Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

Οι περισσότεροι προτεινόμενοι τρόποι για αποσυμφόρηση από το άγχος και το στρες έχουν να κάνουν κυρίως με τη γιόγκα, την άσκηση, το διαλογισμό και σχετικές πρακτικές και κουλτούρες.
Πέρα όμως από αυτή τη φιλοσοφία επίτευξης εσωτερικής γαλήνης και επειδή δεν ταιριάζει σε όλους αυτή η προσέγγιση και, η αλήθεια είναι πως όλοι -λίγο ή πολύ- έχουν ανάγκη αποσυμπίεσης, υπάρχουν και άλλοι τρόποι να πετύχετε καλύτερη διαχείριση του άγχους και να ηρεμήσει η ψυχή σας, από όσα τη βασανίζουν καθημερινά.
Βρείτε εσείς τον τρόπο που σας ταιριάζει και χαρίστε στον εαυτό σας μερικές στιγμές γαλήνης, που σίγουρα τις έχει πολύ ανάγκη.
1. Αλλαγή τρόπου ζωής
Το άγχος συχνά προκαλείται ή επιδεινώνεται από την επαναληπτικότητα μιας ρουτίνας στην καθημερινότητα, γι’ αυτό και ένας καλός τρόπος να ξεφύγετε από ένα τέτοιο φαύλο κύκλο είναι κάνετε μια απότομη αλλαγή σε αυτή τη ρουτίνα. Δε χρειάζεται η αλλαγή να είναι μεγάλη, ούτε, φυσικά, να παραιτηθείτε από τη δουλειά σας ή τίποτα τέτοιο.
Ακόμα και να αγοράσετε καφέ από ένα διαφορετικό μαγαζί ή να αρχίσετε να ξυπνάτε μισή ώρα νωρίτερα για να χαλαρώσετε διαβάζοντας ένα βιβλίο πριν πάτε στη δουλειά, είναι μεν μικρές αλλαγές, αλλά θα κάνουν σημαντική διαφορά στη διάθεσή σας.
2. Διακουστικός τόνος
Η μουσική είναι από μόνη της ένας τρόπος χαλάρωσης και αποσυμπίεσης, αλλά μπορείτε να πάτε ένα βήμα παραπέρα και να ακούσετε μουσική... διαφορετικά στο κάθε αυτί. Η ανακάλυψη ότι οι διαφορετικές συχνότητες σε κάθε αυτί (διακουστικός τόνος ή αμφιωτικό ηχητικό σήμα, όπως λέγεται) δεν είναι καινούρια, αλλά μόλις στα τέλη του 20ου αιώνα αναγνωρίστηκε η αποτελεσματικότητα του από τους κύκλους της εναλλακτικής ιατρικής κοινότητας, καθώς αυτή η διαφορετικότητα των συχνοτήτων μπορεί να προκαλέσει χαλάρωση και ηρεμία στο άτομο.
Η διαφορά των συχνοτήτων θα πρέπει να είναι μικρή για να είναι αποτελεσματική, προκαλεί χαλάρωση και διεγείρει τη δημιουργικότητα του ατόμου, ενώ το  μόνο που χρειάζεστε είναι ένα ζευγάρι στερεοφωνικά ακουστικά.
3. ASMR
Το φαινόμενο ASMR (Autonomous sensory meridian response) είναι μια από τις πιο πρόσφατες και ενδιαφέρουσες μεθόδους αντιμετώπισης του άγχους. Ο όρος αναφέρεται σε εκείνη την κατάσταση που ένα ερέθισμα, οπτικό, ακουστικό, οσφρητικό ή γνωστικό, προκαλεί ένα ευχάριστο και ελαφρώς γαργαλιστικό μυρμήγκιασμα στο κεφάλι, την πλάτη και άλλα σημεία του σώματος, εκείνου που εκτίθεται σε αυτό το ερέθισμα.
