Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

Ένας υπουργός που βρισκόταν στο δείπνο ξαφνικά ρώτησε έναν Κινέζο υπουργό (του οικονομικού επιτελείου) πόσους εφοριακούς διαθέτει το υπουργείο Οικονομικών της Κίνας για τον εντοπισμό των φοροφυγάδων:
«Περίπου 1.000.000 εφοριακούς» του είπε ο Κινέζος υπουργός. Ενώ εμείς; Ο δικός μας υπουργός δεν ανέφερε τον αριθμό των Ελλήνων εφοριακών αλλά ρώτησε τον Κινέζο πόσο αποτελεσματικοί είναι στον εντοπισμό της φοροδιαφυγής.

Και ιδού η απάντηση, σύμφωναμετον Βηματοδότη: «Ξέρετε, στην Κίνα οι ποινές για τους μεγάλους φοροφυγάδες μπορεί να φθάσουν ακόμη και στην εκτέλεση διά τυφεκισμού».

Ο δικός μας απλώς ξεροκατάπιε.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Με το πρωτοφανές μένος ενός 14χρονου μαθητή, επειδή του απαγόρεψαν να μασάει τσίχλα μέσα στην τάξη, ήρθαν αντιμέτωποι επτά καθηγητές σε σχολείο του Όλνταμ! 
 
Το νεαρό αγόρι γρονθοκόπησε στο κεφάλι για αρκετή ώρα τον καθηγητή που του έκανε την παρατήρηση, ενώ ακολούθως επιτέθηκε σε άλλους έξι (συμπεριλαμβανομένης της διευθύντριας) που προσπαθούσαν να τον ηρεμήσουν. Σαν να μην έφθαναν αυτά, λεηλάτησε όλη την τάξη πετώντας καρέκλες, εκσφενδονίζοντας θρανία και σπάζοντας ντουλάπια!

«Έχω έρθει αντιμέτωπος και με άλλους επιθετικούς μαθητές στο παρελθόν, ωστόσο αυτό που συνέβη τα ξεπερνά όλα», ανέφερε ένας από τους δασκάλους.

Το αγόρι, το οποίο αντέδρασε επειδή του κατασχέθηκε η τσάντα, μετά από παραβίαση των κανόνων του σχολείου περί μασήματος τσίχλας, πρέπει τώρα να καταβάλει σε κάθε έναν από τους καθηγητές 50 λίρες αποζημίωση και άλλες 80 για κάθε καρέκλα που κατέστρεψε...

http://www.newsbomb.gr
Λέει η πρώτη ξανθιά στην δεύτερη:

«Εγώ θα πάω στο φεγγάρι…»

Λέει η δεύτερη:

«Και εγώ θα πάω στον ήλιο…»

Λέει η πρώτη :

«Helloo, ο ήλιος καίει…»

Και απαντάει η δεύτερη:

«Helloo, ΘΑ ΠΑΩ ΒΡΑΔΥ!!!»


Το περίφημο σπήλαιο πηγών Αγγίτη ,είναι το μεγαλύτερο ποτάμιο σπήλαιο του κόσμου με μήκος 21 χιλιόμετρα και βρίσκεται στην Προσοτσάνη του νομού Δράμας. Η μοναδικότητά του έγκειται στο γεγονός ότι στο έδαφός του κυλάει ο ποταμός Αγγίτης, ο μεγαλύτερος παραπόταμος του Στρυμόνα.
Το σπήλαιο πηγών Αγγίτη είναι επίσης γνωστό και ως σπήλαιο Μααρά και αποτελεί το μοναδικό επισκέψιμο (σπήλαιο με ποτάμι) στην Ελλάδα.
Η πρώτη αναφορά στο σπήλαιο και τον ποταμό έγινε από τον Μ.Ε.Μ.Cousinery (Γάλλο πρόξενο στη Θεσσαλονίκη), στο βιβλίο του Voyage dans la Macedoine το 1831. Η εξερεύνηση του σπηλαίου πραγματοποιήθηκε το 1978 από μία ομάδα Ελλήνων και Γάλλων σπηλαιολόγων που καταδύθηκαν με σκάφανδρα κοντά στις πηγές του Αγγίτη, όπου σε βάθος 7μέτρων βρήκαν μία δίοδο προς το σπήλαιο, στο οποίο ανακάλυψαν στοά μήκους 500 μέτρων!
Το εσωτερικό του σπηλαίου είναι εντυπωσιακό, με ευρύχωρες αίθουσες αλλά και μικρότερα ανοίγματα όπου έχουν σχηματιστεί σταλακτίτες με ποικιλία χρωμάτων, σχημάτων και μεγεθών. Εξαιτίας του ποταμού που κυλάει στο έδαφος, οι σταλαγμίτες είναι ελάχιστοι, αφού το νερό που ρέει συνεχώς εμποδίζει την δημιουργία τους. Η μέση θερμοκρασία του νερού στο σπήλαιο είναι 11,5°C και του αέρα 12,5°C. Οι θερμοκρασίες αυτές μεταβάλλονται ευκολότερα κοντά στα ανοίγματα του σπηλαίου.
Τα νερά του ποταμού Αγγίτη που πηγάζει από άγνωστο σημείο μέσα στο σπήλαιο, ξεχύνονται στη θέση «Πηγές», λίγα μέτρα μακριά από τη τεχνητή είσοδο του σπηλαίου. Εκεί βρίσκεται και το γεφύρι με τις εννέα σιδερένιες πόρτες, που φτιάχτηκαν για να εκτρέπουν τα νερά σε περίπτωση ανάγκης.
Αυτό που εντυπωσιάζει τον επισκέπτη είναι η ορμητική έξοδος του ποταμού μέσα από το βουνό, από ένα μικρό τοξοειδές άνοιγμα στη βάση ενός μικρού θολωτού σπηλαίου (αίθουσα του τροχού). Μεγάλο επίσης ενδιαφέρον παρουσιάζει και η φυσική ομορφιά του περιβάλλοντος χώρου του σπηλαίου. Η πλούσια βλάστηση στις όχθες του ποταμού που αποτελείται από πλατάνια, ιτιές, λεύκες κ.α., δίνει τη δυνατότητα στους επισκέπτες να απολαύσουν μοναδικές στιγμές ηρεμίας και ξεκούρασης.
Τα πρώτα 500 μέτρα του σπηλαίου είναι τουριστικά και διαθέσιμα στους επισκέπτες 365 μέρες το χρόνο.
echoes.gr
Ξέχασε το παιδί του στο αυτοκίνητο για οχτώ ολόκληρες ώρες, με τις θερμοκρασίες να φτάνουν στους...
55 βαθμούς Κελσίου.

