Τετάρτη 22 Απριλίου 2015


Οι Έλληνες όχι μόνο δεν είναι «τεμπέληδες» αλλά αντίθετα είναι οι τρίτοι σκληρότερα εργαζόμενοι στον κόσμο.
Με βάση τα συγκεντρωτικά στοιχεία που ανέλυσαν οι ειδικοί του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, σκληρότερα  εργαζόμενοι από όλους είναι οι Μεξικανοί και στη δεύτερη θέση οι Νοτιοκορεάτες.
Λιγότερο  σκληρά εργαζόμενοι, κατατάσσονται οι Ολλανδοί του…Γερούν Ντάισεμπλουμ.Μία θέση μπροστά από τους Ολλανδούς εμφανίζονται οι Γερμανοί που αρέσκονται να καλλιεργούν το μύθο του τεμπέλη Έλληνα.
Πηγή:enoikonomia.gr
Τα αξιόπιστα VOLVO S60 και V60
Τα Volvo S60 και V60 αναδείχθηκαν τα πιο αξιόπιστα αυτοκίνητα στην κατηγορία τους, με άλλα λόγια τα μοντέλα με το μικρότερο αριθμό βλαβών, στην ετήσια Έκθεση Αξιοπιστίας της DEKRA, για την εμπειρία χρήσης των αυτοκινήτων από τη στιγμή της αγοράς τους ως καινούρια και μέχρι τα 50.000 χιλιόμετρα. Πρόκειται για την έκθεση που συντάσσει και παρουσιάζει κάθε χρόνο η DEKRA, ο έγκυρος γερμανικός οργανισμός παροχής εξειδικευμένων υπηρεσιών και η οποία βασίζεται σε συνολικό δείγμα 15 εκατομμυρίων οχημάτων. Πιο αναλυτικά, η έκθεση, προέρχεται από τον αυτοκινητιστικό κλάδο της DEKRA, ο οποίος παρέχει υπηρεσίες στους τομείς της πιστοποίησης, των δοκιμών, της επιθεώρησης, της εκτίμησης αξίας ή ζημιών κλπ. Τα αποτελέσματα της έκθεσης προήλθαν από μία ενδελεχή έρευνα που κράτησε περισσότερο από δύο χρόνια.
Είναι τέτοια η μεθοδολογία και η εμπειρία της DEKRA που στην ανάλυση  (και κατά συνέπεια στην έκθεση) υπολογίστηκαν μόνο οι βλάβες εκείνες που οφείλονται ξεκάθαρα στο ίδιο το αυτοκίνητο και όχι σε πιθανή κακή χρήση, αμέλεια, ή αβλεψία του οδηγού. Εμβαθύνοντας περισσότερο στη μεθοδολογία της DEKRA, για κάθε μοντέλο απαιτείται δείγμα τουλάχιστον 1.000 αυτοκινήτων ώστε τα αποτελέσματα να κριθούν αξιόπιστα και να συμπεριληφθούν στην έκθεση. Για το 2015 τα αυστηρά κριτήρια πληρούσαν 456 διαφορετικά μοντέλα, τα οποία και συμπεριλήφθηκαν στην έκθεση.
Κριτήριο κατάταξης είναι ο Δείκτης Βλαβών DEKRA ή DFI (DEKRA Fault Index). Εκφράζει το επί τοις εκατό ποσοστό αυτοκινήτων χωρίς βλάβη επί του συνόλου των αυτοκινήτων του συγκεκριμένου μοντέλου που πληρούσαν τα κριτήρια για να συμμετάσχουν στην έρευνα. Για τα S60 και V60 ο συγκεκριμένος δείκτης είχε τιμή 97,5 χαρίζοντας στα μοντέλα της Volvo την πρώτη θέση ανάμεσα σε 32 συνολικά διαφορετικά μοντέλα που διαγωνίσθηκαν στη συγκεκριμένη κατηγορία. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην εφετινή Έκθεση οι δείκτες DFI των μοντέλων που σημείωσαν την καλύτερη επίδοση στις επιμέρους κατηγορίες σημείωσαν σημαντική διακύμανση, καθώς κυμάνθηκαν από 81,6 (μικρά βαν) έως 97,6 (μεγάλα οικογενειακά).
Σ.Σ.
Η DEKRA SE ( www.dekra.de ), με έδρα στη Γερμανία, δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 50 χώρες σε πέντε ηπείρους, προσφέροντας εξειδικευμένες υπηρεσίες σε ένα ευρύτατο φάσμα πελατών, τόσο στο δημόσιο ή κρατικό όσο και στον ιδιωτικό τομέα. Απασχολεί περίπου 35.000 υπαλλήλους. Για το 2014 ο τζίρος της DEKRA ξεπέρασε τα 2,5 δισεκατομμύρια Ευρώ.
news.gr


