Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017

 Johnny Depp: Συνεχίζονται οι βαριές κατηγορίες για κακοποίηση της πρώην γυναίκας του
Οι δυσκολίες δεν έχουν τελειωμό για τον χολιγουντιανό σταρ. Μετά το θυελλώδες διαζύγιο του με την Amber Heard, τις κατηγορίες για ενδοικογενειακή βία και την πτώχευση, έρχονται να προστεθούν κι άλλα, καθώς αυτοί την φορά μέχρι και οι μάνατζερ του ηθοποιού λένε ότι χτύπαγε την γυναίκα του.
Πιο συγκεκριμένα, οι μάνατζερ του Johnny Depp ισχυρίζονται, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα, ότι ο ηθοποιός έχει κακοποιήσει την πρώην σύζυγό του. Τα συγκεκριμένα χαρτιά αναφέρουν ότι το προσωπικό και η ασφάλεια του χολιγουντιανού σταρ είχαν επίγνωση για την “υπερβολικά βίαιη συμπεριφορά” του και ότι ήταν αρκετές οι φορές που “κακοποίησε σωματικά” την πρώην σύζυγό του.
 
 
Μάλιστα, η ομάδα του αναφέρει ότι ήταν μπροστά σε ένα περιστατικό, όπου ο Depp κλώτσησε βίαια την Amber Heard, to 2014. Οι συγκεκριμένες αποκαλύψεις περιλήφθηκαν σε μία αίτηση δικαστηρίου, η οποία υποβλήθηκε αυτή την εβδομάδα από την πρώην εταιρεία του ηθοποιού, TMG.
Παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις του 2017 δείχνει το Taxisnet - Τα δύο σενάρια που εξετάζουν στο υπουργείο Οικονομικών
Δύο σενάρια για την παράταση στις φορολογικές δηλώσεις του 2017 (εισοδήματα του 2016) επεξεργάζονται στο υπουργείο Οικονομικών.
Ένα επταήμερο απομένει μέχρι να πέσει η αυλαία υποβολής των φετινών δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων (σ.σ. εκτός αυτών που συμμετέχουν σε νομικά πρόσωπα με απλογραφικά βιβλία των οποίων η προθεσμία υποβολής εκπνέει στις 15.7.2017) και μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί περίπου 3,6 εκατ. δηλώσεις.
Σε ότι αφορά τα νομικά πρόσωπα οι υποβολές έχουν φτάσει περίπου τις 50.000 δηλώσεις σε σύνολο περίπου 250.000 που αναμένεται να υποβληθούν.
Σε κάθε περίπτωση απομένουν 2,5 εκατ. δηλώσεις και είναι αμφίβολο ότι το Taxisnet μπορεί να υποδεχθεί αυτόν τον όγκο σε λίγες μέρες.
Σύμφωνα με πληροφορίες στο υπουργείο Οικονομικών εξετάζουν να δώσουν παράταση δύο εβδομάδων, χωρίς να αλλάζει η ημερομηνία πληρωμής της πρώτης δόσης ή να δώσουν και επιπλέον σιωπηρή παράταση μίας εβδομάδας.
Οι φοροτεχνικοί με επιστολή τους προς το υπουργείο οικονομικών τονίζουν πως: «Θεωρούμε ότι μια παράταση των φορολογικών δηλώσεων τόσο στα φυσικά όσο και στα νομικά πρόσωπα , έως 26/7/2017, δεν θα είχε καμία επίπτωση ούτε στον προγραμματισμό εκκαθάρισης, ούτε φυσικά στα δημόσια έσοδα, αφού όπως είναι γνωστό η πρώτη δόση καταβολής του φόρου εισοδήματος είναι η 31η Ιουλίου.
Συνεπώς μια ολιγοήμερη παράταση αφενός μεν, δεν θα δημιουργήσει κανένα πρόβλημα στο σχεδιασμό του υπ. Οικ. αναφορικά με την εκκαθάριση του ΕΝ.Φ.Ι.Α. και τον αριθμό των δόσεων, αφετέρου δε, θα αποσυμπιέσει το taxis και θα δώσει τη δυνατότητα στους λογιστές-φοροτεχνικούς να υποβάλλουν τις εναπομένουσες δηλώσεις χωρίς το άγχος των προστίμων που καραδοκούν.
