Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2016


Τι σημαίνουν για εμάς Χριστούγεννα; Ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς;

Στις δυτικές κοινωνίες, εδώ και πολλές δεκαετίες, οι γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς έχουν συνδεθεί άρρηκτα με ένα συγκεκριμένο πρότυπο.

Ένα λαμπερό χριστουγεννιάτικο δέντρο, γεμάτο δώρα και παιχνίδια για τα παιδιά, στρωμένο τραπέζι με όλων των ειδών τα καλούδια, κόσμος ντυμένος με τα βραδινά του, χαμογελαστός, ευτυχισμένος.

Ένα πρότυπο που έχει εμποτιστεί στην συλλογική μας συνείδηση και δημιουργεί σε όλους ανάλογες προσδοκίες.

Προσδοκίες που δεν ανταποκρίνονται ως σύνολο στην πραγματικότητα ούτε και για τα υψηλά οικονομικά εισοδήματα, καθώς η δυνατότητα για ψώνια και πλούσιο τραπέζι δεν αποτελεί επαρκή λόγο για χαρά ή ακόμα περισσότερο για ευτυχία.

Διαβάστε περισσότερα στο boro.gr

Σύμφωνα με το Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες το πιο επικίνδυνο πτηνό στον κόσμο είναι το περίφημο Cassowary, γνωστό στους περισσότερους για την ομορφιά του και τα εντυπωσιακά χρώματα που έχει στο κεφάλι και το λαιμό του αλλά και για τη μεγάλη ομοιότητά του με τη στρουθοκάμηλο.

Το Cassowary έχει εξαιρετικά ισχυρά πόδια, δυνατό ράμφος και αιχμηρά νύχια που αν το αποφασίσει εύκολα μπορεί να σας… ξεκοιλιάσει! Επιπλέον, είναι ιδιαίτερα επιθετικό πτηνό με τους ανθρώπους, γι’ αυτό σε περίπτωση που το δείτε καλό θα ήταν να ξαπλώσετε στο έδαφος και να το αφήσετε να σας… προσπεράσει.

Σε καμία περίπτωση μη σκεφτείτε να τρέξετε, γιατί το Cassowary θα σας φτάσει πολύ γρήγορα, αφού μπορεί να αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα. Κι αν αποφασίσετε να κολυμπήσετε για να του ξεφύγετε, απλώς σας ενημερώνουμε ότι είναι άριστος κολυμβητής! Άλλωστε δεν φέρει άδικα τα παρατσούκλια «Καρχαρίας της ξηράς» ή «Νίνζα των πτηνών».

Αν ποτέ, λοιπόν, βρεθείτε στην άγρια φύση, καλό θα ήταν να προσέχετε όχι μόνο τα άγρια ζώα και τα ερπετά αλλά και αυτά τα πανέμορφα πτηνά που αποτελούν τον Νο1 κίνδυνο για τους ανθρώπους!

Πηγή: perierga.gr
Οι αστυνομικές αρχές της Γαλλίας συνέλαβαν 622 ανθρώπους κατά την διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων της Πρωτοχρονιάς – αριθμός διπλάσιος συγκριτικά με το περασμένο χρόνο – δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Μπερνάρντ Καζνέβ.

Τουλάχιστον 368 εξ αυτών προφυλακίστηκαν, όπως τόνισε ο Καζνέβ, σύμφωνα με την ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του γαλλικού υπουργείου.

"Οι συγκεκριμένοι αριθμοί δείχνουν την μεγάλη αποτελεσµατικότητα του έργου που επιτελούν οι υπηρεσίες ασφαλείας", σημειώνει η ανακοίνωση.

Περισσότεροι από 100.000 αστυνομικοί και χωροφύλακες κινητοποιήθηκαν για να εγγυηθούν την ασφάλεια στη Γαλλία κατά τους εορτασμούς της Πρωτοχρονιάς.

Από το βράδυ της 13ης Νοεμβρίου, αμέσως μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις που στοίχισαν τη ζωή σε 130 ανθρώπους, η Γαλλία τέθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, η οποία διαρκεί έως το Φεβρουάριο και οι αρχές έχουν πραγματοποιήσει έρευνες σε 2.235 σπίτια, συλλαμβάνοντας 232 ανθρώπους, ανακαλύπτοντας 334 όπλα, είχε ανακοινώσει ο Καζνέβ στις 2 Δεκεμβρίου.

Πηγή: AMΠΕ

http://www.enikos.gr

Στον αέρα τίναξε το Ναυτικό της Ινδονησίας τρία αλιευτικά, τα οποία ψάρευαν παρανόμως στα χωρικά ύδατα του συμπλέγματος. Οι εικόνες που καταγράφηκαν σοκάρουν.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση της Ινδονησίας, το πρόβλημα της παράνομης αλιείας από σκάφη γειτονικών χωρών είναι τεράστιο και αναζητούνται τρόποι αντιμετώπισής του. Όπως φαίνεται από τις συγκλονιστικές εικόνες, η ηγεσία της Ινδονησίας κατέληξε στην πλέον ακραία επιλογή.

