Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

Ο Μπραντ Πιτ και η Αντζελίνα Τζολί, το διάσημο ζευγάρι των χολιγουντιανών ηθοποιών, παντρεύτηκαν στη Γαλλία το Σάββατο, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Ο Πιτ, 50 ετών, και η Τζολί, 39 ετών, παντρεύτηκαν το Σάββατο στη μικρή εκκλησία του Σατό Μιραβάλ σε μια κλειστή τελετή στην οποία ήταν παρόντες φίλοι και οι οικογένειές τους, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Associated Press, το πρώτο μέσο το οποίο έδωσε στη δημοσιότητα την είδηση.

Τα έξι παιδιά του ζευγαριού ήταν παρόντα στην τελετή, διευκρίνισε ένας εκπρόσωπός τους μιλώντας στο πρακτορείο. Την Αντζελίνα Τζολί συνόδευσαν στην εκκλησία οι δύο γιοι της Μάντοξ και Παξ. Οι κόρες του ζευγαριού Ζαχάρα και Βίβιεν έριχναν ροδοπέταλα, ενώ η Σάιλο και ο Κοξ έδωσαν στο ζευγάρι τις βέρες, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Η Τζολί και ο Πιτ, ένα από τα χρυσά ζευγάρια του Χόλιγουντ, γνωρίστηκαν το 2005 στο πλατό της ταινίας «Ο κύριος και η κυρία Σμιθ» και έκτοτε είναι ζευγάρι. Τον προηγούμενο Μάιο η Αντζελίνα είχε δηλώσει στο περιοδικό People ότι «περιμένουμε την κατάλληλη στιγμή για τα παιδιά, για τη δουλειά. Κατά καιρούς συζητάμε γι’ αυτό, τα παιδιά (το συζητούν) επίσης μαζί μας».

Οι δύο ηθοποιοί θα πρωταγωνιστήσουν στην ταινία “By the sea” την οποία έχει γράψει και σκηνοθετεί η Τζολί.


ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Το σεξ είναι υπέροχο, και για τους περισσότερους είναι η μεγαλύτερη απόλαυση που υπάρχει στη ζωή. Οταν όμως τίθεται σε κάποιον η ερώτηση «πιστεύεις ότι υπάρχει κάτι καλύτερο από το σεξ» και του δίνεται λίγος χρόνος να το σκεφθεί, τότε ίσως του έρθει κάποια απάντηση στο μυαλό.
Την εν λόγω ερώτηση έθεσε χθες στο Reddit ένας χρήστης του δικτύου, ζητώντας από τους υπολοίπους να απαντήσουν. Αυτοί που ανταποκρίθηκαν πολλοί. Παρακάτω παρουσιάζονται οι 15 καλύτερες απαντήσεις, σύμφωνα με τη Ηuffington Post.
Όταν μπαίνω σπίτι και ο σκύλος μου πετάει από τη χαρά του που με βλέπει.
Επιστρέφοντας στο σπίτι, όταν βγάζω τις μπότες που φοράω στη δουλειά και βάζω τα πάνινα παπούτσια μου για να οδηγήσω. Σχεδόν εύχομαι να συνεχίσω να εργάζομαι σε αυτή τη δουλειά μόνο και μόνο για αυτή τη στιγμή της ημέρας.
Ενα καλό ταϊλανδέζικο φαγητό.
Ο ήχος που κάνει το πώμα καθώς βγαίνει από το μπουκάλι της μπύρας.
Να πέφτεις στο κρεβάτι, σε καθαρά σεντόνια και μόλις έχεις ξυρίσει τα πόδια σου.
Να επιστρέφω σπίτι από τη δουλειά και να βλέπω τον γιο μου να με περιμένει με ανυπομονησία. Οταν φωνάζει «Μπαμπά» με γεμίζει με απέραντη χαρά.
Το Γουακαμόλ.
Ενα καυτό μπάνιο κατά τη διάρκεια μιας ημέρας με πολύ κρύο.
Το να χρησιμοποιώ τις λέξεις με την κυριολεκτική τους έννοια και ολόσωστα.
Το παγωτό Chocolate Fudge Brownie των Ben & Jerry’s.
Ο καφές. Τίποτα άλλο δεν μπορεί να συγκριθεί με αυτό το γλυκό νέκταρ της ζωής. Επίσης το σπιτικό σιρόπι σφενδάμου που φτιάχνει η οικογένειά μου.
Μια πραγματικά καλή μπριζόλα. Οχι η οποιαδήποτε, αλλά μια πραγματικά καλή μπριζόλα.
Να ξαπλώνω στο κρεβάτι μου, κάτω από το αιρ κοντίσιον, μετά από ένα ωραίο ντουσάκι.
Ενα καλό μπάρμπεκιου. Μαγειρεμένο αργά, με την ακριβώς σωστή ποσότητα καπνού. Το αγαπώ.
Η επιστροφή φόρου.
πηγή: iefimerida.gr

