Δευτέρα 12 Αυγούστου 2019


Ο Ματέο Σαλβίνι δεν μπορεί να χωνέψει την αλληλεγγύη που δείχνει προς τους μετανάστες ο Ρίτσαρντ Γκιρ και τα όσα υποστήριξε για την στάση της Ιταλίας την οποία παρομοιάζει με αυτή του Ντόναλντ Τραμπ.
Στον υπουργό Εσωτερικών της Ιταλίας φαίνεται πως δεν άρεσαν οι συγκεκριμένες δηλώσεις και επιτέθηκε στον Ρίτσαρντ Γκιρ.
“Ευχαριστούμε τον γενναιόδωρο εκατομμυριούχο που εξέφρασε την ανησυχία του για την τύχη των μεταναστών του Open Arms. Μπορεί να τους πάρει όλους στο Χόλιγουντ με το ιδιωτικό του αεροσκάφος του και να τους κρατήσει στις βίλες του. Σε ευχαριστούμε Ρίτσαρντ”, είπε χαρακτηριστικά ο Ματέο Σαλβίνι.

Οι εγκληματίες είναι συχνά πολύ επικίνδυνα άτομα, αλλά τι παίζει με τους ηλίθιους εγκληματίες;
Υπάρχουν πολλοί μεγαλοφυείς εγκληματίες, οι οποίοι έχουν υψηλό δείκτη IQ και την ικανότητα να προβλέπουν τα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν, διαπράττοντας τα τέλεια εγκλήματα. Από την άλλη μεριά υπάρχουν και εκείνοι οι εγκληματίες, των οποίων η ανοησία μας κάνει να αναρωτιώμαστε: “Πως στο καλό επιβίωναν τόσο καιρό;”
Το κακό με έναν ανόητο,  ειδικά όταν πρόκειται να διαπράξει ένα έγκλημα, είναι ότι μπορεί να αποδειχτεί αρκετά επικίνδυνος, επειδή μπορεί να καταλήξει να τραυματίσει τον εαυτό του ή κάποιον άλλον. Είναι σαν τους ληστές στην ταινία “Μόνος στο Σπίτι”, μόνο που αυτοί δεν είναι φανταστικοί χαρακτήρες, αλλά άνθρωποι οι οποίοι αποφάσισαν μια μέρα να διαπράξουν ένα έγκλημα, ωστόσο, χάρη στην ανοησία τους πιάστηκαν κατευθείαν από την αστυνομία.
Εδώ είναι 10 ηλίθιοι εγκληματίες που πιάστηκαν για γελοίους λόγους.
“Doing. Tesco. Over.”

Ο ένοπλος ληστής Andrew Hennells, συνελήφθη αφού καυχήθηκε στο Facebook για τα σχέδιά του να επιτεθεί σε ένα σούπερ μάρκετ Tesco, κάνοντας ένα ποστ το οποίο περιελάμβανε μια selfie, την εικόνα ενός μαχαιριού και την λεζάντα: “Doing. Tesco. Over.”
Η αστυνομία τον έπιασε 15 λεπτά αργότερα με το μαχαίρι και 410 λίρες σε μετρητά, τα οποία έκλεψε από ένα Tesco στο King’s Lynn του Νόρφολκ.
Έμεινε φυλακισμένος για τέσσερα χρόνια.
Ο κλέφτης Goldilocks που πιάστηκε να κοιμάται
Ένα ζευγάρι συνταξιούχων ζευγάρι από την κομητεία Λανκασάιρ, επέστρεψε στο σπίτι του μετά από διακοπές το 2014, βρίσκοντας έναν διαρρήκτη να κοιμάται στο κρεβάτι τους.
Ο Martin Holtby και η Pat Dyson έμειναν έκπληκτοι όταν είδαν ότι ο εισβολέας, Lukasz Chojnowski, είχε πλύνει τα πιάτα τους, είχε βάλει πλυντήριο και είχε αγοράσει ακόμη και κάποια τρόφιμα.
Η κυρία Dyson δήλωσε ότι το σπίτι τους δεν ήταν πολύ τακτοποιημένο όταν πήγαν διακοπες, αλλά ο Chojnowski – ο οποίος ήταν από την Πολωνία και μετακόμισε στο Λιντς – το είχε συγυρίσει.
“Έκαψε μια παλιά κατσαρόλα, αλλά συμβαίνουν αυτά!” πρόσθεσε. Ο Chojnowski, 28 ετών τότε, παραδέχτηκε την διάρρηξη και του χορηγήθηκε αναστολή δύο ετών και ένα πρόστιμο 200 ​​δολαρίων.
Κλοπή πιγκουίνου!