Το ινδονησιακό Ναυτικό έβαλε εναντίον των τριών σκαφών με τορπίλες, τινάζοντας στον αέρα ένα προς ένα τα αλιευτικά, ενώ δεν έχει διευκρινιστεί αν είχαν εκκενωθεί από τα πληρώματά τους. Η κυβέρνηση της Ινδονησίας υποστήριξε κατά το παρελθόν ότι η παράνομη αλιεία της κοστίζει 14 δισ. λίρες ετησίως. Με εντολή της, το πολεμικό Ναυτικό ξεκίνησε «σαφάρι» ελέγχων στη θαλάσσια επικράτεια της χώρας, ειδικά για αλιευτικά που δεν έχουν σχετική άδεια.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αρχών, τα τρία αλιευτικά είχαν ταξιδέψει από τις Φιλιππίνες, τη Μαλαισία και το Βιετνάμ, μεταφέροντας αρκετά ψάρια στα αμπάρια τους, όταν επλήγησαν από τις βολές του ινδονησιακού Ναυτικού.

Εκπρόσωπος του Ναυτικού ξεκαθάρισε με δηλώσεις του ότι θα επιμείνουν στα συγκεκριμένα μέτρα εναντίον των παράνομων αλιευτικών στις θάλασσές τους, καθώς περισσότερα από 5.000 πλοία ξένων χωρών ψαρεύουν στην περιοχή, δίχως άδεια.

http://www.thestival.gr

Ένα αεροσκάφος της Air India που εκτελούσε το δρομολόγιο Βομβάη-Λονδίνο αναγκάστηκε να επιστρέψει και να κάνει αναγκαστική προσγείωση. Όχι εξαιτίας μίας βλάβης, αλλά εξαιτίας ενός απρόσμενου επισκέπτη.

Ένας επιβάτης της πτήσης άρχισε να ουρλιάζει μέσα στο αεροσκάφος, όταν είδε έναν ποντικό. Ωστόσο, κανείς άλλος δεν είδε το τρωκτικό, ενώ το προσωπικό της εταιρείας έκανε έρευνες αλλά και πάλι δεν εντόπισε κάτι.

Παρ' όλα αυτά, επειδή ο επιβάτης έδειχνε κάτι περισσότερο από σίγουρος, η εταιρεία αποφάσισε το αεροσκάφος να επιστρέψει στη Βομβάη και να γίνει ενδελεχής έρευνα.

Έτσι, οι επιβάτες επιβιβάστηκαν σε άλλο αεροσκάφος με προορισμό το Λονδίνο.

http://www.thestival.gr
Μια γριά γυναίκα πάει στο γιατρό και του εξομολογείται ένα ενοχλητικό πρόβλημα."Κλάνω όλη την ώρα,γιατρέ,αλλά είναι άηχες και δεν έχουν οσμή.Για την ακρίβεια,από την ώρα που ήρθα έχω κλάσει όχι λιγότερο από είκοσι φορές.Τι να κάνω;"
"Να μια συνταγή,κυρία Παπαδοπούλου.Παίρνετε αυτά τα χάπια τρεις φορές την ημέρα για επτά μέρες και ελάτε να με δείτε σε μια εβδομάδα".
Την επόμενη εβδομάδα,μια έξαλλη κυρία Παπαδοπούλου εισβάλλει στο γραφείο του γιατρού.
"Γιατρέ,δεν ξέρω τι έχουν μέσα αυτά τα χάπια αλλά το πρόβλημα έγινε χειρότερο!Κλάνω το ίδιο μόνο που μυρίζουν φρικτά!Τι έχετε να πείτε για το κατόρθωμά σας;"
"Ηρεμήστε,κυρία Παπαδοπούλου",είπε με συγκατάβαση ο γιατρός."Τώρα που θεραπεύσαμε την ιγμοριτιδά σας,θα ασχοληθούμε και με την ακοή σας".
Η νέα χρονιά αποτελεί για τους περισσότερους ανθρώπους ευκαιρία για ένα καινούργιο ξεκίνημα σε διάφορους τομείς της ζωής και μια αφορμή για να θέσουν νέους στόχους.

Αν, λοιπόν, σκέφτεστε από καιρό να βελτιώσετε τον τρόπο ζωής των παιδιών σας, αλλά και συνολικά της οικογένειάς σας, ο ερχομός του νέου έτους αποτελεί την ιδανική περίοδο για να ξεκινήσετε. Δείτε παρακάτω μερικές ιδέες!

Η καλή χρονιά από... τη διατροφή φαίνεται

Η βελτίωση των διατροφικών συνηθειών των παιδιών σας πρέπει να αποτελεί βασικό στόχο για τη νέα χρονιά. Μεριμνήστε, λοιπόν, ώστε να κάνετε τη διατροφή της οικογένειάς σας περισσότερο μεσογειακή. Με απλά λόγια, υιοθετήστε μια διατροφή που χαρακτηρίζεται από καθημερινή κατανάλωση φρούτων, λαχανικών, δημητριακών (με έμφαση στα ολικής άλεσης) και ελαιόλαδου ως βασικού λίπους της δίαιτας (αντί για άλλα σπορέλαια, μαργαρίνη, βούτυρο). Επιπλέον, στοχεύστε σε μεγαλύτερη κατανάλωση ψαριών, οσπρίων και λευκού κρέατος σε εβδομαδιαία βάση, και παράλληλα σε μια μέτρια κατανάλωση κόκκινου κρέατος και περιορισμό της κατανάλωσης γλυκών και αλμυρών σνακ.

