Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

Δεν υπάρχει ασφαλές όριο στην κατανάλωση αλκοόλ, όταν πρόκειται να «πιάσετε τιμόνι» στα χέρια σας.

 Σύμφωνα με μία νέα μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Injury Prevention» ακόμα και ένα ποτηράκι αυξάνει τον κίνδυνο θανατηφόρου τροχαίου.

Για τις ανάγκες της μελέτης, οι Αμερικανοί επιστήμονες ανέλυσαν στοιχεία από 570.731 θανατηφόρα τροχαία που καταγράφηκαν στις ΗΠΑ μεταξύ 1994 και 2011, εξετάζοντας τις συγκεντρώσεις αλκοόλ (BAC) στο αίμα των οδηγών και τις αιτίες του τροχαίου σε κάθε ένα από τα ατυχήματα ξεχωριστά.

Όπως προέκυψε από τα συμπεράσματα της ανάλυσης, ακόμα και οι οδηγοί με BAC ίσο με 0,1 γραμμάριο ανά λίτρο αίματος, διέτρεχαν 46% μεγαλύτερο κίνδυνο να προκαλέσουν τροχαίο, συγκριτικά με τους απόλυτα νηφάλιους.

Για έναν ενήλικο ακόμη και 170 ml μπύρας, δηλαδή μισό ποτήρι, είναι αρκετά για να φτάσει το 0,1 g/l στο αλκοτέστ.

Μάλιστα, οι πιθανότητες αποκλειστικής ευθύνης για το τροχαίο αυξάνονταν και στα δύο φύλα κατ’ αναλογίαν με τη συγκέντρωση αλκοόλ στο αίμα των οδηγών.

«Δεν βρήκαμε κανένα επίπεδο αλκοόλ στο αίμα που να μην αυξάνει τον κίνδυνο θανατηφόρου τροχαίου», δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής δρ Ντέιβιντ Φίλιπς, καθηγητής στο Τμήμα Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας στο Σαν Ντιέγκο

«Μπορεί ο κόσμος να μην το αντιλαμβάνεται, αλλά ένα και μόνο ποτό μπορεί να διαταράξει διάφορες λειτουργίες του εγκεφάλου του. Σαφώς όχι τόσο πολύ όσο πέντε ποτά, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το ένα ποτό είναι αθώο», επεσήμανε.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Στις 21 Φεβρουαρίου η πορνοστάρ Heidi Van Horne γίνεται 23 χρονών και σκέπτεται να γιορτάσει τα γενέθλιά της με έναν αξέχαστο τρόπο.Θα κάνει σεξ με 23 άνδρες στο swingers club Exliplse του Μόντρεαλ ενώ η πολυπληθής συνεύρεση θα μεταδοθεί ζωντανά από ιντερνετικό κανάλι. Η εταιρεία της Heidi, AD4X ανακοίνωσε ότι θα βάλει στη λίστα επιλογής της, όποιον άνδρα δηλώσει συμμετοχή στα γραφεία της διευκρινίζοντας όμως ότι «... την επιλογή θα την κάνει η ίδια η ηθοποιός». Το ίδιο λέει και η Heidi: «Είναι το σώμα μου, εγώ θα διαλέξω».






































http://www.seleo.gr


Θέλετε να μάθετε εύκολα και δωρεάν μία νέα ξένη γλώσσα; Δυσκολεύεστε να εκτυπώσετε σελίδες, ή να εγκαταστήσετε ένα λογισμικό; Ψάχνετε ένα τραγούδι και δεν ξέρετε τον τίτλο; Το διαδίκτυο έχει προνοήσει για όλα, αφού υπάρχουν σχετικές ιστοσελίδες που κυριολεκτικά σας λύνουν τα χέρια.

Μπορεί να είναι άγνωστες στο ευρύ κοινό, αφού δεν έχουν διαφημιστεί τόσο πολύ όσο οι μεγάλες ιστοσελίδες του διαδικτύου, ωστόσο είναι αρκετά εύχρηστες και ειδικά σχεδιασμένες για να κάνουν την περιήγηση σας πιο εύκολη.

LiveMocha – Εκμαθηση ξένης γλώσσας
Δωρεάν εκμάθηση ξένων γλωσσών με 35 επιλογές γλώσσας.

Mailinator - Email μιας χρήσης
Σε περίπτωση που δε θέλετε να δώσετε το email σας σε κάθε σελίδα που γράφεστε τότε αυτή η σελίδα είναι για σας, αφού δημιουργεί email μίας χρήσης, ίσα για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία εγγραφής.

Midomi – Τραγούδια
Λειτουργεί όπως το shazam με τη διαφορά ότι εδώ μπορείτε ακόμα και να τραγουδήσετε εσείς τους στίχους και να τους βρει.

Wallbase - Wallpapers υψηλής ανάλυσης
Στολίστε τον υπολογιστή σας με τις ομορφότερες φωτογραφίες.

Wolfram Alpha - Λύνει κάθε μαθηματικό πρόβλημα
Ηρθε να σώσει τους μαθητές και να ενοχλήσει τους δασκάλους. Το πανέξυπνο αυτό πρόγραμμα λύνει στη στιγμή όποιο μαθηματικό πρόβλημα κι αν του δοθεί.

PrintFriendly – Εκτυπώστε εύκολα κάθε σελίδα
Εξαφανίζει τις διαφημίσεις από τη σελίδα που θέλετε να τυπώσετε, γλυτώνοντας σας από σπατάλη μελανιού.

Amazon Filler Finder - Συμπληρώσετε το ποσό για δωρεάν αποστολή
Χρειάζεστε προϊόντα αξίας 30 ευρώ ακόμα για να καλύψετε τις προϋποθέσεις και να δικαιούστε free shipping; Πληκτρολογήστε απλώς το ποσό που απαιτείται και το Filler Finder θα βρει για σας αντικείμενα που θα κάνουν τη διαφορά.

 Το μπιλιάρδο είναι ένα από τα πιο δύσκολα και συνάμα εντυπωσιακά αθλήματα, αλλά αν εξασκηθεί κάποιος πολύ μπορεί να γίνει ειδικός και να πετυχαίνει χτυπήματα που μόνο απίστευτα μπορούν να χαρακτηριστούν

Ειδικά, αν έχεις εμπόδιο δύο πόδια που ανήκουν σε μια ξανθιά ύπαρξη.

Ο Φλόριαν «Βένομ» Κόλερ παίρνει τη στέκα του και δίνει τρομερά φάλτσα στην άσπρη μπάλα, η οποία του κάνει τα χατίρια.

Τι γίνεται όμως αν μεταξύ της μπάλας που πρέπει να μπει στην τρύπα υπάρχει μια ξανθιά γυναικάρα;


http://peiraxtiri.gr 
Πολλά και διάφορα έχουμε δει να γίνονται στην Κίνα, αυτό όμως δεν το έχουμε ξαναδεί.

Ο τύπος που θα δείτε παρακάτω, πρόκειται να σας εκπλήξει!

Για ποιον λόγο;

Όπως θα δείτε, ο ίδιος έσβησε μέσα σε ένα λεπτό 78 κεριά χτυπώντας τα με το μαστίγιο. Αυτο που έκανε, είναι ρεκόρ για το Γκίνες!

