Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

Η αγαπημένη «Aμελί» επανέρχεται στους κινηματογράφους 13 χρόνια μετά την πρώτη μας γνωριμία μαζί της. Η Audrey Tautou μας ξανασυστήνει τον χαρακτήρα που την έκανε γνωστή στο ευρύ κοινό και στο Χόλιγουντ.
Η υπόθεση της Αμελί είναι γνωστή. Πρόκειται για ένα μικρό κορίτσι που μεγαλώνει με τους εκκεντρικούς γονείς της, απομονωμένη από τα υπόλοιπα παιδιά, εξαιτίας της πεποίθησης των γονιών της ότι πάσχει από μια σπάνια αρρώστια.
Η μόνη διέξοδος της είναι ένας ονειρικός κόσμος που πλάθει με την φαντασία της και ζει μέσα του. Καθώς τα χρόνια περνούν, ο τραγικός θάνατος της μητέρας της, θα ρίξει τον πατέρα της σε βαθιά κατάθλιψη και την ίδια στον πραγματικό κόσμο, που θα πρέπει να αντιμετωπίσει με το μόνο όπλο του έχει, την φαντασία της.
Περικυκλωμένη στην καθημερινότητα της από εξίσου εκκεντρικούς με τους γονείς της ανθρώπους η Αμελί προσπαθεί να βρει την θέση της ανάμεσα τους.
Μέχρι που μια συγκλονιστική είδηση, στις 31 Αυγούστου 1997, θα ενεργοποιήσει μια σειρά γεγονότων που θα της δείξει ότι έχει την δύναμη να αλλάζει τις ζωές των ανθρώπων.
Βλέποντας ότι με μικρές πράξεις μπορεί να βελτιώσει τις ζωές των ανθρώπων, η Αμελί ξεκινά μια σταυροφορία να κάνει τους ανθρώπους να χαμογελούν. Βυθισμένη στον καινούριο της στόχο, ξεχνά τον εαυτό της και τις δικές της ανάγκες.
Οι περιπέτειες της όμως θα την φέρουν στον δρόμο του Νίνο, ενός νέου άντρα που φαίνεται να ζει μέσα στον δικό του κόσμο.
Σκηνοθεσία: Jean-Pierre Jeunet, πρωταγωνιστούν: Audrey Tautou, Mathieu Kassovitz, Rufus, Lorella Cravotta, Serge Merlin, Jamel Debbouze. Η ταινία προβάλλεται από την Weird Wave.
naftemporiki.gr

Ο σκέτος καφές, χωρίς ζάχαρη και γάλα, εμποδίζει τη δημιουργία μικροβιακής πλάκας στα δόντια, μειώνοντας έτσι την πιθανότητα να χρειαστεί κάποιος να κάνει σφραγίσματα, σύμφωνα με μια νέα βραζιλιάνικη επιστημονική έρευνα.
Ερευνητές του Ομοσπονδιακού Πανεπιστημίου του Ρίο ντε Τζανέιρο, με επικεφαλής τον καθηγητή Ανδρέα Αντόνιο, ανέφεραν ότι ο δυνατός καφές που περιέχει πολλή καφεΐνη, φαίνεται να καταστρέφει τα βακτήρια που είναι υπεύθυνα για τον σχηματισμό της οδοντικής πλάκας, η οποία συχνά καταλήγει στο να πρέπει κανείς να κάνει σφράγισμα στα δόντια του.
Οι Βραζιλιάνοι επιστήμονες έκαναν πειράματα με την επίδραση που έχει στα παιδικά δόντια η ευρέως διαδεδομένη ποικιλία καφέ «ρομπούστα», η οποία περιέχει περισσότερη καφεΐνη σε σχέση με την άλλη γνωστή ποικιλία, την «αράμπικα».
Οι δοκιμές έδειξαν ότι η «ρομπούστα» μπορεί να καταστρέψει το λεπτό «φιλμ» από μικροοργανισμούς, που συσσωρεύεται στα δόντια και οδηγεί στη δημιουργία μικροβιακής πλάκας και ουλίτιδας.
Το κυριότερο «όπλο» του καφέ είναι κατά πάσα πιθανότητα οι χημικές ουσίες πολυφαινόλες που περιέχει και οι οποίες είναι ικανές να καταστρέψουν τα βακτήρια.
Οι επιστήμονες ευελπιστούν ότι στο μέλλον θα καταστεί εφικτό να προσθέσουν στις οδοντόπαστες ή σε στοματικό διάλυμα αυτή τη χημική ουσία για να μειώσουν την οδοντική πλάκα και τις συνέπειές της, καθώς, όπως είπαν, η αυξημένη κατανάλωση καφέ δεν παύει να έχει τις πιθανές παρενέργειές της, ακόμη και στα ίδια τα δόντια, είτε αλλοιώνοντάς το λευκό χρώμα τους, είτε διαβρώνοντας πιθανώς την αδαμαντίνη.
Ιδίως, όπως είπε ο Αντόνιο, όταν κανείς πίνει τον καφέ του με ζάχαρη ή κρέμα, τότε τα όποια θετικά αποτελέσματα για την υγεία των δοντιών είναι πιθανό ότι εξουδετερώνονται.
Πηγή: ΑΜΠΕ
Ξεκαθαρίσματα λογαριασμών που συνεχίζονται εδώ και πέντε εκατομμύρια χρόνια ίσως άφησαν τα ίχνη τους στο ανθρώπινο πρόσωπο: Το κρανίο των ανδρών έχει εξελιχθεί να ελαχιστοποιεί τους τραυματισμούς από γροθιές, υποστηρίζουν εξελικτικοί βιολόγοι στις ΗΠΑ.

Η ασυνήθιστη μελέτη εξετάζει τη δομή του κρανίου στους αυστραλοπίθηκους, μιας ομάδας δίποδων πλασμάτων που έζησαν πριν από 4 με 5 εκατομμύρια χρόνια και θεωρούνται πρόγονοι του δικού μας γένους Homo.

Όπως αναφέρουν οι ερευνητές στην επιθεώρηση Biological Reviews, το πρόσωπο και οι γνάθοι αυτών των προγόνων μας ήταν ισχυρότερα στις περιοχές που είναι πιθανότερο να δεχθούν πλήγμα με γροθιά.

