Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

Η Apple αναμένεται να ανακοινώσει τη μεγαλύτερη έκδοση του iPad στις αρχές του 2015 σύμφωνα με νέα αναφορά.

Σύμφωνα λοιπόν με το πάντα αξιόπιστο Macotakara, το μεγαλύτερο iPad ή «iPad Pro» θα έχει μια οθόνη στις 12,2 ίντσες και βελτιωμένο στερεοφωνικό ήχο, ενώ θα είναι τόσο λεπτό όσο ένα iPhone.

Αν και οι αρχικές φήμες ήθελαν το εν λόγω iPad να έχει μια οθόνη 12,9 ιντσών, το Macotakara είναι το πρώτο site που αναφέρει διαφορετικές ίντσες. Ενδιαφέρον επίσης αποτελεί το γεγονός πως θα έχει παρόμοιες διαστάσεις με τον φημολογούμενο 12 ιντσών MacBook στο οποίο η Apple επίσης δουλεύει.

Η αναφορά επίσης τονίζει πως το iPad Pro θα είναι για χρήση σε οριζόντια διάταξη κατά κύριο λόγο, όπως έχουμε δει και με το Microsoft Surface. Θα ξεχωρίζουν τα στερεοφωνική του ηχεία και στις δύο πλευρές της συσκευής δίνοντας μια μοναδική εμπειρία ήχου μιας και η Apple θα ενσωματώσει στο εν λόγω tablet την τεχνολογία της «Beats».

To iPad Pro θα έχει μια πολύ λεπτή σχεδιαστική, με το mycetocyte να πιστεύει πως το πάχος του θα κυμαίνεται μεταξύ των 6,9 χιλιοστών του iPhone 6 και των 7,1 χιλιοστών του 6 Plus.

Πηγή: appleworldhellas.com
Η νέα προκήρυξη του ΑΣΕΠ περιλαμβάνει εβδομήντα εννέα θέσεις μόνιμου προσωπικού  για βιβλιοθηκονόμους, αρχειονόμους και άλλες συναφείς ειδικότητες στην Εθνική Βιβλιοθήκη, για υπαλλήλους σε Μητροπόλεις καθώς και για γιατρούς στα καταστήματα κράτησης και σε στρατιωτικό νοσοκομείο.
Μια δεύτερη προκήρυξη αφορά την πρόσληψη μηχανικών και διοικητικών στην εταιρεία ΔΕΗ Ανανεώσιμες.
«Κλειστού τύπου» είναι οι άλλοι δύο τρέχοντες διαγωνισμοί, αφού υποβάλλουν αιτήσεις μόνο παλαιοί διοριστέοι για την κάλυψη θέσεων σε υπουργεία, Νομικά Πρόσωπα και στο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής Λέσβου.

Η προκήρυξη 1Σ/2014
Η 1Σ/2014 Πρόσκληση του ΑΣΕΠ αφορά τη στελέχωση του Κέντρου Πρώτης Υποδοχής Λέσβου της Υπηρεσίας Πρώτης Υποδοχής του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη με μόνιμο προσωπικό
Η πρόσκληση αφορά την πλήρωση συνολικά είκοσι δύο (22) θέσεων Πανεπιστημιακής (Π.Ε.), Τεχνολογικής (Τ.Ε.) και Δευτεροβάθμιας (Δ.Ε.) Εκπαίδευσης.
Δικαίωμα συμμετοχής στη διαδικασία έχουν μόνον όσοι περιλαμβάνονται σε οριστικούς πίνακες διοριστέων σε θέσεις των κλάδων/ειδικοτήτων που αναφέρονται στην Πρόσκληση 1Σ/2014 και που δημοσιεύτηκαν σε ΦΕΚ από 1−1−2009 μέχρι και την 31−12−2012 καθώς και όσοι έχουν διατεθεί προς διορισμό σε αντικατάσταση των αρχικώς διορισθέντων υποψηφίων με απόφαση Τμήματος του ΑΣΕΠ που εκδόθηκε το ίδιο χρονικό διάστημα, βάσει διαδικασιών πλήρωσης θέσεων τακτικού προσωπικού και προσωπικού ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου του ΑΣΕΠ ή των φορέων των οποίων οι πίνακες έχουν ελεγχθεί από το ΑΣΕΠ και δεν έχουν διοριστεί.
Το ΦΕΚ της Πρόσκλησης έχει καταχωριστεί στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ και διατίθεται δωρεάν από το Εθνικό Τυπογραφείο (Καποδιστρίου 34, Αθήνα), από το Γραφείο Εξυπηρέτησης Πολιτών του ΑΣΕΠ (Πουλίου 6, Αθήνα) καθώς και από τις Περιφερειακές Ενότητες και τις Περιφέρειες της χώρας.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν το έντυπο «Αίτηση – Υπεύθυνη Δήλωση για πρόσληψη στην Υπηρεσία Πρώτης Υποδοχής του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη» (έντυπο ΑΣΕΠ με την ένδειξη ΥΠΠΥ.189.5), στην επιλογή «Έντυπα Αιτήσεων -> Διαγωνισμών ΑΣΕΠ -> Με Σειρά Προτεραιότητας».
Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής λήγει με την πάροδο της 28ης Νοεμβρίου 2014, ημέρας Παρασκευής.
Η αίτηση υποβάλλεται στο ΑΣΕΠ μόνο ταχυδρομικώς με συστημένη επιστολή σε φάκελο μεγέθους Α4 ή στον ειδικό φάκελο ΑΣΕΠ POST, ο οποίος διανέμεται από τα ΕΛΤΑ, στην ακόλουθη διεύθυνση:
ΑΣΕΠ
Αίτηση για την Πρόσκληση: 1Σ/2014
Τ.Θ. 14 308
Τ.Κ. 115 10
ΑΘΗΝΑ
δείτε το ΦΕΚ εδω
Από το «ο σκύλος έφαγε την εργασία μου» των μαθητικών μας χρόνων περάσαμε στο «μπήκα κατά λάθος σε ένα αεροπλάνο» της επαγγελματικής μας καριέρας. Επειδή φράσεις όπως «τεμπελιάζω» και «δεν έχω όρεξη για δουλειά σήμερα» δεν πρόκειται ποτέ να γίνουν δεκτές από κανέναν προϊστάμενο, ιδού οι καλύτερες δικαιολογίες που ειπώθηκαν ποτέ, όπως τις κατέγραψε έρευνα του οργανισμού CareerBuilder σε 3.100 υπαλλήλους και 2.200 μάνατζερ.
  • «Θα καθυστερήσω, έχω φαΐ στη φωτιά».
  • «Έκανα πλαστική εγχείριση και χρειάζομαι κάτι μικροδιορθωσούλες».
  • «Καθόμουν στην τουαλέτα και τα πόδια μου μούδιασαν. Πήγα να σηκωθώ, έπεσα και στραμπούληξα τον αστράγαλό μου»
  • «Ήμουν όλο το Σαββατοκύριακο στο καζίνο και σήμερα Δευτέρα πρωί έχω τόση ρέντα που είναι κρίμα να την αφήσω και να φύγω».
  • «Ξύπνησα με πολύ καλή διάθεση και είπα είναι κρίμα να τη χαλάσω πηγαίνοντας στο γραφείο».
  • «Έκανα one night stand χθες και τώρα ξύπνησα και δεν ξέρω πού είμαι».
  • «Το μηχάνημα που παίρνει την πίεση σκάλωσε και δεν αφήνει το χέρι μου».
  • «Έχω μια πέτρα στη χολή και όλη μέρα προσπαθούσα να την γιατρέψω με ολιστική ιατρική».
  • «Έβαλα τη στολή μου να στεγνώσει στο φούρνο μικροκυμάτων και έπιασε φωτιά».
  • «Μπήκα κατά λάθος σε ένα αεροπλάνο…».