Γνωρίστε τον Xu Xinguo:


http://peiraxtiri.gr



Θέλεις να προσθέσεις χρόνια στη ζωή σου; Ένταξε στο διατροφολόγιο σου τους ξηρούς καρπούς. Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε πρόσφατα στο New England Journal of Medicine υποστηρίζει ότι τα άτομα που έτρωγαν μια χούφτα ξηρούς καρπούς ...

σε καθημερινή βάση είχαν 20% λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν από καρδιακές παθήσεις, καρκίνο ή άλλες ασθένειες.

Η πιστοποιημένη διατροφολόγος και διαιτολόγος Janet Brill, Ph.D., RD, LDN, συμφωνεί στο ότι οι ξηροί καρποί είναι ζωτικής σημασίας για μια υγιεινή διατροφή, ειδικά για τα άτομα άνω των 50 ετών. «Οι ξηροί καρποί αποτελούν ένα ολοκληρωμένο πακέτο υγείας με αποδεδειγμένα οφέλη πρόληψης κατά των ασθενειών» υποστηρίζει η Brill.
«Τρώγοντας 1/4 - 1/3 του φλιτζανιού ξηρούς καρπούς την ημέρα, αρκεί για να καρπωθείς τα οφέλη» εξηγεί ο Andrea Paul, M.D., Chief Medical Officer at BoardVitals.com και προσθέτει «Αλλά σε γενικές γραμμές, είναι καλύτερο να τρως του ξηρούς καρπούς ωμούς, δεδομένου ότι οι υψηλές θερμοκρασίες μπορεί να καταστρέψουν μερικά από τα θρεπτικά συστατικά τους. Αν δεν είσαι οπαδός των ωμών ξηρών καρπών, δοκίμασέ τους ψημένους, αλλά πάντα ανάλατους». Αν όμως θέλεις ακόμα πιο δημιουργικούς τρόπους για να τους απολαύσεις…

-Συνόδεψε το γιαούρτι σου με λίγα καρύδια και μία κουταλιά μέλι.
-Όλοι οι ξηροί καρποί μπορούν να γίνουν η τέλεια γαρνιτούρα για τις σαλάτες σου.
-Τα ψητά καρύδια με λίγη καστανή ζάχαρη ή κακάο είναι ιδανικά για τις λιγούρες σου.
-Αντικατέστησε τα ψίχουλα ψωμιού που χρησιμοποιείς στο πανάρισμα με ξηρούς καρπούς, τους οποίους θα έχεις αλέσει.
-Πρόσθεσέ τα παντού, από το καστανό ρύζι μέχρι τα πιάτα λαχανικών.


Το βλέπεις μια φορά και λες από μέσα σου "δεν μπορεί, κάποιο λάκκο έχει η φάβα".

Το ξαναβλέπεις και αναρωτιέσαι μήπως έχει πειραχτεί το βίντεο.

Αποφασίζεις να το δεις για τρίτη φορά μήπως και δεν κατάλαβες κάτι καλά και τελικά αντιλαμβάνεσαι ότι πολύ σωστά έβλεπες.

Ναι, τέτοια ήταν η γκολάρα του Φλορίν Τσέρνατ (ποιου;;;;), ο οποίος στον φιλικό αγώνα της Ρίζεσπορ με το Ανόβερο πέτυχε ένα ασύλληπτο τέρμα με το αριστερό πόδι.

Ο βοηθός για καλό όλων μας δεν είδε την μπάλα να καταλήγει πλάγιο, άφησε την φάση να εξελιχθεί και εκείνος με σουτ από πλάγια θέση την έστειλε στα δίχτυα.

Το θέμα όμως είναι τα φάλτσα στην μπάλα, τα οποία είναι ασύλληπτα και επανέφεραν τις μνήμες από εκείνο το ιστορικό γκολ του Ρομπέρτο Κάρλος σε αγώνα της Βραζιλίας με την Γαλλία.

Δείτε για τι γκολ μιλάμε…


 … και θυμηθείτε το «τεμάχιο» του Ρομπέρτο Κάρλος:


http://peiraxtiri.gr 
 
 
Σε προ-κλινικές δοκιμές πρόκειται να μπει φάρμακο που περιέχει μητρικό γάλα και έχει διαπιστωθεί ότι σκοτώνει τα καρκινικά κύτταρα. Σύμφωνα με τους ερευνητές το φάρμακο είναι «σχεδόν έτοιμο» και ότι απομένει μόνο να γίνουν οι τελικές δοκιμές.

Tο φάρμακο δημιουργήθηκε μετά από πολλές έρευνες σχετικά με τη lactaptin, μια πρωτεΐνη που βρίσκεται στο μητρικό γάλα, όπως αναφέρει ο υπεύθυνος της έρευνας από το Ινστιτούτο Χημικής Βιολογίας της Σιβηρίας, Valentin Vlasov.

«Κατά την ανάλυση των πρωτεϊνών του γάλακτος ανακαλύψαμε ένα πολύ μικρό πεπτίδιο το οποίο επηρεάζει τα καρκινικά κύτταρα. Κατέστρεφε τα καρκινικά κύτταρα και άφηνε ανέπαφα τα υγιή», αναφέρει ο ίδιος χαρακτηριστικά.

Το φάρμακο δημιουργήθηκε με βάση το μητρικό γάλα, αλλά η γενετική του κατασκευή ανασυστάθηκε για να έχει ακόμα πιο δυνατά αντικαρκινικά χαρακτηριστικά. Δοκιμές σε ποντίκια έδειξαν ότι το φάρμακο ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματικό στους καρκίνους των πνευμόνων και του συκωτιού

«Έχουμε μια πρωτεΐνη, ένα αντίσωμα που απενεργοποιεί τον ιό. Πρόκειται για ένα σχεδόν έτοιμο φάρμακο. Απλώς χρειάζεται να περάσει από τις τελικές δοκιμές», λέει ο Vlasov.

Οι έρευνες έδειξαν ότι η πρωτεΐνη έχει την ικανότητα να καταστρέφει τα καρκινικά κύτταρα ενώ αφήνει ανέπαφα τα υγιή.

http://www.4news.gr 
«Καθώς στεκόταν μπρος στην τάξη της την Ε' δημοτικού, την πρώτη ημέρα του σχολείου η κυρία Τζοβάννα είπε στα παιδιά ένα ψέμα.
 
Όπως οι περισσότερες δασκάλες, κοίταξε τους μαθητές της και είπε ότι τους αγαπούσε όλους το ίδιο.

Αλλά αυτό ήταν αδύνατον, διότι εκεί στην μπροστινή σειρά, βυθισμένο στο κάθισμά του ήταν ένα μικρό αγόρι, ο Μάνος Μανούσας.

Η κυρία Τζοβάννα είχε παρακολουθήσει τον Μάνο την προηγούμενη χρονιά και είχε προσέξει ότι ο Μάνος δεν έπαιζε καλά με τα άλλα παιδιά.

Τα ρούχα του ήταν τσαλακωμένα. Πάντα φαινόταν ότι χρειαζόταν μπάνιο. Και ο Μάνος μπορούσε να είναι πολύ δυσάρεστος.

Στο σχολείο που δούλευε η κυρία Τζοβάννα έπρεπε να επιθεωρήσει του κάθε μαθητού το ιστορικό.

