Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019

ήφο εμπιστοσύνης από την Βουλή (σ.σ. την οποία δεν δίνει ο Π.Καμμένος απειλώντας με διαγραφές όσους βουλευτές των ΑΝΕΛ ψηφίσουν υπέρ) δήλωσε ότι θα ζητήσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετά την συνάντηση με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο, την παραίτηση του οποίου, όπως τόνισε, κάνει δεκτή.  «Το Σύνταγμα μου δίνει τη δυνατότητα να αφήσω ασαφές και αμφίσημα αν υπάρχει κοινοβουλευτική πλειοψηφία για να συνεχίσω το έργο μου που είναι σημαντικό με κρίσιμο νομοθετήματα, όπως την ενίσχυση  των αδύναμων, την αύξηση του κατώτατου μισθού, την διευκόλυνση των οφειλετών  αλλά και μεγάλες θεσμικές τομές όπως η Συνταγματική Αναθεώρηση. Ποτέ, όμως, δεν πορεύτηκα εκ του ασφαλούς. Για το λόγο αυτό έχω πάρει την απόφασή μου, έχω ενημερώσει τον ΠτΒ για την ανανέωση της εμπιστοσύνη της εθνικής αντιπροσωπείας στην κυβέρνηση, προκειμένου να ολοκληρώσει την συνταγματικά προβλεπόμενη θητεία της, τον Οκτώβριο του 2019», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός. Πρόσθεσε, δεν ότι βασικός του στόχος είναι να «αποκατασταθεί ο ρόλος και η θέση της χώρας στο διεθνές στερέωμα. Πρόκειται για εθνικό στόχο. Μπροστά σε αυτό το, εθνικό στόχο, το εθνικός όφελος δεν πρόκειται να κάνει πίσω», υπογράμμισε.
Παράλληλα, ευχαρίστησε τον Πάνο Καμμένο για στην ειλικρινή, όπως είπε, συνεργασία τους τα τέσσερα αυτά χρόνια αλλά και σήμερα, γιατί ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα για «καθαρές λύσεις και καθαρές κουβέντες», ενώ ανακοίνωσε ότι  «έκανε δεκτή την παραίτησή του όπως θα κάνει δεκτή και όποια άλλη παραίτηση (σ.σ. από στελέχη των ΑΝΕΛ) θα τεθεί υπόψη μου». Πρόσθεσε, δε, νέος υπουργός Άμυνας αναλαμβάνει ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Βαγγέλης Αποστολάκης.

