Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

Ήταν μια φορά, ο Τοτός στο σχολείο και η δασκάλα ζήτησε από τα παιδάκια να πουν κάτι που έχει πόδια. - Ο σκύλος, λέει η Ελενίτσα. - Ο άνθρωπος κυρία, λέει ο Κωστάκης. - Η καρδιά, λέει ο Τοτός... - Η καρδιά δεν έχει πόδια Τοτέ, απαντάει η δασκάλα. - Πώς δεν έχει; λέει ο Τοτός. Αφού εγώ κάθε βράδυ ακούω τον πατέρα μου που λέει: - "Έλα καρδούλα μου, άνοιξε τα πόδια σου..."
Σε δύο κατηγορίες είναι χωρισμένα τα τέλη κυκλοφορίας των αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών για το 2016, που θα πρέπει να πληρωθούν μέχρι το τέλους Δεκεμβρίου 2015 .

Δείτε αναλυτικά τις κατηγορίες και τα ποσά που θα πρέπει να πληρώσετε είτε ανάλογα με τα κυβικά για τα αυτοκίνητα που ταξινομήθηκαν μέχρι το 2010 και ανάλογα τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα για τα αυτοκίνητα που ταξινομήθηκαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα από την 1η Νοεμβρίου 2010.

Χωρητικότητα κινητήρα (κ.εκ) – Ετήσια τέλη (σε €)
Από 51 μέχρι 300 κ.εκ 22 €
Από 301 μέχρι 785 κ.εκ 55 €
Από 786 μέχρι 1.071 κ.εκ 120 €
Από 1.072 μέχρι 1.357 κ.εκ 135 €
Από 1.358 μέχρι 1.548 κ.εκ 240 €
Από 1.549 μέχρι 1.738 κ.εκ 265 €
Από 1.739 μέχρι 1.928 κ.εκ 300 €
Από 1.929 μέχρι 2.357 κ.εκ 660 €
Από 2.358 μέχρι 3.000 κ.εκ 880 €
Από 3.001 μέχρι 4.000 κ.εκ 1.100 €
Από 4.001 και άνω κ.εκ 1.320 €

Για να δείτε πόσο θα πληρώσετε πρέπει να βρείτε τις εκπομπές CO2 και πολλαπλασιάστε τα γραμμάρια που εκπέμπει το αυτοκίνητό σας επί το κόστος ανά γραμμάριο.

Εκπομπές ρύπων (γρ. CO2 / χλμ.) Ετήσια τέλη σε € / γρ. CO2
0 – 100 (γρ./χλμ.) 0 €
101 – 120 (γρ./χλμ.) 0,90 €
121 – 140 (γρ./χλμ.) 1,10 €
141 – 160 (γρ./χλμ.) 1,70 €
161 – 180 (γρ./χλμ.) 2,25 €
181 – 200 (γρ./χλμ.) 2,55 €
201 – 250 (γρ./χλμ.) 2,80 €
Άνω των 251 (γρ./χλμ.) 3,40 €

http://www.enikos.gr
Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη σε πτήση της American Airlines.

Την ώρα που το αεροπλάνο ήταν στον αέρα... ένας από τους δυο πιλότους έχασε τη ζωή του, σκορπίζοντας τη θλίψη αλλά και τον πανικό. Το αεροπλάνο που μετέφερε 147 επιβάτες -μαζί με το πενταμελές πλήρωμα- από το Φοίνιξ στη Βοστόνη, έκανε αναγκαστική προσγείωση σε αεροδρόμιο της Νέας Υόρκης.

Το περιστατικό ήταν πολύ θλιβερό για το πλήρωμα, ωστόσο οι επιβάτες δεν κινδύνεψαν ούτε δευτερόλεπτο.

Το μήνυμα του πιλότου ήταν αγωνιώδες, καθώς ανακοίνωνε στο προσωπικό εδάφους, ότι υπάρχει επείγον περιστατικό στην καμπίνα, ο κυβερνήτης είναι αναίσθητος, και χρειάζεται άμεση βοήθεια με την προσγείωση του αεροπλάνου.
Eίσαι μέχρι 28 ετών, κάτοχος Μεταπτυχιακού... και θέλεις να εργαστείς στον τομέα των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας; Η Wind προσφέρει θέσεις εργασίας μέσω ένος προγράμματος που απευθύνεται αποκλειστικά στους νέους.

Ο λόγος για το WIND Young Talents - Graduate Trainee Program, ένα πρόγραμμα μέσω του οποίου εκπαιδεύονται 10 νέοι σε μια κατεύθυνση της επιλογής τους και στο πέρας του προγράμματος υπάρχει η δυνατότητα πρόσληψης με σύμβαση αορίστου χρόνου.

Το πρόγραμμα είναι 18μηνης διάρκειας, αφορά νέους και νέες ηλικίας εώς 28 ετών με βασική προϋπόθεση να είναι κάτοχοι Μεταπτυχιακού Τίτλου Σπουδών (Δείτε τις Προϋποθέσεις Συμμετοχής παρακάτω) και οι υποψήφιοι μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε τρεις επαγγελματικές κατευθύνσεις: Commercial, Technology και Business χωρίς να υπάρχει περιορισμός στον αριθμό των υποψηφίων που μπορούν να επιλέξουν μια κατεύθυνση. Για παράδειγμα, μπορούν και οι δέκα υποψήφιοι να επιλέξουν την μια κατεύθυνση.

