Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014

Θυμάστε πότε ήταν η τελευταία φορά που καθίσατε κάπου για να ηρεμήσετε και να ξεκουραστείτε, χωρίς να σας… ενοχλεί ο ήχος της φορητής συσκευής σας, με επαναλαμβανόμενα «μπιπ», που «μεταφράζονται» σε email, μηνύματα, υπενθυμίσεις και χαμένες κλήσεις;

Αν αυτό που έχετε ανάγκη είναι μερικές στιγμές αποτοξίνωσης από την τεχνολογία… δείτε παρακάτω μερικές προτάσεις για ταξίδια, που σύμφωνα με το aluxurytravelblog.com θα σας προσφέρουν την κατάλληλη ευκαιρία για…. detox από τον ψηφιακό κόσμο!

1. Serra Cafema - Ναμίμπια


Ξεχάστε κινητά τηλέφωνα και «έξυπνες» συσκευές και αφεθείτε στη μαγευτική ηρεμία του ερημικού τοπίου. Στις όχθες του ποταμού Kunene η κατασκήνωση με τα οκτώ ρουστίκ σαλέ πολυτελείας θα σας χαρίσουν τις στιγμές ηρεμίας που τόσο πολύ έχετε ανάγκη, χωρίς να σας λείψει τίποτα!

2. Wadi Rum Desert Camp - Ιορδανία 

Η κατασκήνωση στην αραβική έρημο είναι ο καλύτερος τρόπος για να «καθαρίσετε» τον οργανισμό σας από οτιδήποτε τον απασχολεί. Εννιά σκηνές πολυτελείας, διακοσμημένες με νότες από το παραδοσιακό στιλ των Βεδουίνων θα σας προσφέρουν μια μοναδική αίσθηση απόλυτης χαλάρωσης. 

3. Chamilandu Bush Camp - Ζάμπια

Στις όχθες του ποταμού Luangwa έχουν κατασκευαστεί τρία δεντρόσπιτα πολυτελείας, που διαθέτουν εξωτερικό μπάνιο με θέα τα ήρεμα νερά του ποταμού και τον απέραντο έναστρο ουρανό. Φαντάζεστε κάτι καλύτερο;

4. Uma Paro - Μπουτάν

Βυθιστείτε στη μαγευτική ιστορία και τον πολιτισμό του Μπουτάν και αποσυνδεθείτε από τη σύγχρονη πραγματικότητα, εικονική και μη. Με ιδιωτικές εγκαταστάσεις σπα σε κάθε βίλα, το Uma Paro είναι αυτό που ονειρευόσασταν πάντα.