Εχοντας εξασφαλίσει ανθηρά κέρδη από την παρουσία της στα έξυπνα κινητά, η δημοφιλής εφαρμογή φωτογραφιών Instagram περνάει τώρα και στον χώρο των έξυπνων ρολογιών.
Η εφαρμογή, που ανήκει στο Facebook, θα ενσωματωθεί ειδικότερα στο Apple Watch. Οπως έγινε γνωστό, οι χρήστες του έξυπνου ρολογιού θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν τη δραστηριότητα των στενότερων φίλων τους στο Instagram, λαμβάνοντας ειδοποιήσεις αμέσως μόλις εκείνοι αναρτήσουν μία φωτογραφία.
Η συνεργασία αυτή εξέπληξε αρκετούς, καθώς το Instagram είχε μέχρι στιγμής περιορίσει την παρουσία του στα κινητά, μένοντας μακριά από άλλες έξυπνες συσκευές, όπως είναι τα γυαλιά Google’s Glass ή η σειρά φορέσιμων προϊόντων της Samsung, Galaxy Gear.
naftemporiki.gr
O κυρ-Κώστας και η κυρά-Φρόσω είναι παντρεμένοι για 50 χρόνια και έχουν περάσει τα 70. Όλη του τη ζωή ο κυρ-Κώστας ονειρευόταν ένα ζευγάρι παπούτσια από δέρμα κροκοδείλου και αποφάσισε ότι ήρθε επιτέλους η στιγμή για να τα πάρει.

Μπαίνει λοιπόν στο σπίτι του με τα καινούρια του παπούτσια και ρωτάει τη γυναίκα του:
– Λοιπόν γυναίκα βλέπεις κάτι το διαφορετικό επάνω μου;
– Τι το διαφορετικό μπορεί να έχεις Κώστα μου; Φοράς το ίδιο πουκάμισο όπως πάντα και το ίδιο παντελόνι όπως πάντα.
Ο κυρ-Κώστας δεν το έβαλε κάτω. Πήγε στο υπνοδωμάτιο και έβγαλε όλα του τα ρούχα εκτός από τα παπούτσια του και ξαναβγήκε έξω.
– Τώρα βλέπει κάτι διαφορετικό επάνω μου; την ξαναρωτά.
– Τι το διαφορετικό Κώστα μου; Κρέμεται προς τα κάτω όπως πάντα του απαντά η κυρά-Φρόσω.
Προσβεβλημένος ο κυρ-Κώστας βάζει τις φωνές!
– Ακριβώς! Και ξέρεις γιατί κρέμεται προς τα κάτω; Γιατί κοιτάζει τα καινούρια μου παπούτσια!!!
– Ε, τότε καλύτερα να αγόραζες καινούργιο καπέλο!

