Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

H Ronda δίκαια αποτελεί την πιο χαρακτηριστική πόλη της Ανδαλουσίας η οποία μάλιστα χρονολογείται από την Νεολιθική Εποχή και βρίσκεται κυριολεκτικά στο… χείλος του γκρεμού.
Η πόλη είναι σκαρφαλωμένη στα βουνά σε υψόμετρο 760 μέτρων με τον ποταμό Guadalevin να την διασχίζει και την χωρίζει στα δύο. Καταλαμβάνει τις δύο πλευρές του φαραγγιού El Tajo, με τα δύο τμήματά της να επικοινωνούν μεταξύ τους με τρείς επιβλητικές γέφυρες.
Η αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε μεσαιωνικό φρούριο σε κερδίζει αμέσως ενώ συναισθήματα δέους σε καταλαμβάνουν βλέποντας τις κατοικίες να κρέμονται από τα επιβλητικά βράχια.
Οι Ρωμαίοι και οι Μαυριτανοί στα διαστήματα που κυριάρχησαν στην περιοχή, επηρέασαν αρχιτεκτονικά την πόλη η οποία σε συνδυασμό με τους ελικοειδείς δρόμους της και την θέα στη γύρω ύπαιθρο της Ανδαλουσίας, αποτελεί δικαιωματικά μοναδικό προορισμό.
Η αρένα ταυρομαχιών της Ronda κατασκευάστηκε το 1779 και είναι η παλαιότερη κατασκευή τέτοιου είδους σε ολόκληρη την Ισπανία. Ο Αμερικανός συγγραφέας Ernest Miller Hemingway που είχε γοητευτεί από τις ταυρομαχίες και γύριζε κάθε πόλη της χώρας για να τις απολαύσει, σε άρθρο του στην εφημερίδα Toronto Stars to 1923, ανάφερε την «Plaza de Toros» σαν την καλύτερη αρένα για να δει κανείς την πρώτη του ταυρομαχία.
Στο ιστορικό κέντρο της Ronda βρίσκεται η πρώην κατοικία του ποιητή Pedro Perez Clotet, ενώ σημαντικό αξιοθέατο είναι και τα Αραβικά λουτρά που βρίσκονται κάτω από την πόλη και χρονολογούνται από τον 13ο αιώνα.
Η Ronda κατάφερε να γίνει μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες πόλεις της Ανδαλουσίας και ταυτόχρονα να αποτελέσει έναν προορισμό που προκαλεί θαυμασμό και όμορφα συναισθήματα σε όλους τους ταξιδιώτες.
echoes.gr
Οι αρχαιολογικές ανακαλύψεις πολλές φορές γίνονται τυχαία.
Έτσι τυχαία ανακαλύφθηκαν και οι πέτρινες σφαίρες της Costa Rica την δεκαετία του 1930, όταν ομάδες εργατών που έσκαβαν για να φρεσκάρουν το χώμα για λογαριασμό ενός αγροτικού συλλόγου που ασχολείτο αποκλειστικά με φρούτα, έπεσαν πάνω σε αυτούς τους ολοστρόγγυλους ογκόλιθους. H ανακάλυψη έγινε στην νότια πλευρά της χώρας στην κοιλάδα Diquis στην ακτή του Ειρηνικού ωκεανού, σε μία περιοχή όπου θα φυτεύονταν μπανανιές.
Η διάμετρος των λίθων ξεπερνάει ακόμη και τα δύο μέτρα ενώ ζυγίζουν περισσότερο από 15 τόνους. Από την ανακάλυψή τους μέχρι και σήμερα προβληματίζουν τους αρχαιολόγους που προσπαθούν να δώσουν μία λογική εξήγηση για το τι είναι, γιατί φτιάχτηκαν αλλά και από ποιους φτιάχτηκαν.
Όταν ανακαλύφθηκαν ξεκίνησε μια φήμη ότι στο εσωτερικό των ογκόλιθων οι αρχαίοι έκρυβαν κοσμήματα, χρυσαφικά, αλλά και διαμάντια! Το αποτέλεσμα της φήμης αυτής ήταν πολλές πέτρες να καταστραφούν από εκείνους που έψαχναν για τον μικρό θησαυρό. Ορισμένοι μάλιστα αποφάσισαν να τις χρησιμοποιήσουν ως διακόσμηση για τις αυλές των σπιτιών τους αλλά και κυβερνητικά κτήρια σε διάφορες περιοχές της Costa Rica.
Οι πέτρινες σφαίρες έγιναν γνωστές σε όλο τον κόσμο χάρη στην Doris Stone, όταν το 1943 έγραψε ένα άρθρο για αυτές σε ένα από τα πιο έγκυρα περιοδικά της εποχής. Ο Dr. Samuel Lothrop μαθαίνοντας για τις παράξενες πέτρες, επικέντρωσε τις μελέτες του αλλά και τις ανασκαφές στην κοιλάδα Diquis, φέρνοντας στο φως σημαντικό αριθμό ογκόλιθων. Η πρώτη επίσημη έκθεση παγκοσμίως έγινε από τον ίδιο το 1963 με τίτλο «Οι Παράξενες Πέτρες του Diquis στην Costa Rica».
Οι θεωρίες για το ποιοι φτιάξανε τις πέτρες αυτές είναι φυσικά πολλές. Ορισμένοι πιστεύουν ότι ήρθαν από την χαμένη Ατλαντίδα, άλλοι ισχυρίζονται ότι για την κατασκευή τους είναι υπεύθυνοι οι Maya που διέθεταν ένα φίλτρο το οποίο το έριχναν στους βράχους και τους έκαναν μαλακούς σαν ζυμάρι, κάποιοι μιλούν για εξωγήινη κατασκευή ενώ πιθανολογείται επίσης ότι οι πέτρες σχετίζονται με τον πολιτισμό των Diquis που έζησαν από το 700 μέχρι και το 1530 μ.Χ.
Όλες σχεδόν οι πέτρες είναι φτιαγμένες από σκληρό γρανίτη από το βουνό Talamanca που βρίσκεται 50 μίλια μακριά από την περιοχή όπου ανακαλύφθηκαν οι ογκόλιθοι. Πιστεύεται ότι κατασκευάστηκαν περίπου το 600 μ.Χ, με τις περισσότερες να χρονολογούνται έως και το 1000 μ.χ. Οι αινιγματικές πέτρινες σφαίρες της Costa Rica χαρακτηρίζονται ως κληρονομιά της ανθρωπότητας και προστατεύονται από τα Ηνωμένα Έθνη και την UNESCO.
echoes.gr
Η ιστορία ξεκίνησε από τα 5άρια την δεκαετία του ’80 για να φτάσει ως τις ημέρες μας με τα Clio. Μεσολάβησε σχεδόν μια 8ετία, όπου προβλήματα αξιοπιστίας στο προϊόν σε συνδυασμό με ανεπάρκεια αντιπροσώπευσης στη χώρα μας, έφεραν το δημοφιλέστερο Renault στον πάτο της λίστας προτίμησης των καταναλωτών. Όμως τα δύσκολα χρόνια πέρασαν και έτσι η 4η γενιά είναι μια υποδειγματική πρόταση για τον τρόπο που πρέπει να φτιάχνονται τα «μικρά» αυτοκίνητα.
Με διαστάσεις και μεταξόνιο που λίγα χρόνια πριν θα ανήκαν στην επόμενη κατηγορία, το νέο Clio δείχνει και είναι μεγαλύτερο αυτοκίνητο διατηρώντας
ωστόσο μια αρμονία στο «μακρόστενο» αμάξωμά του.
Το εσωτερικό δημιουργεί ευχάριστη διάθεση στους επιβάτες και προσφέρει καλή εργονομία και ικανοποιητικούς χώρους για μικροαντικείμενα. Τα χαρακτηριστικά της σχεδίασης με τις φαρδιές πίσω κολόνες και το μικρό παρμπρίζ, έχουν περιορίσει την ορατότητα προς τα πίσω. Οι πίσω επιβάτες
ακόμα και αν είναι εύσωμοι ενήλικες δεν θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα στο χώρο για τα πόδια και το κεφάλι, ενώ μόνο η ύπαρξη τρίτου θα ζορίσει την κατάσταση.
Στην πράξη το μεγάλο όφελος πάει στον χώρο αποσκευών που προσφέρει 300 λίτρα για αποσκευές (έως 1.147 λίτρα με αναδίπλωση καθισμάτων). Στο ταμπλό κυριαρχεί η οθόνη 7’’ στην οποία, πέρα από τα συστήματα ήχου, ραδιοφώνου και εξωτερικών πηγών, παρέχονται πληροφορίες πλοήγησης Nav N Go με απεικόνιση 2D και 3D, λειτουργίες τηλεφώνου μέσω Bluetooth, αλλά και μια σειρά από χρήσιμες ρυθμίσεις για τα υποσυστήματα του αυτοκινήτου. Στο στάνταρ Media Nav μπορεί να απουσιάζει το Cd player, όμως ξεχωρίζει σε επίπεδο ευχρηστίας και δεν χρειάζεται να είσαι εξοικειωμένος για να εκμεταλλευτείς τις υπηρεσίες του.

