Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017


Την χαμηλότερη θερμοκρασία στην ιστορία της χώρας -1,5 βαθμούς Κελσίου- κατέγραψε νωρίς το πρωί ο μετεωρολογικός σταθμός του Κατάρ.
Στο ανεξάρτητο αυτό εμιράτο της Μέσης Ανατολής επικρατούν πολύ ψηλές θερμοκρασίες και υγρασία ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες. Σε αντίθεση οι χειμώνες είναι ήπιοι, με ελάχιστη βροχόπτωση. Δυνατοί άνεμοι και αμμοθύελλες είναι συνηθισμένο φαινόμενο, καθώς και ο εκτυφλωτικός ήλιος.
Η Μετεωρολογική Υπηρεσία του Κατάρ εξέδωσε σήμερα ανακοίνωση λέγοντας ότι το κύμα ψύχους είναι αποτέλεσμα του πεδίου υψηλών πιέσεων και των ψυχρών αέριων μαζών κοντά σε περιοχές της χώρας.

Η Qatar Airways εγκαινίασε σήμερα τη μεγαλύτερη σε διάρκεια -χωρίς ενδιάμεσο σταθμό- εμπορική πτήση από την πρωτεύουσα του Κατάρ, την Ντόχα, ως το Όκλαντ της Νέας Ζηλανδίας, ανακοίνωσε μια εκπρόσωπος της εταιρείας.
Η πτήση QR920 απογειώθηκε από την Ντόχα στις 05:02 (τοπική ώρα) και πρόκειται να προσγειωθεί στη Νέα Ζηλανδία στις 07:30 (τοπική ώρα) της Δευτέρας.
Το Boeing 777 της αεροπορικής εταιρείας θα πραγματοποιεί την πτήση σε 16 ώρες και 20 λεπτά, περνώντας πάνω από 10 ζώνες ώρας, πέντε χώρες και θα καλύπτει 14.535 χιλιόμετρα προτού προσγειωθεί στο Όκλαντ.
Ωστόσο, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εταιρείας, στην επιστροφή η πτήση θα έχει διάρκεια 17 ώρες και 30 λεπτά εξαιτίας των αντίθετων ανέμων.
Η Qatar Airways δεν διευκρινίζει τον αριθμό των επιβατών που επιβιβάστηκαν στην πρώτη αυτή πτήση σήμερα, αλλά πιστεύεται ότι είναι τέσσερις πιλότοι και 15μελές πλήρωμα.
Τον περασμένο Μάρτιο, η αεροπορική εταιρεία Emirates εγκαινίασε την μεγαλύτερη σε διάρκεια χωρίς ενδιάμεσο σταθμό εμπορική πτήση από το Ντουμπάι στο Όκλαντ που κάλυπτε μια απόσταση 14.200 χιλιομέτρων αλλά η Qatar Airways κατέρριψε τώρα αυτό το ρεκόρ.

