Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

Είτε ψητά είτε βραστά, τα κάστανα αποτελούν την ιδανική τροφή για σνακ τις κρύες ημέρες του χειμώνα, ενώ μπορούν να χρησιμοποιηθούν και στο φαγητό, σε σαλάτες, σούπες, κέικ, γλυκά…
Με περίπου 170 θερμίδες στα 100 γραμμάρια, τα κάστανα είναι μια μεγάλης διατροφικής αξίας τροφή που μας προσφέρει:
Βιταμίνη C Περίπου 100 γραμμάρια κάστανα αποδίδουν 43mg βιταμίνης C, θωρακίζοντας το ανοσοποιητικό μας απέναντι σε ιώσεις και κρυολογήματα και καταπολεμώντας τις ελεύθερες ρίζες
Φυτικές ίνες Με περίπου 8 γραμμάρια φυτικών ινών ανά 100 γραμμάρια καρπού, το κάστανο μας χορταίνει, μας αποτρέπει από το τσιμπολόγημα και κάνει καλό στην υγεία του εντέρου.
Βιταμίνες του συμπλέγματος Β Τα κάστανα αποτελούν σημαντική πηγή των βιταμινών Β όπως Β6, Β1, Β2, Β3, Β9 οι οποίες τονώνουν τον οργανισμό μας, απελευθερώνουν ενέργεια, ωφελούν το νευρικό σύστημα κ.ο.κ.
Μέταλλα Η κατανάλωση κάστανου μας παρέχει σίδηρο, ασβέστιο, μαγνήσιο, μαγγάνιο, φώσφορο και ψευδάργυρο, ενώ αποτελεί μια πολύ καλή πηγή καλίου για τον οργανισμό μας, ευεργετώντας την καρδιά μας, φέρνοντας ισορροπία στην αρτηριακή μας πίεση.
  clickatlife.gr

Ακόμα κι αν δεν πιστεύετε στην τύχη, ξεχωριστοί προορισμοί σε όλο τον κόσμο υπόσχονται να γίνουν το γούρι σας!

Ταξιδέψτε από την Ιταλία ως την Κροατία και από την Ιρλανδία ως την Αμερική για να τα δείτε από κοντά. Η Telegraph μας παρουσιάζει τα οκτώ πιο τυχερά μέρη στον κόσμο:

Άγαλμα της Ιουλιέτας, Βερόνα


Ο θρύλος λέει ότι αν τρίψετε το δεξί στήθος του αγάλματος, που βρίσκεται στην αυλή του σπιτιού της Ιουλιέτας στη Βερόνα, θα σας φέρει καλή τύχη. Το αξιοθέατο έγινε ξαφνικά τόσο δημοφιλές, που οι τοπικές αρχές αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα αντίγραφο, ώστε να μεταφερθεί το πρωτότυπο σε μουσείο για την καλύτερη συντήρηση του.

ΙΙ Porcellino, Φλωρεντία


Αυτό το μπρούτζινο γλυπτό από τον Πιέτρο Τάκα έχει τοποθετηθεί στο Mercato Nuovo στη Φλωρεντία. Οι επισκέπτες συνηθίζουν να τρίβουν τη μουσούδα του αγριόχοιρου, για να σιγουρέψουν την επιστροφή τους στην πόλη, μια παράδοση που χρονολογείται τουλάχιστον από το 1766.

Blarney Stone, Ιρλανδία


Το να φιλήσει κάποιος την πέτρα Blarney, μια ασβεστολιθική πλάκα στο ομώνυμο κάστρο, περίπου πέντε μίλια από το Κορκ, λέγεται ότι θα του φέρει ευημερία. Εκατομμύρια επισκέπτες το έχουν κάνει, αν και καλούνται να κρατηθούν ανάποδα πάνω από ένα κενό, συμπεριλαμβανομένων των Μικ Τζάγκερ και Ουίνστον Τσόρτσιλ.

Charging Bull, Νέα Υόρκη


Οι όρχεις του χάλκινου γλυπτού του Arturo Di Modica στην οικονομική περιοχή του Μανχάταν τρίβονται παραδοσιακά για καλή τύχη ή απλά για μια φωτογραφία.

Οι στήλες των δακρύων, Αγία Σοφία, Κωνσταντινούπολη


Οι οπές σε αθυτές τις στήλες στην Αγία Σοφία λέγεται ότι βγάζουν αγίασμα. Οι επισκέπτες ωθήσουν τον αντίχειρα τους μέσα και κάνουν μια ευχή. Αν βγει υγρό, τότε η επιθυμία τους θα γίνει πραγματικότητα.

Άγαλμα του Αγίου Ιωάννη του Nepomuk, Πράγα


Αγγίζοντας το άγαλμα του Αγίου Ιωάννη του Nepomuk, ένα από τα 30, που δεσπόζουν στην Γέφυρα του Καρόλου της Πράγας υποτίθεται ότι σας εγγυάται την επόμενη επίσκεψη σας στην πόλη. Το άγαλμα βρίσκεται ακριβώς στο σημείο, όπου λέγεται ότι ρίχτηκε στο νερό και σκοτώθηκε το 1383.

