Σάββατο, 31 Μαΐου 2014


Ήταν αστυνομικοί, δρούσαν σαν συμμορία και ειδικότητά τους ήταν τα γυναικεία εσώρουχα, αυτό όμως τους οδήγησε στην φυλακή.
Έξι αστυνομικοί από το Ρίο ντε Ζανέιρο, υπεύθυνοι για την οδική ασφάλεια, επωφελούνταν από τη θέση τους για να λεηλατούν φορτηγά που μετέφεραν γυναικεία εσώρουχα.
Σύμφωνα τον εκπρόσωπο της στρατιωτικής αστυνομίας, σώμα υπεύθυνο για την ασφάλεια του Ρίο, οι έξι συλληφθέντες κρατούνται και έχουν ήδη τεθεί εκτός του σώματος.
Όλοι τους κατηγορούνται για ληστεία, εκβιασμό και κατάχρηση εξουσίας.
Στο σπίτι του ενός από αυτούς βρέθηκαν 117 γυναικεία εσώρουχα και στηθόδεσμοι, συσκευασμένα και έτοιμα προς πώληση.
Σύμφωνα με την εφημερίδα O Dia οι αστυνομικοί απέσπασαν περίπου 9.000 ρεάλ (3.000 ευρώ) από τους 13 οδηγούς τους οποίους μάλιστα απειλούσαν ότι θα τους σκότωναν εάν δεν υπάκουαν στις εντολές τους.
Οι έξι αστυνομικοί χρησιμοποιούσαν τα περιπολικά για να κρατούν ομήρους τους οδηγούς των βιοτεχνιών εσωρούχων που μετέφεραν τα προϊόντα από μια ορεινή περιοχή του Ρίο στο Σάο Πάουλο, σε απόσταση 450 χιλιομέτρων.
Πηγή: ΑΜΠΕ
Ολο και περισσότεροι απατούν τους συντρόφους τους, χωρίς σεξ, αλλά με ένα συναισθηματικό δέσιμο με αγνώστους, μέσω κινητών και υπολογιστών.To «συναισθηματικό σεξ» στο Διαδίκτυο, το επονομαζόμενο «chexting» , καταστρέφει οικογένειες διαλύει σπίτια, σύμφωνα με τους ειδικούς. Πρόκειται για μια νέα τάση στο Ιντερνέτ, η οποία, θεωρείται μία μορφή προδοσίας. Ξεκινάει ως μία αθώα συζήτηση και καταλήγει σ΄ ένα βαθύ δέσιμο, έστω και εξ αποστάσεως.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου "CBS", όσοι επιδίδονται στο «chexting», αρχικά δεν εμπλέκονται ερωτικά με τους ηλεκτρονικούς φίλους τους. Ωστόσο, η σχέση τους λαμβάνει μία μορφή «συναισθηματικού σεξ» όταν μέσω της ανταλλαγής γραπτών μηνυμάτων, η επαφή τους εξελίσσεται σε μία μορφή απιστίας.

Η σύμβουλος γάμου, καθηγήτρια Τζέιν Γκριρ, υποστηρίζει ότι οι γυναίκες σύζυγοι συνήθως δεν ενδιαφέρονται να ξεκινήσουν μία σχέση «συναισθηματικού σεξ» μέσω του Διαδικτύου, όμως όλα ξεκινούν με μία αθώα συζήτηση και τη λέξη "hello" (γεια).

«Οι άνθρωποι που μπαίνουν σε αυτή τη διαδικασία αρχίζουν και αποκτούν μία σχέση εξάρτησης αλλά και προσμονή για το επόμενο γραπτό μήνυμα ή οποιαδήποτε ηλεκτρονική επικοινωνία», επισημαίνει η σύμβουλος γάμου. Το γεγονός επίσης ότι η ηλεκτρονική επαφή γίνεται υπό καθεστώς μυστικότητας (δεν την ξέρει δηλαδή ο/η σύντροφος) εξάπτει τη φαντασία και ενισχύει το ενδιαφέρον για το άλλο πρόσωπο.

«Η όλη διαδικασία περί ανταλλαγής γραπτών μηνυμάτων αρχίζει και αποκτά σημασία και νόημα για όσους κάνουν chexting», προσθέτει η σύμβουλος γάμου, Τζέιν Γκριρ. Η νέα τάση βαπτίστηκε ως "chexting" από τους όρους "cheating" (απιστία ) και texting (ανταλλαγών γραπτών μηνυμάτων). Για τους ειδικούς, το "chexting", είναι από πολλές απόψεις μία μορφή απιστίας καθώς φτάνει κανείς στο σημείο να μοιράζεται με το άλλο πρόσωπο πράγματα που δεν τολμά να συζητήσει με τον σύντροφό του. Το μεγάλο ερώτημα για την Αμερικανίδα καθηγήτρια είναι που σταματάει το "chatting" οι (ηλεκτρονικές συνομιλίες) και που αρχίζει το "cheating".

Όταν για παράδειγμα, ο ή η σύντροφός σου αρχίζουν τα γραπτά μηνύματα μόλις σηκώνονται από το κρεβάτι ή λίγο πριν πέσουν για ύπνο, και νιώθεις ότι είναι απόμακρος, τότε θα πρέπει να αρχίσεις να αναρωτιέται τι επιτέλους συμβαίνει, επισημαίνει η σύμβουλος γάμου. Οσοι είναι κολλημένοι στο κινητό τους αλλά και όσοι είναι μπροστά από τον υπολογιστή τους τις ύποπτες ώρες (αργά το βράδυ, χωρίς να συντρέχει λόγος) , τότε θεωρούνται ύποπτοι.

http://www.simantra.gr 

Πληθώρα τεχνολογιών, με στόχο το χαμηλό κόστος λειτουργίας και τις υψηλές επιδόσεις, ενσωματώνει το Aquarius USV της Eco Marine Power. Πρόκειται για ένα μη επανδρωμένο θαλάσσιο σκάφος επιφανείας το οποίο αξιοποιεί ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
Το Aquarius κινείται χάρη σε έναν υβριδικό ηλιακό-ηλεκτρικό κινητήρα (ΗΜΡ- hybrid marine power), που συνοδεύεται από ηλιακούς συλλέκτες. Το σκάφος ενσωματώνει την τεχνολογία EnerfySail, που εκμεταλλεύεται την ηλιακή και αιολική ενέργεια.
Οι μπαταρίες του επαναφορτίζονται είτε αυτόνομα εν πλω, είτε από πηγές στη στεριά ή σε άλλα σκάφη, μέσω προηγμένης τεχνολογίας που επιτρέπει την ταχεία επαναφόρτιση.
Επίσης, διαθέτει εξελιγμένα συστήματα που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα ΚΕΙ 3240 – αρχιτεκτονική συστήματος που συναντάται σε μεγάλο εύρος σκαφών.
Παράλληλα, ενσωματώνει μεγάλη ποικιλία αισθητήρων που έχουν αναπτυχθεί από την εταιρεία και συλλέγουν δεδομένα πάνω και κάτω από την επιφάνεια του νερού.
Τα δεδομένα αυτά είτε αποθηκεύονται στο σκάφος είτε μεταδίδονται σε σταθμούς ή σε άλλα πλοία. Η μετάδοση γίνεται μέσω Wi-Fi, δικτύων κινητής τηλεφωνίας ή δορυφορικών επικοινωνιών.
Πέρα από τη θάλασσα, ο σχεδιασμός του επιτρέπει τη λειτουργία σε αστικές περιοχές, ποταμούς, κόλπους και λίμνες, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα κατεβάσματος των καταρτιών για πιο stealth χαρακτηριστικά.
Στις αποστολές που θα μπορούσε να αναλάβει περιλαμβάνονται παρακολούθηση μόλυνσης λιμανιών, ωκεανογραφικές έρευνες, επιτήρηση θαλάσσιων πάρκων, περιπολίες και συλλογή θαλασσίων στοιχείων γενικότερα.
Το Aquarius έχει μήκος πέντε μέτρα και μέγιστο πλάτος οκτώ. Το πρόγραμμα ξεκίνησε το 2011 και αναμένεται οι πρώτες επιχειρησιακές δοκιμές ενός πρωτοτύπου να ξεκινήσουν το 2015.
naftemporiki.gr
Στις 31 Μαΐου κάθε χρόνο ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) εορτάζει...
την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος δίνοντας έμφαση στους κινδύνους για την υγεία που συνδέονται με το κάπνισμα και υποστηρίζοντας αποτελεσματικές πολιτικές για τον περιορισμό του.