Το «μυστικό όπλο»
Βασικό χαρακτηριστικό του κινητήρα 1.5 dCi, είναι το εντυπωσιακό του τράβηγμα, σχεδόν από το ρελαντί. Μόλις ξεπεράσεις τις σχεδόν 1100 σ.α.λ. νοιώθεις τη ροπή να εκδηλώνεται με διάρκεια και σπρώξιμο προς τα εμπρός. Μπορείς να αλλάζεις νωρίς ταχύτητες, διατηρώντας ένα σβέλτο ρυθμό, ενώ αν ψάχνεις επιδόσεις μπορείς να ανεβάζεις μέχρι τα κόκκινα, κάτι που σύντομα καταλαβαίνεις ότι δεν σου είναι απαραίτητο για να κινείσαι γρήγορα. Άλλωστε τα 220Nm ροπής εκδηλώνονται πολύ πριν τις δύο χιλιάδες (1.750 rpm) και εδώ κρύβεται η αιτία του εντυπωσιακού τραβήγματος που εξασφαλίζει ο 1.5 dCi, στο 1.070 κιλών αμάξωμα. Σε κάθε περίπτωση είναι προτιμότερο από το να ψάχνεις τους 90 ίππους «ψηλά» στο στροφόμετρο, καλύτερα είναι απολαμβάνεις στις χαμηλομεσαίες στροφές την εντυπωσιακή και πλήρως αξιοποιήσιμη ροπή του πετρελαιοκινητήρα.
Οι αριθμοί επιβεβαιώνουν τις καλές επιδόσεις με 11,7’’ για τα πρώτα 100 km/h από στάση και 178km/h τελικής ταχύτητας, όμως το ζητούμενο δεν είναι οι αριθμοί όσο η αίσθηση που απολαμβάνεις πατώντας το γκάζι.
Οι ενδιάμεσες επιταχύνσεις είναι το δυνατό χαρτί του κινητήρα και το κατέβασμα στο 5άρι κιβώτιο κρίνεται στις περισσότερες των περιπτώσεων περιττό.
Με 1.461 cc, άμεσο ψεκασμό και τουρμπίνα μεταβλητής γεωμετρίας, ο 1.5 dCi είναι από τους ποιοτικότερους σε απόδοση, λειτουργία και οικονομία κινητήρες που υπάρχουν έως τα 1,6 λίτρα. Χρησιμοποιείται με επιτυχία σε όλη την γκάμαRenault και Dacia με αποδόσεις από 75 έως 110 ίππων, ενώ πρόσφατα υιοθετήθηκε  και από την Mercedes μετά από συμφωνία των δυο εταιρειών. Το μεγάλο «προσόν» όμως είναι η ιδιαίτερα χαμηλή κατανάλωση.
Με ελαφρύ πόδι και οδήγηση στο στιλ ντηζελοκινητήρα απολαμβάνεις σβέλτη μετακίνηση χωρίς να ξεπερνάς τα 4 lt/100 km, ή και ακόμα χαμηλώτερα.
Σε γρήγορο ταξίδι πάνω από το Clio 1.5 dCi δύσκολα θα ξεπεράσει τα 6,5 lt/100 km, ενώ η μέση κατανάλωση στη διάρκεια της δοκιμής μας «κάθισε» στα 4,4 lt/100 km. Στην πράξη γεμίζεις το 45λιτρο ρεζερβουάρ και ξαναπερνάς από πρατήριο μετά από 800-900 χιλιόμετρα.
Επιπλέον το Clio είναι σχεδόν αθόρυβο και με άριστη ποιότητα κύλισης. Συμπεριφέρεται υποδειγματικά στο σκληρό αστικό οδικό δίκτυο, φιλτράρει άριστα τις εδαφικές ανωμαλίες και δείχνει παντού συμπαγές, με μεγάλα περιθώρια πρόσφυσης και ακρίβεια ελιγμών.
Σε αυτό βοηθά και το στάνταρ ESP που δεν απενεργοποιείται και «μαζεύει» διακριτικά τις όποιες τάσεις εκτροπής. Γενικά, ο τρόπος που συμπεριφέρεται, ξεχωρίζει από την κατηγορία του κάτι που προκύπτει από την στιβαρή αίσθηση, την προθυμία να μεταφέρει πληροφορίες και την άνεση στα ταξίδια.
Συνολικά η πληρότητα του Clio το τοποθετεί σε ξεχωριστή θέση, πολύ ψηλότερα από την κατηγορία που θεωρητικά ανήκει. Ιδιαίτερα στην πετρελαιοκίνητη έκδοση αποδεικνύει ότι έχει όλες τις προϋποθέσεις να προσελκύσει ένα πολύ μεγαλύτερο κοινό από αυτό του προκατόχου του.
news.gr
Όσο περισσότερο καθόμαστε , τόσο περισσότερο λίπος συσσωρεύεται στους γλουτούς αυξάνοντας την περιφέρεια, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ αποκάλυψαν ότι « ο κυτταρικός πολλαπλασιασμός » διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην παραγωγή του λίπους , διότι η πίεση στα κύτταρα αυξάνει το μέγεθός τους κατά 50%. Όταν λοιπόν καθόμαστε για πολλές ώρες, τα λιποκύτταρα στους γλουτούς αυξάνονται με αποτέλεσμα να αυξάνεται και το μέγεθος της περιφέρειάς μας.
Οι ερευνητές ανέλυσαν τη συσσώρευση των λιποκυττάρων στο σώμα και διαπίστωσαν ότι η διατροφή παίζει μόνο ένα μικρό ρόλο στη διατήρηση μιας καλλίγραμμης σιλουέτας. «Βρήκαμε ότι τα λιποκύτταρα που εκτίθενται σε συνεχείς, χρόνιες πιέσεις - όπως αυτό που συμβαίνει στους γλουτούς όταν καθόμαστε για πολλές ώρες- παρουσιάζουν ταχύτερη αύξηση των λιποσταγονιδίων, τα οποία είναι μόρια που μεταφέρουν το λίπος. Σε αντίθεση με τους μύες και τα οστά που ατροφούν όταν βρίσκονται σε αχρηστία, τα λιποκύτταρα διογκώνονται έως και 50%» , εξήγησε ο επικεφαλής της μελέτης Άμιτ Γκέφεν από το Τμήμα Βιοϊατρικής Τεχνολογίας.
Η μελέτη , που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Biophysical Journal, κατέδειξε ότι η πίεση αλλάζει την δομή των λιποκυττάρων , με αποτέλεσμα την αύξηση του σωματικού βάρους .«Όταν αλλάζει η σύνθεσή τους , επεκτείνονται και παραμορφώνουν τα γειτονικά κύτταρα , αναγκάζοντάς τα να διαφοροποιηθούν και να επεκταθούν» , είπε ο καθηγητής Γκέφεν.
Σύμφωνα με τους ερευνητές, αν κατανοήσουμε την αιτιολογία που παχαίνουμε και το μηχανισμό πώς τα κύτταρα στους λιπώδεις ιστούς συνθέτουν τα θρεπτικά συστατικά κάτω από ένα δεδομένο περιβάλλον μηχανικής φόρτισης , τότε μπορούμε να σκεφτούμε διαφορετικές πρακτικές λύσεις κατά της παχυσαρκίας .
news.gr
Η αποτοξίνωση δεν πρέπει να είναι ένας τρομακτικός όρος. Δεν υπάρχει λόγος να στερείσαι πράγματα για να φροντίζεις το σώμα σου...
Πρόσθεσε τα παρακάτω tips στο καθημερινό σου πρόγραμμα και δες το σώμα σου να αλλάζει!