Petrinja, Κροατία


Δεν υπάρχει καλύτερο επιλογή για καλή τύχη, από την πόλη καταγωγής του Frano Selak, ο οποίος έχει χαρακτηριστεί ο πιο τυχερός άνθρωπος του κόσμου. Ο Selak ισχυρίζεται ότι έχει εξαπατήσει τον θάνατο επτά φορές, επιβιώνοντας από αεροπορικά δυστυχήματα, συντριβή τρένου και αρκετά τροχαία ατυχήματα. Μάλιστα, κέρδισε και το λαχείο το 2003.

Φοντάνα ντι Τρέβι, Ρώμη


Η παράδοση υπαγορεύει ότι οι επισκέπτες στη Φοντάνα ντι Τρέβι πρέπει να πετάξουν ένα κέρμα πάνω από τον ώμο τους μέσα στο νερό για καλή τύχη και εκτιμάται ότι κάθε μέρα ρίχνονται στην εντυπωσιακή κρήνη 3.000 ευρώ. Ακόμη και η αποστράγγιση της κρήνης νωρίτερα αυτό το έτος για την αποκατάσταση της, δεν αποθάρρυνε τους επισκέπτες της, οι οποίοι εξακολουθούσαν να πετούν το νόμισμα τους.
news.gr
Την ανησυχία των πολιτών για τη σύγκρουση κυβέρνησης-τρόικας και τη μη επίτευξη συμφωνίας ανάμεσα στις δύο πλευρές καταγράφει δημοσκόπηση της Εταιρείας METRON ANALYSIS για λογαριασμό της εφημερίδας “ΕΠΕΝΔΥΣΗ”.

Συγκεκριμένα, το οικονομικό βαρόμετρο καταγράφει ότι το αδιέξοδο στις συζητήσεις μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας προκαλεί ανησυχία στο 61% των ερωτηθέντων, έναντι ενός 28% που δηλώνει αδιάφορο από την εξέλιξη αυτή και ενός 9% που κάνει λόγο για “θετική εξέλιξη”. Το μεγαλύτερο ποσοστό ανησυχίας καταγράφεται στις νοικοκυρές (73%), ενώ υψηλό είναι και το ποσοστό μεταξύ συνταξιούχων (67%) και γεωργών (66%).

Σε ό,τι αφορά την πρόθεση αγοράς Χριστουγεννιάτικων δώρων, το 46% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι δεν θα διαθέσει χρήματα για αγορές ενόψει των εορτών, ενώ ένα 53% απαντά πως θα αγοράσει δώρα.

Μάλιστα, μεταξύ των γεωργών το ποσοστό αυτών που δεν θα αγοράσουν δώρα για τα Χριστούγεννα ανέρχεται σε 69%, ενώ ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι τα συντριπτικά μεγαλύτερα ποσοστά καταγράφονται στους πολίτες κατώτερης εκπαίδευσης (66%) σε σχέση με τους πολίτες που έχουν ολοκληρώσει τη μέση εκπαίδευση (52%) ή την ανώτατη εκπαίδευση (32%).
Με ευκαιρία την επέτειο των 50 ετών από την πρώτη αποστολή στον Άρη, αμερικανική εταιρεία μετέδωσε στον γειτονικό πλανήτη 90.000 μηνύματα με χαιρετισμούς και φωτογραφίες.

Διαπλανητική μετάδοση

Η εταιρεία Uwingu (προφέρεται «ουίνγκου» και σημαίνει «ουρανός» στα σουαχίλι) η οποία συγκεντρώνει κονδύλια για τη χρηματοδότηση της διαστημικής έρευνας, οργάνωσε τη διαπλανητική μετάδοση για να γιορτάσει την 50ή επέτειο της αποστολής Mariner 4 της NASA και να συγκεντρώσει χρήματα για άλλες δραστηριότητες.

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Beam me to Mars, η εταιρεία κάλεσε τους ενδιαφερόμενους να στείλουν στον Άρη ψηφιακές καταγραφές με τα ονόματά τους, τα μηνύματα και τις φωτογραφίες τους, πληρώνοντας από 5 μέχρι 99 δολάρια.

Στις 22.00 ώρα Ελλάδας την Παρασκευή, τα μηνύματα μεταδόθηκαν από κεραίες στη Χαβάη, στην Αλάσκα και την Αυστραλία, οι οποίες κανονικά χρησιμοποιούνται στις επικοινωνίες με δορυφόρους.