Άφησε του Μάνου το ιστορικό να το διαβάσει τελευταίο. Όταν όμως διάβασε το ιστορικό που έγραφαν οι προηγούμενες δασκάλες έμεινε έκπληκτη!

Η δασκάλα της Α' δημοτικού έγραφε: «Ο Μάνος είναι ένα φωτεινό παιδί με έτοιμο πάντα το χαμόγελο. Κάνει τις εργασίες του σωστά και προσεγμένα, και έχει καλούς τρόπους. είναι χαρά να τον έχουμε κοντά μας».

Η δασκάλα της Β' δημοτικού έγραφε: «Ο Μάνος είναι άριστος μαθητής. Αγαπητός από τους συμμαθητές του, αλλά φαίνεται προβληματισμένος εξ αιτίας της μητέρας του που έχει μια ανίατη ασθένεια, η ζωή στο σπίτι θα είναι δύσκολη».

Η δασκάλα της Γ' δημοτικού έγραφε: «Ο θάνατος της μητέρας του ήταν πολύ σκληρός και οδυνηρός για αυτόν. Προσπαθεί να κάνει καλά τις εργασίες του, αλλά ο πατέρας του δε δείχνει πολύ ενδιαφέρον. Η ζωή του σπιτιού σύντομα θα τον επηρεάσει εάν δε παρθούν ορισμένα μέτρα».

Η δασκάλα της Δ' δημοτικού έγραφε: «Ο Μάνος έχει αποσυρθεί και δεν δείχνει ενδιαφέρον για το σχολείο. Δεν έχει πολλούς φίλους και πολλές φορές κοιμάται στην τάξη».

Διαβάζοντας όλα αυτά η κυρία Τζοβάννα κατάλαβε το πρόβλημα και ντράπηκε πολύ για τον εαυτό της.

Αισθάνθηκε ακόμη χειρότερα, όταν οι μαθητές της της έφεραν χριστουγεννιάτικα δώρα. Όλα ήταν διπλωμένα σε πολύχρωμα χαρτιά με ωραίους φιόγκους, εκτός από του Μάνου.

Το δώρο του ήταν άγαρμπα διπλωμένο σε μια καφετιά χοντρή σακούλα του μανάβη. Η κυρία Τζοβάννα δυσκολεύτηκε να το ανοίξει εν μέσω των άλλων δώρων.

Μερικά παιδιά άρχισαν να γελάνε όταν έβγαλε από τη σακούλα ένα βραχιόλι που λείπανε μερικές από τις ψεύτικες αδαμάντινες χάντρες και ένα μπουκάλι ένα τέταρτο γεμάτο άρωμα.

Αλλά έπνιξε τα γέλια των μαθητών καθώς είπε θαυμαστικά πόσο όμορφο ήταν το βραχιόλι φορώντας το στο χέρι της και βάζοντας μερικές σταγόνες στον καρπό του χεριού της.

Ο Μάνος έμεινε λίγο παραπάνω στο σχολείο στο σχόλασμα για να πει «κυρία Τζοβάννα σήμερα μυρίζατε όπως ακριβώς μύριζε η μαμά μου».

Όταν έφυγαν τα παιδιά έκλαιγε για περίπου μισή ώρα. Από εκείνη την ημέρα η κυρία σταμάτησε να διδάσκει ανάγνωση, γραφή και αριθμητική.

Έδειχνε ιδιαίτερη προσοχή στο Μάνο. Καθώς δούλευε μαζί του το μυαλό του ζωντάνευε. Όσο πιο πολύ τον ενθάρρυνε τόσο πιο γρήγορα ανταποκρινόταν.

Έως το τέλος του χρόνου ο Μάνος είχε γίνει ένα από τα πιο έξυπνα παιδιά της τάξης του, και παρόλο το ψέμα ότι θα αγαπούσε όλα τα παιδιά το ίδιο η κυρία Τζοβάννα ευνοούσε τον Μάνο ιδιαίτερα.

Μετά από ένα χρόνο βρήκε ένα σημείωμα κάτω από την πόρτα της. Ήταν από τον Μάνο. Της έλεγε ότι ακόμη ήταν η καλύτερη δασκάλα που είχε ποτέ στη ζωή του.

Πέρασαν έξι χρόνια πριν πάρει άλλο σημείωμα από τον Μάνο.

Της έγραφε ότι τελείωσε το Λύκειο και ήταν τρίτος στην τάξη του, και ότι ακόμη ήταν η καλύτερη δασκάλα που είχε ποτέ στη ζωή του.

Μετά τέσσερα χρόνια πήρε άλλο ένα σημείωμα που της έλεγε ότι παρόλο που τα πράγματα ήταν αρκετά δύσκολα κατάφερε να επιμείνει και να συνεχίσει τις σπουδές του, και ότι σύντομα θα αποφοιτούσε από το πανεπιστήμιο με τις μεγαλύτερες διακρίσεις.

Την διαβεβαίωνε ότι αυτή ήταν η πιο αγαπητή δασκάλα που είχε σε όλη του την ζωή.

Πέρασαν ακόμη τέσσερα χρόνια και έφτασε ακόμα άλλο ένα γράμμα.

Αυτή τη φορά εξηγούσε ότι αφού πήρε το δίπλωμά του αποφάσισε να προχωρήσει πιο πολύ και να κάνει διδακτορικό.

Στο γράμμα εξηγούσε ότι αυτή παρέμεινε η πιο καλή και αγαπητή δασκάλα που είχε ποτέ στη ζωή του.

Μα τώρα το όνομά του ήταν πιο μακρύ Dr. Εμμανουήλ Σ. Μανούσος.

Η ιστορία δεν τελείωνε εκεί. Υπήρξε ακόμη ένα γράμμα εκείνη την άνοιξη. Ο Μάνος της ανακοίνωνε ότι είχε γνωρίσει μια υπέροχη κοπέλα την οποία θα παντρευόταν.

Της εξηγούσε ότι ο πατέρας του είχε πεθάνει πριν μερικά χρόνια και αναρωτιόταν αν θα συμφωνούσε να παραβρεθεί στο γάμο και να καθόταν στη θέση της μητέρας του γαμπρού.

Βεβαίως η κυρία Τζοβάννα δέχτηκε. Στο γάμο φορούσε εκείνο το βραχιόλι που της είχε δωρίσει κάποια Χριστούγεννα -χρόνια πίσω. Ναι, εκείνο το βραχιόλι που έλειπαν οι αδαμάντινες πέτρες.

Και βεβαιώθηκε ότι φορούσε το ίδιο άρωμα που θυμόταν ότι φορούσε η μητέρα του Μάνου στα τελευταία τους Χριστούγεννα μαζί.

Όταν συναντήθηκαν αγκαλιάστηκαν με στοργή. Ο κ. Μανούσος ψιθύρισε στο αυτί της κυρίας Τζοβάννας «Σας ευχαριστώ κυρία Τζοβάννα που πιστεύατε σε μένα. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ που με κάνατε να νιώθω σπουδαίος και μου δείξατε πως εγώ μπορούσα να διαφέρω».

Η κυρία Τζοβάννα με δάκρυα στα μάτια ψιθύρισε: «Μάνο μου λάθος κατάλαβες. Εσύ ήσουν που δίδαξες σε εμένα πώς να διαφέρω. Δεν ήξερα πώς να διδάσκω μέχρι που σε γνώρισα»». 
 