-Πιες ζεστό νερό με λεμόνι κάθε πρωί: Σε μια κούπα ζεστό νερό ρίξε το χυμό μισού λεμονιού. Το λεμόνι βοηθά στο να ισσοροπείται το pH του σώματος και στην φυσιολογική πέψη.

-Προκάλεσε εφίδρωση: Τα προγράμματα Cardio υπάρχουν σε κάθε γυμναστήριο και βοηθούν στην αποβολή των τοξινών μέσω του ιδρώτα. Επίσης αν έχεις πρόσβαση σε σάουνα ή χαμάμ ακόμη καλύτερα.

-Φάε περισσότερους καρπούς: Η καλή διατροφή περιλαμβάνει φυσικά, μη επεξεργασμένα προιόντα που αποτοξινώνουν τον οργανισμό. Σιγουρέψου ότι έχεις ενσωματώσει στην αποτοξίνωση σου προϊόντα που υποστηρίζουν την υγιή λειτουργία του ήπατος και των νεφρών, όπως το λάχανο, τα παντζάρια, και τα φυλλώδη, πράσινα λαχανικά.

-Κάνε yoga: Δοκίμασε να εξασκηθείς σε αυτόν τον τρόπο εκγύμνασης. Οι μυς σου θα δυναμώσουν, η σιλουέτα σου θα λεπτύνει και θα αποκτήσεις ευεξία και εσωτερική ηρεμία.

-Μαγείρεψε στο σπίτι: Όταν μαγειρευεις στο σπίτι έχεις πλήρη έλεγχο αυτών που τρως και των υλικών που προσθέτεις στο φαγητό σου. Το να τρως απ” έξω μπορεί να είναι βολικό αλλά δεν πρέπει να γίνεται καθημερινά.

-Πιες πράσινο τσάι: Είναι πλούσιo σε κατεχίνες, οι οποίες επιταχύνουν την δραστικότητα του ήπατος και αυξάνουν την παραγωγή αποτοξινωτικών ενζύμων.
 
Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου οι αποζημιώσεις που θα
λάβουν οι ομοσπονδίες των 32 εθνικών ομάδων που θα λάβουν μέρος το καλοκαίρι στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας, καθώς επίσης και οι σύλλογοι για τους παίκτες που θα στείλουν στο Μουντιάλ, ανέρχονται στο αστρονομικό ποσό των 576 εκατομμυρίων δολαρίων.
Αξίζει επίσης να σημειωθεί, ότι η Ομοσπονδία της χώρας που θα κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο θα λάβει ένα «μπόνους» της τάξης των 35 εκατομμυρίων δολαρίων.
Εν αρχή ο Θεός γέμισε τη γη με μπρόκολο, κουνουπίδι και σπανάκι, πράσινα, κίτρινα και κόκκινα λαχανικά όλων των ειδών, ώστε ο άνδρας και η γυναίκα να ζήσουν υγιεινά
και παντοτινά.
Ο σατανάς όμως δημιούργησε τα Haagen Dazs και τα διάφορα cookies. Και ρώτησε:
«Λίγη ακόμη σάλτσα βύσσινου;»
και ο άνδρας απήντησε:
«Ευχαρίστως!»
και η γυναίκα πρόσθεσε:
«Παρακαλώ για μένα άλλη μια ζεστή βάφλα με σαντιγύ!».
Και έτσι πήραν και οι δύο από 5 κιλά.
Και ο Θεός δημιούργησε το γιαούρτι ώστε να διατηρήσει η γυναίκα το σώμα της όπως άρεσε στον άνδρα.
Και ο σατανάς δημιούργησε από το σιτάρι το άσπρο αλεύρι και από το ζαχαροκάλαμο τη ζάχαρη και τα συνδύασε. Και η γυναίκα άλλαξε νούμερο στην ένδυσή της και πήγε
από το 38 στο 46.
Και έτσι είπε ο Κύριος:
«Δοκίμασε το φρέσκο μαρούλι μου!»
Και ο σατανάς εφεύρε το ντρέσσιγκ και το σκορδόψωμο ως συνοδευτικά.
Και οι άνδρες και οι γυναίκες μετά από αυτή την απόλαυση άνοιξαν τις ζώνες τους κατά τουλάχιστον μία τρύπα.
Ο Κύριος όμως είπε:
«Σας έδωσα φρέσκα λαχανικά και ελαιόλαδο, στο οποίο να μαγειρεύετε υγιεινά!»
Και ο σατανάς συνόδεψε τα φαγητά αυτά με δεύτερο πιάτο από νόστιμες μπουκίτσες από ψωμάκια, τυράκια camembert, αστακό σε βούτυρο μυρωδάτο και φιλετάκια κοτόπουλου.
Και οι τιμές χοληστερίνης του ανθρώπου ανέβηκαν στα ουράνια.
Ετσι ο Θεός έδωσε στον άνθρωπο αθλητικά παπούτσια, ώστε να χάσει μερικά κιλά με την άθληση.
Και ο σατανάς δημιούργησε την δορυφορική τηλεόραση και τα DVD μαζί με τα τηλεχειριστήρια, για να μην κουράζεται ο άνθρωπος με το ζάπινγκ.
Και οι άνδρες και οι γυναίκες γελούσαν και έκλαιγαν μπροστά την οθόνη και άρχισαν να φοράνε ελαστικές φόρμες αδυνατίσματος.
Ετσι ο Θεός δημιούργησε την πατάτα, φτωχή σε λίπος και κάλιο και γεμάτη θρεπτικές ουσίες.
Και ο σατανάς αφαίρεσε την φλούδα και έκοψε το εσωτερικό της σε πατατάκια τα οποία τηγάνησε και τα κάλυψε με πολύ αλάτι.
Και ο άνθρωπος πήρε μερικά κιλά ακόμη
Ο Θεός όμως έφερε το άπαχο κρέας, ώστε τα τέκνα του να χορταίνουν προλαμβάνοντας
λιγότερες θερμίδες.
Και ο σατανάς έφερε τα Goodys και το τσίζμπουργκερ των 99 λεπτών. Και ρώτησε
ο σατανάς:
«Θέλεις και τηγανητές πατάτες;»
Και είπε ο άνθρωπος:
«Βεβαίως, μια μεγάλη μερίδα με μαγιονέζα!»
και είπε ο σατανάς:
«Ετσι μπράβο!»
Και ο άνθρωπος έπαθε έμφραγμα.
Και ο Θεός αναστέναξε και δημιούργησε το τετραπλό μπαϊ πάς της καρδιάς.
Και τότε ο σατανάς είπε “είπαμε να παίζουμε τίμια”
Και δημιούργησε το ΙΚΑ.

http://www.alexiptoto.com 
Η κλιματική αλλαγή και η αύξηση του πληθυσμού κατευθύνουν τον πολιτισμό μας σε μετοίκηση σε άλλους πλανήτες, προειδοποιούν οι επιστήμονες της NASA.



Τουλάχιστον τρεις πλανήτες θα χρειαστεί ο ανθρώπινος πληθυσμός για να επιβιώσει, δήλωσε ο Dennis Bushnell, επικεφαλής επιστήμονας του Langley Research Center της NASA. «Ολόκληρο το οικοσύστημα συντρίβεται. Ουσιαστικά, είμαστε πάρα πολλοί εκεί έξω. Με τους Ασιάτες να είναι πλέον δισεκατομμύρια, θα χρειαστούμε άλλους τρεις πλανήτες».

Η τροποποίηση του Άρη στα ανθρώπινα περιβαλλοντικά δεδομένα θα πάρει περίπου 120 χρόνια, ισχυρίζεται ο Bushnell, αλλά μέχρι τότε θα χρειαστούμε και άλλους πλανήτες.

Δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιος εκφράζει την ανάγκη για τους ανθρώπους να αποικίσουν σε άλλους πλανήτες, ωστόσο αυτές οι ιδέες συνήθως προτείνονται ως ένας τρόπος επιβίωσης της ανθρώπινης φυλής σε περίπτωση μιας κατακλυσμικής σύγκρουσης με αστεροειδή ή σε συνθήκες πυρηνικού πολέμου.

Το 2012, το World Wildlife Fund πρότεινε τη λύση των τριών πλανητών, υποστηρίζοντας ότι χρησιμοποιούμε κατά 50% περισσότερους πόρους από ό, τι η Γη μπορεί να αντέξει και ότι μέχρι το 2050 θα χρειαστούν τρεις πλανήτες για να διατηρηθεί το ποσοστό σε αυτά τα επίπεδα.