Τα ραδιοκύματα χρειάζονται 15 λεπτά να φθάσουν στον πλανήτη

Ταξιδεύοντας με την ταχύτητα του φωτός, τα ραδιοκύματα της μετάδοσης χρειάζονται 15 λεπτά για να φτάσουν στον πλανήτη. Ολόκληρη η μετάδοση επαναλήφθηκε δύο φορές.

Στον Άρη βέβαια δεν υπάρχει κανείς να λάβει τους χαιρετισμούς, όμως οι διοργανωτές της εκδήλωσης λένε ότι αυτό δεν έχει σημασία. Αντίγραφα των μηνυμάτων θα παραδοθούν στο Κογκρέσο, στα αρχηγεία της NASA και στον ΟΗΕ ως ένδειξη στήριξης της διαστημικής εξερεύνησης.

To Mariner 4 εκτοξεύτηκε στις 28 Νοεμβρίου 1964 και χρειάστηκε οκτώ μήνες για να φτάσει στον Άρη και να στείλει τις πρώτες εικόνες της επιφάνειάς του.

Έκτοτε, πάνω από 20 σκάφη έχουν περάσει από τον πλανήτη, έχουν τεθεί σε τροχιά ή έχουν προσεδαφιστεί.

Σήμερα η NASA διαθέτει τρεις δορυφόρους σε τροχιά γύρω από τον Άρη και δύο ρομπότ που λειτουργούν στην επιφάνεια. Η ευρωπαϊκή διαστημική υπηρεσία ESA και η Ινδία έχουν από έναν δορυφόρο.

ΠΗΓΗ: tovima.gr
Παρά την κυριαρχία του Facebook στα social media, έρευνα αποκαλύπτει ότι οι πολλοί το χρησιμοποιούν λιγότερο.

Σύμφωνα με άρθρο του HotHardWare, σε έρευνα 50% από τους ερωτηθέντες είπαν ότι χρησιμοποιούν λιγότερο το Facebook, ένα ποσοστό που εκτοξεύεται στο 64% στις ηλικίες 16-19 ετών. Από αυτούς, το 54% των εφήβων είπαν ότι μειώθηκε το ενδιαφέρον τους για την υπηρεσία και ότι δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος να ελέγχουν πιο συχνά.

Ο ανταγωνισμός από άλλες πλατφόρμες, όπως το Snapchat γίνεται πιο έντονος, ενώ με τους χρήστες του να έχουν αυξηθεί κατά 54% από την αρχή του έτους. Ομοίως, τα Tumblr και Pinterest έχουν διπλασιάσει τους χρήστες τους.

Το Facebook αντιδρά στις παραπάνω εξελίξεις με project όπως τα Rooms και Facebook at Work.

Την έρευνα διεξήγαγε η GlobalWebIndex.


Πηγή: e-pcmag.gr

Στις ιστορίες με κατασκόπους (ειδικά όταν αυτές τοποθετούνται σε μοντέρνο ή φουτουριστικό σκηνικό) συχνά βλέπει κανείς τους πράκτορες ή καταδρομείς να χρησιμοποιούν «μαγικά» gadgets τα οποία, με το που συνδεθούν σε έναν υπολογιστή είναι σε θέση να «ρουφάνε» αυτόματα τις απαιτούμενες πληροφορίες (ή να μεταδίδουν αυτόματα ιούς), απαλλάσσοντας τον πρωταγωνιστή από την ανάγκη να ανοίξει το σύστημα και να αντιγράψει/ εκτελέσει τα απαιτούμενα αρχεία.
Ωστόσο, στην πραγματικότητα αυτό που κάνουν οι Ειδικές Δυνάμεις σε τέτοιες αποστολές είναι «απλά» να αρπάζουν όσο το δυνατόν περισσότερο ηλεκτρονικό εξοπλισμό και έγγραφα βρίσκουν στον στόχο και να τα κουβαλάνε στη βάση για ανάλυση και μελέτη. Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Defensetech, η SOCOM (Special Operations Command – η Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων) αναζητεί έναν καλύτερο τρόπο, και για αυτό προσκαλεί εταιρείες της αμυντικής βιομηχανίας να συμμετέχουν σε μια εκδήλωση με στόχο την ανάπτυξη συσκευών «εκμετάλλευσης αρχείων και media» επόμενης γενιάς τον Μάρτιο του 2015 στο Φορτ Μπραγκ.
Οι συσκευές και ο εξοπλισμός που θα υποβληθούν για δοκιμές θα πρέπει να είναι μοντέλα παραγωγής και ικανά να πραγματοποιούν «εξαγωγή εγγράφων και media από μία ποικιλία ηλεκτρονικών συσκευών», όπως αναφέρεται σε ROI (request for information) που δημοσιεύτηκε στο FedBizOpps​.gov.
Ο Στιβ Ράδερφορντ, πρώην SEAL του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού ο οποίος πέρασε χρόνια στο Ιράκ αναζητώντας στόχους μέσης και υψηλής αξίας, καθώς και όπλα μαζικής καταστροφής, σημειώνει ότι μία τέτοια συσκευή θα ήταν χρήσιμη, αλλά θα συνοδευόταν από νέες προκλήσεις για τους καταδρομείς, ειδικά επί σκηνής μιας επιδρομής, σύμφωνα με δημοσίευμα που εμφανίστηκε στην Tampa Tribune.
Όπως αναφέρεται στο εν λόγω δημοσίευμα, η συσκευή θα πρέπει να είναι σε θέση να επιτρέπει στους καταδρομείς να εξάγουν μέσα σε 15 λεπτά ή λιγότερο, υπό αντίξοες συνθήκες, ονόματα εγγράφων, hash numbers, στοιχεία όπως ονόματα, διευθύνσεις, αριθμούς τηλεφώνουν, email κ.α. και θα πρέπει να είναι σε θέση να συγκρίνει/ παραλληλίζει όλα αυτά τα δεδομένα με πληροφορίες σχετικά με τον εχθρό οι οποίες θα περιέχονται ήδη σε αυτήν.
naftemporiki.gr
Μπογιές, μοκέτες, κόλλες, καπνός, αποσμητικά χώρου μπορούν να βλάψουν την υγεία μας. Τι μπορούμε να κάνουμε για να αποφύγουμε τις συνέπειες...

