της Google στο Δουβλίνο και ο Martin Pelant, Google Glass Explorer και προγραμματιστής Android. H διοργάνωση περιλαμβάνει τα λεγόμενα Tech Talks, ομιλίες για τις τελευταίες εξελίξεις και τις τάσεις της τεχνολογίας και τα Workshops, εργαστήρια με σκοπό τη δημιουργία προϊόντων πάνω στις  τεχνολογίες αυτές.Μεταξύ των εκπλήξεων που επιφυλάσσει η διοργάνωση θα είναι η παρουσίαση του Google Glass.
Για 4 ημέρες η Θεσσαλονίκη θα κινείται στον παλμό της τεχνολογίας! Η διοργάνωση βρίσκεται υπό την αιγίδα του Google Developers Group Thessaloniki και της ΔΕΘ-Helexpo.
Περισσότερες πληροφορίες, στην επίσημη σελίδα του GDG D3VF3ST TH3SS
echoes.gr

Όποιος εισάγει στη Ζανζιβάρη πλαστικές σακούλες τιμωρείται............
Ένα πολύ παράξενο στοίχημα έβαλε το 1996 ένας Καναδός, στον οποίο τοποθετήθηκαν εμφυτεύματα στήθους. Δεκαεπτά χρόνια μετά, εξακολουθεί να τα καμαρώνει.

Ο Μπράιαν Ζέμπιτς αντιμετώπισε ως τεράστια πρόκληση την προτροπή ενός φίλου του που του υποσχέθηκε 75.000 ευρώ αν προχωρούσε σε εμφύτευση στήθους και επιπλέον 7.500 ευρώ για κάθε χρόνο που θα διατηρούσε τα εμφυτεύματα. Μπήκε λοιπόν στο χειρουργείο και όταν βγήκε ήταν αρκετά... φουσκωμένος.

Έχουν περάσει 17 ολόκληρα χρόνια και ο Ζέμπιτς δεν λέει να αποχωριστεί τα στήθη του. Εκτός του ότι τα έχει συνηθίσει και ότι του προσφέρουν 7.500 ευρώ ετησίως, φοβάται τις συνέπειες.

«Αποτελούν φυσιολογικό μέρος της ζωής και της καθημερινότητάς μου. Όσο κι αν σας φαίνεται περίεργο, σε εμένα φαίνονται φυσιολογικά. Για να είμαι ειλικρινής, φοβάμαι ότι αν τα βγάλω το αποτέλεσμα θα είναι τραγικό», τόνισε χαρακτηριστικά ο ηλικίας 51 ετών, Ζέμπιτς, ο οποίος έχει μια πανέμορφη σύζυγο και μια 13χρονη κόρη.

«Δυσκολεύτηκα να συνηθίσω, αλλά τώρα πια δεν μου προκαλούν αρνητική εντύπωση. Είναι σαν να έχω έναν μπαμπά και δύο μαμάδες...», λέει χαριτολογώντας η κόρη του Μίκα.

http://www.enikos.gr 
 Η ονομασία του ψαριού είναι Dragon King Crown Beta και είναι σίουρα από τα πιο εντυπωσιακά ψάρια που έχετε δει!
Μία ακόμη δωρεάν εφαρμογή για iPhone επιχειρεί να μετατρέψει το παρμπρίζ του αυτοκινήτου μας σε πίνακα δορυφορικής πλοήγησης.
Το συγκεκριμένο application μας υπόσχεται ασφαλέστερη οδήγηση αφού μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμη και τη νύχτα αλλά και σε επικίνδυνες καιρικές συνθήκες.
Το Hudway, προβάλλει οδηγίες στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου. Αυτό είναι μεγάλη βοήθεια για τον οδηγό, ο οποίος δεν είναι υποχρεωμένος να πάρει το βλέμμα του από το δρόμο ούτε για δευτερόλεπτο.
Η εταιρεία που παρουσίασε την εφαρμογή είναι ρώσικη και δήλωσε ότι η χρήση του Hudway είναι δωρεάν. Επίσης, δίνει το ελεύθερο στους χρήστες να σώσουν τις διαδρομές τους και να τις μοιραστούν με τους φίλους τους.
Το Φεβρουάριο του 2014 περιμένουμε και την έκδοση για android smartphones.
echoes.gr

Το πρωτότυπο μοντέλο υιοθετεί πολλά στοιχεία προηγμένης τεχνολογίας και αεροδυναμικής

Η Nissan απεκάλυψε το νέο σπορ μοντέλο που θα παρουσιάσει στο Τόκιο και είναι ένα 3θέσιο πρωτότυπο από ανθρακόνημα και ενισχυμένο πλαστικό (CFRP), ενώ θα εφοδιάζεται με ένα υβριδικό σύνολο.

Η ιαπωνική φίρμα δημοσιοποίησε τις εικόνες του νέου σπορ αυτοκινήτου που δημιούργησε για να κάνει πρεμιέρα στο Τόκιο στις 20 Νοεμβρίου και το οποίο προορίζει (ως μοντέλο παραγωγής) να «σταθεί απέναντι» από το Toyota GT-86 και το Subaru BRZ.

Ειδικότερα, το νέο μοντέλο υιοθετεί πολλά στοιχεία προηγμένης τεχνολογίας και αεροδυναμικής, τόσο στο αμάξωμά του, όσο και στα μηχανικά του μέρη. Το BladeGlider λοιπόν είναι καταρχάς 3θέσιο, στα πρότυπα της McLaren F1, με τη θέση του οδηγού να βρίσκεται στο κέντρο μπροστά και πίσω να υπάρχουν δύο ακόμα θέσεις. Παράλληλα, το αμάξωμά του έχει κατασκευαστεί με εκτεταμένη χρήση ανθρακονήματος και ενισχυμένου πλαστικού (CFRP), για λόγους ελάττωσης βάρους. Επίσης, εντυπωσιακό είναι το άνοιγμα των θυρών προς τα πάνω (όπως στο BMW i8).

Όσον αφορά το εσωτερικό, όπως είναι σύνηθες στα πρωτότυπα, διακρίνουμε έντονα φουτουριστικά στοιχεία και μια μινιμαλιστική αισθητική, που είχαμε δει και στο ESFLOW concept, παλιότερα.

Ως προς τα μηχανικά μέρη, δεν έχουν ανακοινωθεί τα τεχνικά χαρακτηριστικά ακόμα, όμως αυτό που διέρρευσε είναι ότι θα εφοδιάζεται από ένα υβριδικό σύνολο, όπου ο κινητήρας εσωτερικής καύσης θα είναι μπροστά, ενώ οι ηλεκτροκινητήρες του μοντέλου θα βρίσκονται στους πίσω τροχούς (in-wheel), μια εφαρμογή που η Nissan, κατά τους ιθύνοντες, αξιοποιεί για πρώτη φορά.

Να θυμίσουμε τέλος ότι στην Έκθεση του Τόκο θα δούμε και το νέο Nissan GT-R Nismo, που πιάνει θεωρητικά τα 0-100 σε 2 δλ., ενώ θα δοκιμαστεί και στο διάσημο Ring (Nurburgring), με επικρατέστερο οδηγό τον Sebastien Buemi, αφού η εταιρεία πιστεύει ότι είναι ο γρηγορότερος.











