Σάββατο, 24 Μαρτίου 2018


Την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου αλλάζει η ώρα από χειμερινή σε θερινή, και οι δείκτες του ρολογιού θα γυρίσουν μια ώρα μπροστά
Η μέρα ήδη έχει αρχίσει να μεγαλώνει και ετοιμαζόμαστε σιγά – σιγά όλοι να γυρίσουμε τα ρολόγια μας μία ώρα μπροστά.
Αυτό θα συμβεί τα ξημερώματα της Κυριακής, 25 Μαρτίου.
Στις 03:00 θα γυρίσουμε το ρολόι μας μία ώρα μπροστά (δηλαδή η ώρα θα δείχνει 04:00).
Η ώρα αλλάζει πάντα την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου (μία ώρα μπροστά) και την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου (μία ώρα πίσω).

Oι νέοι που κλείνουν τα 18 τους θα μπορούν να ταξιδέψουν ελεύθερα με το τρένο σε όλη την Ευρώπη, καθώς η Ευρωπαϊκή Ένωση ετοιμάζεται να μοιράσει δωρεάν Interrail.
Οι ιθύνοντες της Ευρωπαϊκής Ένωσης σκέφτονται να διαθέσουν ένα κονδύλι της τάξης των 12 εκατομμυρίων ευρώ για να προσφέρουν δωρεάν Interrail πάσο σε χιλιάδες νέους Ευρωπαίους για να ταξιδέψουν στην Ευρώπη αυτό το καλοκαίρι. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το euronews, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει κάνει ήδη τις πρώτες κινήσεις για να εφαρμόσει το νέο της πρόγραμμα, αυτό της διάθεσης δωρεάν Interrail πάσο σε 20.000-30.000 νέους Ευρωπαίους μόλις κλείσουν τα 18 τους χρόνια. Ο συγκεκριμένος τύπος εισιτηρίου τρένου κοστίζει περί τα 510€ και προσφέρει τη δυνατότητα για ταξίδια με το τρένο ανά την Ευρώπη για ένα μήνα – μέχρι και σε 30 χώρες.
Το σκεπτικό της ιδέας, που αναφέρθηκε για πρώτη φορά στο Ευρωκοινοβούλιο το 2016, είναι να ενθαρρύνουν τους νέους να ταξιδέψουν ώστε να ανακαλύψουν τις κουλτούρες της ηπείρου και να αποκτήσουν ευρωπαϊκή ταυτότητα. Οι πρώτοι δικαιούχοι αναμένεται να ταξιδέψουν αυτό το καλοκαίρι, ενώ ο αριθμός των δικαιούχων αναμένεται να αυξηθεί, αν οι Βρυξέλλες εγκρίνουν μεγαλύτερο budget.
«Η εκπαίδευση δεν είναι μόνο όσα μαθαίνουμε στο σχολείο, αλλά και όσα ανακαλύπτουμε για τους πολιτισμούς και τις παραδόσεις των υπόλοιπων Ευρωπαίων», ανέφερε ο επίτροπος για θέματα Εκπαίδευσης, Πολιτισμού, Νέων και Αθλητισμού, Tibor Navracsics. Υποψήφιοι για να πάρουν το δωρεάν πάσο είναι όλοι οι νέοι από κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εφόσον εγκριθεί το σχέδιο, η διαδικασία των αιτήσεων αναμένεται να ανακοινωθεί σύντομα.
Πηγή: Euronews

Η 25χρονη Lana West εργάζεται στο Moonlite Bunny Ranch, έναν νόμιμο οίκο ανοχής της Νεβάδα των ΗΠΑ, και τα πάει περίφημα οικονομικά, καθώς καθαρίζει όπως μας λέει 30.000 δολάρια τον μήνα (λίγα περισσότερα από 24.000 ευρώ).
Η Lana εγκατέλειψε τη θέση της σε μεγάλη εταιρία μάρκετινγκ, καθώς όπως ομολογεί η πορνεία και ευκολότερη είναι και αποδοτικότερη οικονομικά, αλλά και «ασφαλέστερη» από τη δουλειά στο γραφείο.
Μιλώντας στη «Sun Online», λέει χαρακτηριστικά: «Γιατί να κρύψεις ποια είσαι; Είσαι μια ιερόδουλη και απλώς το λες κάπως αλλιώς». Η Lana δοκίμασε αρχικά να είναι συνοδός πολυτελείας και δελεάστηκε από τις απολαβές αλλά και τον πολυτελή τρόπο ζωής που της προσέφεραν οι πλούσιοι πελάτες της.
«Η πορνεία είναι τέλεια», λέει, «δεν έχω κανένα πρόβλημα να το παραδεχτώ». Και τον Ιανουάριο του 2017 έκανε το επόμενο βήμα, να εγγραφεί ως ιερόδουλη στα νόμιμα μητρώα για να μπορεί να εργάζεται σε οίκους ανοχής.
Πλέον μπορεί και σπουδάζει διοίκηση επιχειρήσεων, καθώς τα χρήματα που κερδίζει είναι πολλά. Και προτιμά μας λέει να δουλεύει σε οίκο ανοχής παρά ως συνοδός κυρίων, μιας και είναι ακόμα ευκολότερο και βολικότερο.
Και δεν θεωρεί μάλιστα καθόλου εξεζητημένες τις δηλώσεις της: «Θα έλεγα πως είναι απλώς γελοίο το να κρίνεις. Είμαστε στο 2018, δεν είναι και τίποτα σπουδαίο. Είχα πολλούς φίλους που δεν ήθελα να το μάθουν, αλλά στο τέλος δεν είναι και καμιά μεγάλη δουλειά. Η οικογένειά μου το έμαθε και δεν είναι πολύ χαρούμενοι, δεν τους αρέσει. Ο μπαμπάς μου δεν μου μιλάει … εγώ όμως λέω πως είμαι μια χαρά»…
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!