Η ρύπανση του αέρα μπορεί ενδεχομένως να είναι χειρότερη στο σπίτι σας παρά έξω. Οι πτητικές οργανικές ουσίες (VOC), για παράδειγμα, είναι αέρια που απελευθερώνονται από πολλά προϊόντα οικιακής χρήσης.
Μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα όπως πονοκέφαλο, ναυτία και ερεθισμό στα μάτια και το λαιμό. Μπορεί να είναι ιδιαίτερα βλαβερά για τα παιδιά, που αναπνέουν γρηγορότερα από τους ενήλικες και εισπνέουν περισσότερο αέρα.

Ιδιαίτερα μπορεί να επηρεάσουν μωρά που είναι κοντά στο έδαφος όπου βαριά ρυπογόνα αιωρούνται στον αέρα.

Μπογιές
Οι μπογιές μπορούν να εκλύουν επιβλαβή αέρια. Για να ελαχιστοποιηθούν τα προβλήματα υγείας επιλέξτε μπογιά χαμηλή σε VOC και κρατήστε ανοιχτά τα παράθυρα ενώ βάφετε και για αρκετές ημέρες ενώ στεγνώνει η μπογιά.

Προσπαθήστε να μην αποθηκεύετε κουτιά με μπογιές επειδή μπορεί να διαρρεύσουν αέρια. Αν πρέπει να αποθηκεύσετε μπογιές κρατήστε τις σε καλά αεριζόμενη περιοχή μακριά από τα δωμάτια του σπιτιού.

Ρούχα που καθαρίζονται με στεγνό καθάρισμα

Το στεγνό καθάρισμα περιέχει συχνά το χημικό υπερχλωροαιθυλένιο, που προκαλούν καρκίνο στα ζώα. Όταν φέρνετε τα ρούχα σπίτι η οικογένεια μπορεί να εισπνέει το δυνητικά επιβλαβές χημικό. Αερίστε τα αρκετές ημέρες πριν τα φορέσετε ή πλύντε τα με τον παραδοσιακό τρόπο.

Παιδιά και παθητικό κάπνισμα

Το να ζουν παιδιά σε σπίτι καπνιστών μπορεί να τα οδηγήσει σε ωτίτιδες, πνευμονία, βρογχίτιδα και βήχα. Παιδιά με άσθμα έχουν πιο συχνές και σοβαρές κρίσεις. Η εισπνοή καπνού μπορεί να προκαλέσει άσθμα σε παιδιά που δεν είχαν συμπτώματα. Ο καπνός που επικάθεται σε ρούχα, μαξιλάρια και τα χαλιά μπορεί να είναι επιβλαβής για τα παιδιά, ιδιαίτερα όταν παίζουν ή μπουσουλούν στο χαλί.

Αποσμητικά χώρου
Τα αποσμητικά χώρου μπορεί να οδηγήσουν σε αναπνευστικές δυσκολίες και πονοκέφαλο. Σε έρευνα, το ένα τρίτο ανθρώπων με άσθμα δήλωσαν ότι είχαν αναπνευστικά προβλήματα όταν εκτέθηκαν. Στις ΗΠΑ, δοκιμές του Natural Resources Defense Council, ανακάλυψαν ότι περιέχουν φθαλικά, χημική ουσία που συνδέεται με την ανάπτυξη του παιδιού και ορμονικά θέματα. Χρησιμοποιήστε βότανα όπως δενδρολίβανο, βασιλικό ή μέντα και καλό αερισμό για την ανανέωση του αέρα.