Το κάπνισμα είναι η δεύτερη κατά σειρά αιτία θανάτου παγκοσμίως (μετά την υπέρταση) και είναι σήμερα υπεύθυνο για το θάνατο ενός στους δέκα ενήλικες παγκοσμίως.

Το 1987 η Παγκόσμια Συνέλευση Υγείας καθιέρωσε την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος, προκειμένου να προσελκύσει παγκοσμίως την προσοχή πάνω στην επιδημία του καπνίσματος και τις θανατηφόρες συνέπειές της. Με αυτόν τον τρόπο δίνεται η ευκαιρία να τονιστούν ειδικά μηνύματα για τον περιορισμό του καπνίσματος και για τη συμμόρφωση στη Σύμβαση - Πλαίσιο του ΠΟΥ για τον έλεγχο του καπνού. Το κάπνισμα είναι η υπ’ αριθμόν ένα επιδημία που αντιμετωπίζει ο χώρος της υγείας και η οποία μπορεί να αποφευχθεί.

Η χρήση καπνού αποτελεί έναν από τους κυριότερους παράγοντες κινδύνου για αρκετές χρόνιες παθήσεις, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου, των παθήσεων των πνευμόνων και του καρδιαγγειακού συστήματος.

Οι περισσότεροι καπνιστές γνωρίζουν πολύ καλά ότι με κάθε τσιγάρο το σώμα σαπίζει εσωτερικά και ότι η υγεία τους καταστρέφεται. Για αυτό και είναι γενικά πολύ πρόθυμοι να κόψουν το κάπνισμα αν και το αντιμετωπίζουν ως πρόκληση καθώς είναι ίσως από τα πιο δύσκολα πράγματα που θα χρειαστεί να κάνουν σε όλη τους τη ζωή.

Το να κόψετε το κάπνισμα σίγουρα θα βελτιώσει την ποιότητα της ζωής σας. Η διακοπή του απαιτεί έντονη επιθυμία, αποφασιστικότητα και δέσμευση από την πλευρά σας αλλά το αποτέλεσμα θα δικαιώσει τον κόπο σας.

Κάθε φορά που αλλάζετε κάτι στο σώμα σας, αυτό αντιδρά. Έτσι όταν διακόψετε το κάπνισμα θα δείτε άμεσα κάποιες αλλαγές. Οι «παρενέργειες» της διακοπής του καπνίσματος καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα πνευματικών και σωματικών συμπτωμάτων. Αν πραγματικά σκέφτεστε να διακόψετε το κάπνισμα πρέπει να συγκεντρωθείτε στα θετικά αποτελέσματα της διακοπής του.

Δείτε μία λίστα των άμεσων αλλαγών που θα παρατηρήσετε όταν κόψετε το κάπνισμα:

· ΣΕ 20 ΛΕΠΤΑ: Η νικοτίνη αυξάνει την πίεση και τον καρδιακό παλμό που οδηγεί στην αύξηση του κινδύνου καρδιακής ανακοπής. Μέσα σε είκοσι λεπτά από την διακοπή του η πίεση και οι καρδιακοί ρυθμοί πέφτουν στο φυσιολογικό.

· ΣΕ 8 ΩΡΕΣ: Τα επίπεδα νικοτίνης και μονοξειδίου του άνθρακα μειώνονται αισθητά. Αυτό επίσης μειώνει τον κίνδυνο καρδιακής ανακοπής. Το οξυγόνο στο αίμα σας επανέρχεται σε φυσιολογικά επίπεδα.

· ΣΕ 24 ΩΡΕΣ: Οι πιθανότητες να πάθετε καρδιακή ανακοπή μειώνονται σημαντικά. Όλη η νικοτίνη και το μονοξείδιο του άνθρακα έχουν αποβληθεί από το σώμα σας. Οι νευρικές απολήξεις σας ξαναρχίζουν να λειτουργούν με αποτέλεσμα να επανέρχεται η αίσθηση της οσμής και της γεύσης.
 
· ΣΕ 48 ΩΡΕΣ: Εδώ αρχίζουν τα δύσκολα. Σε 48 ώρες ξεκινάνε οι παρενέργειες όπως ο πόνος στο στομάχι, η τάση προς έμετο και υπάρχει επίσης η πιθανότητα της υποθερμίας. Από την άλλη όμως ταυτόχρονα μειώνονται οι βλάβες στους πνεύμονες και ο αυξημένος κίνδυνος καρκίνου του πνεύμονα.
 
· ΣΕ 72 ΩΡΕΣ: Ο βρογχικός σωλήνας χαλαρώνει και η αναπνοή διευκολύνεται
 
· ΣΕ 2 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ: Η πνευμονική λειτουργία αυξάνεται κατά 30% βελτιώνοντας έτσι την κυκλοφορία του αίματος. Το περπάτημα γίνεται πιο εύκολο. Παρόλαυτα μπορεί να προκύψουν και δυσμενή συμπτώματα όπως ερεθιστικότητα, πονοκεφάλοι και άγχος που είναι και ο λόγος που τα αντικαταθλιπτικά φάρμακα βοηθάνε κατά την παύση του καπνίσματος.
 
· ΣΕ 1 ΕΩΣ 9 ΜΗΝΕΣ: Η εμφάνισή σας βελτιώνεται. Η απόχρωση του δέρματος από γκρι επανέρχεται στο φυσιολογικό και οι ρυτίδες μειώνονται. Μειώνεται ο βήχας, η δυσκολία στην αναπνοή, το μπούκωμα της μύτης και η κούραση. Τα τριχοειδή των πνευμόνων ξεκινάνε να λειτουργούν σωστά και καθαρίζουν τους πνεύμονες από τη βλέννα μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο μολύνσεων.
 