Οι Αρχές της Ατλάντα, αναφέρουν ότι ο 33χρονος Justin Ross Harris, άφησε το παιδί του στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου, από τις 9 το πρωί, όταν και έπιασε δουλειά μέχρι τη λήξη της βάρδιας.



 Το άτυχο παιδάκι, μόλις 22 μηνών άφησε την τελευταία του πνοή λόγω υπερβολικής ζέστης, αφού ο οργανισμός του δεν μπορούσε να αντέξει σε ακραίες θερμοκρασίες.

Ο πατέρας δήλωσε στην αστυνομία ότι δεν συνειδητοποίησε τι είχε γίνει στην αρχή, μόνο όταν έφτανε στο σπίτι του και κατάλαβε ότι το μωρό δεν ανταποκρινόταν.
Μάλιστα, ο πατέρας του μικρού πάρκαρε το αυτοκίνητο του στη μέση του δρόμου, ξάπλωσε το παιδί του κάτω και προσπάθησε να το επαναφέρει στη ζωή.

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι φώναζε συνεχώς «Τι έκανα; Τι έκανα;», προσπαθώντας να εφαρμόσει τις τεχνικές ανάνηψης.
Οι αστυνομικές αρχές συνέλαβαν τον άνδρα για φόνο. Μάλιστα, κάνουν λόγο για θερμοκρασίες άνω των 55 βαθμών Κελσίου στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, καθώς έξω η θερμοκρασία άγγιζε τους 32 βαθμούς.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Το υποσυνείδητο είναι ο νους του κρυμμένου εαυτού μας που με τη δύναμη του μπορεί να φέρει περισσότερη υγεία, χαρά και ευτυχία στη ζωή μας.
Δεν χρειάζεται να αποκτήσετε αυτή τη δύναμη γιατί ήδη τη διαθέτετε, απλά θα πρέπει να την κατανοήσετε για να μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε σε όλους τους τομείς της ζωή σας.
Η σοφία που κρύβεται στο υποσυνείδητο μπορεί να μας απαλλάξει από κάθε είδους υλικούς και φυσικούς περιορισμούς, καθώς και να θεραπεύσει τον ταραγμένο νου και τη ραγισμένη καρδιά μας. Σημαντική και απαραίτητη προϋπόθεση είναι να μπορούμε να ελέγχουμε τις σκέψεις μας προκαλώντας επιθυμητές καταστάσεις και συγχρόνως την απαίτηση στον εαυτό μας να γίνει και να κάνει αυτό που θέλει.
Όταν οι σκέψεις που κάνουμε είναι εποικοδομητικές, θετικές και ειρηνικές, η θαυματουργή δύναμη του υποσυνείδητου θα ανταποκριθεί και θα διαμορφώσει όμορφες καταστάσεις και ευχάριστο περιβάλλον στη καθημερινότητά μας.
Οι στόχοι που έχουμε στη ζωή μας θα πρέπει να διατηρούνται «ζωντανοί» για να έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε τις επιθυμίες μας πραγματικότητα. Θα πρέπει να διώχνουμε τις άσχημες εμπειρίες που μας καθηλώνουν από θέματα και προβλήματα του παρελθόντος, με στόχο να αλλάξει διάθεση το υποσυνείδητο και να μας γεμίσει με προσδοκίες και θετικά συναισθήματα.
Η καλλιέργεια του υποσυνείδητου με σκέψεις για ειρήνη, αρμονία και υγεία θα μας απαλλάξει από το στρες και θα επαναφέρει τον φυσικό ρυθμό της αναπνοής και την καλή λειτουργία του σώματος.
Το υποσυνείδητο συνεργάζεται απόλυτα για να μας προστατεύει, να λύνει τα προβλήματα που μας απασχολούν και να προσφέρει ισορροπία και ηρεμία.
Είναι το θαυμάσιο έργο της δημιουργικής διάνοιας που υπάρχει μέσα μας, που γνωρίζει την απάντηση και αποκαλύπτει την τέλεια λύση.
Φανταστείτε αυτό που επιθυμείτε και αισθανθείτε το σαν πραγματικότητα.
echoes.gr
Αναρωτηθήκατε ποτέ ποιος άνδρας στην ιστορία του ανθρώπινου γένους, απέκτησε τα περισσότερα παιδιά; μήπως γνωρίζετε ποιο είναι το ρεκόρ οργασμών που είχε ποτέ μια γυναίκα μέσα σε μια ώρα; Θέλετε να μάθετε πόσο μήκος είχε το μεγαλύτερο πέος που έχει καταγραφεί ποτέ, ή ποιο είναι το ρεκόρ ερωτικών επαφών που είχε μια γυναίκα σε μια ημέρα;
Για να μην σας πούμε φυσικά το ρεκόρ απόστασης εκσπερμάτισης που είχε ποτέ άνδρας. Το Αμερικάνικο Σεξολογικό Ινστιτούτο συγκέντρωσε όλα αυτά τα απίθανα ρεκόρ που άλλα γράφονται και άλλα όχι στο βιβλίο Γκίνες.

