Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2018

Γιατί αυτό το εστιατόριο έχει το πιο ωραίο φαγητό στον κόσμο
Σαν το φαγητό της γιαγιάς... δεν υπάρχει άλλο! Ποιος δεν αναπολεί τα υπέροχα κυριακάτικα μεσημέρια, όπου οι γιαγιάδες έβαζαν όλη τους την τέχνη για να ευχαριστήσουν παιδιά και εγγόνια με το πεντανόστιμο φαγητό τους;
Σε αυτήν την ιδέα βασίστηκε λοιπόν ο ιδιοκτήτης του Enoteca Maria στο Staten Island της Νέας Υόρκης, o Jody Scaravella ο οποίος έχει προσλάβει αποκλειστικά και μόνο γιαγιάδες για την κουζίνα του εστιατορίου του.
Ο Jody Scaravella επηρεάστηκε από τη δική του γιαγιά, η οποία είχε την απόλυτη επιμέλεια του νοικοκυριού, όταν μεγάλωνε.
Εκείνη τον ενέπνευσε να καλέσει γιαγιάδες από διάφορες χώρες σε όλο τον κόσμο για να μαγειρεύουν στο «ρομαντικό» εστιατόριο του, οι οποίες είναι από τον Ισημερινό, την Αλγερία, την Τσεχική Δημοκρατία, τη Συρία και την Ελλάδα. Κάθε μέρα μαγειρεύουν δύο γιαγιάδες, η μία είναι πάντοτε Ιταλίδα και η άλλη από διαφορετική χώρα.

05NONNAS-articleLarge-v2.jpg
«Αυτό που είναι μαγικό είναι ότι οι περισσότεροι πελάτες επιστρέφουν ξανά και ξανά», επισημαίνει ο ιδιοκτήτης.
Ο Scaravella υπογράμμισε ότι θέλει να τιμήσει τη διαφορετικότητα και να βοηθήσει τους ανθρώπους να διατηρήσουν και να συνεχίσουν τις οικογενειακές παραδόσεις τους. «Κάθε φορά που οι κυρίες μπαίνουν στην κουζίνα για να μαγειρέψουν, εκατοντάδες χρόνια πολιτισμού βγαίνουν από τα δάχτυλά τους, είναι σαν μαγεία» ανέφερε.