Πηγή: News247

Επιστήμονες υποστηρίζουν πως στοιχεία από μετεωρίτες υποδεικνύουν ότι οι πρώτες ποσότητες νερού εμφανίστηκαν στον πλανήτη μας 100 εκατομμύρια χρόνια νωρίτερα απ’ ό,τι θεωρούνταν μέχρι σήμερα – και, επομένως, ότι η ζωή «γεννήθηκε» στη Γη πριν απ’ ό,τι εκτιμούν οι έως σήμερα επικρατούσες θεωρίες.
Σύμφωνα με αυτές τις θεωρίες, η πλανήτης μας ήταν άνυδρος στα πρώτα στάδια της δημιουργίας του, αφού το νερό εμφανίστηκε σε μεταγενέστερη φάση, χάρις σε μετεωρίτες που τον «επισκέφθηκαν» μεταφέροντας πάγο και αέρια.
«Ορισμένοι ειδικοί έχουν υποστηρίξει πως όποια μόρια νερού υπήρχαν κατά τον σχηματισμό του πλανήτη εξατμίσθηκαν ή εκλύθηκαν στο διάστημα, με συνέπεια το υγρό “στοιχείο” να εμφανίσθηκε πολύ αργότερα – για την ακρίβεια, εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια αργότερα», λέει ο  Άνταμ Σαφαριάν από το ΜΙΤ και το Ωκεανογραφικό Ινστιτούτο Woods Hole, ο οποίος ήταν επικεφαλής της μελέτης που δημοσιεύτηκε στον περιοδικό Science.
Ωστόσο, οι συγγραφείς του άρθρου υποστηρίζουν πως μια παλιότερη πηγή νερού ενδεχομένως να ήταν οι ανθρακούχοι χονδρίτες, μετεωρίτες που δημιουργήθηκαν από τον ίδιο δίσκο σκόνης, πάγου και αερίων από τον οποίο σχηματίσθηκε και ο Ήλιος, πριν από περίπου 4,5 δισ. χρόνια.
«Αυτοί οι αρχέγονοι μετεωρίτες έχουν την ίδια σύσταση με την “πρώτη ύλη” από την οποία φτιάχθηκε το ηλιακό σύστημα», αναφέρει η Σουν Νίλσεν, επίσης από Ωκεανογραφικό Ινστιτούτο Woods Hole η οποία συνυπογράφει το άρθρο.
Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν μετρήσεις της αναλογίας δύο ισοτόπων του υδρογόνου, του δευτέριου και του τρίτιου, η οποία εμφανίζει διαφορετικές τιμές σε άλλες περιοχές του ηλιακού μας συστήματος και μπορεί να αξιοποιηθεί για την προσδιορισμό της «ηλικίας» του νερού στους μετεωρίτες, τους αστεροειδείς και τους πλανήτες.
Επικεντρώθηκαν σε έναν συγκεκριμένο αστεροειδή, τον Vesta-4, και σε δείγματά του τα οποία βρέθηκαν στην Ανταρκτική.
Σε αυτά τα θραύσματα του διαστημικού βράχου, οι μετρήσεις αποκάλυψαν την «υπογραφή» ενός από τα παλαιότερα κοιτάσματα υδρογόνου στο ηλιακό σύστημα, λένε οι επιστήμονες.