Δύο τουρίστες από την Ουαλία, βρέθηκαν στο δικαστήριο το 2012, καθώς μέθυσαν και έκλεψαν έναν πιγκουίνο που ονομαζόταν Dirk, από το θαλάσσιο πάρκο Sea World στο Κουίνσλαντ της Αυστραλίας.
Ο Rhys Owen Jones, 21 ετών, και ο Keri Mules, 20 ετών, από τηn Νότια Ουαλία, διέρρηξαν το πάρκο της Χρυσής Ακτής του Κουίνσλαντ, κολύμπησαν με δελφίνια, άφησαν έναν πυροσβεστήρα εκεί που εσωκλείονταν οι καρχαρίες και μετά έκλεψαν τον κακόμοιρο Dirk.
Όταν ξύπνησαν – με μεγάλο hangover -, βρήκαν το τρομαγμένο πτηνό στο διαμέρισμα τους, και προσπαθησαν να το περιποιηθούν ταίζοντας το και βάζοντας το στο ντους.
Αργότερα απελευθέρωσαν τον Dirk σε ένα κανάλι, αλλά εντοπίστηκαν από τους ντόπιους, οι οποίοι κάλεσαν την αστυνομία. Ο δικαστής τους επέβαλε πρόστιμο 1.000 δολάρια και τους είπε να πίνουν “λιγότερη βότκα”.
Ο Dirk διασώθηκε και επέστρεψε στο θαλάσσιο πάρκο, σώος και αβλαβής.
Δεν του άρεσε η φωτογραφία
Ένας άνδρας που ήταν ύποπτος για εμπρησμό και βανδαλισμό, έστειλε στην αστυνομία του Οχάιο των ΗΠΑ μια selfie, επειδή θεώρησε ότι η φωτογραφία που υπήρχε στο ένταλμα σύλληψης του δεν τον κολάκευε.
Ο Donald “Chip” Pugh έστειλε με μήνυμα στην αστυνομία μια φωτογραφία του και έγραψε: “Εδώ είναι μια καλύτερη φωτογραφία, αυτή που έχετε είναι χάλια.”
Είπε σε έναν τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό: “Φίλε, η φωτογραφία ήταν εντελώς λάθος, με έκανε να μοιάζω σαν ένα Thundercat … ή τον James Brown φυγά. Δεν μπορούσα να το ανεχτώ.”
Το αστυνομικό τμήμα αποκρίθηκε λέγοντας: “Τον ευχαριστούμε πολύ που μας βοήθησε, αλλά τώρα θα εκτιμούσαμε αν ερχόταν να μας μιλήσει.”
Αργότερα συνελήφθη στην Φλόριντα.
Μην κουνηθείτε! Κρατάω αγγούρι!