Διαβάστε λοιπόν…

ΡΕΚΟΡ 1
Πρόκειται για το ρεκόρ πατρότητας που έχει καταγραφεί ποτέ και ανήκει στον Ισμαήλ Ιμπν Σαρίφ (τον Ισμαήλ τον γιο του Σαρίφ). Ήταν άραβας Μουλάς που έζησε τον 17ο αιώνα και σύμφωνα με τα αρχεία της εποχής, απέκτησε 1042 τέκνα, από 500 διαφορετικές γυναίκες. Την ίδια στιγμή το ρεκόρ μητρότητας ανήκει σε μια Ρωσίδα που έζησε στα μέσα του 1700 και η οποία γέννησε συνολικά 28 φορές και έφερε στον κόσμο 69 παιδιά.

ΡΕΚΟΡ 2
Ο μικρότερος σε ηλικία πατέρας που έχει καταγραφεί ποτέ ήταν ο 12χρονος Σάουντ Στερν ενώ η μικρότερη μητέρα που καταγράφηκε στα χρονικά είχε μόνο 5 χρόνια διαφορά με το πρώτο της παιδί. Η Λίνα Μεντίνα από το Περού. έγινε μαμά στα 5 χρόνια της.

ΡΕΚΟΡ 3
Αυνανισμός. Εδώ και εάν έχουν σπάσει ρεκόρ, τόσο σε άνδρες όσο και σε γυναίκες. Το μεγαλύτερο πάντως ρεκόρ αυνανισμού άνδρα το έχει ένας 28χρονος Κινέζος ο οποίος σε ημερίδα του κέντρου Συζυγικών και Σεξουαλικών Ερευνών της Καλιφόρνια και ενώπιον ακροατηρίου, είχε 16 αυνανισμούς σε μια ώρα. Οι άνθρωποι είχαν μείνει με το στόμα ανοιχτό και δεν πίστευαν ότι μπορεί ένας άνθρωπος να αυνανίζεται σχεδόν κάθε 4 λεπτά. Το ίδιο ρεκόρ στις γυναίκες κατέχει πάλι μια Κινέζα, η οποία καταγράφηκε πως σε 60 λεπτά είχε 134 οργασμούς ενώ αυνανιζόταν. Δηλαδή είχε 2,23 οργασμούς το λεπτό.

ΡΕΚΟΡ 4
Και μιας που μιλάμε για ρεκόρ ας μιλήσουμε και για οργασμούς. Γνωρίζετε πόσο χρόνο διαρκεί ένας οργασμός; Για τους άνδρες η διάρκεια είναι από 5 μέχρι 8 δευτερόλεπτα. Οι γυναίκες αντίθετα, μπορεί να έχουν το περίφημο status orgasm, δηλαδή έναν συνεχή εγκεφαλικό οργασμό. Και όταν λέμε συνεχή εννοούμε συνεχή. Το 1966 καταγράφηκε από γιατρό στις ΗΠΑ ο μεγαλύτερος σε διάρκεια (χωρίς να μειώνεται η ένταση του) γυναικείος οργασμός που ήταν 53 συνεχόμενα δευτερόλεπτα.

ΡΕΚΟΡ 5
Το σπέρμα κατά την εκσπερμάτωση, έχει μετρηθεί ότι φεύγει με ταχύτητα 11 χιλιομέτρων την ώρα. Ναι σωστά διαβάσατε. Ο μέσος όρος απόστασης που μπορεί να διανύσει στον αέρα είναι 30 εκατοστά (βέβαια αυτό εξαρτάται και από την ηλικία και από τη διάθεση.) Το ρεκόρ όμως εκτίναξης, απόστασης και ταχύτητας σπέρματος κατά την εκσπερμάτωση το έχει ο Γερμανός Χορστ Σουλτς. Κατεγράφη από το Πανεπιστήμιο του Αμβούργου: Απόσταση 5,71 μέτρα, Εκτίναξη σε ύψος 3,76 μέτρα και ταχύτητα 16,5 χιλιόμετρα ανά ώρα.

