Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018

Gik: Η start up που φτιάχνει μπλε κρασί!
Πολλοί οινοποιοί το θεωρούν ιεροσυλία, άλλοι πάλι το βλέπουν ως καινοτομία σε μια αρκετά "παλιά" βιομηχανία.
Η ισπανική start up Gik βρήκε έναν τρόπο να φτιάξει κρασί με... μπλε χρώμα. Η διαδικασία είναι 100% φυσική, όπως λέει ο ιδρυτής της, Τάιγκ ΜακΚάρθι. «Δεν είναι κάτι που γίνεται στο εργαστήριο, χρησιμοποιούμε το φυσικό περίβλημα του κόκκινου σταφυλιού το οποίο με τη σωστή επεξεργασία δίνει αυτό το μπλε, σχεδόν φωσφοριζέ, χρώμα» όπως λέει στο Business Insider.
Οι ιδρυτές της start up χρησιμοποιούν κυρίως αμπελώνες στην Ισπανία και τη Γαλλία, αλλά τους πήρε δύο χρόνια μέχρι να βρουν τις σωστές ποικιλίες και να κάνουν τις δοκιμές.
Όλα αυτά έγιναν πραγματικότητα αφότου κατάφεραν να εξασφαλίσουν χρηματοδότηση 26.000 δολαρίων από το University of the Basque Country στην Ισπανία.
Όσο για τη γεύση του... Αυτή μοιάζει πολύ με τη γεύση ενός λευκού κρασιού, αν και είναι λίγο πιο γλυκιά. Αυτή τη στιγμή, το μπλε κρασί πωλείται σε πάνω από 25 χώρες ενώ η start up έχει πουλήσει περίπου 400.000 μπουκάλια.

Oι 8 επιβάτες του ιδιωτικού αεροσκάφους, ιδιοκτησίας της τουρκικής εταιρείας Basaran Holding, σκοτώθηκαν σήμερα όταν το αεροπλάνο τους κατέπεσε στο Ιράν, έγραψε στο Twitter ο επικεφαλής της τουρκικής Ερυθράς Ημισελήνου.

Τουλάχιστον ένας από τους επιβάτες ήταν μέλος της οικογένειας του επιχειρηματία Χουσεϊν Μπασάραν, ανέφερε ο Κερέμ Κινίκ.
Τουρκικά ΜΜΕ μετέδωσαν νωρίτερα ότι η κόρη του Μπασάραν και επτά φίλες της επέστρεφαν από ένα μπάτσελορ πάρτι στο Ντουμπάι. Επρόκειτο να παντρευτεί τον επόμενο μήνα, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων DHA και άλλα τουρκικά μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Στο αεροσκάφος επέβαινε επίσης 3μελές πλήρωμα, δήλωσε ένας αξιωματούχος του υπουργείου Μεταφορών της Τουρκίας.

Παραλήρημα του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος κατά την διάρκεια της ομιλίας του στο Σαγγάριο απάντησε με προκλητικότατο τρόπο στον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας λέγοντας ότι «Όσοι θέλουν να φρεσκάρουν τη μνήμη τους ας πάνε να κοιτάξουν την πρόσφατη ιστορία τους. Όσοι εκστομίζουν μεγαλύτερες κουβέντες από το μπόι τους πρώτα να διαβάσουν βιβλία ιστορίας. Ας μάθουν πολύ καλά πως γλίτωσαν από το να παστωθούν στο Σαγγάριο, και πως έφυγαν από εδώ πέφτοντας στη θάλασσα».
Την προηγούμενη εβδομάδα ο Πρόεδρος Προκόπης Παυλόπουλος, απατώντας στις προκλήσεις της Τουρκίας είχε δηλώσει ότι «η Ελλάδα επιθυμεί τη φιλία και την καλή γειτονία με την Τουρκία, γι’ αυτό και στηρίζει την Ευρωπαϊκή της πορεία, θα πρέπει όμως ο σεβασμός των συνόρων να είναι σεβασμός του Διεθνούς Δικαίου στο σύνολό του και των συνθηκών της Λωζάννης, των Παρισίων, αλλά και του Διεθνούς Δικαίου της θάλασσας. Αυτή είναι η βάση πάνω στην οποία μπορούμε να χτίσουμε τη φιλία μας με την Τουρκία», τόνισε ο κ. Παυλόπουλος.
Στην αντιφώνησή του, κατά την τελετή ανακήρυξής του ως επίτιμου δημότη Νισύρου, επεσήμανε, μεταξύ άλλων, όσα συνάγονται από το σύνολο του Διεθνούς Δικαίου και τις διατάξεις περί παραχώρησης των Δωδεκανήσων στην Ελλάδα, για να τονίσει τα εξής: «Κάθε αμφισβήτηση των συνόρων, της εδαφικής ακεραιότητας και της κυριαρχίας της Ελλάδος συνιστούν αμφισβήτηση των συνόρων, της εδαφικής ακεραιότητας και της κυριαρχίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Ο παππούς του προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν εργάστηκε ως μάγειρας στην υπηρεσία του Βλαντίμιρ Λένιν και του Ιωσήφ Στάλιν, όπως επιβεβαίωσε ο ίδιος ο επικεφαλής του ρωσικού κράτους σε μια ταινία που κυκλοφόρησε σήμερα στο διαδίκτυο.
Στο ντοκιμαντέρ διάρκειας 2 ωρών, με τον τίτλο «Πούτιν», ο Ρώσος πρόεδρος λέει ότι ο Σπυρίδων Πούτιν (σ.σ ο πατέρας του πατέρα του) ήταν ένα αξιοσέβαστο μέλος του προσωπικού του Στάλιν.
«(Εκείνος) εργαζόταν ως μάγειρας στον Λένιν και αργότερα στον Στάλιν, σε μία από τις δευτερεύουσες κατοικίες στην περιοχή της Μόσχας», είπε ο Πούτιν στην ταινία, η οποία περιήλθε στη στην κατοχή του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς.
Ο δημοσιογράφος Αντρέι Κοντράσοφ, που πήρε την συνέντευξη κι ανέλαβε τον Ιανουάριο χρέη εκπροσώπου τύπου της προεκλογικής εκστρατείας του προέδρου, εξήγησε ότι ο Σπυρίδων Πούτιν συνέχισε να μαγειρεύει για τους κυβερνώντες της χώρας του έως λίγο πριν από τον θάνατό του το 1965, σε ηλικία 86 ετών.
Ο εκπρόσωπος τύπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ επισήμανε ότι οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στο ντοκιμαντέρ είναι ακριβείς.