Την ανάγκη που δημιουργεί η αύξηση των Ρώσων τουριστών στη Βόρεια Ελλάδα προσπάθησε να καλύψει ο Δήμος Θεσσαλονίκης, με τα μαθήματα ρωσικής γλώσσας, ο πρώτος κύκλος των οποίων ολοκληρώθηκε πριν από λίγες ημέρες.
Οι 150 σπουδαστές, νεαρής ηλικίας στην συντριπτική τους πλειοψηφία, έφτασαν μέσα στους τρεις μήνες που διήρκεσαν τα μαθήματα στο επίπεδο της βασικής επικοινωνίας. Μάλιστα, το ενδιαφέρον ήταν ιδιαίτερα μεγάλο, καθώς κατατέθηκαν 1.850 αιτήσεις.
Μιλώντας στην τελετή απονομής των βεβαιώσεων παρακολούθησης στους συμμετέχοντες, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης αναφέρθηκε στη σχέση φιλίας που συνδέει τις δύο χώρες και επισήμανε ότι οι Έλληνες που επισκέπτονται τη Ρωσία τυγχάνουν συγκινητικής υποδοχής και θα πρέπει να είμαστε σε θέση να την ανταποδώσουμε στους Ρώσους τουρίστες.
Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε ο πρόξενος της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη Θεσσαλονίκη, Αλεξέι Ποπόφ.
Τα μαθήματα πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με όμιλο εταιριών που δραστηριοποιείται στον τουρισμό.
Ο δεύτερος κύκλος των μαθητών της ρωσικής γλώσσας θα απευθύνεται σε όσους ασχολούνται άμεσα ή έμμεσα με τον τουρισμό ή πρόκειται να ασχοληθούν με αυτόν. Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων θα πρέπει να υποβληθούν ηλεκτρονικά διεύθυνση a.moutsiou@thessaloniki.gr, από τις 28 Ιανουαρίου έως και τις 31 Ιανουαρίου, ενώ θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Πηγή: ΑΜΠΕ
Τελικά, μια μαύρη τρύπα μπορεί να μην είναι τόσο μαύρη, που να εξαφανίζει για πάντα στο εσωτερικό της το κάθε τι. Ο διάσημος φυσικός Στίβεν Χόκινγκ, ένας από τους «πατέρες» της σύγχρονης θεωρίας των μαύρων οπών, έρχεται τώρα να αμφισβητήσει ορισμένες κεντρικές πτυχές αυτής της θεωρίας, οι οποίες θεωρούνται σχεδόν «δόγματα» στον χώρο της σύγχρονης φυσικής. Στην ουσία, τολμά να υποστηρίξει πως δεν υπάρχουν μαύρες τρύπες, τουλάχιστον όπως τις πίσστευαν οι επιστήμονες ως τώρα.

Με μια «αιρετική», όπως τη χαρακτηρίζει σε τηλεγράφημά του το ΑΠΕ-ΜΠΕ, προδημοσίευση - η οποία όμως ακόμα δεν έχει δημοσιευτεί σε κάποια επίσημα επιστημονική επιθεώρηση - ο διάσημος βρετανός θεωρητικός της φυσικής, υποστηρίζει ότι η «περίμετρος» μιας μαύρης τρύπας, ο λεγόμενος «ορίζοντας γεγονότων», είναι ασύμβατος με την κβαντική θεωρία και συνεπώς δεν υφίσταται. Στη θέση του, ο Χόκινγκ αντιπροτείνει έναν «φαινομενικό ορίζοντα», μια επιφάνεια κατά μήκος της οποίας το φως δεν εμποδίζεται για πάντα να «δραπετεύσει» από το εσωτερικό της μαύρης τρύπας.

Ο Χόκινγκ, σύμφωνα με το Nature, ζητεί να υπάρξει ένας επαναπροσδιορισμός της έννοιας της μαύρης τρύπας, πάνω από όλα με την κατάργηση του «ορίζοντα γεγονότων», του αόρατου συνόρου που υποτίθεται ότι περιβάλλει κάθε μαύρη τρύπα στο σύμπαν και εμποδίζει δια παντός στο φως να ξεφύγει. Όπως υποστηρίζει, ο εναλλακτικός «φαινομενικός ορίζοντας» μόνο προσωρινά «φυλακίζει» μέσα στην μαύρη τρύπα την ύλη και την ενέργεια, εωσότου τελικά τις «απελευθερώσει» ξανά, αν και σε διαφορετική μορφή.

 Έτσι, ενώ η κυρίαρχη θεωρία της φυσικής εμποδίζει οτιδήποτε να ξεφύγει από την μαύρη τρύπα, ο Χόκινγκ επιμένει ότι αυτό δεν μπορεί να συμβαίνει, καθώς αντίκειται στην κβαντική θεωρία. Βέβαια, όπως παραδέχεται, για μια ολοκληρωμένη εξήγηση της όλης διαδικασίας, απαιτείται μια εξίσου ολοκληρωμένη θεωρία που ενοποιεί τη βαρύτητα με τις άλλες θεμελειώδεις δυνάμεις στη φύση, κάτι που μέχρι στιγμής δεν έχουν καταφέρει οι επιστήμονες.

Η νέα εργασία του Χόκινγκ με τον κάπως ασυνήθιστο τίτλο «Διατήρηση πληροφορίας και πρόβλεψη καιρού για τις μαύρες τρύπες», αναμένεται να αναζωπυρώσει τις διαμάχες μεταξύ των φυσικών για τη φύση και τη λειτουργία των μαύρων οπών. Ο βασικός ισχυρισμός του είναι πως οι κβαντικές επιπτώσεις γύρω από μια μαύρη τρύπα υποχρεώνουν τον χωροχρόνο να «κυματίζει» τόσο πολύ έντονα, που είναι αδύνατο να υπάρχει ένα τόσο σαφώς προσδιορισμένο σύνορο, όπως ο «ορίζοντας γεγονότων».

 Ήδη από τη δεκαετία του ΄70, ο Βρετανός φυσικός είχε δείξει θεωρητικά ότι οι μαύρες τρύπες μπορούν αργά να συρρικνωθούν, αποβάλλοντας τη λεγόμενη «ακτινοβολία Χόκινγκ». Τώρα, προτείνει ότι ο «φαινομενικός ορίζοντας» είναι το πραγματικό -προσωρινό- σύνορο μιας μαύρης τρύπας. «Η απουσία των οριζόντων γεγονότων», όπως γράφει στη νέα δημοσίευσή του, «σημαίνει ότι δεν υπάρχουν μαύρες τρύπες - με την έννοια των καταστάσεων από όπου το φως δεν μπορεί να δραπετεύσει στην αιωνιότητα».

Αντίθετα με τον ορίζοντα γεγονότων, ο εφήμερος «φαινομενικός ορίζοντας» μπορεί να εξαφανισθεί, πράγμα που, σε τελευταία ανάλυση, σημαίνει ότι οτιδήποτε μπορεί τελικά να βγει από την μαύρη τρύπα - αν και σε διαφορετική κατάσταση από αυτή που μπήκε. Πάντως ο Χόκινγκ δεν περιγράφει -ακόμα τουλάχιστον- μέσω ποιού μηχανισμού μπορεί να γίνει η εξαφάνιση του «φαινομενικού ορίζοντα».