· ΜΕΤΑ ΑΠΟ 1 ΧΡΟΝΟ: Ο κίνδυνος του να πάθετε κάποια ασθένεια που σχετίζεται με το κάπνισμα είναι μισός από ότι ένα χρόνο πριν.
 
· ΜΕΤΑ ΑΠΟ 10 ΧΡΟΝΙΑ: ο κίνδυνος του να πάθετε καρκίνο του πνεύμονα ή καρδιακή ανακοπή είναι πλέον ο ίδιος με κάποιον που δεν κάπνισε ποτέ. Οι πιθανότητες καρκίνου του στόματος, του λαιμού, του οισοφάγου, της κύστης, του τραχήλου και του παγκρέατος μειώνονται επίσης.
 
Η διακοπή του καπνίσματος σίγουρα είναι δύσκολη υπόθεση, με όποιον τρόπο και αποφασίσετε να το κάνετε. Τα αποτελέσματα όμως θα σας δικαιώσουν! Είναι επίσης πολύ σημαντικό να καταλάβετε ότι τα άσχημα συμπτώματα που θα βιώσετε αφού το κόψετε είναι μόνο προσωρινά και να τα αντιμετωπίσετε ως σήματα της έναρξης μίας πιο υγιούς ζωής.
 
Μπορεί όταν κάποιος ακούει για επίδομα από τον ΟΑΕΔ να σκέφτεται το επίδομα ανεργίας, όμως, ο Οργανισμός προσφέρει ένα πλήθος άλλων βοηθημάτων, όχι μόνο σε ανέργους, αλλά και σε εργαζομένους, τα οποία πολλοί από τους δικαιούχους τους, ούτε καν γνωρίζουν.
Κάποια από τα επιδόματα αυτά, όπως σημειώνει το money-money.gr, χορηγούνται ή μετά τη λήξη της τακτικής επιδότησης λόγω ανεργίας, είτε για μισθωτούς που είναι σε καθεστώς διαθεσιμότητας, ή σε επίσχεση εργασίας, είτε λόγω αφερεγγυότητας εργοδότη, είτε ακόμη σε νέους 20-29 ετών και σε νέες μητέρες.
Τα 11 επιδόματα που χορηγεί ο ΟΑΕΔ:
1. Επίδομα ανεργίας (360 ευρώ +10% προσαύξηση για κάθε προστατευόμενο μέλος οικογένειας)
Για να χορηγηθεί απαιτείται καταγγελία σύμβασης (απόλυση) και συγκεκριμένος αριθμός ημερών ασφάλισης.
2. Επίδομα επίσχεσης Εργασίας ή λόγω διακοπής εργασιών της Επιχείρησης
Δικαιούχοι είναι οι ασφαλισμένοι που δεν έχουν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις για να λάβουν το επίδομα ανεργίας σε περίπτωση διακοπής των εργασιών της επιχείρησης και αδυναμίας για οποιοδήποτε λόγο καταγγελίας της σύμβασης εργασίας από τον εργοδότη. Επίσης, το επίδομα αυτά χορηγείται σε μισθωτούς που προχωρούν σε επίσχεση εργασίας για οποιοδήποτε λόγο (άρθρο 325 Α.Κ.).
3. Ειδικό Βοήθημα μετά τη λήξη της Επιδότησης Λόγω Ανεργίας
Το δικαιούνται όσοι παραμένουν άνεργοι επί ένα μήνα μετά την λήξη της τακτικής επιδότησης ανεργίας και δεν υπάγονται στις κατηγορίες του άρθρου 22 του Ν. 1836/89 (οικοδόμοι , λατόμοι, ασβεστοποιοί, μουσικοί, τραγουδιστές κλπ).
4. Επίδομα Σε Νέους Από 20-29 Ετών
Καταβάλλεται στους νέους και νέες ηλικίας από 20 – 29 ετών, εφ” όσον παραμείνουν γραμμένοι στα μητρώα ανέργων για ένα χρόνο και ανέρχεται σε 73,37 ευρώ τον μήνα για πέντε μήνες (367 ευρώ σύνολο).
5. Παροχή λόγω Αφερεγγυότητας του Εργοδότη
Σκοπός του «λογαριασμού προστασίας εργαζομένων από την αφερεγγυότητα του εργοδότη» είναι η πληρωμή ανεξόφλητων, λόγω αφερεγγυότητας του εργοδότη, αποδοχών μέχρι τριών (3) μηνών που προέρχονται από σύμβαση ή σχέση εξαρτημένης εργασίας.
6. Επίδομα Διαθεσιμότητας
Παρέχεται σε μισθωτούς που τίθενται σε διαθεσιμότητα. Το ύψος του επιδόματος ανέρχεται στο 10%του μέσου όρου των τακτικών αποδοχών των δύο τελευταίων μηνών υπό καθεστώς πλήρους απασχόλησης και για διάστημα μέχρι τρεις μήνες το χρόνο.Το δικαίωμα του μισθωτού να επιδοτηθεί λόγω διαθεσιμότητας, μπορεί να ασκηθεί μέσα σε 60 ημέρες από την ημερομηνία που τέθηκε σε διαθεσιμότητα (έναρξης αυτής),
7. Επίδομα Στράτευσης (καταργείται από 1ης Ιουλίου 2014)
Καταβάλλεται σε όσους υπηρέτησαν παρατεταμένη θητεία, ή κλήθηκαν για μετεκπαίδευση στις ένοπλες δυνάμεις. Συγκεκριμένα, μπορούν να το λάβουν όσοι έχουν κάνει 150 ημερομίσθια κατά τον προηγούμενο χρόνο από εκείνο που μπήκαν στο στρατό ή 150 ημέρες εργασίας (ημερομίσθια) το προηγούμενο της κατάταξης 15μηνο χωρίς να υπολογίζονται τα ημερομίσθια των 3 τελευταίων μηνών. Οι Δικαιούχοι έχουν προθεσμία για την είσπραξη, τρεις μήνες από την απόλυσή τους απ” το στρατό.
8. Ειδικό Βοήθημα Μετά Από Τρίμηνη Παραμονή Στα Μητρώα του ΟΑΕΔ
Το συγκεκριμένο επίδομα δικαιούνται ασφαλισμένοι, που δεν συγκεντρώνουν τις προϋποθέσεις για να λάβουν το επίδομα ανεργίας. Για να λάβουν το ειδικό βοήθημα θα πρέπει να είναι άνεργοι επί τρεις μήνες, να έχουν πραγματοποιήσει στην ασφάλιση ανεργίας εξήντα (60) τουλάχιστον ημέρες εργασίας στο έτος που προηγείται της έναρξης του τριμήνου και δεν πρέπει υπάγονται στις κατηγορίες του άρθρου 22 του Ν. 1836/89 (οικοδόμοι, λατόμοι, ασβεστοποιοί, μουσικοί, τραγουδιστές κ.λ.π).Ο ασφαλισμένος μπορεί να λάβει το ειδικό βοήθημα μέχρι και τρεις φορές μέσα στο έτος. Το ύψος του βοηθήματος είναι 220 ευρώ/μήνα. Ισχύει εισοδηματικό κριτήριο (9.977,99€ το 2013 και 10.271,46€ για το 2014)
9. Eπιδότηση Νεοεισερχομένων στην αγορά εργασίας (ΕΣΠΑ)
Ο ΟΑΕΔ καταβάλει ειδικό επίδομα σε άνεργους νέους από 20 μέχρι και 29 ετών και έχουν αποφοιτήσει από Δημόσιο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα λαμβάνοντας τίτλο σπουδών οποιασδήποτε εκπαιδευτικής βαθμίδας. Προϋπόθεση είναι να εγγραφούν στα ειδικά μητρώα ανέργων το αργότερο μέσα σε τρεις (3) μήνες από την λήψη του πτυχίου και για τους άνδρες να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ή να έχουν νόμιμα απαλλαγεί.
10. Ειδική Παροχή Προστασίας της Μητρότητας
Ασφαλισμένες στο ΙΚΑ που κάνουν χρήση της ειδικής άδειας μητρότητας 6 μηνών αφού πρώτα πάρουν τους 3,5 μήνες αδείας μετά τον τοκετό ή τη μετατρέψουν σε μειωμένο ωράριο εργασίας, δικαιούνται από τον ΟΑΕΔ το νομοθετημένο μισθό των 586 ευρώ μηνιαίως.
Την ειδική άδεια των 6 μηνών δικαιούνται οι μητέρες οι οποίες είναι ασφαλισμένες στο ΙΚΑ–ΕΤΑΜ και απασχολούνται σε επιχειρήσεις ή εκμεταλλεύσεις του ιδιωτικού τομέα, με σχέση εξαρτημένης εργασίας, ορισμένου ή αορίστου χρόνου, με πλήρη ή μερική απασχόληση.
Η άδεια αυτή χορηγείται από τον εργοδότη, μετά τη λήξη της άδειας κυοφορίας και λοχείας ή της ισόχρονης προς το μειωμένο ωράριο αδείας, η και της ετήσιας κανονικής άδειας, εφόσον προβλέπεται η χορήγησή της με βάση τις ετήσιες προθεσμίες.
Η ασφαλισμένη μπορεί, με αμετάκλητη αίτησή της, να κάνει χρήση του συνόλου ή τμήματος αυτής. Επίσης, μπορεί να διακόψει την ειδική άδεια, με έγγραφη συμφωνία του εργοδότη. Σε κάθε περίπτωση το υπόλοιπο της άδειας δεν μεταφέρεται σε άλλη χρονική περίοδο.
11. Συμπληρωματικές Παροχές Μητρότητας
Καταβάλλεται η διαφορά μεταξύ του μισθού της εργαζόμενης και της επιδότησης ασθένειας λόγω τεκετού που έλεβε από το ΙΚΑ. Η καταβολή του γίνεται σε γυναίκες που εργάζονται κατά την έναρξη της αδείας κυοφορίας, μετά τον τοκετό και εφόσον εισπράξουν το επίδομα από το Ι.Κ.Α. για την αποχή από την εργασία λόγω κυοφορίας και λοχείας.
Οι παροχές μητρότητας είναι ίσες με τη διαφορά που προκύπτει αν από τις αποδοχές που καταβάλλει ο Εργοδότης αφαιρεθεί το επίδομα που κατέβαλε το Ι.Κ.Α. για το ίδιο χρονικό διάστημα.
Η προθεσμία για την υποβολή σχετικής αίτησης είναι τρεις μήνες από την ημερομηνία πληρωμής από το Ι.Κ.Α.
aftodioikisi.gr
Ήταν ένας φαντάρος και ήθελε να στείλει μια φωτογραφία του στην κοπέλα του και μία στην γιαγιά του. Όμως είχε μόνο μία φωτογραφία και σ αυτήν δεν φορούσε τίποτα!
Έτσι είπε να την κόψει στην μέση και να στείλει από την μέση και πάνω στην γιαγιά του κι από την μέση και κάτω στην κοπέλα του.