WIKIMEDIA COMMONS/NASA
Σε αυτά τα θραύσματα του διαστημικού βράχου Vesta-4, οι μετρήσεις αποκάλυψαν την «υπογραφή» ενός από τα παλαιότερα κοιτάσματα υδρογόνου στο ηλιακό σύστημα, λένε οι επιστήμονες.
Έτσι, εκτιμούν, η «ηλικία» τους είναι ιδανική για τον υπολογισμό των ποσοτήτων νερού στο εσώτερο ηλιακό σύστημα, κατά την κύρια περίοδο σχηματισμού της Γης.

Σύμφωνα με τον Σαφαριάν, ενώ η Γη εξελισσόταν μέσα στα επόμενα 4 δισ. χρόνια, ο Vesta παρέμενε παγωμένος. «Επομένως, ο Vesta μάς δίνει πιθανότατα ένα στιγμιότυπο του πλανήτη στην πρώτη φάση του σχηματισμού του», προσθέτει.
Η ίδια αναλογία ισοτόπων με τον Vesta εμφανίζεται και στους ανθρακούχους χονδρίτες, απόδειξη πως αυτή η κατηγορία μετεωριτών ίσως ήταν η πηγή νερού τόσο γι’ αυτόν όσο και τους «νεαρούς» πλανήτες.
Τα ευρήματα της έρευνας δεν αποκλείουν τον μεταγενέστερο εμπλουτισμό της Γης με νερό και από άλλες πηγές, αν και αυτές οι ποσότητες ήρθαν να προστεθούν στο υγρό «στοιχείο» που υπήρχε ήδη στον πλανήτη, και μάλιστα σε αρκετά σημαντικές ποσότητες.
«Μια συνέπεια αυτής της ανακάλυψης είναι πως αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο η ζωή στον πλανήτη μας να δημιουργήθηκε πολύ νωρίς», σημειώνει η Νίλσεν. «Παράλληλα, η ύπαρξη νερού στο εσώτερο ηλιακό σύστημα σε τόσο αρχικά στάδια ενισχύει την υπόθεση πως και άλλοι πλανήτες στο ηλιακό μας σύστημα στις αρχικές φάσεις τους περιείχαν νερό, και επομένως πρωτόγονες μορφές ζωής, πριν καταλήξουν στα αντίξοα περιβάλλονται που ξέρουμε πως είναι σήμερα».
naftemporiki.gr
Όποιος θέλει να μπαίνει στο Facebook χωρίς να αφήνει διαδικτυακά «ίχνη», θα μπορεί πλέον να το κάνει, αφού το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο δίνει στους χρήστες του τη δυνατότητα να συνδέονται απευθείας με αυτό μέσω του Tor, μιας υπηρεσίας του λεγόμενου «σκοτεινού διαδικτύου», η οποία επιτρέπει σε κάποιον να «σερφάρει» ανώνυμα και υπό κρυπτογραφική προστασία.

 Όλα τα δεδομένα του χρήστη είναι κρυπτογραφημένα, πράγμα που, σύμφωνα με το BBC, μπορεί να φανεί χρήσιμο σε χρήστες από χώρες, οι οποίες προσπαθούν να μπλοκάρουν την πρόσβαση στο Facebook, όπως το Ιράν, η Κίνα, η Βόρεια Κορέα και η Κούβα. Όμως και το Tor έχει ήδη βρεθεί στο στόχαστρο διαφόρων κυβερνήσεων, ιδίως της κινεζικής, που προσπαθούν επίσης να το μπλοκάρουν.

 Το Facebook είναι η πρώτη μεγάλη εταιρεία της Σίλικον Βάλεϊ, η οποία επίσημα ανακοίνωσε την υποστήριξή της στο Tor, ένα δίκτυο που δημιουργήθηκε προκειμένου να επιτρέπει όχι μόνο την απολύτως μη ανιχνεύσιμη «περιήγηση» των χρηστών στο διαδίκτυο (η ταυτότητα και η γεωγραφική προέλευση του χρήστη αποκρύποντται μέσω ειδικής τεχνολογίας παραπλάνησης), αλλά και τη δημιουργία αφανών ιστοσελίδων, οι οποίες δεν εμφανίζονται καν στις μηχανές αναζήτησης όπως της Google και των οποίων οι διευθύνσεις λήγουν σε .onion.

 Το Tor (ακρωνύμιο του The Onion Router) απαιτεί ένα ειδικό λογισμικό πλοήγησης, το Tor Browser, για την αξιοποίηση των δυνατοτήτων του. Μάλιστα, όπως σε ένα κρεμμύδι υπάρχουν διαδοχικά στρώματα, έτσι και στο «σκοτεινό» Tor υπάρχουν αλλεπάλληλα στρώματα κρυπτογράφησης.

 Δεν είναι τυχαίο ότι αρχικά το Tor σχεδιάστηκε από το εργαστήριο ερευνών του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ και συνεχίζει να χρηματοδοτείται από το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών. Οι χρήστες του περιλαμβάνουν στρατιωτικούς, διπλωμάτες, μυστικούς πράκτορες, δημοσιογράφους (για διακριτική επικοινωνία με «πηγές» τύπου Σνόουντεν) και όποιον απλό χρήστη θέλει να κρατά μυστικές τις δραστηριότητές του στο Ίντερνετ. Γι' αυτό, άλλωστε, το Tor έχει συνδεθεί και με παράνομες πράξεις, όπως η διακίνηση ναρκωτικών, η παιδική πορνογραφία κ.α.