«Είναι οι ίδιες περιοχές του κρανίου που παρουσιάζουν τις μεγαλύτερες διαφορές ανάμεσα σε άνδρες και γυναίκες, τόσο στους αυστραλοπίθηκους όσο και στους ανθρώπους» λέει ο Ντέβιντ Κάριερ του Πανεπιστημίου της Γιούτα στο Σολτ Λέικ Σίτι, πρώτος συγγραφέας της δημοσίευσης. «Με άλλα λόγια, τα ανδρικά πρόσωπα διαφέρουν από τα γυναικεία επειδή τα τμήματα του κρανίου που μπορεί να υποστούν κάταγμα στους τσακωμούς είναι μεγαλύτερα στους άνδρες» εξηγεί.

Ο Κάριερ υποστηρίζει ότι οι συγκρούσεις μεταξύ των αρσενικών έπαιξαν μεγαλύτερο ρόλο στην εξέλιξη του ανθρώπου από ό,τι θέλουν να πιστεύουν οι συνάδελφοί του. Σε προηγούμενες έρευνές του έχει μάλιστα υποστηρίξει ότι οι συγκρούσεις ήταν σημαντικός παράγοντας στην εμφάνιση της δίποδης  βάδισης και της ανατομίας του σύγχρονου χεριού.

Η τελευταία μελέτη του, λέει, μπορεί να θεωρηθεί ως εναλλακτική πρόταση στην παλιά θεωρία που θέλει τα ισχυρά πρόσωπα των προγόνων μας να εξελίχθηκαν λόγω της μάσησης σκληρών τροφών.

Ο Κάριερ επισημαίνει ότι η ενίσχυση των ευπαθών περιοχών του κρανίου συνέπεσε με την αλλαγή των αναλογιών του χεριού έτσι ώστε να μπορεί να κλείσε σε γροθιά και να χρησιμοποιηθεί ως όπλο.

«Αν πράγματι η εξέλιξη των αναλογιών του χεριού σχετιζόταν με την εξελικτική επιλογή για μαχητική συμπεριφορά, θα περίμενε κανείς ότι ο κύριος στόχος, το πρόσωπο, θα περνούσε από εξελικτικές μεταβολές ώστε να προστατεύεται από τις γροθιές» λέει ο βιολόγος.

Απορρίπτει, τέλος, την ιδέα ότι ο άνθρωπος έγινε βίαιος λόγω του πολιτισμού, μια ιδέα που βασίστηκε στον γάλλο φιλόσοφο Ζαν-Ζακ Ρουσσώ, σύμφωνα με τον οποίο οι μακρινοί μας πρόγονοι ήταν «ευγενείς άγριοι».

«Αυτό που δείχνουν οι έρευνές μας», λέει ο Κάριερ, «είναι ότι πολλά από τα ανατομικά χαρακτηριστικά των ανθρωποειδών πιθήκων και των προγόνων μας [...] πράγματι αυξάνουν τη μαχητική ικανότητα», και επομένως εξελίχθηκαν για ξύλο.
tanea.gr
Πάνω απ' όλα η δύναμη της Ελλάδας στο παγκόσμιο στερέωμα είναι ο αρχαίος πολιτισμός της.

Οι αρχαίοι Ελληνες συνεχίζουν να αποτελούν «βαριά» ονόματα στο παγκόσμιο «χρηματιστήριο» των ιδεών, όπως δείχνει μια εκτεταμένη ανάλυση ευρωπαίων ερευνητών στη Wikipedia - και μάλιστα στις εκδόσεις που διαθέτει η διάσημη ηλεκτρονική εγκυκλοπαίδεια στις 24 κυριότερες γλώσσες του πλανήτη, τις οποίες μιλά περίπου το 60% του πληθυσμού της Γης.

Ο Αριστοτέλης, ο Πλάτων και ο Μέγας Αλέξανδρος «φιγουράρουν» στις δύο ξεχωριστές δεκάδες (Top 10) των προσώπων με την μεγαλύτερη επιρροή διεθνώς.

Στην κορυφή των δύο σχετικών «λιστών επιρροής» (οι οποίες διαφέρουν μεταξύ τους στην μεθοδολογία κατάταξης) βρίσκονται μάλλον δύο εκπλήξεις: στη μία ο όχι ευρέως γνωστός σουηδός φυσιοδίφης του 18ου αιώνα Κάρολος Λινναίος, ο «πατέρας» της σύγχρονης ταξινόμησης των φυτών και των ζώων, και στην άλλη ο Αδόλφος Χίτλερ.

Οι ερευνητές από τη Γαλλία, την Ιταλία και την Ισπανία, με επικεφαλής τον Γιουνγκ-Χο Εόμ του Πανεπιστημίου της Τουλούζης και του Εθνικού Κέντρου Επιστημονικών Ερευνών της Γαλλίας (CNRS), κατέταξαν τις διεθνείς προσωπικότητες με βάση τους συνδέσμους (links) που εμφανίζονται στα περίπου 31 εκατ. λήμματα-άρθρα της Wikipedia, η οποία, με τις εκδόσεις της σε 287 διαφορετικές γλώσσες, αποτελεί το μεγαλύτερο αποθετήριο παγκόσμιας γνώσης.

Οι επιστήμονες αντιμετώπισαν τη Wikipedia ως ένα δίκτυο άρθρων. ΟΌσο περισσότεροι είναι οι σύνδεσμοι του δικτύου προς ένα άρθρο, τόσο μεγαλύτερη θεωρείται η επιρροή του ονόματος που αντιστοιχεί σε αυτό το λήμμα. Ο αριθμός αυτών των «εισερχόμενων» συνδέσμων καταγράφηκε μέσω του αλγόριθμου PageRank που έχει δημιουργηθεί από τη Google και έτσι προέκυψε η πρώτη βασική παγκόσμια κατάταξη.

Μια δεύτερη πιο σύνθετη κατάταξη παγκόσμιας επιρροής, δημιουργήθηκε με τη χρήση ενός άλλου αλγόριθμου, του 2DRank, ο οποίος μετρά ταυτόχρονα τόσο τους εισερχόμενους συνδέσμους (δηλαδή τις παραπομπές των άλλων ιστοσελίδων σε μια ιστοσελίδα που αφορά σε κάποια προσωπικότητα), όσο και τους εξερχόμενους συνδέσμους (δηλαδή τις παραπομπές από μια ιστοσελίδα που αφορά κάποια προσωπικότητα, προς άλλες ιστοσελίδες).

Έτσι, η πρώτη κορυφαία δεκάδα (με βάση τον αλγόριθμο PageRank) απαρτίζεται κατά σειρά από τους Κάρολο Λινναίο, Ιησού Χριστό (έπεσε από την πρώτη θέση που είχε το 2010 σε αντίστοιχη κατάταξη), Αριστοτέλη (3ο), Ναπολέοντα, Χίτλερ, Ιούλιο Καίσαρα, Πλάτωνα (7ο), Σέξπιρ, Αϊνστάιν και βασίλισσα Ελισάβετ Β'.

