Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου 2013

Το συγκλονιστικού πλούτου φωτογραφικό αρχείο του Μουσείου Μπενάκη αποκάλυψε μία ακόμα από τις υπέροχες φωτογραφίες της γιορτινής Αθήνας του 1960, του φωτογράφου Κώστα Μπαλάφα.

Κατάμεστοι δρόμοι από καλοντυμένους Αθηναίους που μέσα στη γιορτινή Αθήνα κάνουν βόλτα, ψωνίζουν, κυκλοφορούν. Σκηνές που θυμίζουν την Ερμού του τελευταίου Σαββατοκύριακου που παρά την κρίση γέμισε από πολίτες που είχαν ανάγκη να νιώσουν μέρος της πόλης και να εισπράξουν εντυπώσεις εορταστικής ατμόσφαιρας.

Η συγκεκριμένη φωτογραφία του Μπαλάφα, άλλο ένα φωτογραφικό ντοκουμέντο με ιστορική απόχρωση, δείχνει πάντως πως η νοσταλγία, το όνειρο – που συχνά είναι ψευδαίσθηση- για τις περασμένες εποχές εξακολουθεί να συγκινεί.

http://thesout.gr

Τι σκέφτεται ένας σκύλος όταν βλέπει το ...
Χριστουγεννιάτικο δέντρο ?
- Καιρός ήτανε να μου βάλουν και μένα φως στην τουαλέτα ...

Φέτος αντί για έλατο θα στολίσουμε το ψυγείο.
Με τους απλήρωτους λογαριασμούς ...

Φέτος τα Χριστούγεννα τα μοναδικά λαμπάκια που....
θα αναβοσβήνουν θα είναι του router ...

Σύμφωνα με το μνημόνιο 3 , ο Ιωσήφ πρέπει να πληρώσει περαίωση και αυξημένα τέλη κυκλοφορίας για τον γάιδαρο, η Παναγία δεν παίρνει επίδομα τοκετού, οι Άγγελοι δεν πετάνε λόγω απεργίας των ελεγκτών, η Φάτνη πρέπει να τακτοποιηθεί ως ημιυπαίθριος και οι 3 Μάγοι φοβούνται ότι θα απελαθούν ως λαθρομετανάστες .
Ξεχάστε τα Χριστούγεννα λοιπόν ...

Αγαπητέ Άγιε μου Βασίλη , όλο το χρόνο ήμουν καλό παιδάκι .
Δηλαδή τις περισσότερες φορές .
Οκ, που και που .
E εντάξει , σπάνια .
 Άστο, γ@μηστο .
Θα το αγοράσω το δώρο μόνος μου ...

- Πώς λέγεται ο τρομοκράτης των Χριστουγέννων ?
- Οσάμα Γιρ-Λάντεν

- Ναι, γεια σας . Για μια αποτρίχωση παίρνω . Είχα έρθει και πέρυσι .
- Μετά τα Χριστούγεννα , κοπελιά . Το παιδί με το χορτοκοπτικό λείπει σε άδεια ...

- Χριστούγεννα που θα κάνεις;
- Στο facebook, με τους δικούς μου.

Είμαι από αυτούς που επειδή δεν κερδίζουν ποτέ το φλουρί, τρώνε όλη την Βασιλόπιτα για εκδίκηση.

Όταν είπα να αρχίσουμε να μπαίνουμε στο πνεύμα των Χριστουγέννων δεν εννοούσα να με κάνεις Ρούντολφ από το κέρατο...!!

Εσείς που στολίζετε από το Νοέμβρη, τα Χριστούγεννα βάφετε τα αυγά του Πάσχα;

Όταν γεννήθηκα μου έφεραν για δώρο ένα κομπολόι, ένα ναργιλέ και ένα σουγιά...
Ήταν οι τρεις μάγκες με τα δώρα...

Υπάρχουν τρία στάδια στη ζωή ενός άνδρα:
Πρώτο στάδιο: να πιστεύει στον Αη-Βασίλη.
Δεύτερο στάδιο: να μην πιστεύει στον Αη-Βασίλη.
Τρίτο στάδιο: να είναι ο ίδιος Αη-Βασίλης.

Φέτος ο Άγιος Βασίλης θα μπαίνει από την καμινάδα, θα βάζει στο σάκο του τα ξύλα που έχουν μείνει στο τζάκι και θα φεύγει..

Με τόσα μαγαζιά που κλείνουν κάθε μέρα, τα Χριστούγεννα στην Ελλάδα θα έρθει ο Santa Close.

Στόλισα το σπίτι οικονομικά: Έντυσα τον παππού στα ερυθρόλευκα, του είπα και πόσο του έκοψαν από τη σύνταξη και του άναψαν τα λαμπάκια… Άντε, και του χρόνου! -

Ολόκληρη γομάρα 28 χρόνων κ με ρωτάει η μάνα μου αν γράφω ραβασάκι σε γκόμενο.
Τι γκόμενο ρε μάνα, παιδιά είμαστε; Στον Άγιο Βασίλη γράφω...!!

- Παλιόδεντρο,μαλακισμένο,ηλίθιο,απαίσιο,ελεεινό, σταδιάλα...
- Τι κάνεις ρε;
- Στολίζω το δέντρο.....