 Στην περίπτωση της πρόσβασης στο Facebook μέσω Tor, οι χρήστες θα πρέπει πάντα να συνδέονται (log-in) με το όνομά τους. Όμως δεν θα είναι δυνατό να εντοπιστεί η τοποθεσία τους ή άλλη πληροφορία σχετική με αυτούς. Η πρόσβαση θα γίνεται μέσω του προγράμματος Tor Browser στη διεύθυνση facebookcorewwwi.onion.

 Η πρωτοβουλία του Facebook μπορεί να ερεθίσει μερικές κυβερνήσεις, ενώ από την άλλη θα παρέχει πρόσθετη προστασία έναντι τρίτων «ωτακουστών» που κατασκοπεύουν τις διαδικτυακές κινήσεις μερικών χρηστών.
tanea.gr
Μια γουλιά ελαιόλαδο λίγο πριν τον ύπνο μπορεί να σώσει από το ροχαλητό! Όπως εξηγούν οι ειδικοί καθώς το ελαιόλαδο βοηθάει τους μαλακούς ιστούς στο εσωτερικό του λαιμού να παραμείνουν ελαστικοί όλο το βράδυ (και τον αέρα να κυκλοφορεί πιο αθόρυβα ανάμεσά τους) μειώνοντας το ροχαλητό.
Το ελαιόλαδο θα κάνει ένα επιπλέον καλό σε περίπτωση που ο λαιμός σου είναι ερεθισμένος και έχεις την αίσθηση ότι σε γδέρνει: Θα καταπραΰνει τον ερεθισμό και θα σε ανακουφίσει. Το πρωί θα ξυπνήσεις με πολύ καλύτερη αίσθηση. Και αυτό είναι φυσικό, αφού το ελαιόλαδο, εκτός των άλλων, είναι ένα αποτελεσματικό αντιφλεγμονώδες φάρμακο.
aftodioikisi.gr
Κλειστά θα είναι αύριο Τετάρτη τα σχολεία, καθώς θα διενεργηθούν οι εκλογές για την ανάδειξη αιρετών μελών των ΠΥΣΠΕ, ΠΥΣΔΕ, ΑΠΥΣΠΕ, ΑΠΥΣΔΕ, ΚΥΣΠΕ και ΚΥΣΔΕ. Για τη διευκόλυνση των εκλογέων- εκπαιδευτικών και τη διασφάλιση της ευρύτερης δυνατής συμμετοχής τους, χορηγείται άδεια μιας ημέρας σε όλους τους εκπαιδευτικούς που θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Το υπουργείο Παιδείας καλεί τους Διευθυντές να ενημερώσουν έγκαιρα τους μαθητές.
Ήδη σχολεία έχουν προχωρήσει σε ανακοινώσεις που ενημερώνουν ότι τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά στις 5 Νοεμβρίου, ημέρα Τετάρτη.
Προκειμένου να ενημερώσουμε τους εκπαιδευτικούς για την εκλογική διαδικασία παραθέτουμε τα ακόλουθα.
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι εκπαιδευτικοί
Α. Δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι
Δικαίωμα του εκλέγειν έχουν οι τακτικοί εκπαιδευτικοί (διορισμένοι σε μόνιμες θέσεις) της δημόσιας Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κατά περίπτωση, καθώς και οι προσωρινοί αναπληρωτές.
Δικαίωμα του εκλέγεσθαι έχουν μόνο οι κατά τα ανωτέρω τακτικοί εκπαιδευτικοί ,πλην αυτών που τελούν σε αυτοδίκαιη κατάσταση αργίας και των υπηρετούντων σχολικών συμβούλων.
Β. Που ψηφίζουν οι εκπαιδευτικοί
Στην εφορευτική επιτροπή κάθε Διεύθυνσης Εκπαίδευσης ψηφίζουν οι εκπαιδευτικοί της ίδιας βαθμίδας (τακτικοί ή αναπληρωτές), οι οποίοι υπηρετούν είτε οργανικά είτε με απόσπαση σε σχολεία της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης (σχολεία Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Δεύτερης Ευκαιρίας, κλπ.).
Οι εκπαιδευτικοί που είναι αποσπασμένοι εκτός σχολικών μονάδων (Κ.Υ., Πανεπιστήμια, ΙΕΠ, κλπ.), καθώς και οι αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί στο εξωτερικό, εγγράφονται στους καταλόγους εκλογέων της οργανικής τους θέσης και ψηφίζουν ενώπιον της οικείας εφορευτικής επιτροπής (Αριθμ. 3389/4-11-2008 άποψη του Νομικού Συμβούλου του Υπουργείου
Παιδείας).
Οι απουσιάζοντες με άδεια κάθε μορφής ψηφίζουν στην περιοχή της οργανικής τους θέσης.