OΛΟΚΛΗΡΗ η Δήλωση του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, Πάνο Καμμένο
Επί τέσσερα σχεδόν χρόνια είχα μια έντιμη και ειλικρινή συνεργασία με τον Πάνο Καμμένο. Είναι γνωστό σε όλους μας ότι προερχόμαστε από διαφορετικές πολιτικές οικογένειες. Ήταν σε όλους γνωστές οι διαφορές, οι ιδεολογικές με τον Πάνο Καμμένο. Ωστόσο, τα τέσσερα αυτά χρόνια, πιστεύω ότι με μοναδικό γνώμονα το εθνικό συμφέρον συνεργαστήκαμε έντιμα και πετύχαμε πιστεύω πολλά και σημαντικά πράγματα. Καταφέραμε πάνω από όλα να βγάλουμε τη χώρα από αυτή την πολύ δύσκολη περιπέτεια. Την περιπέτεια των μνημονίων. Να αποκαταστήσουμε την κανονικότητα, να στηρίξουμε τους πιο αδύναμους και να ανοίξουμε το δρόμο για την καταπολέμηση της διαφθοράς, της διαπλοκής, και την αποκατάσταση της Δικαιοσύνης.
Για όλα όσα πετύχαμε θα ήθελα από καρδιάς να ευχαριστήσω, τον Πάνο Καμμένο για την αναντικατάστατη, σημαντική συμβολή του σε όλη αυτή την προσπάθεια, όλα αυτά τα χρόνια. Ζήτησα από τον Πάνο Καμμένο, όπως και από όλους, καθαρές λύσεις και καθαρές κουβέντες. Ευχαριστώ, λοιπόν, τον Πάνο Καμμένο όχι μόνο για όλα όσα πετύχαμε μαζί αυτά τα χρόνια, αλλά και γιατί ανταποκρίθηκε σε αυτό το κάλεσμα.
Σήμερα, μου δήλωσε ότι παραιτείται από τη θέση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, καθώς επίσης, ότι θα ζητήσει το ίδιο να κάνουν και τα υπόλοιπα στελέχη των ΑΝ.ΕΛ.  Έκανα δεκτή την παραίτηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, όπως θα κάνω δεκτή και όποια άλλη παραίτηση τεθεί υπόψη μου.
Έχω καταστήσει σαφές με τη θέση και τη στάση μου, εδώ και πάρα πολύ καιρό, ότι βασική μου επιδίωξη, μετά την έξοδο της χώρας από τη μνημονιακή περιπέτεια, είναι να αποκατασταθεί ο ρόλος και η θέση της χώρας στο διεθνές στερέωμα. Να ξανακερδίσουμε τον ηγετικό μας ρόλο στα Βαλκάνια. Να εξασφαλίσουμε ότι η χώρα μέσα από τις συμμαχίες της, αλλά και τη σταθερή πορεία της αποτελεί πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο. Για μένα αυτός είναι ένας εθνικός στόχος. Έχω διαμηνύσει με απόλυτη σαφήνεια ότι μπροστά σ’ αυτό τον εθνικό στόχο. Ότι μπροστά στο προφανές εθνικό όφελος και στο εθνικό συμφέρον δεν πρόκειται να κάνω πίσω, δεν πρόκειται να δειλιάσω, δεν πρόκειται να λογαριάσω ρίσκο και πολιτικό κόστος.
Ο νέος υπουργός Άμυνας, ο οποίος θα ορκιστεί τις επόμενες μέρες, θα είναι ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, ο Ναύαρχος Βαγγέλης Αποστολάκης. Και αυτό είναι ένα σαφές μήνυμα, από τη μεριά μου, ότι δεν πρόκειται να διακινδυνεύσω, ούτε ένα λεπτό, στον ευαίσθητο τομέα της Εθνικής Άμυνας και της ασφάλειας για τη χώρα, τη συνέχεια, τη σταθερότητα και την πορεία που έχουμε χαράξει.
Είναι σαφές, όπως άλλωστε το ζήτησα, καθαρές κουβέντες και καθαρές αποφάσεις. Όπως πορεύτηκα όλα τα προηγούμενα χρόνια, τα τέσσερα χρόνια που βρίσκομαι στη θέση του Πρωθυπουργού, έτσι θα πορευτώ και τώρα. Το Σύνταγμα δίνει τη δυνατότητα , όπως όλοι γνωρίζετε, μου δίνει τη δυνατότητα να αφήσω ασαφές και αμφίσημο το αν υπάρχει απόλυτη πλειοψηφία των βουλευτών της Εθνικής Αντιπροσωπείας, η οποία στηρίζει την προσπάθεια μου, για την ολοκλήρωση ενός πολύ σημαντικού έργου. Το έργο δεν είναι ασήμαντο. Έχουμε μπροστά μας πολύ σημαντικές προκλήσεις. Έχουμε την αποκατάσταση πλήρως της κανονικότητας. Έχουμε τη στήριξη της κοινωνίας. Έχουμε την αύξηση του κατώτατου μισθού. Έχουμε την προστασία της πρώτης κατοικίας. Έχουμε την ενίσχυση των αδύναμων, που δεν έχουν τη δυνατότητα να στηρίξουν το ενοίκιο τους για να έχουν στέγη. Έχουμε τη διευκόλυνση όλων όσων έχουν μεγάλες οφειλές και βάρη, αλλά έχουν αρχίσει, πια, να έχουν την δυνατότητα να αποπληρώνουν. Κρίσιμα νομοθετήματα, κρίσιμες παρεμβάσεις για την στήριξη της κοινωνίας.
Έχουμε μπροστά μας, όμως, και μεγάλες θεσμικές τομές. Την συνταγματική αναθεώρηση, που επιτέλους πρέπει να ολοκληρωθεί. Δεν έχει την πολυτέλεια η χώρα να χάσει άλλα πέντε χρόνια και να συνεχίσει με αυτό το άθλιο Νόμο περί ευθύνης υπουργών και με άλλες διατάξεις, που είναι χρήσιμες και σημαντικές για την ενίσχυση της Δημοκρατίας. Έχουμε τη μεγάλη πρωτοβουλία για τον εξορθολογισμό των σχέσεων Εκκλησίας-Κράτους.
Έλεγα λοιπόν, πριν, ότι το Σύνταγμα μου δίνει την δυνατότητα να αναζητώ ad hoc πλειοψηφίες, σε όλα αυτά τα κρίσιμα θέματα. Και είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι αυτές τις πλειοψηφίες θα τις εύρισκα. Όμως, επαναλαμβάνω, ποτέ δεν πορεύτηκα εκ του ασφαλούς, πάντοτε είμαι αυτός ο οποίος δεν δειλιάζει μπροστά σε αυτό που θεωρεί εθνικά ωφέλιμο. Για τον λόγο αυτό, έχω πάρει την απόφαση μου, έχω ενημερώσει τον Πρόεδρο της Βουλής ότι θα πάμε άμεσα στην διαδικασία, που το Σύνταγμα και ο Κανονισμός της Βουλής προβλέπει, για την ανανέωση της εμπιστοσύνης της Εθνικής Αντιπροσωπείας στην κυβέρνηση μου, προκειμένου να προχωρήσουμε με απόλυτη πλειοψηφία, σε όλες αυτές τις κρίσιμες για την χώρα και την ελληνική κοινωνία επιλογές. Και προκειμένου, η κυβέρνηση μου, να ολοκληρώσει τη Συνταγματικά προβλεπόμενη θητεία της, ως τον Οκτώβριο του 2019.
Ο καθένας και η καθεμιά οφείλουμε στις κρίσιμες στιγμές να αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας, απέναντι στον τόπο, απέναντι σε αυτό που πιστεύουμε βαθειά ως Εθνικό συμφέρον. Πρώτος εγώ, τα μέλη της κυβέρνησης μου, αλλά βεβαίως και κάθε μέλος της Εθνικής Αντιπροσωπείας.
Επαναλαμβάνω, ότι το Σύνταγμα μου δίνει την δυνατότητα, δεν το έκανα ούτε το 2015, όταν σύσσωμη η Αντιπολίτευση τότε με προέτρεπε να συνεχίσω χωρίς να είναι σαφές ότι έχω την απόλυτη πλειοψηφία των βουλευτών. Δεν θα το κάνω ούτε τώρα. Θα ζητήσω την εμπιστοσύνη της Βουλής, για να προχωρήσω μπροστά στις μεγάλες αυτές τομές, που είναι απαραίτητες για τον τόπο, που θα δώσουν ανάσα προοπτικής στην κοινωνία, αλλά και θα αναβαθμίσουν το διεθνή ρόλο της χώρας. Και ο καθείς μπροστά στις ιστορικές του ευθύνες.
Σας ευχαριστώ.