Φορμαλδεΰδη και έπιπλα
Η χημική ουσία φορμαλδεΰδη είναι συχνή σε πρεσαριστά έπιπλα ή σε υφάσματα. Τα παιδιά είναι ιδιαίτερα ευάλωτα σε αναπνευστικά προβλήματα από αναθυμιάσεις φορμαλδεΰδης. Επειδή τα νέα προϊόντα αναδύουν ισχυρότερες οσμές αερίστε τα και πλύντε τα υφάσματα πριν τα βάλετε σε εσωτερικό χώρο.

Οι μοκέτες εκλύουν χημικά
Πολλοί άνθρωποι παραπονιούνται για πονοκεφάλους, εξανθήματα και ερεθισμό στα μάτια και στο φάρυγγα όταν τοποθετείται μια μοκέτα. Οι καινούργιες μοκέτες και οι κόλλες εκλύουν δυνητικά επιβλαβή αέρια. Επιλέξτε μοκέτες με χαμηλά επίπεδα VOC και ρωτήστε αν μπορούν να ξετυλιχτούν και να αεριστούν μέρες πριν την παράδοση.

Μείνετε μακριά από το σπίτι κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης και να την αερίζετε καλά για μέρες. Για παιδιά που έχουν αλλεργίες και άσθμα σκεφτείτε άλλες λύσεις όσον αφορά την κάλυψη του πατώματος.

Προϊόντα καθαρισμού
Τα χημικά που βρίσκονται σε ορισμένα προϊόντα καθαρισμού μπορεί να είναι τοξικά αν εισπνευσθούν ή αγγιχτούν, προκαλώντας εκζέματα και ερεθίζοντας το αναπνευστικό. Ισχύει ιδιαίτερα σε ανθρώπους ευάλωτους σε δερματικά ή αναπνευστικά προβλήματα. Ορισμένα μπορούν να επιδεινώσουν τις αλλεργίες. Όσα περιέχουν αμμωνία και χλωρίνη μπορεί να είναι ιδιαίτερα ερεθιστικά για τα παιδιά με άσθμα. Προσπαθήστε να καθαρίσετε με ζεστό νερό, σόδα, υφάσματα με μικροίνες και λιγότερο τοξικά προϊόντα.