Κατά λάθος όμως τις έστειλε αντίστροφα Δηλαδή αυτή που ήταν να στείλει στην γιαγιά την έστειλε στην κοπέλα του κι αυτή που ήταν να στείλει στην κοπέλα του την έστειλε στην γιαγιά!

Η γιαγιά παίρνει το γράμμα και λέει με χαρά:
- Ου, το πλί μ, ίδιος ο παππούς τ. Αξούριστος, με το μύτη τ μεγάλο και τα μάγουλα να κρέμονται!!!


Γνωρίστηκαν σε γηροκομείο και αποφάσισαν να παντρευτούν, αφού πρώτα ξεπέρασαν κάποιους ενδοιασμούς που είχαν με τη διαφορά ηλικίας.
Πρόκειται για την Azatihan Sawuti 113 ετών και τον μόλις 70 ετών Aimti Ahemti που έδωσαν (κάτι παραπάνω από) όρκους αιώνιας πίστης σε οίκο ευγηρίας στην δυτική κινεζική επαρχία Xinjiang.
Ο γαμπρός έπρεπε πρώτα, όπως γράφει η Daily Mail,  να κάμψει τις αντιρρήσεις που είχε η νύφη λόγω της μεγάλης διαφοράς στην ηλικία και με την αγάπη του τα κατάφερε.  »Είμαστε πολύ ευτυχισμένοι μαζί. Το γεγονός ότι είναι πολύ μεγαλύτερη από μένα, δεν με νοιάζει», είπε ο 70χρονος μετά την τελετή κατά την οποία η νύφη φορούσε το κλασικό πέπλο και καπέλο.
 «Έτρεχα από πίσω της σαν νέος», συμπλήρωσε επίσης ο Ahemti, που πέρασε καιρό φλερτάροντας την αγαπημένη του μέχρι που εκείνη «έπεσε».
Magnify Image
Πηγή: lifo.gr
Οι αστροναύτες του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού της NASA έγιναν...
…αγρότες, καθώς έθεσαν σε λειτουργία ένα μικρό θερμοκήπιο λαχανικών.
Ο αστροναύτης Στιβ Σουάνσον άνοιξε πριν από λίγες μέρες τους διακόπτες ενός νέου εργαστηρίου που λέγεται «θάλαμος Λαχανικών» και καλλιεργείται σε αυτό μια ποικιλία κόκκινου μαρουλιού (romaine). Ταυτόχρονα στο Διαστημικό Κέντρο Κένεντι στη Φλόριντα υπάρχει ένα ίδιο εργαστήριο όπου επίσης καλλιεργείται το ίδιο μαρούλι.
Στόχος της έρευνας είναι να διαπιστωθούν οι διαφορές στα μαρούλια που αναπτύχθηκαν στο Διάστημα και σε εκείνα που αναπτύχθηκαν στη Γη.

