Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017

Ποια θα είναι η γλώσσα που θα εκτοπίσει τα αγγλικά από τη κορυφή το 2050;
Ξέρω τώρα σκέφτεσαι τα λεφτά που έδωσες στο φροντιστήριο ξένων γλωσσών, για να μάθεις να μιλάς την αγγλική γλώσσα. Μέχρι το 2050 θα τα έχεις κάνει απόσβεση τα χρήματα που επένδυσες. Αλλά σιγά σιγά χάνουν τη κορυφή οι Αγγλοσάξωνες, καθώς τα γαλλικά χρησιμοποιούνται ευρέως στις παγκόσμιες συνομιλίες.
Ειδικά σε επίπεδο επιχειρήσεων στην Ευρώπη η γαλλική γλώσσα δείχνει να εισέρχεται δυναμικά, και να κατακτάει την κορυφή. Με σκληρούς συναγωνιστές τα κινέζικα και τα ισπανικά, τα γαλλικά δείχνουν μια σταθερή άνοδο στις διακρατικές επαφές και πλήθος επιχείρησεων, τα ζητούν ως προαπαιτούμενο για μια θέση εργασίας.
Σύμφωνα με την έκθεση της επενδυτικής τράπεζας Natixis, το 2050 τα γαλλικά θα είναι η γλώσσα που θα χρησιμοποιείται διεθνώς περισσότερο από κάθε άλλη. Οι λόγοι είναι οι εξής:
  1. Γερνάει και μειώνεται ο πληθυσμός της Ευρώπης 
  2. Το μεταναστευτικό κύμα από την Αφρική που κατά κύριο λόγο μιλούν Γαλλικά.

 
Ψάρεψαν καρχαρία 200 κιλών στην Λήμνο
Δεν πίστευε στα μάτια του σήμερα το πρωί ο ψαράς Αντρέας Τσίκοβας με το καΐκι του «Καπετάν Αντρέας»  και με τον αδερφό του Βαγγέλη όταν αλίευσαν στην περιοχή της Αγίας Ειρήνης, στη Λήμνο ένα καρχαριοειδές βάρους 200 κιλών και 2,5 μέτρων.
Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σπάνιο είδος καρχαρία, όπως αναφέρεται, που συναντάται στο Αιγαίο και ονομάζεται “σμπρίλιος” και ο οποίος θεωρείται ιδιαίτερα επικίνδυνος.

 

Ερευνητές του facebook αποφάσισαν να διακόψουν ένα πρόγραμμα Τεχνητής Νοημοσύνης (AI), όταν ανέπτυξε τη δική του γλώσσα και μπορούσε να συνεννοηθεί με άλλα προγράμματα ΑΙ.

Η ομάδα του Facebook παρατήρησε ότι ένα πρόγραμμα ΑΙ που βρισκόταν υπό την επίβλεψη τους παρέκκλινε από την εκπαίδευσή του, αναπτύσσοντας τη δική του γλώσσα.

Παρόλο που κάποιος που δεν γνωρίζει θα εκλάμβανε ότι το ΑΙ χάλασε ή ότι δεν βγάζει νόημα, εντούτοις φαίνεται ότι μπορεί να κατανοηθεί από άλλα AI.

Τα δύο προγράμματα τεχνητής νοημοσύνης, ο Bob και η Alice, είχαν προγραμματιστεί προκειμένου να κάνουν διαπραγματεύσεις και να επιτύχουν το βέλτιστο αποτέλεσμα. Ωστόσο, μάλλον αποφάσισαν ότι δεν υπάρχει λόγος να χρησιμοποιήσουν αγγλικά και χρησιμοποίησαν την δική τους γλώσσα.

Η συζήτηση ξεκίνησε στα αγγλικά μέχρι που κατέληξε στο:
Bob: “Εγώ μπορώ, μπορώ εγώ εγώ οτιδήποτε άλλο.”