Αφού των Φώτων πετάμε Σταυρό , γιατί του Σταυρού δεν πετάμε Φώτη ?
- “Βλέπουν” μέσο όρο ηλικίας τα 83 για τους άνδρες και τα 85 για τις γυναίκες
- Δεν βγαίνουν τα Ταμεία και αυξάνουν τα όρια για τη σύνταξη
- Αλλαγή κάθε τρία χρόνια με αύξηση των χρόνων εργασίας
- Μειώνονται ταυτόχρονα οι συντάξεις και βάζουν στο παιχνίδι ιδιωτικές εταιρείες


 Και... ξαφνικά θα γίνουμε όλοι... Μαθουσάλες! Τουλάχιστον στα χαρτιά η Ε.Ε. βλέπει ότι οι κάτοικοι των χωρών μελών ζουν περισσότερο και έτσι για να μην πληρώνουν για πολλά χρόνια συντάξεις τα ασφαλιστικά ταμεία πάρθηκε η απόφαση να αυξάνονται ανάλογα και τα όρια συνταξιοδότησης.

Η έκθεση της Κομισιόν, σύμφωνα με την εφημερίδα Καθημερινή, κάνει προβλέψεις για αύξηση των ορίων στο μέσο όρο ζωής των Ευρωπαίων με τους άνδρες να ζουν κατά μέσο όρο 83 έτη και τις γυναίκες 85.
Έτσι η έκθεση βλέπει αύξηση και των ορίων συνταξιοδότησης ως το 20130 στα 68 έτη, από τα 65 που είναι σήμερα ο μέσος ευρωπαϊκός όρος.

Βέβαια η Ελλάδα ελέω τρόικας ήδη έχει αυξήσει τα όρια στα 67 έτη και δεν απέχουμε και πολύ, ωστόσο ήδη ... πρωτοτυπούμε, έχουμε από τα υψηλότερα όρια στην Ευρώπη.

Παράλληλα υπάρχει πρόβλεψη για μεγαλύτερη αύξηση των ορίων στην Ελλάδα καθώς βάσει νόμου από το 2021 ανά τρία χρόνια και με βάση το προσδόκιμο ζωής τα όρια μπορούν να αλλάζουν, κάτι που σημαίνει ότι είναι θέμα χρόνου για τη χώρα μας η επόμενη αύξηση των ορίων ηλικίας, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς τη δεινή θέση στην οποία έχουν περιέλθει τα ασφαλιστικά Ταμεία.

Ταυτόχρονα όμως φαίνεται ότι ανοίγει ο δρόμος και για κούρεμα συντάξεων. Ήδη το πρώτο βήμα έγινε με την θεσμοθέτηση της κατώτερης σύνταξης την οποία εγγυάται το κράτος.

Ουσιαστικά όλη Ευρώπη κινείται με γνώμονα τη μείωση της κρατικής δαπάνης για της συντάξεις και έτσι όλα δείχνουν ότι οι συντάξεις θα μειωθούν ώστε από το κράτος να μην προέρχεται παρά ένα ποσοστό κοντά στο 1/3 της σύνταξης που θα λαμβάνει ο κάθε δικαιούχος.

Κάπου εδώ μπαίνουν στο παιχνίδι οι ιδιωτικές εταιρείες που ετοιμάζουν πακέτα για επιπλέον σύνταξη στους δικαιούχους, την ώρα όμως που οι ασφαλιστικές εισφορές δεν μειώνονται για τους εργαζόμενους και έτσι ελάχιστοι θα είναι εκείνοι που θα μπορούν στην πράξη να κάνουν μια επιπλέον ασφάλιση που θα τους εξασφαλίσει καλύτερο εισόδημα όταν βγουν σε σύνταξη.

http://www.newsit.gr 
Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά 150 αβγά, 100 κιλά ζάχαρη άχνη, 150 κιλά αλεύρι, 70 κιλά βούτυρο και τέσσερα λίτρα κονιάκ, χρειάστηκε η παρασκευή του μεγαλύτερου κουραμπιέ του κόσμου, που δημιουργήθηκε στο πάρκο του Αστερόκοσμου της ΔΕΘ-HELEXPO, στη Θεσσαλονίκη, διεκδικώντας ρεκόρ Γκίνες.

Ο αρχιζαχαροπλάστης Άγγελος Υποκαμισάς, μέλος της Λέσχης Αρχιζαχαροπλαστών Ελλάδος, είχε δηλώσει στο ΑΜΠΕ πως"ο κουραμπιές, που μεταξύ άλλων περιέχει 20-30 κιλά αμυγδάλων. Έχει σχήμα μισοφέγγαρου και μήκος 3,5 μέτρων, ενώ το τελικό βάρος του θα υπερβαίνει τα 200 κιλά.

Η παρασκευή του ξεκίνησε την Παρασκευή, σε εργαστήριο που "στήθηκε" για αυτόν τον σκοπό στο χώρο της ΔΕΘ, ώστε να μη χρειαστεί να μεταφερθεί. Αρχικά, παρασκευάστηκαν εννέα τμήματα του γιγάντιου γλυκού, σε ισάριθμα καλούπια, τα οποία στη συνέχεια συναρμολογήθηκαν και συγκολλήθηκαν πάνω στον πάγκο, όπου και παρουσιάστηκε το τελικό προϊόν.




Όλοι κάποια στιγμή αποτυγχάνουν...













http://peiraxtiri.gr

Σε μία σοβαρή παραδοχή φέρεται να προχώρησε η Γερμανίδα καγκελάριος κατά την πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με δημοσίευμα της γαλλικής Le Monde.

«Συζητήσαμε προκειμένου να μάθουμε εάν η Ελλάδα θα έπρεπε να φύγει από τη ζώνη του ευρώ και πιστεύω πως εάν αυτό είχε συμβεί, θα έπρεπε όλοι μας να εγκαταλείψουμε [την ΟΝΕ] σε μεταγενέστερο χρόνο» φέρεται να δήλωσε η Άνγκελα Μέρκελ, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας.