ΡΕΚΟΡ 6
Πόσες φορές στη σειρά πιστεύετε ότι αντέχει ένας άνδρας να κάνει σεξ; 3; 4; Πόσες 5; Το καταγεγραμμένο ρεκόρ πάντως το έχει ένας 38χρονος που μέσα σε 2 ώρες κατάφερε να έχει τελειώσει 8 φορές με κανονικό οργασμό. Για την ιστορία να αναφέρουμε και ένα άλλο ρεκορ, εδώ το οποίο συνέβη και κατεγράφη το 1954. Ο μέσος όρος σπέρματος που παράγει ο άνδρας ανά ημέρα είναι 3,2ml ενώ κάθε ημέρα που περνάει δίχως να σπαταλήσει το σπέρμα του, προστίθενται και 0,4ml. Το έτος 1954, γιατροί σε κλινική της Νέας Υόρκης κατάγραψαν την μεγαλύτερη ποσότητα παραγωγής σπέρματος που ήταν 15ml

ΡΕΚΟΡ 7
Και πάμε και στα πιο… “ζουμερά”ρεκόρ που έχουν καταγραφεί στο σεξ. Η ηθοποιός Μισέλ Μόναχαμ έσπασε ένα απίστευτο ρεκόρ. Το 1991 είχε καούρες και πόνο στο στομάχι και οι γιατροί σε νοσοκομείο του Λος Άντζελες αναγκάστηκαν να της αφαιρέσουν σχεδόν μισό κιλό σπέρμα. (για την ακρίβεια 457 γραμμάρια)

ΡΕΚΟΡ 8
Το μέγεθος μετράει και μην πείτε κουβέντα. Ειδικά για την περίπτωση που θα διαβάσετε. Ο Δρ. Ρόμπερτ Ντίκινσον το 1913 μέτρησε το πέος ενός άντρα που είχε μήκος 34,3 εκατοστά και πάχος 15,8 εκατοστά . Υπάρχει όμως και το αρνητικό ρεκόρ που έχει καταγραφεί και δεν ξεπερνάει σε μέγεθος τα 2 , 6 εκατοστά. Και αφού μιλάμε για μεγέθη, οι μεγαλύτεροι όρχεις που έχουν υπάρξει, μετρήθηκαν σε έναν Αφρικανό. Η περίμετρος τους ήταν 66 εκατοστά (και οι 2).

ΡΕΚΟΡ 9
Ούτε κουμπάκι να πατούσε!!! Τι εννοούμε; Το 1948 οι επιστήμονες από το πανεπιστήμιο του Μέμφις κατέγραψαν το ρεκόρ με το οποίο κάποιος έχει στύση. Βέβαια αυτό εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως η διάθεση αλλά ο συγκεκριμένος άνθρωππος μπορούσε μέσα σε 4 δευτερόλεπτα να έχει πλήρη στύση.

ΡΕΚΟΡ 10
Αυτό το ρεκόρ ανήκει σε μια γυναίκα, επαγγελματία των ταινιών για ενήλικες. Μέσα σε μια ημέρα έκανε σεξ με 919 άνδρες στη σειρά.

http://www.seleo.gr 

Το συγκινητικό ταξίδι του Παντελή Βούλγαρη στη θαλασσοδαρμένη Άνδρο του '30 και του '40 απέσπασε συνολικά τρία βραβεία στο διεθνές κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Σαγκάης, όπου διαγωνίστηκε μαζί με άλλες δεκατέσσερις ταινίες για το Χρυσό Κύπελλο της καταξιωμένης διοργάνωσης.
Η «Μικρά Αγγλία» βραβεύθηκε με το «Golden Goblet» καλύτερης ταινίας, καλύτερης σκηνοθεσίας και καλύτερης γυναικείας ερμηνείας για την Πηνελόπη Τσιλίκα. Υπενθυμίζεται, ότι η «Μικρά Αγγλία» που σημείωσε τη μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία στην χώρα μας την τελευταία σεζόν, είναι γυρισμένη εξ' ολοκλήρου στην Άνδρο και βασισμένη στο ομότιτλο μπεστ σέλερ της Ιωάννας Καρυστιάνη, η οποία επιμελήθηκε και την σεναριακή διασκευή του. Το μυθιστόρημα «Μικρά Αγγλία» (έτσι αποκαλούνταν το νησί της Άνδρου, λόγω των εφοπλιστικών συναλλαγών αλλά και της αντιπαλότητας με την πανίσχυρη αγγλική ναυτιλία), εκδόθηκε το 1997. Αμέσως κέρδισε την αγάπη του κοινού, απέσπασε το κρατικό βραβείο λογοτεχνίας (το 1998) και μεταφράστηκε σε πολλές ξένες γλώσσες.

Το 17ο Φεστιβάλ της Σαγκάης διεξήχθη από τις 14 ως τις 22 Ιουνίου. Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής ήταν η διεθνούς φήμης Κινέζα ηθοποιός Γκονγκ Λι, και μέλη της επιτροπής ήταν η Βρετανίδα σκηνοθέτρια Σάλι Πότερ, ο Κορεάτης σκηνοθέτης Ιμ Σανγκ Σου, η Δανέζα σκηνοθέτρια Λόνε Σέρφιγκ, ο Κινέζος σκηνοθέτης Λιου Γιέ, ο Ιάπωνας σκηνοθέτης Σούνζι Ιβάι και ο Ιρανός ηθοποιός Πεϊμάν Μοαντί.