Αναθυμιάσεις από τη θέρμανση

Αν το σύστημα της κεντρικής θέρμανσης και του κλιματισμού έχει προβλήματα, επικίνδυνα αέρια όπως το μονοξείδιο του άνθρακα μπορεί να συσσωρευτεί στο σπίτι. Φροντίστε για τη συντήρησή τους.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Ένας μπεκρής μπαίνει στο εξομολογητήριο, σε μια καθολική εκκλησία,
(ξέρετε απ αυτά τα κουβούκλια, όπου ο εξομολογητής δε βλέπει -υποτίθεται- τον εξομολογούμενο), κάθεται και δε λέει τίποτα. Ο παπάς παραξενευμένος απ αυτή τη
σιωπή, ξεροβήχει για να προσελκύσει την προσοχή του εξομολογούμενου,
αλλά ο τύπος δε λέει κουβέντα. Ο παπάς τότε χτυπάει ελαφρά το χώρισμα,
σε μια τελευταία προσπάθεια να προσελκύσει την προσοχή του σιωπηλού
τύπου
Τελικά, ο μεθυσμένος λέει:
- Χτυπάς, δε χτυπάς, δε γίνεται τίποτα, φίλε. Ούτε από δω υπάρχει
χαρτί υγείας!
Ιδρύτρια του Ινστιτούτου Usheroff, επικοινωνιολόγος με πολυετή πείρα και σύμβουλος πολλών επικεφαλής κολοσσών της λίστας «Fortune 500», η Ροζ Ούσεροφ έχει πολλά να πει και να προτείνει σε όσους επιδιώκουν να οικοδομήσουν μία καλύτερη σχέση με το αφεντικό τους, νέο ή παλιό. Για να συμβεί αυτό -υπογραμμίζει σε άρθρο της στο LinkedIn- ο Νο1 κανόνας είναι να καταφέρεις να δεις τον άνθρωπο που βρίσκεται απέναντί σου, χωρίς εγωκεντρισμούς. Και με αυτό ως αφετηρία παραθέτει άλλους οχτώ «χρυσούς» κανόνες. Ιδού…
  1. Συμπεριφέρσου στο αφεντικό σου σαν να είναι ο κορυφαίος πελάτης σου
Με ειλικρίνεια και αυθεντικότητα, προσπάθησε να βρεις τον καλύτερο τρόπο για να συνεργαστείς μαζί του/της. Ανακάλυψε τους προβληματισμούς του/της. Μάθε τι σημαίνει γι’ αυτόν/αυτήν η επιτυχία. Δώσε βάση στις προτεραιότητές του/της και κάν’ τες δικές σου.
  1. Εντόπισε τον τρόπο επικοινωνίας που προτιμά
Αυτό αφορά όχι μόνον το μέσο -αυτοπροσώπως, με email, Skype ή τηλεφωνικά, με έγγραφα, φωτογραφίες και διαγράμματα ή λεπτομερείς λίστες- αλλά και το πότε. Μάθε την καλύτερη ώρα του/της μέσα στη διάρκεια της ημέρας, εάν ενοχλείται με τις ενημερώσεις της τελευταίας στιγμής, εάν είναι τυπολάτρης στις συσκέψεις.
  1. Γίνε πηγή πληροφοριών
Κυρίως εάν πρόκειται για νέο αφεντικό, μία μικρή ενημέρωση από «πρώτο χέρι» είναι πάντα καλοδεχούμενη εφόσον αυτή είναι σωστή και εμπεριστατωμένη. Σε κάθε περίπτωση, ο ρόλος σου θα πρέπει να είναι του «team player». Έτσι θα αποκτήσεις πρόσβαση σε ακόμη πιο πολλές πληροφορίες. Βοήθησε το αφεντικό σου να εντοπίσει ευκαιρίες ή προκλήσεις που μπορεί να αγνοεί.
  1. Έσω έμπιστος
Αξιοποίησε την συναισθηματική σου νοημοσύνη και παρατήρησε την εκάστοτε διάθεση του αφεντικού σου, προκειμένου να εντοπίσεις τι του/της προκαλεί π.χ. πίεση και επηρεάζει τη συμπεριφορά του/της. Έχε πάντα επίγνωση των προτεραιοτήτων του/της κι εάν αυτές αλλάζουν λόγω των καταστάσεων στην εταιρεία. Μοιράσου την εμπειρία και τη γνώση σου με τους συνεργάτες σου, ενισχύοντας παράλληλα το όραμα του αφεντικού σου για το μέλλον της επιχείρησης, λειτουργώντας έτσι ως συνδετικός κρίκος μεταξύ των «πάνω» και των «κάτω».
  1. Διατήρησε τακτική επικοινωνία
Ακόμη κι εάν λειτουργείς με «λευκή επιταγή», καλό είναι να διατηρείς ζωντανή και συνεχή την επικοινωνία με το αφεντικό σου. Κανόνισε κοινές συναντήσεις, ακόμη κι εκτός γραφείου εάν μπορείς. Έχε τακτικές συζητήσεις μαζί του/της για να διαπιστώσεις τον βαθμό ικανοποίησης από την απόδοσή σου. Και -βασικό- οικοδόμησε μία ειδική σχέση με τους άμεσους συνεργάτες του/της, ώστε να έχεις ανοιχτούς όλους τους διαύλους στη μεταξύ σας επικοινωνία.
  1. Κάνε τη φωνή σου να ακουστεί στις συσκέψεις
Μία ενεργή συμμετοχή στις εταιρικές συσκέψεις είναι πάντα καλή, εφόσον τις έχεις βέβαια προετοιμάσει. Προαποφάσισε π.χ. πόσες φορές και πότε θα ήθελες να παρέμβεις. Σε κάθε περίπτωση, έχει καλή γνώση της ατζέντας, φρόντισε να παίρνεις τον λόγο στα πρώτα 10 λεπτά της κάθε σύσκεψης και μην αποφεύγεις να κάνεις προβοκατόρικες ερωτήσεις που βασίζονται σε γνήσιο ενδιαφέρον.
  1. Πάρε την κατάσταση στα χέρια σου
Προσπάθησε να φέρεις σε πέρας τους στόχους σου, χωρίς να χρειάζεται κάποιος να σε καθοδηγεί. Ανέλαβε αποστολές που μπορείς να επιτύχεις χωρίς την παρέμβαση του αφεντικού. Κι όποτε μπορείς προσπάθησε να επιλύσεις προβλήματα, προτού χρειαστεί να στο ζητήσει.
  1. Τίμα τις δεσμεύσεις σου
Αυτό δεν σημαίνει απλά να φέρνεις σε πέρας ό,τι έχεις αναλάβει. Εάν οι συνθήκες το επιτρέπουν, κάν’ το ακόμη πιο γρήγορα από την προθεσμία, χτίζοντας έτσι μία σχέση εμπιστοσύνης. Κάνε επίδειξη των οργανωτικών σου ικανοτήτων με την παραγωγικότητά σου. Και μην ξεχνάς να ξεχωρίζεις, αναλαμβάνοντας εθελοντικά ρόλους και αποστολές που θα υπογραμμίσουν την επαγγελματική σου αφοσίωση, προτού σε προλάβει κάποιος άλλος.
Πηγή: Fortunegreece.com
Ο Θοδωρής Ιακωβίδης συγκλόνισε με την κραυγή του κατά τη διάρκεια του αγώνα του στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα άρσης βαρών στην Κύπρο.
Μόλις είχε σηκώσει τα 190 κιλά στην κίνηση του ζετέ,άφησε τα βάρη, σήκωσε τα δυο του χέρια και φώναξε «λευτεριά στην Κύπρο».
«Σε κάποια πράγματα είμαι λίγο ιδεολόγος και δεν το μπορώ το άδικο. Γι' αυτό φώναξα, βγήκε από μέσα μου», τόνισε ο Ιακωβίδης στο Sportsfeed.gr.
Αναφορικά με τον αγώνα στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U23, ο Ιακωβίδης που πήρε την τέταρτη θέση στο αρασέ και στο σύνολο και την πέμπτη στο ζετέ είπε ότι «ήμουν κουρασμένος μετά το παγκόσμιο πρωτάθλημα του Αλμάτι, αλλά είμαι ικανοποιημένος επειδή αγωνίστηκα για το καλύτερο δυνατό, όπως νομίζω ότι μου αρμόζει».
Επανάσταση στη θεραπεία των καρκίνων του πνεύμονα και του δέρματος αναμένεται να φέρει η αποκρυπτογράφηση των γονιδίων τους, η οποία ολοκληρώθηκε.