Σε κάθε περίπτωση, ο Bushnell δεν υποδηλώνει ότι θα πρέπει οπωσδήποτε να εγκαταλείψουμε τη Γη, αλλά προειδοποιεί ότι θα πρέπει να περιορίσουμε την κατανάλωση. Μια συγκεκριμένη λύση που προτείνει είναι η γεωργία με θαλασσινό νερό.

Τα αλόφυτα που μεγαλώνουν στα αλμυρά εδάφη, θα μπορούσαν ενδεχομένως να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία βιοκαυσίμων από την καλλιέργεια φυτών στους ωκεανούς (ή τουλάχιστον θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί το θαλασσινό νερό για την άρδευση φυτών σε γεωργικά μη παραγωγικές περιοχές του κόσμου). Οι επιστήμονες που έχουν βασίσει ολόκληρες έρευνες πάνω σε αυτήν την πιθανότητα, επιμένουν ότι ορισμένα σχετικά πιλοτικά προγράμματα σε Ινδία, Πακιστάν, Λάος, Αλγερία και άλλες φτωχές χώρες, θα πρέπει να ξεκινήσουν κάποια στιγμή φέτος.

Ο Bushnell ισχυρίζεται ότι αυτό θα έλυνε τα περισσότερα από τα προβλήματά μας: «Αν καλλιεργούσαμε αλόφυτα σε εγκαταλελειμμένες εκτάσεις, χρησιμοποιώντας το θαλασσινό νερό, σε 10-15 χρόνια θα είχαμε καύσιμα που κοστίζουν 50 δολάρια το βαρέλι. Αυτό είναι το μισό από το κόστος πετρελαίου σήμερα. Με αυτό, θα μπορούσαμε να λύσουμε όλα τα προβλήματα της γης, της έλλειψης τροφίμων, του νερού, της ενέργειας και του κλίματος».

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Αποζημιώσεις και επίδομα ανεργίας στους δημοσίους υπαλλήλους θα προβλέπεται σε διάταξη η οποία αναμένεται να ενταχθεί από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκο Μητσοτάκη στο πολυνομοσχέδιο που θα κατατεθεί πιθανότατα την Παρασκευή.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι αποζημιώσεις θα αφορούν μόνιμους υπαλλήλους και υπαλλήλους ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου και μάλιστα θα έχει αναδρομική ισχύ καθώς θα αφορά και τις απολύσεις πριν τον ισχύοντα νόμο.

Το ύψος της αποζημίωσης θα υπολογίζεται με βάση τον βασικό μισθό μέχρι την ημέρα που ο δημόσιος υπάλληλος τέθηκε σε διαθεσιμότητα, ενώ θα προσμετράται και ο χρόνος υπηρεσίας από την κατάταξη έως και τη διαθεσιμότητα.

Σχετικά με το επίδομα ανεργίας αυτό θα καταβάλλεται στους δημοσίους υπαλλήλους για χρονικό διάστημα ενός έτους και θα φτάνει τα 360 ευρώ ανά μήνα. Προβλέπεται επίσης προσαύξηση 10% για κάθε προστατευόμενο μέλος.

http://www.4news.gr 
Οι ξηροί καρποί μπορεί να είναι μικροί αλλά είναι «θαυματουργοί», καθώς τα οφέλη που παρέχουν στην υγεία μας είναι πάρα πολλά.
Σύμφωνα με Αμερικανούς ερευνητές, σ’ αυτούς «κρύβεται» ένα από τα μυστικά της μακροζωίας, αφού είναι πλούσιοι σε πρωτεΐνες, βιταμίνες, αντιοξειδωτικά και ακόρεστα λιπαρά.
Για την ακρίβεια, όπως αναφέρει δημοσίευμα στο «Time», οι ξηροί καρποί «ίσως είναι η τροφή της μακροζωίας».
Τουλάχιστον αυτό ισχυρίζονται ερευνητές από το νοσοκομείο της Βοστόνης Brigham and Women’s Hospital και το Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ στις ΗΠΑ, οι οποίοι διεξήγαγαν τη μεγαλύτερη μέχρι στιγμής μελέτη γύρω από τη σχέση της κατανάλωσης ξηρών καρπών και της μακροζωίας.
Οι ξηροί καρποί συνδέονται με μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών ασθενειών, όπως έδειξαν τα αποτελέσματα των ερευνών που έγιναν σε 76.464 γυναίκες και 42.498 άνδρες.
Οι ερευνητές ζήτησαν από τους συμμετέχοντες να αναφέρουν πόσο συχνά κατανάλωναν ξηρούς καρπούς, όπως για παράδειγμα: αμύγδαλα, κάσιους, φουντούκια, μακαντέμια, πεκάν, κουκουνάρι, φιστίκια Αιγίνης και καρύδια.
Όσοι ανέφεραν ότι κατανάλωναν συχνά ξηρούς καρπούς στην καθημερινότητά τους εμφάνιζαν μικρότερες πιθανότητες να πεθάνουν από διάφορες ασθένειες, όπως καρκίνο, καρδιακά επεισόδια και ασθένειες που συνδέονται με το αναπνευστικό.
Όσοι έτρωγαν ξηρούς καρπούς επτά ή περισσότερες φορές μέσα στην εβδομάδα είχαν για την ακρίβεια 20% χαμηλότερο ποσοστό θανάτου έπειτα από τέσσερα χρόνια, σε σύγκριση με εκείνους που δεν τους είχαν εντάξει στη διατροφή τους. Ακόμη, έτειναν να είναι πιο λεπτοί και δραστήριοι σωματικά καθώς επίσης και μη καπνιστές.
Η σχέση των ξηρών καρπών με τη μακροζωία είχε αποδειχθεί και από προηγούμενες μελέτες, ωστόσο το ξεχωριστό αυτής της έρευνας, αναφέρει το δημοσίευμα, είναι το μεγάλο μέγεθος του δείγματος, κάτι που ενισχύει τον ισχυρισμό των επιστημόνων.

http://www.alexiptoto.com 
Ο βραβευμένος με όσκαρ β' ανδρικού για τον ρόλο του στο Dallas Buyers Club, Τζάρεντ Λέτο αποκάλυψε πως του πέρασε από το μυαλό να πάει "φτιαγμένος" στα Όσκαρ, κάνοντας χρήση ναρκωτικών ουσιών. Ο σταρ του Χόλιγουντ στο περιοδικό «Evening Standard» δήλωσε: Σκέφτηκα να πάω στην τελετή των Oscars έχοντας κάνει χρήση ναρκωτικών, όπως η Rayon, γιατί γνωρίζω ότι πολύ θα ήθελε να βρεθεί εκεί».




http://www.thestival.gr 
Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε βρεθεί χαμένοι στον χαώδη κόσμο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, τα οποία, γίνονται
ολοένα και πιο βασικό μέσο πληροφόρησης για εκατομμύρια χρήστες.
Μια νέα εφαρμογή εν ονόματι buzzsumo έρχεται να βάλει τάξη στο χάος και να μας βοηθήσει να φιλτράρουμε τις ειδήσεις όπως εμείς επιθυμούμε.
Το Buzz Sumo μας προσφέρει να βλέπουμε μόνο τα θέματα που συζητούνται περισσότερο στα social media για μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο και έτσι να αποφεύγουμε τις άπειρες άχρηστες πληροφορίες.
Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να επισκεφθούμε τον ιστότοπο buzzsumo.com και να βάλουμε ένα θέμα ή μια ηλεκτρονική διεύθυνση. Από εκεί και μέρα η εφαρμογή θα πραγματοποιήσει έρευνα και θα επιστρέψει με μια λίστα άρθρων που έχουν διαμοιραστεί περισσότερο στα πέντε μεγάλα κοινωνικά δίκτυα (Facebook, Twitter, LinkedIn, Pinterest, και Google+).
Η σελίδα διευκολύνει περαιτέρω την πλοήγησή μας μεταξύ των άρθρων με μια σειρά εργαλείων, όπως είναι η ταξινόμηση αποτελεσμάτων με βάση το κοινωνικό δίκτυο ή με βάση το αθροιστικό σύνολο των «share».
Συζητούν 2 ξανθιες:

- «Ρε συ Μαρία που πάει το φως όταν το σβήνεις;»

- «Ξερω 'γω μωρέ Σούλα, κρύβεται».

- «Ναι, αλλα που πάει και κρύβεται;»

- «Δεν ξερω. Ασε, θα πάω σπίτι να το σκεφτώ και θα σε πάρω τηλέφωνο να σου πω».