Είναι αξιοσημείωτη η παγκόσμια εμβέλεια τόσο του Αριστοτέλη, όσο και του Πλάτωνα, καθώς περιλαμβάνονται στην κορυφαία εκατοντάδα (Top 100) στις εκδόσεις της Wikipedia και στις 24 κυριότερες γλώσσες του πλανήτη. Επιπλέον, με βαθμολογία 2.237 «πόντων», ο Αριστοτέλης απέχει ελάχιστα από την κορυφή (ο πρώτος Λινναίος έχει 2.284 και ο δεύτερος Ιησούς Χριστός 2.282, ενώ ο τέταρτος Ναπολέων έχει 2.208). Στην αγγλόφωνη Wikipedia ο Αριστοτέλης κατέχει την 7η θέση επιρροής, συνεπώς η απήχησή του είναι ακόμα μεγαλύτερη στις μη αγγλόφωνες χώρες.

Είναι εντυπωσιακό ότι ο Λινναίος βρίσκεται στην κορυφή και στις 24 διαφορετικές εκδόσεις της Wikipedia, καθώς η επιστημονική ονοματολογία είναι κοινή στις διαφορετικές γλώσσες και τελικά πάμπολλες επιστημονικές ορολογίες ανάγονται στο έργο του, οπότε μια πλειάδα ιστοσελίδων παραπέμπουν σε αυτόν.

Η δεύτερη κορυφαία δεκάδα (με βάση τον αλγόριθμο 2DRank) περιλαμβάνει κατά σειρά τους Χίτλερ, Μάικλ Τζάκσον, Μαντόνα, Ιησού Χριστό, Μπετόβεν, Μότσαρτ, πάπα Βενέδικτο, Μέγα Αλέξανδρο (8ο), Δαρβίνο και Μπαράκ Ομπάμα. Ο Μέγας Αλέξανδρος συγκεντρώνει βαθμολογία 789 έναντι 1.537 του πρώτου Χίτλερ και το όνομά του περιλαμβάνεται στις 11 από τις 24 εκδόσεις της Wikipedia.

Μεταξύ άλλων, η πρωτότυπη έρευνα δείχνει, ότι οι γυναίκες υστερούν έναντι των ανδρών σε παγκόσμια επιρροή. Κατά μέσο όρο, μόνο το 5% με βάση την κατάταξη PageRank και το 10% με βάση την κατατάξη 2DRank είναι γυναίκες στο Top 100 των προσωπικοτήτων.

Η ελληνική έκδοση της Wikipedia, όπως και η κορεατική, έχουν λιγότερες γυναίκες προσωπικότητες σε σχέση με τον παγκόσμιο μέσο όρο, ενώ αντίθετα αριθμό διάσημων γυναικών πάνω από τον παγκόσμιο μέσο όρο εμφανίζουν η ινδική, η σουηδική και η εβραϊκή έκδοση της Wikipedia. Πάντως, ο αριθμός των επιφανών γυναικών εμφανίζει αυξητική τάση με το πέρασμα του χρόνου.

Στην αποκλειστικά γυναικεία κατάταξη, στη λίστα μεγαλύτερης επιρροής PageRank προηγούνται η βασίλισσα Ελισσάβετ της Βρετανίας, η Παναγία και η παλαιότερη βασίλισσα Βικτώρια της Βρετανίας, ενώ στη λίστα 2DRank η πρώτη τριάδα αποτελείται από τη Μαντόνα, τη βασίλισσα Ελισσάβετ και την Παναγία.

Η ελληνική Wikipedia

Στην ελληνική έκδοση της ηλεκτρονικής εγκυκλοπαίδειας, ως σημαντικότερο πρόσωπο από άποψη αριθμού παραπομπών άλλων ιστοσελίδων στο όνομά του (λίστα PageRank) κατατάσσεται ο Μέγας Αλέξανδρος. Την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν κατά σειρά ο Ιησούς Χριστός, ο Αριστοτέλης, ο Ηρόδοτος, ο Πλάτων, ο Ναπολέων, ο Στράβων, ο Παυσανίας, ο Χίτλερ και ο Λινναίος.

Ειδικότερα, από πλευράς προσωπικοτήτων της πιο σύγχρονης πολιτικής ζωής και ελληνικής ιστορίας, βρίσκουμε κατά σειρά τον βασιλιά Οθωνα (12), τον Ιωάννη Καποδίστρια (17), τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη (19), τον Ελευθέριο Βενιζέλο (24), τον Ανδρέα Παπανδρέου (39), τον Κωνσταντίνο Καραμανλή (56), τον Ιωάννη Μεταξά (57), τον Γιώργο Παπανδρέου (83) και τον Χαρίλαο Τρικούπη (89).

Στη δεύτερη κατάταξη 2DRank (με βάση τις εισερχόμενες και εξερχόμενες παραπομπές ιστοσελίδων), στο Νο 1 βρίσκεται ο Πλάτων και η δεκάδα συμπληρώνεται κατά σειρά από τους Μέγα Αλέξανδρο, Ελευθέριο Βενιζέλο, Αύγουστο (ρωμαίο αυτοκράτορα), Μπετόβεν, Ανδρέα Παπανδρέου, Ιωάννη Καποδίστρια, Πλούταρχο, Μέγα Κωνσταντίνο και Χίτλερ.
tanea.gr
Τη δεύτερη μεγαλύτερη μείωση τιμών ακινήτων παγκοσμίως εμφάνισε η Ελλάδα κατά το 4ο τρίμηνο του 2013, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιοποίησε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Πρώτη στη σχετική κατάταξη μείωσης τιμών βρίσκεται η Ινδία, η οποία κατέγραψε πτώση -9,1% και ακολουθεί η Ελλάδα με -7,02%, η Ιταλία με -6,54%, η Κύπρος με -6,48% ενώ την πρώτη πεντάδα ολοκληρώνει η Κροατία με -6,35%.
Αντίθετα, οι Φιλιππίνες (10,56%), το Χονγκ Κόνγκ (10,25%) η Νέα Ζηλανδία (9,1%), η Κίνα (9,1%) και η Κολομβία (8,1%), απαρτίζουν τις πέντε χώρες που κατέγραψαν την υψηλότερη άνοδο τιμής κατά το ίδιο διάστημα πέρυσι.
Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, οι τιμές κατοικιών σε σχέση με το συνολικό κόστος της ενοικίασης στην Ελλάδα αποκλίνουν κατά 16,3% σε σχέση με τον ιστορικό μέσο όρο.
Η έρευνα που εκπόνησε το ΔΝΤ βασίζεται σε στοιχεία του ΟΟΣΑ, του Global Property Guide, του μελετητικού Οίκου Haver Analytics και υπολογισμούς του ιδίου του διεθνούς οργανισμού και έχει ως στόχο την δημιουργία ενός Παρατηρητηρίου Τιμών με στόχο την αποφυγή μελλοντικών φαινομένων υπερτίμησης (φούσκας) στις αγορές ακινήτων παγκοσμίως.
aftodioikisi.gr
Σε χειρουργείο μετατρέπεται αίθουσα ξενοδοχείου Ηλέκτρα Παλλάς, όπου, από τις 16 έως τις 21 Ιουνίου, θα στηθούν 15 χειρουργικά κρεβάτια στο πλαίσιο του Διεθνούς Θερινού Σχολείου Οφθαλμοχειρουργικής, που διοργανώνει η Οφθαλμολογική Κλινική του νοσοκομείου Παπανικολάου.