Νέα αμερικανική έρευνα αποκαλύπτει τα επαγγέλματα που… συνηθίζεται το σεξ εν ώρα εργασίας. Η έρευνα που έγινε από ένα μεγάλο γραφείο ευρέσεως εργασίας έδειξε ότι ο χώρος εργασίας σε ορισμένα επαγγέλματα βοηθάει όχι μόνο στο φλέρτ αλλά και στη σεξουαλική επαφή.
Στη δημοσκόπηση συμμετείχαν 42.000 άνδρες και γυναίκες, από τους οποίους το 30% έχουν γνωριστεί, έχουν φλερτάρει, έχουν κάνει σχέση και τελικά έχουν παντρευτεί μέσα από τον εργασιακό τους χώρο.
Οι μισοί από τους συμμετέχοντες, δήλωσαν ότι έχουν φλερτάρει στη δουλειά τους και βεβαίως έχουν κάνει σεξ εν ώρα εργασίας. Τα μέρη που τους… εμπνέουν είναι: οι τουαλέτες, το ασανσέρ, οι αποθήκες αλλά και τα γραφεία όταν ξενυχτούν και έχουν φύγει οι υπόλοιποι εργαζόμενοι από τη δουλειά.
Ποια είναι όμως τα πιο σεξουαλικά δραστήρια στο χώρο εργασίας επαγγέλματα;
#1 Καλλιτέχνες (ηθοποιοί, μουσικοί, χορευτές)
#2 Σεφ
#3 Δημοσιογράφοι
#4 Υπάλληλοι Χρηματιστηρίου
#5 Υπάλληλοι καθαριότητας και Σεκιούριτι (όταν κλείνουν τα γραφεία)
#6 Barmen , barwomen και σερβιτόροι
#7 Γιατροί και νοσοκόμοι ( αργά το βράδυ στις εφημερίες)
#8 Διευθυντές τροφίμων (στην αποθήκη)
#9 Διαχειριστές βάσης δεδομένων και τεχνικοί υπολογιστών
#10 Διακοσμητές
Πηγή: faysbook.gr
Ένα μικρό υπνοδωμάτιο έγινε το νέο… σπίτι για περισσότερες από 5.000 σφήκες, οι οποίες τρύπωσαν από ένα παράθυρο και έκαναν εκεί τη φωλιά τους. Όπως αναφέρει η Telegraph το σπίτι βρίσκεται στο Γουίντσεστερ της Βρετανίας και ανήκει σε μία οικογένεια, η οποία απουσίαζε από την εστία της για πολλούς μήνες.

Κατά την αποχώρηση της οικογένειας από το σπίτι, όμως, ένα παράθυρο ξεχάστηκε και από εκεί τρύπωσαν οι σφήκες. Όταν, τελικά, η οικογένεια επέστρεψε σπίτι της και ο γιος προσπάθησε να μπει στο δωμάτιό του δεν πίστευε σε αυτό που έβλεπε…

http://www.enikos.gr 
Σοκάρουν όσα λέει ο Γκαμπριέλ Μπατιστούτα σε συνέντευξη που παραχώρησε, στην οποία αναφέρθηκε στα τεράστια προβλήματα υγείας που αντιμετώπισε.

Αν και στο παρελθόν είχε διαψευσθεί ότι πάσχει από Αμυοτροφική Πλάγια Σκλήρυνση, ο ίδιος αποκάλυψε ότι έφτασε σημείο να μην μπορεί να περπατήσει.

«Σταμάτησα το ποδόσφαιρο και δύο ημέρες μετά δεν μπορούσα να περπατήσω. Κατουρούσα στο κρεβάτι γιατί παρ' ότι η τουαλέτα ήταν τρία μέτρα μακριά μου, δεν μπορούσα να πάω ως εκεί.

Ήμουν τόσο απελπισμένος που πήρα μια πτήση και επισκέφθηκα τον γιατρό Αβάνζι. Και του είπα: “κόψε μου τα πόδια, δεν αντέχω άλλο”. Καθόμουν και ο πόνος ήταν αφόρητος», αποκάλυψε ο πρώην άσος της Φιορεντίνα, της Ρόμα και της Ίντερ στο κανάλι «Tyc Sports».

«Για να είμαι ειλικρινής δεν μπορώ να πω πώς ήταν, δεν μπορώ να σας το περιγράψω. Έβλεπα τον Πιστόριους και σκεφτόμουν πως “αυτό είναι λύση για μένα”. Ο γιατρός μού απάντησε πως δεν θα το κάνει. Του εξήγησα πως για μένα ήταν θέμα ποιότητας ζωής», εξομολογήθηκε.