Μετά από μισή ώρα χτυπάει το τηλέφωνο.

-«Έλα εγώ είμαι, βρήκα που πάει το φως όταν το σβήνουμε. Ερχομαι από εκεί να σου πω».

Πάει η Μαρία ξανα στο σπίτι της Σούλας:

- «Λοιπόν Σούλα, σβήσε ολα τα φωτα!»

Παει η Σούλα και σβήνει όλα τα φώτα.

- «ΟΚ, τα έσβησα όλα».

- «Ωραία. Τώρα άνοιξε σιγά σιγά την πόρτα του ψυγείου....»

http://www.pinnokio.gr 
Στα βήματα του Ποντίφικα φαίνεται ότι βαδίζει η Ελλαδική Εκκλησία, η οποία εισβάλλει δυναμικά πλέον στα social media. Η Ιερά Σύνοδος δημιούργησε το δικό της προφίλ στο twitter και το facebook κάνοντας ακόμα ένα βήμα εκσυγχρονισμού.
Ο λογαριασμός στο twitter είναι @Ecclesia_gr. και ανάμεσα στους άλλους λογαριασμούς που ακολουθεί είναι αυτοί του Οικουμενικού Πατριάρχη, της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, του Πρωθυπουργού, του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Βαγγέλη Βενιζέλου, αλλά και του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα. Στο facebook ο λογαριασμός είναι Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος - Ecclesia.gr
Όπως αναφέρει ο «Ελεύθερος Τύπος», οι πιο «προοδευτικές» φωνές στη Μονή Πετράκη να σχολιάζουν ότι αυτό το εγχείρημα άργησε τονίζοντας χαρακτηριστικά πως χθες «το twitter έκλεισε οκτώ χρόνια παρουσίας στον κυβερνοχώρο», ωστόσο , όπως λένε, δίνει την ευκαιρία στην Εκκλησία να έρθει πιο κοντά στους πιστούς ανοίγοντας μάλιστα διάλογο μαζί τους.

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να περιληφθεί στο πολυνομοσχέδιο -στο οποίο περιλαμβάνεται η συμφωνία με την Τρόικα και το οποίο θα κατατεθεί στη Βουλή την Παρασκευή για να ψηφιστεί την Κυριακή- ειδική αναφορά σε ολιγόμηνη παράταση για την πλήρη εφαρμογή του προγράμματος της διαθεσιμότητας για το 2013. Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης εξασφάλισε από τους επικεφαλής του κλιμακίου της Τρόικας το ζωτικό χρόνο που χρειάζεται μέχρι τις ευρωεκλογές/αυτοδιοικητικές εκλογές ώστε να μην υλοποιηθούν άμεσα οι 4.000 διαθεσιμότητες που, σύμφωνα με πληροφορίες, εκκρεμούν για να συμπληρωθεί ο συνολικός αριθμός των 25.000 για το προηγούμενο έτος.
Ο βαθύτερος λόγος είναι ότι η βασική δεξαμενή αυτών των 4.000 διαθεσιμοτήτων είναι οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ (3.000) και δευτερευόντως το προσωπικό των ασφαλιστικών ταμείων (1.000). Επομένως, εκτιμάται ότι θα υπάρξουν ισχυρές αντιδράσεις από αιρετούς της αυτοδιοίκησης, και μάλιστα διακομματικά, δηλαδή και από γαλάζιους, προκειμένου να μην έρθουν σε σύγκρουση με τους υπαλλήλους στους δήμους και τις περιφέρειες. Εκτιμάται επίσης ότι το πολιτικό κόστος μιας αναταραχής στους ΟΤΑ παραμονές αυτοδιοικητικών εκλογών θα είναι μεγάλο για την κυβέρνηση. Ετσι, κερδήθηκε αυτή η ολιγόμηνη αναβολή και το ραντεβού ανανεώθηκε για το καλοκαίρι.
aftodioikisi.gr
Η μάχη ήταν άνιση και εξ' ορισμού χαμένη. Οι καθηγητές στην πιο... δικτυωμένη χώρα του κόσμου, δεν μπορούσαν να αντιμετωπίσουν τη μάστιγα που υπάρχει και στον υπόλοιπο πλανήτη, αλλά σε μικρότερο βαθμό: την άρνηση των μαθητών να κλείσουν το κινητό στην τάξη. Γι' αυτό πέρασαν στην αντεπίθεση...


Καθηγητές στη Νότια Κορέα δημιούργησαν μία εφαρμογή που τους βοηθά να κάνουν ήσυχοι το μάθημά τους, με τα παιδιά απόλυτα συγκεντρωμένα σε εκείνους. Ή, τουλάχιστον, χωρίς να τους αποσπά την προσοχή το κινητό. Το iSmartKeeper τους επιτρέπει να απενεργοποιήσουν από μακριά τα τηλέφωνα, χωρίς να χρειαστεί να μπουν σε αντιπαράθεση με τους εξαρτημένους από την τεχνολογία μαθητές.

Μάλιστα, η εφαρμογή δίνει στους καθηγητές διάφορες επιλογές. Μπορούν να «κλειδώσουν» τα μαθητικά τηλέφωνα για όσες ώρες οι κάτοχοί τους βρίσκονται στο σχολείο, να τους επιτρέπουν μόνο κλήσεις ανάγκης, να τους επιτρέπουν μόνο να τηλεφωνούν ή απλά να τους απενεργοποιούν όλες τις εφαρμογές με εξαίρεση εκείνες που θεωρούνται εκπαιδευτικά εργαλεία. Πιο απλά, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία οι καθηγητές παίρνουν τον απόλυτο έλεγχο των συσκευών από τη στιγμή που οι μαθητές μπαίνουν στο χώρο του σχολείου.

Βέβαια το σύστημα έχει και τα προβλήματά του, αφού έχουν αναφερθεί περιπτώσεις που τα τηλέφωνα έμειναν απενεργοποιημένα για ώρες μετά τη λήξη μαθημάτων, ενώ με δεδομένο πως η εφαρμογή λειτουργεί μόνο για τα Android κινητά, κάποιοι τη γλιτώνουν.

Παρόλα αυτά, η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας συμβούλευσε και τα 677 σχολεία της να αρχίσουν να χρησιμοποιούν την εφαρμογή. Άλλωστε, όπως αναφέρει το TIME, πρόκειται για τη χώρα στην οποία το 18% των εφήβων είναι εξαρτημένοι από τα smartphone, δηλαδή τα χρησιμοποιούν για περισσότερες από επτά ώρες καθημερινώς, ενώ όταν τους τα παίρνουν εμφανίζουν αϋπνίες και κατάθλιψη.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Στις 26 Μαρτίου του 1812 μεγάλος σεισμός καταστρέφει την πόλη του Καράκας στη Βενεζουέλα.

590-Ο αυτοκράτορας Μαυρίκιος ανακηρύσσει το γιο του, Θεοδόσιο, συναυτοκράτορα της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας.

1027-Ο Πάπας Ιωάννης ΙΘ΄ στέφει τον Κορράδο Β' αυτοκράτορα της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.

1344-Τερματίζεται νικηφόρα η πολιορκία της Αλχεθίρας, μία από τις πρώτες ευρωπαϊκές στρατιωτικές εμπλοκές όπου χρησιμοποιήθηκε πυρίτιδα.

1636-Ιδρύεται το Πανεπιστήμιο της Ουτρέχτης στην Ολλανδία.

1830-Εκδίδεται στις Η.Π.Α. το Βιβλίο του Μόρμον.

1885-Οι Μετί της επαρχίας του Σασκάτσουαν υπό τον Λουί Ριέλ ξεκινούν τη Βορειοδυτική Επανάσταση εναντίον του Καναδά.

1913-Βαλκανικοί πόλεμοι: Βουλγαρικές δυνάμεις καταλαμβάνουν την Αδριανούπολη.

1926- Ίδρυση του ποδοσφαιρικού συλλόγου Ρεάλ Οβιέδο στο Οβιέδο της Αστούριας στην Ισπανία.

1972-Φρανκφούρτη: Η χειροτονία του Αυγουστίνου σε επίσκοπο αποτελεί την πρώτη χειροτονία Έλληνα ορθόδοξου Επισκόπου στη Γερμανία.

1999-Πρώτη προβολή της γερμανικής κινηματογραφικής ταινίας «Τρέξε Λόλα, τρέξε» στην Ελλάδα.

1999-Ο Ζακ Εντουάρ Αλεξίς γίνεται Πρωθυπουργός της Αϊτής.

