Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016

Η Microsoft ενημερώνει τους χρήστες σε περίπτωση που παραβιαστεί ο λογαριασμός τους!

Η  Microsoft αναλαμβάνει να ενημερώσει τους χρήστες σε περίπτωση που ο λογαριασμός τους έχει παραβιαστεί ή είναι στο στόχαστρο χάκερ

Μετά την Google , το Facebook, τη Yahoo και το Twitter, και η Microsoft ετοιμάζεται να ενημερώνει τους χρήστες που ο λογαριασμός τους έχει παραβιαστεί ή είναι στόχος χάκερ που δεν αποκλείεται να συλλέγουν δεδομένα για λογαριασμό κάποιας κυβέρνησης.
Αυτή η απόφαση έρχεται μετά την αποτυχία της εταιρείας να ειδοποιήσει 1.000 χρήστες Hotmail που είχαν πέσει θύματα των κινεζικών αρχών ενώ στην ανακοίνωσή της η Microsoft αναφέρει ότι η αλλαγή αυτή στην πολιτική της σχεδιάστηκε ώστε να βοηθά τους χρήστες να προστατεύουν τα δεδομένα τους.
newsit.gr

Αντιμετωπίζετε πρόβλημα με την μπαταρία του κινητού σας στο iPhone ή το Android σας; Δεν είστε οι μόνοι καθώς η διάρκεια ζωής της μπαταρίας είναι ένα από τα βασικά προβλήματα όσων έχουν smartphones. Εδώ είναι μερικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για την μπαταρία του κινητού σας.

1. Χρειάζεται να φορτίσω το κινητό μου όταν το πρωτοπάρω;

Όχι. Οι παλιότεροι τύποι μπαταριών νικελίου καδμίου, είχαν ένα «φαινόμενο μνήμης» που σήμαινε ότι οι μπαταρίες διατηρούσαν μια ικανότητα λειτουργίας με βάση το πόσο είχαν φορτιστεί και αποφορτιστεί. Γι’ αυτό το λόγο τα κινητά είχαν στις οδηγίες την φόρτιση για πολλές ώρες πριν την πρώτη χρήση. Ωστόσο, με τις σύγχρονες μπαταρίες ιόντων λιθίου οι περισσότεροι συμφωνούν ότι δεν υπάρχει τέτοιος λόγος και οι μπαταρίες έχουν το ίδιο αποτέλεσμα. Ένα smartphone μπορεί να δουλέψει κανονικά μόλις το βγάζεις από το κουτί χωρίς να χρειαστεί εκ των προτέρων φόρτιση.

2. Η ζωή της μπαταρίας θα επιδεινωθεί με τον καιρό;

Ναι, η μπαταρία χειροτερεύει με την πάροδο του χρόνου. Οι σύγχρονες μπαταρίες ιόντων λιθίου είναι σχεδιασμένες να αντέχουν έναν ορισμένο αριθμό «κύκλων» - μια πλήρη χρήση της μπαταρίας. Όπως αναφέρει η Apple: «Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το 75% της μπαταρίας τη μέρα και μετά να την φορτίσετε πλήρως τη διάρκεια της νύχτας. Εάν χρησιμοποιείτε το 25% την επόμενη μέρα, θα έχει εκπληρωθεί συνολικά το 100% στις δύο μέρες, καταλήγοντας σε έναν κύκλο φόρτισης. Η διάρκεια ζωής των μπαταριών διαφέρει μεταξύ διαφορετικών συσκευών, αλλά έχουν συνήθως μεταξύ 300 και 500 πλήρεις κύκλους πριν φθάσουν το 70% της αρχικής τους ικανότητας - που ισοδυναμεί με ένα-δύο χρόνια της χρήσης».

3. Μήπως το να αφήνω το κινητό μου να φορτίζει καταστρέφει τη μπαταρία του smartphone μου;

Συνήθως όχι. Υπήρχαν αντιλήψεις ότι η φόρτιση του κινητού καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας μπορεί να κάνει την μπαταρία να επιδεινωθεί λόγω του ότι λαμβάνει περισσότερη δύναμη από ό, τι χρειάζεται. Τα σύγχρονα συστήματα μπαταριών, όμως, ξέρουν να «μειώνουν» τη δύναμη έτσι ώστε να λαμβάνει όση χρειάζεται και να μην την βλάπτει. Εξαίρεση αποτελούν οι πολύ ζεστές συνθήκες. Η θερμότητα βλάπτει τις μπαταρίες λιθίου ιόντων μειώνοντας την απόδοση τους.