Οι γονιδιωματικοί χάρτες όχι μόνο ανοίγουν το δρόμο για πιο έγκαιρο εντοπισμό όγκων μέσω εξέτασης αίματος, αλλά προσφέρουν και νέους στόχους για ανάπτυξη φαρμάκων, ανακοίνωσε η ερευνητική ομάδα του ερευνητικού μη κερδοσκοπικού φορέα της Βρετανίας «Wellcome Trust».

Επιστήμονες από διάφορες χώρες εργάζονται ώστε να ετοιμάσουν τον κατάλογο όλων των γονιδίων που εμφανίζουν βλάβη σε πολλά είδη καρκίνου.

Η Βρετανία έχει εστιάσει στον καρκίνο του μαστού, η Ιαπωνία του ήπατος και η Ινδία του στόματος.

Η Κίνα μελετά τον καρκίνο του στομάχου και οι ΗΠΑ του εγκεφάλου, των ωοθηκών και του παγκρέατος.

Επιστήμονες από τη Διεθνή Ένωση Γονιδιώματος του Καρκίνου (International Cancer Genome Consortium), που δραστηριοποιείται σε 10 χώρες, δήλωσαν ότι θα απαιτηθούν τουλάχιστον 5 χρόνια και πολλές εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια για να ολοκληρωθεί η γιγαντιαία αυτή έρευνα.

Ο Καθηγητής και υποδιευθυντής του Wellcome Trust Μάικλ Στράτον, δήλωσε ότι οι κατάλογοι αυτοί πρόκειται να αλλάξουν τον τρόπο που σκεφτόμαστε σχετικά κάθε είδους καρκίνο.

Πρόσθεσε ότι εντοπίζοντας όλα τα γονίδια του καρκίνου θα μπορούν οι επιστήμονες να αναπτύξουν νέα φάρμακα που θα στοχεύουν σε συγκεκριμένα γονίδια που φέρουν μεταλλάξεις και θα φανεί ποιοι ασθενείς πρόκειται να ωφεληθούν από αυτές τις νέες θεραπείες.

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν τον κώδικα του DNA για το μελάνωμα ο οποίος περιείχε περισσότερα από 30.000 λάθη, που προκαλούνται σχεδόν αποκλειστικά από τη μεγάλη έκθεση στον ήλιο.

Ο κώδικας DNA του καρκίνου του πνεύμονα εμφάνιζε περισσότερα από 23.000 λάθη, που σε μεγάλο βαθμό οφείλονταν στην έκθεση στον καπνό.

Από αυτό το εύρημα, οι ειδικοί εκτιμούν ότι ένας μέσος καπνιστής αποκτά μια νέα μετάλλαξη για κάθε 15 τσιγάρα που καπνίζει.

Αν και πολλές από αυτές τις μεταλλάξεις θα είναι αβλαβείς ορισμένες θα προκαλέσουν καρκίνο.

Ο ερευνητής του Wellcome Trust, δρ Πίτερ Γκάμπελ, που πραγματοποίησε την έρευνα, δήλωσε ότι είναι σαν να παίζει κάποιος ρώσικη ρουλέτα.

Εξήγησε ότι τις περισσότερες φορές οι μεταλλάξεις εμφανίζονται σε αθώες περιοχές του γονιδιώματος, αλλά ορισμένες θα στοχεύσουν τους σωστούς στόχους για τον καρκίνο.

Διακόπτοντας το κάπνισμα, οι άνθρωποι θα μπορούσαν να μειώσουν τον κίνδυνο καρκίνου σε φυσιολογικά πλαίσια με το πέρασμα του χρόνου, δήλωσε. Οι ερευνητές υποψιάζονται ότι τα κύτταρα του πνεύμονα που περιέχουν μεταλλάξεις αντικαθίστανται τελικά με νέα που δεν έχουν γενετικά λάθη.