2007-Ο Σερζ Σαρκισιάν αναλαμβάνει προσωρινά την πρωθυπουργία της Αρμενίας μετά τον ξαφνικό θάνατο του Αντρανίκ Μαρκαριάν. Ο διορισμός του εγκρίνεται από τη Βουλή στις 4 Απριλίου.

2007-Ζητάει συγνώμη ο Πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε για τη χρήση γυναικών ως σεξουαλικών αντικειμένων σε οίκους ανοχής στα μέτωπα, τον καιρό του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.

http://www.enikos.gr 
νέα «ναυαρχίδα» της Samsung έρχεται στην Ελλάδα. Οι μεγάλες αλυσίδες λιανικής άρχισαν ήδη να δέχονται παραγγελίες ενώ ορίστηκε και η τιμή στην οποία θα πωλείται η συσκευή. Ένα είναι βέβαιο: θα χρειαστείτε επιδότηση από τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας αν θέλετε να κρατήσετε στα χέρια σας το ανανεωμένο GalaxyS5. Εκτός και αν οι... αγελάδες είναι παχιές αυτή την περίοδο. 


 συσκευή θα κυκλοφορήσει σε τέσσερα χρώματα: μπλέ, χρυσό, λευκό και μαύρο. Η τιμή από μεγάλη αλυσίδα τεχνολογίας, έχει ήδη οριστεί στα 759 ευρώ (!!!) ενώ σχεδόν το σύνολο των καταστημάτων λιανικής θα «παίξουν» σε αυτά τα επίπεδα τιμών με απόκλιση 10-20 ευρώ. Έτσι, το «παιχνίδι» θα παιχτεί με τις επιδοτήσεις που θα θελήσουν να δώσουν τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας ειδικά στους συνδρομητές τους οι οποίοι έχουν επιλέξει πακέτα με υψηλά πάγια.

Γιατί θα πρέπει να πληρώσει κάποιος τόσα χρήματα;
Να τι διαφημίζουν οι εταιρείες λιανικής: «Με τις εφαρμογές S Health σε βοηθάει να γυμναστείς και να πετύχεις τους fitness στόχους σου, ενώ θα σε βοηθήσει ναμετρήσεις και τους σφυγμούς σου απλά κρατώντας το! Έχει αποσπάσει την πιστοποίηση IP67 γιατί είναι ανθεκτικό στο νερό και τη σκόνη για να το έχεις μαζί σου σε κάθε δραστηριότητα. Είναι ακόμη καλύτερο και πιο όμορφο από τις προηγούμενες εκδόσεις του. Είναι εξοπλισμένο με τετραπύρηνο επεξεργαστή στα 2,5GHz και μνήμη RAM 2GB για ασύγκριτες ταχύτητες.Η μεγάλη οθόνη 5,1" Super AMOLED με Full HD θα προβάλλει τα πάντα σε high definition ενώ με την υποστήριξη 4G δικτύων την τεχνολογία ταυτόχρονης λειτουργίαςWi-Fi & 4G και τη λειτουργία MiMo η ταχύτητα στην πλοήγηση θα είναι απίστευτη! Με κάμερα16MP μπορείτε να καταγράψετε Full HD video στα 30 fps αλλά και να τραβήξετε φωτογραφίες ταυτόχρονα και από τις δύο κάμερες οι οποίες ενσωματώνουν τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες για εξαιρετικές λήψεις»
Ας συνοψίσουμε και τα τεχνικά χαρακτηριστικά της συσκευής η οποία φτάνει να κοστίζει …1,3 φορές τον βασικό μισθό ενός Έλληνα.

Λειτουργικό σύστημα: Θα χρησιμοποιείται το Android 4.4.2 Kit Kat

Οθόνη: H Super AMOLED οθόνη πολλαπλής αφής 5.1" του GALAXY S5 προσφέρει μεγαλύτερη φωτεινότητα, πιστή διαβάθμιση 16.000.000 χρωμάτων, αυξημένα επίπεδα αντίθεσης για πιο εύκολη ανάγνωση κειμένων αποδίδοντας 432 ppi. Με ειδική επίστρωση Gorilla Glass 3 για μεγαλύτερη ανθεκτικότητα σε γρατσουνιές και χτυπήματα.

Ανάλυση: Με ανάλυση οθόνης 1080 x 1920 pixels, το GALAXY S5 εξασφαλίζει στο χρήστη τη δυνατότητα να δει 1080p ταινίες, High Definition video στο YouTube και να επεξεργαστεί αρχεία Word, Excel και Powerpoint.

Κάμερα: Ο χρήστης μπορεί να βγάλει φωτογραφίες ανάλυσης 16 Megapixels και UHD 2160p Επιπλέον η δεύτερη κάμερα 2MP πέρα από φωτογραφίες και βίντεο παρέχει τη δυνατότητα Dual Video Call.

Επεξεργαστής: Περιλαμβάνει τετραπύρηνο επεξεργαστή Snapdragon 801 με συχνότητα λειτουργίας 2,5GHz.

Μνήμη: 16GB εσωτερικής μνήμης και 2GB RAM

Θύρες επέκτασης: Το Samsung GALAXY S5 περιλαμβάνει υποδοχή καρτών microSD με χωρητικότητα έως 128GB, όσο δηλαδή ένας δίσκος SSD

http://www.fpress.gr 

Χέρτα Βερολίνου – Μπάγερν 1-3

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα οδήγησε τη Μπάγερν στην 23η και πιο γρήγορη κατάκτηση πρωταθλήματος όλων των εποχών στη Μπουντεσλίγκα.
Το σενάριο ήταν σημειολογικά και ιδανικά στημένο. Το ραντεβού ήταν κλεισμένο στο «Ολυμπιακό Στάδιο». Εκεί όπου πέρσι τον Ιούνιο ο Γιουπ Χάινκες έλεγε το μεγάλο αντίο, ολοκληρώνοντας στον τελικό Κυπέλλου ένα μυθικό τρεμπλ. Για να ακολουθήσει το γνωστό ερώτημα: Τι καλύτερο θα μπορούσε δηλαδή να κάνει ο Πεπ Γκουαρδιόλα; Για να μην απαριθμήσουμε όλα τα επιτεύγματα του από τότε που κάθισε στον πάγκο της Μπάγερν με άπειρα ρεκόρ, Σούπερ Καπ Ευρώπης και Μουντιάλ Συλλόγων, ας μείνουμε στα εγχώρια ζητήματα. Εκεί λοιπόν, στο Βερολίνο, ο Καταλανός έλαβε και το... πιστοποιητικό του πρωταθλητή. Για την ακρίβεια η δική του Μπάγερν έλαβε τη σφραγίδα της πιο γρήγορης πρωταθλήτριας όλων των εποχών στη Μπουντεσλίγκα, παίρνοντας και μαθηματικά τον τίτλο από τον Μάρτιο. Η περσινή που ήταν η μέχρι σήμερα αντίστοιχα κορυφαία επίδοση, είχε γιορταστεί στις 6 του Απρίλη.
Για να έρθει και με τη βούλα αυτό το 23ο πρωτάθλημα (σ.σ.: έχει ακόμα ένα προπολεμικό εκτός Μπουντεσλίγκα), οι Βαυαροί δεν χρειάστηκε να κάνουν κάτι διαφορετικό απ' ότι συνήθως. Το εύκολο πέρασμα με 3-1 από την έδρα της Χέρτα ήταν για τους παίκτες του Πεπ απλά μία ακόμα ημέρα στη... δουλειά. Το πάρτι ουσιαστικά ξεκίνησε με το καλημέρα. Μόλις στο 6' και μετά από λάθος διώξιμο του Γιάνκερ, μέσα από την περιοχή ο Κρόος πλάσαρε για το 1-0. Μέχρι και το 2-0 με την κεφαλιά του Γκέτσε (14') μετά από γλυκιά σέντρα του Σβαϊνστάιγκερ, ήταν ζήτημα εάν οι γηπεδούχοι ακούμπησαν τη μπάλα δύο φορές, δείγμα του τι ακριβώς συνέβαινε στο χορτάρι.
Σταδιακά η κατάσταση στην περιοχή των πρωτευουσιάνων χαλάρωσε, αλλά στο 37' ήρθε η κεφαλιά του Μίλερ να τραντάξει το δοκάρι. Ο Γερμανός επιθετικός έχασε ακόμα μία καλή ευκαιρία για να βρει δίχτυα στο 55', όταν βρέθηκε μόνος του απέναντι στον Κραφτ, με τη λόμπα του όμως να καταλήγει άουτ. Στο 66' σε μία ανύποπτη στιγμή ο διαιτητής σφύριξε πέναλτι υπέρ των γηπεδούχων που μέχρι τότε δεν είχαν καν απειλήσει. Ο Ραφίνια φάνηκε να σπρώχνει τον Αντριάν Ράμος που με τη σειρά του έπεσε θεατρινίστικα και στη συνέχεια εκτέλεσε εύστοχα από τα 11 βήματα. Ωστόσο, αντί να πιέσει η Χέρτα για την ισοφάριση, ήρθε το τελικό 3-1 στο 79', με τον Ριμπερί να υποδέχεται την ασίστ του κορυφαίου στο ματς Γκέτσε και να τσιμπάει τη μπάλα πάνω από τον τερματοφύλακα.
Το φινάλε βρήκε τους Βαυαρούς να πανηγυρίζουν τον τίτλο όπως και την 19η διαδοχική νίκη τους στο πρωτάθλημα, στο οποίο τρέχουν επίσης το αήττητο σερί των 52 αγώνων (46-6-0). Μαζί με αυτά θα ακολουθήσουν ένα σωρό μοναδικές επιδόσεις. Μία τέτοια είναι και το ότι το πέρασμα από την πρωτεύουσα ήταν η 10η διαδοχική εκτός έδρας νίκη, νούμερο που αποτελεί σχετικό ρεκόρ στη Γερμανία. Πρώτος μεταξύ ίσων στους πανηγυρισμούς ο Μπάστιαν Σβαϊνστάιγκερ που γιόρτασε την 7η πρωτιά του στη Μπουντεσλίγκα. Μόνο οι Ολιβερ Καν και Μεμέτ Σολ έχουν ένα περισσότερο στην ιστορία του συλλόγου και η λογική ορίζει πως δεν θα αργήσει να τους ξεπεράσει. Ευτυχισμένος και ο Πεπ Γκουαρδιόλα που έγινε ο δεύτερος Ισπανός προπονητής μετά από τον Χοσέ Αρίμπας (έχει τρία πρωταθλήματα με τη Ναντ) που παίρνει κούπα στα πέντε μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Το φοβερό με τον Πεπ είναι πως έφτασε τον 17ο τίτλο της τόσο πρώιμης καριέρας του στους πάγκους, όσα ακριβώς είχε και ως παίκτης.
Πλέον αυτό που απομένει είναι το κυνήγι της επανάληψης του τεμπλ και κάμποσα ακόμα ρεκόρ, όπως αυτά της συγκομιδής βαθμών, της αήττητης σεζόν και της καλύτερης επίθεσης. Τι λέτε δεν θα τα κάνει και αυτά;