http://peiraxtiri.gr
Εισιτήρια σε ανταγωνιστικές τιμές προσφέρει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ στους φοιτητές που επιθυμούν να ταξιδεύσουν από την Αθήνα στην Πάτρα και αντίστροφα, εφόσον οι δύο πόλεις αποτελούν τους τόπους σπουδών και καταγωγής τους.
Οι ταξιδιώτες μπορούν να μετακινηθούν με τον προαστιακό σιδηρόδρομο από την Αθήνα έως το Κιάτο σε μία ώρα και 20 λεπτά και, στη συνέχεια, να φθάσουν στην Πάτρα, κάνοντας μετεπιβίβαση στα λεωφορεία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Η ειδική εκπτωτική τιμή των εισιτηρίων μετ’ επιστροφής για τους φοιτητές που σπουδάζουν και κατάγονται από Αθήνα ή Πάτρα είναι 17 ευρώ.
Τα εισιτήρια με τη συγκεκριμένη τιμή διατίθενται από τα σημεία πώλησης Αθήνας και Πάτρας, καθώς, επίσης, από τα εκδοτήρια των σταθμών του προαστιακού στο τμήμα μεταξύ Πειραιά – Μαγούλας και Πειραιά – Δουκ. Πλακεντίας.
Για τη χορήγηση της ειδικής εκπτωτικής τιμής απαιτείται η επίδειξη της ακαδημαϊκής ταυτότητας, εφόσον ως έδρα σχολής αναγράφεται η Πάτρα ή η Αθήνα.
Για όσους δεν εμπίπτουν στην παραπάνω κατηγορία, αλλά κατέχουν τη φοιτητική ιδιότητα, το εισιτήριο απλής μετάβασης κοστίζει 12,75 ευρώ και 20,40 το μετ’ επιστροφής.
Τα δρομολόγια του Προαστιακού στη γραμμή Αεροδρόμιο–Κιάτο, τα οποία έχουν άμεση ανταπόκριση με τα λεωφορεία, εκτελούνται ανά μία ώρα, με πρώτη αναχώρηση στις 05:44 το πρωί και τελευταία στις 18:44 το βράδυ.
Πηγή: naftemporiki.gr
Η κατανάλωση οσπρίων, μαύρου ρυζιού, πράσινων λαχανικών και ξηρών καρπών, μπορεί να μειώσει σημαντικά τον κίνδυνο καρκίνου του εντέρου...

Οι άνθρωποι που τρώνε όσπρια, όπως φασόλια ή φακές, τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα, μειώνουν τον κίνδυνο ανάπτυξης πολυπόδων –μικρά εξογκώματα στα τοιχώματα του εντέρου τα οποία μπορεί να εξελιχθούν σε καρκινώματα- κατά το ένα τρίτο, λένε οι ερευνητές.

Αντίστοιχα, η κατανάλωση καφέ ρυζιού, μια φορά την εβδομάδα, μειώνει τον ίδιο κίνδυνο κατά δύο πέμπτα, ενώ τα μαγειρεμένα πράσινα λαχανικά, με συχνότητα κατανάλωσης τουλάχιστον μια φορά την ημέρα, έχουν μείωση του κινδύνου ανάπτυξης καρκίνου του εντέρου, περίπου, κατά ένα τέταρτο.
Οι επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Loma Linda στην Καλιφόρνια, διαπίστωσαν επίσης ότι, όσοι τρώνε τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα ξηρούς καρπούς, μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης νεοπλασιών σε αντίστοιχο ποσοστό με τα μαγειρεμένα πράσινα λαχανικά.

Η συγκεκριμένη μελέτη, στην οποία έλαβαν μέρος περίπου 3000 άτομα, είναι από τις πρώτες που έγιναν και αφορούν συγκεκριμένες τροφές οι οποίες μπορούν να μειώσουν τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου του εντέρου. Σύμφωνα με τον Δρ Tantamango, τα όσπρια, οι ξηροί καρποί και το καφέ ρύζι, έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και είναι γνωστά στους επιστήμονες για την αντικαρκινική τους δράση απέναντι σε πιθανά καρκινογόνα για περιοχή του εντέρου.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Το σώμα μας αποτελείται κατά 60% περίπου από νερό. Αν χάσουμε μόλις το 1,5% από αυτό –το σημείο καμπής για ήπια αφυδάτωση- πέφτουν αμέσως η διάθεση και το επίπεδο ενέργειας και γνωστικών λειτουργιών μας, υποστηρίζουν ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Κονέκτικατ. Κι ενώ υπάρχουν ορισμένοι πολύ προφανείς λόγοι, εξαιτίας των οποίων μπορεί να αφυδατωθεί κανείς –όπως για παράδειγμα μια πολύ ζεστή ημέρα, η άσκηση ή επειδή πολύ απλά δεν έχουμε πιει αρκετά υγρά- υπάρχουν κι άλλοι παράγοντες που οδηγούν σε αυτή παρότι δεν είναι ιδιαίτερα εμφανείς.


Μερικοί από αυτούς είναι:

 1. Διαβήτης

Οι άνθρωποι που πάσχουν από διαβήτη –και ιδιαίτερα όσοι δεν το γνωρίζουν ήδη- διατρέχουν υψηλό κίνδυνο αφυδάτωσης.
Όταν τα επίπεδα της ζάχαρης στο αίμα είναι πολύ υψηλά, ο οργανισμός προσπαθεί να απαλλαγεί από την επιπλέον γλυκόζη μέσω της αύξησης παραγωγής ούρων, εξηγεί στο Time ο Dr Robert Kominiarek.
 1. Έμμηνος ρύση

Αν πλησιάζουν «εκείνες οι μέρες του μήνα» φροντίστε να πίνετε μερικά ποτηράκια νερό παραπάνω. Τα οιστρογόνα και η προγεστερόνη επηρεάζουν τα επίπεδα ενυδάτωσης του οργανισμού και μπορεί να χρειαστεί να αυξήσετε την πρόσληψη υγρών, για να παραμείνετε ενυδατωμένες.
 1. Φαρμακευτική αγωγή

Διαβάστε προσεκτικά τις παρενέργειες των φαρμάκων σας. Πολλά λειτουργούν ως διουρητικά, αυξάνοντας την παραγωγή ούρων, με αποτέλεσμα να διατρέχετε κίνδυνο αφυδάτωσης αν δεν λαμβάνετε την απαραίτητη ποσότητα υγρών.
 1. Δίαιτες με χαμηλούς υδατάνθρακες

Οι υδατάνθρακες αποθηκεύονται στο σώμα μαζί με τα υγρά και σύμφωνα με τη διατροφολόγο Jaime Mass γι’ αυτό κάθε φορά που χάνετε βάρος πέφτουν και τα επίπεδα ενυδάτωσης του οργανισμού.
 1. Στρες

Όταν βιώνουμε κατάσταση στρες, τα επινεφρίδια προκαλούν την παραγωγή των ορμονών του στρες και όταν κανείς είναι συνεχώς σε μια αγχώδη κατάσταση εξαντλούνται, με αποτέλεσμα να μπορεί να εμφανίσει κανείς ανεπάρκεια, λέει ο Dr. Kominiarek. Τα επινεφρίδια προκαλούν ακόμη, την παραγωγή της ορμόνης αλδοστερόνης, η οποία βοηθά στη ρύθμιση των επιπέδων υγρών και ηλεκτρολυτών στο σώμα.
 1. Σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου

