Σάββατο 10 Μαΐου 2014

Μια ανακάλυψη που ανατρέπει τα γνωστά και τα δεδομένα έκαναν επιστήμονες στη Βραζιλία: βρήκαν το πρώτο ζώο στον κόσμο που το θηλυκό είναι που έχει πέος και όχι το αρσενικό.
Συγκεκριμένα πρόκειται για έντομα με την ονομασία Neotrogla και όπως παρατήρησαν οι επιστήμονες φέρουν αντίστροφα γεννητικά όργανα από αυτά που θα ήταν αναμενόμενο για το φύλο τους.



Τα θηλυκά έχουν μια προεξοχή στο σώμα τους που θυμίζει το πέος των αρσενικών πολλών ζωικών ειδών και φυσικά των ανθρώπων. Αντίστροφα τα αρσενικά έχουν μια υποδοχή στο σώμα τους που θυμίζει θηλυκό κόλπο.

Η υποδοχή αυτή λειτουργεί κάπως σαν αντλία: αντλεί το σπέρμα από την προεξοχή που έχει στο σώμα του το θηλυκό. Το ζευγάρωμα του είδους αυτού διαρκεί από 40 έως 70 ώρες. Η δημοσίευση έγινε στο περιοδικό Current Biology.
Μέχρι σήμερα οι επιστήμονες έχουν παρατηρήσει πολλές φορές αλλαγή ρόλων σε διάφορα ζώα, δηλαδή τα θηλυκά να αναλαμβάνουν δραστηριότητες που σύμφωνα με τα ανθρώπινα δεδομένα είναι αρσενικές εκδηλώσεις.
Ωστόσο είναι η πρώτη περίπτωση που τα δυο φύλα φέρουν αντίστροφα γενετικά όργανα. Η ανακάλυψη αυτή ανοίγει ίσως ένα εντελώς νέο πεδίο στη μελέτη της εξέλιξης των ειδών.

http://www.4news.gr 
Οκτώ άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στα έργα που γίνονται για το Παγκόσμιο Κύπελλο στη Βραζιλία – Το Onsports σας παρουσιάζει τα περιστατικά και τις αντιδράσεις στη «χώρα του καφέ»

Ελάχιστος είναι ο χρόνος που έχει απομείνει για την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου στη Βραζιλία. Ακόμα και τώρα όμως, οι διοργανωτές δεν είναι 100% έτοιμοι με αρκετά από τα γήπεδα να είναι ακόμα υπό κατασκευή. Ένα από αυτά είναι και το «Αρένα Παντανάλ» στο οποίο γράφτηκε το τελευταίο δυσάρεστο γεγονός.

Ένας από τους εργάτες, γνώρισε τραγικό θάνατο από ηλεκτροπληξία και η λίστα με τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους για να είναι όλα έτοιμα για την έναρξη της διοργάνωσης, μεγάλωσε στους οκτώ.

Δυστυχώς, η αρχή έγινε δύο χρόνια νωρίτερα, όταν και οι εργασίες ήταν στα πρώτα τους στάδια. Τότε το 2012, ένας εργάτης βρήκε τον θάνατο στην Μπραζίλια στην κατασκευή ενός από τα γήπεδα.

Από εκεί και πέρα, το μεγάλο τραγικό συμβάν έλαβε χώρα στο «Ιτακεράο» του Σάο Πάουλο. Τότε, μία οροφή του γηπέδου κατέρρευσε με αποτέλεσμα να πάρει μαζί της δύο εργάτες καθώς έπεσε πάνω τους, ενώ ακόμα ένας βρέθηκε σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο. «Είμαι βαθύτατα στεναχωρημένος για το θάνατο των εργατών στο Κορίνθιανς Αρένα», είχε αναφέρει ο Σεπ Μπλάτερ τότε.

Τον περασμένο Δεκέμβριο στο «Αρένα Αμαζόνα» του Μαναούς, υπήρξε μερική στάση των εργασιών, καθώς ένας από τους εργάτες έπεσε από ύψος 25 μέτρων για να χάσει τη ζωή του. Ο Μαρκλουέντο ντε Μέλο Φερέιρα, 22 ετών, άφησε την τελευταία του πνοή κατά τη διακομιδή του στο νοσοκομείο και έγινε ο τέταρτος νεκρός στην προετοιμασία της Βραζιλίας.