Ο Μπατιστούτα υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στον δεξιό αστράγαλο και πλέον περπατά κανονικά.

ΠΗΓΗ: pamesports.gr
Στη λίστα που ακολουθεί θα δείτε τα πιο περίεργα ρεκόρ που έχουν σημειωθεί στο Facebook από την ημέρα της δημιουργίας του...


Η πιο μεγάλη συζήτηση με σχόλια, ανάμεσα σε δυο άτομα σε status : 5,323 σχόλια.
Τα περισσότερα σχόλια και αναρτήσεις σε φωτογραφία : 50,779.


Τα περισσότερα σχόλια και αναρτήσεις, σε σχόλιο σε τοίχο : 59,380.
Τα περισσότερα likes σε ανάρτηση χρήστη : 573,528 likes.
Τα περισσότερα pokes που εκκρεμούν : 1,981.
Τα περισσότερα σχόλια σε check-in : 603.
Οι περισσότεροι φίλοι σε chat, την ίδια στιγμή : 507.
Τα περισσότερα αιτήματα φιλίας που εκκρεμούν: 1,052.
Τα περισσότερα αδιάβαστα μηνύματα σε λογαριασμό χρήστη : 288.
Τα περισσότερα tags σε φωτογραφίες : 8,771.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Ποιος ο κρυφός γάμος της Αλίκης Βουγιουκλάκη;

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη υπήρξε μια πολύ ερωτική γυναίκα. Έζησε έντονα τη ζωή της και απεχθανόταν τη μοναξιά. Από νεαρή ηλικία, είχε πάντα έναν σύντροφο στο πλευρό της.

Όταν ήταν μαθήτρια στη δραματική σχολή, ερωτεύτηκε τον δάσκαλό της, Αλέξη Σολωμό, με τον οποίο έκανε δεσμό. Αργότερα, η Αλίκη έκανε σχέση με τον Μάριο Πλωρίτη, ο οποίος την επηρέαζε πολύ στις καλλιτεχνικές της αποφάσεις.

Στην αρχή της κινηματογραφικής της καριέρας, στα τέλη της δεκαετίας του ’50 συνδέθηκε ερωτικά με τον σκηνοθέτη Ντίμη Δαδίρα.

Στις αρχές του ’60, η σχέση της Αλίκης Βιουγουκλάκη με το διάδοχο Κωνσταντίνο, συζητήθηκε πολύ, τόσο στους καλλιτεχνικούς κύκλους όσο και στον Τύπο.

Ο μεγαλύτερος σταθμός στην ερωτική ζωή της Αλίκης, ήταν ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ. Μετά τον Παπαμιχαήλ, οι μεγαλύτεροι δεσμοί της ήταν με τον Βλάση Μπονάτσο και τον Κώστα Σπυρόπουλο.

Ο μυστικός γάμος

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη ήταν η εθνική σταρ. Ο κόσμος την αγαπούσε και ήθελε να μαθαίνει τα πάντα για την προσωπική της ζωή. Οι περισσότερες σχέσεις της, γίνονταν γνωστές πριν καν τις μάθει η μάνα της. Όταν όμως ήθελε να κρύψει κάτι, μπορούσε να το καταφέρει. Αυτό το απέδειξε, με τον μυστικό της γάμο στις αρχές της δεκαετίας του ’80. Η Αλίκη με τον τότε αγαπημένο της Κύπριο επιχειρηματία, Γιώργο Ηλιάδη, αποφάσισαν να επισημοποιήσουν τη σχέση τους, αλλά δεν ήθελαν ο γάμος τους να μαθευτεί. Όσο και αν αυτό φαινόταν ακατόρθωτο, το ζευγάρι παντρεύτηκε κρυφά, στην Παναγία Γοργοεπήκοο, το εκκλησάκι δίπλα στη Μητρόπολη των Αθηνών. Για τον γάμο, γνώριζαν μόνο 5-6 στενοί φίλοι του ζευγαριού.