Μελετώντας τους καταλόγους γονιδίων του καρκίνου με λεπτομέρεια, οι επιστήμονες εξήγησαν ότι θα καταστεί ενδεχομένως δυνατό να ανακαλύψουν ακριβώς ποιοι παράγοντας του τρόπου ζωής και του περιβάλλοντος προκαλούν την εμφάνιση των διαφόρων όγκων.

Ειδικοί στον καρκίνο εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τα ευρήματα.

Το Ίδρυμα για την Έρευνα του Καρκίνου, στη Βρετανία, ανακοίνωσε ότι «είναι η πρώτη φορά που αποκτάμε την ακολουθία ολόκληρου γονιδιώματος καρκίνου και πιθανόν θα επακολουθήσει παρόμοια κατανόηση άλλων γονιδιωμάτων καρκίνου».

Η μελέτη δημοσιεύεται στην επιστημονική επιθεώρηση Nature.

Πηγή: tanea.gr
Οι θρεπτικές του ιδιότητες είναι πασίγνωστες και οι γονείς έχουν κάθε δίκιο που προσπαθούν να μάθουν στα παιδιά τους να το αγαπήσουν από μικρή ηλικία.

Και αν οι περισσότεροι γονείς πιστεύουν ότι αυτό το λαχανικό βελτιώνει μόνο την υγεία του μυικού συστήματος, τότε θα ήταν σώφρον να διαβάσουν τις επόμενες γραμμές για να καταλάβουν πόσο πολύ το έχουν υποτιμήσει.

Ο λόγος γίνεται για το σπανάκι, το οποίο θωρακίζει τον οργανισμό μας απέναντι στις πιο σοβαρές των ασθενειών, όπως είναι ο διαβήτης, ο καρκίνος, το άσθμα και η υπέρταση.

Δείτε τις μοναδικές ευεργετικές ιδιότητες που έχει το σπανάκι στον οργανισμό μας:

Περιορίζει τις πιθανότητες εμφάνισης διαβήτη
Το σπανάκι περιέχει ένα αντιοξειδωτικό που είναι γνωστό ως άλφα-λιποϊκό οξύ, το οποίο έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τα επίπεδα γλυκόζης, αυξάνει την ευαισθησία του οργανισμού στην ινσουλίνη και προλαμβάνει τα συμπτώματα του στρες στους διαβητικούς. Επίσης, έρευνες επάνω στο α-λιποϊκό οξύ έχουν δείξει ότι περιορίζει την περιφερειακή νευροπάθεια ή/και την αυτόνομη νευροπάθεια σε άτομα με διαβήτη.

Καταπολεμάει τον καρκίνο
Το σπανάκι και άλλα πράσινα λαχανικά περιέχουν χλωροφύλλη, η οποία έχει αποδειχθεί ότι είναι αποτελεσματική στο να εμποδίζει την καρκινογόνο δράση των ετεροκυκλικών αμινών, που παράγονται όταν το ψήσιμο τροφών στη σχάρα (κρέας, λαχανικά) γίνεται σε ιδιαίτερα υψηλή θερμοκρασία.

Προλαμβάνει το άσθμα
Οι κίνδυνοι για την ανάπτυξη άσθματος είναι μειωμένοι σε άτομα που καταναλώνουν μεγάλη ποσότητα ορισμένων θρεπτικών ουσιών. Μία από αυτές τις θρεπτικές ουσίες είναι το β-καροτένιο, για το οποίο το σπανάκι είναι μια εξαιρετική πηγή. Βερίκοκα, μπρόκολο, πεπόνι, κολοκύθα και καρότα είναι επίσης πλούσιες πηγές βήτα-καροτίνης.

Μειώνει την πίεση του αίματος

Λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε κάλιο, το σπανάκι συνιστάται σε άτομα με υψηλή αρτηριακή πίεση, επειδή εξουδετερώνει τις επιδράσεις του νατρίου στο σώμα. Η χαμηλή/ανεπαρκής πρόσληψη καλίου μπορεί να είναι εξίσου σημαντικός παράγοντας κινδύνου για την εκδήλωση υψηλής αρτηριακής πίεσης, όπως είναι και η υψηλή πρόσληψη νατρίου.

Συμβάλλει στην υγεία των οστών
Η χαμηλή πρόσληψη της βιταμίνης Κ έχει συσχετισθεί με τον αυξημένο κίνδυνο για κάταγμα των οστών. Η επαρκής κατανάλωση βιταμίνης Κ είναι σημαντική για την καλή υγεία των οστών, καθώς δρα ως "τροποποιητής" των οστεϊκών πρωτεϊνών, βελτιώνει την απορρόφηση του ασβεστίου και μπορεί να μειώσει την ουρική έκκριση ασβεστίου από τον οργανισμό.
 
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!