Αν όλα αυτά έχουν βάση, τότε οι πληροφορίες που «ρουφιούνται» από μια μαύρη τρύπα προς το κέντρο της, τελικά δεν καταστρέφονται, αλλά απλώς «παραμορφώνονται» και ξαναβγαίνουν μέσω της «ακτινοβολίας Χόκινγκ» σε τελείως άλλη και μη αναγνωρίσιμη μορφή.
tanea.gr
Στους «ισχυρούς» τοποθετήθηκε η εθνική Ελλάδας για την κλήρωση των προκριματικών του Euro 2016, που θα διεξαχθεί στη Νίκαια της Γαλλίας στις 23 Φεβρουαρίου.

Οι 53 ομάδες χωρίστηκαν σε έξι γκρουπ δυναμικότητας από τα οποία θα προκύψουν εννέα όμιλοι – οκτώ με έξι ομάδες και ένας με πέντε.

Για πρώτη φορά η διοργανώτρια χώρα, Γαλλία θα «φιλοξενηθεί» στα προκριματικά στον όμιλο με τις πέντε ομάδες. Τα αποτελέσματα από τα παιχνίδια των Μπλε δεν θα λαμβάνονται φυσικά υπόψη στη βαθμολογία αφού θα έχουν φιλικό χαρακτήρα.

Πρωτοεμφανιζόμενη στη διοργάνωση θα είναι η εθνική ομάδα του Γιβραλτάρ για την οποία υπάρχει περιορισμός να κληρωθεί με την Ισπανία. Το ίδιο ισχύει για το Αζερμπαϊτζάν με την Αρμενία.

Για τηλεοπτικούς λόγους οι Αγγλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία και Ολλανδία θα πρέπει να συμπεριληφθούν σε γκρουπ με έξι ομάδες.

Οι δύο πρώτες ομάδες από κάθε όμιλο και η τρίτη καλύτερη προκρίνονται απευθείας στην τελική φάση. Οι υπόλοιπες οκτώ τρίτες θα δώσουν αγώνες μπαράζ τον Νοέμβριο του 2015 για τα τέσσερα τελευταία εισιτήρια.

Τα γκρουπ δυναμικότητας:

1ο γκρουπ: Ισπανία (κάτοχος), Γερμανία, Ολλανδία, Ιταλία, Αγγλία, Πορτογαλία, Ελλάδα, Ρωσία, Βοσνία/Ερζεγοβίνη.

2ο γκρουπ: Ουκρανία, Κροατία, Σουηδία, Δανία, Ελβετία, Βέλγιο, Τσεχία, Ουγγαρία, Ιρλανδία.

3ο γκρουπ: Σερβία, Τουρκία, Σλοβενία, Ισραήλ, Νορβηγία, Σλοβακία, Ρουμανία, Αυστρία, Πολωνία.

4ο γκρουπ: Μαυροβούνιο, Αρμενία, Σκωτία, Φινλανδία, Λετονία, Ουαλία, Βουλγαρία, Εσθονία, Λευκορωσία.

5ο γκρουπ: Ισλανδία, Β.Ιρλανδία, Αλβανία, Λιθουανία, Μολδοβία, FYROM, Αζερμπαϊτζάν, Γεωργία, Κύπρος.

6ο γκρουπ: Λουξεμβούργο, Καζαχστάν, Λιχτενστάιν, Νησιά Φερόε, Μάλτα, Ανδόρα, Σαν Μαρίνο, Γιβραλτάρ.
tanea.gr
Το υποθαλάσσιο ηφαίστειο Columbo βρίσκεται βορειοανατολικά της Σαντορίνης και στο γεωθερμικό πεδίο του λαμβάνουν χώρα σπάνια φαινόμενα που όμοιά τους δεν έχουν παρατηρηθεί ξανά στον κόσμο.
Έλληνες επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών που ερεύνησαν τον πυθμένα του ηφαιστείου σε βάθος 500 μέτρων κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, διαπίστωσαν ότι το υποθαλάσσιο ηφαίστειο ελκύει χρυσάφι αλλά και άλλα σπάνια μέταλλα όπως για παράδειγμα το αντιμόνιο. Οι ποσότητες μάλιστα των ευρημάτων προκαλούν έκπληξη!
«Οι αναλύσεις μας έδειξαν την ύπαρξη χρυσού σε περιεκτικότητα που εντυπωσιάζει. Η ανώτατη τιμή που μετρήσαμε ήταν 32 γραμμάρια στον τόνο και η μέση τιμή 9 – 10 γραμμάρια στον τόνο», λέει ο  επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας, καθηγητής Κοιτασματολογίας Στέφανος Κίλιας. «Η μέγιστη περιεκτικότητα του δείγματος σε άργυρο ήταν 1.910 γραμμάρια στον τόνο. Ακόμα πιο εντυπωσιακή ήταν η συγκέντρωση του αντιμονίου, αυτού του στρατηγικής σημασίας μετάλλου. Το βρήκαμε σε μέγιστη περιεκτικότητα 22.400 γραμμάρια στον τόνο (πάνω από 2,2% κατά βάρος!) Πρόκειται για ποσότητα που ενδεχομένως να μην έχει καταγραφεί ποτέ άλλοτε στη διεθνή επιστημονική βιβλιογραφία».
Τα αποτελέσματα των εργασιών της ομάδας των Ελλήνων επιστημόνων δημοσιεύτηκαν στο γνωστού κύρους επιστημονικό περιοδικό «Scientific Reports (Νature Publishing Group)» και υποδεικνύουν ότι βαθιά κάτω από το ηφαίστειο συμβαίνουν «εξαιρετικά αποτελεσματικές βιογεωχημικές διεργασίες απόθεσης μετάλλων», όπως δήλωσε στα «Νέα» ο Στέφανος Κίλιας.
Στον μαγματικό θάλαμο του υποθαλάσσιου ηφαιστείου παίρνουν σάρκα και οστά φυσικές διεργασίες που ανήκουν στην αιχμή της σύγχρονης διεπιστημονικής γνώσης και έρευνας όπως η Γεωβιολογία και η Βιογεωχημεία.
«Το ηφαίστειο μοιάζει με μια χοάνη που το βαθύτερο σημείο του είναι τα 504 μέτρα. Εκεί στον πυθμένα του, που αποτελείται από στερεοποιημένη λάβα, υπάρχουν ρηγματώσεις μέσα από τις οποίες εκλύεται διοξείδιο του άνθρακα σε ποσοστό 99% αλλά και κάποιοι σχηματισμοί, που λέγονται υδροθερμικές καμινάδες και αποτελούνται από μέταλλα όπως το χρυσάφι, το αντιμόνιο, ο άργυρος και το θάλλιο» είπε στα «Νέα» η Παρασκευή Νομικού, λέκτορας Γεωλογικής Ωκεανογραφίας.
echoes.gr
Πριν από λίγο καιρό είχαμε αναφερθεί για την νέα υπηρεσία που ετοιμάζει η Amazon και με την οποία οι παραγγελίες μας θα καταφθάνουν στην πόρτα μας με ελικοπτεράκια-ρομπότ τύπου drones. Τώρα, μία νέα είδηση ήρθε στη δημοσιότητα μέσα από την Wall Street Journal, σύμφωνα με την οποία η Amazon σχεδιάζει την ανάπτυξη ενός συστήματος «προληπτικών αποστολών».
Στόχος της εταιρείας είναι να μετακινεί γεωγραφικά τα προϊόντα της, πακεταρισμένα κι έτοιμα για αποστολή. Βασιζόμενη στις προηγούμενες αναζητήσεις και αγορές που έχουν πραγματοποιήσει οι πελάτες της, καθώς και τις wish-lists όπως επίσης και το χρόνο που στέκεται ο cursor πάνω σε ένα προϊόν, εντοπίζοντάς τον σε πραγματικό χρόνο. Αυτό ουσιαστικά που κάνει είναι να διαβάζει το ιστορικό του browser μας και να παίρνει ιδέες από αυτό.
Να σημειωθεί ότι η Amazon ήδη μέσω αυτόματης διαδικασίας, στέλνει ενημερωτικά e-mail σχετικά με προσφορές που υπάρχουν σε προϊόντα -ίδια ή παρόμοια- με αυτά που έχει αναζητήσει ο χρήστης.
Λαμβάνοντας όλες τις παραπάνω πληροφορίες, στοχεύει στο μέλλον να μειώσει περισσότερο τον χρόνο παράδοσης των προϊόντων της. Για να το πετύχει αυτό θα χρησιμοποιήσει μία προηγμένη ευρεσιτεχνία διαχείρισης εμπορευμάτων και αποστολών που κέρδισε πριν από λίγες ημέρες.
Η εταιρεία εκτιμά ότι η μέθοδος «προληπτικής διάθεσης» θα είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική σε περιπτώσεις πολυαναμενόμενων προϊόντων όπως βιβλία, τα οποία οι πελάτες της θα θέλουν να παραλάβουν την ίδια ημέρα κυκλοφορίας τους.
Η Amazon είναι η μεγαλύτερη εταιρία στον κόσμο από την άποψη του κύκλου εργασιών από την πώληση αγαθών και υπηρεσιών μέσω του Διαδικτύου και μια από τις πρώτες που βασίστηκε στο Διαδίκτυο γα την παροχή των υπηρεσιών της, με γνώμονα τις πραγματικές πωλήσεις καταναλωτικών αγαθών.
Το σίγουρο είναι πως η εταιρία του Jeff Bezos συνεχίζει να προκαλεί αίσθηση με τις πρωτοποριακές της ιδέες.
echoes.gr
Φουλ για δήμαρχος Θεσσαλονίκης πάει ο πρώην Α/ΓΕΣ στρατηγός Φραγκούλης Φράγκος. Μετά από τις φήμες για ίδρυση νέου κόμματος, στο οποίο είτε θα ήταν επικεφαλής ,είτε εκ των κορυφαίων ηγετικών στελεχών, μετά από το ραντεβού με τον Βύρωνα Πολύδωρα και τις φήμες για την ένταξη στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ , τώρα ήρθε η σειρά της δημαρχίας Θεσσαλονίκης.