Διακοπή του πρωταθλήματος αλλά και …Grexit εξετάζει μεταξύ άλλων η κυβέρνηση μετά τα όσα συνέβησαν στο ντέρμπι ΠΑΟΚ- ΑΕΚ, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες του real.gr.

Ο πρωθυπουργός είχε συνεχή επικοινωνία τις μεταμεσονύκτιες ώρες με τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη, εκφράζοντας την οργή του για τα όσα συνέβησαν στο ντέρμπι και ζητώντας να ληφθούν τα πλέον σκληρά και ριζικά μέτρα για την αντιμετώπιση της κατάστασης που υπάρχει στο ποδόσφαιρο.

Ο Γιώργος Βασιλειάδης αναμένεται από το πρωί σήμερα να έχει συνομιλίες με τα υψηλότερα κλιμάκια της ΟΥΕΦΑ για τις οριστικές αποφάσεις που θα ληφθούν και οι οποίες εάν καταστεί δυνατόν θα ανακοινωθούν ακόμα και σήμερα.

Η δήλωση Βασιλειάδη

Τις πρώτες πρωινές ώρες άλλωστε ο υφυπουργός Αθλητισμού προϊδέασε με τη δήλωσή του: «Οι σημερινές εικόνες πληγώνουν πρώτα από όλα τους φίλους του ΠΑΟΚ και κατ' επέκταση όλους τους φίλους του ποδοσφαίρου. Εικόνες όπου παράγοντες μπαίνουν οπλοφορώντας στους αγωνιστικούς χώρους μας γυρνούν πολλά χρόνια πίσω.

Τέτοιου είδους ακραία φαινόμενα απαιτούν γενναίες αποφάσεις. Ξεκινήσαμε μια προσπάθεια εξυγίανσης του ποδοσφαίρου απέναντι σε πανίσχυρους αντιπάλους και κατεστημένα κυκλώματα.

Και φέτος μετά από χρόνια είχαμε το πιο συναρπαστικό και πιο δίκαιο πρωτάθλημα. Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε σε κανέναν να μας εκτρέψει από το στόχο μας, ακόμη κι αν χρειαστεί σε συνεννόηση με την UEFA να πάρουμε δύσκολες αποφάσεις»

«Ξένοι από την ΟΥΕΦΑ για την διοίκηση στην ΕΠΟ»!

Νωρίς το απόγευμα χθες ο υφυπουργός Αθλητισμού με συνέντευξή του στον realfm προϊδέασε ακόμα και για διοίκηση στην ΕΠΟ που θα τοποθετήσει η ΟΥΕΦΑ!

Στην παρατήρηση του Παύλου Παπαδημητρίου ότι όταν τα πράγματα φτάσουν στα άκρα από την ΟΥΕΦΑ «στέλνουν ξένους και για την διοίκηση της ΕΠΟ» απάντησε «σωστά» επιβεβαιώνοντας την πρόθεση. «Να προσέξουμε μήπως πάμε σε άγαρμπες λύσεις» είπε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Βασιλειάδης, ενώ σκληρός υπήρξε και για τους ιδιοκτήτες των ΠΑΕ, τονίζοντας: «Να λειτουργήσουν ως ιδιοκτήτες των ανώνυμων εταιρειών, αλλά επειδή αυτό δεν γίνεται να τους το επιβάλλουμε μαζί με την ΟΥΕΦΑ».
real.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!