Χρησιμοποιώντας μικροσκοπικά χειρουργικά εργαλεία "όσο η βελόνα μιας σύριγγας ινσουλίνης" 60 γιατροί από όλο τον κόσμο θα εκπαιδευτούν στο να διορθώνουν βλάβες ματιών όπως αποκολλήσεις αμφιβληστροειδούς, οπές ωχράς κηλίδας, διαβητική αμφιβληστροπάθεια κ.ά, με ατραυματικές χειρουργικές τεχνικές.

"Στην αρχή, το 2004 δηλαδή όταν φέραμε αυτή την τεχνική από τις ΗΠΑ στην Ελλάδα υπήρχε δυσπιστία. Με τόσο μικρά εργαλεία μπορεί να γίνουν πετυχημένες τομές; Κι όμως δέκα χρόνια μετά το αποτέλεσμα μας δικαιώνει. Στην κλινική μας κάνουμε 1300 χειρουργεία το χρόνο. Πέρσι κάναμε 1000. Εδώ και τέσσερα χρόνια διοργανώνουμε ένα Διεθνές Θερινό Εργαστήριο που απευθύνεται σε οφθαλμίατρους απ' όλο τον κόσμο για να διδάξουμε τη μέθοδο. Φέρνουμε ειδικούς απ όλο τον κόσμο και φυσικά τα εργαλεία. Στήνουμε "live" χειρουργεία κι εκπαιδεύουμε. Είμαστε άλλωστε οι πρώτοι στην Ελλάδα και από τους πρώτους σε όλη την Ευρώπη που εφαρμόζουμε αυτή την τεχνική” αναφέρει ο διευθυντής της Οφθαλμολογικής Κλινικής του νοσοκομείου Παπανικολάου, Θανάσης Νικολακόπουλος.

"Υπάρχουν εκπληκτικοί επιστήμονες στην Ελλάδα που... αυτενεργούν ακόμη και μέσα στην κρίση. Μπορεί να μη φαίνονται δια... γυμνού οφθαλμού στο ευρύ κοινό, αλλά είναι εκεί: Στην Κρήτη, στην Αθήνα, στην Πελοπόννησο, στη Θεσσαλονίκη... Εμείς στην κλινική αν είχαμε ξενοδοχειακή υποδομή θα είχαμε ασθενείς απ' όλο τον κόσμο. Τώρα έρχονται από τις γειτονικές, τις όμορες χώρες: Αλβανία, Σκόπια, Ρουμανία, Βουλγαρία..." προσθέτει ο κ Νικολακόπουλος.

http://www.seleo.gr 
Ένα κτίριο 27 ορόφων στη Βομβάη είναι το ακριβότερο σπίτι στον κόσμο σύμφωνα με τη λίστα Forbes. Το ακριβότερο σπίτι στον κόσμο ανήκει και στον πλουσιότερο άνθρωπο της Ινδίας που δεν είναι άλλος από τον Mukesh Ambani, πρόεδρο της εταιρείας Reliance Industries. Το μυθικό σπίτι μετρά 36.000 τετραγωνικά μέτρα, ονομάζεται Antilia και έχει πάρει το όνομά του από ένα νησί του Ατλαντικού.
n
Υπολογίζεται πως το κόστος του ακινήτου άγγιξε το ποσό των 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την κατασκευή του. Ο ουρανοξύστης περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, υπόγειο πάρκνγκ έξι επιπέδων, τρεις ειδικές θέσεις για ελικόπτερα και λέγεται πως απαιτείται προσωπικό 600 ατόμων για τη σωστή συντήρησή του.
n
n
n
Πηγή: athensvoice.gr
Μετά από πάρα πολύ καιρό, συναντιούνται δυο παλιόφιλοι. Αγκαλιές, φιλιά, χαρές!
- Pε να τα πούμε κάποια στιγμή, προτείνει ο πρώτος.
- Tι λες για Δευτέρα απόγευμα;
- Δευτέρα δεν γίνεται, πάει ο Μήτσος για κυνήγι.
- Τότε την Τετάρτη;
- Ούτε την Τετάρτη, ξαναπάει ο Μήτσος για κυνήγι.
- Tότε το Σαββατοκύριακο;
- Με τίποτε. Το Σαββατοκύριακο φεύγει ο Μήτσος για κυνήγι, και τις δύο ημέρες!
- Ποιος είναι αυτός ο Μήτσος, ρε μεγάλε; απόρησε ο πρώτος.
- Nα σου πω την αλήθεια εγώ τον Μήτσο δεν τον ξέρω, αλλά όταν αυτός πάει για κυνήγι εγώ πάω με τη γυναίκα του.

http://www.pinnokio.gr 
Το σπίτι σας και ολόκληρη τη γειτονιά σας μπορείτε να δείτε με μεγάλη ευκρίνεια μέσω της υπηρεσίας της Google «Show my street».
Μία εφαρμογή που κάποιους θα τους ενθουσιάσει, ενώ κάποιους άλλους μπορεί να τους τρομάξει!
Για να δείτε το σπίτι σας μέσω της εφαρμογής, πατήστε εδώ.
aftodioikisi.gr
Πριν πάτε για ληστεία, καλύτερα να έχετε κοιμηθεί από νωρίς... 
 
 Θα μπορούσε να μπει ακόμα και στα περίφημα Ρεκόρ Γκίνες για την υπνηλία του αν όχι για τη... βλακεία του ο 17χρονος παρολίγο ληστής. Ένας νεαρός από την Νέα Ορλεάνη αποφάσισε ότι είχε έρθει η ώρα για να βγάλει λίγο... παραδάκι έστω και παράνομα!