Με την ίδια μυστικότητα, βγήκε και το διαζύγιο του ζευγαριού λίγο καιρό μετά. Η σχέση τους είχε τελειώσει, αλλά ελάχιστοι γνώριζαν την ύπαρξή της. Η ίδια η Αλίκη Βουγιουκλάκη, σχεδόν μια δεκαετία μετά, παραδέχτηκε ότι παντρεύτηκε κρυφά με το Γιώργο Ηλιάδη, σε συνέντευξή …

http://peiraxtiri.gr

Μεσόγειος θάλασσα....μια θάλασσα “στη μέση της γης”.
Αυτή η “κλειστή” θάλασσα που βρίσκεται ανάμεσα σε τρεις ηπείρους (Ευρώπη,Ασία και Αφρική) υπήρξε σημαντικότατο εμπορικό αλλά και ταξιδιωτικό πέρασμα από την αρχαιότητα, καθώς στην ευρύτερη περιοχή της αναπτύχθηκαν διάφοροι σημαντικοί πολιτισμοί.
Η Μεσόγειος περιβάλλεται σχεδόν εξολοκλήρου από γη και το μήκος της από το Γιβραλτάρ μέχρι τη Βηρυτό είναι περίπου 3.700 km, ενώ το πλάτος της από Βεγκάζη μέχρι Ντουμπρόβνικ φτάνει περίπου τα 1200 km. Συνολικά η έκτασή της είναι 2,5 εκατομμύρια τετραγωνικά χιλιόμετρα.
Το μέσο βάθος της Μεσογείου είναι1.500 μέτρα και σύμφωνα με έρευνες που έχουν γίνει από τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και τεχνολογίας αλλά και το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, το πιο βαθύ σημείο της Μεσογείου αλλά και όλης της Ελλάδας, βρίσκεται νοτιοδυτικά της Πελοποννήσου. Λίγα μίλια νοτιοδυτικά της Σαπιέντζας, απέναντι από την Μεθώνη, βρίσκεται το Φρέαρ των Οινουσσών με βάθος 5.121 μέτρα.
Στο σημείο αυτό έχει πραγματοποιηθεί και το πείραμα Νέστωρ, με τη συμμετοχή Ελλήνων και ξένων ερευνητών, που αποτελεί ένα από τα τέσσερα μεγαλύτερα πειράματα ανίχνευσης νετρίνων στον πλανήτη. Οι αόρατοι αυτοί ταξιδιώτες του διαστήματος (νετρίνια) κρύβουν πληροφορίες για την δημιουργία του σύμπαντος.
Εξαιτίας των πολλών ναυαγίων που έχουν σημειωθεί στην περιοχή, χαρακτηρίζεται ως Ελληνικό Τρίγωνο των Βερμούδων. Οι ψαράδες που βουτούν στα νερά αυτά έχουν ανακαλύψει κατά καιρούς πολλά βυθισμένα σκαριά πλοίων όλων των εποχών. Πλοία τα οποία κουβαλούσαν πολύτιμα φορτία όπως κολόνες από γρανίτη αλλά και ρωμαϊκές σαρκοφάγους από τιτανιούχο λίθο.
echoes.gr
Ένας τύπος ήταν σε μία ταβέρνα, οπότε ήθελε να πάει τουαλέτα...


Όμως όταν έφτασε διαπίστωσε πως είχε πάρα πολύ ουρά.

Τι να κάνει ο άνθρωπός μας, σκέφτεται λίγο και αποφασίζει να πάει στις γυναικείες που είναι άδειες, γιατί δεν κρατιόταν άλλο…



Πάει λοιπόν στις γυναικείες, οπότε μία γυναίκα μπαίνει μέσα τη στιγμή που ουρεί και του λέει:

- Μα καλά δεν ξέρεις ότι είναι μόνο για γυναίκες;

Και ο τύπος με το μόριο στο χέρι…
- Ναι, μα και αυτό είναι μόνο για γυναίκες…

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 

Το σενάριο της επανάστασης των υπολογιστών/ μηχανών είναι παλιό σχεδόν όσο και οι ίδιοι οι υπολογιστές, αποτελώντας έναν από τους γνωστότερους πυλώνες της επιστημονικής φαντασίας (ΕΦ). Από αυτή την άποψη, το πρόγραμμα Robo Brain, στο οποίο εργάζονται ερευνητές στις ΗΠΑ, ενδεχομένως να δημιουργήσει «πονοκεφάλους» στους φίλους της ΕΦ, καθώς στο επίκεντρό του βρίσκεται η συγκέντρωση δεξιοτήτων και γνώσεων από δημόσια διαθέσιμες πηγές πληροφοριών- εν ολίγοις, το Ίντερνετ- προκειμένου να «τροφοδοτεί» με γνώση τα ρομπότ.
Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του προγράμματος, το Robo Brain αποτελεί ένα υπολογιστικό σύστημα μεγάλης έκτασης που «μαθαίνει από δημόσια διαθέσιμες πηγές στο Ίντερνετ, εξομοιώσεις υπολογιστών και δοκιμές ρομπότ στον πραγματικό κόσμο. Συγκεντρώνει ο,τιδήποτε έχει σχέση με τη ρομποτική σε μία εκτενή και διασυνδεδεμένη βάση γνώσης». Όπως επισημαίνεται, οι εφαρμογές του περιλαμβάνουν τη δημιουργία πρωτοτύπων για έρευνες πάνω στη ρομποτική, οικιακά ρομπότ και αυτοοδηγούμενα οχήματα.
Ένα παρεμφερές πρόγραμμα αναπτύσσουν και ερευνητές του Πανεπιστημίου του Αϊντχόφεν στην Ολλανδία: πρόκειται για το RoboEarth, που έχει περιγραφεί ως «ένα world wide web για ρομπότ», το οποίο προορίζεται να αποτελέσει μία παγκόσμια βάση δεδομένων στην οποία θα μπορούν να έχουν πρόσβαση τα ρομπότ- ωστόσο, το Robo Brain θα αποκτά μόνο του τις απαιτούμενες πληροφορίες (τις οποίες θα διαθέτει στα «ενδιαφερόμενα» ρομπότ για καθημερινές εργασίες) μέσω του Ίντερνετ αντί να απαιτεί ειδικό προγραμματισμό από ανθρώπους.
Στο πλαίσιο του προγράμματος συνεργάζονται ερευνητές από τα πανεπιστήμια Cornell, Brown, Stanford και UC Berkeley, ενώ υπάρχει υποστήριξη από εταιρείες τεχνολογίας όπως η Google και η Microsoft.