Μάντσεστερ. Αυτή η πόλη χωράει μόνο έναν, και αυτός για φέτος τουλάχιστον είναι η Σίτι.

Στο ντέρμπι του Μάντσεστερ, η Σίτι ήταν το απόλυτο “αφεντικό”, επικρατώντας με σκορ 3-0 της Γιουνάιτεντ, η οποία βυθίζεται ακόμα πιο χαμηλά στη βαθμολογία, κινδυνεύοντας να χάσει ακόμα και το εισιτήριο για το Europa League, την ώρα που η μάχη του τίτλου φουντώνει.

Πρόσωπο του αγώνα αναμφισβήτητα ήταν ο Βόσνιος στράικερ Εντίν Τζέκο, που άνοιξε το σκορ μόλις στο 44ο δευτερόλεπτο του αγώνα (!), ενώ στο 56' πέτυχε το 2-0, πριν ο Τουρέ στο 90' διαμορφώσει το τελικό 3-0 για τους “Πολίτες”.

Αντίθετα με τη Σίτι, η Άρσεναλ έμεινε στο 2-2 με τη Σουόνσι μέσα στην έδρα της, εξαιτίας ενός αυτογκόλ του Φλαμινί στο 90', και έχασε έδαφος στη διεκδίκηση του τίτλου, ενώ σε άλλο ματς για την Premier League η Έβερτον συνέτριψε εκτός έδρας τη Νιούκαστλ με 3-0 και πλέον έχει ελπίδες να πλασαριστεί ακόμα και στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας, που οδηγεί στο Champions League.
news.gr

Απόλυτο αφεντικό της πόλης η Σίτι, τρεις διαδοχικές νίκες στο «Ολντ Τράφορντ» και το φετινό 3-0 την στέλνει πιο κοντά στην κούπα! Εκτός... γηπέδου η Γιουνάιτεντ.


Φουλ για κούπα η Σίτι και η Γιουνάιτεντ δεν μπόρεσε να της κόψει τον δρόμο. Με πέντε νίκες στα έξι τελευταία μεταξύ τους, με τρεις διαδοχικές νίκες στο «Ολντ Τράφορντ» οι «Πολίτες» απέδειξαν πως είναι το αφεντικό της πόλης. Σούπερ Τζέκο με δυο τέρματα, γκολάρα ο Τουρέ και η Σίτι στο -3 από την Τσέλσι, αλλά με δυο ματς λιγότερα. Στον αντίποδα, η ομάδα του Μόγιες δεν... μπορούσε, ο Ρούνεϊ έπαιζε μόνος και το... Europa League απομακρύνθηκε!
Η ομάδα του Μόγιες αναζητούσε νίκη γοήτρου, ανεβασμένη στα τελευταία ματς, αλλά η διαφορά με τη φετινή Σίτι είναι... τεράστια! Το φετινό «Ολντ Τράφορντ δεν είναι η έδρα των προηγούμενων ετών και αυτό δεν άλλαξε ούτε απόψε... Η Σίτι έχει πάρει τον αέρα της Γιουνάιτεντ και αυτό φάνηκε με το... καλημέρα. Μόλις 44 δεύτερα χρειάστηκαν να για παγώσουν τους γηπεδούχους. Απόλυτος αιφνιδιασμός με τριπλή φάση, το σουτ του Σίλβα κόντραρε, αυτό του Νασρί βρήκε το δοκάρι και ο Τζέκο από κοντά πέτυχε το 1-0. Ηταν το πιο γρήγορο γκολ φιλοξενούμενης ομάδας στο Ολντ Τράφορντ στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ, όχι όμως και το γρηγορότερο στην ιστορία των ντέρμπι Γιουνάιτεντ-Σίτι. Ο Τζορτζ Μπεστ ήταν αυτός που είχε σκοράρει στα 38 δεύτερα...  
Οι «Πολίτες» ήταν καταιγιστικοί και πριν τη συμπλήρωση του 10ου λεπτού έφτασαν κοντά σε ακόμα ένα τέρμα, με τον Σίλβα να μην μπορεί να κερδίσει τον Ντε Χέα. Ανύπαρκτη η Γιουνάιτεντ αμυντικό, εξαιρετικό το passing game των φιλοξενούμενων που στο 18' είχαν τρελή φάση για γκολ, αλλά ο Ντε Χέα σε μοναδική επέμβαση νίκη τον Τζέκο. Επρεπε να φτάσουμε στο 26' για να δούμε τους «κόκκινους» να απειλούν, αλλά ο Φελαϊνί από πλεονεκτική θέση έστειλε τη μπάλα άουτ. Ο ρυθμός της Σίτι έπεσε, αν και μέχρι το 25' είχαν κατοχή μπάλας που ξεπερνούσε το 60%. Στον αντίποδα, ο Ρούνεϊ προσπαθούσε μόνος να σώσει την κατάσταση, μάταια όμως... Στο 40' πάντως η ομάδα του θα μπορούσε να μειώσει στην πιο αξιόλογη προσπάθεια. Ο Ράφαελ έκανε τη σέντρα, ο Ρούνεϊ δεν τη βρήκε και ο Μάτα την έστειλε άουτ. 
Ο Μόγιες προσπάθησε να διορθώσει την εικόνα περνώντας τον Καγκάβα στη θέση του Κλέβερλι, δίχως όμως αποτέλεσμα. Η Σίτι στο 52' είχε μεγάλη ευκαιρία, αλλά η κεφαλιά του Φερναντίνιο πέρασε άουτ. Στο 56' όμως ήρθε το δεύτερο τέρμα, ο Νασρί εκτέλεσε το κόρνερ, ο Φέρντιναντ έμεινε πίσω και ο Τζέκο πέτυχε το 2-0. Αυτό άλλωστε, ήταν το 11ο τέρμα από κόρνερ που πετυχαίνει φέτος η Σίτι. Παράλληλα, ο Βόσνιος  έφτασε τα 7 γκολ σε 8 αγώνες με τη Γιουνάιτεντ (τα πέντε με Σίτι, τα δυο με Βόλφσμπουργκ).
Η αντίδραση της Γιουνάιτεντ ήρθε μετά το 70', αλλά σε δυο προσπάθειες του Γουέλμπεκ, ο Χαρτ κράτησε όρθια την ομάδα του. Ο Ρούνεϊ είχε σουτ που δεν βρήκε στόχο, όπως και ο Μάτα στο 89'. Ωστόσο, η αρχή και το τέλος ανήκε στη Σίτι, ο κορυφαίος μέσος της Πρέμιερ Λιγκ, ο Γιάγια Τουρέ με ιδανικό σουτ διαμόρφωσε το 3-0 φτάνοντας τα 21 γκολ με τη Σίτι σε ολες τις φετινές διοργανώσεις. Οι «Πολίτες» στο -3 από την κορυφή, δυο ματς λιγότερα, αλλά και ντέρμπι το Σάββατο με την Αρσεναλ στο Λονδίνο.  