Εκπαιδευτικοί που κατέχουν θέσεις στελεχών της εκπαίδευσης, καθώς και εκπαιδευτικοί που υπηρετούν με απόσπαση σε υπηρεσίες των Περιφερειακών Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης, ψηφίζουν στις Εφορευτικές Επιτροπές των περιοχών όπου υπηρετούν (όπως είχε γίνει και στις αντίστοιχες αρχαιρεσίες του 2012).
Εκπαιδευτικοί της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που υπηρετούν σε σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, θα συμπεριληφθούν στους εκλογικούς καταλόγους της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και αντίστροφα.
Γ. Διαδικασία ψηφοφορίας
Η εκλογή γίνεται ενώπιον της εφορευτικής επιτροπής από την 9η πρωινή μέχρι την 5η μεσημβρινή ώρα. Η εκλογή μπορεί να παραταθεί μέχρι της 8ης μεταμεσημβρινής ώρας το αργότερο, εφόσον υπάρχουν εκλογείς οι οποίοι δεν μπόρεσαν να ψηφίσουν.
Σύμφωνα με το άρθρο 25 του ΠΔ 1/2003 κάθε ψηφοφόρος παίρνει από την εφορευτική επιτροπή τρεις δέσμες ψηφοδελτίων όλων των συνδυασμών και, αφού σημειώσει τους σταυρούς προτίμησης, τοποθετεί:
α) ένα από τα λευκά ψηφοδέλτια εντός λευκού φακέλου,
β) ένα από τα γαλάζια ψηφοδέλτια εντός γαλάζιου φακέλου,
γ) ένα από τα πράσινα ψηφοδέλτια εντός πράσινου φακέλου.
Στη συνέχεια σφραγίζει τους φακέλους και τους ρίπτει στην ψηφοδόχο.
Κάθε ψηφοφόρος σημειώνει στο οικείο ψηφοδέλτιο μέχρι δύο σταυρούς για τους υποψήφιους του ίδιου συνδυασμού. Η λαθεμένη σημείωση σταυρού δεν ακυρώνει το ψηφοδέλτιο, το οποίο στην περίπτωση αυτή υπολογίζεται στη δύναμη του συνδυασμού.
Η εφορευτική επιτροπή ελέγχει την αστυνομική ταυτότητα αυτών που ψηφίζουν, σημειώνει τα ονόματά τους στον πίνακα των εκλογέων και τους καταγράφει σε ξεχωριστό πίνακα με τη σειρά που ψηφίζουν, σημειώνοντας το ονοματεπώνυμό τους και το σχολείο ή την υπηρεσία όπου υπηρετούν.
Κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας, της διαλογής των ψηφοδελτίων και της έκδοσης των αποτελεσμάτων μπορούν να είναι παρόντες στην εφορευτική επιτροπή αντιπρόσωποι των συνδυασμών των υποψήφιων.
Σημαντικές ημερομηνίες
Η εκλογή γίνεται ενώπιον της εφορευτικής επιτροπής από την 9η πρωινή μέχρι την 5η μεσημβρινή ώρα.
Πηγή: news.gr
Εκτός από τα «Rooms», το Facebook παρουσίασε και τις «ιστορίες» (stories), το νέο τρόπο με τον οποίο μπορούμε να «ανεβάζουμε» τις φωτογραφίες μας στο κοινωνικό δίκτυο. Πλέον ο χρήστης έχει τη δυνατότητα, με τη νέα εφαρμογή, να «ανεβάσει» στο Facebook πολλές (μέχρι και 30) φωτογραφίες ταυτόχρονα από το smartphone του (Android και iOS) και προτού τις δημοσιεύσει, να τις δει σε preview, ώστε να τις τακτοποιήσει όπως επιθυμεί! Αφού προσθέσει tags, τοποθεσίες, σχόλια ή οτιδήποτε άλλο θέλει σε κάθε φωτογραφία, ο χρήστης τις «ανεβάζει» στη συνέχεια στο διαδίκτυο και έπειτα έχει τη δυνατότητα να δημιουργήσει το δικό του κολάζ, όπως αναφέρει το Mashable. Μέχρι τώρα οι χρήστες δεν είχαν τη δυνατότητα να ελέγξουν τη σειρά των φωτογραφιών που αναρτούν στο Facebook. Ωστόσο πλέον το κοινωνικό δίκτυο πηγαίνει ένα βήμα πέρα από τα απλά άλμπουμ φωτογραφιών, προτρέποντάς μας να διηγηθούμε τις «ιστορίες» μας μέσα από τις εικόνες, όπως αναφέρουν εκπρόσωποι της εταιρείας.
aftodioikisi.gr
Οι αντιοξειδωτικές ουσίες φλαβανόλες, οι οποίες περιέχονται στο κακάο και στη σοκολάτα, ανέστρεψαν σε υγιείς ανθρώπους την απώλεια της μνήμης που οφείλεται στην προχωρημένη ηλικία, όπως ανακοίνωσαν Αμερικανοί επιστήμονες.