Πηγή: autotriti.gr

To INKA για τη δωρεά οργάνων
Την αντίθεσή του στην υποχρεωτική δωρεά οργάνων εκφράζει το ινστιτούτο καταναλωτών ΙΝΚΑ Κρήτης.
Σε ανακοίνωσή του επισημαίνονται τα εξής: «Η δωρεά οργάνων είναι μία εθελοντική ανθρωπιστική προσφορά. Όμως, ατυχώς τα πράγματα έχουν αλλάξει και, συγκεκριμένα:
Με το νόμο 3984, θεωρούμαστε όλοι με «εικαζόμενη συναίνεση (opt out)» δότες οργάνων. Αυτός ο πρωτοφανής νόμος που δεν έχει παρόμοιο σε κανένα κράτος του κόσμου, υπογράφτηκε από τους κ.κ. Παπούλια, Βενιζέλο, Κουτρουμάνη, Λοβέρδο και Παπαϊωάννου (ΦΕΚ τ.1ο αφ 150/27-6-2011) και ψηφίστηκε, χωρίς ονομαστική ψηφοφορία, ενώ ο λαός διαδήλωνε κατά των μνημονίων.
Εκτός από τη βίαιη κατάργηση της αυτοδιάθεσης του ανθρωπίνου σώματος, κάτι που μόνο στα Νταχάου και Άουσβιτς είχε συμβεί το σκηνικό, συμπληρώνεται από τον ορισμό του «εγκεφαλικού θανάτου» (δηλαδή, την απώλεια συνείδησης σε κωματώδη διαδικασία, από την οποία πολύ έχουν ανανήψει) και από την «ηλεκτρονική συνταγογράφηση» που επιτρέπει (γρήγορα άμεσα και για όλο τον ελληνικό πληθυσμό) στον οποιονδήποτε, νόμιμα ή παράνομα, να έχει άποψη για το αν ο κάθε πολίτης (εν ζωή ή νεκρός) είναι «ελκυστικός δότης». Τέλος, τίθενται και άλλα θέματα για την ασφάλεια του «δότη», όπως η διαχείριση της διαδικασίας της μεταμόσχευσης από ιδιώτες, κτλ.
Τα γεγονότα συμπληρώνονται και από την παραίτηση του τότε προέδρου του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ), Γιάννη Βλαχογιάννη (Μάιος 2011), ο οποίος διαφώνησε με τον κ. Λοβέρδο.

Για όλα τα παραπάνω το ΙΝΚΑ:
Θεωρεί αναξιόπιστη και τελείως ανασφαλή τη διαδικασία μεταμόσχευσης, όπως πλέον διαμορφώθηκε.
Συνιστά στους πολίτες να συμπληρώνουν τη σχετική δήλωση ότι «αρνούμαι να γίνω δότης οργάνων» αυτήν που θα βρουν στις ιστοσελίδες και στα γραφεία του ΙΝΚΑ με τις σχετικές κοινοποιήσεις και οδηγίες.
Θα προσβάλει δικαστικά το σημερινό σχετικό νομοθετικό πλαίσιο.
Όταν θα καταργηθούν ο ν. 3984 με τα παρελκόμενά του («εικαζόμενη συναίνεση», «εγκεφαλικός θάνατος», «ηλεκτρονική συνταγογράφηση» κτλ), καθώς και η εγκύκλιος 1077 που επιδιώκει να καταργήσει κάθε υπηρεσιακό απόρρητο και κάθε κώδικα επαγγελματικής δεοντολογίας και το ΙΝΚΑ έχει προσβάλλει. Τότε, το ΙΝΚΑ θα επανεξετάσει το θέμα. Μέχρι τότε:
Προστατεύουμε τη ζωή μας και τη ζωή των παιδιών μας
Στέλνουμε τις δηλώσεις άρνησης επίταξης των οργάνων μας
Ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας (Έλληνες και αλλοδαπούς)
Συμμετέχουμε στις δικαστικές ενέργειες του ΙΝΚΑ.
Μας καταστρέψανε τη ζωή, δεν θα μας την πάρουν».

http://www.enikos.gr 

Την Κυριακή 10 Νοεμβρίου στις 12:00 στο Κλειστό Γυμναστήριο Αγίας Βαρβάρας,  η Κοινωνική Αλληλεγγύη Αγίας Βαρβάρας διοργανώνει αγώνα μπάσκετ μεταξύ των ομάδων «ΝΕΦΟ Νικηφόρος & ΑΓΣ Πολυνίκης» και  του «Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών».

Στο γήπεδο παίζουν μπάσκετ  οι ηθοποιοί: Μπέζος Γιάννης, Κυριακίδης Βλαδίμηρος, Σακελλαρίου Άκης, Πλαϊνής Χρήστος, Κωστής Πατρίκιος, Μαρκάτης Μιχάλης, Γιάνναρης Χρήστος, Γαρνάβος Γιώργος, Σταύρου Κοσμάς, Ευθυμίου Χρήστος, Γκάτσης Στάθης, Ζαχαρέας Αλέξανδρος, Κουτρουβιδέας Δημήτρης, Παπακωνσταντίνου Κώστας, Μπριάνας Θανάσης, Μαργέτης Βασίλης, Γεροδήμος Δημήτρης, Τσουανάτος Θεόδωρος.

Την περιγραφή του αγώνα θα κάνει ο Γιάννης Παπαθανάσης.

Αντί εισιτηρίου, θα μαζεύονται τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης

http://www.enikos.gr
Λατρεμένη καθημερινή συνήθεια για τους περισσότερους. Μια μικρή απόλαυση που δεν αποχωρίζεσαι εύκολα.
Ο καφές, είναι ένα παγκόσμια διαδεδομένο ρόφημα που δεν λείπει από την καθημερινότητά μας.
Μια κούπα καφέ για να «ξυπνήσουμε» και να ξεκινήσουμε δυναμικά τη μέρα μας, ένας καφές ακόμη πριν το μεσημέρι για να μας «κρατήσει» σε εγρήγορση, ένα απογευματινό καφεδάκι για να τονωθούμε…
Βέβαια, όπως για κάθε απόλαυση στη ζωή μας, έτσι και για τον καφέ, υπάρχουν αντικρουόμενες απόψεις. Όλοι όμως συμφωνούν ότι τα οφέλη του είναι πολλά, αρκεί φυσικά να μην υπερβάλουμε στην κατανάλωσή του.
Πρόσφατη επιστημονική έρευνα, που  αναρτήθηκε και στο NeuroscienceDC, αποκαλύπτει ότι οι ευεργετικές ιδιότητες του καφέ μεγιστοποιούνται κάποιες συγκεκριμένες ώρες της ημέρας.Ποιες είναι οι ώρες αυτές;
Όταν τα επίπεδα της κορτιζόλης στον ανθρώπινο οργανισμό είναι χαμηλά. Γιατί όταν η κορτιζόλη βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα, η ενέργεια που νιώθουμε είναι αρκετή και δεν χρειαζόμαστε κάτι για να μας «τονώσει».Όταν όμως η συγκεκριμένη ορμόνη μειώνεται, νιώθουμε πως ένα καφες  θα μας βοηθήσει να «κρατηθούμε» και να συνεχίσουμε τη μέρα μας.
Και για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, τα επίπεδα της κορτιζόλης κορυφώνονται μεταξύ 8.00 με 9.00 το πρωί, στη 1.00 μετά το μεσημέρι και το απόγευμα από τις 5.30 έως τις 6.30. Οπότε, ο οργανισμός μας έχει μεγαλύτερη ανάγκη τον καφέ, ανάμεσα στις 9.30 με 11.30 το πρωί, και το απόγευμα πριν τις 5.00 ή μετά τις 7.00.
echoes.gr

 Λίστες με ονόματα 3875 υπαλλήλων από 10 Υπουργεία που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα έχει έτοιμες η Κυβέρνηση και θα τις παραδώσει αύριο στην τρόικα σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Ελευθεροτυπίας.
Όλα όσα πρέπει να ξέρετε..