Σύνταξη στα 52 τους χρόνια θα μπορούν να λάβουν χιλιάδες γονείς με ανήλικα παιδιά όπως προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία.
Πολλές από τις περιπτώσεις αυτές και κυρίως οι γυναίκες που ασφαλίστηκαν σε ταμεία ΔΕΚΟ και Τραπεζών, κατοχυρώνουν σύνταξη στα 52 ακόμα κι αν συμπληρώνουν τον απαιτούμενο χρόνο ασφάλισης μετά το 2013.

Η προϋπόθεση, γράφει ο «Ελεύθερος Τύπος», είναι να έχουν ασφαλιστεί για πρώτη φορά πριν από το 1983 σε οποιονδήποτε ασφαλιστικό φορέα και όχι κατ' ανάγκη στα ταμεία των ΔΕΚΟ και τραπεζών όπου η ένταξή τους μπορεί να έγινε και μετά το 1983.

Συνολικά υπάρχουν 11 κατηγορίες ασφαλισμένων που μπορούν να πάρουν σύνταξη στα 52 λόγω ανήλικου παιδιού.

Οι περιπτώσεις είναι οι παρακάτω:

1. Γυναίκες ασφαλισμένες στο ΙΚΑ το 1992 που συμπληρώνουν 5.500 ημέρες ασφάλισης και έχουν ανήλικο παιδί.

2. Γυναίκες ασφαλισμένες στα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου που μπορούν να επιλέξουν για σύνταξη είτε τις προϋποθέσεις του ΙΚΑ είτε του Δημοσίου.

3. Άνδρες και γυναίκες δημόσιοι υπάλληλοι που προσλήφθηκαν μέχρι το 1992 και συμπληρώνουν 25ετία το 2011 ή το 2012 με ανήλικο παιδί.

4. Γονείς δημόσιοι υπάλληλοι με τρία παιδιά που προσλήφθηκαν μέχρι το 1992 και θεμελιώνουν δικαίωμα μετά το 2011.

5. Άνδρες δημόσιοι υπάλληλοι με τρία παιδιά που θεμελιώνουν δικαίωμα με συμπληρωμένη 25ετία ως το 2010.

6. Γυναίκες ασφαλισμένες μέχρι το 1992 σε ταμεία ΔΕΚΟ- Τραπεζών.

7. Γυναίκες ασφαλισμένες σε οποιοδήποτε ταμείο πριν από το 1983, οι οποίες προσλήφθηκαν και ασφαλίστηκαν είτε πριν είτε και μετά το 1983 στα ταμεία Εθνικής Τράπεζας, ΑΤΕ και ΟΤΕ.

8. Γυναίκες ασφαλισμένες σε οποιοδήποτε ταμείο πριν από το 1983, οι οποίες προσλήφθηκαν και ασφαλίστηκαν είτε πριν είτε και μετά το 1983 στα ταμεία της Τράπεζας της Ελλάδος, ΔΕΗ, πρώην Ιονικής Τράπεζας και Τράπεζας Εργασίας.

9. Γυναίκες που έχουν ασφάλιση στο Ταμείο Νομικών με ανήλικο παιδί.

10. Γυναίκες δημόσιοι υπάλληλοι με πρόσληψη ή με σύμβαση πριν από το 1983 στο Δημόσιο, οι οποίες έχουν ανήλικο παιδί και συμπληρώνουν τον απαιτούμενο χρόνο ασφάλισης το 2011 και το 2012.

11. Μητέρες με ανήλικο στα ταμεία Τύπου (ΤΣΠΕΑΘ, ΤΑΤΤΑ, ΤΑΙΣΥΤ).

http://www.thestival.gr 
Σίγουρα όλοι, σε γενικές γραμμές, γνωρίζουμε τα μέρη όπου εντοπίζονται τα περισσότερα μικρόβια, αποτελώντας κίνδυνο για την υγεία μας.

Δείτε αναλυτικά τις 6 αναμφισβήτητες εστίες μικροβίων, τις οποίες ίσως επισκέπτεστε ακόμη και σε καθημερινή βάση!

Γραφείο

Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου της Αριζόνα, σε ένα κοινό γραφείο εργασίας εντοπίζονται περισσότερα βακτήρια από όσα μπορεί να βρει κανείς στο κάθισμα της λεκάνης μιας συνηθισμένης τουαλέτας. Βεβαιωθείτε, λοιπόν, ότι καθαρίζετε τακτικά τη συσκευή του τηλεφώνου, το πληκτρολόγιο και γενικότερα τα αντικείμενα με τα οποία έρχεστε συνεχώς σε επαφή.

Παράλληλα, μία μη αναμενόμενη εστία μικροβίων είναι και η πόρτα του ψυγείου της δουλειάς. Σκεφτείτε πόσοι από τους συναδέλφους σας πιάνουν κάθε μεσημέρι τη λαβή και πόσα μικρόβια «αφήνουν» πάνω της, πριν πάτε να πάρετε το φαγητό σας.

Δημόσιες τουαλέτες

Δεν είναι αυτό που φαντάζεστε το πιο βρώμικο σημείο, αλλά ο νιπτήρας που πλένουμε τα χέρια μας. Η συνεχής υγρασία στο σημείο, ευνοεί την επιβίωση και ανάπτυξη μικροβίων και μικροοργανισμών.

Τράπεζα

Αν σκεφτείτε απλά πως το 95% των ατόμων πλένουν λανθασμένα τα χέρια τους, τότε δεν είναι παράλογο να θεωρήσετε πως τα χρήματα, που είναι κάτι που αλλάζει πολλά χέρια, είναι φορείς μυριάδων μικροβίων και βακτηρίων. Να θυμάστε, επίσης, πως σε κάθε ένα από τα κουμπιά του ΑΤΜ, «ζουν» πάνω από 1.200 μικρόβια, ενώ κάθε χαρτονόμισμα φέρει τουλάχιστον 26.000 βακτήρια.

Σούπερ μάρκετ

Την επόμενη φορά που θα χρησιμοποιήσετε το καροτσάκι, θυμηθείτε να καθαρίσετε τη λαβή με αντισηπτικό μαντηλάκι. Το πιο πιθανό είναι πως δεν θα έχει καθαριστεί ποτέ από τα μικρόβια που έχουν αφήσει νωρίτερα οι χιλιάδες πελάτες που το έχουν χρησιμοποιήσει πριν από εσάς.

Ξενοδοχεία

Αν πάρετε ένα μικροσκόπιο και εξετάσετε το τηλεχειριστήριο της τηλεόρασης και τους διακόπτες για το φως, τότε ίσως και να «πανικοβληθείτε» από τον αριθμό των μικροβίων και βακτηρίων.

Γυμναστήριο
Σύμφωνα με έρευνες, στο 63% του εξοπλισμού ενός γυμναστηρίου βρίσκονται ιοί που συχνά ευθύνονται για την εκδήλωση ιώσεων και κρυολογήματος, με το μεγαλύτερο ποσοστό να εντοπίζεται στα βάρη. Παράλληλα, τα γάντια άρσης βαρών και οι λαβές των μηχανημάτων που καλύπτονται με πλαστικό είναι πιο πιθανό να «φιλοξενούν» σταφυλόκοκκο.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!