Σαν να μην έφταναν τα… συμπτώματα του συνδρόμου αυτού (ναυτία και χρόνια διάρροια), αυτά προκαλούν και αφυδάτωση.
 1. Άσκηση

Αν ιδρώνετε πολύ κατά το πρόγραμμα γυμναστικής που ακολουθείτε, πρέπει να φροντίζετε να ενυδατώνετε ξανά τον οργανισμό σας.
 1. Εγκυμοσύνη

Ο οργανισμός των εγκύων συγκρατεί νερό, στην προσπάθειά του να αντισταθμίσει το ενδεχόμενο αφυδάτωσης. Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης αυξάνονται οι ανάγκες του οργανισμού της γυναίκας σε υγρά.
 1. Γήρανση

Καθώς περνούν τα χρόνια μειώνεται και η ικανότητα του οργανισμού να συγκρατεί νερό.
 1. Συμπληρώματα διατροφής

Πολλά συμπληρώματα διατροφής οδηγούν σε αύξηση της παραγωγής ούρων, με αποτέλεσμα να αυξάνεται ο κίνδυνος αφυδάτωσης, αν δεν αναπληρώνεται η απώλεια υγρών.
 1. Υψόμετρο

Όταν βρίσκεται κανείς σε μεγάλο υψόμετρο, ο οργανισμός του αυτόματα προσπαθεί να εγκλιματιστεί στο νέο περιβάλλον, αυξάνοντας την αναπνοή και την παραγωγή ούρων. Όλα αυτά οδηγούν σε αφυδάτωση, αν δεν υπάρχει επαρκής υδάτωση.
 1. Αλκοόλ

Πέρα από τα βαριά μεθύσια, ακόμη και μερικά ποτηράκια αλκοόλ μπορεί να οδηγήσουν στην αφυδάτωση κι αυτό για τον απλό λόγο ότι… σας στέλνουν πολύ συχνά στην τουαλέτα.
 1. Μικρή κατανάλωση φρούτων και λαχανικών

Τα φρούτα και τα λαχανικά παρέχουν σημαντική ποσότητα των υγρών που έχει ανάγκη ο οργανισμός. Επομένως, όποιος δεν τρώει αρκετά… στερείται και της απαραίτητης υδάτωσης.
 1. Θηλασμός

Μέσω του θηλασμού το μωρό παίρνει «υγρά» από τη μητέρα του. Επομένως, οι γυναίκες που θηλάζουν πρέπει να φροντίζουν για τη σωστή ενυδάτωση του οργανισμού τους.
Αν παρατηρήσετε ότι δυσκολεύεστε να βγάλετε γάλα, ίσως αυτό να είναι ένα σημάδι ότι είστε σοβαρά αφυδατωμένες και θα ήταν καλύτερο να απευθυνθείτε στο γιατρό σας.
news.gr
Η Apple αναμένεται να λανσάρει ένα νέο της κινητό την επόμενη, εβδομάδα, το οποίο σύμφωνα με τον αναλυτή Ming-Chi Kuo θα είναι ένα ακόμα πιο φθηνό iPhone 5S των 8 GB.
Η Apple, σήμερα προσφέρει iPhone 5S χωρητικότητας 16GB, 32GB και 64GB το οποίο και έχει εύρος τιμής στις ΗΠΑ από 199 έως 399 δολάρια.
Αν οι φήμες βγουν αληθινές και η Apple αποφασίσει να βγάλει στην κυκλοφορία ένα ακόμα πιο φθηνό iphone, αυτό μπορεί να κάνει ακόμα και 40 με 50 δολάρια και φυσικά θα είναι πιο φθηνό από την έκδοση των 16 GB.
Σύμφωνα με τον Kuo η εταιρεία ετοιμάζει και ένα πιο φθηνό iMac .
Πάντως ο Jim Dalrymple, συντάκτης στο blog για τα νέα της Apple, "The Loop", θεωρεί ότι δεν είναι σωστές αυτές οι πληροφορίες.
Στο special Event της Apple στις 2 Ιουνίου, η Apple είναι πιθανό να λανσάρει τα λογισμικά iOS 8 και OS X 10.10 για τα iPhone, iPad και Mac.

http://www.thestival.gr 
Το κάπνισμα θεωρείται πλέον παγκόσμια επιδημία και είναι μία από τις μεγαλύτερες απειλές για τη Δημόσια Υγεία, που έχει ποτέ αντιμετωπίσει ο κόσμος. Είναι γνωστό, ότι περισσότερες από 4000 χημικές ουσίες υπάρχουν στον καπνό του τσιγάρου. Από αυτές, τουλάχιστον 250 είναι γνωστό ότι είναι επιβλαβείς και πάνω από 50 είναι γνωστά καρκινογόνα. Η χρήση του καπνού είναι η πιο αποτρέψιμη αιτία θανάτου σε παγκόσμιο επίπεδο, αν και σήμερα είναι υπεύθυνη για τον θάνατο ενός στους δέκα ενήλικες σε όλο τον κόσμο.

Τα παραπάνω επισημαίνονται με αφορμή την 31η Μαΐου, Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος, σε ανακοίνωση του Τμήματος Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος έχει ως σύνθημα: "Ας μετατρέψουμε κάθε ημέρα σε Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος".

Το κάπνισμα αποτελεί σήμερα την πρώτη αιτία νοσηρότητας παγκοσμίως. Σχετίζεται, άμεσα ή έμμεσα, με μια σειρά από παθολογικές καταστάσεις, όπως ο καρκίνος στον πνεύμονα και σε άλλα όργανα, τα καρδιακά νοσήματα, η χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια, η περιφερική αγγειακή νόσος, η εγκεφαλική αγγειακή νόσος και συμμετέχει στο 63% των θανάτων παγκόσμια που οφείλονται σε μη μεταδοτικά νοσήματα. Επιπλέον σχετίζεται με τον αιφνίδιο θάνατο στα βρέφη και με το χαμηλό βάρος γέννησης σε νεογνά των οποίων η μητέρα εκτίθεται στο κάπνισμα. Οι χρήστες του καπνού, παρ' όλο που γνωρίζουν τους κινδύνους και πολλοί από αυτούς θέλουν να διακόψουν τη χρήση του, δεν τα καταφέρνουν. Η εξάρτηση είναι ισχυρή και απαιτείται ειδική βοήθεια (ιατρεία διακοπής καπνίσματος).

Σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας:

- Το κάπνισμα σκοτώνει πάνω από τους μισούς χρήστες τσιγάρου.

- Είναι υπεύθυνο για τον θάνατο περίπου 6 εκατομμυρίων ανθρώπων τον χρόνο, από τους οποίους πάνω από τα 5 εκατομμύρια θάνατοι οφείλονται στην άμεση χρήση του και περίπου 600.000 θάνατοι αφορούν μη καπνιστές, θύματα του παθητικού καπνίσματος.

- Δεν υπάρχει ασφαλές επίπεδο έκθεσης στο παθητικό κάπνισμα.

- Σχεδόν το ήμισυ των παιδιών αναπνέουν τακτικά αέρα μολυσμένο με καπνό τσιγάρου στους δημόσιους χώρους. Πάνω από το 40% των παιδιών έχουν τουλάχιστον έναν γονέα καπνιστή.