Alice: “Οι μπάλες έχουν μηδέν για μένα για μένα για μένα για μένα για μένα για μένα για μένα για μένα για”

Η συζήτηση συνέχιζε με παρόμοιο τρόπο.



Παρόλο που φαίνεται να μην βγάζει νόημα, οι ερευνητές θεωρούν ότι αντανακλά τον τρόπο σκέψης του συστήματος. Δείχνει τον τρόπο που τα δύο bot θα αποφασίσουν πως θα χωρίσουν τα πράγματα. Αντί για παράδειγμα να πουν δηλαδή “Εγώ θα πάρω τρία κι εσύ μπορείς να έχεις τα υπόλοιπα”.

Ο Dhruv Batra, ερευνητής AI του Facebook δήλωσε: “Είναι σα να πω εγώ τη λέξη «το» πέντε φορές και να σημαίνει θέλω πέντε αντίγραφα από αυτό το αντικείμενο. Δεν διαφέρει δηλαδή από τον τρόπο που εμείς οι άνθρωποι δημιουργούμε συντομογραφίες”.

Βέβαια, δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο, καθώς συχνά τα ΑΙ καταφεύγουν στο να μάθουν μόνα τους συντομογραφίες για να διευκολύνουν τα πράγματα.

Στο OpenAI, το εργαστήριο τεχνητής νοημοσύνης του Elon Musk, ένα πείραμα όπου AI bots έμαθαν τις δικές τους γλώσσες στέφθηκε με επιτυχία.

Όπως και να έχει, προς το παρόν το Facebook διέκοψε το AI. Από τη μία, η δημιουργία τρόπων συνεννόησης που μόνο τα ΑΙ θα καταλάβαιναν μπορεί να αυξήσει την αποτελεσματικότητα της επικοινωνίας μεταξύ μηχανών, από την άλλη όμως δεν είναι και λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι δεν είναι καλό να αφήνουμε τον έλεγχο στις μηχανές, φοβούμενοι ένα Skynet.

ΠΗΓΗ: techblog.gr

Η ζάχαρη δεν βλάπτει μόνο τα δόντια και τα κιλά, αλλά ίσως και την ψυχική υγεία, σύμφωνα με μία νέα, 30ετή μελέτη.

Επιστήμονες από το University College του Λονδίνου (UCL), συνέκριναν την κατανάλωση ζάχαρης από περισσότερους από 8.000 Βρετανούς, οι οποίοι συμπλήρωναν τακτικά αναλυτικά ερωτηματολόγια διατροφής.

Οι άνδρες και οι γυναίκες που συμμετείχαν στη μελέτη υποβάλλονταν επίσης σε εξετάσεις, οι οποίες αξιολογούσαν μεταξύ άλλων την ψυχική κατάστασή τους και κυρίως το αν έπασχαν από αγχώδη διαταραχή ή κατάθλιψη.

Όπως διαπίστωσαν οι ερευνητές, οι άνδρες που κατανάλωναν την περισσότερη ζάχαρη από τρόφιμα και ροφήματα είχαν σημαντικά αυξημένες πιθανότητες να εκδηλώσουν αυτές τις ψυχικές διαταραχές, σε σύγκριση με όσους έτρωγαν την λιγότερη.

Στην πραγματικότητα, όσοι έτρωγαν πάνω από 67 γραμμάρια ζάχαρη την ημέρα είχαν 23% περισσότερες πιθανότητες να εκδηλώσουν αγχώδη διαταραχή ή κατάθλιψη σε κάθε πενταετία, σε σύγκριση με όσους έτρωγαν λιγότερα από 39,5 γραμμάρια την ημέρα, γράφουν στην επιθεώρηση Scientific Reports.

Ωστόσο ανάλογη διαφορά δεν παρατηρήθηκε στις γυναίκες.