Δυστυχώς, στο συγκεκριμένο γήπεδο, δεν ήταν το μοναδικό τραγικό συμβάν, καθώς στη συνέχεια, υπήρξαν ακόμα δύο θανάτοι. Ο ένας ήρθε από φυσικά αίτια και όχι από κάποιο ατύχημα, ενώ ένας 55χρονος από την Πορτογαλία, σκοτώθηκε όταν ένα μηχάνημα τον χτύπησε με δύναμη στο κεφάλι για να τον σκοτώσει ακαριαία.

Στις 30 Μαρτίου και πριν από λίγες ημέρες στο «Αρένα Κορίνθιανς», ο Φάμπιο Χάμιλτον έπεσε από ύψος οκτώ μέτρων για να χάσει τη ζωή του. «Τοποθετούσε πατώματα στις προσωρινές εξέδρες του γηπέδου που θα φιλοξενήσει το εναρκτήριο ματς ανάμεσα στη Βραζιλία και την Κροατία στις 12 Ιουνίου», ανέφερε ο υπεύθυνος των εγκαταστάσεων, την ίδια ώρα που ο υπουργός Αθλητισμού της χώρας επιβεβαίωσε το τραγικό συμβάν.

«Το Υπουργείο Αθλητισμού εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του για το θάνατο του Fabio Hamilton da Cruz. Είμαστε δίπλα στην οικογένεια και τους φίλους του, περιμένοντας τα επίσημα αποτελέσματα των ερευνών για τα αίτια του δυστυχήματος», τόνισε για το τελευταίο συμβάν μέχρι αυτό της 5ης Μαΐου με τον άτυχο εργάτη να χάνει τη ζωή του από ηλεκτροπληξία και να γίνεται ο όγδοος.

Έτσι, με περίπου ένα μήνα για την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου, η ανησυχία είναι μεγάλη στο στρατόπεδο των Βραζιλιάνων. Από τη μία, δεν είναι όλα τα γήπεδα έτοιμα και από την άλλη, υπάρχει η δημόσια κατακραυγή για τις συνθήκες εργασιών και τους αρκετούς θανάτους από δυστυχήματα.

http://www.onsports.gr
Στις 28 Μαΐου ενεργοποιείται το νέο interface σε όλους τους χρήστες
Αλλάζει όψη το Twitter, και αυτό δεν είναι ευχάριστο νέο για τους περισσότερους από τους φανατικούς χρήστες του.
Το νέο interface έχει ήδη ενεργοποιηθεί σε μερικούς λογαριασμούς και αρκετοί χρήστες το υποδέχτηκαν με διόλου κολακευτικά σχόλια.
Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της διεύθυνσης του Twitter, όλοι οι λογαριασμοί σε ολόκληρο τον κόσμο θα έχουν το νέο σχεδιασμό στις 28 Μαΐου.
Αυτό σημαίνει ότι το Twitter θα μοιάζει με το Facebook. Θέλετε ένα παράδειγμα; Δείτε σε αντιπαράθεση το νέο look του Twitter και τη σελίδα στο Facebook του ίδιου χρήστη, στη φωτογραφία που ακολουθεί…





http://peiraxtiri.gr
Το δικό τους κανάλι θα έχουν στις ΗΠΑ όσοι δεν πιστεύουν, όπως αναφέρει η Huffington Post.

Η αμερικάνικη ομοσπονδία άθεων ανακοίνωσε ότι έως το τέλος του Ιουλίου θα δημιουργήσει το δικό της κανάλι, το οποίο θα απευθύνεται αποκλειστικά σε όλους όσοι δεν πιστεύουν.

Η έδρα της οργάνωσης βρίσκεται στο New Jersey και την ανακοίνωση έκανε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας David Silverman.

Στις ΗΠΑ λειτουργούν, επίσης, περισσότερα από 100 χριστιανικά κανάλια.

http://www.enikos.gr
Έκπληξη στον πιτσαδόρο των Όσκαρ έκανε η αγαπημένη του ηθοποιός, Julia Roberts και μάλιστα… ξυπόλητη!

 Η βραβευμένη με όσκαρ ηθοποιός πήγε στην εκπομπή της Ellen De Generis και βγήκε ξυπόλητη στον αέρα, αφού σύρθηκε στο πάτωμα για να κρυφτεί και να κάνει έκπληξη στον πιτσαδόρο.