Οι καλλιέργειες νέων ειδών και η μεταστροφή στις παραδοσιακές ποικιλίες, που υπόσχονται πλέον υψηλές αποδόσεις, κερδίζουν ολοένα και


περισσότερο τις προτιμήσεις των Ελλήνων σε μια προσπάθεια να ενισχύσουν το ετήσιο εισόδημά τους, επιτυγχάνοντας αποδόσεις έως και 2.500 ευρώ ανά στρέμμα, στην τιμή παραγωγού.

Πραγματικότητα ή η μεγαλύτερη φάρσα της αυτοκίνησης που έγινε ποτέ...

Όλοι περιμέναμε ότι θα φιγούραραν εξωφρενικά οχήματα στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Ντουμπάι, εκεί που η αυτοκίνηση αποφασίζει να κάνει τρέλες, αυτό όμως δεν το είδαμε να έρχεται.

Το «άγριο» supercar των φωτογραφιών είναι το Sixteen της Devel, μιας exclusive φίρμας με έδρα το Ντουμπάι, που όπως αποκαλύπτουν οι τοίχοι πίσω του η εταιρία το θέλει να διαθέτει ιπποδύναμη 5.000 αλόγων(!) και να πιάνει τελική ταχύτητα 560 χλμ/ώρα(!), με την επιτάχυνση να αποκρυσταλλώνεται στα μόλις 1,8 δευτερόλεπτα για τα 0-100 χλμ/ώρα!

Οι πληροφορίες προέρχονται βέβαια -πέρα από τον εκθεσιακό χώρο της Devel- από τον χρήστη Patrick3331, ο οποίος τράβηξε το βίντεο που θα παρακολουθήσετε.



Η επίσημη ιστοσελίδα της Devel κρατά το στόμα της περιέργως σφαλιστό, περιοριζόμενη απλώς να αναφέρει ότι «το Devel Sixteen δημιουργήθηκε με το πάθος να γίνει το αμάξι θρύλος στην ιστορία των supercars», σχολιάζοντας επιπλέον ότι έχει «απαράμιλλη δύναμη και επιδόσεις».



Κι αν ο κινητήρας του είναι ο W16 που μοστράρει και η Bugatti, το θρυλικό supercar διαθέτει το 1/5 της φερόμενης ιπποδύναμης του Sixteen!



Όσο για το στιλ του, θυμίζει το Pagani Zonda αλλά και τις Lamborghini Veneno και Egoista, με τις gullwing πόρτες να κάνουν τη διαφορά.



Μέχρι να μάθουμε όμως τι γίνεται πράγματι με το Devel Sixteen, ας κρατάμε μικρό καλάθι, μέχρι να βγούμε τουλάχιστον από το σκοτάδι και τη σύγχυση...








http://www.newsbeast.gr
Σύμφωνα με την τελευταία ανάλυση της Asymco, το Android δεν αποτελεί σήμερα μόνο το δημοφιλέστερο mobile λειτουργικό σύστημα στον κόσμο αλλά και το ταχύτερα αναπτυσσόμενο προϊόν στην ιστορία της τεχνολογίας.

Πράγματι μέσα σε πέντε χρόνια από την κυκλοφορία του, το φαινόμενο που ονομάζεται Android έχει καταφέρει να ξεπεράσει τους 1 δισεκατομμύριο χρήστες, τη στιγμή που ο μεγάλος ανταγωνιστής του, iOS, μετρά 700 εκατομμύρια χρήστες σε 5.5 χρόνια. Αντίστοιχα, το Symbian έχει 450 εκατομμύρια χρήστες σε 11 χρόνια, το BlackBerry 225 εκατομμύρια σε 10 χρόνια και 9 μήνες και το Windows Mobile 72 εκατομμύρια σε 7,5 χρόνια.

Όσο για το Facebook που μοιράζεται την πρωτιά μαζί με το Android, μετρά σήμερα 8 χρόνια λειτουργίας.

Πηγή: techgear.gr
ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΚΛΑΔΕΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΩΝ

Εθελοντική δράση κλαδέματος και καθαρισμού των σηματοδοτών από κλαδιά θα πραγματοποιήσει η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (Ε.Ο.Δ.) σε συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης και την 5η Δημοτική Κοινότητα, το Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013 στις 09:30, με αφετηρία τα γραφεία της 5ης Δημοτικής Κοινότητας (Μαρτίου και Βασ. Όλγας). Η δράση έχει σαν στόχο την επίτευξη καλύτερης ορατότητας των σηματοδοτών από πεζούς και οδηγούς, ενώ το κλάδεμα θα αναζωογονήσει και θα τονώσει τα δέντρα.

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες Εθελοντικές Οργανώσεις πανελλαδικά, με ένα δίκτυο εθελοντών μεγαλύτερο από 5000 άτομα, ενώ η κεντρική διοίκησή της εδρεύει στη Θεσσαλονίκη.

«Ανάλογες δράσεις λειτουργούν συμπληρωματικά προς την καθημερινή λειτουργία των αρμόδιων δημοτικών υπηρεσιών και ενισχύουν την αποτελεσματικότητα τους. Τα αποτελέσματά τους είναι μόνο θετικά καθώς συμβάλλουν στην καλύτερη εικόνα της πόλης και στην προκειμένη περίπτωση στην ασφάλεια των πολιτών», δήλωσε σχετικά ο Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής, Κωνσταντίνος

Ζέρβας. Επιπλέον, πρόσθεσε ότι οι εθελοντές της πολιτικής προστασίας και ειδικότερα οι εξειδικευμένοι εθελοντές της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης είναι πολύτιμοι σύμμαχοι στην προσπάθεια για μία καλύτερη πόλη.

Ο Πρόεδρος της 5ης Δημοτικής Κοινότητας, Στέλιος Λιακόπουλος, σημείωσε ότι: «Προχωράμε στην δράση αυτή με εθελοντές της πολιτικής προστασίας σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς, αφενός για την ασφάλεια και την καλύτερη σήμανση των δρόμων από τους σηματοδότες και αφετέρου για την ομορφότερη εικόνα της πόλης».

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, Γιώργος Καλογερόπουλος, τόνισε ότι η Ε.Ο.Δ. συμμετέχει ουσιαστικά και ενεργά σε δράσεις που έχουν να κάνουν με τον κοινωνικό χαρακτήρα, κοντά στους πολίτες, με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα εθελοντισμού τόσο σε θέματα διάσωσης όσο και σε θέματα πρόληψης.

http://www.thestival.gr
Ζεστή, αχνιστή, εξόχως θρεπτική, η σούπα είναι το κατ’ εξοχήν γεύμα του χειμώνα. Είτε ως ορεκτικό, είτε ως κυρίως γεύμα, παρασκευάζεται εύκολα και αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της διατροφής μας. Τώρα που ο καιρός μας τα χάλασε, ας αρχίσουμε να μαθαίνουμε τα μυστικά της για τον χειμώνα που πλησιάζει... Σήμερα η τέχνη του μαγειρέματος μιας νόστιμης και ζεστής σούπας είναι μάλλον παραμελημένη. Πολλοί είναι αυτοί που προτιμούν τις έτοιμες συσκευασμένες σούπες ή εκείνες σε μορφή σκόνης, με ελάχιστα θρεπτικά συστατικά, από το να μπουν στη διαδικασία παρασκευής μιας ολόφρεσκης και θρεπτικής, σπιτικής σούπας.
Σε πολλές εθνικές κουζίνες όμως, όπως είναι η ρωσική, η γαλλική ή η ιταλική, οι φρέσκιες σούπες αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της μαγειρικής τους τέχνης και κουλτούρας.
Παρακάτω σας παραθέτουμε μερικά στοιχεία από άλλους λαούς του κόσμου, που αφορούν τη σούπα και πιθανόν να μην γνωρίζατε…
1. Σε πολλούς λαούς η σούπα παραδοσιακά εντάσσεται στο πρωινό τους γεύμα. Για παράδειγμα οι Ιάπωνες ξεκινούν την ημέρα τους μ’ ένα ζεστό μπολ σούπας, συνήθως από ζωμό ψαριού μαζί με ρύζι. Στη Γαλλία επίσης, τα παιδιά προτού να φύγουν για το σχολείο, συνήθιζαν παραδοσιακά να τρώνε τη σούπα που περίσσεψε από την προηγούμενη. Τα κρουασάν βουτύρου και ο καφές, είναι μια μάλλον, μοντέρνα συνήθεια που υιοθέτησαν οι Γάλλοι, λίγο μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