Παραδείγματα τέτοιων ερεθισμάτων είναι οι ψίθυροι στο αυτί του ατόμου και τα παιχνίδια που περιλαμβάνουν role playing. Η ακρίβεια, ωστόσο, και εγκυρότητα του φαινομένου δεν έχει αποδειχθεί πλήρως επιστημονικά και οι απόψεις διίστανται, καθώς από τη φύση του είναι ένα άκρως ιδιαίτερο φαινόμενο.
4. Εναλλακτικός περίπατος
Την επόμενη φορά που θα κάνετε μια βόλτα στο πάρκο, για να χαλαρώσετε ενισχύστε την εμπειρία της χαλάρωσης και για μερικά μόνο λεπτά, φανταστείτε ότι το μέρος που βρίσκεστε είναι το μοναδικό μέρος στη γη, ότι μαζί σας είναι οι πιο αγαπημένοι σας άνθρωποι και ότι σε αυτό το μέρος έχετε περάσει τις ωραιότερες στιγμές της ζωή σας. Όσο απλό κι αν ακούγεται ενισχύει σημαντικά τη χαλάρωση και κάνει τον απλό περίπατο πολύτιμη ανάγκη. 5. Μαγείρεμα
Το μαγείρεμα για πολλούς είναι περισσότερο αγγαρεία παρά απόλαυση, αλλά αν ακούσετε αυτούς που έχουν αντιληφθεί την ηρεμιστική του δράση, θα διαπιστώσετε και οι ίδιοι πόσο χαλαρωτική είναι η διαδικασία, ανάμειξης των υλικών και της όλης προετοιμασίας ενός περιποιημένου γεύματος. Βρείτε μια συνταγή που σας εμπνέει και αφιερώστε χρόνο στο σωστό μαγείρεμα της και θα «υπνωτιστείτε» και χαλαρώσετε από τις ίδιες σας τις κινήσεις.
6. Ησυχία
Είμαστε διαρκώς περιτριγυρισμένοι από τον ήχο της κίνησης των αυτοκινήτων, των άλλων ανθρώπων, της τηλεόρασης και του ραδιοφώνου, σε σημείο που ξεχνάμε τη ηρεμιστική δράση της απόλυτης ησυχίας. Για μερικά λεπτά της ημέρας, κλείστε τα πάντα, τηλέφωνα και παράθυρα, και απολαύστε την ησυχία και την ξαφνική ηρεμία που θα σας προκαλέσει αυτή η αλλαγή. 7. Τρισδιάστατα παζλ
Τρισδιάστατα παζλ, παιχνίδια στον υπολογιστή, ακόμα και η απλή πασιέντζα και οτιδήποτε θα κάνει το μυαλό σας να αφαιρεθεί και να ξεχάσει, έστω στιγμιαία, όλα τα προβλήματα και τις έγνοιες της ημέρας είναι μια εναλλακτική απάντηση στο καθημερινό άγχος. Βρείτε εσείς ποια είναι η ασχολία που σας χαλαρώνει και εφαρμόζετέ τη κάθε φορά που νιώθετε το βάρος των περιστάσεων και των υποχρεώσεων.
clickatlife.gr
Με την κατηγορία ότι ήταν "μάγος" οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους αποκεφάλισαν δημοσίως έναν άνδρα στο Τικρίτ του βόρειου Ιράκ.