Ωστόσο μέχρι στιγμής η καγκελαρία δεν έχει διαψεύσει ούτε επιβεβαιώσει το δημοσίευμα.


http://www.real.gr
Σε διαθεσιμότητα έχει τεθεί ένας χειρουργός από τη Μεγάλη Βρετανία γιατί υπέγραψε το συκώτι ενός ασθενούς στη διάρκεια επέμβασης!

Κατά τη διάρκεια μιας επέμβασης ο Σάιμον Μπράμχολ, χειρουργός στο δημόσιο νοσοκομείο του Μπέρμιγχαμ, έγραψε τα γράμματα SB στο συκώτι που είχε μεταμοσχεύσει στον ασθενή, σύμφωνα με την εφημερίδα Ντέιλι Τέλεγκραφ. Για να το πετύχει αυτό χρησιμοποίησε αργό, ένα ευγενές αέριο που χρησιμοποιείται συχνά στις χειρουργικές επεμβάσεις, διευκρινίζει η εφημερίδα Ντέιλι Μέιλ.

Ένας από τους συναδέλφους του ανακάλυψε την. . . υπογραφή του Μπράμχολ κατά τη διάρκεια μιας άλλης επέμβασης.

Οι δημόσιες υπηρεσίες υγείας επιβεβαίωσαν ότι ερευνούν τις καταγγελίες σε βάρος ενός χειρουργού του νοσοκομείου Κουίν Ελίζαμπεθ, χωρίς να τον κατονομάσουν. Σύμφωνα με την ανακοίνωσή τους ο γιατρός έχει τεθεί προσωρινά σε διαθεσιμότητα, μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα.

http://www.news.gr
Η Kesha έχει κάνει οτιδήποτε χωράει ανθρώπινος νους για να τραβήξει επάνω της για πέντε λεπτά ακόμη τα φώτα της δημοσιότητας. Αυτή τη φορά τα κατάφερε αποκαλύπτοντας την... πρωτοφανή τρόπο με τον οποίο γράφει μουσική, δηλαδή με τα... στήθη της!

«Αυτό που κάνω, είναι να σβήνω τα φώτα και να κατευθύνομαι προς το πιάνο γυμνή. Επειτα, σκύβω ώστε τα στήθη μου να φτάνουν στα πλήκτρα. Ακουμπάνε πάνω τους και τρελαίνονται» εξομολογήθηκε η τραγουδίστρια μιλώντας στη Daily Star.

http://www.iefimerida.gr

Είστε μια εταιρεία με χαμηλό προϋπολογισμό για διαφήμιση; Αν ναι, υπάρχει μια ποικιλία από εργαλεία διαφήμισης και προώθησης χαμηλού ή και μηδενικού κόστους που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε. Ενημερωθείτε για τα υπέρ και τα κατά κάθε επιλογής και αξιοποιήστε τα καταλληλότερα για εσάς.

1. Χρησιμοποιήστε το YouTube για να προωθήσετε την επιχείρησή σας

Ίσως ένας από τους πιο δημοφιλείς και δημιουργικούς τρόπους για να δείξετε περισσότερες πληροφορίες για την επιχείρησή σας είναι να χρησιμοποιήσετε βίντεο.

Προϋποθέσεις αποτελεσματικής διαφήμισης στο Youtube:
  • Ανεβάστε ένα βίντεο της εταιρείας σας και τοποθετήστε όσες περισσότερες συνδέσεις μπορείτε από όλα τα είδη των θεμάτων, έτσι ώστε ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι να το βλέπουν.
  • Λανσάρισμα βιντεοταινιών και άλλες δημόσιες εκδηλώσεις που προωθούνται από την επιχείρησή σας, έτσι ώστε οι πελάτες που δε θα μπορούσαν να παραστούν σε αυτά τα γεγονότα να είναι σε θέση να καλύψουν τη διαφορά σχετικά με ό, τι συνέβη.
  • Βίντεο πώς-να πληροφοριών σχετικά με την επιχείρησή σας, έτσι ώστε όταν κάποιος ψάχνει πώς να λύσει ένα πρόβλημα, να βρίσκει την βίντεο απάντηση και να μαθαίνει περισσότερα για εσάς. Τα βασικά προβλήματα μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δείξει η επιχείρησή σας την κοινής χρήσης πλευρά της και να προσελκύσει το ενδιαφέρον πιθανώς νέων πελατών.
  • Δημιουργήστε μια συνεχή ιστορία δείχνοντας στους πελάτες πώς να χρησιμοποιούν και να απολαμβάνουν τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας. Αυτό μπορεί να απαιτήσει λίγο περισσότερη δουλειά, αλλά οι ιστορίες έλκουν τους ανθρώπους και είναι πολύ πιθανό να θυμούνται την επιχείρησή σας, αν υπάρχει μια τακτική μίνι σειρά να παρακολουθήσουν.
2. Συμμετοχή σε forums και ιστολόγια

Αυτός είναι ένας τρόπος για να βοηθήσετε την προώθηση των προϊόντων ή των υπηρεσιών σας, δείχνοντας τον εαυτό σας ως εμπειρογνώμονα και ως κάποιον που πραγματικά θέλει να βοηθήσει στην επίλυση των προβλημάτων των πολιτών.

