Κυριακή 5 Μαΐου 2019


Η διάσημη Ιταλίδα πρωταγωνίστρια ερωτικών ταινιών Ιλόνα Στάλερ -γνωστή παγκοσμίως ως «Τσιτσιολίνα»- κατέθεσε μήνυση κατά του Οίκου δημοπρασιών Sotheby's στη Νέα Υόρκη για τη δημοπράτηση φωτογραφιών της, που ανήκουν στη σειρά έργων «Made in Heaven» του πρώην συζύγου της, Τζεφ Κουνς.
Η ηθοποιός, διαμέσου του δικηγόρου της, Λούκα Ντι Κάρλο, αξιώνει αποζημίωση 21 εκατ. δολαρίων από το  Sotheby's  -με τα 19 εκατ. να αφορούν την ηθική βλάβη που αιτιάται ότι υπέστη και τα 2 εκατ. να αντιπροσωπεύουν τα δικαστικά και νομικά έξοδα.
«Είναι άδικο να θέτει στην κυκλοφορία ο  Sotheby's  αυτές τις φωτογραφίες, χρησιμοποιώντας την εικόνα μου δίχως να έχω δώσει άδεια και χωρίς να μου καταβάλει τα νόμιμα πνευματικά δικαιώματα. Ούτε καν ο Κουνς έχει άδεια να χρησιμοποιεί την εικόνα μου και ουδέποτε με έχει πληρώσει», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Στάλερ.
Η σειρά των φωτογραφιών «Made in Heaven» παρουσιάστηκε στην Μπιενάλε της Βενετίας το 1990 και θεωρείται πως αποτελεί ένα σχόλιο πάνω στα όρια των ερωτικών ταινιών και της τέχνης, απαθανατίζοντας ένα σύγχρονο ζεύγος Αδάμ και Εύας.


Πρόκειται για μία σειρά από φωτογραφίες, αγάλματα και πίνακες, που αναπαριστούν τον ίδιον τον καλλιτέχνη με τη γυναίκα που επρόκειτο -το 1991- να γίνει η σύζυγός του και η Μούσα του στην τέχνη.

Χάρις στη σειρά τούτη των έργων, ο Κουνς κέρδισε τον τίτλο του πιο ακριβού καλλιτέχνη στον κόσμο, με την τιμή των δημιουργιών του να εκτοξεύονται στο χρηματιστήριο της τέχνης.

Η Kim Kardashian έχει 135 εκατομμύρια followers στο Instagram και βρίσκετε στην έκτη θέση στη λίστα των προσωπικοτήτων με τους περισσότερους followers. Πρόσφατα η reality star έκανε μήνυση στην εταιρεία Missguided USA καθώς χρησιμοποίησε την εικόνα της για να διαφημίσει τα προϊόντα της χωρίς την άδεια της.
Κατά τη διάρκεια των διαδικασιών αποκαλύφθηκε πως η Kim κερδίζει 300.000 με 500.000 δολάρια για κάθε χορηγούμενη δημοσίευση. Παρόλα αυτά λέγεται πως στην πραγματικότητα κερδίζει τα διπλάσια και μάλλον η νομική της ομάδα θα πρέπει να αυξήσει λίγο τα ποσοστά που δηλώνει.
Πέρυσι ένα brand προσέφερε στην Kim ένα εκατομμύριο δολάρια για να διαφήμιση τα ρούχα τους, αλλά η star προβληματίστηκε διότι τα προϊόντα έμοιαζαν με κακές αντιγραφές των Yeezy του άνδρα της Kanye West. Ο σύζυγος της, λοιπόν, της ζήτησε να μη το κάνει και μετά από μία εβδομάδα, την ημέρα της μητέρας, της χάρισε ένα μπουκέτο λουλούδια και ένα φάκελο με μία επιταγή του ενός εκατομμύριου. Η κάρτα έγραφε «Σε ευχαριστώ που πάντα με στηρίζεις και δεν το έκανες».