2. Σε πολλά εστιατόρια – ακόμα και σε αρκετά ακριβά- η παρασκευή της σούπας δεν ξεκινάει πάντα από το… μηδέν. Πολλοί σεφ για να κερδίσουν χρόνο, αντί να χρησιμοποιούν κάποιο ζωμό, προτιμούν να προσθέτουν μίγματα από υδατοδιαλυτές πρωτεΐνες λαχανικών ή κάποια άλλα χημικά συστατικά κι έτσι να ετοιμάζουν τη σούπα τους.
3. Το μυστικό για μια επιτυχημένη σούπα, είναι ένας χειροποίητος-σπιτικός ζωμός. Σιγοβράζοντας για αρκετή ώρα κόκκαλα από κοτόπουλο, γαλοπούλα, αρνί ή μοσχάρι, ανακατεμένα με μια χούφτα από χοντροκομμένα λαχανικά, όπως καρότα, κρεμμύδια, σέλινο, αλάτι και καρυκεύματα, θα έχετε έτοιμη τη βάση για μια θρεπτική και απόλυτα υγιεινή σπιτική σούπα. Ο ζωμός αυτός μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο ή την κατάψυξη για αρκετό καιρό.
4. Οι σούπες λαχανικών ή αυτές με ζυμαρικά, σερβίρονται συνήθως ως ορεκτικό ή συνοδευτικό γεύματος, που στηρίζεται κατά βάση στο κρέας. Οι Γάλλοι παραδοσιακά, συνοδεύουν το βραδινό τους φαγητό με κάποια σούπα.

5. Οι βελουτέ σούπες μπορούν να σερβιριστούν και ως κυρίως γεύμα ή απλώς ως σνακ. Για να ετοιμάσετε μόνοι σας μια τέτοιου είδους σούπα χρειάζεται να διαθέτετε μπλέντερ, μέσα στο οποίο θα μπορείτε ν’ ανακατέψετε τα συστατικά της σούπας σας και ιδανικά λίγο γάλα ή γιαούρτι που ταιριάζει εξαιρετικά.
6. Η προσθήκη γιαουρτιού στη σούπα, λίγο πριν την κατανάλωσή της, είναι μια εξαιρετική επιλογή. Όχι μόνο προσθέτει ωραία γεύση και απαλή υφή, αλλά επιπλέον ενισχύει θρεπτικά το αποτέλεσμα με ένζυμα και βιταμίνες και βοηθά σημαντικά στην πέψη.
7. Στη ρωσική κουζίνα, συνηθίζεται να προστίθενται στη σούπα παντζάρια, σίκαλη, λάχανο ή χυμός από τουρσί, συστατικά τα οποία περιέχουν πολύτιμες βιταμίνες, ενώ προσθέτουν μια «ευχάριστη» ξινή γευστική πινελιά στη σούπα.

8. Η προσθήκη σόγιας ή σάλτσας ψαριού (Worcester) στη σούπα αντί για αλάτι, είναι μια ακόμα τεχνική, που χρησιμοποιείται στην παρασκευή σούπας διεθνώς και μας έρχεται από τη μακρινή Ταϋλάνδη και το Βιετνάμ. Η σάλτσα ψαριού φτιάχνεται από γαύρο, που είναι πλούσιος σε ιώδιο και βοηθά στην καλή λειτουργία του θυρεοειδούς αδένα.
9. Η σούπα τέλος, είναι ένας έξυπνος και πολύ νόστιμος τρόπος για να «μεταμορφώσετε» τα λαχανικά σας και να τα εντάξετε στο διαιτολόγιό σας.

http://www.clickatlife.gr 
Τα σεμινάρια θα έχουν εξάωρη διάρκεια (9.00 – 15.00), ενώ θα δημιουργηθούν γκρουπ λίγων ατόμων. Το περιεχόμενο της εκπαίδευσης περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων:


- Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ – BLS)
- Χρήση απινιδωτή (AED)
- Πνιγμονή
- Πλάγια Θέση

Με το πέρας του σεμιναρίου όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν διεθνώς αναγνωρισμένη πιστοποίηση από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης (ERC).
  • Κυριακή, 24 Νοεμβρίου 2013
  • Κυριακή, 15 Δεκεμβρίου 2013
Το γκρουπ της 10ης Νοεμβρίου έχει ήδη συμπληρωθεί.
Ο τόπος διεξαγωγής θα ανακοινωθεί σύντομα.

Όσοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν τα σεμινάρια πρώτων βοηθειών μπορούν να επικοινωνούν με τη Γραμματεία της Κεντρικής Διοίκησης της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης στο 2310 310649 ή στο inform@hrt.org.gr.

Λόγω της μεγάλης συμμετοχής θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας!


Ανοικτή συζήτηση θα πραγματοποιηθεί σήμερα στη Θεσσαλονίκη για την ομοφοβία και τον φασισμό.

Η εκδήλωση, την οποία οργανώνουν η Κίνηση "Απελάστε τον Ρατσισμό" Θεσσαλονίκης και Homophonia-Thessaloniki Pride, θα αρχίσει στις 18.30 στη Σχολή Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ, στην αίθουσα Δ22.

Η ανοιχτή συζήτηση αφιερώνεται στη μνήμη της Μαρίας Χαράνη, λεσβίας ακτιβίστριας, που αυτοκτόνησε τον περασμένο Σεπτέμβριο (φίλοι της υποστηρίζουν ότι τη χτύπησε η οικονομική κρίση, καθώς ο μικρός φούρνος που είχε δεν "πήγαινε" καλά).

http://www.seleo.gr

Κόκαλα διακοσμούν το ταβάνι, κρανία τους τοίχους, και πάνω από 21 χιλιάδες σκελετοί είναι θαμμένοι στο υπόγειο...

Σε μια από τις παλαιότερες πόλεις της νοτιοδυτικής Πολωνίας, βρίσκεται ένα μικρό, ταπεινό εκκλησάκι, που εύκολα περνάει απαρατήρητο από τους περαστικούς. Οι ξύλινες πόρτες του, όμως, κρύβουν ένα εντυπωσιακό – αν και λίγο μακάβριο – εσωτερικό χώρο. Οι τοίχοι και το ταβάνι είναι καλυμμένα με τα κρανία και οστά ποδιών από περίπου τρεις χιλιάδες θύματα πολέμων και λοιμών, και στην κρύπτη που υπάρχει από κάτω, βρίσκονται άλλοι 21 χιλιάδες σκελετοί.

Μεταξύ του 1776 και του 1804, ο ιερέας Vaclav Tomasek, κατάφερε να συλλέξει, να καθαρίσει και να βάλει στη σειρά σκελετούς από τους πολλούς ομαδικούς τάφους που άφησαν πίσω τους ο Τριακονταετής Πόλεμος, οι Πόλεμοι της Σιλεσίας, και οι επιδημίες χολέρας.