Κίνδυνοι που εγκυμονούν στα forums

Συχνά, μπορείτε να το κάνετε αυτό δωρεάν. Ωστόσο, αυτή η επιλογή έχει μια τεράστια προειδοποίηση - να είστε βέβαιος ότι δημοσιεύσατε σε φιλικό φόρουμ προώθησης ιστοσελίδας, αν σκοπεύετε την ανάρτηση των στοιχείων της επιχείρησης σας σχετικά με τη χρήση του URL σας ή emblazoning. Δεν επιτρέπουν όλες οι τοποθεσίες blog την προώθηση ή τις δημοσιεύσεις φόρουμ και παραβιάζοντάς το μπορεί να δείτε την επιχείρησή σας μπλοκαρισμένη ή ακόμα και κακολογούμενη. Σε μερικές περιπτώσεις ίσως χρειαστεί να καταβάλλετε ένα τέλος για να διαφημιστείτε στις περιοχές τους, αλλά συνήθως δεν το κάνουν. Σε πολλές περιπτώσεις, αναφέροντας απλώς ότι είστε ο ιδρυτής / ιδιοκτήτης / διευθυντής / διαχειριστής της κοινότητας, κλπ. ενός συγκεκριμένου τόπου μπορεί να είναι επαρκές για να ειδοποιήσει τους ανθρώπους για το καλό που κάνει η εταιρεία σας σε απευθείας σύνδεση. Ας τους αφήσουμε να κάνουν τα υπόλοιπα προσθέτοντας κι εξερευνώντας σας - οι καταναλωτές είναι έξυπνοι.

Χρήση ιστολογίων

Κάντε χρήση των σελίδων των χρηστών σε ιστοσελίδες που το επιτρέπουν. Μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προωθήσετε την επιχείρησή σας, ειδικά αν έχετε συνεισφέρει πληροφορίες στην ιστοσελίδα που με τη σειρά της οδηγεί τους αναγνώστες πίσω στη σελίδα χρήστη σας για περισσότερες λεπτομέρειες.

3. Χρησιμοποιήστε το μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Μπορείτε να δημιουργήσετε λίστες των πελατών ή των πιθανών πελατών που μιλάτε τακτικά. Ωστόσο, να ξέρετε ότι πολλοί χρήστες το θεωρούν ως spamming και μπορεί να παραπονούνται. Να παίρνετε πάντα την αποδοχή των πελατών και πάντα να λαμβάνετε υπόψη τους νόμους spamming οι οποίοι σας ενημερώνουν ότι δεν επιτρέπεται να στείλετε πληροφορίες σε ανθρώπους που δεν θέλουν. 

Η σωστή επιχειρηματική λογική λέει:
  • Να στέλνετε πληροφορίες μόνο σε όσους θέλουν να ακούσουν για τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας και όχι σε εκείνους που δε θέλουν. Αυτά τα e-mail μπορούν να σταλούν όλα χύμα, σαν αποστολή μέσω ταχυδρομείου.
  • Να αφιερώνετε αρκετή ώρα κάνοντας τις πληροφορίες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ν' αξίζουν το χρόνο του παραλήπτη. Ετοιμάστε ένα ενημερωτικό δελτίο γεμάτο με χρήσιμες πληροφορίες περί ζωής γενικά, ή με χιουμοριστικά ανέκδοτα, κλπ., όχι μόνο ενημερώσεις για την επιχείρησή σας και το πεδίο του μάρκετινγκ. Να είστε διακριτικοί!
http://www.flowmagazine.gr 
Oι πιο σημαντικές ανακαλύψεις της χρονιάς...
 
Το 2013,ήταν μια σημαντική χρονιά για τους επιστήμονες,κάποια όμως επιτεύγματα πραγματικά εντυπωσίασαν τους ερευνητές ανοίγοντας νέους δρόμους σε κλάδους όπως η ιατρική και η αστρονομία.

Ακολουθούν τα σημαντικότερα επιτεύγματα της παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας που σημάδεψαν το 2013:

1)Πολυκοσμία στο διάστημαΠολλά νέα διαστημικά σκάφη εκτοξεύθηκαν μέσα στο 2013, με σημαντικότερο το MAVEN που προς το παρόν ταξιδεύει για την ατμόσφαιρα του πλανήτη Αρη. Παράλληλα οι ερευνητές του Καλτεκ αναφέρουν ότι μόνο φέτος εντοπίστηκαν τουλάχιστον 100 δισεκατομμύρια εξωπλανήτες στον Γαλαξία μας.

2)Κλωνοποιήθηκαν ανθρώπινα εμβρυϊκά βλαστικά κύτταραΜετά από μια δεκαετία αποτυχημένων προσπαθειών, οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Υγείας και Επιστήμης στο Ορεγκον, ανακοίνωσαν ότι δημιούργησαν κλωνοποιημένα ανθρώπινα έμβρυα με τα βλαστικά κύτταρα που συνέλεξαν από αυτά.

3)Το Voyager πέρασε τα όρια του Ηλιακού μας ΣυστήματοςΟι δονήσεις των ηλιακών καταιγίδων τον Σεπτέμβριο επιβεβαίωσαν ότι το διαστημόπλοιο Voyager 1 της NASA βγήκε από το Ηλιακό μας σύστημα έξω στο διάστημα.

4)Εντοπίστηκε λίμνη στον Αρη που πιθανότατα φιλοξενούσε ζωήΤο Curiosity της NASA συνεχίζει να γράφει ιστορία στο έδαφος του Κόκκινου Πλανήτη και ανάμεσα στις σημαντικότερες ανακαλύψεις του το 2013 είναι μία αποξηραμένη λίμνη η οποία πιθανότατα φιλοξενούσε ζωή περισσότερα από τρία δισεκατομμύρια χρόνια πριν.