Το Ισλαμικό Κράτος ανήρτησε στο Twitter φωτογραφίες από την εκτέλεση η οποία έγινε στην πλατεία Ναχιάτ αλ Αλάμ, σε μια κοινότητα που απέχει λίγα χιλιόμετρα βορείως του Τικρίτ.

Σε μία από τις φωτογραφίες διακρίνονται τα υποτιθέμενα "φυλαχτά" που είχε στην κατοχή του ο "μάγος": ένα κομποσκοίνι προσευχής και μια πράσινη σιιτική σημαία.

Ορισμένοι από τους κατοίκους υποστήριξαν ότι ο άνδρας αυτός ήταν σουνίτης αλλά πρόσφατα είχε προσληφθεί στην αστυνομία της Σαμάρα, μιας πόλης που βρίσκεται νοτιότερα και ελέγχεται ακόμη από την ιρακινή κυβέρνηση. Ωστόσο, ένας ιερωμένος από το Κιρκούκ, που είπε ότι γνώριζε το θύμα, δήλωσε ότι ήταν μέλος του σουφιστικού τάγματος Νακσμπάντι, το οποίο έχει σημαντική επιρροή στην περιοχή του Τικρίτ και διοικείται από υψηλόβαθμα στελέχη του κόμματος Μπάαθ του Σαντάμ Χουσέιν.

Σύμφωνα με άλλες πηγές ο άνδρας αυτός ήταν σημαντικό στέλεχος του Ισλαμικού Κράτους στην επαρχία Σαλαχεντίν του βόρειου Ιράκ.

Την Δευτέρα οι τζιχαντιστές εκτέλεσαν 13 άνδρες που υποτίθεται ότι ανήκαν σε μια σουνιτική οργάνωση αντίθετη με το Ισλαμικού Κράτους.

http://www.enikos.gr
Ένας πιτσιρικάς μπαίνει σε ένα κουρείο και ο κουρέας σκύβει και ψιθυρίζει στον πελάτη του. «Αυτό είναι το πιο χαζό παιδί που ξέρω! Κοίτα και θα σου το αποδείξω»!

Έτσι, βγάζει και κρατάει στο ένα του χέρι ένα νόμισμα των δύο Ευρώ και στο άλλο δύο των 50 λεπτών και τον ρωτάει. «Ποιο από τα δύο θέλεις αγόρι μου»;



Ο πιτσιρικάς βουτάει τα δύο πενηντάρικα και φεύγει τρέχοντας.
«Τι σου έλεγα»; Λέει γεμάτος ικανοποίηση ο κουρέας. «Το παιδί δεν μαθαίνει, ούτε μετά από τριάντα φορές που του έχω κάνει την ίδια πλάκα»!
Αργότερα ο πελάτης βλέπει τον πιτσιρικά να βγαίνει από ένα παγωτατζίδικο βαστώντας δύο χωνάκια παγωτό. «Μια στιγμή αγόρι μου του λέει, να σου κάνω μια ερώτηση; Γιατί πήρες τα δύο πενηντάρια αντί για τα δύο Ευρώ»;
Ο πιτσιρικάς, γλύφοντας ένα από τα δύο παγωτά του, του απαντάει. «Γιατί αν πάρω τα δύο Ευρώ, δεν θα έχει νόημα να συνεχίσει το ίδιο παιχνίδι ο μ@^@&@$ ο κουρέας»!

Σε αναμετρήσεις για τη 15η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

Πανθρακικός-Αστέρας Τρίπολης 1-1
Κέρκυρα-Εργοτέλης 3-1
Βέροια-Νίκη Βόλου 2-0
Παναιτωλικός-Πλατανιάς 1-0
ΟΦΗ-Καλλονή 1-1
Ατρόμητος-Λεβαδειακός 1-0
Ολυμπιακός-Πανιώνιος 2-0
ΠΑΣ Γιάννινα-ΠΑΟΚ 3-0
Ξάνθη-Παναθηναϊκός 4-2

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 14 αγώνες)

1. ΠΑΟΚ 31
2. Ολυμπιακός 30
3. Παναθηναϊκός 26
4. Αστέρας Τρίπολης 25
5. Βέροια 24
. Ξάνθη 24
7. ΠΑΣ Γιάννινα 23
8. Ατρόμητος 22
9. Παναιτωλικός 21
. Καλλονή 21
11. Κέρκυρα 18
12. Πλατανιάς Χανίων 15
13. Πανιώνιος 14
14. Λεβαδειακός 14
. ΟΦΗ 14
16. Πανθρακικός 11
17. Εργοτέλης 7
. Νίκη Βόλου 7