Εμπνευσμένο από παρόμοια οστεοφυλάκια και κατακόμβες της Ρώμης, το εκκλησάκι αρχικά προοριζόταν για ναός προς τιμή των νεκρών, καθώς επίσης και για να θυμίζει στους ζωντανούς ότι όλοι μας είμαστε θνητοί.

Στο ιερό της εκκλησίας, ο Tomasek έβαλε όλα τα σημαντικά και παράξενα κόκαλα που μπόρεσε να βρει, συμπεριλαμβάνοντας το κρανίο του δήμαρχου της πόλης, κρανία τρυπημένα από σφαίρες, ένα κρανίο που είχε παραμορφωθεί από σύφιλη, και τα κόκαλα ενός υποτιθέμενου γίγαντα. Όταν ο Tomasek πέθανε, το 1804, το κρανίου του τοποθετήθηκε επίσης στο ιερό της εκκλησίας.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Νέο «πάγο» στα τρία αιτήματα της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για την παράταση των δύο μηνών αναφορικά με τη διαθεσιμότητα του Δεκεμβρίου, της προσμέτρησης στις απολύσεις του Δεκεμβρίου των 800 έως 1000 απομακρύνσεων από ΕΑΣ-ΕΛΒΟ-ΛΑΡΚΟ αλλά και των συμβασιούχων που παραμένουν στο Δημόσιο με προσωρινές διαταγές, έβαλε η τρόικα  κατά τη σημερινή συνάντηση
Εν αναμονή του ραντεβού της Κυριακής με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών,  οι εκπρόσωποι των δανειστών μας κατά της σημερινή σχεδόν δίωρη συνάντηση στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης  τόνισαν στον Κ. Μητσοτάκη και την Ε. Χριστοφιλοπούλου ότι οι τελικές τους απαντήσεις θα δοθούν σε νέα συνάντηση τη Δευτέρα.
Εγκρίθηκε το κύμα του Σεπτεμβρίου
Πάντως, οι κύριοι Τόμσεν, Μόρς και Μαζούχ  έδωσαν και την τυπική έγκριση αναφορικά με τους 12.500 «διαθέσιμους» του Σεπτεμβρίου μετά και την ένταξη των 1.259 διοικητικών υπαλλήλων των Πανεπιστημίων αλλά και την ολοκλήρωση της αξιολόγησης δομών και των νέων οργανογραμμάτων για τους 410.000 υπαλλήλους του στενού δημόσιου τομέα.
Παράλληλα, όπως έλεγαν πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης στην aftodioikisi.gr, δεν έβαλαν στο τραπέζι, τουλάχιστον προς το παρόν, νέες απαιτήσεις αναφορικά τη διαθεσιμότητα του Δεκεμβρίου, τις 11.000 απολύσεις του 2014 αλλά και για κάποιο νέο κύμα διαθεσιμότητας για τα επόμενα χρόνια.
aftodioikisi.gr


Τι είπαν εχθροί και φίλοι για τους Έλληνες στο Β ΠΠ 
Η ηρωική στάση και η τεράστια συμβολή των Ελλήνων στη νίκη κατά των δυνάμεων του άξονα, όπως αποτυπώνεται από τις δηλώσεις εχθρών και φίλων.

Χάριν της ιστορικής αλήθειας πρέπει να επιβεβαιώσω ότι μόνο οι Έλληνες, απ’ όλους τους αντιπάλους που μας αντιμετώπισαν, πολέμησαν με το μεγαλύτερο θάρρος και περισσότερο αψήφισαν το θάνατο.
Αδόλφος Χίτλερ

Η λέξη ηρωισμός φοβάμαι ότι δεν αποδίδει στο ελάχιστο τις πράξεις αυτοθυσίας των Ελλήνων, οι οποίες ήταν ο καθοριστικός παράγοντας για τη νικηφόρα έκβαση της κοινής προσπάθειας των εθνών, κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, για την ανθρώπινη ελευθερία και την αξιοπρέπεια. Εάν δεν ήταν η ανδρεία των Ελλήνων και το θάρρος τους, η έκβαση του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου θα ήταν ακοθόριστη.
Γουίνστον Τσώρτιλ

Μέχρι τώρα συνηθίζαμε να λέμε ότι οι Έλληνες πολεμούν σαν ήρωες. Τώρα θα λέμε ότι οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες.
Γουίνστον Τσώρτιλ

Όταν νικήσουμε, θα μπούμε στη Βουλγαρία ως τιμωροί, στη Γιουγκοσλαβια ως ελευθερωτές και στην Ελλάδα ως προσκυνητές ..
Ιωσήφ Στάλιν

Εάν οι Ρώσοι κατόρθωσαν να προβάλλουν αντίσταση στην είσοδο της Μόσχας για να σταματήσουν και να αποτρέψουν το γερμανικό χείμαρρο, το οφείλουν στους Έλληνες, οι οποίοι καθυστέρησαν τις γερμανικές μεραρχίες, την ώρα που θα μπορούσαν να μας κάνουν να γονατίσουμε.
Στρατηγός Ζούκοφ (Σοβιετική Ένωση)

Η Μάχη της Πίνδου άλλαξε τον ρου της Ιστορίας
Στρατηγός Σματς (Πρόεδρος Νοτιοαφρικανικής Ένωσης)

Πολεμήσατε άοπλοι εναντίον πανόπλων και νικήσατε. Μικροί εναντίον μεγάλων και επικρατήσατε. Δεν ήταν δυνατόν να γίνει αλλιώς διότι είστε Έλληνες. Κερδίσαμε χρόνο για να αμυνθούμε. Ως Ρώσοι και ως άνθρωποι θα σας ευγνωμονούμε
Ραδιοφωνικός Σταθμός Μόσχας

Είμαι ανίκανος να δώσω το κατάλληλο εύρος της ευγνωμοσύνης που αισθάνομαι για την ηρωική αντίσταση του λαού και των ηγετών της Ελλάδας.
Σαρλ Ντε Γκωλ

Ο δάσκαλος ρωτά τους μαθητές μετά το διάλειμμα :
- Τι έκανες στο διάλειμμα Γιωργάκη;
- Έπαιζα μπάλα, κύριε.
- Μπάλα; Α ωραία. Αν μου γράψεις σωστά την λέξη "Μπάλα" στον πίνακα, θα σε αφήσω να σχολάσεις 1 ώρα νωρίτερα. Εσύ Θανασάκη, τι έκανες στο διάλειμμα;
Ναι όλες οι τροφές έχουν θερμίδες. Υπάρχουν όμως κάποιες που βοηθούν τόσο πολύ στις καύσεις με αποτέλεσμα να καταλήγουν να έχουν αρνητικές θερμίδες. Στη λίστα των τροφών «μηδενικών θερμίδων», όπως ονομάζονται, περιλαμβάνονται λαχανικά, φρούτα, ψάρια και θαλασσινά. 
Ενα παράδειγμα για το πώς οι παρακάτω τροφές καταλήγουν να έχουν... αρνητικές θερμίδες
100 γραμμ. μπρόκολο περιέχει 25 θερμίδες. Η διαδικασία της πέψης γι'αυτό το κομμάτι μπρόκολο απαιτεί την καύση 80 θερμίδων. Ετσι καίμε επιπλέον 55 θερμίδες περισσότερο απ' ότι καταναλώνουμε.
Οι τροφές αρνητικών θερμίδων είναι οι εξής:
Λαχανικά
  • Αγκινάρα
  • Χόρτα
  • Μπρόκολο
  • Πατζάρια
  • Λαχανάκια Βρυξελλών
  • Λάχανο 
  • Κουνουπίδι
  • Καρότο
  • Σέλινο
  • Καλαμπόκι
  • Αγγούρι
  • Αντίδι
  • Μελιτζάνα
  • Σκόρδο
  • Κρεμμύδι
  • Φασολάκια
  • Λεμόνι
  • Λάιμ
  • Μανιτάρι
  • Μαρούλι
  • Πράσο
  • Μπάμια
  • Πιπεριά
  • Μπιζέλι
  • Κολοκύθι
  • Γογγύλι
  • Σπανάκι
  • Σπαράγγι
  • Παντζάρι
  • Ντομάτα
  • Ραπανάκι
  • Χόρτα
Φρούτα
  • Πορτοκάλι
  • Μανταρίνι
  • Μήλο
  • Πεπόνι
  • Καρπούζι
  • Γκρέιπ Φρουτ
  • Ανανάς
  • Ροδάκινο
  • Παπάγια
  • Φράουλα
  • Μάνγκο
  • Αχλάδι
  • Κυδώνι
  • Μούρα
  • Νεκταρίνι
  • Βερίκοκο
  • Ρόδι
  • Κουμκουάτ
  • Σταφύλι
  • Βακκίνια
  • Σύκα
Ψάρια-Θαλασσινά
  • Μπακαλιάρος
  • Γατόψαρο
  • Καλκάνι
  • Βατραχοπόδαρα
  • Πέστροφα
  • Τόνος
  • Λαβράκι
  • Καβούρια
  • Γαρίδες
  • Μύδια
  • Καραβίδες
  • Στρείδια
  • Αστακός