Ποιος τοποθετεί τον Φράγκο απέναντι στον Γιάννη Μπουτάρη;

Πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Παραπολιτικά με τίτλο “Κλείδωσαν οι γαλάζιοι δήμαρχοι” αναφέρει ότι στην συμπρωτεύουσα η ΝΔ θα κατέβει με υποψήφιο τον στρατηγό.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι θα είναι η πιο ενδιαφέρουσα και συναρπαστική αντιπαράθεση σε επίπεδο δημοτικών εκλογών. Από την μία ο στρατηγός και από την άλλη ο Μπουτάρης. Και οι δύο προσωπικότητες που προκαλούν με τις απόψεις τους, έχουν κοινό χαρακτηριστικό ότι διαθέτουν πολύ φανατικούς υποστηρικτές αλλά και ορκισμένους εχθρούς και βέβαια έχουν πολύ διαφορετικές απόψεις σε πολλά θέματα.

Ο στρατηγός συγγραφέας του βιβλίου “Ποια Τουρκία ποιοι Τούρκοι” θα κληθεί να αντιπαρατεθεί με τον Μπουτάρη που είναι υπέρ του ανοίγματος της συμπρωτεύουσας σε όσο το δυνατόν περισσότερους Τούρκους .

Η αλήθεια πάντως είναι ότι η επιλογή της ΝΔ -αν ισχύουν οι πληροφορίες- μοιάζει επιτυχημένη.

Μένει να δούμε σε περίπτωση που εκλεγεί αν θα υλοποιήσει κι αυτά που έλεγε στον Βενιζέλο. Τότε που του έταξε ότι στην παρέλαση του 2012 θα είχε φτιάξει και ιππικό.
newsit.gr
Το Maui είναι το δεύτερο μεγαλύτερο νησί της Hawaii, με έκταση 1.883 τετραγωνικά χιλιόμετρα και το μεγαλύτερο από τα τέσσερα νησιά της ομώνυμης κομητείας.
Το νησί αποτελείται από δύο μεγάλα ηφαίστεια  τα οποία χωρίζει ένας ισθμός χαμηλού υψομέτρου και διαθέτει ακτές που φτάνουν τα 193 χιλιόμετρα.
Αυτό το νησί είναι το καλύτερο στον κόσμο σύμφωνα με τους αναγνώστες του ταξιδιωτικού περιοδικού Conde Nast Traveler, οι οποίοι του χαρίζουν την πρώτη θέση επί 20 συναπτά έτη!
Στην ερώτηση «Ποιο είναι το καλύτερο νησί στον κόσμο;» η απάντηση παραμένει η ίδια εδώ και δύο δεκαετίες: Το Maui!
Μέσα στον κατάλογο με τα 25 νησιά που δίνει το περιοδικό στους αναγνώστες του για να ψηφίσουν, ο παράδεισος αυτός της Hawaii μένει σταθερά πρώτος στις προτιμήσεις τους.
Σίγουρα δεν είναι τυχαία η πρώτη θέση που καταλαμβάνει κάθε χρόνο, αν σκεφτεί κανείς ότι στο Maui μπορείς να κολυμπήσεις κάτω από καταρράκτες, να κάνεις πεζοπορία σε κρατήρες, να απολαύσεις τον ήλιο και τη θάλασσα σε παραλίες λευκής, κόκκινης και μαύρης άμμου και να δεις την ανατολή ή τη δύση από την κορυφή του ηφαιστείου.
σ.σ. γιατί όλα αυτά εμάς μας θυμίζουν κάτι από τη δική μας Σαντορίνη;
Με γλυκό κλίμα, καταγάλανες θάλασσες, εκπληκτική άγρια φύση, ποικιλομορφία ακτών, ολόφρεσκα θαλασσινά εδέσματα της τοπικής κουζίνας και μία έντονη καλλιτεχνική  δραστηριότητα, το Maui αποτελεί τον επίγειο παράδεισο στον Βόρειο Ειρινικό.
echoes.gr

Η επανέναρξη της Bundesliga είναι  αναμφισβήτητα το γεγονός αυτού του weekend. Το Γερμανικό πρωτάθλημα, μετά την καθιερωμένη χειμερινή διακοπή, ξαναρχίζει με την Bayern να προελαύνει ακάθεκτη προς τον τίτλο και τους «διώκτες» της να παλεύουν πλέον για τις υπόλοιπες θέσεις που οδηγούν σε Champions league και Europa league. Μεγάλο το ενδιαφέρον και στην Ισπανία ενώ στην Αγγλία έχουμε αγώνες για το FA Cup. Πλήρες πρόγραμμα στο Campionato όπως και στην Ελληνική Superleague. Αναλυτικά :