Το «δεύτερο» Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής απονεμήθηκε στο «The Uncle Victory» του Ζανγκ Μενγκ, τη μοναδική κινεζική ταινία που συμμετείχε στο επίσημο διαγωνιστικό του Φεστιβάλ. Το βραβείο σεναρίου απονεμήθηκε στους Σιρίλ Ζελί και Φόλκερ Σλέντορφ για την ταινία «Diplomacy», το ανδρικής ερμηνείας στον Ταϊλανδό Βιθάγια Πανσινγκάρμ για την ταινία «The Last Executioner», ενώ το βραβείο φωτογραφίας απέσπασε ο Λούο Παν για την ταινία «The Sacred Arrow».​

naftemporiki.gr
Μπορεί να συμβεί στο καθένα είτε μέσα στην θάλασσα είτε και στην παραλία. Πολλές φορές δεν βλέπουμε τους αχινούς που είναι συνήθως κολλημένοι σε μεγάλες πέτρες και βράχους και τους πατάμε με γυμνό πέλμα...
Ο πόνος από τα αγκάθια του αχινού που εισχωρούν στο δέρμα είναι έντονος, αλλά δεν είναι απαραίτητα κάτι επικίνδυνο για την υγεία σας.

Ο πόνος και η ενόχληση στο περπάτημα, ωστόσο, είναι έντονος και έτσι καλό είναι να κάνετε άμεσα τα ακόλουθα βήματα για να απαλλαγείτε από τα αγκάθια και να φύγει σταδιακά ο πόνος:

-Βυθίστε το πέλμα για περίπου 30 με 90 λεπτά σε μία λεκάνη με νερό τόσο καυτό, όσο αντέχετε. Το δέρμα θα μαλακώσει και θα ανακουφιστείτε λίγο από τον πόνο.

-Με ένα αποστειρωμένο τσιμπιδάκι αφαιρέστε τα αγκάθια που ξεχωρίζουν εμφανώς από το δέρμα. Αν σας βοηθάει χρησιμοποιήστε έναν μεγεθυντικό φακό για να βλέπετε καλύτερα τα μικρά μαύρα στίγματα.

-Αν δεν καταφέρετε να αφαιρέσετε όλα τα αγκάθια, μην ανησυχείτε αφού αυτά τα αποβάλλει από μόνος του ο οργανισμός με την πάροδο του χρόνου.

-Στα αγκάθια ορισμένων αχινών υπάρχει μια ελαφρώς δηλητηριώδης ουσία που ο αχινός χρησιμοποιεί ως αμυντικό μηχανισμό. Βάλτε αφρό ξυρίσματος στο σημείο και απαλά κάντε μερικά περάσματα με ένα ξυραφάκι.

-Τρίψτε το σημείο με σαπούνι και νερό και στη συνέχεια ξεβγάλετε με άφθονο νερό (όχι θαλασσινό νερό).

-Μην κλείσετε την πληγή με τραυμαπλάστ ή επίδεσμο.

-Αν δείτε σημάδια μόλυνσης, όπως πύον και ερεθισμό, βάλτε μια αντιβιοτική αλοιφή στο σημείο και καλέστε τον γιατρό σας, ο οποίος, ίσως σας προτείνει κάποια αντιβιοτική αγωγή.

-Για να ανακουφιστείτε από τον πόνο μπορείτε να πάρετε κάποιο φάρμακο με ακεταμινοφαίνη κάθε 4 ώρες ή/και ιμπουπροφαίνη κάθε 6 με 8 ώρες.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Ο Ντιέγκο Μαραντόνα «χτύπησε» και πάλι, με την απάντηση που έδωσε στον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου της Αργεντινής, από τηλεοπτική εκπομπή όπου βρισκόταν ως καλεσμένος.

Είναι γνωστό εδώ και καιρό πως ο Μαραντόνα βρίσκεται σε κόντρα με τον Γροντόνα που είναι ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου της Αργεντινής.

Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες, o Γροντόνα όταν έμαθε πως ο Μαραντόνα αποχώρησε πριν το τέλος του αγώνα της Αργεντινής με το Ιράν είπε: «Ε βέβαια. Έφυγε ο γρουσούζης και νικήσαμε!»

Η απάντηση του Μαραντόνα ήταν κάτι παραπάνω από αποστομωτική αφού απλά σήκωσε το μεσαίο δάχτυλο του χεριού του προς την κάμερα με αποδέκτη φυσικά τον Γροντόνα.

tanea.gr
Η NASA ανακοίνωσε ότι μέχρι το 2019 θα έχει εκτοξεύσει ένα διαστημικό σκάφος που θα είναι σε θέση να «αρπάξει» έναν αστεροειδή και να τον μεταφέρει σε σεληνιακή τροχιά για ερευνητικούς σκοπούς.

Σύμφωνα με τον υπάρχοντα σχεδιασμό το 2018, η NASA θα επιλέξει τον κατάλληλο αστεροειδή, για να ακολουθήσει η εκτόξευση του ρομποτικού διαστημικού σκάφους το 2019. Στη συνέχεια το διαστημόπλοιο θα προχωρήσει είτε στη σύνδεση με τον αστεροειδή αν αυτός είναι σχετικά μικρός ή στην απόσπαση ενός κομματιού εάν είναι μεγαλύτερος.

Σε κάθε περίπτωση ο αστεροειδής ή το κομμάτι που θα αποκοπεί, θα πρέπει να έχει μήκος έως 10 μέτρα (32 πόδια), ενώ το βάρος του θα πρέπει να είναι έως και 500 τόνοι. Ακολούθως ο αστεροειδής θα οδηγηθεί από το διαστημόπλοιο σε σεληνιακή τροχιά.