Να τονίσουμε στο σημείο αυτό ότι, ακόμα και η παράταση στην καταληκτική ημερομηνία υποβολής των δηλώσεων νομικών προσώπων μέχρι 26/7/2017 δεν θα επηρεάσει την καταληκτική ημερομηνία υποβολής των δηλώσεων φυσικών προσώπων που συμμετέχουν σε νομικά πρόσωπα με απλογραφικά βιβλία, ούτε φυσικά θα επιφέρει κάποια αρνητική συνέπεια στα δημόσια έσοδα.
Μαζί με την υποχρέωση υποβολής των φορολογικών δηλώσεων έχουν προστεθεί πλείστες άλλες υποχρεώσεις φορολογουμένων, με τελευταία την έκδοση παραβόλου για τα ανασφάλιστα οχήματα. Αν σε αυτό προσθέσουμε τις απαιτήσεις για έκδοση εκκαθαριστικού για τους παιδικούς σταθμούς, και τώρα για την εγγραφή μαθητών στα ΕΠΑΛ, είναι εργασίες οι οποίες μας αναθέτουν οι φορολογούμενοι, μη δυνάμενοι εμείς να αρνηθούμε, αφιερώνοντας πολύτιμο χρόνο σε άσχετες με το επάγγελμα μας εργασίες.
Και για όλα έρχονται e-mail στο δικό μας λογαριασμό, ακόμη και για οφειλές των φορολογουμένων στους Δήμους, γιατί η υλοποίηση της παλαιάς πρότασης μας να υπάρχει δεύτερο e-mail επικοινωνίας στα στοιχεία του TAXISnet, έχει μείνει στις καλένδες. Ένα e-mail για τον φορολογούμενο και ένα για τον Λογιστή-Φοροτεχνικό ώστε να ενημερώνεται ο φορολογούμενος για τέτοιου είδους θέματα, καθόσον είναι τελείως άσχετο με το αντικείμενο ευθύνης των Λογιστών-Φοροτεχνικών, οι οποίοι έχουν επωμισθεί την εκτέλεση της του προϋπολογισμού. Αν αυτό έγινε με τα ανασφάλιστα οχήματα αύριο φαντασθείτε τι θα γίνει με τις ηλεκτρονικές κατασχέσεις. Και μη ξεχνάμε και τις ποινικές ευθύνες που θα έχουν αύριο οι συνάδελφοι.
Επιπλέον σας ενημερώνουμε ότι σε πολλές περιπτώσεις το Δημόσιο για άλλη μια χρονιά δεν έστειλε στο taxis τις βεβαιώσεις παρακράτησης φόρου των επαγγελματιών με αποτέλεσμα αυτοί να προσέρχονται στην αρμόδια ΔΟΥ για την τελική εκκαθάριση.
Tο ΤΣΑΥ αρνείται επίμονα να «ανεβάσει » τις σχετικές βεβαιώσεις εισφορών για το 2016, με αποτέλεσμα δεκάδες χιλιάδες αυτοαπασχολούμενοι στο χώρο της υγείας να είναι υποχρεωμένοι να πάνε αυτοπροσώπως στο ταμείο να παραλάβουν την ασφαλιστική βεβαίωση.
Στον αντίποδα, πιστεύουμε ότι το Υπουργείο Οικονομικών, θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, και θα δώσει λύση στο μείζον αυτό πρόβλημα, έτσι ώστε να υποβληθούν ομαλά όλες οι εναπομείνασες φορολογικές δηλώσεις, χωρίς πρόστιμα για τους πολίτες, αλλά και χωρίς δυσάρεστες συνέπειες για τους λογιστές, οι οποίοι δέχονται τη πίεση των πολιτών ώστε να είναι συνεπείς ως προς τις προθεσμίες.
Γιατί, η αλήθεια είναι ότι για την όλη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, τις καθυστερημένες εγκυκλίους, τα ζητήματα και τις δυσλειτουργίες που έχουν ανακύψει στο taxis, κ.λπ. δεν ευθύνονται ούτε οι λογιστές, ούτε οι πολίτες.
Λύσεις υπάρχουν και είναι απλές. Χρειάζεται όμως η θέληση από την πλευρά του Υπ. Οικονομικών για να πράξει το αυτονόητο, αλλά και αυτό που προστάζουν οι αρχές της χρηστής διοίκησης».
Πηγή: www.newsbeast.gr

