Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021

 

Την περιόδο του lockdown η 7χρονη Ελίζαμπεθ από το Λέστερ αποφάσισε να φτιάξει έναν αυτοσχέδιο πύραυλο, τον οποίο και εκτόξευσε έξω από το σπίτι της.

Η φήμη της 7χρονης στο ίντερνετ προσέλκυσε μεταξύ άλλων το ενδιαφέρον της εταιρίας Astrobotic, που προσφέρθηκε να πάει το αυτοκόλλητό της στο YouTube στη Σελήνη με την αποστολή Peregrine.

Η Astrobotic Technology είναι μια αμερικανική ιδιωτική εταιρεία που αναπτύσσει τεχνολογία διαστημικής ρομποτικής για σεληνιακές και πλανητικές αποστολές.

«Νιώθω συναρπαστικά που είμαι μητέρα μιας κόρης σε αυτή τη φάση. Μιας κόρης τόσο ενθουσιασμένης με το διάστημα», είπε η μητέρα της Ελίζαμπεθ.


 

Εγκεφαλικά νεκρό έμεινε ένα 12χρονο αγόρι από το Κολοράντο των ΗΠΑ αφού έκανε ένα δημοφιλές challenge στο Tik Tok με όνομα «Blackout». To συγκεκριμένο challenge ενθαρρύνει τους συμμετέχοντες να πάρουν κορδόνι παπουτσιού και να σφίξουν το λαιμό τους μέχρι να χάσουν τις αισθήσεις τους.

Τον Joshua Haileyesus εντόπισε ο δίδυμος αδερφός του να είναι χωρίς τις αισθήσεις του στο μπάνιο στις 22 Μαρτίου. Έκτοτε το παιδί κηρύχθηκε εγκεφαλικά νεκρό.

Το βράδυ της Δευτέρας δεκάδες φίλοι, γείτονες και συγγενείς συγκεντρώθηκαν στο Νοσοκομείο όπου βρίσκεται το παιδί για να προσευχηθούν για ένα θαύμα.

Οι γονείς του Joshua’s δήλωσαν ότι το αγόρι λάτρευε να χρησιμοποιεί τα social media, που τον βοήθησαν να ανακαλύψει τα ενδιαφέροντά του, όπως τη μαγειρική, το θέατρο και τη μουσική.

Ο πατέρας του άτυχου παιδιού ελπίζει ότι η ιστορία τους θα προστατέψει τα παιδιά από τέτοιου είδους διαδικτυακά παιχνίδια αλλά και θα εμπνεύσει κι άλλους γονείς να μοιραστούν παρόμοιες εμπειρίες τους.

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!