5)Το κρανίο που αποκάλυψε τις ρίζες μαςΣτον αρχαιολογικό χώρο Ντμανίσι στη Δημοκρατία της Γεωργίας, οι ερευνητές ανακάλυψαν ένα κρανίο ηλικίας 1,8 εκατομμυρίων ετών που έκρυβε μέσα του ένα μείγμα αρχαίων και νέων χαρακτηριστικών. Το εύρημα αυτό υποδηλώνει ότι οι αρχαϊκή άνθρωποι ζευγάρωναν με τους Homo erectus, καθώς και με ορισμένους πρώτους σύγχρονους ανθρώπους στην προϊστορία.

http://www.whos.gr 
Μια Κινέζα ηλικίας 60 ετών γέννησε δίδυμα κοριτσάκια, αφού υποβλήθηκε σε επιτυχημένη εξωσωματική γονιμοποίηση κι έτσι πιθανόν έγινε η πιο ηλικιωμένη γυναίκα που απέκτησε παιδί στη χώρα, όπως έγραψε σήμερα επίσημο μέσο ενημέρωσης της Κίνας.

Η Χαϊλίν Σενγκ, ηλικίας σήμερα 63 ετών, είχε χάσει την πρώτη της κόρη, η οποία πέθανε από δηλητηρίαση σε δυστύχημα διαρροής υγραερίου λίγο πριν από τα 30ά της γενέθλια, έγραψε η Ημερησία της Κίνας.

Δεν είναι η μόνη, καθώς σύμφωνα με μια εκτίμηση της εθνικής επιτροπής οικογενειακού προγραμματισμού της Κίνας κάθε χρόνο περίπου 76.000 οικογένειες στη χώρα χάνουν το μοναχοπαίδι τους.

«Για να επιβιώσω και να απελευθερωθώ από τη μοναξιά μου, αποφάσισα να αποκτήσω άλλο ένα παιδί, παρά την προχωρημένη μου ηλικία», σημείωσε η Σενγκ σε δηλώσεις της στην εφημερίδα.

Οι γιατροί στρατιωτικού νοσοκομείου στην πόλη Χεφέι (στα ανατολικά της χώρας) δέχθηκαν να τη βοηθήσουν πραγματοποιώντας την εξωσωματική γονιμοποίηση. Η Χαϊλίν Σενγκ τελικά γέννησε στις 25 Μαΐου 2010 τη Ζιζί, με βάρος 1,85 κιλά και τη Χουιχούι που ζύγιζε 1,45 κιλά.

Μια εγκυμοσύνη σε τέτοια ηλικία αποτελεί σπανιότατο φαινόμενο στην Κίνα, όπου εφαρμόζεται αυστηρά η νομοθεσία για τον οικογενειακό προγραμματισμό. Σε ολόκληρο τον κόσμο εξάλλου οι περισσότερες χώρες επιβάλλουν περιορισμούς στις εξωσωματικές γονιμοποιήσεις, αν η προχωρημένη ηλικία της μητέρας αποτελεί παράγοντα κινδύνου για το μωρό.

Η Ημερησία της Κίνας δεν διευκρίνισε τους λόγους που οδήγησαν τη διοίκηση του νοσοκομείου να αποδεχθεί το αίτημα της 60χρονης.

Η μεγαλύτερη σε ηλικία γυναίκα που έχει γίνει μητέρα είναι, σύμφωνα με το Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες, η Ισπανίδα Μαρία ντελ Κάρμεν Μπουσάδα ντε Λάρα, η οποία έφερε στον κόσμο με καισαρική δίδυμα το 2006 σε ηλικία 66 ετών και 358 ημερών.

Αυτή τη στιγμή, ο κινεζικός νόμος απαγορεύει στα ζευγάρια να αποκτήσουν περισσότερα από ένα παιδιά. Εφαρμόζονται πάντως εξαιρέσεις έως σήμερα για τα ζευγάρια των οποίων και τα δύο μέλη προέρχονται από οικογένειες με ένα παιδί, όπως και για τα μέλη εθνικών μειονοτήτων και τον αγροτικό πληθυσμό.

Όμως το Κομουνιστικό Κόμμα της Κίνας ανακοίνωσε το Νοέμβριο ότι στα ζευγάρια εκ των οποίων το ένα μέλος είναι μοναχοπαίδι θα τους επιτρέπεται να αποκτήσουν δύο παιδιά, μια αλλαγή που αναμένεται να επικυρωθεί αυτήν την εβδομάδα από την κινεζική Λαϊκή Εθνοσυνέλευση.

Από το τέλος της δεκαετίας του 1970 και την υιοθέτηση της πολιτικής του ενός παιδιού, περίπου ένα εκατομμύριο οικογένειες στην χώρα έχουν βρεθεί χωρίς κανέναν απόγονο και πολλά ζευγάρια ηλικιωμένων έχουν εγκαταλειφθεί σε μια επισφαλή κατάσταση χωρίς να έχουν ένα παιδί να τους βοηθά να αντεπεξέλθουν στις ιατρικές δαπάνες αλλά και αντιμέτωπους με τον πόνο να βιώνουν τη διακοπή του γενεαλογικού τους δέντρου – μιας πολύ σημαντικής διάστασης του κινεζικού πολιτισμού.

Η Χαϊλίν Σενγκ, συνταξιούχος νοσηλεύτρια, και ο σύζυγός της απολαμβάνουν συντάξεις σε φυσιολογικά επίπεδα, σημειώνουν άλλα κινεζικά μέσα ενημέρωσης, όμως η Σενγκ έχει αναγκαστεί να επιστρέψει στη δουλειά και να εκφωνεί ομιλίες σε συνέδρια για να κερδίζει χρήματα προκειμένου να μεγαλώσει τις δύο της κόρες.