Πηγή: iefimerida.gr
Πικάντικες αποκαλύψεις έκανε στο περιοδικό "marie claire" η Σκάρλετ Γιόχανσον.

Η διάσημη ηθοποιός του Χόλυγουντ μεταξύ άλλων αποκάλυψε ότι της αρέσει το πορνό!

"Πιστεύω ότι το πορνό, όπως όλα τα πράγματα, μπορεί να είναι διασκεδαστικό. Μπορεί να είναι παραγωγικό και για τα δύο φύλα, άντρες και γυναίκες και είναι ευχάριστο, είπε και αναγνώρισε πάντως ότι πρέπει να μπει ένα όριο στην ... ποσότητα που είναι επιτρεπτή.

"Αν μάθαινα ότι ο φίλος μου παρακολουθούσε τόσο πολύ πορνό θα ήμουν εντελώς εμβρόντητη, αυτό είναι σίγουρο".

http://www.thestival.gr
Απαγορευτικό να καίνε τζάκια και ξυλόσομπες, ανά περιοχές και χρονικά διαστήματα, όπου θα σημειώνονται επεισόδια ατμοσφαιρικής ρύπανσης, με υψηλές τιμές συγκέντρωσης αιωρούμενων σωματιδίων ετοιμάζεται να επιβάλει το υπουργείο Περιβάλλοντος στα ελληνικά νοικοκυριά. Η νέα ρύθμιση που προωθείται -πρώτη φορά στα χρονικά της χώρας-, περιλαμβάνεται σε πακέτο μέτρων που ετοίμασε το υπουργείο Περιβάλλοντος για την αντιμετώπιση του φαινομένου της αιθαλομίχλης.

Η καύση ξύλου για θέρμανση μπαίνει στο στόχαστρο της πολιτείας, ως κύρια αιτία για τα πυκνά περιστατικά υψηλής συγκέντρωσης αιωρούμενων σωματιδίων τις κρύες ημέρες του χειμώνα. Το νέο αποπνικτικό φαινόμενο βρίσκεται σε έξαρση τα τελευταία χρόνια, καθώς λόγω της οικονομικής κρίσης εξαπλώνεται η ενεργειακή φτώχεια και η αδυναμία της μεγάλης πλειονότητας των ελληνικών νοικοκυριών να χρησιμοποιούν για θέρμανση το ακριβό πετρέλαιο.

Τα μέτρα για την αιθαλομίχλη, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η Ελευθεροτυπία, περιλαμβάνονται σε σχέδιο κοινής υπουργικής απόφασης με τίτλο «βραχυπρόθεσμα σχέδια δράσης για την αντιμετώπιση ατμοσφαιρικής ρύπανσης από αιωρούμενα σωματίδια», που ετοίμασε το υπουργείο Περιβάλλοντος σε συνεργασία με έξι συναρμόδια υπουργεία. Ο υπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Μανιάτης, υπέγραψε χθες την κοινή απόφαση και την προώθησε στους ομολόγους του για να συνυπογράψουν, προκειμένου, αφού οριστικοποιηθούν οι ρυθμίσεις πριν από το τέλος του Νοεμβρίου, δηλαδή πριν έρθουν τα βαριά κρύα, να τεθούν σε ισχύ.

Ειδικότερα, πληροφορούμαστε ότι για τις εκπομπές από συστήματα θέρμανσης με καύση ξύλου θα ισχύει στάδιο προειδοποίησης, όταν οι συγκεντρώσεις αιωρούμενων σωματιδίων στην ατμόσφαιρα κυμαίνονται από 100 έως 150 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο αέρα (μg/m3), με προτροπή στους πολίτες να χρησιμοποιούν λιγότερο ρυπογόνα συστήματα (π.χ. πετρέλαιο, ηλεκτρικό, φυσικό αέριο κ.λπ.).

Για ρύπανση άνω των 150 μg/m3 εξετάζεται η επιβολή απαγόρευσης να καίνε τα τζάκια και οι ξυλόσομπες.

Ανοιχτό είναι το θέμα εάν η απαγόρευση θα αφορά και σε ενεργειακά τζάκια και συστήματα pellets.

Ο εντοπισμός των παραβατών θα γίνεται από τις καμινάδες. Πάντως αρμόδια πηγή του ΥΠΕΚΑ είπε στην «Ε» πως δεν έχει καθοριστεί ακόμη πώς θα επιβληθεί η απαγόρευση χωρίς να θιγούν δικαιώματα των πολιτών όπως το άσυλο, καθώς επίσης τι συνέπειες θα προβλεφθούν για τους παραβάτες.

Σύμφωνα με τις επίσημες μετρήσεις των τελευταίων πέντε ετών, υπερβάσεις των ορίων λήψης μέτρων και των ορίων συναγερμού για τα αιωρούμενα σωματίδια εμφανίζονται αντίστοιχα 10 έως 15 ημέρες και 3-4 μέρες το χρόνο, κυρίως στην καρδιά του χειμώνα, με βαρύ κρύο.

Στο πακέτο των μέτρων για την αιθαλομίχλη περιλαμβάνονται ακόμη:

α) συστάσεις προφύλαξης της υγείας του πληθυσμού και ιδίως των ατόμων αυξημένου κινδύνου, όπως άτομα με αναπνευστικά προβλήματα, καρδιοπαθείς, παιδιά, άτομα άνω των 65 ετών κ.λπ. (πάνω από 50 μg/m3),

β) περιορισμός των βιομηχανικών εκπομπών, με μείωση της δραστηριότητας μόνο των ρυπογόνων εγκαταστάσεων (πάνω από 100 μg/m3 ), και

γ) περιορισμός των κυκλοφοριακών εκπομπών, μέσω συστάσεων προς τους οδηγούς, αλλά και απαγόρευση της κυκλοφορίας συγκεκριμένων τύπων οχημάτων σε συγκεκριμένες περιοχές (πάνω από 100 μg/m3).

Τα μέτρα θα κηρύσσονται με ανακοίνωση του υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής για την Περιφέρεια Αττικής και από τον καθ' ύλην αρμόδιο περιφερειάρχη για τις υπόλοιπες περιφέρειες της χώρας, ενώ λαμβάνονται, κατά περίπτωση, μεμονωμένα ή σωρευτικά, ανάλογα με τη χωρική έκταση, την ένταση και το είδος του επεισοδίου και λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες της κάθε περιφέρειας, ενώ είναι δυνατό να λαμβάνονται και επιπρόσθετα μέτρα.