Μπορεί να λέμε ότι στον πλανήτη κυριαρχεί ο άνθρωπος, αλλά αυτό ισχύει τελικά για τα κινητά τηλέφωνα.
Τα στοιχεία που δίνουν στη δημοσιότητα ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών, η Παγκόσμια Τράπεζα, αλλά και η Διεθνής Ένωση Τηλεπικοινωνιών και δημοσιεύει η επιθεώρηση Quartz, πιστοποιούν ότι εντός της παρούσας δεκαετίας ο αριθμός των ενεργών συνδέσεων κινητής τηλεφωνίας και των συσκευών κινητής τηλεφωνίας είναι μεγαλύτερος από τον πληθυσμό της Γης. Αυτό δεν πρέπει να μας οδηγήσει στο συμπέρασμα ότι κάθε κάτοικος του πλανήτη έχει στην κατοχή του τουλάχιστον ένα κινητό τηλέφωνο, αφού τα στοιχεία δείχνουν ότι 1.1 δισεκατομμύριο άνθρωποι δεν έχουν καν πρόσβαση σε ηλεκτρισμό, άρα δεν έχει νόημα να κατέχουν ένα κινητό.
Ο αριθμός των κινητών συνδέσεων είναι τόσο μεγάλος, καθώς ένα πολύ μεγάλο μέρος κατόχων κινητών χρησιμοποιούν δύο συνδέσεις ή και περισσότερες, ανάλογα με τις ανάγκες τους. Στο τέλος του 2018, η Διεθνής  Ένωση Τηλεπικοινωνιών πιστοποιούσε ότι υπάρχουν περίπου 5.28 δισεκατομμύρια συνδέσεις στο mobile broadband, με το 45% από αυτές, δηλαδή 2.38 δισεκατομμύρια συνδρομητές, να το χρησιμοποιούν για να μπουν στο Facebook, τουλάχιστον μία φορά κάθε μήνα.
Ένα άλλο ενδιαφέρον στοιχείο που προκύπτει από τα στοιχεία του ΟΗΕ για τη χρήση των κινητών τηλεφώνων σε παγκόσμιο επίπεδο είναι πως παρόλο που αποτελεί γενική παραδοχή το γεγονός ότι ο ρυθμός ανάπτυξης της αγοράς των κινητών τηλεφώνων πέφτει σε σχέση με το παρελθόν, δείχνει να παραμένει σε τέτοια επίπεδα που εάν τον εξετάσει κανείς συγκριτικά με τον ρυθμό ανάπτυξης του ανθρώπινου πληθυσμού, θα παρατηρήσει ότι τα κινητά αυξάνονται με σαφώς πιο γρήγορο ρυθμό, χωρίς να φαίνεται κάποιο σημάδι πτώσης του ανοδικού ρυθμού στον ορίζοντα.
Εάν, τώρα, λάβει κανείς υπόψη του και τις έρευνες αγοράς που δείχνουν ότι στο πεδίο των smartphones τo Android είναι το λειτουργικό σύστημα που κυριαρχεί σε παγκόσμιο επίπεδο, τότε θα μπορούσαμε να πούμε, εν είδει αστεϊσμού, ότι στον πλανήτη Γη κατοικούν περισσότερα... Androids παρά άνθρωποι!
gunaika-prosopo-problima-stres

Συμβουλές περιποίησης της επιδερμίδας όταν το άγχος κυριαρχεί στη ζωή σας.

Έχετε παρατηρήσει ότι όταν βρίσκεστε σε παρατεταμένες περιόδους με έντονο στρες και αγωνία, η επιδερμίδα του προσώπου σας υποφέρει περισσότερο κι απ’ την «ψυχή» σας; «Αν είστε ακόμη και ελάχιστα επιρρεπείς στην ξηρότητα ή την ακμή, το άγχος μπορεί να κάνει τα προβλήματα της επιδερμίδας πολύ χειρότερα, πολλές φορές μέσα και σε μια νύχτα», λέει η ψυχοθεραπεύτρια Charlotte Ferguson-Quilter και ιδρύτρια της εταιρείας φυσικών προϊόντων Disciple Skincare, με ειδικές φόρμουλες για το δέρμα που έχει υποστεί βλάβες από το στρες.
Οι διακυμάνσεις των ορμονών εξαιτίας του άγχους είναι η κύρια αιτία. «Ο εγκέφαλος είναι κατασκευασμένος να απελευθερώνει την ορμόνη κορτιζόλη για να ανταποκριθεί στις επιθέσεις του άγχους, αλλά τα αυξημένα επίπεδα κορτιζόλης σε παρατεταμένες χρονικές περιόδους επηρεάζουν σφοδρά κάθε σύστημα στο ανθρώπινο σώμα, συμπεριλαμβανομένων του θυρεοειδούς αδένα και των επινεφριδίων, της αρτηριακής πίεσης, των επιπέδων σακχάρου στο αίμα, σκληραίνει τις αρτηρίες και αυξάνει την αποθήκευση λίπους. Όλες αυτές οι οργανικές βλάβες, αντικατοπτρίζονται άμεσα στην ευαίσθητη επιδερμίδα του προσώπου, εμφανίζοντας συμπτώματα που καμιά γυναίκα δεν θέλει να βιώνει», τονίζει η ειδικός.
Πρώτη αντίδραση της επιδερμίδας στο άγχος είναι η παραγωγή περισσότερου σμήγματος, γεγονός που φράζει τους πόρους και δημιουργεί το ιδανικό έδαφος για αναπαραγωγή βακτηρίων ακμής. Η Ferguson-Quilter προσθέτει ότι αυτή η φλεγμονώδης απόκριση αναγκάζει το δέρμα σε όλο το πρόσωπο να γεμίζει -εκτός από πυώδη σπυριά- έντονες ερυθριάσεις και μια γενική ασθενική όψη εξαιτίας της καταστολής του ανοσοποιητικού συστήματος.
«Μια άλλη επίπτωση των ορμονών του στρες είναι η υπερβολική αίσθηση ξηρότητας και ευθραυστότητας της επιδερμίδας, με συμπτώματα όπως έντονος κνησμός, σκασίματα, λέπια και υπερμελάγχρωση. Φανταστείτε πόσο τρομακτική εικόνα μπορούν να δημιουργήσουν αυτά τα συμπτώματα ξηρότητας συνδυαστικά με την ακμή, το πύον και τις ερυθριάσεις», λέει η ειδικός.
Η ολιστική προσέγγιση
«Η επιστημονική έρευνα μας δείχνει ότι μια γενικευμένη προσπάθεια αποβολής ή μείωσης του στρες έχει εντυπωσιακά οφέλη στην επιστροφή της επιδερμίδας σε φυσιολογικές λειτουργίες. Η βελτίωση του τρόπου ζωής μέσω συστηματικής άσκησης, γιόγκα, υγιεινής διατροφής και καλού ύπνου, μειώνει κατά 70% τα επίπεδα του στρες, βοηθώντας στην ταχεία αποκατάσταση της ανισορροπίας των ορμονών. Αυτό με τη σειρά του, επιτρέπει στον εγκέφαλο και στον οργανισμό να επιστρέψουν σε συνθήκες ηρεμίας, με άμεσα ορατό όφελος, μια καθαρή, ακτινοβόλα και νεανικότερη επιδερμίδα», συμβουλεύει η Ferguson-Quilter.
Η -καλλυντική- χείρα βοηθείας
«Επιλέγοντας φόρμουλες προϊόντων με έως και 100% ικανότητα των αγνών συστατικών τους να απορροφώνται από το δέρμα, αποτελεί την κορυφαία κίνηση πρόληψης», λέει η Ferguson-Quilter και συνεχίζει: «Μια συστηματική ρουτίνα περιποίησης που στοχεύει αποκλειστικά στην προστασία της επιδερμίδας από την εμφάνιση σημαδιών στρες, πρέπει να αποτελείται από προϊόντα με αιθέρια έλαια που εξισορροπούν τους ιστούς, αγνά εκχυλίσματα που τρέφουν και αναπλάθουν το δέρμα, βότανα που βοηθούν τους πόρους να μειώνουν τη λιπαρότητα, καθώς και συστατικά που έχουν αποδειχθεί επιστημονικά ότι ενισχύουν την ικανότητα των κυττάρων να θωρακίζουν το δέρμα από το στρες, όπως προβιοτικά και λινελαϊκό οξύ». ΣΟΦΙΑ ΜΑΡΓΑΡΗ