CORNELL.EDU
Το σύστημα άρχισε την επεξεργασία πληροφοριών από το Ίντερνετ τον προηγούμενο μήνα, με τους ερευνητές του να επισημαίνουν ότι διαχειρίζεται περίπου ένα δισ. εικόνες, 120.000 βίντεο του YouTube και 100 εκατ. αρχεία οδηγιών και manuals. Σύμφωνα με τους ερευνητές, το Robo Brain δεν είναι απλά ικανό να αναγνωρίζει αντικείμενα, αλλά και να κατανοεί το πώς χρησιμοποιούνται- καθώς και πιο σύνθετες έννοιες, όπως η ανθρώπινη γλώσσα και συμπεριφορά.

«Τα laptops και τα κινητά μας τηλέφωνα έχουν πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες που θέλουμε. Αν ένα ρομπότ βρεθεί απέναντι σε μία κατάσταση την οποία δεν έχει δει στο παρελθόν, μπορεί να προβεί σε αναζήτηση στο Robo Brain στο cloud» διευκρινίζει ο Ασουτός Σαξένα του Cornell University, επίκουρος καθηγητής τεχνολογίας υπολογιστών.
Το Robo Brain επεξεργάζεται εικόνες για να ξεχωρίσει τα αντικείμενα μέσα σε αυτές, και συνδέοντας εικόνες και βίντεο με κείμενα, μαθαίνει να αναγνωρίζει ποια είναι και πώς χρησιμοποιούνται – καθώς και, όπως προαναφέρθηκε, την ανθρώπινη γλώσσα και συμπεριφορά. Το σύστημα χρησιμοποιεί αυτό που οι επιστήμονες υπολογιστών χαρακτηρίζουν «structured deep learning», όπου οι πληροφορίες αποθηκεύονται σε πολλαπλά επίπεδα έννοιας: μία καρέκλα εντάσσεται σε ένα είδος καρεκλών, και οι καρέκλες είναι έπιπλα. Κάποιος μπορεί να κάτσει σε μία καρέκλα, αλλά μπορεί να κάτσει και σε ένα σκαμνί κ.ο.κ.
«Το Robo Brain θα μοιάζει με ένα γιγαντιαίο, πολυκλαδικό γράφημα με δυνατότητες για ερωτήματα (queries) σε πολλές διαστάσεις» σημειώνει ο Αντίτια Τζάμι, ο ερευνητής που σχεδίασε τη μεγάλης κλίμακας βάση δεδομένων του εγκεφάλου- ειδικότερα, μπορεί να παραπέμπει σε γράφημα που απεικονίζει τις φιλίες/ σχέσεις στο Facebook, αλλά σε μία κλίμακα που αντιστοιχεί μάλλον στον Γαλαξία. Παράλληλα, το Robo Brain θα έχει και «δασκάλους», χάρη στο crowdsourcing: στην ιστοσελίδα του προγράμματος θα προβάλλονται τα πράγματα που έχει «μάθει» το σύστημα και οι επισκέπτες θα είναι σε θέση να προβαίνουν σε προσθέσεις και διορθώσεις.
Το πρόγραμμα υποστηρίζεται από το National Science Foundation, το Office of Naval Research, το Army Research Office, την Google, τη Microsoft, την Qualcomm, το Alfred P. Sloan Foundation και τη National Robotics Initiative.
naftemporiki.gr
Η σωστή ώρα για να ζυγίζεστε είναι το πρωί. Γιατί άραγε κατά τις πρωινές ώρες η ζυγαριά μας δείχνει πάντα πιο αδύνατους; Μα φυσικά γιατί κατά τον ύπνο, ο οργανισμός μας καταναλώνει ενέργεια και επεξεργάζεται όλες τις τροφές που έχουμε λάβει κατά τη διάρκεια της ημέρας. Επιπροσθέτως, κατά την αναπνοή, καθώς και με την έκκριση ιδρώτα, αποβάλλουμε νερό. Με αυτόν τον τρόπο, το πρωί είμαστε... ελαφρύτεροι!

