Πέμπτη 31 Μαΐου 2018


Την απαγόρευση της μπούρκας και του νικάμπ αποφάσισε η Δανία, που έγινε έτσι η πέμπτη χώρα της Ευρώπης που εισάγει στη νομοθεσία της μια τέτοια διάταξη.
Υπέρ του νομοσχεδίου, που προώθησε ο κεντροδεξιός συνασπισμός, ψήφισαν 75 βουλευτές, έναντι 30 που ψήφισαν αρνητικά.
Η νομοθεσία απαγορεύει κάθε ενδυμασία που καλύπτει πλήρως το πρόσωπο και δεν υπάρχει «βάσιμος λόγος» γι’ αυτό, όπως είναι ο κρύος καιρός ή η τήρηση νόμων όπως η χρήση κράνους σε μοτοσικλέτες.
Ωστόσο, οι πολιτικοί επιμένουν ότι ο νόμος δεν αφορά κάποια θρησκεία, αν και έχει γίνει γνωστός ως «νόμος απαγόρευσης της μπούρκας».
Τα μαντήλια, τα τουρμπάνια και τα καπέλα που φορούν οι Εβραίοι δεν επηρεάζονται από τη νομοθεσία.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης δήλωσε ότι είναι πλέον στο χέρι της αστυνομίας να χρησιμοποιήσει την «κοινή λογική» στην εφαρμογή του νόμου, με έναρξη ισχύος την 1η Αυγούστου.
Οι ποινές για τις παραβάσεις
Οι παραβάτες του νόμου κινδυνεύουν με πρόστιμο ή και φυλάκιση. Εάν εντοπιστούν για πρώτη φορά, ενδέχεται να τους επιβληθεί πρόστιμο 135 ευρώ. Σε επανειλημμένες παραβιάσεις, ενδέχεται να τους επιβληθεί πρόστιμο 1.350 ευρώ ή ποινή φυλάκισης μέχρι έξι μηνών.
Επίσης, ο νόμος ορίζει ότι κάθε πρόσωπο που εξαναγκάζει ένα άλλο να φορά οτιδήποτε καλύπτει το πρόσωπό του με βία ή απειλές μπορεί να του επιβληθεί πρόστιμο ή φυλάκιση μέχρι δύο ετών.
Παρόμοια νομοθεσία έχει υιοθετήσει η Αυστρία, η Γαλλία, το Βέλγιο και η Βουλγαρία, ενώ οι μισές περιφέρειες της Γερμανίας έχουν απαγορεύσει σε δασκάλους ή δημόσιους λειτουργούς να φορούν καλύμματα στο πρόσωπο.

Έκτακτη συνέντευξη Τύπου σε λίγα λεπτά από τον Ζινεντίν Ζιντάν, ο οποίος ανακοινώνει την απόφασή του να αποχωρήσει από την τεχνική ηγεσία των Μαδριλένων λίγες μόνο ημέρες έπειτα από την κατάκτηση του τρίτου συνεχόμενου Champions League.
Ο Γάλλος τεχνικός πήρε τελικά την απόφαση να αφήσει τη Ρεάλ Μαδρίτης, κάτι που επιβεβαιώνει αυτή την ώρα σε συνέντευξη Τύπου.
Το μέλλον του ήταν αβέβαιο μέσα στη σεζόν και ο ίδιος είχε τονίσει πως στο τέλος της χρονιάς θα έπαιρνε την απόφασή του.
Τελικά ο «Ζιζού» μετά την τρίτη σερί κατάκτηση του Champions League αποφάσισε να πει «αντίο» στους Μερένχες.

Ο γάμος του Πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ απασχόλησε τα μέσα για πολλούς μήνες και όπως φαίνεται οι ειδήσεις γύρω από αυτό το μεγάλο κοσμικό γεγονός θα συνεχιστούν για ερκετό καιρό ακόμα…
Αυτή τη φορά, έρχεται στο φως της δημοσιότητας η άρνηση του Δούκα και της Δούκισσας του Σάσεξ να παραλάβουν δώρα γάμου και μάλιστα, η επιστροφή αυτών πίσω στους αποστολείς τους.
Συγκεκριμένα, το ζευγάρι είχε κάνει ξεκάθαρο ότι δεν επιθυμεί δώρα για τον γάμο, παροτρύνοντας τον κόσμο αντί αυτού να κάνει δωρεές σε φιλανθρωπικά ιδρύματα.
Τελικά, χιλιάδες ήταν τα δώρα που έφθασαν στο παλάτι τις προηγούμενες ημέρες, με τους ναόνυμφους να αναγκάζονται να επιστρέψουν δώρα που η αξία τους έφθανε τα 8 εκατομμύρια λίρες Αγγλίας.
Και αυτό γιατί -σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής Express- στους γάμους των μελών της βασιλικής οικογένειας δε γίνονται δεκτά δώρα που έχουν αποσταλεί για διαφημιστικούς σκοπούς, διευκρινίζοντας πως μολονότι αυτό είναι γνωστό, χιλιάδες εταιρείες έστειλαν δώρα τους στον πριγκιπικό γάμο με την ελπίδα πως ίσως η Μέγκαν και ο Χάρι τα χρησιμοποιήσουν και άρα, διαφημίσουν τα προϊόντα τους.
Τα μέλη της βασιλικής οικογένειας μπορούν να δεχτούν δώρα από εταιρείες, όχι όμως αυτά που έχουν σταλεί με κίνητρο τη διαφήμιση.