Ένας άνδρας προσπάθησε να ληστέψει ένα γραφείο στοιχημάτων στην Γλασκώβη ενώ ήταν “οπλισμένος” με ένα… αγγούρι!
Ο Gary Rough απείλησε με το λαχανικό – το οποίο είχε καλυμμένο με μια μαύρη κάλτσα – μια εργαζόμενη γυναίκα του στοιχηματικού γραφείου της Ladbrokes στο Shettleston, ζητώντας μετρητά, κάτι που η υπαλληλος αρνήθηκε.
Στην συνέχεια ρίχθηκε στο πάτωμα από έναν αστυνομικό και συνελήφθη. Αρχικά είπε στην αστυνομία ότι πρόκειται για ένα “αστείο” πριν διερωτηθεί: “Αλήθεια τώρα, θα πάω φυλακή γι ‘αυτό;”
Πράγματι φυλακίστηκε το 2014, καθώς παραδέχτηκε ότι ο σκοπός της επίθεσης του ήταν η ληστεία.
Ο Ταλιμπάν
Οι αξιωματικοί της αστυνομίας έμειναν άναυδοι, όταν ένας διοικητής των Ταλιμπάν παραδόθηκε και στην συνέχεια διεκδικησε την ανταμοιβή των 100 δολαρίων για την σύλληψη του!
Ο Mohammad Ashan, ένας χαμηλόβαθμος διοικητής των Ταλιμπάν, ήταν ύποπτος για την οργάνωση επιθέσεων εναντίον των αμερικανικών και αφγανικών στρατευμάτων στα ανατολικά της χώρας.
Σύμφωνα με αναφορές, το 2012 πήγε σε ένα σημείο ελέγχου της αστυνομίας, έδειξε την αφίσα στην οποία ήταν καταζητούμενος και ζήτησε την αμοιβή των 100 δολαρίων για όποιον τον έπιανε.
Οι αρχές δεν μπορούσαν με τίποτα να εξηγήσουν την ενέργεια του αυτή, παρόλο που ένας αξιωματούχος των ΗΠΑ δήλωσε στους δημοσιογράφους: “Είναι προφανές ότι αυτός ο άνθρωπος είναι ανόητος.”
Ληστής χρειάζεται βοήθεια για να αποδράσει
Οι κάμερες κλειστού κυκλώματος ενός καταστήματος που πουλούσε εφημερίδες στο Άμπιγκτον του Οξφορντσάιρ, κατέγραψαν την αποτυχημένη ληστεία ενός άνδρα το 2012.
Κατά την προσπάθειά του να ληστέψει το κατάστημα, ο James Allan έβγαλε την μπαλακλάβα του, έπεσε πάνω σε κάτι αναψυκτικά και στην συνέχεια αδυνατούσε να ανοίξει την πόρτα για να ξεφύγει – γιατί την έσπρωχνε αντί να την τραβά.
Η κυρία που μόλις είχε απειλήσει με ένα ψεύτικο όπλο, πήγε να την ανοίξει γι ‘αυτόν.
Το αστείο είναι ότι είχε προσπαθήσει να ληστέψει το ίδιο κατάστημα 10 ημέρες νωρίτερα. Ο Allan, 29 ετών τότε, καταδικάστηκε σε τρία χρόνια φυλάκισης για το αδίκημα που εμφανίζεται στο βίντεο και δύο χρόνια για την κατοχή όπλου ή απομίμησης όπλου.
Έμεινε κρεμασμένος
Ένας διαρρήκτης στην Κίνα έπρεπε να διασωθεί, καθώς στην προσπάθεια του να μπει, μέσα από ένα μικρό παράθυρο, σε ένα διαμέρισμα στον πέμπτο όροφο μιας πολυκατοικίας, σφήνωσε και έμεινε αρκετή ώρα με το σώμα του να κρέμεται έξω από το κτίριο.
Οι διασώστες έκαναν 30 λεπτά για να τον ελευθερώσουν. Τελικά παραδόθηκε στην αστυνομία.
Ο ληστής τράπεζας που έδωσε την διεύθυνση του

Ένας επίδοξος ληστής τράπεζας, ο οποίος μεταμφιέστηκε φορώντας γυαλιά ηλίου και κάλτσες πάνω από τα παπούτσια του, έδωσε στην ταμία το πλήρες όνομα του και την διεύθυνση του – μισή ώρα πριν επιχειρήσει να ληστέψει το υποκατάστημα.
Ο 27χρονος Dean Smith, πήγε στο τοπικό υποκατάστημα της Barclays στο Treorchy της Νότιας Ουαλίας, για να αλλάξει την διεύθυνση του και παρατήρησε τις στοίβες των μετρητών.
Επέστρεψε μισή ώρα μετά, οπλισμένος με ένα μαχαίρι ψωμιού και μια τραγική αμφίεση, απαιτώντας τα χρήματα, αλλά έφυγε με άδεια χέρια όταν η ταμίας του αρνήθηκε. Μάλιστα, ένας 70χρονος κύριος του πρόσφερε 20 λίρες για να φύγει. Η αστυνομία δεν δυσκολεύτηκε καθόλου να τον εντοπίσει.
Ο ίδιος αναγνώρισε ότι ήταν “πολύ ηλίθιος” και φυλακίστηκε για δυόμισι χρόνια για απόπειρα ληστείας και κατοχή όπλου το 2014.
Έξυπνο τηλέφωνο, χαζός ληστής
Δεν είναι ο πρώτος ληστής που συνελήφθη από selfie, και πιθανότατα ούτε ο τελευταίος. Ο Ashley Keast, χρησιμοποίησε μια κλεμμένη κάρτα SIM, για να τραβήξει μια selfie μέσα στο σπίτι που λήστεψε.
Στην συνέχεια δημοσίευσε την φωτογραφία του στην εφαρμογή Messenger του Whatsapp – και την έστειλε εν αγνοία του στους συναδέλφους του ανθρώπου που λήστεψε.
Οι αστυνομικοί βρήκαν στο σπίτι του ένα κλεμμένο ρολόι Rolex αξίας 4.000 λιρών, κρυμμένο πίσω από ένα ψυγείο. Ο 25χρονος Keast, φυλακίστηκε για δύο χρόνια και οκτώ μήνες το 2014, αφού ομολόγησε την διάρρηξη.