Η επόμενη αγωνιστική (16η)

Σάββατο 20 Δεκεμβρίου
15:00 Πανθρακικός-Βέροια (NS2)
17:15 Πλατανιάς-ΟΦΗ (NS2)
19:30 Καλλονή-Ολυμπιακός (NS1)

Κυριακή 21 Δεκεμβρίου
15:00 Πανιώνιος-Ατρόμητος (NS2)
17:15 Αστέρας Τρίπολης-Ξάνθη (NS2)
17:15 Εργοτέλης-ΠΑΣ Γιάννινα (NS3)
17:15 Νίκη Βόλου-Παναιτωλικός (NS4)
19:30 Λεβαδειακός-ΠΑΟΚ (NS1)

Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου
19:30 Παναθηναϊκός-Κέρκυρα (NS1)

http://www.enikos.gr 
Ο Ολυμπιακός έχασε τον Μποτία με το πρόβλημα στο γόνατο, ο Αμπιντάλ ανακοινώνει σήμερα  Παρασκευή την αποχώρησή του από την ενεργό δράση και δεν υπάρχει διαθέσιμη ούτε η λύση του Τάσου Αυλωνίτη για το ματς με την Καλλονή, καθώς ο Έλληνας αμυντικός έχει ενοχλήσεις στους κοιλιακούς.

Συνεπώς, μοναδικός διαθέσιμος είναι ο Δημήτρης Σιόβας και είτε θα παίξει μαζί του σαν στόπερ ο Εντινγκά στο ματς του Σαββάτου, είτε θα ζητηθεί από τον Αμπιντάλ να βοηθήσει σε ένα τελευταίο ματς προτού αποχωρήσει.

Η συνέντευξη του Αμπιντάλ είναι προγραμματισμένη για σήμερα το μεσημέρι στο Καραϊσκάκη και εκεί θα βρίσκονται εκπρόσωποι ΜΜΕ από διάφορα μέρη του κόσμου για να τιμήσουν το αντίο του σπουδαίου Γάλλου αμυντικού.

http://www.enikos.gr 
«Σκοτώσαμε όλα τα παιδιά στο αμφιθέατρο. Τι κάνουμε τώρα»; Ήταν το μήνυμα που... έστειλε δευτερόλεπτα μετά την συγκλονιστική σφαγή στο σχολείο του Πακιστάν ένας από τους Ταλιμπάν στους εντολείς του. Η απάντηση ήρθε μερικά δευτερόλεπτα αργότερα: «Περιμένετε το στρατό. Σκοτώστε τους πριν ανατιναχθείτε».

Είναι οι σοκαριστικές λεπτομέρειες της φρικτής επίθεσης σε ανήλικα παιδιά. Σύμφωνα με τις δυνάμεις ασφαλείας της χώρας, αυτή ήταν μια από τις τελευταίες συνομιλίες των σφαγέων με τους αρχηγούς τους, πριν δύο από αυτούς σκοτωθούν από τους άντρες του Πακιστάν και οι υπόλοιποι πέντε ανατιναχθούν.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, δύο από τα παιδιά - θύματα αποκεφαλίστηκαν από τους Ταλιμπάν.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Σε καθεστώς διαθεσιμότητα έως την 31.3.2015 θα παραμείνουν υπάλληλοι για τους οποίους ο χρόνος διαθεσιμότητας έχει λήξει, σύμφωνα με “προεκλογική” τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή, επιβεβαιώνοντας στην ουσία το ρεπορτάζ της aftodioikisi.gr για “πάγωμα” των απολύσεων ενόψει εκλογών. Με την ίδια τροπολογία παρατείνονται έως την 30.6.2015 (λήγουν 31.12.2014), οι προθεσμίες για τη διαδικασία αξιολόγησης των δομών και του προσωπικού των φορέων του δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα που λήγουν 31.12.2014.