Ο Έντγκαρ Μαρτιροσιάν έγινε διάσημος όταν ανέβηκε στη σκηνή τη βραδιά των Όσκαρ και έκανε την παράδοση της πίτσας, ενώ πήρε και 1.000 δολάρια ως φιλοδώρημα.

Την πρώτη φορά που ήταν καλεσμένος στην εκπομπή, είχε πει πως η αγαπημένη του ηθοποιός είναι η Roberts, έτσι τη δεύτερη του «έσκασε» ως έκπληξη.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Με αφορμή την 8η εθελοντική αιμοδοσία αποφασίστηκε η συγκέντρωση φαρμάκων για την ενίσχυση του Δημοτικού Φαρμακείου-Ιατρείου Καλαμαριάς, καθώς και αντιβιοτικών και λοιπών φαρμάκων για παιδιά.

Η αιμοδοσία και η συγκέντρωση φαρμάκων θα πραγματοποιηθούν στο Δημοτικό Ιατρείο στην Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής Αλληλεγγύης και Δημόσιας Υγείας την Δευτέρα 12/5 και ώρες 9:00-13:00.

Πληροφορίες : Γιουρούκαλης Αλέξανδρος - Παπατζήκα Ζακελίν Τηλέφωνα: 2313-314.511 & 314.500

http://www.thestival.gr
Μπορεί να ζούμε εν έτει 2014, ωστόσο φαίνεται πως ορισμένες πρακτικές του παρελθόντος…ζουν και βασιλεύουν σε Δήμους της περιοχής μας!
 
Σύμφωνα με πληροφορίες του Kozanimedia, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Σερβίων-Βελβεντού, με το συνδυασμό του υποψήφιου δημάρχου Αθανάσιου Κοσματόπουλου, παρουσία του τελευταίου, σε προεκλογική επίσκεψή τους στο ΚΑΠΗ Σερβίων, έβγαλε από τη τσέπη του 400 ευρώ και υποσχέθηκε πως θα συμβάλει στην πραγματοποίηση…εκδρομής για τα μέλη του ΚΑΠΗ!!

Επίσης, ο ίδιος υποσχέθηκε πως, σε περίπτωση εκλογής του συνδυασμού του, θα χαρίσει και μια τηλεόραση Plasma στο ΚΑΠΗ Σερβίων!!!

Όλα αυτά μόλις 10 ημέρες πριν από την εκλογική αναμέτρηση της 18ης Μαϊου στο Δήμο Σερβίων-Βελβεντού…

Χωρίς άλλα σχόλια…

http://www.seleo.gr 
Σαν σήμερα το 1981 ο Φρανσουά Μιτεράν γίνεται ο πρώτος σοσιαλιστής πρόεδρος της Γαλλίας.

1291 - Σκωτσέζοι ευγενείς αναγνωρίζουν την εξουσία του βασιλιά Εδουάρδου Α' της Αγγλίας.

1497 - Ο Αμέριγκο Βεσπούκι αναχωρεί από το Κάντιθ για το πρώτο του ταξίδι στο Νέο Κόσμο.

1503 - Ο Χριστόφορος Κολόμβος φτάνει στα Νησιά Καϋμάν και τα ονομάζει Λας Τορτούγας (Οι Χελώνες) εξαιτίας των πολλών χελωνών που υπήρχαν εκεί.

1534 - Ο Γάλλος εξερευνητής Ζακ Καρτιέ φτάνει στη Νέα Γη.

1655 - Αγγλικά στρατεύματα καταλαμβάνουν την Τζαμάικα από τους Ισπανούς.

1768 - Ο Τζων Ουίλκς φυλακίζεται για τη συγγραφή ενός άρθρου στην εφημερίδα North Briton, όπου ασκούσε αυστηρή κριτική εναντίον του βασιλιά Γεωργίου Γ'. Το γεγονός προκαλεί ταραχές στο Λονδίνο.

1773 - Το κοινοβούλιο της Μεγάλης Βρετανίας περνά νόμο, με τον οποίο χορηγεί στην Αγγλική Εταιρεία Ανατολικών Ινδιών το μονοπώλιο του εμπόριου τσαγιού στη Βόρεια Αμερική.

1774 - Ο Λουδοβίκος ΙΣΤ' και η Μαρία Αντουανέτα γίνονται βασιλιάς και βασίλισσα, αντίστοιχα, της Γαλλίας.