Υπάρχουν πολλές συμβουλές και “μυστικά” υγείας που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο. Πολλά από αυτά θα έχουν φτάσει και στα δικά σας μάτια και θα είναι μάλλον… υπερβολές.
Αλλά το νερό με λεμόνι το πρωί δεν εμπίπτει σε αυτή την κατηγορία. Είναι μια εγγυημένη και δοκιμασμένη μέθοδος για γενικότερη βελτίωση στην υγεία σας.
Είναι απλό: Κατά το ξύπνημα, στύψτε λίγο φρέσκο χυμό λεμονιού σε ένα ποτήρι, γεμίστε το με ζεστό νερό και πιείτε το. Έχει πολλά οφέλη για την υγεία, από το να ενισχύει το ανοσοποιητικό σας σύστημα, μέχρι και να αυξάνει τα αντιοξειδωτικά στον οργανισμό σας.
Το νερό με λεμόνι είναι γεμάτο με βιταμίνη C, η οποία μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. Είναι αναζωογονητικό και έχει και ευχάριστη γεύση.
Επιπλέον, τα λεμόνια έχουν πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε βιοφλαβονοειδή, τα οποία καταστρέφουν τις βλαβερές ελεύθερες ρίζες που βλάπτουν τα αιμοφόρα αγγεία και προκαλούν φλεγμονή. Παράλληλα, η αναζωογονητική μυρωδιά που έχει το νερό με λεμόνι θα σας “ξυπνήσει” καλά το πρωί.
Η ποσότητα του χυμού από λεμόνι που θα βάλετε στο ποτήρι σας εξαρτάται από το πόσο αντέχετε την ξινή του γεύση. Δοκιμάστε αρχικά να βάλετε τον χυμό από ¼ του λεμονιού σε ένα ποτήρι με νερό και αναλόγως με την γεύση που σας αρέσει, προσθέστε όσο παραπάνω λεμόνι θέλετε.
Ο οργανισμός απορροφάει το νερό πιο αποτελεσματικά το πρωί, όταν αυτό είναι ζεστό. Στη συνέχεια, κατά τη διάρκεια της υπόλοιπης ημέρας, μη διστάσετε να πιείτε νερό με λεμόνι σε θερμοκρασία ψυγείου, αν το προτιμάτε. Θα σας κρατήσει ενυδατωμένους και μπορεί επίσης να σας βοηθήσει ξεδιψάσετε χωρίς τις αχρείαστες θερμίδες από αναψυκτικά, ή άλλα ζαχαρούχα ποτά.
Υπάρχει ένα μειονέκτημα στο νερό με λεμόνι. Το οξύ στο λεμόνι μπορεί να διασπάσει το σμάλτο των δοντιών σας. Αν το κάνει, τα βακτήρια μπορούν να εισέλθουν βαθιά στα δόντια και να προκαλέσουν τερηδόνα και οδοντικές κοιλότητες.
Αλλά είναι εύκολο να διορθωθεί: Αφού πιείτε νερό με λεμόνι το πρωί, ξεπλύνετε το στόμα σας με ένα άλλο ένα ποτήρι σκέτο νερό. Κάντε και μερικά μπουκώματα και φτύστε το. Αυτό θα απομακρύνει το οξύ που κάθεται πάνω στα δόντια.
Αυτό που πρέπει να φας πριν πέσεις για ύπνο
Τώρα έχεις τη δικαιολογία που έψαχνες για λίγη σοκολάτα πριν κοιμηθείς. Ο λόγος, οι ευεργετικές ιδιότητες της και ειδικότερα του μαγνησίου στον ύπνο μας.
Βρετανοί επιστήμονες απέδειξαν τις ευεργετικές ιδιότητες του μαγνησίου στον ύπνο. Το μαγνήσιο εμπλέκεται σχεδόν σε κάθε βιολογική διεργασία του ανθρώπινου οργανισμού, ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα, συμβάλλει στην πρόληψη του καρκίνου και μειώνει τον κίνδυνο εμφράγματος. Τώρα πλέον οι επιστήμονες υποστηρίζουν πως βοηθούν και στη ρύθμιση του βιολογικού ρολογιού μας.
Το μαγνήσιο βρίσκεται σε μεγάλο ποσοστό στο κακάο, στα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, στους σπόρους και τους ξηρούς καρπούς, το ψάρι, τα φασόλια, τα προϊόντα ολικής άλεσης, το αβοκάντο, το γιαούρτι, τη μπανάνα και τα αποξηραμένα φρούτα. Το μαγνήσιο βοηθά τον οργανισμό μας να ελέγχει τον ύπνο και την ορμονική λειτουργία και τη θερμοκρασία του σώματος μας. Το μαγνήσιο εμπλέκεται στη διαδικασία μετατροπής των τροφών σε ενέργεια. Λειτουργεί έτσι ώστε τα επίπεδα ενέργειας να είναι αυξημένα κατά τη διάρκεια της ημέρας, ενώ το βράδυ να επέρχεται η απαραίτητη χαλάρωση ώστε να απολαύσουμε ήρεμο και ποιοτικό ύπνο.

Μία εβδομάδα μετά την κυκλοφορία του Chrome 56 για Windows, macOS και Linux, η Google προχωρά στο λανσάρισμα της νέας έκδοσης του web browser για τις συσκευές Android φέρνοντας σημαντικές βελτιώσεις στη συνολική εμπειρία χρήσης.

Αναβαθμίζοντας στη νέα έκδοση θα παρατηρήσετε μια νέα καρτέλα για άμεση και εύκολη πρόσβαση σε αποθηκευμένες ιστοσελίδες και αποθηκευμένα αρχεία στη συσκευή σας, ενώ με παρατεταμένο κράτημα σε κάποιο άρθρο μπορείτε να το αποθηκεύσετε για offline χρήση.

Επιπλέον, ο Chrome 56 προσφέρει τη δυνατότητα άμεσης χρήσης διευθύνσεων email και τηλεφωνικών αριθμών που εμφανίζονται στις ιστοσελίδες, με ένα απλό tap.

Εφαρμόζεται, επίσης, η νέα τεχνική επαναφόρτωσης που επιταχύνει το άνοιγμα των ιστοσελίδων κατά 28% και ταυτόχρονα μειώνεται η κατανάλωση bandwidth και ενέργειας.