Αναλυτικά οι κατευθύνσεις έχουν ως εξής:
  1. Επαγγελματική Κατεύθυνση Commercial: Περιλαμβάνει τις οργανωτικές ομάδες προϊοντικού marketing, πωλήσεων λιανικής και εταιρικών πελατών, καινοτομίας, διαφήμισης & επικοινωνίας, on-line υπηρεσιών και εξυπηρέτησης πελατών.
  2. Επαγγελματική Κατεύθυνση Technology: Περιλαμβάνει οργανωτικές μονάδες ανάπτυξης, λειτουργίας και συντήρησης του δικτύου κινητής και σταθερής τηλεφωνίας και των πληροφοριακών συστημάτων της εταιρίας, καθώς επίσης και τις ομάδες που ασχολούνται με την τεχνολογική ανάπτυξη των προϊόντων και υπηρεσιών της εταιρίας.
  3. Επαγγελματική Κατεύθυνση Business: Εντάσσονται οι μονάδες οικονομικών, ανθρώπινου δυναμικού, διασφάλισης ποιότητας, εταιρικής επικοινωνίας, εσωτερικού ελέγχου & κανονιστικής συμμόρφωσης, προμηθειών και εφοδιαστικής αλυσίδας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά καθ'όλη τη διάρκεια της πρακτικής άσκησης, οι συμμετέχοντες του προγράμματος θα λάβουν ένα ανταγωνιστικό πακέτο αποδοχών (μισθός και παροχές), που επικοινωνείται κατά την πρόταση συνεργασίας στο τέλος της διαδικασίας επιλογής.

Μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή υποψήφιοι απ'όλη την Ελλάδα ωστόσο ότι το πρόγραμμα θα εξελιχθεί στην Αθήνα επομένως για όσους κατοικούν στην επαρχία θα πρέπει να αλλάξουν τον τόπο διαμονής τους.

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα αφορά μεταπτυχιακές σπουδές που είτε έχουν γίνει στην Ελλάδα, είτε στο εξωτερικό.

Τέλος η υποβολή αιτήσεων ξεκινάει από σήμερα Οκτωβρίου και θα διαρκέσει εώς τις 25 Οκτωβρίου και μετά από μια διαδικασία αξιολόγησης, το πρόγραμμα θα ξεκινήσει στις αρχές του Ιανουαρίου.

Προϋποθέσεις Συμμετοχής

Ακαδημαϊκές σπουδές:
  • Μεταπτυχιακό με κατεύθυνση: Διοίκηση Επιχειρήσεων, Marketing, Πληροφορική, Οικονομικά, Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού, Μηχανικού
  • Άριστη γνώση Ελληνικής και Αγγλικής γλώσσας
  • Άριστη γνώση Η/Υ
Επαγγελματική Εμπειρία:
  • Δεν απαιτείται ή
  • Σχετική full-time εμπειρία μέχρι 1 έτος
 Επίσης για τους άντρες θα πρέπει να έχουν εκπληρωμένες τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις.

Διαδικασία Επιλογής
05/10 - 25/10: Υποβολή αιτήσεων
02/11: Κέντρο Αξιολόγησης Ι
Μέσα Νοεμβρίου: Συνέντευξη με την ομάδα HR της Wind
Τέλη Νοεμβρίου: Κέντρο Αξιολόγησης ΙΙ
Μέσα Δεκεμβρίου: Συνέντευξη με τους Mentors της Wind
Τέλη Δεκεμβρίου: Πρόταση συνεργασίας
Αρχές Ιανουαρίου: Πρόσληψη - Έναρξη προγράμματος

Χρονοδιάγραμμα προγράμματος
3 μηνες: Καλωσόρισμα και σημεία επαφής με τον πελάτη
10 μήνες: Rotations και projects σε 2 διαφορετικές ομάδες της Wind
5 μήνες: Rotation στην ομάδα της επαγγελματικής κατεύθυνσης
Αξιολόγηση: Τελική αξιολόγηση και δυνατότητα πρόσληψης με σύμβαση αρίστου χρόνου

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε τον διαδικτυακό τόπο της Wind ΕΔΩ

http://www.fpress.gr
Η μετάβαση από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο συνοδεύεται από πτώση της θερμοκρασίας, πτώση στα επίπεδα υγρασίας, περισσότερο αέρα αλλά και περισσότερες ημικρανίες.

Οι αλλαγές που παρατηρούνται κατά την εναλλαγή των εποχών μπορούν να πυροδοτήσουν μια κρίση ημικρανίας και μάλιστα τα διαθέσιμα ερευνητικά στοιχεία υποδεικνύουν ότι οι αλλαγές του καιρού ευθύνονται περίπου σε ποσοστό 50% για μια κρίση ημικρανίας.

Ένας από τους παράγοντες που ευνοούν την εκδήλωση της φθινοπωρινής ημικρανίας είναι η μικρότερη έκθεση στο φως όσο μικραίνει η μέρα, καθώς το φως επηρεάζει άμεσα τη νευρολογική λειτουργία.

Ο άστατος καιρός και τα αλλεργιογόνα του φθινοπώρου είναι δύο ακόμη συνήθεις παράγοντες που ευθύνονται για την ημικρανία. Τους φθινοπωρινούς μήνες παρατηρούνται επίσης μεταβολές στη βαρομετρική πίεση.

Οι παραπάνω αλλαγές στις καιρικές συνθήκες μπορεί να ενεργοποιήσουν είτε άμεσα είτε έμμεσα τις περιφερικές διόδους αλγαισθησίας (αντίληψη του πόνου), λειτουργία στην οποία δεν μπορούμε να παρέμβουμε. Έτσι, το μόνο μέτρο προστασίας που μπορείτε να λάβετε για τις φθινοπωρινές ημικρανίες είναι να είστε πάντα εξοπλισμένοι με τη φαρμακευτική αγωγή που σας έχει συστήσει ο γιατρός και να παίρνετε το κατάλληλο φάρμακο μόλις εμφανιστούν τα πρώτα σημάδια.

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!