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Όπως ακριβώς σταμάτησε στον πρώτο γύρο  έτσι ακριβώς ξεκίνησε και τον δεύτερο  η Bayern. Στο παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία της 18ης αγωνιστικής οι Βαυαροί πέρασαν νικηφόρα με 0-2 από το Borussia Park της Gladbach,  κάτι που καμιά άλλη ομάδα δεν είχε καταφέρει στο φετινό πρωτάθλημα. Ο Mario Gotze μόλις στο 7ο λεπτό και ο Thomas Muller στο 54ο με εύστοχο πέναλτι πέτυχαν τα γκολ της νίκης που απλά επιβεβαίωσαν ότι αυτή η Bayern τουλάχιστον εντός συνόρων δεν έχει αντίπαλο.Τι κι αν έλειπαν  Ribery και Mandzukic, τι κι αν η Gladbach ήταν αήττητη στην έδρα της , ακόμα και το γεγονός ότι πριν δυο χρόνια οι γηπεδούχοι είχαν καταφέρει πάλι σε αγώνα της πρώτης αγωνιστικής του δευτέρου γύρου να υποτάξουν τους Βαυαρούς με 3-1, δεν έπαιξε κανένα απολύτως ρόλο και δεν εμπόδισε την αρμάδα του Guardiola να συνεχίσει τις επιβλητικές εμφανίσεις και να κόψει τον βήχα στους ελάχιστους που εξακολουθούν να ελπίζουν ότι μπορούν να ανατρέψουν την κατάσταση. Με τον πρωταθλητή λοιπόν να είναι ήδη γνωστός το ενδιαφέρον συγκεντρώνεται στις μάχες για τις ευρωπαικές θέσεις. Η Leverkusen αγωνίζεται εκτός έδρας με τη Freiburg ενώ η Dortmund υποδέχεται την Augsburg με την ελπίδα για ένα νέο ξεκίνημα μετά το καταστροφικό φινάλε του 2013.Η Wolfsburg που αθόρυβα πλησίασε τις πρώτες θέσεις φιλοξενεί το Hannover.Όλοι οι αγώνες ξεκινούν το Σάββατο στις 16.30 μ.μ.

ΙΣΠΑΝΙΑ

Με το ενδιαφέρον να έχει φτάσει στα κόκκινα συνεχίζεται η Primera με τους αγώνες της 21ης αγωνιστικής. Η πρωτοπόρος για 58η συνεχή αγωνιστική Barcelona υποδέχεται στο Camp Nou τη Malaga σε ένα παιχνίδι που θα διεξαχθεί στη σκιά των γεγονότων της παραίτησης του Προέδρου Sandro Rossel μετά τις σοβαρές καταγγελίες για ατασθαλίες στην μεταγραφή Neymar. Οι Καταλανοί προέρχονται από δυο συνεχείς ισοπαλίες στο πρωτάθλημα ενώ και η εμφάνιση στον αγώνα με τη Levante για το Copa del Rey ήταν ανησυχητική παρά το εντυπωσιακό αποτέλεσμα και τη νίκη με 1-4, που προήλθε όμως κυρίως από τις εμπνεύσεις του Messi και την καλή μέρα του Tello παρά από συνολική προσπάθεια. Η Atletico αγωνίζεται στο Vallecas της Μαδρίτης με τη Rayo, σε παιχνίδι φαινομενικά εύκολο αλλά το στοιχείο των συνεχών αγώνων και η καταπόνηση των βασικών παικτών ελλείψει εναλλακτικών λύσεων ίσως να παίξει κάποιο ρόλο.Η Real που αγωνίζεται χρονικά πρώτη, Σάββατο 17.00 μ.μ, αναμένεται να περάσει νικηφόρα το εμπόδιο της Granada στο Bernabeu και παράλληλα να φορτώσει άγχος τους δυο υπόλοιπους διεκδικητές που αγωνίζονται Κυριακή βράδυ.

ΑΓΓΛΙΑ

Χωρίς αγώνες για την Premier , που θα γίνουν μεσοβδόμαδα, αυτό το weekend στο Νησί, αλλά  τα παιχνίδια του 4ου γύρου του FA Cup αναμένεται να συγκεντρώσουν το ενδιαφέρον των φιλάθλων. Λαμβάνοντας υπόψη ότι η διοργάνωση του FA Cup είναι παραδοσιακά πηγή εκπλήξεων,  όλα τα παιχνίδια είναι σημαντικά. Οι «βαριές φανέλες» έχουν φαινομενικά εύκολες αποστολές με την Chelsea να φιλοξενεί τη Stoke city, η ManCity την Wattford, ενώ η Everton αντιμετωπίζει εκτός έδρας τη Stevenage και η Liverpool τη Bournemouth.

ΙΤΑΛΙΑ

21η αγωνιστική και στην Ιταλία με τα φώτα να συγκεντρώνονται το Σάββατο βράδυ 21.45, στο Olimpico της Ρώμης όπου η Lazio θα επιχειρήσει να βάλει φρένο στην τρελή κούρσα της Juventus Roma που ακολουθεί έχει δύσκολη αποστολή στη Βερόνα με την HellasVerona  του Βαγγέλη Μόρα, Κυριακή 13.30. Η Napoli δεν αναμένεται να αντιμετωπίσει προβλήματα με την Chievoverona,Σάββατο 19.00, ενώ η Fiorentina φιλοξενεί τη Genoa του Γιάννη Φετφατζίδη σε ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι,Κυριακή 21.45.

SUPERLEAGUE

ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
15.00 ΚΑΛΛΟΝΗ-ΑΠΟΛΛΩΝ
17.15 ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ-ΓΙΑΝΝΕΝΑ
19.30 ΠΑΟ-ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
15.00 ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ-ΑΡΗΣ
17.15 ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ-ΟΦΗ
17.15 ΠΑΟΚ-ΒΕΡΟΙΑ
17.15 ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
19.30 ΞΑΝΘΗ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
17.15 ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ-ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ


ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ !!!
Σαν σήμερα, το 1996, ξέσπασε η κρίση των Ιμίων ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία.

1204 - Η συνεχιζόμενη οικονομική εξάντληση του πληθυσμού για την εξασφάλιση των χρημάτων που ο αυτοκράτορας Αλέξιος Δ' είχε υποσχεθεί στους σταυροφόρους, οδηγούν λαό και μοναχούς σε εξέγερση.

1348 - Ισχυρός σεισμός χτυπά την περιοχή του Φρίουλι στην Ιταλία προκαλώντας μεγάλες καταστροφές κτιρίων μέχρι τη Ρώμη.

1494 - Ο Αλφόνσος Β' γίνεται βασιλιάς της Νάπολης.

1533 - Ο Ερρίκος Η' της Αγγλίας παντρεύεται μυστικά τη δεύτερη σύζυγό του Άννα Μπολέυν.

1554 - Ιδρύεται η πόλη Σάο Πάολο στη Βραζιλία.