Στον διορισμό σε υπηρεσίες και φορείς του δημοσίου ατόμων με αναπηρία, πολυτέκνων και παιδιών πολυτέκνων, που είχαν πετύχει σε προκηρύξεις προηγούμενων ετών για θέσεις στους ΟΤΑ, αλλά δεν είχαν τοποθετηθεί λόγω της αναστολής διορισμών σε δήμους και περιφέρειες έως το 2016, προχωρά το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, όπως αυτή δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Τι θα πρέπει να γνωρίζουν οι ενδιαφερόμενοι

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν, εντός δέκα ημερών, υπεύθυνη δήλωση, για να δηλώσουν τυχόν αλλαγή των τυπικών προσόντων τους, καθώς και επιθυμία αλλαγής του νομού στον οποίο έχουν ήδη τοποθετηθεί, λόγω μεταβολής των βιοτικών τους συμφερόντων.

Η δήλωση κατατίθεται αυτοπροσώπως, ή από άλλο άτομο που θα φέρει γραπτή εξουσιοδότηση, θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής από δημόσια Αρχή ή ΚΕΠ. Υπεύθυνη δήλωση υποβάλλουν και όσοι από τους επιτυχόντες επιθυμούν να διοριστούν στον αρχικό φορέα που τοποθετήθηκαν, δηλώνοντας ρητά ότι θα αναμένουν την πάροδο της αναστολής διορισμών για τις κατηγορίες ΔΕ και ΥΕ στους ΟΤΑ α ́ και β ́ βαθμού.

Οι υπεύθυνες δηλώσεις και οι φάκελοι των διοριστέων, με όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά, αποστέλλονται από τις Διευθύνσεις Διοικητικού/Προσωπικού των ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού στους οποίους οι ανωτέρω διατέθηκαν προς διορισμό, στη Διεύθυνση Προσλήψεων Προσωπικού του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, η οποία μεριμνά για την εξεύρεση κενών θέσεων προς τοποθέτηση των διοριστέων σε άλλες υπηρεσίες και φορείς του δημοσίου στους νομούς που αυτοί έχουν τοποθετηθεί ή επιθυμούν να τοποθετηθούν, ανάλογες με τα τυπικά προσόντα των αιτούντων.

Στη συνέχεια, θα καταρτιστεί πίνακας με τις κενές οργανικές θέσεις, ανά κατηγορία κλάδο ή ειδικότητα, των φορέων και υπηρεσιών του δημοσίου, κατά νομό, οι οποίες διατίθενται προς τοποθέτηση των διοριστέων. Ο πίνακας γνωστοποιείται στους ενδιαφερομένους, οι οποίοι μέσα σε αποκλειστική προθεσμία δεκαπέντε ημερών υποβάλλουν αίτηση στην οποία αναγράφουν μέχρι τρεις θέσεις προτίμησης για διορισμό. Αίτηση για προτίμηση θέσης διορισμού σε νομό διαφορετικό από αυτόν που δηλώθηκε αρχικά, γίνεται δεκτή μόνο σε περίπτωση μη ύπαρξης κενών οργανικών θέσεων ανάλογων των τυπικών προσόντων στον νομό αυτόν.

Σε περίπτωση υποβολής περισσοτέρων αιτήσεων για την ίδια θέση, η επιλογή του διοριστέου για τοποθέτηση στη θέση αυτή γίνεται με βάση την υπάρχουσα σειρά επιτυχίας για τον διορισμό τους στις θέσεις των ΟΤΑ.

Η Διεύθυνση Προσλήψεων Προσωπικού του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα καταρτίσει με βάση τις υποβληθείσες αιτήσεις προτίμησης πίνακα τοποθέτησης των διοριστέων στις νέες θέσεις, κατά κατηγορία και κλάδο (ή ειδικότητα), και ο πίνακας τοποθέτησης κοινοποιείται στους ενδιαφερόμενους.

Τέλος, σημειώνεται ότι μέσα σε δέκα μέρες από την αποδοχή της τοποθέτησης θα εκδοθεί απόφαση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης για την κατανομή των επιτυχόντων στις νέες θέσεις.

http://www.4news.gr 
Μπορείς να ρίξεις μια γυναίκα με ένα ωραίο χαμόγελο, ή με ένα επιτυχημένο αστείο, όμως πολύ εύκολα μπορείς και να την ξενερώσεις με μερικά πράγματα.
Κάποια από αυτά μπορείς να τα διορθώσεις με λίγη προσοχή, ενώ κάποια άλλα χρειάζονται μεγαλύτερη προσπάθεια.

Λαδωμένα μαλλιά
Καμιά γυναίκα δεν θέλει να βλέπει μπροστά της λιγδωμένα μαλλιά, ακόμη και αν το αποτέλεσμα είναι προσπάθεια αρκετής ώρας και μεγάλης ποσότητας προϊόντων. Το μόνο πράγμα που σκέφτεται όταν τα βλέπει είναι το πόσο αηδιαστικό θα είναι να τα πιάσει ή το λεκέ που θα αφήσεις στην μαξιλαροθήκη της.

Άσχημες μυρωδιές
Από όπου και αν προέρχονται, δεν είναι καλοδεχούμενες. Αυτό ισχύει για όλα, από την αναπνοή σας και τα ρούχα σας, μέχρι το πώς μυρίζει το σπίτι σας. Αν μάλιστα η άσχημη μυρωδιά βγαίνει από το πορτ παγκάζ του αυτοκινήτου, δεν θα σκεφτεί μόνο ότι είστε βρωμιάρηδες, αλλά ότι κρύβετε και ένα πτώμα εκεί μέσα.