Είναι η πρώτη φορά που διαπιστώνεται άμεσα από μια επιστημονική έρευνα ότι αυτή η φυσιολογική μορφή έκπτωσης της μνήμης όχι απλώς μπορεί να «φρεναριστεί», αλλά ακόμη και να βελτιωθεί αισθητά χάρη στη συγκεκριμένη διατροφική παρέμβαση.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Σκοτ Σμολ, καθηγητή νευρολογίας και διευθυντή του Ινστιτούτου Τάουμπ του Ιατρικού Κέντρου του Πανεπιστημίου Κολούμπια της Νέας Υόρκης, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό νευροεπιστήμης «Nature Neuroscience», σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο και τους «Τάιμς της Νέας Υόρκης», ζήτησαν από 39 υγιείς εθελοντές, ηλικίας 50 έως 69 ετών, να κάνουν επί τρεις μήνες διατροφή είτε πλούσια (900 μιλιγκράμ τη μέρα) είτε φτωχή σε φλαβανόλες (10 μιλιγκράμ τη μέρα).

Πριν και μετά τη μελέτη οι εθελοντές υποβλήθηκαν τόσο σε απεικόνιση του εγκεφάλου όσο και σε τεστ μνήμης. Η έρευνα έδειξε ότι όσοι είχαν πάρει πολλές φλαβανόλες στη διάρκεια του τριμήνου εμφάνιζαν τόσο βελτίωση στη λειτουργία του εγκεφάλου τους (ιδίως σε μια περιοχή του ιππόκαμπου, την οδοντωτή έλικα, που σχετίζεται με τη μνήμη) όσο και καλύτερες επιδόσεις στα μνημονικά τεστ (κατά περίπου 25% σε σχέση με όσους δεν είχαν πιει φλαβανόλες).

Όπως είπε ο Σκοτ Σμολ, «αν ένας συμμετέχων (σ.σ.: από την ομάδα της υψηλής κατανάλωσης φλαβανολών) είχε την τυπική μνήμη ενός 60χρονου στην αρχή της μελέτης, έπειτα από τρεις μήνες το ίδιο πρόσωπο είχε κατά μέσο όρο τη μνήμη ενός 30χρονου ή 40χρονου». Ανέφερε, πάντως, ότι το εντυπωσιακό αυτό εύρημα πρέπει να επιβεβαιωθεί από μια επόμενη μεγαλύτερη έρευνα, την οποία ήδη σχεδιάζει να κάνει η επιστημονική ομάδα του.

Είχαν προηγηθεί πειράματα με ποντίκια, που είχαν δείξει ότι οι φλαβανόλες βελτίωναν τη μνήμη των ζώων. Εκτός από το κακάο, οι φλαβανόλες υπάρχουν στα φύλλα του τσαγιού, καθώς επίσης σε ορισμένα φρούτα (σταφύλια, μούρα κ.ά.) και λαχανικά. Οι εν λόγω ουσίες, ιδίως η επικατεχίνη, θεωρούνται ότι βελτιώνουν επίσης την καρδιαγγειακή υγεία, προστατεύοντας από εμφράγματα και εγκεφαλικά.

Το υψηλής συγκέντρωσης μείγμα από φλαβανόλες που χρησιμοποίησαν οι επιστήμονες ετοίμασε η εταιρεία Mars, που χρηματοδότησε εν μέρει την έρευνα και η οποία παράγει σχετικά προϊόντα σοκολάτας. Πάντως, οι ερευνητές επεσήμαναν ότι η ποσότητα και το μείγμα φλαβανολών που χρησιμοποίησαν στο πείραμά τους είναι πολύ διαφορετικά από αυτά που περιέχονται στο κακάο και στις σοκολάτες του εμπορίου. Προειδοποίησαν, έτσι, ότι δεν πρέπει κάποιος να πίνει τεράστιες ποσότητες του εν λόγω ροφήματος ή να τρώει πολλές σοκολάτες ελπίζοντας να πετύχει τα ίδια οφέλη, διότι, μεταξύ άλλων, θα καταναλώνει επίσης τα λίπη και τις θερμίδες που αυτές περιέχουν.

Προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι, εκτός από τις φλαβανόλες, η σωματική άσκηση βελτιώνει επίσης τη μνήμη. Καθώς οι άνθρωποι γερνάνε, η επιδείνωση της μνήμης τους είναι πολύ συχνό φαινόμενο σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό. Η φυσιολογική αυτή σταδιακή απώλεια της μνήμης (να μην μπορεί κάποιος να θυμηθεί ένα όνομα, πού έχει παρκάρει ή πού έχει βάλει τα κλειδιά του σπιτιού του) συνήθως δεν έχει αισθητή επίπτωση στην ποιότητα της ζωής και είναι -ανατομικά και λειτουργικά- διαφορετική κατάσταση από την πολύ σοβαρότερη απώλεια της μνήμης που συμβαίνει στην περίπτωση της νόσου Αλτσχάιμερ.