1822 - Απεσταλμένοι της Υψηλής Πύλης δολοφονούν τον Αλή Πασά στο νησί της λίμνης των Ιωαννίνων.

1833 - Άφιξη του βασιλιά Όθωνα στο Ναύπλιο.

1833 - Ο Αλέξανδρος Μαυροκορδάτος διορίζεται από την Αντιβασιλεία υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας.

1835 - Αρχίζει η ισχύς του Οργανισμού των Δικαστηρίων (εκδόθηκε ως νόμος το 1834).

1836 - Θεμελιώνονται τα παλιά ανάκτορα, η σημερινή Βουλή των Ελλήνων.

1847 - Μουσουρικά: Ο Κωνσταντίνος Μουσούρος, πρέσβης της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας στην Αθήνα, αρνείται να χορηγήσει διαβατήριο στον υπασπιστή του Βασιλέως Όθωνα, Τσάμη Καρατάσο, με την αιτιολογία οτι είχε συμμετάσχει στο κίνημα της Mακεδονίας. Συνέπεια αυτού ήταν η διακοπή των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών για ένα έτος.

1897 - Η Κρήτη επικυρώνει ψήφισμα που κηρύσσει την ένωση της με την Ελλάδα.

1935 - Ο ποιητής Ανδρέας Εμπειρίκος δίνει μία ιστορικά σημαντική διάλεξη «Περί συρρεαλισμού» στη Λέσχη Καλλιτεχνών, εισάγοντας ουσιαστικά τον υπερρεαλισμό στον ελληνικό χώρο.

1938 - Μονογράφεται η τελική συμφωνία μεταξύ του ελληνικού Δημοσίου και της γερμανικής εταιρείας Telefunken για την εγκατάσταση Ραδιοφωνικού Σταθμού στο Ζάππειο Μέγαρο στην Αθήνα.

1947 - Ο Κωνσταντίνος Τσαλδάρης αναλαμβάνει πρωθυπουργός της Ελλάδας.

1949 - Λαμβάνει χώρα η πρώτη τελετή απονομής των τηλεοπτικών βραβείων Έμμυ

1959 - Ο μετέπειτα Πατριάρχης Αλεξανδρείας Νικόλαος ΣΤ΄ χειροτονείται Μητροπολίτης Ειρηνουπόλεως (Ανατολικής Αφρικής).

1996 - Ξεσπά κρίση των Ιμίων

http://www.enikos.gr 
Ένα «έξυπνο» τηλέφωνο ειδικά σχεδιασμένο για παιδιά δημιούργησε η εταιρεία KD Interactive.

 Ο λόγος για το Kurio Phone, μια συσκευή βασισμένη σε Android που ενσωματώνει αρκετές υπηρεσίες γονικού ελέγχου και ειδικά χαρακτηριστικά προκειμένου οι γονείς να άρουν τυχόν ενδοιασμούς των γονιών.

Ενδεικτικά, το Kurio Phone εξοπλίζεται με την τεχνολογία Ichaper Mobile Chaperone, που δίνει στους γονείς την ικανότητα να επιθεωρούν και να ελέγχουν τα χαρακτηριστικά του τηλεφώνου και πώς τα παιδιά τα χρησιμοποιούν. Για παράδειγμα, θα μπορούν να ορίσουν συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα που τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να λειτουργήσουν το τηλέφωνο. Παράλληλα, θα μπορούν να θέσουν μια εγκεκριμένη λίστα από επαφές, καθώς και να μπλοκάρουν όποιους αριθμούς επιθυμούν, ή και όλους όσους δεν βρίσκονται στη λίστα. Ανάλογες δυνατότητες δίνονται και για εφαρμογές, καθώς και διαδικτυακές σελίδες.

Παράλληλα, η συσκευή δεν κρατάει τίποτα κρυφό, καθώς οι γονείς μπορούν να δουν σε ποιους το παιδί στέλνει μηνύματα και ποιους καλεί.

Ταυτόχρονα, μια ειδική εφαρμογή επιτρέπει τον εντοπισμό του κινητού μέσω διαδικτύου, ώστε οι γονείς να γνωρίζουν που βρίσκεται ο κάτοχος. Εάν το παιδί φύγει από την εκ των προτέρων ορισμένη ως «ασφαλή περιοχή», ο γονιός θα ειδοποιηθεί αυτόματα.

«Αναπτύξαμε το Kurio Phone για να λειτουργεί και να μοιάζει με οποιοδήποτε smartphone ενηλίκων, αλλά με ασφαλή χαρακτηριστικά και όρια χρήσης για να καλύπτει όλα τα ενδεχόμενα», δήλωσε ο Tracey Devine, υψηλόβαθμο στέλεχος της KD.

Όσο για την τιμή του Kurio Phone δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη, αλλά υπολογίζεται να κοστίζει μεταξύ 165 και 330 δολαρίων.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Το ποσό των 80 εκ. λιρών σκοπεύει να δώσει ο εφοπλιστής Σεσίλ Ζε-Τσουνγκ, από το Χονγκ Κονγκ, σε όποιον νυμφευθεί την ομοφυλόφιλη κόρη του.

Ο 77χρονος Τσουνγκ δεν λέει να χωνέψει ότι η κόρη του Τζίτζι δεν ψάχνει γαμπρό, καθώς βρίσκεται ήδη σε σχέση με μια άλλη γυναίκα. Μετά, λοιπόν, από την πρώτη προσφορά, ύψους 40 εκ. λιρών, που ανακοίνωσε το 2012, τώρα διπλασιάζει το ποσό για να προσελκύσει υποψήφιους γαμπρούς.

«Όσα χρήματα κι αν προσφέρει, έλξη για άνδρα δεν πρόκειται να νοιώσω», τόνισε η Τζίτζι Τσάο, η οποία παρακάλεσε τον πατέρα της να σταματήσει να μιλά δημόσια για την προσωπική της ζωή.

http://www.enikos.gr 
Διαδικτυακή σύνδεση 1,4 terabits το δευτερόλεπτο επιτεύχθηκε κατά τη διάρκεια δοκιμής στο Λονδίνο, σύμφωνα με το BBC.
Οι εταιρείες Alcatel- Lucent και BT πραγματοποίησαν κοινή δοκιμή αποστέλλοντας διαδικτυακά 44 αποσυμπιεσμένες ταινίες υψηλής ανάλυσης το δευτερόλεπτο!
Η σύνδεση επιτεύχθηκε σε απόσταση 410 χιλιομέτρων, μεταξύ του πύργου της BT στο κεντρικό Λονδίνο και της περιοχής του Ίπσουιτς.
Βέβαια, η δοκιμή αποτελεί απλώς ένα πετυχημένο πείραμα και σε καμιά περίπτωση δεν σημαίνει ότι σύντομα οι καταναλωτές θα μπορούν να «βιώσουν» τέτοιες εξωπραγματικές ταχύτητες σύνδεσης.
Ωστόσο, ειδικοί στον χώρο της τεχνολογίας και των διαδικτυακών συνδέσεων εκτιμούν ότι το επίτευγμα είναι εξαιρετικά σημαντικό για τους παρόχους συνδέσεων.
Κάθε χρόνο, σύμφωνα με έρευνα της Alcatel- Lucent, τα αιτήματα για μεγαλύτερο διαδικτυακό εύρος αυξάνονται κατά περίπου 35%.
news.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!