Διευκρινίσεις ΥΠΕΚΑ για την «αστυνομία τζακιών»
Μόνο σε ακραίες περιπτώσεις αφορά η πρόβλεψη για τον περιορισμό της χρήσης των τζακιών, διευκρινίζει το ΥΠΕΚΑ σε ανακοίνωσή του με αφορμή δημοσιεύματα για το σχέδιο ΚΥΑ σχετικά με τα έκτακτα μέτρα αντιμετώπισης επεισοδίων αιθαλομίχλης.

Συγκεκριμένα, όπως ξεκαθαρίζει το υπουργείο Περιβάλλοντος, η πρόβλεψη για διακοπή της χρήσης των τζακιών και η σύσταση για χρήση εναλλακτικών καυσίμων και πηγών θέρμανσης, αφορά σε ακραίες περιπτώσεις εμφάνισης ιδιαίτερων υψηλών συγκεντρώσεων (με βάση την περσινή εμπειρία 1-2 φορές) και αφού έχουν εξαντληθεί όλα τα άλλα προληπτικά μέτρα.
protothema.gr
Εκατομμύρια ευρώ χάνει το Δημόσιο από τους Έλληνες που αγοράζουν πολυτελή αυτοκίνητα στη Βουλγαρία, βάζουν πινακίδες κυκλοφορίας...



της γειτονικής χώρας, αλλά συνεχίζουν να ζουν, να εργάζονται και να κινούνται στην Ελλάδα.

Με τον τρόπο αυτό, ο οποίος κατά βάση δεν θεωρείται παράνομος, το Ελληνικό Δημόσιο χάνει ένα "βουνό χρήματα" από τέλη κυκλοφορίας και φόρο πολυτελείας!

Μάλιστα, αρμόδιοι φορείς της γειτονικής χώρας υπολογίζουν σε 40.000 (!) τους Έλληνες που ανήκουν στην παραπάνω κατηγορία.

http://ksipnistere.blogspot.gr 
Κίνητρο στους μαθητές προκειμένου να γίνουν εθελοντές αιμοδότες θεσμοθετεί το υπουργείο Παιδείας με απόφαση του υφυπουργού, Συμεών Κεδίκογλου.

Όπως προβλέπεται στην απόφαση οι μαθητές που προσφέρουν αίμα για συγγενή τους τότε θα μπορούν να απουσιάζουν δικαιολογημένα την ημέρα της αιμοδοσίας.

Όταν, όμως, οι μαθητές, με δική τους πρωτοβουλία, προσέρχονται να προσφέρουν αίμα σε κέντρο αιμοδοσίας, ή ανταποκρίνονται σε πρόσκληση υπηρεσίας αιμοδοσίας για κάλυψη έκτακτης ανάγκης, ή συμμετέχουν σε οργανωμένη ομαδική αιμοληψία, τότε το «πριμ» της δικαιολογημένης απουσίας αυξάνεται κατά μία ημέρα, καθώς θα έχουν δικαίωμα να απουσιάσουν και την επόμενη ημέρα της αιμοδοσίας.

Σημειώνεται ότι αιμοδότες, μπορούν να γίνουν μόνο οι μαθητές που έχουν συμπληρώσει το 17ο έτος της ηλικίας τους και μόνο με υπεύθυνη δήλωση του γονέα / κηδεμόνα τους.
protothema.gr
Στις 10.30 το πρωί πρόκειται, τελικά, να συναντηθούν η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και οι εκπρόσωποι της τρόικας για το θέμα της διαθεσιμότητας και των απολύσεων στο Δημόσιο.

Ο υπουργός και η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης και Εύη Χριστοφιλοπούλου θα παρουσιάσουν στους επικεφαλής του κλιμακίου της Τρόικας τη λίστα με τους 12.500 υπαλλήλους που μπήκαν σε καθεστώς διαθεσιμότητας μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου. Και θα ζητήσουν παράταση στην εφαρμογή του μέτρου για άλλους 12.500 υπαλλήλους μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου. Στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης υπάρχει αισιοδοξία ότι μπορεί να γίνει αποδεκτό το αίτημα της ελληνικής πλευράς και να μετατεθεί η αναζήτηση «δεξαμενών» για την επόμενη φάση της κινητικότητας στους πρώτους μήνες του 2014.

Αλλά το πλέον δύσκολο σημείο των συνομιλιών που θα έχει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης με τους εκπροσώπους των πιστωτών αφορά τις 4.000 απολύσεις που προβλέπονται μέχρι το τέλος του χρόνου. Η ελληνική πλευρά προσθέτει τους 2.000 απολυμένους της ΕΡΤ, με 300 περίπου επίορκους ως προς την έξοδο των οποίων υπάρχουν τελεσίδικες αποφάσεις και ζητούν να περιληφθούν σ αυτόν τον κατάλογο όσοι θα αποχωρήσουν από ΕΑΣ-ΕΛΒΟ-ΛΑΡΚΟ αλλά και συμβασιούχοι που θα χάσουν τη δουλειά τους μέχρι το τέλος του χρόνου.

Στο στόχαστρο μπαίνουν ΔΕΚΟ και ΝΠΙΔ μέσα από τη διαδικασία της αξιολόγησης από την οποία θα προκύψει το πλεονάζον προσωπικό. Γιατί για το 2014 προβλέπονται 11.000 απολύσεις.

http://aftodioikisi.gr 






Να συλλάβουν κατάφεραν οι αρχές των φυλακών του Santiago Vazquez στην Ουρουγουάη έναν κατάδικο που προσπάθησε να περάσει στην φυλακή τα κλειδιά από τις χειροπέδες του.


Ο λόγος για τον Ramon Eduardo Mendez Fialho ο οποίος τα είχε καταπιεί για να μην τον εντοπίσουν οι δεσμοφύλακες.

Σύμφωνα με την El Pais που έχει το ρεπορτάζ ο άνδρας κατάπιε τα κλειδιά είτε για να τα πουλήσει σε άλλους τρόφιμους είτε για να βρει κάποια στιγμή ένα τρόπο να δραπετεύσει.

Για κακή του τύχη οι δεσμοφύλακες τα ανακάλυψαν μέσα στο στομάχι του όταν τον υποχρέωσαν να περάσει από σαρωτή σώματος που πρόσφατα εγκαταστάθηκε στο σωφρονιστικό κατάστημα.

Δεν είναι ακόμα σαφές πως έφτασαν στα χέρια του. Αυτή τη στιγμή διεξάγεται μια Ε.Δ.Ε στη φυλακή.

Πηγή: New York Daily New
Ο Γιώργος Ζάχαρης επέλεξε ένα tweet να δηλώσει την ικανοποίηση του για την εκτίναξη της μετοχής του Twitter, τις πρώτες ώρες διαπραγμάτευσής της στο χρηματιστήριο της Νέα Υόρκης. «Η λέξη για σήμερα είναι ευτυχισμένος», έγραψε ο ελληνικής καταγωγής venture capitalist, ο οποίος ήταν από τους πρώτους που επένδυσαν στην άγνωστην αρχικά υπηρεσία microblogging.

Ήδη από το 2006 και προτού το Twitter βγει στον αέρα, ο Γιώργος Ζάχαρης είχε επενδύσει (μέσω της Charles River Ventures) 250.000 δολάρια, αποκτώντας το 1% ενός άγνωστου ακόμα τότε startup.