Πάμε να δούμε και μερικά tips για να ζυγιζόμαστε σωστά:

- Πάντα πρωινές ώρες
- Πάντα νηστικές και γυμνές
- Μη ζυγίζεστε ακριβώς πριν αλλά και κατά τη διάρκεια της περιόδου
- Να ζυγίζεστε πάντα με την ίδια ζυγαριά
- Καλό θα ήταν να έχετε επισκεφτεί την τουαλέτα πριν ζυγιστείτε.

http://www.thestival.gr

Εκτόξευση των βάσεων στα περιφερειακά πανεπιστήμια, αλλά και άνοδος στις δημοφιλείς σχολές είναι τα βασικά χαρακτηριστικά των φετινών βάσεων εισαγωγής στα ΑΕΙ και ΤΕΙ, που ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Παιδείας.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Θανάσης Κυριαζής, ο συνολικός αριθμός των υποψηφίων ανήλθε σε  99.958, από 104.998. Στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα εισήχθησαν 72.763 υποψήφιοι από 71.761 πέρυσι. Οι κενές θέσεις είναι 1.164, από 836 το 2014. Στα πανεπιστήμια εισάγονται 47.053 υποψήφιοι, στα ΤΕΙ  23797 και στις υπόλοιπες σχολές (αστυνομικές, στρατιωτικές κλπ) 1913.  Το ποσοστό επιτυχίας ανήλθε σε 81,05%.

Στη Νομική Αθήνας οι βάσεις αυξήθηκαν κατά 0,8% (18.714 μόρια η βάση εισαγωγής), στη  Νομική Θεσσαλονίκης κατά 1,2% (18.615) και στη Νομική Κομοτηνής κατά 2,2% (18.303).

Στις ιατρικές σχολές, η άνοδος στην Αθήνα ήταν 1,7% (19.233 τα μόρια), της βάσης εισαγωγής στη Θεσσαλονίκη 2,4% (19.122), στην Πάτρα 2,8%, στη Λάρισα 3,2%, στην Κρήτη 3,2%, στα Ιωάννινα 3,3% και στην Αλεξανδρούπολη 3,5%.

Στις νομικές σχολές η αύξηση ήταν από 200 έως 400 μόρια και στις πολυτεχνικές έως 1000.

Η μεγαλύτερη αύξηση (27,3%) καταγράφηκε στη σχολή Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας, ενώ η μεγαλύτερη μείωση (60%) στην Μουσικών Σπουδών Αθήνας.

Ενα άλλο χαρακτηριστικό των φετινών εξετάσεων είναι ότι από τα 450 τμήματα, στα 121 η βάση εισαγωγής ειναι κάτω από τα 10.000 μόρια.

Οι εγγραφές των επιτυχόντων θα πραγματοποιηθούν, από 15 Σεπτεμβρίου έως και 26 Σεπτέμβριου. Τα απαραίτητα δικαιολογητικά εγγραφής θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.

http://www.naftemporiki.gr
Η ώρα των επαναληπτικών αγώνων για τη φάση των πλέι-οφ του Europa League έφτασε, και ο στόχος της πρόκρισης και των τριών ελληνικών ομάδων (Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, Αστέρας Τρίπολης) στη φάση των ομίλων του Europa League είναι κάτι παραπάνω από εφικτός.

Το πιο εύκολο έργο αναμένεται να έχει ο Παναθηναϊκός, που αγωνίζεται στη Δανία με τη Μίντιλαντ, και το μόνο που έχει να κάνει είναι να υπερασπιστεί το εμφατικό 4-1 του πρώτου αγώνα. Που σημαίνει ότι οι “πράσινοι” απλά δεν πρέπει να χάσουν με 3-0 ή μεγαλύτερο σκορ για να πάρουν την πρόκριση - και αυτό σίγουρα μπορούν να το καταφέρουν και χωρίς τον τραυματία Μπεργκ.

Πιο περίπλοκα είναι τα πράγματα για τον ΠΑΟΚ, που ηττήθηκε από τη Ζίμπρου στη Μολδαβία με 0-1 και θα πρέπει σήμερα να εκμεταλλευθεί την έδρα του και να κερδίσει με διαφορά τουλάχιστον δύο τερμάτων, προκειμένου να αποφύγει έναν απρόσμενο αποκλεισμό από μία ομάδα που σίγουρα δεν είναι καλύτερη από τους Θεσσαλονικείς.