Οι αμοιβές των διάσημων αστέρων του Χόλυγουντ είναι δυσθεώρητα υψηλές, ενώ σύμφωνα με την τελευταία λίστα που δημοσίευσε το Variety, στις πρώτες θέσεις βρίσκονται αποκλειστικά και μόνο άνδρες ηθοποιοί, πρωταγωνιστές ταινιών δράσης.
Ράιαν Ρέινολντς
Ο 42χρονος Ράιαν Ρέινολντς ηγείται της λίστας με τα «χρυσά συμβόλαια», με 27 εκατ. δολάρια για την ερμηνεία του στην ταινία δράσης «Six Underground», σε σκηνοθεσία Μάικλ Μπέι, την πιο ακριβή κινηματογραφική παραγωγή του Netflix.
Έμιλι Μπλαντ  
Η πρώτη γυναίκα της λίστας, η 36χρονη Έμιλι Μπλαντ, βρίσκεται στην έβδομη θέση με αμοιβή 13 εκατ. δολάρια από την Paramount, για το σίκουελ του «The Quiet Place».
Ντουέιν Τζόνσον 
Επίσης, σταρ πρώτου μεγέθους, όπως οι
Έμιλι Μπλαντ  
Μπραντ Πιτ και Λεονάρντο ντι Κάπριο βρίσκονται στις τελευταίες θέσεις της δεκάδας, καθώς πρωταγωνιστές ταινιών δράσης, όπως ο Ντουέιν Τζόνσον, θεωρούνται «εγγύηση» -το όνομά του και μόνο για παράδειγμα, μπορεί να αποφέρει -μέσα στο πρώτο Σαββατοκύριακο προβολής της ταινίας που πρωταγωνιστεί- εισπράξεις εκατομμυρίων. Η πρώτη δεκάδα
Ράιαν Ρέινολντς, 27 εκατ. δολάρια, «Six Underground».
Ντουέιν Τζόνσον, 20 εκατ. δολάρια, «Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw».
Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ
Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, 20 εκατ. δολάρια, «The Voyage of Doctor Dolittle».
Γουίλ Σμιθ, 17 εκατ. δολάρια, «Bad Boys for Life».
Τζέισον Στέιθαμ, 13 εκατ. δολάρια, «Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw».
Τομ Κρουζ, 12-14 εκατ. δολάρια, «Top Gun: Maverick».
Έμιλι Μπλαντ, 12-13 εκατ. δολάρια, «A Quiet Place 2».
Μπραντ Πιτ, 10 εκατ. δολάρια, «Once Upon a Time in Hollywood».
Γκαλ Γκαντότ, 10 εκατ. δολάρια, «Wonder Woman 1984».
Λεονάρντο ντι Κάπριο, 10 εκατ. δολάρια, «Once Upon a Time in Hollywood».
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!