ΠΗΓΗ: techgear.gr

Η Facebook ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματα του τελευταίου τριμήνου για το 2016 και αποδεικνύει ότι ο κόσμος όχι μόνο δεν βαρέθηκε το κοινωνικό δίκτυο, αλλά χάριν στην συμμετοχή του βοήθησε στον διπλασιασμό των κερδών της εταιρείας σε σύγκριση με το τελευταίο τρίμηνο του 2015.

Μάλιστα, υπάρχουν εκτιμήσεις των αναλυτών ότι θα ξεπεράσει τα 2 δισ. ενεργούς χρήστες μέσα στο 2017, ενώ θα γίνει σύζευξη των χρηστών που το επισκέπτονται από σταθερούς υπολογιστές και φορητές συσκευές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι καθημερινοί χρήστες έχουν ξεπεράσει το 1.23 δισ., εκ των οποίων οι 1.15 δισ. προέρχονται από φορητές συσκευές, και οι μηνιαίοι χρήστες ξεπέρασαν το 1.86 δισ.

Με αυτούς τους ρυθμούς ανάπτυξης και την διαρκή προσθήκη νέων λειτουργιών και νέων τρόπων προώθησης/εκμετάλλευσης αυτού του κοινού, σε λίγα χρόνια το Facebook θα θεωρείται συνώνυμο του Internet για μεγάλο ποσοστό χρηστών.

ΠΗΓH: techgear.gr

Η Μπιγιονσέ, αν και τώρα διανύει τη δεύτερη πιο ευτυχισμένη περίοδο της ζωής της, έχει περάσει δύσκολες στιγμές, ως προς τις εγκυμοσύνες της.

Όπως είχε αποκαλυφθεί σε παλαιότερο ντοκιμαντέρ που αφορούσε στην ίδια – και δείχνει να έχει χαθεί στο χρόνο, μιας και λίγοι το γνώριζαν – μια εγκυμοσύνη της είχε καταλήξει σε… εφιάλτη, καθώς είχε αποβάλει.

«Πριν από δύο χρόνια έμεινα έγκυος για πρώτη φορά» είχε εξομολογηθεί η ποπ σταρ στο ντοκιμαντέρ του 2013 του HBO «Life is but a dream» που παρουσίαζε τη ζωή της.

«Άκουσα την καρδούλα του να χτυπά και ήταν η πιο όμορφη μουσική που είχα ακούσει στη ζωή μου. Φανταζόμουν πώς θα έμοιαζε το παιδί μου και ένιωθα τα μητρικά συναισθήματα να με πλημμυρίζουν. Το να είμαι έγκυος έμοιαζε σα να ερωτεύομαι. Ένιωθα τόσο ανοιχτή, τόσο ευτυχισμένη. Δεν υπάρχουν λέξεις να περιγράψουν το πώς είναι να νιώθεις ένα μωρό να μεγαλώνει μέσα σου και έτσι πραγματικά θέλεις να φωνάξεις και να το πεις σε όλους», είχε δηλώσει.

Και εξήγησε: «Ταξίδεψα στη Νέα Υόρκη για να κάνω τη συνηθισμένη εξέταση και... Δεν υπήρχε σφυγμός. Πραγματικά μία εβδομάδα πριν πάω στον γιατρό ήταν όλα τέλεια και μετά... δεν υπήρχε σφυγμός. Μπήκα στο στούντιο και ηχογράφησα το πιο λυπητερό τραγούδι που έχω γράψει στη ζωή μου. Και νομίζω ότι ήταν η καλύτερη μορφή θεραπείας για μένα γιατί ήταν ότι πιο δυσάρεστο έχω περάσει στη ζωή μου».

Στο ίδιο ντοκιμαντέρ, η Μπιγιονσέ απαντά στις φήμες που την ήθελαν να έχει χρησιμοποιήσει παρένθετη μητέρα για να αποκτήσει την κόρη της.

«Είναι η πιο χαζή, η πιο γελοία φήμη που έχω ακούσει για μένα. Να νομίζουν ότι είμαι τόσο ματαιόδοξη. Η διαδικασία της γέννας είναι η πιο δυνατή εμπειρία που μπορείς να έχει στη ζωή σου. Ήταν η πιο όμορφη εμπειρία που είχα ποτέ μου. Ήταν θαυμάσια. Ένιωθα ότι ο Θεός που έδινε την ευκαιρία να βιώσω ένα θαύμα» είπε.

ΠΗΓΗ: star.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!