Τέλος, προβάδισμα για την πρόκριση έχει ο Αστέρας Τρίπολης, μετά το 2-0 του πρώτου αγώνα επί της Μακάμπι Τελ Αβίβ. Στο σημερινό παιχνίδι, που λόγω της κατάστασης στο Ισραήλ διεξάγεται στη Λάρνακα της Κύπρου, οι Αρκάδες θα πρέπει να υπερασπιστούν το σκορ αυτό, αν θέλουν να περάσουν για πρώτη φορά στην ιστορία τους στη φάση των ομίλων.
news.gr
Το να ταξιδέψει κανείς από τη Σαγκάη στο Σαν Φρανσίσκο σε λιγότερο από δύο ώρες, μπορεί να ακούγεται σαν φαντασίωση, αλλά η Κίνα...
πιστεύει ότι έχει βρει τον τρόπο να σχεδιάσει ένα υποβρύχιο που μπορεί να κάνει την ιδέα αυτή πραγματικότητα.
Ακόμη πιο ανησυχητικό, όμως, είναι η ορατή...
(σίγουρη) πιθανότητα ότι η τεχνολογία αυτή θα χρησιμοποιηθεί για την ανάπτυξη ακόμη πιο επικίνδυνων όπλων.

Σύμφωνα με την εφημερίδα South China Morning Post (SCMP), η υπερ-ταχεία τεχνολογία αναπτύχθηκε από επιστήμονες στο Harbin Institute of Technology και θα επιτρέψει σε υποβρύχια, ή τορπίλες να υπερβούν την ισοδύναμη ταχύτητα του ήχου κάτω από το νερό – περίπου 3.600 μίλια ανά ώρα!

Η ιδέα αυτή βασίζεται στην παλιά Σοβιετική έννοια του supercavitation, το οποίο περιλαμβάνει τη δημιουργία μια μεγάλης φυσαλίδας αέρα γύρω από ένα αντικείμενο, έτσι ώστε αυτό να μπορεί να αποφεύγει να αντιμετωπίζει πάρα πολύ τριβή και να ταξιδεύει μέσω του νερού γρήγορα.

Ο καθηγητής Li Fengchen είπε ότι όταν το σκάφος χτυπά το νερό, ένας από τους μηχανισμούς του ψεκάζει συνεχώς μια «ειδική υγρή μεμβράνη» σε όλη την επιφάνεια του αντικειμένου. Αυτή η μεμβράνη τελικά φεύγει, αλλά μέχρι τη στιγμή που το σκάφος να φτάσει τα 46 μίλια ανά ώρα, αυτό συμβαίνει αρκετά γρήγορα για φτάσει σε κατάσταση supercavitation και να δημιουργήσει μια φυσαλίδα αέρα ικανή να βοηθήσει στο να καλύψει προηγουμένως άγνωστες αποστάσεις.

«Η μέθοδός μας είναι διαφορετική από οποιαδήποτε άλλη προσέγγιση, όπως ο φορέας προώθησης», είπε ο Li στη SCMP. «Με το συνδυασμό τεχνολογίας υγρής μεμβράνης-supercavitation, μπορούμε να μειώσουμε σημαντικά τις προκλήσεις της εκτόξευσης και να κάνουμε τον έλεγχο πλοήγησης ευκολότερο».

Στη θεωρία, αυτό σημαίνει ότι ένα ταξίδι πέρα από τον Ειρηνικό Ωκεανό, θα πάρει μόλις 100 λεπτά, ενώ ένα υπερατλαντικό ταξίδι θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί σε λιγότερο από μία ώρα.

Παρά τους ισχυρισμούς της προόδου, ο Λι πρόσθεσε ότι εξακολουθούν να υπάρχουν σημαντικά εμπόδια που οι επιστήμονες πρέπει να ξεπεράσουν, όπως η δημιουργία ακριβούς ελέγχου του συστήματος διεύθυνσης και ενός κινητήρα αρκετά ισχυρού για να τροφοδοτήσει ολόκληρο το εγχείρημα.

Πολλές λεπτομέρειες γύρω από την τεχνολογία παραμένουν άγνωστες, δεδομένου ότι το έργο εξακολουθεί να χαρακτηρίζεται ως στρατιωτικό μυστικό. Το Supercavitation θα μπορούσε ακόμα να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία γρήγορα κινούμενων τορπιλών και άλλα όπλα και οι ΗΠΑ, η Ρωσία, η Γερμανία και το Ιράν όλοι εργάζονται στο ίδιο θέμα.