5. Petit St Vincent – Άγιος Βικέντιος και Γρεναδίνες 

Στο μικρό, ιδιωτικό νησάκι Petit St Vincent μπορείτε να ζήσετε τη δική σας εκδοχή της «Γαλάζιας Λίμνης» της τηλεοπτικής νεότητάς σας. Σε έναν επίγειο παράδεισο χωρίς ασύρματη σύνδεση, τηλεόραση, τηλέφωνα και άλλες σύγχρονες, τεχνολογικές ανέσεις θα έρθετε σε επαφή με μια άλλη πτυχή του εαυτού σας που είχατε ξεχάσει ότι υπάρχει!
Χο, χο, χο! Η προσπάθεια μια μαμάς να επιβληθεί στα κορίτσια της φαίνεται πώς δεν είχε αίσια κατάληξη με αποτέλεσμα μαμά και κόρες να μπουν στην λίστα με τα άτακτα κορίτσια της χρονιάς.
Την περασμένη εβδομάδα, η Rachel πήγαινε βόλτα με το αυτοκίνητο της στο New Jersey των ΗΠΑ, με τις δύο κόρες της 2 και 4 ετών. Κάποια στιγμή τα κορίτσια, άρχισαν να τσακώνονται και να «πολεμούν» μέσα στο αμάξι για το ποια θα έρθει να κάτσει στο μπροστινό κάθισμα. Όταν τα κορίτσια αρνήθηκαν να σταματήσουν η μαμά τους έκανε ό, τι θα έκανε κάθε γονιός αυτή την εποχή του χρόνου: τις απείλησε ότι θα φωνάξει τον Άγιο Βασίλη. Η Rachel μάλιστα πληκτρολόγησε στο κινητό της τηλέφωνο τα «ψηφία» του Αϊ-Βασίλη και κατήγγειλε τα κορίτσια της για την άτακτη συμπεριφορά τους.
«Είπα στον Άγιο Βασίλη ότι τα κορίτσια μου δεν έχουν σωστή συμπεριφορά» δήλωσε η Rachel σε ένα τοπικό ειδησεογραφικό δικτυακό τόπο. Αλλά ακριβώς τη στιγμή που η Rachel τελείωνε το "τηλεφώνημα", πέρασε ένας αστυνομικό από δίπλα τους και την είδε που μίλαγε στο κινητό της τηλέφωνο ενώ οδηγούσε, κάτι μου απαγορεύει ο νόμος στο New Jersey.
«Δεν ήθελα να καταστρέψω την μαγεία τους Άγιου Βασίλη για τα κορίτσια, γι’ αυτό και ήμουν ασαφής», λέει η ίδια. «Έτσι είπα στον αστυνομικό ότι τα κορίτσια μου δεν συμπεριφέρονταν καλά και γι’ αυτό έπρεπε να καλέσω τον Άγιο Βασίλη. Προσπαθούσα να τον κάνω να καταλάβει την κατάσταση. Και αυτός με κοίταζε λες και ήμουν τρελή!» «Ήταν έτοιμος πάντως να με αφήσει να φύγω, όταν ένας δεύτερος αξιωματικός πρόσεξε ότι δεν είχα επιθεωρήσει το αυτοκίνητό μου (κάτι που επιβάλλει ο νόμος)», εξομολογείται η ίδια.  Αν και οι αστυνομικοί συζήτησαν μεταξύ τους για την τιμωρία που πρέπει να της επιβάλλουν, τελικά της έγραψαν ένα πρόστιμο των $145.
«Υποθέτω ότι είμαι το μοναδικό πρόσωπο που πήρε πρόστιμο επειδή τηλεφώνησε στον Άγιο Βασίλη» λέει η Rachel!  Και ας ελπίσουμε ότι είναι η τελευταία!
baby.gr
Ένα από τα πιο ευρέως διαδεδομένα είδη ροφήματος, το μαύρο τσάι, έχει εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια σε αγαπημένο ποτό όλων των διατροφολόγων εξαιτίας των διαφόρων θρεπτικών ενώσεων που περιέχει.

Το μαύρο τσάι είναι περισσότερο οξειδωμένο από το λευκό και το πράσινο τσάι και, ως εκ τούτου, είναι λίγο διαφορετικό από αυτά όσον αφορά την γεύση και τα οφέλη του για την υγεία του ανθρώπου.

Δείτε μερικά από τα μοναδικά οφέλη του μαύρου τσαγιού:

Πηγή αντιοξειδωτικών: Το μαύρο τσάι είναι μια πηγή αντιοξειδωτικών, όπως οι πολυφαινόλες, οι οποίες βοηθούν στη μείωση των βλαβών στο DNA από τις ελεύθερες ρίζες. Τα ίδια συστατικά βοηθούν επίσης στη θεραπεία προβλημάτων ακοής και στην καταπολέμηση της νόσου του Πάρκινσον.

Βελτιώνει το ανοσοποιητικό σύστημα: Η κύρια ένωση του μαύρου τσαγιού που ενισχύει την άμυνα του οργανισμού είναι τα αντιγόνα αλκυλαμίνης. Επίσης, οι τανίνες στο μαύρο τσάι προστατεύουν τον άνθρωπο από κοινές ασθένειες, όπως το κρυολόγημα και η γρίπη.

Μειώνει το στρες: Οι ενώσεις της L-θεανίνης στο μαύρο τσάι μειώνουν το επίπεδο των ορμονών του στρες στο σώμα.

Βελτιώνει την πέψη: Η καθημερινή κατανάλωση μαύρου τσαγιού διατηρεί την υγεία του πεπτικού συστήματος, λόγω της υψηλής του περιεκτικότητας σε τανίνες. Αυτές οι ουσίες σας βοηθούν να απαλλάξετε το έντερο από γαστρικές ασθένειες.

Συμβάλλει στη στοματική υγεία: Το μαύρο τσάι έχει αποδειχθεί ότι βοηθάει στην διατήρηση της καλής οδοντικής υγείας. Περιορίζει την ανάπτυξη των βακτηρίων και, συνεπώς, μειώνει την συσσώρευση πλάκας. Οι πολυφαινόλες που βρίσκονται στο μαύρο τσάι σκοτώνουν τα επιβλαβή βακτήρια.