http://scoupa.blogspot.gr 

Σε ένα πείραμα για να δοκιμάσει την ‘’εξυπνάδα” του Facebook ένας χρήστης είχε χρησιμοποιήσει ένα e-mail στο οποίο δεν έμπαινε ποτέ, ενώ είχε πει ψέματα για σχεδόν όλες τις πληροφορίες που του ζήτησε. Και όμως στους προτεινόμενους φίλους εμφανιζόταν ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων που γνώριζε, αρκετοί γνωστοί που απλά τους είχε ακουστά καθώς και μια γυναίκα με την οποία έβγαινε πριν από 19 χρόνια. Λογικό ήταν λοιπόν να μείνει έκπληκτος. Λογικό είναι και το ερώτημα που προκύπτει : Τι γνωρίζει στη πραγματικότητα το Facebook για τη ζωή σου; Όσο και αν αγαπάμε τα σενάρια και τις εικασίες, η πραγματικότητα είναι αρκετά ορθολογική. Μόλις δημιουργήσεις έναν λογαριασμό στο Facebook, ο ιστότοπος σου ζητά άδεια να εξετάσεις τις επαφές είτε του e-mail σου είτε του τηλεφώνου σου. Έτσι μπορεί να σου παρουσιάσει αρκετούς προτεινόμενους φίλους που πιθανότατα να ξέρεις, χωρίς όμως να υπολογίζει πόσο καλά τους γνωρίζεις. Το Facebοοκ ωστόσο δε σταματά εκεί. Κάθε πεδίο που συμπληρώνεις σχετικά με το που πήγες σχολείο, πανεπιστήμιο, σε ποια πόλη μεγάλωσες είναι ακόμα μια πηγή για τον αλγόριθμό που χρησιμοποιεί προκειμένου να σου προτείνει και άλλους φίλους. Κάθε αλληλεπίδραση που υπάρχει στο προφίλ σου είναι και μια ευκαιρία για το Facebοοκ να ανακαλύψει ακόμα ένα γνωστό σου με τον οποίο πιθανότατα να έχετε κοινά ενδιαφέροντα. Αυτό που όμως πραγματικά είναι εκπληκτικό δεν είναι η ικανότητα του Facebook να βρίσκει τους γνωστούς σου. Αλλά η δυνατότητα να προβλέψει, και μάλιστα με σχετική ακρίβεια, άτομα που είναι πολύ πιθανό να γνωρίσεις στο μέλλον. Φαίνεται δηλαδή ότι ο ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης βρίσκεται ένα βήμα μπροστά από σένα σχετικά με τις κοινωνικές επαφές σου. Και όλα αυτά μόνο με την ανάλυση μερικών δεδομένων.
Ένας αλγόριθμος κρύβεται πίσω από το μυστήριο
Δεν πρόκειται ούτε για μαγεία, ούτε για κάποια συνομωσία. Όλα είναι απλή στατιστική. Το Facebook αναλύει τα δεδομένα του προφίλ σου, τους γνωστούς σου, τους φίλους σου, τα ενδιαφέροντα σου και από αυτά σου προτείνει κάποιους φίλους. Φυσικά πάντα υπάρχει η δυνατότητα του στατιστικού λάθους και έτσι ο προτεινόμενος φίλος ενδέχεται να μην έχει καμία σχέση με σένα. Αυτό μπορεί να γίνει γιατί για παράδειγμα ο αλγόριθμος του Facebook ‘’ανακάλυψε” κάποια επαφή με την οποία έχετε κοινούς φίλους και στην προτείνει αν και εσύ μέχρι τότε δεν είχες ιδέα για την ύπαρξη αυτού του ατόμου.
Το Facebook με λίγα λόγια διεξάγει μια έρευνα για σένα, με βάση ορισμένους δείκτες και συντελεστές. Με αυτό τον τρόπο προσπαθεί να ανακαλύψει όσο το δυνατόν περισσότερα κοινά στοιχεία με κάποιον άλλον, έτσι ώστε να στον προτείνει. Για παράδειγμα κάποια ίδια ‘’like” που έχετε κάνει, ή κάποια ίδια μέρη που έχετε επισκεφτεί. Όλα αυτά χρησιμεύουν ώστε ο προτεινόμενος φίλους που θα σου εμφανιστεί να μην είναι κάποιος εντελώς άσχετος με εσένα. Τελικά δεν είναι τίποτα άλλο από απλά μαθηματικά. Δεν υπάρχει κανένα μυστήριο, μόνο ένας αλγόριθμος. Όπως δεν υπάρχει καμία γνώση του μέλλοντος, απλά προβλέψεις βασισμένες σε πραγματικά στοιχεία.

Το έβδομο παιδί τους είναι έτοιμοι να καλωσορίσουν στην οικογένειά τους, Μπραντ Πιτ και Αντζελίνα Τζολί!

Σύμφωνα με το αυστραλιανό περιοδικό «Closer», οι δυο ηθοποιοί υιοθέτησαν τον δυο ετών Μούσα από τη Συρία, και από μέρα σε μέρα τον περιμένουν στο σπίτι τους, ώστε να γνωρίσει και τα έξι υπόλοιπα «αδερφάκια» του!