Ως προς το ζήτημα της διαθεσιμότητας, όπως ειδικότερα αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση, «με την προτεινόμενη διάταξη ρυθμίζεται η διαδικασία μετάταξης-μεταφοράς των υπαλλήλων που ετέθησαν σε καθεστώς διαθεσιμότητας και για λόγους που δεν ανάγονται σε δική τους υπαιτιότητα δεν είχαν τη δυνατότητα υποβολής αίτησης σε καμία από τις εκδοθείσες έως σήμερα ανακοινώσεις του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. Η ρύθμιση αυτή κρίνεται επείγουσα και επιβεβλημένη, δεδομένου ότι ο χρόνος διαθεσιμότητας μέρους των ως άνω υπαλλήλων λήγει στις 14.12.2014, σε συνδυασμό με την αναγκαιότητα πλήρωσης θέσεων στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις».

Αλλά και στην έκθεση αξιολόγησης των συνεπειών των προτεινομένων διατάξεων που συνοδεύει το κείμενο της τροπολογίας, επισημαίνεται ότι «ενώ παρατηρείται έλλειψη προσωπικού στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, υπάλληλοι που έχουν τεθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας δεν έχουν καταφέρει να δηλώσουν την προτίμησή τους για μετακίνηση σε φορέα της επιλογής τους». Αναφέρεται, επίσης, ότι έτσι «αποκαθίσταται η αδικία εις βάρος υπαλλήλων που ευρίσκονται σε διαθεσιμότητα, στους οποίους δεν είχε δοθεί η ευκαιρία να δηλώσουν φορέα προτίμησης για την κατάταξή τους». Σύμφωνα με την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους η διάταξη αφορά και τους δημοτικούς αστυνομικούς. Αναφέρεται ειδικότερα ότι «το χρονικό διάστημα διαθεσιμότητας για τους μονίμους και με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου υπαλλήλους που δεν υπέβαλαν αίτηση μετάταξης/μεταφοράς κατόπιν σχετικών ανακοινώσεων του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης χωρίς δική τους υπαιτιότητα, καθώς και για τους δημοτικούς αστυνομικούς κατηγορίας ΠΕ και ΤΕ παρατείνεται μέχρι την 31.12.2015, εφόσον έληξε σε προγενέστερο των προτεινόμενων ρυθμίσεων χρόνο».

Παράταση και για την αξιολόγηση

Ως προς την παράταση για την αξιολόγηση των δομών και του προσωπικού, το ΥΔΜΗΔ  αναφέρει στην αιτιολογική έκθεση πως «εάν δεν ψηφιστεί η προτεινόμενη διάταξη υπάρχει κίνδυνος να διακοπούν κάποιες διαδικασίες αξιολόγησης οργανωτικών δομών, οι οποίες είναι εκκρεμείς επί του παρόντος, εξαιτίας του κινδύνου να θεωρηθούν εκπρόσθεσμες».

Παράλληλα η τροπολογία κάνει παρεμβάσεις σε ποικίλα θέματα δημόσιας διοίκησης. Ανάμεσα σε αυτές είναι η δυνατότητα ανταλλαγής τακτικών υπαλλήλων με υπαλλήλους της ΕΕ ή άλλων χωρών στο πλαίσιο προγραμμάτων για τη μετάδοση τεχνογνωσίας σε θέματα δημόσιας διοίκησης. Επίσης συστήνονται προσωποπαγείς θέσεις για το διορισμό διακριθέντων αθλητών και προσωπικού που διορίζεται βάσει ειδικών-ευεργετικών διατάξεων. Παρέχεται η δυνατότητα σε συγκεκριμένες κατηγορίες διακριθέντων αθλητών που είναι διορισμένοι στα Σώματα Ασφαλείας ή στον Δημόσιο Τομέα να αποσπώνται κατά παρέκκλιση της κείμενης νομοθεσίας, στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Με τις προωθούμενες διατάξεις, ρυθμίζονται θέματα σχετικά με τη χορήγηση σε ελεγκτικούς και ασφαλιστικούς φορείς δεδομένων απογεγραμμένων στο Μητρώο Μισθοδοτούμενων Ελληνικού Δημοσίου σε δημόσιες υπηρεσίες ΝΠΔΔ, ΟΤΑ.

