Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016

Γήινο λουλούδι ανθίζει στο Διάστημα
Πριν από λίγους μήνες το πλήρωμα του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού (ISS) καλλιέργησε με επιτυχία ένα είδος μαρουλιού το οποίο κατανάλωσε. Αμέσως μετά οι αστροναύτες φύτεψαν λουλούδια στα εργαστήρια του Σταθμού. Ήταν η πρώτη προσπάθεια της NASA να καλλιεργήσει λουλούδια σε διαστημικές συνθήκες και ήταν πολύ σημαντικό γιατί η καλλιέργεια λουλουδιών είναι πιο σύνθετη διαδικασία από εκείνη ενός μαρουλιού. Όπως ανακοίνωσε η υπηρεσία, το πρώτο της… διαστημικό λουλούδι άνθισε! 

Το πείραμα όπως είναι ευνόητο αναμένεται να προσφέρει σημαντικές πληροφορίες για την καλλιέργεια λουλουδιών σε πρώτο επίπεδο αλλά και γενικότερα φυτών στο Διάστημα. Να σημειωθεί ότι για το 2017 έχει προγραμματιστεί η καλλιέργεια ντομάτας στον ISS εγχείρημα που αν στεφθεί με επιτυχία θα είναι εξαιρετικά σημαντική αφού πρόκειται για βασική τροφή την οποία θα μπορούν να έχουν στη διάθεση τους τα μέλη επανδρωμένων αποστολών σε μακρινούς προορισμούς. Δείτε εδώ την εξέλιξη της καλλιέργειας της ζίνιας στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Το λουλούδι


Το γένος Ζίνια (Zinnia) αποτελείται από 20 είδη ετήσιων και πολυετών φυτών της οικογένειας Asteraceae (μαργαρίτα) . Είναι ιθαγενές των ξερών γρασιδότοπων, σε μια περιοχή που εκτείνεται από τις Νοτιοδυτικές Ηνωμένες Πολιτείες έως τη Νότια Αμερική, με το κέντρο της διαφοροποίησης να εντοπίζεται στο Μεξικό. Το όνομα του γένους τιμά τον γερμανό βοτανολόγος Johann Gottfried Zinn (1727-1759). Οι ζίνιες είναι τα πλέον δημοφιλή λουλούδια τόσο για καλλιέργεια σε κήπους όσο και για «στολίζουν» τα δωμάτια στα σπίτια. Οι ζίνιες έχουν πολλές διαφορετικές μορφές. Όπως οι ντάλιες και τα χρυσάνθεμα, έτσι και οι ζίνιες έχουν διάφορες ποικιλίες λουλουδιών τα οποία μπορούν να είναι μονά, διπλά ή ημίδιπλα. Διαθέτουν επίσης μεγάλο αριθμό έντονων χρωμάτων, στην πραγματικότητα τα άνθη της υπάρχουν σχεδόν σε κάθε απόχρωση εκτός από μπλε.
Θοδωρής Λαΐνας
Βήμα Science

Λίγες ημέρες πριν ξεκινήσει το Φόρουμ του Νταβός, η βρετανική ΜΚΟ Oxfam δημοσίευσε τη Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, το ποσοστό του πλούτου που κρατά στα χέρια του το 1% των πλουσίων του πλανήτη.
«Η διαφορά ανάμεσα στους πιο πλούσιους και το υπόλοιπο του πληθυσμού μεγάλωσε θεαματικά το 2015» αναφέρει η ΜΚΟ στη μελέτη της.
«Η Oxfam είχε προβλέψει ότι το 1% του πληθυσμού θα κατείχε περισσότερα από τον υπόλοιπο πληθυσμό μέσα στο 2016. Αυτή η πρόβλεψη τελικά πραγματοποιήθηκε μέσα στο 2015: ένα χρόνο νωρίτερα» προσθέτει η μελέτη.
Πράγματι, σύμφωνα με την Oxfam «62 πλούσιοι κατέχουν όσα και το μισό του υπόλοιπου πληθυσμού, ενώ πριν από πέντε χρόνια ήταν 388 πλούσιοι που κατείχαν αυτό τον πλούτο».
Σύμφωνα με την ΜΚΟ, «από την αρχή του 21ου αιώνα, οι μισοί φτωχοί του πλανήτη ανέβασαν κατά 1% τα υπάρχοντά τους, ενώ το 1% των πλουσίων κέρδισαν τη μισή από αυτή την αύξηση».
Για να αντιμετωπιστεί αυτή η απίστευτη ανισότητα, η Oxfam συμβουλεύει να μπει τέλος «στην εποχή των φορολογικών παραδείσων». «Πρέπει να πιέσουμε τις κυβερνήσεις, τις επιχειρήσεις και τις οικονομικές ελίτ, στο Νταβός, ώστε να δεσμευτούν για να μπει τέλος στους φορολογικούς παραδείσους οι οποίοι τροφοδοτούν τις παγκόσμιες ανισότητες και εμποδίζουν εκατοντάδες εκατομμύρια άτομα να βγουν από τη φτώχεια», εξηγεί η Winnie Byanyima, η γενική διευθύντρια της Oxfam International, η οποία θα είναι παρούσα στο Νταβός.