Παράπονα χρηστών για προβλήματα στα νέα iPhones
Η Apple δεν έχει αντιδράσει ακόμη στα παράπονα διαφόρων χρηστών ότι μερικές φορές τα νέα «έξυπνα» κινητά iPhone XS και XS Max αδυνατούν να φορτιστούν σωστά.
Αρκετοί χρήστες, σύμφωνα με το BBC, ανέφεραν ότι η νέα συσκευή τους, την οποία πρόσφατα κυκλοφόρησε η αμερικανική εταιρεία, αρνείται να φορτιστεί, αν έχει μείνει αδρανής για κάποιο χρονικό διάστημα. Μερικές φορτίζουν μόνο αν έχει ενεργοποιηθεί ξανά η οθόνη.
Μάλιστα ένας δημοφιλής βίντεο μπλόγκερ, ο Λιούις Χιλσεντέγκερ, ο οποίος ονόμασε το πρόβλημα "chargegate", σε ένα βίντεο που 'ανέβασε' στο κανάλι Unbox Therapy του YouTube (έχει πάνω από 12 εκατομμύρια συνδρομητές), έκανε δοκιμή εννέα νέων iPhones, συνδέοντάς τα σε ένα τροφοδοτικό ρεύματος.
Ενώ το παλαιότερο iPhone X του 2017 φορτίσθηκε χωρίς κανένα πρόβλημα, πολλά από τα νέα μοντέλα iphone XS και XS Max 'αρνήθηκαν' να κάνουν το ίδιο. Τα πιο πολλά φορτίστηκαν μόνο όταν είχε 'ξυπνήσει' η οθόνη τους, ενώ ένα δεν φορτίσθηκε ούτε καν τότε.
Αρκετά παράπονα για αποτυχία φόρτισης των νέων συσκευών έχουν επίσης αναρτηθεί στο φόρουμ διαλόγου στην ιστοσελίδα της ίδιας της Apple. Επίσης παρόμοια παράπονα ήδη κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Μερικοί χρήστες υποθέτουν ότι το πρόβλημα σχετίζεται με την πρόσφατη αλλαγή που έκανε η εταιρεία στις ρυθμίσεις ασφαλείας των iPhones. Μετά την κυκλοφορία της νέας έκδοσης του λειτουργικού συστήματος iOS 11.4.1, η θύρα φόρτισης των iPhones είναι δυνατό να απενεργοποιηθεί σε περίπτωση που η συσκευή έχει μείνει αδρανής για ώρα. Αυτό γίνεται για να εμποδιστεί ένας κλέφτης ή ένας κυβερνοεισβολέας (ή ένας αστυνομικός…) να έχει πρόσβαση στα δεδομένα της.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο «Λεντουμαχάντι μαφούμπε», όπως ονομάσθηκε (σημαίνει «μια γιγάντια βροντή την αυγή» στη γλώσσα Σεσότο της χώρας) είναι ο μεγαλύτερος που έχει ανακαλυφθεί μέχρι σήμερα στον αφρικανικό Νότο.
Επρόκειτο για ένα τετράποδο φυτοφάγο δεινόσαυρο, με μακρύ λαιμό, μακριά ουρά, μικρό κεφάλι, βάρος περίπου 12 τόνων, μήκος 15 μέτρων και ύψος τεσσάρων μέτρων, ο οποίος έζησε πριν σχεδόν 200 εκατομμύρια χρόνια. Εκείνη την εποχή, την πρώιμη Ιουρασική, ήταν πιθανότατα το μεγαλύτερο ζώο της ξηράς στη Γη.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή παλαιοντολογίας Jonah Choiniere του Πανεπιστημίου του Witwatersrand του Γιοχάνεσμπουργκ, έκαναν την παρουσίαση του "Ledumahadi mafube" στο περιοδικό βιολογίας "Current Biology".
Ο νέος δεινόσαυρος είναι ένας από τους στενότερους συγγενείς των σαυρόποδων δεινοσαύρων, οι οποίοι έφθαναν σε βάρος τους 60 τόνους και περιλάμβαναν είδη όπως ο γνωστός Βροντόσαυρος. Όλα τα σαυρόποδα ήσαν φυτοφάγα και τετράποδα.
Ο «Λεντουμαχάντι μαφούμπε» συγγενεύει επίσης με άλλους γιγάντιους δεινόσαυρους της Αργεντινής που έζησαν την ίδια περίπου εποχή, πράγμα που δείχνει ότι χάρη στην υπερήπειρο Παγγαία που υπήρχε τότε, όπως είπε ο Choiniere, «οι δεινόσαυροι θα μπορούσαν εύκολα να περπατήσουν από το Γιοχάνεσμπουργκ ως το Μπουένος 'Αϊρες».
Ο υπουργός Επιστήμης και Τεχνολογίας της Νότιας Αφρικής Μναμολόκο Κουμπάγι-Νγκουμπάνε δήλωσε ότι η νέα ανακάλυψη δείχνει για μια ακόμη φορά πόσο σημαντική είναι η παλαιοντολογία της Ν.Αφρικής για όλο τον κόσμο. «Όχι μόνο η χώρα μας αποτελεί το λίκνο της ανθρωπότητας, αλλά έχουμε επίσης απολιθώματα που βοηθούν να κατανοήσουμε την εμφάνιση των γιγάντιων δεινοσαύρων», όπως είπε.

Με πρόστιμα τουλάχιστον 150 ευρώ απειλούνται από σήμερα 1η Οκτωβρίου όσοι κάτοχοι ΙΧ αυτοκινήτων ή μηχανής έχουν… ξεχάσει να περάσουν τα οχήματά τους από ΚΤΕΟ.
Συγκεκριμένα. από Δευτέρα, 1η Οκτωβρίου τίθεται σε ισχύ ο νόμος 4530/18, κάτι το οποίο σημαίνει ότι θα μπορούν να εντοπίζονται άμεσα οι ιδιοκτήτες που δεν έχουν περάσει από έλεγχο ΚΤΕΟ τα οχήματά τους. Η ηλεκτρονική ταυτοποίηση είναι εφικτή, καθώς όλα τα δημόσια και ιδιωτικά ΚΤΕΟ είναι συνδεδεμένα με τη βάση δεδομένων του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.
Από την στιγμή που εντοπισθεί κάτοχος οχήματος που δεν έχει περάσει ΚΤΕΟ, τότε θα βεβαιώνεται το πρόστιμο από την ΑΑΔΕ και θα εμφανίζεται στο TAXISnet.
Να σημειωθεί, ότι από έλεγχο ΚΤΕΟ περνούν όλα τα οχήματα στα τέσσερα χρόνια από την πρώτη τους κυκλοφορία και στη συνέχεια κάθε δύο χρόνια. Αν το όχημα καθυστερήσει να περάσει ΚΤΕΟ, τότε ο ιδιοκτήτης επιβαρύνεται με πρόστιμο το οποίο πληρώνει κατά τον επόμενο έλεγχο.
Πλέον, πέραν από το πρόστιμο που κυμαίνεται ανάμεσα στα 16 με 65 ευρώ για τα ιδιωτικά οχήματα, οι ιδιοκτήτες θα επιβαρύνονται και με πρόστιμο 150 ευρώ από την εφορία.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!