boro.gr
"Βασιλιάς των συναισθημάτων", τουλάχιστον από άποψη διάρκειας είναι η λύπη!
Αυτό έδειξε μια νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό ψυχολογίας "Motivation and Emotion".
Όπως διαπίστωσαν οι επιστήμονες, η λύπη μπορεί να διαρκέσει έως 240 φορές περισσότερο από τη ντροπή, την έκπληξη, τον θυμό ή τη βαρεμάρα.
Η βασική διαπίστωση ήταν το συναίσθημα που διαρκεί περισσότερο από κάθε άλλο, κυρίως επειδή προκαλείται από πιο σοβαρές αιτίες, όπως ένας θάνατος ή ένα ατύχημα. Αντίθετα, ανάμεσα στα πιο σύντομα συναισθήματα, που εξαφανίζονται σχετικά γρήγορα, είναι η ντροπή, η έκπληξη, ο φόβος, η αηδία, η βαρεμάρα, η ανακούφιση κ.α. Η ενοχή διαρκεί πολύ περισσότερο από τη ντροπή, ενώ το άγχος πολύ περισσότερο από τον φόβο.
Από ένα σύνολο 27 συναισθημάτων (που μετρήθηκαν στις έρευνες), η λύπη διήρκεσε περισσότερο από ότι η ντροπή, η έκπληξη, ο φόβος, η αηδία και η πλήξη. Συνήθως, χρειάστηκαν 120 ώρες για να σταματήσει κάποιος να αισθάνεται λυπημένος, ενώ χρειάστηκαν μόλις 30 λεπτά για να «απαλλαγεί» κάποιος από τα αισθήματα της αηδίας και της ντροπής. Από τα ευρήματα της μελέτης φάνηκε ότι το μίσος διήρκεσε για 60 ώρες, ακολουθούμενο από την χαρά που διήρκεσε για 35 ώρες.
Ειδικά για τη βαρεμάρα, ένα συναίσθημα που συχνά νιώθουν έφηβοι και ενήλικοι, οι ερευνητές ανέφεραν ότι, αν και όταν βαριέται κανείς, ο χρόνος φαίνεται να περνά αργά (μερικές φορές απελπιστικά αργά), στην πραγματικότητα ένα επεισόδιο βαρεμάρας συνήθως δεν διαρκεί πολύ - χωρίς ασφαλώς να λείπουν εκείνοι που βαριούνται... πιο μόνιμα.
Τα συναισθήματα που διαρκούν λίγο, είναι κατά βάση εκείνα που προκαλούνται από γεγονότα, τα οποία έχουν σχετικά μικρή προσωπική σημασία για κάποιον. Όσο πιο βαθιά επιδρά ένα συμβάν σε έναν άνθρωπο, τόσο περισσότερο διαρκεί το αντίστοιχο συναίσθημα. Για παράδειγμα, σύμφωνα με την μελέτη, το συναίσθημα της λύπης τείνει να ανανεώνεται στην πορεία του χρόνου, καθώς ένας άνθρωπος σκέφτεται ξανά και ξανά το συμβάν που του προκάλεσε τη λύπη και τις συνέπειες που έχει αυτό για τη ζωή του.
Όπως αναφέρουν οι μελετητές, το κλειδί τελικά για τη διάρκεια ενός οποιουδήποτε συναισθήματος, είναι το "στοχαστικό αναμάσημα" του συμβάντος και του αντίστοιχου συναισθήματος στο μυαλό κάποιου - και αυτό ισχύει τόσο για τα θετικά, όσο και για τα αρνητικά συναισθήματα.
news.gr
Ξέρετε ότι μπορείτε να αντικαταστήσετε τα χημικά και τοξικά απορρυπαντικά με τρόφιμα και το σπίτι σας να λάμπει;
Και όμως!
Η Huffington Post μας παρουσιάζει έναν κατάλογο με τρόφιμα τα οποία μπορούν να λειτουργήσουν σαν καθαριστικά για όλες τις δουλειές του σπιτιού.

Μπανανόφλουδες για τα ασημικά

Τρίψτε τα ασημικά σας με την εσωτερική μεριά μιας μπανανόφλουδας για να γυαλίσουν

Με φλούδες αγγουριού καθαρίστε τοίχους, τραπέζια και καθρέφτες

Μπορούν να απομακρύνουν λεκέδες από τοίχους, ντουλάπια, τραπέζια και άλλες επιφάνειες. Επίσης, για να μην θαμπώσει ο καθρέφτης του λουτρού όταν κάνετε ζεστό μπάνιο, τρίψτε τον με φλούδα αγγουριού.

Κέτσαπ στα χάλκινα αντικείμενα

Απλώστε κέτσαπ στην επιφάνεια χάλκινων αντικειμένων, αφήστε μισή ώρα να δράσει και στη συνέχεια ξεπλύνετε.

Με ωμό κρεμμύδι καθαρίστε την ψησταριά

Κόψτε ένα κρεμμύδι στη μέση και τρίψτε τις σχάρες της ψησταριάς σας. Ακόμη καλύτερο θα είναι το αποτέλεσμα αν οι σχάρες είναι ζεστές.

Καρύδια στις γρατζουνιές των ξύλινων επίπλων

Τρίψτε την καρυδόψυχα πάνω στη γρατζουνιά και κατόπιν τρίψτε απαλά με το χέρι σας το σημείο για να απορροφηθούν καλύτερα τα έλαια του καρυδιού. Αφήστε να δράσει για μερικά λεπτά και στη συνέχεια τρίψτε με ένα μαλακό, στεγνό πανί.

Βάλτε αλάτι στους δύσκολους λεκέδες

Σε δύσκολους λεκέδες όπως το αίμα ή το κόκκινο κρασί βάλτε αλάτι και αφήστε να απορροφήσει το λεκέ, προτού πλύνετε το ύφασμα.

Με φέτες ψωμιού μαζέψτε τα γυαλιά

Αν σας σπάσει κάτι, βρέξτε μια φέτα λευκό ψωμί και σκουπίστε την περιοχή που έπεσαν τα θραύσματα.

Καθαρίστε τους μύλους με ρύζι

Το ρύζι είναι ιδανικό για να καθαρίσετε τους μύλους του καφέ ή του πιπεριού ή όποιου άλλου μπαχαρικού. Βάλτε μέσα ρύζι και αλέστε το μέχρι να γίνει σκόνη. Στη συνέχεια καθαρίστε με ένα υγρό πανί.