Νέο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στο Σύνταγμα, την ημέρα της ψήφισης της συμφωνίας στη Βουλή ανακοίνωσε σήμερα η «Επιτροπή για την προστασία των δικαιωμάτων των βλαχόφωνων Ελλήνων που ζουν στα Σκόπια και για την προάσπιση της ελληνικότητας της Μακεδονίας»
Αναλυτικά στην ανακοίνωσή της η Επιτροπή αναφέρει:
«ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ
Την ημέρα ψήφισης της συμφωνίας στη Βουλή
Η Βεργίνα Τηλεόραση, το μοναδικό κανάλι που υποστήριξε τα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία που έγιναν στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα και μετέφερε σε όλο τον κόσμο την δεδηλωμένη πεποίθηση των Ελλήνων πως το όνομα Μακεδονία και η ιστορία, δεν παραχαράσσεται και δεν παραχωρείται, κρατά ψηλά τη σημαία της ελληνικότητας και της αδιαμφισβήτητης ιστορίας της πατρίδας μας.
Η Επιτροπή για την προστασία των δικαιωμάτων των βλαχόφωνων Ελλήνων που ζουν στα Σκόπια και για την προάσπιση της ελληνικότητας της Μακεδονίας, κάνει σαφές πως στην περίοδο που διανύουμε και με ανοιχτά όλα τα μέτωπα (οικονομικά και εθνικά), η διοργάνωση συλλαλητηρίων που δεν έχουν υποστηριχθεί και οργανωθεί ώστε να έχουν μαζική συμμετοχή και ανταπόκριση, θα καταλήξουν στην εξασθένιση της δυναμικής που μέχρι τώρα έχει αναπτυχθεί και στην οποία καθοριστικό ρόλο έπαιξε η συμμετοχή απλών, ακομμάτιστων, πολιτών από κάθε γωνιά της Ελλάδας που κινούνται με μόνο γνώμονα την αγάπη προς την Πατρίδα και την προάσπιση των ελληνικών συμφερόντων.
Δεν σταματάμε να προβάλλουμε, να υπερασπιζόμαστε και να αγωνιζόμαστε για τη δίκαιη και αδιαπραγμάτευτη θέση της μη παράδοσης του ονόματος ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ και της ιστορίας της χώρας μας.
ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ, ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΨΗΦΙΣΗΣ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Είμαστε έτοιμοι να υπερασπιστούμε την ελληνικότητα της Μακεδονίας μας, και καλούμε στην κατεύθυνση αυτή να εκδοθούν από τα Δημοτικά Συμβούλια όλων των δήμων της χώρας, ψηφίσματα που θα στηρίζουν την αδιαπραγμάτευτη θέση της μη παραχώρησης του ονόματος ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. Ενός ονόματος που είναι συνυφασμένο με την ιστορία αιώνων της χώρας μας.
Δεν δεχόμαστε κανέναν προσδιορισμό του ονόματος ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ και καλούμε κάθε Έλληνα, σε κάθε γωνιά της ΥΦΗΛΙΟΥ να μας ακολουθήσει στο δίκαιο αγώνα μας.
Είμαστε σε εγρήγορση και διατηρούμε επαφή για τη διοργάνωση εκδηλώσεων, κινητοποιήσεων όταν και όπου χρειαστεί
Για την Επιτροπή
Στέργιος Καλόγηρος Δημοσιογράφος ΒΕΡΓΙΝΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ»

Πολλά ακούστηκαν περί προτάσεων που δέχτηκε ο Νίκος Χατζηνικολάου για να μετακομίσει σε νέα τηλεοπτική στέγη.
Φαίνεται, όμως, πως τελικά ο ΑΝΤ1 κατάφερε να «κλειδώσει» για ακόμα μία χρονιά τον δημοσιογράφο για την παρουσίαση του κεντρικού δελτίου ειδήσεων, το οποίο αναμένεται να ενισχυθεί καθώς τα νούμερα της φετινής σεζόν μόνο ικανοποιητικά δεν μπορούν να χαρακτηριστούν.
Σύμφωνα με τον Γρηγόρη Μελά, Χατζηνικολάου και ιθύνοντες του καναλιού του Αμαρουσίου πραγματοποίησαν συνάντηση η οποία έληξε με τις δύο πλευρές να δίνουν τα χέρια για ακόμα μία σεζόν.
Οι υπογραφές δεν έχουν πέσει ακόμα, ωστόσο η συμφωνία έχει ήδη κλείσει και η διεκδίκηση του Χατζηνικολάου από τα αντίπαλα κανάλια σταματά και επίσημα.
Μέσα στις επόμενες ημέρες, αναμένεται να ανακοινωθεί η ανανέωση της συνεργασίας τους από το κανάλι.
Πηγή: dailymedia.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!