Είδε έναν ηλικιωμένο άντρα που βρισκόταν κοντά σε ΑΤΜ, τον πλησίασε και τον ανάγκασε να βγάλει όλα τα χρήματά του και να του τα δώσει. Η αστυνομία ανέφερε ότι ο ύποπτος πίεσε τον 60χρονο να βγάλει και τα επιπλέον που είδε ότι δεν είχε βγάλει.

Όση ώρα όμως περίμενε, είπε να ρίξει κι έναν υπνάκο γιατί για να σκεφτεί όλο αυτό το σχέδιο, είχε κουραστεί μάλλον.

Όπως ήταν φυσικό, το θύμα κάλεσε την αστυνομία και ο... κοιμισμένος ληστής, συνελήφθη.

http://www.newsbomb.gr
Με τερματισμό της δωρεάν φιλοξενίας χιλιάδων βρεφών και νηπίων σε παιδικούς σταθμούς μέσω ΕΣΠΑ απειλεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, επιμένοντας να ισχύσει από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο μία έστω και συμβολική οικονομική συμμετοχή των γονέων, ακόμη κι αν είναι άνεργοι.
Το επιτακτικό αίτημα της Επιτροπής αποκαλύφθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) δια του αρμοδίου προέδρου της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής και δημάρχου Νεάπολης –Συκεών Σίμου Δανιηλίδη. Ο κ.Δανιηλίδης, με τον οποίο συμφώνησαν και οι υπόλοιποι δήμαρχοι, χαρακτήρισε λάθος ένα τέτοιο μέτρο, καθώς αφορά γονείς οι οποίοι σε μεγάλο ποσοστό είναι άνεργοι και διαβιούν στα όρια της φτώχειας.
Η ΚΕΔΕ έχει χαρακτηρίσει επιτακτική την ανάγκη να συνεχισθεί το πρόγραμμα στην ερχόμενη σχολική χρονιά και διεκδικεί τη διάθεση ποσού 250.000.000 ευρώ αφενός για να καλυφθούν «οι χιλιάδες επιπλέον αιτήσεις που θα υπάρξουν λόγω της κρίσης, αφετέρου για να διορθωθούν οι μεγάλες μειώσεις που υπήρξαν στις τιμές των κουπονιών».
Υπενθυμίζεται ότι δικαίωμα αίτησης έχουν διάφορες κατηγορίες γονέων με παιδιά σε προσχολική ηλικία οι οποίες μοριοδοτούνται ανάλογα με την οικονομική τους κατάσταση και άλλα κοινωνικά χαρακτηριστικά.
Από τη στιγμή που η αίτηση του γονέα γίνεται δεκτή, εκείνος δικαιούται ένα «κουπόνι» μέσω του οποίου καλύπτεται –δωρεάν έως τώρα- η συμμετοχή του παιδιού στο πρόγραμμα φιλοξενίας του παιδικού σταθμού. Όμως, πλέον, όπως ανέφερε ο κ.Δανιηλίδης, οι ευρωπαϊκές αρχές μέσω του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου ζητούν επιτακτικά να συμβάλουν έστω και με ένα μικρό ποσό οι γονείς (πχ. 20-40 ευρώ το μήνα) επικαλούμενοι «λόγους λειτουργικότητας και ανταποδοτικότητας του συστήματος).
Πηγή: Ελεύθερος Τύπος
Τρεις καυτοί φάκελοι που αφορούν τη διαθεσιμότητα και την αξιολόγηση στο Δημόσιο ανοίγουν για τρία υπουργεία. Σχετική επιστολή με τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν αμέσως έστειλε στους αρμόδιους υπουργούς ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης.
Σύμφωνα με πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ της εφημερίδας «Εθνος», οι υπουργοί Παιδείας Α. Λοβέρδος, Εσωτερικών Α. Ντινόπουλος και Μεταφορών Μ. Χρυσοχοίδης αιφνιδάστηκαν χθες βρίσκοντας στο γραφείο τους μία επιστολή που τους υπενθύμιζε τις ενέργειες που αφορούν τις μεταρρυθμίσεις στο κράτος και οι οποίες πρέπει να γίνουν άμεσα.
Αποστολέας ήταν ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος τους ζητεί να προχωρήσουν -βάσει των αποφάσεων που έχουν ήδη ληφθεί από την κυβέρνηση αλλά και των συμφωνιών με την τρόικα- στην αξιολόγηση συγκεκριμένων δομών του κράτους (εποπτευόμενες ΔΕΚΟ) αλλά και στην άμεση προώθηση της αξιολόγησης όλων των υπαλλήλων (προσπάθεια που θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι την 29η Ιουλίου), σύμφωνα με το νέο θεσμικό πλαίσιο που προβλέπει ποσόστωση στη βαθμολογία.
Ειδικότερα: Ο κ. Μητσοτάκης ζητά από τους συναδέλφους του να προχωρήσουν στην αξιολόγηση συγκεκριμένων δομών (εποπτευόμενες ΔΕΚΟ) αλλά και στην άμεση προώθηση της αξιολόγησης όλων των υπαλλήλων (προσπάθεια που θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι την 29η Ιουλίου), σύμφωνα με το νέο θεσμικό πλαίσιο που προβλέπει ποσόστωση στη βαθμολογία.
Στο υπουργείο Εσωτερικών πρέπει να ολοκληρωθεί η εθελοντική διαδημοτική κινητικότητα 4.000 υπαλλήλων και η απογραφή των δημοτικών επιχειρήσεων.
Στο Παιδείας, ο νέος υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος πρέπει μέχρι τις 15 Ιουνίου να προκηρύξει έναν αριθμό θέσεων στα ΑΕΙ, όπου θα επαναπροσληφθούν μέρος των 1.136 διοικητικών που μπήκαν σε διαθεσιμότητα.Για το θέμα αναμένεται συνάντηση εντός της ημέρας Μητσοτάκη-Λοβέρδου.
Στο Μεταφορών, προβλέπεται μείωση δομών και απολύσεις σε ΔΕΚΟ των συγκοινωνιών. Από την αξιολόγηση των 12.000 εργαζομένων στους οργανισμούς που εποπτεύει το υπουργείο θα επέλθει μείωση έως και 10%.
aftodioikisi.gr
Ποιες θα είναι οι αποζημιώσεις των πολιτών μετά το «φρένο» των εισπρακτικών εταιρειών;
Φαίνεται πως φθάνει σιγά σιγά στο τέλος της η απειλή χιλιάδων πολιτών από τις εισπρακτικές εταιρείες, οι οποίες απειλούσαν -πολλές φορές παράνομα- χιλιάδες δανειολήπτες, οι οποίοι αδυνατούσαν να εξοφλήσουν τις οφειλές τους.