 
 Νικητής του τουρκικού «Survivor» ο παίκτης που «γλέντησαν» ο Ντάνος και o  Μάριος
Είναι σίγουρα ο πιο δημοφιλής παίκτης του Survivor. Ο Ντάνος αγωνίζεται τις τελευταίες μέρες μόνος εναντίον όλων και οι «μετοχές» του ανεβαίνουν κατακόρυφα. Κι ενώ ο ίδιος αγωνίζεται για το έπαθλο των 100.000 ευρώ, φαίνεται πως έξω τον περιμένει ένα συμβόλαιο τουλάχιστον 6 φορές μεγαλύτερο!
Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Λοιπόν, μεγάλη πολυεθνική εταιρεία είναι διατεθειμένη να προσφέρει στον Γιώργο 600.000 ευρώ, ώστε να τον δεσμεύσει με διετές συμβόλαιο για τη διαφήμιση των προϊόντων της. Μάλιστα, οι υπεύθυνοι της εταιρείας έχουν ήδη ετοιμάσει το σενάριο για το πρώτο σποτ, σύμφωνα με το οποίο ο Ντάνος μετά από μια εξαντλητική μέρα χαλαρώνει στην παραλία αγναντεύοντας το πέλαγος και τρώει ένα συγκεκριμένο γιαούρτι χαμηλών λιπαρών.
Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, τα στελέχη του μάρκετινγκ της πολυεθνικής προετοίμασαν με γοργούς ρυθμούς το όλο project, μιας και θέλουν να «κλείσουν» τον Γιώργο Αγγελόπουλο με αποκλειστικότητα όσον αφορά στο κομμάτι των διαφημίσεων. Από την άλλη, σε ότι έχει να κάνει με την τηλεοπτική παρουσία του, τον πρώτο λόγο έχει βέβαια ο ΣΚΑΪ και ο Τούρκος παραγωγός Acun Ilicali.
Στο Happy Day, η Σταματίνα Τσιμτσιλή διάβασε έκπληκτη την είδηση και συζήτησε με τους συνεργάτες της για τη δημοτικότητα του Σκιαθίτη παίκτη.

 
Tις εικόνες είδαν και μέλη της οικογένειάς της
Viral έχει γίνει το βίντεο που δείχνει μια 22χρονη κομμώτρια να κάνει σεξ μέρα μεσημέρι πίσω από μια καντίνα σε ιππόδρομο στη Σκωτία.
Στο βίντεο φαίνεται η νεαρή κοπέλα που ακούει στο όνομα Μαρίσα Σονκούρ να κάνει σεξ φόρα παρτίδα αδιαφορώντας για το γεγονός ότι βρίσκεται σε δημόσιο χώρο.
Το βίντεο φέρεται να έχει καταγράψει κάποιος φίλος της, ο οποίος στη συνέχεια το ανήρτησε στο Facebook.
Σύμφωνα με άλλον φίλο της 22χρονης κομμώτριας όταν η ίδια είδε το βίντεο σχολίασε ότι «δεν ήταν και το καλύτερο πράγμα που έχω κάνει».
Τα πράγματα για την 22χρονη έγιναν ακόμα χειρότερα όταν τις εικόνες είδαν και μέλη της οικογένειάς της.
Η ίδια φέρεται να έχει απευθυνθεί πλέον στην αστυνομία προκειμένου να καταγγείλλει τη δημοσιοποίηση του βίντεο.