Επίσης, απαιτείται η σύμπραξη του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης στην εκδοση ΚΥΑ για το μέγιστο αριθμό ετησίως προσλήψεων προσωπικού με σύμβαση ΙΔΟΧ και έργου στους ΟΤΑ. Οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου για τις οποίες προβλέπεται από τις οικείες διατάξεις δυνατότητα ανανέωσης, εφόσον έχουν ανανεωθεί εντός του 2014, ισχύουν, υπό προϋποθέσεις, από τη ημερομηνία λήξης της ανανεούμενης σύμβασης, έστω και αν η δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως γίνει μεταγενέστερα.

http://www.aftodioikisi.gr 
Προκειμένου να μπορέσουν να διευκολυνθούν οι πολίτες στις μετακινήσεις τους για τις εορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.η Τροχαία επιστρέφει τις άδειες οδήγησης, καθώς τις πινακίδες και τις άδειες κυκλοφορίας των οχημάτων.

Η Απόφαση αφορά στα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας που έχουν αφαιρεθεί ή κατατεθεί στις Αστυνομικές Αρχές μέχρι και την 18.12.2014.

Από την παραπάνω Απόφαση εξαιρούνται και δεν επιστρέφονται τα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας οχημάτων, που αφορούν στις εξής παραβάσεις:

  • Οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος
  • Οδήγηση με ταχύτητα πέραν της επιτρεπόμενης
  • Παραβίαση της ένδειξης ερυθρού σηματοδότη
  • Κυκλοφορία ανασφάλιστων οχημάτων
  • Μη καταβολή τέλους διοδίων
Ωστόσο οι οδηγοί παραβάτες για να πάρουν πίσω τα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας θα πρέπει πρώτα να καταβάλουν το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο.

http://www.4news.gr
Με απόφαση του υπουργού Δημόσιας Τάξης τηρείται και φέτος το «έθιμο» της επιστροφής πινακίδων και διπλωμάτων εν όψει των εορτών. Η απόφαση αφορά στα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας που έχουν αφαιρεθεί ή κατατεθεί στις αστυνομικές Αρχές μέχρι και σήμερα (18.12.2014). Επίσης, στο πλαίσιο της ίδιας απόφασης, δεν θα εκτελεστούν οι εκκρεμείς διοικητικές αποφάσεις, επιδοθείσες ή μη, που εκδόθηκαν κατ΄ εφαρμογή του άρθρου 103 του Κ.Ο.Κ. «επιβολή διοικητικών μέτρων», για τροχαίες παραβάσεις, που βεβαιώθηκαν μέχρι και σήμερα (18.12.2014). Από την εν λόγω απόφαση εξαιρούνται και δεν επιστρέφονται τα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας οχημάτων, που αφορούν στις εξής παραβάσεις: Οδήγηση υπό την επήρεια μέθης. Οδήγηση με ταχύτητα πέραν της επιτρεπόμενης. Παραβίαση της ένδειξης ερυθρού σηματοδότη. Κυκλοφορία ανασφάλιστων οχημάτων. Κίνηση στο αντίθετο ρεύμα. Οι αποφάσεις, που έχουν εκδοθεί από δικαστικές ή άλλες Αρχές, εκτελούνται κανονικά. Επισημαίνεται ότι για την επιστροφή των παραπάνω στοιχείων οδήγησης και κυκλοφορίας θα πρέπει προηγουμένως να καταβληθεί το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο. Πηγή: www.lifo.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!