Αυξάνει την ενέργεια: Το μαύρο τσάι βοηθά στην ενίσχυση της ροής του αίματος προς τον εγκέφαλο και ως εκ τούτου θεωρείται πως είναι ένα δυναμωτικό ρόφημα. Η μέτρια ποσότητα καφεΐνης που περιέχει φέρνει το σώμα σε εγρήγορση, αυξάνει τον μεταβολισμό και βελτιώνει τη λειτουργία του εγκεφάλου.

Συμβάλλει στην πρόληψη του καρκίνου: Το μαύρο τσάι θεωρείται επίσης αποτελεσματικό στην πρόληψη και θεραπεία του καρκίνου, επειδή εμποδίζει τον σχηματισμό καρκινικών κυττάρων. Οι χημικές ενώσεις TF-2 στο μαύρο τσάι κάνουν τα καρκινικά κύτταρα να πέφτουν σε κατάσταση απόπτωσης, η οποία είναι ο αυτόματος θάνατός τους.

Εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες: Τα αντιοξειδωτικά που υπάρχουν στο μαύρο τσάι απομακρύνουν τις ελεύθερες ρίζες, που είναι οι κύριοι λόγοι της αυξημένης πηκτικότητας του αίματος, της αρτηριοσκλήρυνσης και του καρκίνου.

Μειώνει τη χοληστερόλη: Το μαύρο τσάι ρίχνει τα επίπεδα τριγλυκεριδίων και κακής χοληστερόλης στο αίμα, κάτι που συμβάλλει στην καλύτερη υγεία της καρδιάς.

http://www.seleo.gr
Σάλο έχει προκαλέσει η είδηση ότι θανατοποινίτης...
υπέφερε για περίπου 15 λεπτά μέχρι να καταλήξει, έπειτα από χορήγηση νέας θανατηφόρας ένεσης κατά τη διάρκεια της εκτέλεσής του.
Ο 53χρονος Ντένις ΜακΓκουάιρ καταδικάστηκε σε θάνατο για το βιασμό και τη δολοφονία εγκύου γυναίκας το 1989 και κρατείτο σε φυλακή του Οχάιο.

Όταν έφτασε η ημέρα της εκτέλεσής του, οι αρμόδιοι υπάλληλοι χρησιμοποίησαν μία νέα ένεση που περιέχει δύο φάρμακα που για πρώτη φορά χρησιμοποιήθηκαν.

Η επίδραση των φαρμάκων, όμως, δεν ήταν άμεση, με αποτέλεσμα ο άνδρας να περάσει τα τελευταία λεπτά της ζωής του, βασανιστικά και επώδυνα.

Όπως αναφέρει η Huffington Post, ο 53χρονος προσπαθούσε να ανασάνει για πάνω από δέκα λεπτά, είχε σπασμούς και πόνους, ενώ υπέκυψε έπειτα από ένα τέταρτο.

Την εκτέλεση παρακολούθησαν η κόρη και ο γιος του, τους οποίους ένα λεπτό από τη χορήγηση των φαρμάκων χαιρέτησε με το χέρι του, ενώ ελαφρά ανασηκωμένος τους είπε «σας αγαπώ».

Στους συγγενείς του θύματος έστειλε επιστολή, όπου τους έγραψε ότι θα πάει στον παράδεισο και θα τους βρει εκεί. Πάντως, η οικογένεια της άτυχης γυναίκας, ανέφερε πως η εκτέλεση του 53χρονου ήταν λιγότερο επώδυνη από το θάνατο της εγκύου.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Η κωμωδία της Sony Pictures για τη Βόρεια Κορέα με τον τίτλο The Interview εισέφερε έσοδα που ξεπέρασαν το 1 εκατομμύριο δολάρια στην προβολή της σε περιορισμένο αριθμό αιθουσών την 25η Δεκεμβρίου, όπως ανακοίνωσε το στούντιο σήμερα.

Το φιλμ, με προϋπολογισμό $44 εκατ., είχε αρχικά αποσυρθεί αφού μεγάλες αλυσίδες κινηματογραφικών αιθουσών αποφάσισαν να ακυρώσουν την προβολή του για λόγους ασφαλείας. Τελικά προβλήθηκε σε 320 μικρές και μεσαίες αίθουσες στις ΗΠΑ, ή στο 10% των αιθουσών όπου σχεδιαζόταν να προβληθεί αρχικά.