 

Ερευνητές του Πανεπιστημίου ΜΙΤ στις ΗΠΑ κατασκεύασαν μια καινοτόμο μπαταρία που χρησιμοποιεί θαλασσινό νερό.

Προορίζεται για να τροφοδοτήσει με ηλεκτρική ενέργεια αυτόνομα υποθαλάσσια οχήματα, έτσι ώστε να μπορούν να διασχίζουν πολύ μεγαλύτερες αποστάσεις και να φθάνουν σε μεγαλύτερα βάθη από ό,τι σήμερα.

Η εν λόγω μπαταρία αλουμινίου-νερού αυξάνει μέχρι δέκα φορές την ακτίνα δράσης ενός υποθαλάσσιου ρομπότ σε σχέση με τις συμβατικές μπαταρίες λιθίου-ιόντων (από 100 σε περίπου 1.000 ναυτικά μίλια).

Οι ερευνητές του ΜΙΤ, με επικεφαλής τον μηχανικό Ίαν Σάλμον Μακέι, δεν πρόλαβαν να δημιουργήσουν την θυγατρική εταιρεία-τεχνοβλαστό Open Water Power (OWP) για να προωθήσουν την εφεύρεσή τους και η εταιρεία τους εξαγοράσθηκε από την L3 Technologies.

Η νέα μπαταρία αναμένεται να προσδώσει νέες δυνατότητες στα υποθαλάσσια ρομπότ για να ερευνούν ναυάγια, να κάνουν χαρτογράφηση των βυθών, έρευνες για αναζήτηση πετρελαίου, καθώς και άλλες επιστημονικές μελέτες - πέρα ασφαλώς από τις διάφορες στρατιωτικές εφαρμογές.

Ήδη η εταιρεία OWP συνεργάζεται με το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ για να αντικαταστήσει τις μπαταρίες που διαθέτουν οι ακουστικοί αισθητήρες, οι οποίοι έχουν ποντισθεί στις θάλασσες για να ανιχνεύουν εχθρικά υποβρύχια.

Η νέα μπαταρία δουλεύει ως εξής: όταν το υποθαλάσσιο όχημα μπαίνει στο θαλασσινό νερό, αυτό εισρέει στη μπαταρία και διαχωρίζεται στην κάθοδο σε ανιόντα υδροξειδίου και σε αέριο υδρογόνο.

Τα ανιόντα αλληλεπιδρούν με την άνοδο από αλουμίνιο, δημιουργώντας υδροξείδιο του αλουμινίου και απελευθερώνοντας ηλεκτρόνια.

Αυτά επιστρέφουν στην κάθοδο, παρέχοντας έτσι ηλεκτρική ενέργεια στο κύκλωμα της μπαταρίας.

Τόσο το υδροξείδιο του αλουμινίου όσο και το αέριο υδρογόνο αποβάλλονται από τη μπαταρία ως αβλαβή απόβλητα.

Όταν ο πόλος της ανόδου από αλουμίνιο διαβρώνεται, μπορεί να αντικατασταθεί με χαμηλό κόστος. Η μπαταρία λειτουργεί μόνο όταν βυθισθεί στο νερό.

Χάρη στη νέα αυτή μπαταρία μακράς δράσης, τα υποθαλάσσια ρομπότ δεν χρειάζεται πλέον να απελευθερώνονται από μητρικά πλοία στη μέση της θάλασσας, αλλά μπορούν να ξεκινήσουν την αποστολή τους από την ακτή, πράγμα που ανοίγει νέες δυνατότητες και μειώνει το κόστος λειτουργίας τους.

Υποθαλάσσια οχήματα με τέτοιες μπαταρίες θα μπορούν να καλύπτουν εκατοντάδες ναυτικά μίλια και μετά να επιστρέφουν από εκεί όπου ξεκίνησαν, χωρίς να χρειασθούν στο μεταξύ καμία νέα πηγή ενέργειας.