Με αναψυκτικό cola καθαρίστε την τουαλέτα

Ρίξτε ένα κουτάκι αναψυκτικό cola στην τουαλέτα και αφήστε να δράσει για μια ώρα. Στη συνέχεια τρίψτε τη λεκάνη με το πιγκάλ και τραβήξτε 2 φορές καζανάκι. 
Οι άνδρες καλούνται να αντιμετωπίσουν και να προστατευθούν από την ανδρική υπογονιμότητα και συχνά αναρωτιούνται ποια προληπτικά μέτρα θα μπορούσαν να λάβουν για να διατηρηθεί το σπέρμα τους υγιές.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, δεν υπάρχει πραγματικά τίποτα που θα μπορούσε να κάνει κάποιος. Η ανδρική υπογονιμότητα μπορεί να είναι το αποτέλεσμα ιατρικής πάθησης, μόλυνσης, ή οικογενειακού ιστορικού (γενετικό).

Για άλλους άντρες, υπάρχουν ορισμένες επιλογές στον τρόπο ζωής που μπορούν να ακολουθήσουν για να κρατήσουν το σπέρμα τους υγιές.

Πρώτα απ' όλα, πρέπει να γίνει κατανοητό ότι υγιές σπέρμα δεν σημαίνει μόνο το πόσα σπερματοζωάρια παράγει ο άνδρας. Το υγιές σπέρμα καθορίζεται μεν από την ποσότητα, αλλά ταυτόχρονα και από την ποιότητα και την κινητικότητα των σπερματοζωαρίων.

Δείτε 4 τρόπους με τους οποίους μπορείτε να προστατεύσετε την υγεία του σπέρματός σας:

Κοιμηθείτε περισσότερο

Ο ύπνος συνιστάται ως προληπτικό μέτρο ενάντια στην παχυσαρκία και την κατάθλιψη, αλλά λίγοι γνωρίζουν ότι καταπολεμάει και την στειρότητα. Μια πρόσφατη μελέτη από το πανεπιστήμιο της Νότιας Δανίας αξιολόγησε το πρόγραμμα και την ποιότητα του ύπνου σε 953 Δανούς άντρες μετά το τέλος της εφηβείας τους. Οι ερευνητές μέτρησαν επίσης το μέγεθος των όρχεων κάθε συμμετέχοντος και συνέλεξαν δείγματα σπέρματος για να αναλύσουν τον αριθμό των σπερματοζωαρίων και την κινητικότητά τους. Οι άνδρες που ανέφεραν έλλειψη ύπνου ή διαταραχές του ύπνου, είχαν χαμηλότερο αριθμό σπερματοζωαρίων, μειωμένα επίπεδα τεστοστερόνης και μικρότερο μέγεθος όρχεων σε σύγκριση με τους άνδρες που κοιμόντουσαν καλύτερα και περισσότερο.

Οι φορητοί υπολογιστές κρύβουν κινδύνους

Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Fertility and Sterility έθεσε ως στόχο να καθορίσει ποια επίδραση έχει η ασύρματη σύνδεση (Wi-Fi) στην ανδρική υπογονιμότητα. Ερευνητές από την Αργεντινή συγκέντρωσαν 29 δείγματα σπέρματος από υγιείς άνδρες που κάθονταν με φορητούς υπολογιστές στα πόδια τους για τέσσερις ώρες και ενώ οι υπολογιστές ήταν συνδεδεμένοι με σήμα Wi-Fi. Αφότου προσάρμοσε το πείραμα για να αποκλείσουν τη θερμοκρασία ως αιτία για τη ζημιά του σπέρματος, η ερευνητική ομάδα διαπίστωσε ότι η ακτινοβολία που εκπέμπεται από το Wi-Fi του φορητού υπολογιστή οδήγησε σε βλάβες του DNA και λιγότερη κινητικότητα του σπέρματος.

Βάλτε στη διατροφή σας καρότα και καρύδια

Η διατροφή ενός άντρα μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη διατήρηση της υγείας του σπέρματος. Πρόσφατες έρευνες έδειξαν ότι οι άντρες που καταναλώνουν τακτικά καρύδια και καρότα έχουν καλύτερη ποιότητα σπέρματος. Συγκεκριμένα, μελέτη από το πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Λος Άντζελες, έδειξε ότι οι άνδρες που πρόσθεσαν 75 γραμμάρια καρυδιών στην καθημερινή τους διατροφή βελτίωσαν το σπέρμα τους. Αυτό αποδόθηκε στο λινολενικό οξύ, μια φυσική φυτική πηγή ωμέγα-3 λιπαρών οξέων. Σε άλλη έρευνα, που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Fertility and Sterility, αποδείχτηκε ότι άνδρες που πρόσθεσαν λαχανικά κίτρινης και πορτοκαλί απόχρωσης (κυρίως καρότα και κίτρινες πιπεριές) στη διατροφή τους βελτίωσαν την ποιότητα του σπέρματός του έως και 8%.

Βγάλτε από τη διατροφή σας το μπέικον

Και αν τα καρότα και τα καρύδια ενισχύουν την υγεία του σπέρματος, το ίδιο δεν μπορεί να ειπωθεί και για το μπέικον. Στην πραγματικότητα, μάλιστα, ισχύει το αντίθετο. Έρευνα που παρουσιάστηκε το 2013 στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρείας Αναπαραγωγικής Ιατρικής στη Βοστώνη, έδειξε ότι διάφορα είδη κόκκινου κρέατος -και ιδιαίτερα το μπέικον- μειώνουν την ποσότητα του σπέρματος. Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε ότι άνδρες που κατανάλωναν μισή ή μια μερίδα περισσότερο επεξεργασμένο κρέας την ημέρα είχαν 5,5% "κανονικών" σπερματοζωαρίων σε σύγκριση με το 7,2% στους άνδρες που έτρωγαν λιγότερο από μισή μερίδα κάθε μέρα.

http://www.onmed.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!