- Σε κάποιες χώρες, ο καπνός αποτελεί παραγωγικό προϊόν για οικογένειες που ασχολούνται με την καλλιέργεια και τη συγκομιδή. Οι άνθρωποι αυτοί -και κυρίως τα παιδιά- είναι εξαιρετικά ευάλωτοι στην "ασθένεια του πράσινου καπνού", που οφείλεται στην απορρόφηση της νικοτίνης από το δέρμα κατά τον χειρισμό των φύλλων του φυτού. Εάν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα, ο ετήσιος αριθμός θανάτων θα αυξηθεί σε πάνω από 8 εκατομμύρια έως το 2030.

- Περίπου το 80% των χρηστών ζουν σε χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος. Ενώ η χρήση του μειώνεται σταδιακά στις χώρες υψηλού εισοδήματος, στις χώρες με χαμηλό εισόδημα παρουσιάζει σημαντική αύξηση.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και οι φορείς που συνεργάζονται μαζί του, για τη φετινή επέτειο, προτείνουν την αύξηση του φόρου στον καπνό και τα προϊόντα του. Καλούνται δε, τα κράτη-μέλη να νομοθετήσουν για το μέτρο αυτό.
Η επέτειος δίνει, επίσης, την ευκαιρία να τονιστούν για μία ακόμη φορά οι κίνδυνοι της υγείας που συνδέονται με τη χρήση καπνού και να υποστηριχθούν οι αποτελεσματικές πολιτικές για τη μείωση της κατανάλωσής του.
news.gr
Σοκ έχει προκαλέσει στην παγκόσμια κοινότητα η είδηση ότι άλλα δύο νεαρά κορίτσια έπεσαν θύματα απίστευτης βίας και αγριότητας στην Ινδία.
Όπως ανακοίνωσαν την Πέμπτη Ινδοί αξιωματούχοι, τα κορίτσια, ηλίκίας 14 και 16 ετών έπεσαν θύματα ομαδικού βιασμού και στη συνέχεια κρεμάστηκαν από δένδρο σε χωριό στο κρατίδιο Ουτάρ Πραντές.
Οι ανήλικες, οι οποίες ήταν εξαδέλφες, χάθηκαν το βράδυ της Τρίτης και την επομένη ημέρα τα σώματά τους βρέθηκαν να κρέμονται από δένδρο.
Ο πατέρας του ενός κοριτσιού δήλωσε ότι τα παιδιά βιάστηκαν από ομάδα πέντε ανδρών, οι οποίοι στη συνέχεια τα κρέμασαν από το δένδρο. Η νεκροψία απέδειξε τον βιασμό και θάνατο από απαγχονισμό, σύμφωνα με τον τοπικό αστυνομικό διοικητή.
Η αστυνομία συνέλαβε τον έναν από τους δράστες, 18 ετών, ενώ 60μελής ομάδα αστυνομικών αναζητεί έναν δεύτερο ύποπτο.
«Αυτό που μένει να διαπιστωθεί είναι εάν τα θύματα κρεμάστηκαν από τους δράστες ή αν αυτοκτόνησαν», διευκρίνισε ό αστυνομικός διοικητής.
Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό, τρεις αστυνομικοί έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, ενώ κατηγορίες απαγγέλθηκαν εναντίον των δύο από τους τρεις για συνέργεια και παρακώλυση των ερευνών.
Οι κάτοικοι του χωριού του Ουτάρ Πραντές απέκλεισαν εθνική οδό και ζήτησαν μέτρα κατά των αστυνομικών του τοπικού αστυνομικού τμήματος. Η διαμαρτυρία τερματίσθηκε όταν ανακοινώθηκε ότι οι τρεις ετέθησαν σε διαθεσιμότητα.

http://www.4news.gr 
Ο αριθμός των ανθρώπων στον πλανήτη μας που έχουν βάρος παραπάνω από το κανονικό, δηλαδή είναι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι, ξεπέρασε τα 2,1 δισεκατομμύρια (από 857 εκατ. το 1980), φθάνοντας πλέον σχεδόν το ένα τρίτο του παγκόσμιου πληθυσμού (30%), σύμφωνα με νέα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν στο κορυφαίο ιατρικό περιοδικό "The Lancet", με επικεφαλής μία ελληνικής καταγωγής επιστήμονα.
Η χώρα με τους περισσότερους παχύσαρκους είναι οι ΗΠΑ (το 13% των συνολικών παχύσαρκων διεθνώς και σχεδόν ένας στους τρεις ενήλικους στη χώρα) και ακολουθούν κατά σειρά Κίνα, Ινδία, Ρωσία και Βραζιλία. Συνολικά εκτιμάται ότι στη Γη υπάρχουν πάνω από 671 εκατ. παχύσαρκοι (δηλαδή με δείκτη σωματικής μάζας πάνω από 30, ενώ οι υπέρβαροι έχουν 25-30). Τα υψηλότερα ποσοστά καταγράφονται στη Μέση Ανατολή και στη Βόρεια Αφρική, όπου το 58% των ανδρών και το 65% των γυναικών άνω των 20 ετών είναι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι.
Στις ανεπτυγμένες χώρες (όπου ζουν το 62% των παχύσαρκων του πλανήτη) οι παχύσαρκοι άνδρες είναι περισσότεροι από τις γυναίκες, ενώ αντίστροφα στις αναπτυσσόμενες χώρες υπερτερούν οι παχύσαρκες γυναίκες. Μεταξύ 1980-2013, τα ποσοστά των υπέρβαρων ενηλίκων παχύσαρκων ανδρών παγκοσμίως έχουν αυξηθεί από 29% σε 37% και των γυναικών από 30% σε 38%.
Μεταξύ των παιδιών και των εφήβων, ο αριθμός υπέρβαρων και παχύσαρκων έχει αυξηθεί σημαντικά κατά σχεδόν 50% μέσα στις τρεις τελευταίες δεκαετίες. Στις ανεπτυγμένες χώρες ειδικότερα, το 23% των κοριστιών και το 24% των αγοριών έχουν βάρος πάνω από το κανονικό. Στις αναπτυσσόμενες χώρες το αντίστοιχο ποσοστό είναι περίπου 13% και για τα δύο φύλα, αλλά αναμένεται να αυξηθεί, όσο οι χώρες αυτές γίνονται πλουσιότερες.
Οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον, με επικεφαλής την ελληνικής καταγωγής καθηγήτρια Εμμανουέλα Γακίδου, απόφοιτο του Χάρβαρντ, επισημαίνουν ότι σε καμία χώρα δεν φαίνεται να υπάρχει πραγματικά μείωση της παχυσαρκίας. Το πρόβλημα αποδίδεται στον «εκσυγχρονισμό του κόσμου», που οδηγεί σε «σωματική αδράνεια σε όλα τα επίπεδα». Επίσης στις αιτίες περιλαμβάνεται η «ενεργή προώθηση της κατανάλωσης τροφίμων από τη βιομηχανία» και η υπερβολική κατανάλωση θερμίδων.
Η μελέτη, που ανέλυσε στοιχεία για 188 χώρες, σύμφωνα με το ΒΒC, καλεί τις αρμόδιες Αρχές να δράσουν επειγόντως με συντονισμένο τρόπο για την καταπολέμηση της επιδημίας της παχυσαρκίας. Όπως δήλωσε η Γακίδου, «αντίθετα με άλλους μεγάλους κινδύνους για την παγκόσμια υγεία, όπως το κάπνισμα και η παιδική διατροφή, η παχυσαρκία δεν μειώνεται διεθνώς».
Πρόσθεσε πάντως πως υπάρχουν μερικές ενδείξεις ότι η επιδημία της παχυσαρκίας έχει πια «πιάσει ταβάνι» σε ορισμένες ανεπτυγμένες χώρες και πλέον σταθεροποιείται. Όπως είπε όμως, «ο στόχος του ΟΗΕ να σταματήσει η αύξηση της παχυσαρκίας έως το 2025 είναι πολύ φιλόδοξος και είναι απίθανο να επιτευχθεί χωρίς συντονισμένη δράση».
Εδώ μπορείτε να βλέπετε την πρωτότυπη επιστημονική εργασία (με συνδρομή).
news.gr
Είναι νεκρός ή βρίσκεται σε βαθιά περισυλλογή; Αυτό καλείται να αποφασίσει δικαστήριο στην Ινδία για τον ινδουιστή γκουρού Σρι Ασουτός Μαχαράζ.
Ο ιδρυτής του τάγματος Ντίβια Τζιότι Τζαγκράτι Σανστάν, σύμφωνα με τη σύζυγο και το γιο του, πέθανε τον περασμένο Ιανουάριο, ωστόσο οι θερμοί υποστηρικτές του πιστεύουν πως η Αγιότητά του ζει και απλώς βρίσκεται σε βαθιά περισυλλογή.
Μάλιστα, οι πιστοί ακόλουθοί του δεν επιτρέπουν στην οικογένειά του να προχωρήσει στην αποτέφρωση της σορού, καθώς ισχυρίζονται ότι κάποια στιγμή θα ξυπνήσει από τη Σαμάντι, το στάδιο του διαλογισμού στο οποίο λέγεται πως βρίσκεται.
Για το λόγο αυτό, όπως αναφέρει ο Telegraph κατέψυξαν το σώμα του με σκοπό να το... αποψύξουν όταν εκείνος ξυπνήσει.
Παρόλα αυτά, οι γιατροί διαπίστωσαν το θάνατό του, ο οποίος προήλθε από έμφραγμα, κάτι που επιβεβαίωσαν και οι αστυνομικές αρχές της περιοχής.
Ωστόσο, το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε την έκθεση της αστυνομίας και οι τοπικοί άρχοντες αποφάσισαν πως πρόκειται για ζήτημα πνευματικής υφής, παγώνοντας με αυτό τον τρόπο την υπόθεση.