Ο ηθοποιός Ντάνιελ Ντέι Λιούις, που έχει κερδίσει τρία Όσκαρ για την υποκριτική του τέχνη, θα αποσυρθεί από την ηθοποιία, ανακοίνωσε η εκπρόσωπός του χθες, θέτοντας τέλος σε μια λαμπρή καριέρα στον κινηματογράφο με ταινίες όπως "Lincoln" και "Gangs of New York."

Ο Ντέι Λιούις, ο μόνος άνδρας ηθοποιός που έχει κερδίσει τρία Όσκαρ για πρωταγωνιστικούς ρόλους, δεν αιτιολόγησε την απόφασή του, αναφέροντας απλώς στο ότι ο λόγος είναι προσωπικός.



"Ο Ντάνιελ Ντέι Λιούις δεν θα εργάζεται πλέον ως ηθοποιός", είπε η εκπρόσωπός του Λέσλι Νταρτ σε δήλωση, προσθέτοντας, "Είναι ιδιαίτερα ευγνώμων για όλους τους συνεργάτες του και το ακροατήριό του όλα αυτά τα χρόνια".

Δεν θα υπάρξουν άλλες δηλώσεις, τόνισε η δήλωση.



Ο Ντέι Λιούις, που έκλεισε τα 60 τον Απρίλιο, πρωταγωνιστεί σε άλλη μία ταινία που αναμένεται στις κινηματογραφικές αίθουσες τον Δεκέμβριο, την "Phantom Thread", μια ταινία με θέμα τον κόσμο της μόδας του Λονδίνου τη δεκαετία του '50.

Ο ηθοποιός γεννήθηκε στη Βρετανία και κατέχει διπλή υπηκοότητα (αγγλική και ιρλανδική). Το τελευταίο του Όσκαρ το κέρδισε το 2013 για τον ρόλο του ως αμερικανού προέδρου Αβραάμ Λίνκολν στην ταινία "Lincoln."



Τα άλλα δύο Όσκαρ τα κέρδισε για ταινία "My Left Foot" (1989) και "There Will Be Blood" (2007), ενώ είχε προταθεί για Όσκαρ για τον πρώτο ρόλο στις ταινίες "Gangs of New York" (2002) και "There Will Be Blood" (2007).

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αν έχετε παραδάκι με ουρά και δεν ξέρετε πού αλλού να το ξοδέψετε, ας πάρει… ο ουρανίσκος τον πρώτο λόγο αυτή τη φορά.
Αν βρεθείτε λοιπόν στην Ιαπωνία, στο πανάκριβο εμπορικό κέντρο Takashimaya Co., ή αν σας φέρει ο δρόμος στη Νέα Υόρκη και στο εκεί παράρτημα του ιαπωνικού πολυκαταστήματος (Takashimaya Restaurant), μην παραλείψετε να δοκιμάσετε το πρωινό που έχετε φυσικά προπαραγγείλει τουλάχιστον δύο μήνες πριν.
Το ακριβότερο πρωινό του κόσμου δεν έχει την αστρονομική αυτή τιμή μόνο λόγω του περιεχομένου του κουτιού, αλλά κυρίως για το ίδιο το κουτί των 20×20 εκατοστών, το οποίο είναι επιχρυσωμένο με χρυσό 18 καρατίων!
Το εσωτερικό του είναι γεμάτο με παραδοσιακά ιαπωνικά εδέσματα από τα εκλεκτότερα εστιατόρια και παραγωγούς της χώρας, όπως ρίζες, καρπούς, ρύζι και κρέας, αλλά και μπόλικο σούσι. Είναι ωστόσο το κιβώτιο των 3,5 κιλών, φιλοτεχνημένο από διάσημο ιάπωνα κοσμηματοποιό και σκαλισμένο από εξίσου διάσημο γλύπτη συμπατριώτη του, που στέλνει την τιμή στα ουράνια.
Αν επιλέξετε λοιπόν να μην πάρετε το supercar των ονείρων σας ή εκείνο το γιοτ που βάλατε στο μάτι, να πώς θα ξοδέψετε 200 χιλιάρικα και κάτι ψιλά (217.000 ευρώ για την ακρίβεια)…
πηγή: usay.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!