Η απόφαση-κόλαφος για τις εισπρακτικές εταιρίες (υπ” αριθμ. 1437/14) αποτελεί θετικό νομολογιακό δεδομένο που παρέχει την ευχέρεια στους δανειολήπτες να διεκδικήσουν αποζημιώσεις λόγω ηθικής και υλικής βλάβης από τις παράνομες και καταχρηστικές ενέργειες των εισπρακτικών εταιριών αλλά και τις αντίστοιχες παραλείψεις των τραπεζών εξαιτίας της μη διαφύλαξης των προσωπικών δεδομένων.

Με αυτόν τον τρόπο, οι δανειολήπτες μπορούν να κάνουν αγωγές κατά των εισπρακτικών εταιρειών για δυο λόγους:

• Για την υλική βλάβη που υπέστησαν εξαιτίας της παραβίασης προσωπικών δεδομένων και της ζημίας που υπέστησαν στον επαγγελματικό τους χώρο από τον διασυρμό τους (π.χ. υποβιβασμός ή απόλυση) ή στον οικογενειακό περίγυρο (π.χ. τηλεφωνήματα σε συζύγους ακόμη και παιδιά).

• Για την ηθική βλάβη που υπέστη η προσωπικότητά τους από τις απαράδεκτες ενέργειες αυτές.

Σημειώνεται, πως οι αποζημιώσεις θα δοθούν σε περιπτώσεις, που δεν τηρηθούν οι συγκεκριμένοι κανόνες που προστατεύουν τα προσωπικά δεδομένα και προκληθεί ηθική βλάβη στον δανειολήπτη. Τότε, σύμφωνα με τον Αστικό Κώδικα, μπορεί ο τελευταίος να αξιώσει χρηματική ικανοποίηση, που το κατώτερο πλαφόν είναι 5.863 ευρώ, όπως τονίζεται στη δικαστική απόφαση.

http://peiraxtiri.gr
Εντός της ημέρας αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση του Αρείου Πάγου για το ζήτημα των καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών, οι οποίες μπήκαν σε καθεστώς διαθεσιμότητας. Οι ίδιες συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους έξω από το υπουργείο.

Κατά τη συζήτηση της υπόθεσης, την Τρίτη, το υπουργείο Οικονομικών υποστήριξε ότι η πρωτόδικη απόφαση εκδόθηκε από αναρμόδιο δικαστήριο, καθώς το ζήτημα εμπίπτει στην αρμοδιότητα των διοικητικών δικαστηρίων.

Ακόμη, οι νομικοί παραστάστες του υπουργείου ανέφεραν ότι η κατάργηση των θέσεων των καθαριστριών έγινε για λόγους υπέρτερου δημοσίου συμφέροντος, που υπαγορεύει τον περιορισμό των υπηρετούντων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα υπαλλήλων.

Σκοπός αυτού του μέτρου, σε συνδυασμό με άλλα μέτρα, είναι η αποτελεσματική αντιμετώπιση της πιο σοβαρής οικονομικής κρίσης που έχει γνωρίσει η χώρα, προσέθεσαν οι εκπρόσωποι του ΥΠΟΙΚ.

Επίσης, το υπουργείο υποστήριξε ότι από την υπόθεση των καθαριστριών επιβαρύνεται το Δημόσιο με 209.000 ευρώ τον μήνα, χωρίς όμως να διευκρινίσει από πού προέρχεται η εν λόγω επιβάρυνση, ενώ προσέθεσε ότι εάν επανέλθουν οι καθαρίστριες, το Δημόσιο θα επιβαρυνθεί και με τους μισθούς τους και τις αποδοχές των συνεργείων καθαριότητας που έχουν υπογράψει ήδη σχετική σύμβαση.

Οι δύο δικηγόροι των καθαριστριών επισήμαναν ότι το καθεστώς διαθεσιμότητας έχει ήδη παραταθεί για τρεις μήνες, ενώ οι καθαρίστριες απολύθηκαν χωρίς να λάβουν αποζημίωση.

Παράλληλα, χαρακτήρισαν απαράδεκτη την αίτηση αναίρεσης του ΥΠΟΙΚ, καθώς το δικονομικό αυτό μέτρο επιτρέπεται μόνο κατά οριστικών αποφάσεων.

Τέλος, τόνισαν ότι δεν υπάρχει κίνδυνος βλάβης του Δημοσίου από την επανατοποθέτηση των καθαριστριών, όπως υποστηρίζει το υπουργείο.
tanea.gr

Η φημισμένη βρετανίδα σοπράνο Σάρα Μπράϊτμεν αναμένεται να ξεκινήσει διαστημική εκπαίδευση μέσα στη χρονιά, για μια πτήση το 2015 στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, ευελπιστώντας να γίνει η πρώτη επαγγελματίας μουσικός που θα τραγουδήσει στο διάστημα, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία που διοργανώνει τις διαστημικές πτήσεις.
Η Μπράϊτμεν πρωταγωνίστησε στη μουσική πανδαισία του Άντριου Λόιντ Βέμπερ το «Φάντασμα της Όπερας» και θα πληρώσει περίπου 52 εκατομμύρια δολάρια για ένα 10ημερο παραμονής στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, όπως ανέφερε ο Τομ Σέλεϊ, πρόεδρος της εταιρείας Space Adventures.
Η βρετανίδα σοπράνο, η οποία θα γίνει ο όγδοος ιδιώτης που θα πληρώσει για να γίνει διαστημικός τουρίστας, αναμένεται να πετάξει το Σεπτέμβριο του 2015.
Η εκπαίδευσή της για να πετάξει με τη ρωσική κάψουλα Σογιούζ έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει το συντομότερο, εντός του φθινοπώρου, δήλωσε ο Σέλεϊ.
Η Μπράϊτμεν πάντως φαίνεται ότι αντιμετωπίζει ανταγωνισμό από την Λέιντι Γκάγκα η οποία, σύμφωνα με αναφορές των μέσων ενημέρωσης στα τέλη του περασμένου έτους, σκοπεύει αυτή να είναι η πρώτη που θα τραγουδήσει στο διάστημα στις αρχές του 2015, κάνοντας το διαστημικό ταξίδι με μια πτήση της Virgin Galactic, ιδιοκτησίας του Ρίτσαρντ Μπράνσον.
Η Σάρα Μπράϊτμεν πάντως είχε δηλώσει και το 2012 ότι θα ταξιδέψει στο διαστημικό σταθμό, αλλά τα σχέδιά της δεν υλοποιήθηκαν μέχρι τώρα.
Αν η Μπράϊτμεν κάνει το ταξίδι θα είναι η πρώτη ιδιώτης που θα επισκεφτεί το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό από τον Σεπτέμβριο του 2009, όταν ο ιδρυτής του φημισμένου Cirque du Soleil Γκι Λαλιμπερτέ πλήρωσε περίπου 35 εκατομμύρια δολάρια για μια παραμονή 11 ημερών.
Μέχρι στιγμής, η Space Adventures έχει κανονίσει εννέα ιδιωτικές αποστολές στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό που βρίσκεται σε τροχιά περίπου 418 χιλιόμετρα πάνω από τη Γη.
Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters
Σε εφαρμογή αναμένεται να τεθούν τον Ιούλιο τέσσερα νέα προγράμματα επιδοτούμενης απασχόλησης και κατάρτισης ανέργων από τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), από τα οποία θα ωφεληθούν συνολικά 35.500 άτομα.