Περί το 2020, υπολογίζεται ότι θα έχει σταθεροποιηθεί η τροχιά του αστεροειδή με το σκάφος, ώστε να μπορέσει να αποσταλεί μία ομάδα αστροναυτών, που θα προχωρήσει στην εξόρυξη πετρωμάτων και στη λήψη δειγμάτων. Αυτά τα πετρώματα αναμένεται να δώσουν πολύτιμες πληροφορίες για το παρελθόν και του σύμπαντος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για να φτάσουν στον «αιχμαλωτισμένο» αστεροειδή, οι αστροναύτες του δεύτερου σκέλους της αποστολής, θα χρησιμοποιήσουν το διαστημικό σκάφος Orion, στο οποίο πρόσφατα τοποθετήθηκε η θερμική του ασπίδα.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Computer World, η NASA χρησιμοποιεί το διαστημικό τηλεσκόπιο Spitzer για να εντοπίσει τον αστεροειδή που θα ταίριαζε καλύτερα στις προδιαγραφές της αποστολής. Μέχρι τώρα έχουν εντοπιστεί εννέα πιθανοί «υποψήφιοι».

http://www.thestival.gr 
Ανατροπές έρχονται από τον Οκτώβριο στο Ενιαίο Μισθολόγιο του Δημοσίου, με τα κριτήρια του μπόνους αποδοτικότητας να αποτελούν κρίσιμη διαρθρωτική αλλαγή για την Τρόικα και την κυβέρνηση να πιέζεται και από τις μεγάλες ανισότητες που εξακολουθούν να επικρατούν στη μισθοδοσία των εργαζομένων.
Σύμφωνα με το «Βήμα της Κυριακής» έρχονται μειώσεις σε 204.000 αποφοίτους Δημοτικού και Λυκείου (ΥΕ και ΔΕ) και αυξήσεις σε 240.000 δασκάλους, καθηγητές, γιατρούς, νοσηλευτές και αποφοίτους ΑΕΙ (ΤΕ και ΠΕ). Η κατεύθυνση είναι σαφής: οι μισθοί των υπαλλήλων υποχρεωτικής εκπαίδευσης (Γυμνασίου) και αυτών που έχουν τελειώσει μόνο το Λύκειο να υποχωρήσουν στα επίπεδα των αμοιβών του ιδιωτικού τομέα.
Οι κατευθύνσεις που έχουν δοθεί από τους υπουργούς Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη και αναπληρωτή Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα είναι οι εξής:
1. Να διευρυνθεί η διαφορά μισθού μεταξύ των εργαζομένων υποχρεωτικής εκπαίδευσης, δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, ώστε να υπάρξει κίνητρο προσέλκυσης στο Δημόσιο εργαζομένων υψηλού μορφωτικού επιπέδου.
2. Να μειωθεί αισθητά ο εισαγωγικός μισθός των υπαλλήλων υποχρεωτικής εκπαίδευσης, ο οποίος, μετά τις μειώσεις, βρίσκεται 780 ευρώ το μήνα, ώστε να πλησιάσει τον κατώτατο μισθό του ιδιωτικού τομέα, που έχει καθοριστεί νομοθετικά στα 580 ευρώ το μήνα και 540 ευρώ για τους νέους κάτω των 25 ετών, προκειμένου να μην υπάρχει το φαινόμενο των «εργαζομένων δύο ταχυτήτων» στην ελληνική οικονομία, όπου μάλιστα οι κατά τεκμήριο λιγότερο παραγωγικοί υπάλληλοι του Δημοσίου αμείβονται περισσότερο. Η κατεύθυνση είναι να «υπάρξει ισότιμη αντιμετώπιση των εργαζομένων δημοσίου και ιδιωτικού τομέα».
3. Η μείωση του μισθού των υπαλλήλων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που αποτελεί το 35% των εργαζομένων στο Δημόσιο, θα είναι αισθητή, αλλά μικρότερη από την προηγούμενη κατηγορία. Σήμερα, ο εισαγωγικός μισθός του είναι 858 ευρώ. Στόχος είναι να ανοίξει η μισθολογική ψαλίδα μεταξύ εργαζομένων δευτεροβάθμιας και πανεπιστημιακής εκπαίδευσης και να εξοικονομηθούν τα κονδύλια που θα επιτρέψουν στην κυβέρνηση να αυξήσει τους μισθούς δασκάλων, καθηγητών και νοσηλευτών που δεν υπάγονται σε ειδικό μισθολόγιο και αμείβονται, όπως οι υπάλληλοι γραφείου.
4. Η επαναφορά του ετήσιου μπόνους μόνο για τους παραγωγικούς υπαλλήλους, το ποσό του οποίου θα προκύψει από τη μείωση των αποδοχών των εργαζομένων των δύο εκπαιδευτικών κατηγοριών, υποχρεωτικής και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Πέραν των γενικών αυτών κατευθύνσεων στις οποίες επιμένει η τρόικα και δίνει μεγάλο βάρος η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στόχος είναι να υπάρξει ανανέωση προσωπικού και αλλαγή νοοτροπίας στο Δημόσιο.
Η θεσμοθέτηση νέου ενιαίου μισθολογίου, σύμφωνα με το οποίο όλοι θα πληρώνονται βάσει προσόντων, θέσης ευθύνης και αποδοτικότητας, αποτελεί έναν από τους βασικότερους σχεδιασμούς που θέλει να υλοποιήσει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
«Θα επιβραβεύονται, επιτέλους, οι καλύτεροι» λένε κυβερνητικές πηγές, παρόλο που από την πλευρά των συνδικαλιστών εκφράζονται ανησυχίες για ένα νέο καθεστώς ευνοικοκρατίας που θα κατατείνει στην προστασία «ημετέρων». Το μέτρο, όπως έχει δηλώσει ο αρμόδιος υπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, θα είναι «δημοσιονομικά ουδέτερο», δήλωση που καθιστά προφανείς τις αυξομειώσεις μισθών. Άλλωστε η κυβέρνηση δεν θέλει να υπερβεί το συνολικό κόστος ύψους 15,7 δισ. που καταβάλλει για τη μισθοδοσία των δημοσίων υπαλλήλων
Η Τρόικα, πάντως, θέλει μια τέτοια εξέλιξη, την οποία αντιμετωπίζει ως διαρθρωτική αλλαγή, ενώ η ηγεσία του ΥΠΔΜ την προβάλλει ως μείζονος αξία μεταρρύθμιση.
aftodioikisi.gr
Τις παραλίες όλης της χώρας και τα νησιά ετοιμάζονται να «οργώσουν» οι επιθεωρητές εργασίας, στην προσπάθειά τους να χτυπήσουν την αδήλωτη εργασία και κάθε είδους παραβατικότητα στην αγορά εργασίας, συμπεριλαμβανομένης της απασχόλησης αλλοδαπών που ζουν παράνομα στη χώρα.
 