Κάντε το φαγητό... οικογενειακή υπόθεση

Πέρα από τη μέριμνα για την ποιότητα της διατροφής των παιδιών σας, μην ξεχνάτε, επίσης, να κάνετε τα γεύματα οικογενειακή υπόθεση. Ήδη με το ξεκίνημα της ημέρας δώστε έμφαση στην από κοινού καθημερινή κατανάλωση πρωινού γεύματος στο σπίτι. Φροντίστε, επίσης, για τις κατάλληλες συνθήκες των γευμάτων: είναι ιδιαιτέρως υποστηρικτικό να πραγματοποιούνται σε ήρεμο περιβάλλον, με τα μέλη της οικογένειας καθιστά στο τραπέζι και όχι μπροστά στην τηλεόραση. Ενισχύστε, τέλος, κατά το δυνατό την κατανάλωση σπιτικού φαγητού από τα παιδιά σας, εμπλέκοντάς τα στην αγορά των υλικών για το οικογενειακό τραπέζι και στις μαγειρικές δραστηριότητες της οικογένειας.

Βάλτε κίνηση στη ζωή σας

Είναι αποδεδειγμένο ότι η άσκηση έχει πολλά οφέλη για την υγεία των παιδιών. Είναι, επομένως, σημαντικό να ενσωματώσετε με οποιονδήποτε τρόπο την κίνηση στην καθημερινότητα της οικογένειάς σας, προτρέποντας τα παιδιά να επιλέξουν τις δραστηριότητες που τους αρέσουν και δίνοντας έμφαση σε δραστηριότητες για όλη την οικογένεια. Η συμμετοχή των γονέων μαζί με τα παιδιά σε κάποια σωματική δραστηριότητα αυξάνει την πιθανότητα τα παιδιά να ασκηθούν, και παράλληλα βοηθά στο να ενισχύσουν το δέσιμο και την επικοινωνία μεταξύ τους και να υιοθετήσουν από κοινού μια θετική στάση απέναντι στην άσκηση.

Ο ύπνος θρέφει τα... παιδιά (είτε μωρά είτε μεγαλύτερα)

Η επαρκής ξεκούραση αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την υγιή ανάπτυξη των παιδιών. Στο πλαίσιο αυτό, ο βραδινός ύπνος δεν πρέπει να εκλαμβάνεται από τα παιδιά ως μια «υποχρέωση» που τα αναγκάζει να σταματήσουν το παιχνίδι ή άλλες δραστηριότητες και να απομονωθούν, αλλά ως ένα μέσο για να χαλαρώσουν και να αναπληρώσουν ενέργεια για τις δραστηριότητες της επόμενης ημέρας. Φροντίστε, επομένως, να δημιουργήσετε ένα ήρεμο και ευχάριστο περιβάλλον ύπνου για τα παιδιά σας, ώστε να εξασφαλίζονται περίπου 9-11 ώρες βραδινού ύπνου ημερησίως, και φυσικά μην ξεχνάτε τα οφέλη της μεσημεριανής σιέστας.

Μυήστε τα παιδιά σωστά στο «ευ ζην»

Ο τρόπος με τον οποίο θα προσπαθήσετε να βελτιώσετε τις συνήθειες των παιδιών σας θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό το αποτέλεσμα της προσπάθειάς σας. Σε γενικές γραμμές, είναι χρήσιμο να δείχνετε το ενδιαφέρον σας με έναν οριοθετημένο τρόπο, χωρίς να εφαρμόζετε αυστηρούς περιορισμούς ή πίεση. Προσπαθήστε, λοιπόν, να σέβεστε τις προτιμήσεις των παιδιών σας, να τους θέτετε λογικά όρια και να τους δίνετε το καλό παράδειγμα, υιοθετώντας και οι ίδιοι έναν ισορροπημένο τρόπο ζωής. Με αυτόν τον τρόπο θα καταφέρετε να δημιουργήσετε το βέλτιστο περιβάλλον για την ανάπτυξη της αυτονομίας των παιδιών και της ικανότητάς τους να κάνουν σωστές επιλογές.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ανάπτυξη, τη διατροφή, τη σωματική δραστηριότητα και την υγεία στην παιδική και εφηβική ηλικία, αλλά και χρήσιμες συμβουλές για τη βελτίωση των συνηθειών του τρόπου ζωής των παιδιών, μπορείτε να πλοηγηθείτε στην ιστοσελίδα του ΕΥΖΗΝ.

Καλή χρονιά, με ΕΥΖΗΝ!


http://www.onmed.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!