Του χρέωσαν το τσάι με φέσι και έγινε.. Τούρκος
Η τουρκική αστυνομία αναζητά έναν άνδρα ο οποίος άνοιξε πυρ και τραυμάτισε έναν άνθρωπο στην είσοδο ενός τεϊοποτείου. Είχε εξοργιστεί επειδή ο σερβιτόρος τόλμησε να τον χρεώσει τη διπλή από τη συνηθισμένη τιμή για ένα φλιτζάνι τσάι.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Sabah, ο καβγάς ξέσπασε μεταξύ του πελάτη και του ιδιοκτήτη του καταστήματος όταν ο πρώτος είδε ότι τον είχαν χρεώσει με το... εξωφρενικό ποσό των 2 λιρών Τουρκίας (περίπου 60 λεπτά του ευρώ) για το τσάι που ήπιε.

Η συνηθισμένη τιμή ενός φλιτζανιού είναι περίπου 1 λίρα.

Οι φίλοι του εξοργισμένου πελάτη τον απομάκρυναν από το κατάστημα, όμως εκείνος επέστρεψε λίγα λεπτά αργότερα, με το αυτοκίνητό του, και πυροβόλησε τέσσερις φορές. Ένας ηλικιωμένος που εκείνη την ώρα έπινε το τσάι του τραυματίστηκε από τα πυρά, σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα. Ο δράστης διέφυγε και καταζητείται.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ
Εταιρεία που κατασκευάζει σeξουαλικά βοηθήματα αποφάσισε να κάνει μία απίστευτη καινοτομία, δημιουργώντας έναν θάλαμο αυνανισμού (!) ακριβώς στο κέντρο του Μανχάταν.
Συγκεκριμένα ένας δρόμος που έχει «δει» πολύ σeξ στο πέρασμα των δεκαετιών, η Τάιμς Σκουέρ θα είναι αυτός που θα φιλοξενήσει τον εν λόγω θάλαμο.
Το εν λόγω κοινωνικό πείραμα ονομάζεται «GuyFi», κατά παράφραση του «WiFi» . περιλαμβάνει καρέκλα, λάπτοπ και βέβαια, κουρτίνα ώστε να μην υπάρχουν αδιάκριτα βλέμματα.
Ο ιδιοκτήτης της εταιρείας, Άνταμ Λιούις υποστηρίζει πως κάτι τέτοιο θα είναι το καλύτερο αγχωλυτικό για τους εργαζόμενους που είναι γεμάτοι με στρες: «Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως το να δουλεύεις 8ωρο είναι εξαιρετικά αγχωτικό και για το μυαλό και για το σώμα, ειδικά σε μια πόλη που δεν σταματά ποτέ όπως είναι το Μανχάταν. Είναι πολύ σημαντικό για τους άντρες να φροντίζουν τον εαυτό τους ώστε να παραμένουν υγιείς. Όλοι έχουμε ακούσει ξανά και ξανά πόσο ευεργετικό είναι ένα διάλειμμα από τη δουλειά. Στην Hot Octopuss συνεχώς ψάχνουμε νέους τρόπους να βελτιώσουμε την καθημερινή ζωή και νομίζω πως με τον θάλαμο GuyFi το πετύχαμε. Ελπίζουμε οι άντρες στην πόλη να ευχαριστηθούν τον χώρο που φτιάξαμε και να τον αξιοποιήσουν όπως θέλουν. Είναι εντελώς δωρεάν… το μόνο που θέλουμε είναι να μας ευχαριστήσουν όταν πάρουν προαγωγή».
Η εταιρεία αυτή δεν είναι η πρώτ φρά που έρχεται στο προσκήνιο, καθώς πριν από λίγα χρόνια είχε δημιουργήσει έναν δονητή απευθυνόμενο σε άντρες, τον «Guybrator».
Οι υπεύθυνοι της εταιρείας πάντως, δεν θα μπορούσαν να βρουν καταλληλότερο μέρος για να φτιάξουν τον συγκεκριμένο θάλαμο. Η Τάιμς Σκουέρ στο παρελθόν ήταν ο «παράδεισος» του σeξ στη Νέα Υόρκη. Ήταν γεμάτη με σeξ σοπ και σeξ σόου, αλλά και πολλούς κινηματογράφους που έπαιζαν ταινίες πορνό, καθώς και ιερόδουλες.

O ηθοποιός Λεονάρντο Ντι Κάπριο έχει προταθεί πέντε φορές για το χρυσό αγαλματίδιο και η Κέιτ Ουίνσλετ, η συμπρωταγωνίστριά του στην επιτυχημένη ταινία του 1997 «Τιτανικός», δήλωσε ότι ο Αμερικανός πρωταγωνιστής πιθανόν θα καταφέρει τελικά να κερδίσει το βραβείο Όσκαρ στην τελετή βράβευσης τον επόμενο μήνα.