Την απόφαση πήρε το διάσημο ζευγάρι, έπειτα από μια επίσκεψη της 39χρονης ηθοποιού σε στρατόπεδο προσφύγων στην Τουρκία, στα πλαίσια του ρόλου της ως πρέσβειρας των Ηνωμένων Εθνών για την Unicef.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, όταν η Τζολί ενημερώθηκε για την ιστορία του Μούσα συγκινήθηκε πολύ:

«Ο Μούσα χαμογελούσε πλατιά, και όταν είδε την ηθοποιό δακρυσμένη, την πλησίασε, την αγκάλιασε και της έδωσε μια μεγάλη αγκαλιά. Ήταν μια πολύ συγκινητική στιγμή».

Τότε η διάσημη σταρ «τον φίλησε στο μέτωπο, και για το υπόλοιπο της επίσκεψης της στο στρατόπεδο, οι δυο τους έγιναν αχώριστοι», αναφέρουν όσοι είδαν το περιστατικό από κοντά.

Να σημειωθεί πως ο 2 ετών Μούσα είναι ορφανός, γι΄αυτό και οι Μπραντζελίνα ξεκίνησαν αμέσως τις διαδικασίες υϊοθεσίας.

Προς το παρόν πάντως, ούτε η 39χρονη Τζολί, ούτε ο 50χρονος Πιτ έχουν διαψεύσει ή επιβεβαιώσει τις φήμες που τους θέλουν να αποκτούν το έβδομο παιδί τους.

Tο ζευγάρι έχει ήδη τρία βιολογικά παιδιά (την Σιλό και τα δίδυμα Βιβιέν και Νοξ) και άλλα τρία υϊοθετημένα (τον Μάντοξ, τον Πακ και την Ζαχάρα).

Πηγή: star.gr
Οι περισσότεροι άνθρωποι θεωρούν ότι η αφυδάτωση είναι μια παροδική κατάσταση, γι' αυτό και δεν δίνουν τη δέουσα προσοχή. Σύμφωνα με μελέτες, ωστόσο, μπορεί να έχει επικίνδυνες συνέπειες για την υγεία, όπως ακόμη και τη δημιουργία θρόμβων στο αίμα.

Τα συμπτώματα που ακολουθούν μπορεί να δείχνουν ότι έχετε πάθει αφυδάτωση, γι' αυτό πρέπει να λάβετε έγκαιρα τα μέτρα σας.

Δυσάρεστη αναπνοή
Το σάλιο διαθέτει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες. Όταν λόγω αφυδάτωσης είναι μειωμένη η ποσότητα που παράγεται στο στόμα σας, τότε τα βακτήρια αυξάνονται και προκαλείται δυσάρεστη αναπνοή.

Πυρετός και ρίγη χωρίς να είστε άρρωστοι
Όταν το σώμα σας έχει σοβαρή αφυδάτωση, τα συμπτώματα συμπεριλαμβάνουν πυρετό και ρίγη, χωρίς να είστε πραγματικά άρρωστοι. Μάλιστα, σε ακραίες καταστάσεις, ο πυρετός μπορεί να είναι πολύ υψηλός, με πιθανώς επικίνδυνες συνέπειες.

Πονοκέφαλοι
Ο εγκέφαλος βρίσκεται μέσα σε ένα «σάκο» από υγρά που τον προφυλάσσει από την επαφή με τα τοιχώματα του κρανίου. Όταν ο οργανισμός είναι αφυδατωμένος, τα υγρά αυτά λιγοστεύουν και ο εγκέφαλος μπορεί να πιέζεται στο κρανίο με αποτέλεσμα την πρόκληση πονοκεφάλων.

Λιγούρες
Η αφυδάτωση μπορεί να προκαλέσει στον οργανισμό επιθυμία για κάποιες συγκεκριμένες τροφές και ιδιαίτερα για γλυκά. Ο λόγος είναι πως όταν ο οργανισμός είναι αφυδατωμένος, δεν λειτουργούν σωστά τα όργανα που χρησιμοποιούν νερό για να απελευθερώσουν γλυκογόνα και άλλα συστατικά από τις αποθήκες ενέργειας του οργανισμού. Έτσι νιώθετε την ανάγκη για φαγητό ώστε να πάρει το σώμα σας την ενέργεια που χρειάζεται.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!