Το επιχειρησιακό πρόγραμμα έχει ήδη καταρτιστεί και -θεωρητικά- ξεκίνησε από τις 13 Ιουνίου. Θα ολοκληρωθεί στις 10 Οκτωβρίου 2014 από τους επιθεωρητές του ΣΕΠΕ και της ΕΥΠΕΑ (ειδική υπηρεσία ελέγχου ασφαλισμένων του ΙΚΑ), ενώ για την επίτευξη του στόχου το υπουργείο Εργασίας προμηθεύτηκε πρόσφατα 60 αυτοκίνητα για το ΣΕΠΕ μέσω χρονομίσθωσης. Τα αυτοκίνητα αυτά, σύμφωνα με την ηγεσία του υπουργείου, θα συμβάλουν σημαντικά στο ελεγκτικό έργο του ΣΕΠΕ, «αφού λύνεται από κάθε άποψη το θέμα της μετακίνησης των επιθεωρητών».
 
Οι περιοχές - στόχοι
Στο πλάνο των ελεγκτών έχουν μπει, μεταξύ άλλων, σύμφωνα με τον "Αγγελιοφόρο" επτά τουριστικές περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης: η Καβάλα, η Θάσος, η Αλεξανδρούπολη, η Σαμοθράκη, η Παραλία Κατερίνης, η Λεπτοκαρυά και ο Πλαταμώνας. 
 
Στο μικροσκόπιο μπαίνουν επίσης έξι πολυσύχναστες παραλίες της Χαλκιδικής (τα Νέα Μουδανιά, η Καλλιθέα, ο Μαρμαράς, η Σίβηρη, η Ουρανούπολη και η Ιερισσός) αλλά και οι Σποράδες, ο Βόλος και οι ακτές του Πηλίου. Συγκεκριμένα, η Σκιάθος, η Σκόπελος, η Αλόννησος, ο Βόλος, η Σκύρος και το Χορευτό του Πηλίου περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα του θερινού «σαφάρι» για τον εντοπισμό της αδήλωτης εργασίας, που διευρύνει κάθε χρόνο κατά αρκετά δισεκατομμύρια ευρώ την μαύρη τρύπα των ασφαλιστικών ταμείων. Ωστόσο, όπως ξεκαθάρισε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, ο κατάλογος που ανακοινώθηκε (και περιλαμβάνει παραλιακές ζώνες της κοσμικής -ή όχι- ηπειρωτικής και νησιωτικής χώρας) «δεν είναι εξαντλητικός. Σε κάθε περίπτωση, θα συνεχιστούν κανονικά οι προγραμματισμένοι έλεγχοι και στα μεγάλα αστικά κέντρα».
 
Τα πρόστιμα
Τα πρόστιμα για τους παραβάτες είναι ιδιαιτέρως σκληρά, καθώς είναι τα υψηλότερα που έχουν ποτέ επιβληθεί για την αδήλωτη και ανασφάλιστη εργασία, φτάνοντας στο 18πλάσιο του κατώτατου μισθού (10.550 ευρώ). Εξίσου αυστηρές κυρώσεις -που φτάνουν μέχρι και το οριστικό κλείσιμο επιχειρήσεων- ισχύουν για την απασχόληση των παράνομα διαμενόντων αλλοδαπών. Οι ποινές επιβάλλονται πλέον άμεσα και επιτόπου και με δέσμια αρμοδιότητα του ελεγκτή, αποφεύγοντας έτσι τις παρελκυστικές πρακτικές του παρελθόντος.
 
Στο μεταξύ, την περασμένη εβδομάδα ο κ. Βρούτσης παρουσίασε τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα του επιχειρησιακού σχεδίου «Αρτεμις», που, όπως είπε, αποτελεί ουσιαστικά την πρώτη οργανωμένη προσπάθεια της Πολιτείας για τη ριζική αντιμετώπιση της αδήλωτης και ανασφάλιστης εργασίας, με χειροπιαστά και μετρήσιμα αποτελέσματα. Συγκεκριμένα, σε ελέγχους που διενεργήθηκαν από τα μέσα Σεπτεμβρίου 2013 έως 30 Απριλίου 2014 σε 12.792 επιχειρήσεις, εντοπίστηκαν 1.507 αδήλωτοι εργαζόμενοι για τους οποίους επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 15.641.821 ευρώ.
 