Η έναρξη διαπραγμάτευσης της μετοχής του Twitter είχε οριστεί στα 26 δολάρια και δευτερόλεπτα μετά το άνοιγμα της συνεδρίασης στη Γουόλ Στριτ εκτινάχθηκε πάνω από τα 46 (+78%), διαμορφώνοντας την κεφαλαιοποίηση του σε περισσότερα από 30 δισ. δολάρια.

http://www.thestival.gr
Μέσα σε διάστημα δύο μηνών το Μουσείο του Λούβρου κατάφερε να συγκεντρώσει το ποσό των 500.000 ευρώ για την αποκατάσταση του αγάλματος της Νίκης της Σαμοθράκης, όπως ανακοίνωσε σήμερα η διεύθυνσή του.

Η εκστρατεία «Όλοι Μαικήνες» που ξεκίνησε στις 3 Σεπτεμβρίου με σκοπό να συντηρηθεί το διάσημο άγαλμα, ένα από τα κοσμήματα του μουσείου, έχει στόχο να συγκεντρωθεί μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου το ποσό του 1 εκατομμυρίου ευρώ από δωρεές ιδιωτών.

Το συνολικό ποσό που απαιτείται για τις εργασίες αποκατάστασης της Νίκης ανέρχεται στα 4 εκατομμύρια.

Το μισό εκατομμύριο από τους ιδιώτες συγκεντρώθηκε μέσα σε δύο μήνες, γεγονός ιδιαίτερα ενθαρρυντικό, σύμφωνα με το μουσείο.

Μέχρι σήμερα 4.000 άνθρωποι έχουν προσφέρει από 5 έως 5.000 ευρώ ο καθένας.

Το Λούβρο έχει καλέσει όλους τους φιλότεχνους να γίνουν «πρεσβευτές» της εκστρατείας αυτής στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης και μέχρι σήμερα 218 «πρεσβευτές» έχουν δημιουργήσει δικές τους σελίδες που καλούν τον κόσμο να προσφέρει χρήματα.

Τον Σεπτέμβριο το άγαλμα μεταφέρθηκε από το χώρο που εκτίθεται συνήθως σε μια διπλανή αίθουσα όπου έχει κατασκευαστεί μια ειδική καμπίνα για τη συντήρησή του. Θα επιστρέψει στη θέση της στα τέλη Ιουνίου ή τις αρχές Ιουλίου του 2014.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέτουν τις δωρεές τους μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου, είτε μέσω της ιστοσελίδας www.tousmecenes.fr ή μέσω ταχυδρομείου.

Τρεις μεγάλοι «μαικήνες» έχουν αναλάβει να καλύψουν τα υπόλοιπα 3 εκατομμύρια που απαιτούνται: οι εταιρείες Nippon Television Holdings, η Fimalac και η Bank of America Merrill Lynch
tanea.gr
Σαν σήμερα, το 1977, ο αρχαιολόγος Μανόλης Ανδρόνικος, ανακαλύπτει τους τάφους της Βεργίνας.

980 - Βυζαντινά στρατεύματα, με επικεφαλής τον Λέοντα Φωκά, καταλαμβάνουν την πόλη Άνδρας της Μικράς Ασίας, μετά από μεγάλη νίκη τους κατά των εκεί αραβικών δυνάμεων, που σχεδόν αποδεκατίστηκαν.

1620 - Μάχη του Λευκού Όρους (Τριακονταετής Πόλεμος). Ο Φρεδερείκος Ε' του Παλατινάτου ηττάται από την Καθολική Συμμαχία υπό τον στρατηγό Τίλλυ. Μετά την ήττα, η Πράγα παύει να είναι η πρωτεύουσα της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, καθώς οι ηγεμόνες της Βοημίας χάνουν την εξουσία τους.

1687 - Επανάσταση στην Κωνσταντινούπολη. Ανατρέπεται ο Σουλτάνος Μωάμεθ Δ΄.

1895 - Ο Βίλχελμ Κόνραντ Ρέντγκεν ανακαλύπτει τις ακτίνες Χ.

1901 - Βίαιες συμπλοκές ξεσπούν στην Αθήνα με αφορμή τη μετάφραση του Ευαγγελίου στη Δημοτική. (Ευαγγελικά)

1912 - Η πόλη της Φλώρινας, απελευθερώθηκε τελικά στις 8 Νοεμβρίου του 1912. Ναυτικό άγημα και δύναμη στρατού από 1000 άντρες, υπό τον Αλέξανδρο Μανουσάκι, που επέβαιναν στο θωρηκτό «Αβέρωφ» και σε τρία επίτακτα ατμόπλοια αποβιβάζονται στις 14:00 στη Μυτιλήνη. Η Τουρκική φρουρά από 2000 άντρες συμπτύχθηκε στο εσωτερικό νησιού, όπου και υποχρεώθηκε να παραδοθεί στις 8-12-1912 μετά από μάχη στην περιοχή του χωριού Κλαπάδου. Έτσι ολόκληρη η Λέσβος καθίσταται πλέον ελεύθερη.

1926 - Ιδρύεται ο Αθλητικός Ποδοσφαιρικός Όμιλος Ελλήνων Λευκωσίας ή ΑΠΟΕΛ.

1940 - Αναστέλλονται οι ιταλικές επιθέσεις εναντίον της τοποθεσίας Ελαίας-Καλαμά και οι δυνάμεις τους, μετά από αλλεπάλληλες αποτυχίες, μεταπίπτουν σε αμυντικό αγώνα.

1971 - Αθήνα - Δικτατορία: Καταδικάζεται από το καθεστώς σε φυλάκιση 7 μηνών ο Γιάννης Χορν, εκδότης της αγγλόφωνης εφημερίδας "Athens News".

1976 - Αλλεπάλληλες σεσμικές δονήσεις σπέρνουν τον πανικό στη Θεσσαλονίκη. Αδειάζει η πόλη, έντρομοι οι κάτοικοι μπροστά στο φόβο μεγάλων καταρρεύσεων.

1977 - Ανακάλυψη των «τάφων της Βεργίνας» από τον Μανόλη Ανδρόνικο

1987 - 11 άτομα χάνουν την ζωή τους από βομβιστική επίθεση (στα αγγλικά γνωστή ως «Remembrance Day bombing») του IRA στην κωμόπολη του Ενισκίλεν της Βόρειας Ιρλανδίας.

http://www.enikos.gr 
Το Lonely Planet, κάθε χρόνο εκδίδει έναν οδηγό που περιέχει τους πιο οικονομικούς ταξιδιωτικούς προορισμούς που αξίζει κάποιος να επισκεφτεί.
Ο οδηγός για το χρονιά που έρχεται, περιλαμβάνει και τα ελληνικά νησιά!
Σύμφωνα με τον οδηγό, η χώρα μας αποτελεί ιδανικό και οικονομικό προορισμό, αφού εξαιτίας της κρίσης, οι τιμές έχουν παρουσιάσει πτώση και καταβάλλονται προσπάθειες για την προσέλκυση περισσότερων τουριστών.
Με τις δυσκολίες που περνάει η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, το κομμάτι του τουρισμού, είναι πολύ σημαντικό για την οικονομία της. Με τον ήλιο, τη θάλασσα, τα αρχαία μνημεία, τη φιλοξενία, το καλό φαγητό, τα υπέροχα νησιά της και τις μειωμένες πλέον τιμές της, η χώρα μας, είναι βέβαιο, ότι θα βρίσκεται στο τουριστικό προσκήνιο το 2014.
Εκτός από τα ελληνικά νησιά, άλλοι προορισμοί που προτείνονται από τον οδηγό του Lonely Planet είναι η νότια Ιταλία, η Πορτογαλία, η Βουλγαρία, το Μεξικό, η Νικαράγουα, ακτή της Karnataka στην Ινδία, η επαρχία Palawan στις Φιλιππίνες, η Αιθιοπίακαι τα νησιά Fiji.
echoes.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!