Η συμπεριφορά του Καζανόβα
Ακόμη και αν είστε πιο καυτός και από τις καυτερές πιπεριές, δεν θέλουμε να βλέπουμε ότι το ξέρετε. Οι γυναίκες προτιμούν πιο προσγειωμένους τύπους. Και σίγουρα δεν μας ενδιαφέρει με πόσες έχετε πάει, ούτε θέλουμε να βάλουμε στοίχημα για τη σερβιτόρα που «πεθαίνει» για εσάς.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Στο κλείσιμο του διαβόητου κέντρο φιλοξενίας μεταναστών της Λαμπεντούζα προχωρά η Ιταλία, στον απόηχο της διεθνούς κατακραυγής που προκάλεσαν εικόνες μεταναστών να απολυμαίνονται με μάνικες υπό απάνθρωπες συνθήκες.

Την προηγούμενη εβδομάδα, εννέα βορειοαφρικανοί μετανάστες έραψαν τα χείλια τους, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τις συνθήκες κράτησής τους και να ζητήσουν την απελευθέρωση τους. Ο πρωθυπουργός Ενρίκο Λέτα έχει υποσχεθεί πως θα αποδοθούν ευθύνες για την «απολύμανση» ανθρώπων με μάνικες.

Το κέντρο της Λαμπεντούζα ήταν αρχικά σχεδιασμένο ώστε να φιλοξενεί έως 850 μετανάστες για μόλις 48 ώρες, έως την προώθησή τους σε μεγαλύτερα κέντρα. Ωστόσο, σταδιακά μετατράπηκε σε χώρο μακροπρόθεσμης κράτησης, όπου υπεράριθμοι μετανάστες διέμεναν υπό άθλιες συνθήκες.

http://www.thestival.gr
Μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα αρχίσουν να λειτουργούν με τη νέα τους μορφή οι καινούργιες πιάτσες ταξί της Θεσσαλονίκης, καθώς και οι επεκτάσεις υφιστάμενων στο κέντρο και άλλες περιοχές της πόλης ... καθώς -μετά και την τυπική έγκριση της αρμόδιας αντιπεριφέρειας- υλοποιείται σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στο πλαίσιο της εφαρμογής του σχεδίου για να επιλυθεί το πρόβλημα, που δημιουργούν οι ουρές των ταξί δυσκολεύοντας την κυκλοφορία στο κέντρο της πόλης, προβλέπεται σημαντική ελάφρυνση του κυκλοφοριακού στο ιστορικό κέντρο, αλλά και σε βασικές οδικές αρτηρίες, όπως η Βασιλίσσης Όλγας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του δήμου Θεσσαλονίκης, τα ταξί θα σταθμεύουν στις νέες πιάτσες (σε εσοχές, αριστερά του δρόμου ή σε κάθετες οδούς) και θα απελευθερωθεί ο λεωφορειόδρομος, καθώς στις πιάτσες που θα μείνουν εντός αυτού θα σταματούν μόνο όσα οχήματα χωράει η καθεμιά. Συνεργεία του Δήμου Θεσσαλονίκης τοποθέτησαν ήδη την ειδική σηματοδότηση και έκαναν όλες τις απαιτούμενες ενέργειες, προκειμένου να αρχίσει η λειτουργία των στάσεων για τα ταξί.

Η συμφωνία με τη συγκατάθεση του συνόλου των εμπλεκομένων φορέων (Δήμος Θεσσαλονίκης, Μητροπολιτική Ενότητα, Διεύθυνση Τροχαίας και Σωματείο Ιδιοκτητών Ταξί) προβλέπει ότι σε ολόκληρο το δήμο Θεσσαλονίκης θα δημιουργηθούν συνολικά 14 νέες πιάτσες ταξί, θα επεκταθούν 15 υφιστάμενες και θα καταργηθούν έξι, τις οποίες πρότειναν οι ιδιοκτήτες των ταξί.

Συγκεκριμένα στο σχέδιο προβλέπεται να δημιουργηθούν πιάτσες σε οδούς κάθετες στην Τσιμισκή, τη Β. Ολγας, την Εγνατία και την Κ. Καραμανλή, όπως είναι η Εθνικής Αμύνης, η Παύλου Μελά, η Αγίας Σοφίας, η Βενιζέλου, η Δελφών, η Καλλιδοπούλου, η Κούσκουρα, η Καρόλου Ντηλ, η 25ης Μαρτίου, η Μάρκου Μπότσαρη, η Πέτρου Συνδίκα, η Λασκαράτου κ.ά. Επιπλέον, συμφωνήθηκε να δημιουργηθούν πιάτσες στην περιοχή της Τούμπας, όπου μάλιστα προηγήθηκε σχετική απόφαση της δημοτικής κοινότητας.

Οι πρώτες πιάτσες που τίθενται σε λειτουργία βρίσκονται στις οδούς Παύλου Μελά (από Τσιμισκή μέχρι Γρηγορίου Παλαμά), Βενιζέλου, Αγίας Σοφίας (από Τσιμισκή μέχρι Μητροπόλεως) και Μακένζι Κινγκ.

Επίσης, έχει γίνει επέκταση αρκετών υφιστάμενων στάσεων, που από πέντε θέσεις απέκτησαν έξι ή επτά. Μοναδική εκκρεμότητα αποτελεί η πιάτσα στην οδό Καρόλου Ντηλ, για την οποία κατόπιν συμφωνίας όλων των πλευρών δόθηκε δίμηνη παράταση, για να γίνουν οι απαιτούμενες προετοιμασίες και ενέργειες και αναμένεται να λειτουργήσει με τη νέα μορφή της στο τέλος του Φεβρουαρίου 2014.


Η συντακτική ομάδα του blog μας σας εύχεται ολόψυχα ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!! 