Το πρώτο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ αφορά στη δημιουργία 12.000 θέσεων εργασίας μέσω της επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη ανέργων ηλικίας 25 έως 66 ετών. Προβλέπεται συγκεκριμένα επιδότηση με 18 ευρώ την ημέρα και κατ' ανώτατο 450 ευρώ τον μήνα για κάθε προσλαμβανόμενο άνεργο.

Το δεύτερο πρόγραμμα είναι για τη δημιουργία 1.000 νέων θέσεων εργασίας σε μεγάλες επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα και απευθύνεται σε ανέργους ειδικών ομάδων του πληθυσμού. Η επιδότηση που θα δίνεται από τον ΟΑΕΔ για κάθε θέση ανέρχεται σε 600 ευρώ τον μήνα.

Ευκαιρίες για 10.000 ανέργους θα προσφέρει το τρίτο πρόγραμμα που θα αρχίσει να τρέχει τους επόμενους μήνες. Προβλέπει την επιχορήγηση επιχειρήσεων για την πρόσληψή τους στο πλαίσιο τοπικών δράσεων. Σύμφωνα με τις προδιαγραφές του προγράμματος, θα καταβάλλεται επιδότηση της τάξης των 15 ευρώ την ημέρα για την πρόσληψη ανέργου ηλικίας κάτω των 25 ετών και επιδότηση 18 ευρώ την ημέρα για κάθε πρόσληψη ανέργου ηλικίας άνω των 25 ετών.

Τέλος, ο ΟΑΕΔ σχεδιάζει και πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης ανέργων σε τομείς οικονομικής δραστηριότητας, μέσω των οποίων πρόκειται να δημιουργηθούν αμέσως νέες θέσεις εργασίας. Οι ωφελούμενοι από το πρόγραμμα αυτό θα είναι 12.500 άνεργοι και η επιχορήγηση που θα δίνει ο Οργανισμός θα είναι ανά ημέρα και αντίστοιχη της κάθε δράσης.

http://www.thestival.gr

Το φαινόμενο των ενόπλων επιθέσεων σε σχολεία στις ΗΠΑ αποτέλεσε την αφορμή για την ανάπτυξη της αλεξίσφαιρης προστατευτικής κουβέρτας Bodyguard blanket της αμερικανικής εταιρείας ProTecht.
Η συγκεκριμένη κουβέρτα σχεδιάστηκε ειδικά για την προστασία μαθητών και δασκάλων σε περίπτωση επίθεσης ενόπλων σε σχολείο, και έχει κατασκευαστεί ειδικά για να αντέχει σε σφαίρες, χρησιμοποιώντας τα ίδια υλικά που συναντώνται σε στρατιωτικό προστατευτικό εξοπλισμό.
«Κατόπιν εκτεταμένης έρευνας, υπολογίζεται ότι η Bodyguard blanket παρέχει αλεξίσφαιρη προστασία απέναντι στο 90% των όπλων που έχουν χρησιμοποιηθεί σε επιθέσεις σε σχολεία στις ΗΠΑ.
Είμαστε τόσο σίγουροι για την αποτελεσματικότητά της που ενθαρρύνουμε κάθε διευθυντή να το καταστήσει ζωτικό κομμάτι των αντίστοιχων πρωτοκόλλων ασφαλείας σχολείων και πανεπιστημίων» υποστηρίζει η εταιρεία.

BODYGUARD BLANKET
Η κουβέρτα μπορεί να δεθεί εύκολα γύρω από έναν ενήλικο ή ένα παιδί και είναι ιδιαίτερα ελαφριά. Διατίθεται σε τρία μεγέθη (small, medium, large) και ενδείκνυται επίσης, σύμφωνα με την εταιρεία, για προστασία από κομμάτια που πέφτουν από το κτήριο σε περίπτωση φυσικής καταστροφής, όπως σεισμοί ή τυφώνες.

Η κουβέρτα αποτελείται από δύο εξελιγμένα βαλλιστικά υλικά που παρέχουν προστασία αντίστοιχη του Level IIIa (σύμφωνα με τα στάνταρ του National Institute of Justice).
Όπως υποστηρίζεται, δεν εμποδίζει απλά τη διάτρηση από πυρομαχικά διαφόρων διαμετρημάτων, αλλά απορροφά και σημαντικό τμήμα της ενέργειας της σφαίρας, μειώνοντας έτσι το τραύμα που επιφέρει το χτύπημα στο σώμα. Σύμφωνα με εργαστηριακές δοκιμές, η Bodyguard blanket είναι ικανή να απορροφήσει περίπου 490-660 joules ενέργειας.
naftemporiki.gr
Εκεί που όλοι πίστευαν ότι Wind και Vodafone θα κονταροχτυπηθούν για να αποκτήσουν τον έλεγχο της FORTHnet, έγινε η έκπληξη:

Οι δύο εταιρείες κινητής τηλεφωνίας κατέληξαν σε συμφωνία η οποία προβλέπει ότι μέρος των μετοχών της FORTHnet που ήλεγχε μέχρι σήμερα η Wind, μπορούν να περάσουν στην ιδιοκτησία της Vodafone. Το deal ανακοινώθηκε επίσημα με ανακοίνωση στο χρηματιστήριο 

Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Forthnet στο Χρηματιστήριο, Wind και Vodafone υπέγραψαν συμφωνία δικαιώματος προαίρεσης (option) δηλαδή  η δεύτερη μπορεί να αποκτήσει 14.584.853 κοινές μετοχές και ισάριθμα δικαιώματα ψήφου της Forthnet, κυριότητας της Wind Hellas.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Η εταιρία Forthnet ανακοινώνει τα ακόλουθα βάσει των από 10.06.2014 γνωστοποιήσεων (TR-1) που έλαβε από τις εταιρίες «Vodafone Ελλάδος» και «VODAFONE Group», η τελευταία τόσο για ίδιο λογαριασμό όσο και για λογαριασμό εταιρειών ελεγχόμενων από την VODAFONE (στο εξής «Θυγατρικές Vodafone»):

(α) Δυνάμει των όρων της από 04.06.2014 συμφωνίας μεταξύ της Vodafone Ελλάδος και της εταιρίας WIND ΕΛΛΑΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ Α.Ε.Β.Ε. (στο εξής «WIND»), η Vodafone Ελλάδος απέκτησε δικαίωμα προαίρεσης (option) για την απόκτηση 14.584.853 κοινών μετοχών της Forthnet που ανήκουν στην κυριότητα της WIND και αντιστοιχούν σε ποσοστό 13,25% του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της Forthnet.
Αυτό το δικαίωμα προαίρεσης (option) μπορεί να εξασκηθεί κατά τη συμπλήρωση ενός έτους από την ημερομηνία υπογραφής της ως άνω συμφωνίας.

(β) Εάν το ως άνω δικαίωμα προαίρεσης ασκηθεί, το ποσοστό της άμεσης συμμετοχής της Vodafone Ελλάδος και το ποσοστό της έμμεσης συμμετοχής της VODAFONE και των Θυγατρικών Vodafone στη Forthnet θα ανέλθει σε 19,75% από 6,51% του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της Forthnet.

http://www.fpress.gr
Ο Άγγελος Αναστασιάδης είναι και επίσημα τεχνικός του ΠΑΟΚ από το απόγευμα της Τετάρτης (11/6), όπως ανακοινώθηκε από το "Δικέφαλο του Βορρά".

Ο Έλληνας τεχνικός είχε συμφωνήσει με τη διοίκηση της ομάδας της Θεσσαλονίκης κι απέμενε μονάχα το τυπικό της υπόθεσης για ν΄ αρχίσει η συνεργασία των δύο πλευρών. Η παρουσίασή του θα γίνει την Πέμπτη (12/6), στην Τούμπα, ενώ στο επιτελείο του θα βρίσκονται ο γυμναστής Δημητρακόπουλος και ο προπονητής τερματοφυλάκων Τερζής.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΑΟΚ: "Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει την υπογραφή της συνεργασίας της με τον Άγγελο Αναστασιάδη, ο οποίος αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία του συλλόγου. Ο νέος προπονητής του Δικεφάλου θα πλαισιωθεί από τον γυμναστή Λεωνίδα Δημητρακόπουλο και  τον προπονητή τερματοφυλάκων Απόστολο Τερζή.  Η παρουσίαση του Άγγελου Αναστασιάδη και των συνεργατών του θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 12.06, στις 13:00 στην αίθουσα Τύπου της Τούμπας".

πηγή: novasports.gr
Την παραμονή της στη Superleague εξασφάλισε η Ξάνθη, που επικράτησε με σκορ 2-1 του Ολυμπιακού Βόλου στον αγώνα μπαράζ που διεξήχθη στο “Κλεάνθης Βικελίδης”, παρά το γεγονός ότι σχεδόν στο μισό παιχνίδι αγωνίστηκε με παίκτη λιγότερο.

Οι Βολιώτες ήταν αυτοί που προηγήθηκαν στο 34' με εντυπωσιακό γκολ του Γκούρμα, όμως οι Ακρίτες κατάφεραν να ισοφαρίσουν πριν τη λήξη του ημιχρόνου, και για την ακρίβεια στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, με κεφαλιά του Γούτα.

Και ενώ στο 48' η Ξάνθη έμεινε με 10 παίκτες, λόγω της αποβολής του Μάνταλου με απευθείας κόκκινη κάρτα για χτύπημα εκτός φάσης ο Ολυμπιακός Βόλου όχι μόνο δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό του πλεονέκτημα, αλλά στο 82' δέχθηκε και δεύτερο γκολ, με κεφαλιά του Ράνου μετά από σέντρα του Κάλβο.

Οι Βολιώτες πίεσαν για την ισοφάριση, ώστε να στείλουν το ματς στην παράταση, όμως στο 88' ο Ιωάννου δεν πρόλαβε να βάλει το πόδι του μετά το γύρισμα του Μόνχε, ενώ στο 91' ο ίδιος παίκτης δεν μπόρεσε να νικήσει τον Κυριακίδη, που με εντυπωσιακή επέμβαση κράτησε το τελικό 2-1 για την Ξάνθη, με το οποίο οι Θρακιώτες παραμένουν στη Superleague, ενώ η ομάδα του Βόλου παραμένει επίσης στη Football League.
news.gr
Το καλοκαίρι έχει μπει για τα καλά, ο υδράργυρος ανεβαίνει συνεχώς και μαζί με αυτόν αυξάνεται και ο ιδρώτας.

Αν, λοιπόν, ανήκετε σε αυτούς που δίνουν μεγάλο βάρος στην εικόνα τους, τότε οι συμβουλές που ακολουθούν για να περιορίσετε την εφίδρωση που προκαλεί κακοσμία, σίγουρα σας ενδιαφέρουν!

Δώστε βάση στα σωστά ρούχα
Αποφεύγετε τα ρούχα με στενή εφαρμογή και επιλέγετε ανοιχτά χρώματα και βαμβακερά υφάσματα που αφήνουν το σώμα να αναπνέει.

Αποφεύγετε τα πικάντικα
Έχετε παρατηρήσει ότι όταν τρώτε καυτερά φαγητά, ιδρώνει το πρόσωπό σας και δακρύζετε. Πρόκειται για μία αντίδραση του οργανισμού που λέγεται γευστική εφίδρωση και προκαλείται από την προσπάθεια του οργανισμού να ρίξει τη θερμοκρασία.

Περιορίστε το αλκοόλ
Η κατανάλωση αλκοόλ επιδεινώνει την εφίδρωση, αφού προκαλεί αύξηση της θερμοκρασίας του σώματος.

Κόψτε τον καφέ
Ο καφές λειτουργεί διεγερτικά και μεταξύ άλλων κινητοποιεί υπό συγκεκριμένες συνθήκες τη λειτουργία της εφίδρωσης.

Κόψτε το αλάτι
Στην προσπάθειά του να αποβάλει το αλάτι, το σώμα σας χρησιμοποιεί τη λειτουργία της εφίδρωσης, που επίσης σας αφυδατώνει.

http://www.onmed.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!