Ο Ντι Κάπριο είναι υποψήφιος για το βραβείο α΄ ανδρικού ρόλου στο δράμα «η Επιστροφή» (The Revenant) κι ανταγωνίζεται τον Μπράιαν Κράνστον για το «Trumbo», τον Ματ Ντέιμον για το «η Διάσωση», τον Έντι Ρεντμέιν για το «Κορίτσι από τη Δανία» και τον Μάικλ Φασμπέντερ για την ταινία «Στιβ Τζομπς».

Ο 41χρονος ηθοποιός τιμήθηκε ήδη με την Χρυσή Σφαίρα για την Επιστροφή και πολλοί ειδικοί θεωρούν σχεδόν βέβαιο ότι εκείνος θα αποχωρήσει από την τελετή βράβευσης της 28ης Φεβρουαρίου με το χρυσό αγαλματίδιο.

«Πραγματικά νομίζω ότι πιθανόν αυτό θα γίνει, νομίζω ότι (όλοι) μπορούμε να το αισθανθούμε με κάποιο τρόπο. Και νομίζω ότι όλοι θα το ήθελαν αυτό για εκείνον και θα ήταν φανταστικό» είπε η Ουίνσλετ στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς στο Λονδίνο, όπου παρέστη στην τελετή των βραβείων Critics Circle Film Awards την Κυριακή το βράδυ.

«Αλλά είναι επιπλέον λίγο δύσκολο για εμένα επίσης, καθώς ο Μάικλ Φασμπέντερ είναι επίσης υποψήφιος (σ.σ συμπρωταγωνιστής της Ουίνσλετ στο "Στιβ Τζομπς") και θεωρώ ότι η ερμηνεία του είναι τόσο εξαιρετική. Αλλά… μπορείτε να νιώσετε το κλίμα, πιθανόν θα είναι η χρονίά του Λέο».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φουντώνουν οι φήμες που θέλουν τη Samsung να βρίσκεται πολύ κοντά στην κυκλοφορία του επερχόμενου Galaxy S7. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα τεχνολογίας The Inquirer, η εταιρεία δείχνει αποφασισμένη να ξεκινήσει τη διάθεση του νέου smartphone στα πιθανόν στα τέλη του Φεβρουαρίου.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η ιστοσελίδα, η Samsung αναμένεται να παρουσιάσει το Galaxy S7 στην έκθεση Mobile World Congress (MWC) η οποία θα πραγματοποιηθεί στα τέλη του επόμενου μήνα στη Βαρκελώνη της Ισπανίας.

Μέχρι στιγμής η εταιρεία δεν έχει προβεί σε οποιαδήποτε ανακοίνωση για την ημερομηνία διάθεσης της νέα συσκευής, ωστόσο εικάζεται ότι οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να προ-παραγγείλουν το S7 «αμέσως μετά» την παρουσίασή του στην MWC. Όσον αφορά την τιμή, το Inquirer αναφέρει ότι ενδέχεται να ξεκινά από τα 730 ευρώ.

Σύμφωνα με τις φήμες που έχουν κατακλύσει το Διαδίκτυο, το νέο μέλος της οικογένειας των Galaxy θα μοιάζει εμφανισιακά πολύ με το S6, ενώ θα έχει και τις ίδιες διαστάσεις (143x71x6,94 χιλιοστά). Όπως αναφέρεται, θα διατεθεί και μία δεύτερη συσκευή, το Galaxy S7 Edge και πιθανόν και μία τρίτη, το Galaxy S7 Edge+.

Τα τρία αυτά μοντέλα ενδέχεται να έχουν διαφορετικών διαστάσεων οθόνες. Σύμφωνα με τις φήμες τα S7 και S7 Edge θα έχουν οθόνη 5,2 ιντσών ενώ στο S7 Edge+ θα είναι μεγαλύτερη, στις 5,7 ίντσες. Εικάζεται επίσης ότι τα μοντέλα S7 θα είναι τα πρώτα smartphones της Samsung που θα έχουν «αναδιπλούμενη» οθόνη.

Όσον αφορά τον επεξεργαστή, εικάζεται ότι η εταιρεία έχει επιλέξει τον Snapdragon 820 της Qualcomm, ο οποίος θα προσφέρει μεγάλη απόδοση με μικρή κατανάλωση ενέργειας.

Σε σχέση με το λειτουργικό σύστημα, το πιο πιθανό είναι τα νέα Galaxy S7 να ενσωματώνουν την έκδοση 6.0 Marshmallow του Android.
Όλα τα παραπάνω φυσικά αποτελούν φήμες και εικασίες και το μόνο που απομένει είναι να κάνουμε υπομονή έως ότου ανοίξει τις πόρτες της η MWC.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!