4. Θα πρέπει να περιμένω ώστε η μπαταρία μου να αποφορτιστεί εντελώς μέχρι να το φορτίσω ή μπορώ και νωρίτερα;

Όχι, στην πραγματικότητα μπορείτε να κάνετε το αντίθετο. Οι σύγχρονες μπαταρίες ιόντων λιθίου δεν κερδίζουν τίποτε από το να αδειάζουν εντελώς και οι μεγάλοι κύκλοι φόρτισης είναι στην πραγματικότητα χειρότεροι από ό, τι οι σύντομες φορτίσεις. Το να φορτίζετε την μπαταρία σας στο 50% σύμφωνα με την μπαταρία σας είναι καλύτερα από το να το φορτίζετε όταν αδειάζει εντελώς.

5. Η απενεργοποίηση του Wi-Fi και του Bluetooth βελτιώνει την διάρκειας ζωής της μπαταρίας; Τι γίνεται με τη λειτουργία σε πτήση;

Το Wi-Fi και το Bluetooth δεν ξοδεύουν τόση μπαταρία όπως συνήθιζαν να κάνουν παλιότερα. Μπορείτε να ενεργοποιήσετε επίσης τη λειτουργία πτήσης, αν δεν χρειάζεστε σήμα στο κινητό εξοικονομώντας έτσι μπαταρία. Και αν μπορείτε να συνδεθείτε με Wi-Fi να το προτιμάτε καθώς χρησιμοποιώντας 4G ή 3G τελειώνει η μπαταρία πολύ πιο γρήγορα απ’ ό,τι χρησιμοποιώντας Wi-Fi.

6. Πώς αλλιώς μπορώ να «σώσω» τη μπαταρία μου;

Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούν να γίνουν για να μειωθεί η μπαταρία την οποία το τηλέφωνο χρησιμοποιεί έτσι ώστε αυτή να διατηρηθεί για μεγαλύτερο διάστημα και να επιδεινώνεται με πιο αργούς ρυθμούς.

Μεταξύ αυτών γίνεται με τα εξής:
• Χαμηλώνοντας τη φωτεινότητα της οθόνης
• Απενεργοποιώντας την τοποθεσία και τις εφαρμογές στο φόντο εφαρμογών που δεν χρειάζεστε. Το να μην κλείνεις τις εφαρμογές που δεν χρησιμοποιείς και να τις αφήνεις σε αδράνεια στην πραγματικότητα καταναλώνεις περισσότερη μπαταρία.
• Απενεργοποίηση των ειδοποιήσεων για email, Twitter και Facebook

Πηγή: newsbeast.gr
Έναν λόγο για τον οποίο κάποιοι άνθρωποι πεισματικά διατηρούν την αισιοδοξία τους ακόμα κι όταν όλες οι ενδείξεις δείχνουν ακριβώς το αντίθετο, ανακάλυψαν επιστήμονες από το University College του Λονδίνου.

Σε μελέτη που δημοσιεύει η επιθεώρηση «Nature Neuroscience» αποκαλύπτουν πως ο εγκέφαλος ορισμένων ανθρώπων έχει την ικανότητα να αγνοεί παντελώς οτιδήποτε αρνητικό, με αποτέλεσμα να τους επιτρέπει να είναι αισιόδοξοι μέχρι… αηδίας.