Επίσης, ο Li είπε ότι θα μπορούσαν να υπάρξουν τρόποι για να χρησιμοποιηθεί η τεχνολογική επανάσταση για να επωφεληθούν κι άλλοι και όχι μόνο οι στρατιωτικοί σκοποί. Θα μπορούσε να ανοίξει το δρόμο για την ταχεία υποβρύχια μεταφορά, ή να συμβάλει στη δημιουργία μαγιό που επιτρέπουν την άνευ προηγουμένου κινητικότητα.

«Αν ένα μαγιό μπορεί να δημιουργήσει και να κρατήσει πολλές μικροσκοπικές φυσαλίδες στο νερό» είπε, «μπορεί να μειώσει σημαντικά την αντίσταση του νερού. Το κολύμπι στο νερό θα μπορούσε να είναι τόσο εύκολο, όσο το να πετάς στον ουρανό».

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Αν έχετε στο σπίτι σας παιχνίδια Lego, ιδιαίτερα αν είναι παλιά και όχι ανοιγμένα, φυλάξτε τα σαν τα μάτια σας - μπορεί να σας αποφέρουν μία περιουσία.
Η «μανία» Lego έχει κατακλύσει τις ιστοσελίδες ηλεκτρονικού εμπορίου και οι συλλέκτες είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν εκατοντάδες, ακόμα και χιλιάδες ευρώ για μία συσκευασία.

Για παράδειγμα, στο eBay, η πλήρης συλλογή με φιγούρες της οικογένειας Simpsons πωλείται για 8.000 ευρώ.
Τα συλλεκτικά ανθρωπάκια της Legoέχουν πλέον τόσο μεγάλη αξία στις ΗΠΑ που έχουν γίνει τρόπος συναλλαγής στον υπόκοσμο! Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας vocativ.com, τα Lego ανταλλάσσονται μεταξύ μελών του υποκόσμου σε διάφορες πολιτείες των ΗΠΑ, ενώ τα δέχονται και έμποροι ναρκωτικών στο Άμστερνταμ.
Επιπλέον, σύμφωνα με το Euronews, γίνονται στόχος αυξανόμενων ληστειών καθώς οι δράστες εισβάλουν σε καταστήματα, φορτηγά, ακόμα και σε σπίτια συλλεκτών, για να τα κλέψουν.

Για παράδειγμα, οι αρχές σε Νέα Υόρκη προχώρησαν στη σύλληψη μίας 53χρονης που έκλεψε 800 παιχνίδια από συλλέκτη στο Λονγκ Άιλαντ, εκτιμώμενης αξίας 45.000 ευρώ ενώ, στην Αριζόνα, εξαρθρώθηκε κύκλωμα τεσσάρων ατόμων, που βρέθηκε να κατέχει παιχνίδια συνολικής αξίας 150.000 ευρώ.


news.gr
Οι εφήμερες σχέσεις είναι για πολλούς κατακριτέες, παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε σε μια εποχή σεξουαλικής απελευθέρωσης.

Τώρα, Αμερικανοί ερευνητές απενοχοποιούν το one night stand, δηλώνοντας πως έχει και ένα... κρυφό πλεονέκτημα.

Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση που προέκυψε από το National Marriage Project, σχεδόν το ένα τρίτο των παντρεμένων ζευγαριών είχε αρχικά περιστασιακή σχέση.

Το National Marriage Project ξεκίνησε να πραγματοποιείται από το 1997 από ερευνητές στο Πανεπιστήμιο Ράτγκερς. Από το 2009, επικεφαλής του πρότζεκτ είναι κοινωνιολόγοι και ψυχολόγοι από το Πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια. Στόχος του πρότζεκτ είναι να εξερευνήσει τη σχέση των εμπειριών του ατόμου πριν το γάμο με την ποιότητα του γάμου μακροπρόθεσμα.

Η τελευταία έκθεση βασίστηκε σε δεδομένα που αφορούσαν σε περισσότερους από 1.000 ενήλικες ηλικίας 18 έως 34 ετών. Τα στοιχεία κάλυπταν περίοδο πέντε ετών και κατά το διάστημα αυτό 418 άτομα παντρεύτηκαν.

Το 32% των συμμετεχόντων που παντρεύτηκαν την τελευταία πενταετία δήλωσαν πως αρχικά η σχέση με το σύζυγο ή τη σύζυγο δεν ήταν σοβαρή. Όσον αφορά την ποιότητα του γάμου, οι ερευνητές παρατήρησαν ότι ήταν χαμηλότερη για το 42% αυτών των ζευγαριών, σε σύγκριση με το 36% των περιπτώσεων όπου το περιστασιακό σεξ οδήγησε σε έναν ευτυχισμένο γάμο.

http://www.onmed.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!