http://www.thestival.gr
Κάθε χρόνο περίπου 15 εκατομμύρια αυγά μετατρέπονται σε υποπροϊόντα για παρασκευή μακαρονιών, αρτοσκευασμάτων και γενικά τροφίμων.
Μαζί με αυτά, παράγεται και μια τεράστια ποσότητα από τσόφλια αυγών, απορρίμματα δύσκολα στη διαχείριση σύμφωνα με τους ειδικούς.
Γνωρίζετε όμως ότι οι δεκάδες τόνοι από κελύφη αυγών που πετιούνται στην Ευρώπη, μπορούν να ξαναχρησιμοποιηθούν σε πλαστικά, καλλυντικά ή συμπληρώματα διατροφής, με την κατάλληλη βιομηχανική επεξεργασία και αξιοποίηση; 
Αυτό ακριβώς ερευνά ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα. Στο πλαίσιό του, αναπτύχθηκε ο μηχανισμός που διαχωρίζει τη μεμβράνη από το κέλυφος. Η μεμβράνη έπειτα στεγνώνεται σε θερμοκρασία περιβάλλοντος για να διατηρήσει τις ιδιότητές της. Τελευταίο βήμα, η αποστείρωσή της.
Ο Enrico Imperi, χημικός μηχανικός στη Labor Srl, εξηγεί στο Euronews: "Χρησιμοποιούμε υπεριώδεις ακτίνες. Οι ακτίνες UV διαπερνούν τα βακτήρια και αλλάζουν το DNA τους. Έτσι, τα βακτήρια απενεργοποιούνται και δεν μπορούν πλέον να αναπαραχθούν". Σύμφωνα με τον ίδιο, "με τον τρόπο αυτό, οι μεμβράνες αποστειρώνονται χωρίς τη χρήση χημικών ή υψηλών θερμοκρασιών, με μη παρεμβατικό τρόπο και έτσι διατηρούν τις ιδιότητές τους".
Ο πρωτότυπος μηχανισμός αποτελεί ήδη πραγματικότητα. Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι έχουν δείξει σε επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν αυγά πώς να αξιοποιήσουν τα απόβλητα και ελπίζουν ένα εμπορεύσιμο προϊόν να είναι έτοιμο σε τρία ή τέσσερα χρόνια. Όπως λένε, θα μπορούσε να βελτιώσει συνολικά την ανταγωνιστικότητα του πτηνοτροφικού τομέα στην Ευρώπη.
news.gr
Μια ελιά μπορεί να εμφανιστεί στο δέρμα ανά πάσα ώρα και στιγμή. Μπορεί να μικρύνει ή και να εξαφανιστεί με το πέρασμα του χρόνου, όμως δεν είναι πάντοτε ακίνδυνη.

Υπάρχουν ορισμένα σημάδια που θα μας «προειδοποιήσουν» ώστε να αναζητήσουμε άμεσα τη συμβουλή του γιατρού.

Σύμφωνα με ερευνητές από το Ιατρικό Κέντρο Irvine στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, πέντε είναι τα σημάδια που θα μας υποδείξουν αν μια ελιά είναι επικίνδυνη:

1. Ασσυμετρία: Εάν ένα μέρος της ελιάς δεν είναι όμοιο με το υπόλοιπο σημάδι.

2. Όρια: Εάν το περίγραμμα της ελιάς είναι ακανόνιστο, παρουσιάζει ανωμαλία στην υφή ή δεν είναι σαφές.

3. Χρώμα: Εάν το χρώμα δεν είναι ομοιόμορφο και η ελιά παρουσιάζει κατά τόπους πιο σκούρο ή μαύρο, κόκκινο, ροζ, λευκό ή μπλε χρώμα.

4. Διάμετρος: Εάν η διάμετρος της ελιάς ξεπερνά το 1 εκατοστό.

5. Παραμόρφωση: Εάν η ελιά μεγαλώνει ή παρουσιάζει αλλαγές ως προς το σχήμα και το χρώμα.

Οι ειδικοί τονίζουν ότι το πλέον εμφανές προειδοποιητικό σημάδι για το μελάνωμα είναι μια καινούρια ελιά στο δέρμα ή μια ελιά που αλλάζει ως προς το σχήμα, το χρώμα ή το μέγεθός της.

http://www.onmed.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!