Ευχαριστούμε για τη στήριξή σας στα πρώτα μας βήματα. Μετά τη φυσιολογική χαλάρωση των εορτών θα είμαστε μαζί σας ακόμη καλύτεροι, με ακόμη πιο ενδιαφέρουσες αναρτήσεις. Περιμένουμε ιδέες, προτάσεις αλλά και απλή επικοινωνία. Να είστε όλοι καλά!!!
Στις 25 Δεκεμβρίου 1991 ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ παραιτείται από πρόεδρος της Σοβιετικής Ένωσης, ενώ η ίδια η ένωση διαλύθηκε την επόμενη μέρα.

800 - Ο Καρλομάγνος στέφεται στη Ρώμη αυτοκράτορας της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.

1066 - Ο Γουλιέλμος ο Κατακτητής στέφεται βασιλιάς της Αγγλίας.

1100 - Ο Βαλδουίνος Α' στέφεται στη Βασιλική της Γεννήσεως βασιλιάς της Ιερουσαλήμ.

1223 - Ο Φραγκίσκος της Ασίζης στήνει την πρώτη Φάτνη της Γεννήσεως.

1261 - Ο 11χρονος Βυζαντινός αυτοκράτορας Ιωάννης Δ' Λάσκαρης καθαιρείται και τυφλώνεται με διαταγή του συναυτοκράτορα Μιχαήλ Η΄ Παλαιολόγου.

1911 - Με ελληνικό βασιλικό διάταγμα ορίζεται ότι οι Αρεοπαγίτες θα φέρουν τήβεννο, εφόσον βρίσκονταν στην έδρα.

1914 - Α' Παγκόσμιος Πόλεμος: Στη γνωστή ως Ανακωχή των Χριστουγέννων, Γερμανοί και Βρετανοί στρατιώτες στο Δυτικό Μέτωπο προσωρινά διακόπτουν την μάχη.

1989 - Ο πρώην δικτάτορας της Ρουμανίας Νικολάε Τσαουσέσκου και η γυναίκα του Έλενα, καταδικάζονται σε θάνατο από στρατοδικείο και εκτελούνται για ένα ευρύ φάσμα κατηγοριών.

1990 - Πρώτη επιτυχής δοκιμή του συστήματος που τελικά αποτέλεσε το World Wide Web.

1991 - Ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ παραιτείται από πρόεδρος της Σοβιετικής Ένωσης (η ίδια η ένωση διαλύθηκε την επόμενη μέρα).

1993 - Αλβανία και Π.Γ.Δ.Μ. αποφασίζουν τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων.

http://www.enikos.gr 
Η πρώτη απόπειρα του yarn bombing στην Αθήνα περιορίστηκε σε λιγότερα από 20 δέντρα έξω από την παλιά Bουλή, ένα- δυο παγκάκια και κάποιες στάσεις λεωφορείου και προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις στο διαδίκτυο.
Η εικαστική, αυτή, παρέμβαση, έγινε από καλλιτεχνική ομάδα η οποία ζήτησε την άδεια του δήμου Αθηναίων. Τα έξοδα -του νήματος για το πλέξιμο- βαρύνουν τη ίδια την ομάδα.
«Δεν είναι εικαστική παρέμβαση του δήμου, εμείς απλά δώσαμε την άδεια», λέει στο newpost η αντιδήμαρχος Πολιτισμού Νέλλη Παπαχελά διευκρινίζοντας ότι κατά καιρούς κάτι αντίστοιχο «έχει γίνει σε πολλές χώρες του εξωτερικού. Οι άστεγοι είναι άλλο πράγμα που τους φροντίζει ο δήμος με άλλους τρόπους και όχι μοιράζοντας πουλόβερ», καταλήγει η κυρία Παπαχελά.
Από οικονομική άποψη αλλά και σε επίπεδο θεσμών, πολύ κακό για το τίποτα.
Από καλλιτεχνικής απόψεως, πάλι, υπάρχουν κι εκείνοι που λένε ότι κακοποιήθηκε ένα παρεμβατικό εικαστικό κίνημα.

Το «αντάρτικο» των street artists έγινε «δρώμενο» της πλατείας

Το αποκαλούμενο yarn bombing τα τελευταία χρόνια είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά στις μεγάλες πόλεις όλου του κόσμου.
Δεν έχει, βέβαια, καμία σχέση με αυτό που έγινε στην Αθήνα.
Κυρίως γιατί οι καλλιτέχνες δεν ζητούν άδεια.
Εργάζονται κρυφά, τη νύχτα, επιδιδόμενοι σε ένα ιδιότυπο κυνηγητό με τις αρχές, καθώς πρόκειται για μια απαγορευμένη τέχνη δρόμου. Είναι ό,τι ακριβώς ήταν το graffiti στις αρχές της δεκαετίας του 80: μια διαμαρτυρία απέναντι σε οτιδήποτε συστημικό, ένας τρόπος έκφρασης ανθρώπων που ασφυκτιούν και διαμαρτύρονται.

Το yarn bombing στο εξωτερικό έχει να επιδείξει πολλές «ιστορικές» στιγμές: εκεί οι καλλιτέχνες «ντύνουν» με τα πλεκτά τους από τανκς μέχρι αγάλματα προσωπικοτήτων που αμφισβητούν ως προς το ρόλο τους στην παγκόσμια ιστορία, ή άδεια καρότσια σούπερ-μάρκετ έξω από τη Wall Street.

Στην Αθήνα πάλι, η πρώτη επαφή του κοινού με αυτό το φουτουριστικό κίνημα έγινε ως «εικαστικό δρώμενο» που προκάλεσε την οργή εκείνων με τους οποίους υποτίθεται ότι έπρεπε να ταχθεί.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!