andaman

Συνδυάζουμε θέα και ιδιαίτερες γαστρονομικές εμπειρίες σε πέντε εστιατόρια που έχουν ανοίξει την ταράτσα και μας περιμένουν για ατμοσφαιρικές βραδιές.

Andaman Sky, Πετράλωνα
Εδώ θα βρείτε ταϊλανδέζικη κουζίνα στο καλοκαιρινό, εξωτικό μοτίβο που της αρμόζει, σε ένα σκηνικό που στήνεται με επιτυχία για 5η χρονιά. Σωστός χαμηλός φωτισμός, έντονα χρώματα, φυτά και χειροποίητοι πολυέλαιοι από φίλντισι, σε ένα εξωτικό σκηνικό που συμπληρώνει η λευκή τέντα που θυμίζει πανιά ιστιοφόρου και ανοίγει τις ξάστερες και ζεστές βραδιές για να θαυμάσετε το απέραντο του αττικού ουρανού. Κι όσο για τις καλοκαιρινές βροχές, μην ανησυχείτε. Η τέντα κλείνει κι εσείς απολαμβάνετε το thai σας χωρίς πρόβλημα. Info: Αλόπης 65 & Πειραιώς 187, 211 2104939.
Hytra, Στέγη Ιδρύματος Ωνάση
Στον 7ο όροφο του κτιρίου, σε ένα μοναδικό υπαίθριο σκηνικό με πανοραμική θέα της Ακρόπολης, του λόφου του Λυκαβηττού και του ορίζοντα της πόλης, το εστιατόριο Hytra ξέρει να συνδυάζει γαστρονομία και ατμόσφαιρα. Μπορεί να σας κοστίσει κάτι παραπάνω, από 70 ευρώ/άτομο, αλλά αν θέλετε να ζήσετε την εμπειρία αστεριών Michelin κάτω από τον ουρανό της Αθήνας, αξίζει να το επισκεφτείτε. Η κουζίνα του είναι η δημιουργική ελληνική, άρτια δουλεμένη από την έμπνευση του Τάσου Μαντή και σίγουρα θα καταφέρει να σας κλέψει την προσοχή από τον υπέροχο ορίζοντα. Info: Λ. Συγγρού 107-109, 7ος όροφος, Νέος Κόσμος, 210 3316767.

Luigi Sky Bar, Πλάκα
Με θέα την Ακρόπολη και τον Λυκαβηττό, το Luigi Sky Bar Restaurant στην Πλάκα αποτελεί σίγουρα σημείο συνάντησης των πιο… ρομαντικών εκεί έξω και αυτών που θέλουν το διάλειμμά τους και η απόδρασή τους στο κέντρο να έχει χαρακτήρα και θέα. Από τις πρώτες πρωινές ώρες μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ σας συνοδευόμενο από ένα γευστικό πρωινό, ενώ μπορείτε να το επισκεφτείτε και βράδυ για να απολαύσετε ένα ρομαντικό δείπνο με υπέροχη θέα στην Ακρόπολη σε χαλαρωτική ατμόσφαιρα. Info: Μνησικλέους 22, Πλάκα, 210 3235318
Couleur Locale, Μοναστηράκι
Και πάλι η Ακρόπολη πρωταγωνιστεί στο φόντο, στο «κρυμμένο» μέσα στη στοά της οδού Νορμανού στο Μοναστηράκι, Couleur Locale. Ως ένα all day view bar βρίσκεται στον 3ο όροφο, προσφέροντας εκπληκτική θέα στον ιερό βράχο κατά τη διάρκεια όλου του χρόνου, σε έναν άνετο, ευάερο κι ευήλιο χώρο με ανάλαφρη διακόσμηση. Μπορείτε να το επισκεφτείτε τόσο για brunch, όσο και για βραδινό, με επιλογές σε σαλάτες, πίτσες, μπέργκερ, club sandwich, ταλιάτα και πανσέτα. Τα κοκτέιλ δεν λείπουν από τον κατάλογό του, με κλασικές και signature επιλογές σε ένα night’s menu που σίγουρα συνδυάζεται ιδανικά με την ατμόσφαιρα. Info: Νορμανού 3, Μοναστηράκι, 2167004917.