Την «ευγνωμοσύνη του» στο κοινό εξέφρασε σε μια ανακοίνωσή του ο Ρόρι Μπρούερ, ο πρόεδρος της διεύθυνσης διανομής της Sony.

Η εταιρεία υπέστη επίθεση στα συστήματα πληροφορικής της, για την οποία η κυβέρνηση των ΗΠΑ κατηγόρησε τη Βόρεια Κορέα και προειδοποίησε ότι θα υπάρξουν αντίποινα. Η ταινία, μια φαρσοκωμωδία, έχει θέμα την υποτιθέμενη δολοφονία του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο Boxoffice.com το φιλμ αυτό αναμενόταν να έχει έσοδα $20 εκατ. εάν προβαλλόταν στις αίθουσες που προγραμματιζόταν.

http://www.enikonomia.gr 
Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου/ Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής προκηρύσσει διαγωνισμό για την... κατάταξη στο Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή σαράντα εννέα (49) Δοκίμων Λιμενοφυλάκων (ανδρών- γυναικών).

H προκήρυξη έχει δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 20/23-12-2014, Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ) και αναρτηθεί στο διαδίκτυο στην ιστοσελίδα του Αρχηγείου Λ.Σ.– ΕΛ.ΑΚΤ. (www.hcg.gr), καθώς και στην ιστοσελίδα του προγράμματος «Δι@ύγεια» (http://diavgeia.gov.gr) (ΑΔΑ: ΩΙΘ8ΟΠ-69Θ), από όπου μπορούν να ενημερώνονται οι ενδιαφερόμενοι.

Στην προκήρυξη αναφέρονται, μεταξύ άλλων, η ηλικία και τα λοιπά προσόντα των υποψηφίων, οι διαδικασίες του διαγωνισμού, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, καθώς και κάθε άλλη απαραίτητη πληροφορία.

Κατάθεση δικαιολογητικών, είτε ταχυδρομικώς με συστημένη αλληλογραφία, είτε αυτοπροσώπως (ή με νομίμως εξουσιοδοτημένο προς τούτο άτομο)(κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες από 08:00 έως 14:00), από την 07-01-2015, ημέρα Τετάρτη μέχρι και την 30-01-2015, ημέρα Παρασκευή στη Σχολή Λιμενοφυλάκων (τέρμα Οικονόμου και Ξανθοπουλίδου, Χατζηκυριάκειο, Πειραιάς, Τ.Κ. 18510).

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Το νήμα της ζωής μιας 23χρονης Ιταλίδας κόπηκε αιφνίδια λόγω εγκεφαλικής αιμορραγίας τον περασμένο Οκτώβρη. Η περίπτωσή της βέβαια δε θα ήταν τόσο περίπλοκη για τους γιατρούς και την οικογένειά της εάν η κοπέλα δεν κυοφορούσε.

Έπειτα από αίτημα της οικογένειας, οι γιατροί κατάφεραν να διατηρήσουν τις ζωτικές λειτουργίες της νεαρής με τη βοήθεια μηχανικής υποστήριξης ώστε να σωθεί η ζωή του μωρού.

Η κοπέλα, το όνομα της οποίας δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα, εισήχθη εσπευσμένα στο νοσοκομείο λόγω εγκεφαλικής αιμορραγίας, όμως οι γιατροί δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα για να τη σώσουν. Η οικογένειά της όμως ζήτησε να την κρατήσουν ζωντανή για όσο χρειάζεται, έως ότου έρθει η κατάλληλη στιγμή για να γεννηθεί το μωρό.

Εννέα εβδομάδες μετά, διάστημα κατά το οποίο η κοπέλα παρέμεινε σε μηχανική υποστήριξη προς διατήρηση της κυκλοφορίας του αίματος και της αναπνοής, οι γιατροί κατέβαλαν τα μέγιστα ώστε να έρθει το παιδί στον κόσμο, πραγματοποιώντας καισαρική τομή.

Το μωρό ζύγιζε μόλις δύο κιλά, όμως χαίρει άκρας υγείας.

«Πίσω από αυτή τη χαρά, είναι αδύνατο να ξεχάσουμε τον πόνο που βίωσε η οικογένεια για την απώλεια της νέας αυτής κοπέλας», δήλωσε ένας εκ των γιατρών από το νοσοκομείο San Raffaele του Μιλάνου.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!