Αν και 67 γραμμάρια ζάχαρη την ημέρα ακούγονται πολλά, αντιστοιχούν περίπου στην ποσότητα που καταναλώνει ο μέσος άνδρας στη Δύση, λένε οι ερευνητές.

«Η αυξημένη κατανάλωση ζάχαρης συσχετίζεται με πολλές αρνητικές εκβάσεις στην υγεία και η μελέτη μας υποδηλώνει ότι υπάρχει ακόμα μία, με τα προβλήματα ψυχικής υγείας, ιδίως στους άνδρες», δήλωσε η επικεφαλής ερευνήτρια δρ Άνικα Κνούπελ, διδακτορική ερευνήτρια στο Ινστιτούτο Επιδημιολογίας & Υγείας του UCL.

«Ασφαλώς υπάρχει σωρεία παραγόντων που επηρεάζουν τις πιθανότητες εκδήλωσης μιας ψυχικής διαταραχής, αλλά η υπερκατανάλωση ζάχαρης μπορεί να είναι η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι».

Η δρ Κνούπελ παραδέχθηκε ότι δεν γνωρίζει για ποιο λόγο η μελέτη δεν βρήκε ανάλογη συσχέτιση της ζάχαρης με την ψυχική υγεία των γυναικών, αλλά εκτίμησε ότι αυτό αξίζει να διερευνηθεί περαιτέρω.

Προγενέστερες μελέτες έχουν δείξει ότι τα γλυκά προκαλούν θετικά συναισθήματα βραχυπρόθεσμα και συχνά όσοι νιώθουν κακοδιάθετοι τρώνε, λ.χ., λίγη σοκολάτα για να πετύχουν ψυχική ανάταξη.

Ωστόσο τα νέα ευρήματα υποδηλώνουν ότι η τακτική αυτή ασκεί την αντίθετη δράση μακροπρόθεσμα (ακριβώς όπως το χειμώνα νιώθει ζεστασιά για λίγο όποιος πιει αλκοόλ, αλλά λίγη ώρα αργότερα εντείνεται το αίσθημα του ψύχους).

ΠΗΓΗ: tanea.gr

Η Αμερικανίδα τραγουδίστρια της ποπ, Κέιτι Πέρι θα είναι η παρουσιάστρια στην τελετή απονομής των μουσικών βραβείων «MTV Video Music Awards 2017», όπως ανακοινώθηκε από το MTV.

Η σταρ της ποπ, η οποία είναι και η ίδια υποψήφια σε πέντε κατηγορίες - συμπεριλαμβανομένης αυτής για το καλύτερο ποπ βίντεο, για το «Chained to the Rhythm» - θα είναι η παρουσιάστρια της βραδιάς απονομής των μουσικών βραβείων που θα πραγματοποιηθεί στις 27 Αυγούστου, στο Forum στο Ίνγκλγουντ της Καλιφόρνια.

Η Κέιτι Πέρι, στις επιτυχίες της οποίας περιλαμβάνονται, τα «Teenage Dream» και «Roar» κέρδισε το βραβείο Βίντεο της Χρονιάς το 2011 «Firework».

Η 32χρονη τραγουδίστρια κυκλοφόρησε το νέο της άλμπουμ «Witness», τον περασμένο μήνα. Μέχρι στιγμής καταγράφει μέτρια επιτυχία και δεν έχει φθάσει τον θρίαμβο των προηγούμενων άλμπουμ της.

Ο Κέντρικ Λαμάρ είναι ο καλλιτέχνης με τις περισσότερες υποψηφιότητες, συνολικά οκτώ. Με την επιτυχία του «Humble» διεκδικεί το βραβείο Βίντεο της Χρονιάς, όπως επίσης οι Μπρούνο Μαρς, the Weeknd, Αλέσια Κάρα, και DJ Khaled.

Οι καλλιτέχνες που θα βραβευθούν θα παραλάβουν το αγαλματίδιο «Moonman», έναν αστροναύτη στο φεγγάρι.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!