Παρ' όλα αυτά, σύμφωνα με τα συνδικάτα, η «μαύρη» εργασία... ζει και βασιλεύει, και γνωρίζει ιδιαίτερη άνθηση όσο η ανεργία και η φτώχεια αυξάνονται. Αλλωστε, οι έλεγχοι που γίνονται είναι δειγματοληπτικοί και σε καμία περίπτωση τα αποτελέσματά τους δεν επιτρέπουν πανηγυρισμούς περί μείωσης της παραβατικότητας. Το επιβεβαιώνει και η Eurostat, που διαπίστωσε για τη χώρα μας αύξηση της αδήλωτης εργασίας κατά 7 ποσοστιαίες μονάδες από το 2007 μέχρι σήμερα.
 
Την επόμενη φορά που θα καθίσετε στη θέση του οδηγού και θα πάρετε το τιμόνι στα χέρια, σκεφτείτε ότι ακουμπάτε μία από τις πιο επικίνδυνες εστίες μικροβίων και βακτηρίων που ερχόμαστε σε επαφή στην καθημερινότητά μας.
Ερευνητές από το πανεπιστήμιο Queen Mary του Λονδίνου μελέτησαν δείγματα από δεκάδες αυτοκίνητα και διαπίστωσαν ότι τα τιμόνια σε πολλά από αυτά είχαν 9 φορές περισσότερα βακτήρια από το κάθισμα μιας δημόσιας τουαλέτας!
Συγκεκριμένα, ενώ σε κάθε τετραγωνική ίντσα επιφάνειας στο καπάκι δημόσιας τουαλέτας ζουν κατά μέσο όρο 80 βακτήρια, στην αντίστοιχη επιφάνεια στο τιμόνι του αυτοκινήτου υπάρχουν 700 βακτήρια.
Αν σε αυτό συνυπολογίσουμε και το στατιστικό στοιχείο που μας λέει ότι 1 στους 3 οδηγούς γευματίζει μέσα στο αυτοκίνητο την ώρα που οδηγεί, χρησιμοποιώντας φυσικά τα χέρια του για να πιάσει το φαγητό του, καταλαβαίνετε τι μπορεί να σημαίνει είναι αυτό για την υγεία μας.
Ο δρ Ron Cutler, ωστόσο, που συμμετείχε στην έρευνα, παρουσιάστηκε καθησυχαστικός όσον αφορά την επικινδυνότητα των βακτηρίων στο τιμόνι του αυτοκινήτου. Υποστηρίζει ότι στην πλειοψηφία τους πρόκειται για ακίνδυνους τύπους βακτηρίων, αλλά επισήμανε ότι σε ορισμένες περιπτώσεις η συγκέντρωση βακτηρίων ήταν τόσο μεγάλη που θα μπορούσε να σημάνει σημαντικό πρόβλημα για τον άνθρωπο.
Στο πλαίσιο της ίδιας έρευνας, οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι το πιο βρόμικο μέρος του αυτοκινήτου είναι το πορτ-μπαγκάζ. Εκεί η συγκέντρωση βακτηρίων φτάνει τα 1.000 βακτήρια ανά τετραγωνική ίντσα.
Πηγή: onmed.gr
Τις 4 τροφές οι οποίες λευκαίνουν αποδεδειγμένα τα δόντια αποκαλύπτει ο δρ Χάρλοντ Κατζ, ιδρυτής της αλυσίδας κλινικών The California Breath Clinics, σε συνέντευξή του στην «Daily Mail».

Όπως εξηγεί, πολλά είναι τα τρόφιμα τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στην αύξηση της λευκότητας, ωστόσο μόνο τα συγκεκριμένα τέσσερα, λόγω της σύστασής τους, λειτουργούν πιο αποτελεσματικά.

Πρόκειται για τη μαύρη σοκολάτα, το πράσινο τσάι, οι φράουλες και το τυρί.

Μάλιστα, για καλύτερα αποτελέσματα, θα πρέπει να καταναλώνονται τις πρωινές ώρες, ώστε να εξουδετερώνονται αποτελεσματικότερα οι βακτηριακές αποικίες που έχουν συσσωρευτεί τη νύχτα στα δόντια και ευθύνονται για την βακτηριακή πλάκα.

Ποιες ουσίες λειτουργούν προστατευτικά

Σοκολάτα: Περιέχει θειοβρομίνη που συμβάλλει στη σκλήρυνση της αδαμαντίνης ουσιών των δοντιών.

Πράσινο τσάι: Περιέχει τανίνες οι οποίες ευνοούν τη λευκότητα επειδή εμποδίζουν τα βακτήρια να κολλήσουν στα δόντια και πολυφαινόλες που καταπολεμούν τα οξέα και τα βακτήρια του στόματος.

Φράουλες: Περιέχουν μαλικό οξύ, ένα ένζυμο το οποίο στην πραγματικότητα λευκαίνει τα δόντια καθώς απομακρύνει τις χρωστικές.

Τυρί: Αυξάνει το pH του στόματος, μειώνοντας τις πιθανότητες αποχρωματισμού και διάβρωσης των δοντιών.

Άλλα τρόφιμα που ασκούν παρόμοια δράση είναι οι ξηροί καρποί, τα μήλα και τα αχλάδια.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!