Διαβάστε περισσότερα στο boro.gr

Η ανάπτυξη της τεχνολογίας βοηθά αισθητά στην εξερεύνηση του πλανήτη μας, με αποτέλεσμα να αρχίζει να ξετυλίγεται το puzzle των καλά κρυμμένων μυστικών του.
Επιπλέον, προσφέρει συνεχώς αφορμές και δυνατότητες στους ερευνητές να δώσουν νέες απαντήσεις για τις περιοχές που θεωρούσαν ότι είχαν εξερευνήσει στο παρελθόν.
Συγχρόνως, ένα καίριο ερώτημα εξακολουθεί να παραμένει. Πόσο καλά γνωρίζουμε τον πλανήτη Γη;
Απάντηση στο παραπάνω ερώτημα προσπαθεί να δώσει ο Dr. Robin Hanbury-Tenison, καθώς έχει λάβει μέρος σε 30 εξερευνητικές αποστολές τα τελευταία 60 χρόνια. Ο ριψοκίνδυνος επιστήμονας ξεχώρισε 9 τοποθεσίες που αποτελούν μέχρι σήμερα πηγή ανακαλύψεων.
Το τροπικό δάσος του Αμαζονίου εξακολουθεί να προκαλεί ερωτηματικά, καθώς μέχρι σήμερα δεν έχει εξερευνηθεί από άκρη σε άκρη, ενώ τα άγρια είδη της περιοχής καθιστούν την εξερεύνηση πολύ επικίνδυνη. Αποτελεί τον ζωτικό πνεύμονα για το πνιγηρό περιβάλλον του πλανήτη, καθώς το 20% του οξυγόνου παράγεται από αυτό.

Στο τροπικό δάσος του Congo τα πράγματα είναι πολύ πιο επικίνδυνα, καθώς η περιοχή μαστίζεται από συνεχείς πολεμικές συρράξεις, με αποτέλεσμα κάθε προσπάθεια για εξερεύνηση της περιοχής να κρίνεται αδιανόητη και επικίνδυνη για την ίδια τη ζωή των ερευνητών.

Παρόμοια κατάσταση επικρατεί και στην Βόρεια Myanmar και στο υποτροπικό δάσος του «Βόρειου Τριγώνου». Οι ένοπλες συγκρούσεις και οι απαγορεύσεις της κυβέρνησης έχουν αφήσει ανεξερεύνητο εδώ και 90 χρόνια, ένα από τα πιο ενδιαφέροντα οικοσυστήματα στη Γη.

Τα ερείπια αρχαίων πολιτισμών, τα παρθένα δάση και τα απομονωμένα νησιά της Κεντρικής Αμερικής αποτελούν πόλο έλξης για τους ερευνητές που δεν φοβούνται τον κίνδυνο και λατρεύουν την περιπέτεια.Στην περιοχή εικάζεται ότι υπάρχουν πολλές πόλεις με πλούσιο πολιτισμό και ιστορία που δεν έχουν ανακαλυφθεί ακόμη.

Πηγή εξερεύνησης και περιπέτειας και η χερσόνησος Kamchatka της Ρωσίας με 200 ενεργά ηφαίστεια, αρκτικό κλίμα και μεγάλο πληθυσμό αρκούδων.

H λίμνη Vostok στην Ανταρκτική είναι ένας μεγάλος όγκος γλυκού νερού που εδώ και τουλάχιστον 14 εκατομμύρια χρόνια παραμένει θαμμένος κάτω από τέσσερα χιλιόμετρα πάγου. Οι πρώτες ενδείξεις για την ύπαρξή της ήρθαν από βρετανικά ραντάρ τη δεκαετία του 1970.

Ανάμεσα στα μέρη που προσπάθησε να εξερευνήσει ο ο Dr. Robin Hanbury- Tenison, βρίσκεται ο Μεγάλος Κοραλλιογενής Ύφαλος της Αυστραλίας και ένα από τα μεγαλύτερα συστήματα σπηλαίων στον κόσμο, στο Εθνικό Πάρκο Mulu στη Μαλαισία.


Τελευταίο αφήσαμε το πιο τρομακτικό και σκοτεινό μέρος του πλανήτη. Η Τάφρος των Marianon στον Ειρηνικό Ωκεανό φτάνει τα 11,2 χλμ βάθος και θα μπορούσε άνετα να καταπιεί το Όρος Έβερεστ. Πρόκειται για το πιο εχθρικό σημείο στον κόσμο, βυθισμένο σε ένα συνεχές σκοτάδι.echoes.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!