Εικοσαετής είναι η παραγραφή των προστίμων Κ.Ο.Κ. για τους Δήμους, σύμφωνα με απάντηση που έδωσε το Υπουργείο Εσωτερικών. οι αξιώσεις των δήμων από πρόστιμα ΚΟΚ εμπίπτουν στην περίπτωση του πρώτου εδαφίου του αρ. 76 του β.δ. 24-9/20.10.1958, όπως αντικαταστάθηκε με το αρ. 6 του α.ν. 344/1968, υπόκεινται δηλαδή σε εικοσαετή παραγραφή «από της λήξεως του οικονομικού έτους εντός του οποίου εβεβαιώθησαν αύται οριστικώς».
Δείτε τι αναφέρει ο Προϊστάμενος ∆/νσης. Οικονοµικών Τοπικής Αυτοδιοίκησης κ. Ν. Χατζηεργάτης:
«Σύμφωνα με απάντηση που έδωσε το Υπουργείο Εσωτερικών, για τα έσοδα των Ο.Τ.Α. ισχύει αποσβεστική προθεσμία, σύμφωνα με την παρ.1 του αρ. 2 του α.ν. 344/1968, όπως τροποποιήθηκε με την αντικατάσταση του 2ου εδαφίου από τη παρ. 2, άρ 61 παρ.2 του Ν. 1416/1984 και εφαρμόζεται για τα έσοδα που ρητά αναφέρονται σε αυτή.
Επί της εφαρμοζόμενης αυτής προθεσμίας άλλωστε, σχετικά πρόσφατα, με το αρ. 32 του ν. 4304/2014, παρατάθηκε το δικαίωμα των δήμων να βεβαιώνουν τις αξιώσεις τους από φόρους, τέλη, δικαιώματα και εισφορές, στις περιπτώσεις που προβλέπονται στο άρθρο.
Παράλληλα, οι αξιώσεις των δήμων από πρόστιμα ΚΟΚ εμπίπτουν στην περίπτωση του πρώτου εδαφίου του αρ. 76 του β.δ. 24-9/20.10.1958, όπως αντικαταστάθηκε με το αρ. 6 του α.ν. 344/1968, υπόκεινται δηλαδή σε εικοσαετή παραγραφή «από της λήξεως του οικονομικού έτους εντός του οποίου εβεβαιώθησαν αύται οριστικώς». Η αναφορά δε στο έτος βεβαίωσης του εσόδου, ως έναρξη του χρόνου παραγραφής σε αντιδιαστολή με τον προσδιορισμό αυτής σύμφωνα με το αρ. 251 του Α.Κ. (από τη γέννηση της αξίωσης και τη δυνατότητα της δικαστικής της επιδίωξης), συναρτάται με τη διαδικασία της είσπραξης που ισχύει για τα δημόσια έσοδα (ΚΕΔΕ και όχι «δικαστική επιδίωξη») και όχι με το δικαίωμα των δήμων να αξιώσουν την είσπραξη των διοικητικών κυρώσεων, που τους έχει ανατεθεί».