Thissio View, Θησείο
Πάνω στον πεζόδρομο της Αποστόλου Παύλου, ο οποίος ενώνει το σταθμό του Θησείου με την είσοδο της Ακρόπολης, το Thissio View είναι ένα εστιατόριο-cafe-club, όπου μπορείτε να απολαύσετε πρωινό, μεσημεριανό ή βραδινό, όπως επίσης και καφέ ή ποτό σε ένα ζωντανό πολυχώρο που προσαρμόζεται ανάλογα με την εποχές του χρόνου. Το μενού του περιλαμβάνει παιχνιδιάρικα πιάτα με άρωμα από Μεσόγειο, τα οποία μπορείτε να τα συνοδεύσετε με κρασιά από ελληνικούς αμπελώνες, ενώ οι φίλοι των κοκτέιλ δεν θα μείνουν παραπονεμένοι με τα signature, gin, tequila, whiskey και rum κοκτέιλ μεταξύ άλλων. Info: Αποστόλου Παύλου 25 & Αγίας Μαρίνης, Θησείο, 210 3476754.clickatlife.gr

Στις 23 Αυγούστου ολοκληρώνεται η διαδικασία υποβολής αιτήσεων σε δύο νέα προγράμματα κατάρτισης για 5.000 ανέργους του ΟΑΕΔ.
Οι υποψήφιοι θα λάβουν εκπαιδευτικό επίδομα, το οποίο περιλαμβάνει το επίδομα θεωρητικής κατάρτισης που ανέρχεται σε 2.000 ευρώ (400 ώρες*5,00 ευρώ/ώρα) και επίδομα πρακτικής άσκησης το οποίο ανέρχεται σε 800 ευρώ (200 ώρες*4,00 ευρώ/ώρα).
Ειδικότερα:
Τα αντικείμενα κατάρτισης αφορούν στις ειδικότητες:
  • Τεχνικός Εφαρμογών Λογισμικού
  • Ειδικός Σχεδιασμού Ιστοσελίδων και Εφαρμογών
  • Προγραμματιστής Βάσεων Δεδομένων
Δικαίωμα υποβολής συμμετοχής στο Μητρώο Ωφελουμένων έχουν μόνο οι άνεργοι που έχουν τις κάτωθι προϋποθέσεις:
  • Να είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ ανεξαρτήτως αν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας ή όχι, και να βρίσκονται εκτός Εκπαίδευσης, Απασχόλησης ή Κατάρτισης
  • Να έχουν γεννηθεί από 1/1/1974 μέχρι και 30/9/1994
  • Να είναι πτυχιούχοι ΑΕΙ (Πανεπιστήμια και ΤΕΙ) σχολών θετικής, τεχνολογικής και οικονομικής κατεύθυνσης (εκτός πληροφορικής)
  • Να έχουν τουλάχιστον καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας
  • Να μην έχουν παρακολουθήσει άλλο συγχρηματοδοτούμενο από το ΕΚΤ πρόγραμμα την τελευταία 2ετία πριν από την υποβολή της αίτησης στην παρούσα πρόσκληση.
Τι περιλαμβάνουν οι Δράσεις
  • Παροχή υπηρεσιών συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης διάρκειας τετρακοσίων (400) ωρών
  • Συμβουλευτική υποστήριξη ανέργων σε 2 φάσεις (μετά τη λήξη του θεωρητικού μέρους της κατάρτισης και μετά τη λήξη της πρακτικής άσκησης)
  • Πιστοποίηση των γνώσεων και δεξιοτήτων που θα αποκτηθούν στο πλαίσιο του προγράμματος κατάρτισης σύμφωνα με το ISO/IEC 17024
  • Απόκτηση εργασιακής εμπειρίας συνολικής διάρκειας διακοσίων (200) ωρών
ΔΕΙΤΕ τη σχετική προκήρυξη ΕΔΩ
ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΑΙΤΗΣΗ ΕΔΩ
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!