Όποιος αποζητά να κόψει το online χασομέρι και να αυξήσει τη δημιουργικότητα και την παραγωγικότητά του, δεν είναι μόνος.
Γιατί υπάρχει μια εφαρμογή που υπόσχεται πως θα μας ξαναδώσει πίσω τη μέρα μας, φέρνοντάς μας ενώπιον των ευθυνών μας!
Την ψηφιακή… αποτοξίνωση ευαγγελίζεται η εφαρμογή RescueTime, παρακολουθώντας την online δραστηριότητά μας και κρούοντας δαιμόνια καμπανάκια κινδύνου.
Γιατί έχει καταλάβει πόσο εύκολα και γρήγορα ξεμυαλίζει το ίντερνετ τους ανθρώπους, σπαταλώντας ώρες και ώρες σε πράγματα ανήκουστα λίγα χρόνια πρωτύτερα.

Αυτό το app ήρθε όμως να μας σώσει, καταγράφοντας πώς ακριβώς χρησιμοποιούμε τη συσκευή μας και παραδίδοντάς μας λεπτομερείς αναφορές για το πόσο χρόνο ξοδέψαμε συνομιλώντας, σερφάροντας, τσαλαβουτώντας στα κοινωνικά μέσα κ.λπ.


Όποιος αποζητά να βάλει όρια στην ξέφρενη χρήση του ίντερνετ δύσκολα θα βρει ιδανικότερο συμπαραστάτη από το RescueTime, το οποίο σε ξεβολεύει στέλνοντάς σου ειδοποιήσεις όταν προσεγγίζεις τα νέα όριά σου.
Όπως ορκίζονται μάλιστα όσοι βρήκαν την ηλεκτρονική γιατρειά τους, αν χρησιμοποιήσεις σωστά τη δωρεάν εφαρμογή, τότε θα μάθεις να περνάς πραγματικά ποιοτικό χρόνο online.
Διαθέσιμη και σε iOS συσκευές και σε Android, η RescueTime είναι μια από τις αποδοτικότερες εφαρμογές παραγωγικότητας εκεί έξω…

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!