1775 - Αμερικανική Επανάσταση: το οχυρό Τικοντερόγκα καταλαμβάνεται από μία μικρή δύναμη Αμερικανών με επικεφαλής τον συνταγματάρχη Μπένεντικτ Άρνολντ και τον Ίθαν Άλλεν.

1775 - Αμερικανική Επανάσταση: αντιπρόσωποι από 13 αμερικανικές αποικίες συνέρχονται στο Δεύτερο Ηπειρωτικό Συνέδριο στη Φιλαδέλφεια.

1796 - Πόλεμος του Πρώτου Συνασπισμού: ο Ναπολέων Α΄ της Γαλλίας νικά τις αυστριακές δυνάμεις στη γέφυρα Λοντί πάνω από τον ποταμό Άντα στην Ιταλία. Οι Αυστριακοί χάνουν περίπου 2.000 άνδρες.

1877 - Η Ρουμανία κηρύσσει την ανεξαρτησία της από την Τουρκία.

1913 - Το πρώτο τετρακινητήριο αεροπλάνο στον κόσμο, o "Ρώσος Ιππότης" επιχειρεί την πρώτη επιτυχή δοκιμαστική πτήση.

1925 - Η Κύπρος ανακηρύσσεται από την Αγγλία αποικία του Βρετανικού Στέμματος.

1940 - Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος: Η Ναζιστική Γερμανία εισβάλλει στο Βέλγιο, το Λουξεμβούργο, την Ολλανδία και την Γαλλία.

1940 - Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος: Ο Σερ Ουίνστων Τσώρτσιλ αναλαμβάνει την πρωθυπουργία του Ηνωμένου Βασιλείου.

1940 - Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος: Το Ηνωμένο Βασίλειο εισβάλλει στην Ισλανδία.

1979 - Οι Ομόσπονδες Πολιτείες της Μικρονησίας αποκτούν την αυτονομία τους.

1988 - Ο Μισέλ Ροκάρ αναλαμβάνει την πρωθυπουργία της Γαλλίας.

http://www.enikos.gr 
Αγαπημένη μου Σόφη,

Πολλή συζήτηση είχε γίνει τα προηγούμενα χρόνια για την Eurovision.Τα τελευταία χρόνια, επειδή έχουμε πιο σοβαρά θέματα για να ασχοληθούμε, οι πολλές συζητήσεις έχουν πάψει κι έχουν περιοριστεί στο γεγονός και σε κάποια κουτσομπολιά, έτσι για το πικάντικο του πράγματος.
 Να καταθέσω κι εγώ την άποψη μου για το θέμα:δεν ξέρω τι ήταν παλιά ο διαγωνισμός αλλά από τότε  που θυμάμαι να τον παρακολουθώ, η Eurovision ήταν,για μένα, μία πολύ καλή ευκαιρία για μάζωξη οικογένειας και φίλων,με συνοδεία πίτσας,σχολίων και μουσικής.Τελεία.Να σου πω τώρα μερικά μικρά tips Σοφάκη;


  • Το ήξερες Σοφάκη ότι η Καίτη Γαρμπή από το 1993 κατέχει ένα ρεκόρ στην ιστορία της Eurovision; Το μεγαλύτερο σταθερό,κοντινό πλάνο που έκανε ποτέ σκηνοθέτης σε ερμηνεύτρια.Για περίπου 45 δευτερόλεπτα ο σκηνοθέτης της βραδιάς είχε κολλήσει την κάμερα στα γαλάζια μάτια της Γαρμπή. Θεά! Για του λόγου το αληθές ορίστε το "Ελλάδα χώρα του φωτός". Από το 2.00' μέχρι το τέλος είναι μόνο Καιτούλα.
  • Το ήξερες Σοφάκη ότι πριν το 1998 υπήρχε ζωντανή ορχήστρα που έπαιζε το μουσικό κομμάτι εκείνη την ώρα; Μάλιστα το 1989 στο τραγούδι της Κύπρου ( Απόψε ας βρεθούμε) είχε γίνει λάθος από τον κιθαρίστα της ορχήστρας που ξεκίνησε σε διαφορετική κλίμακα από αυτή που έπρεπε κι έτσι η τραγουδίστρια ακούστηκε τελείως εκτός στην εισαγωγή της.
  • Το ήξερες Σοφάκη ότι το 1991, ενώ είχαμε ένα πραγματικά ωραίο τραγούδι,"Η άνοιξη"  του Ανδρέα Μικρούτσικου με ερμηνεύτρια τη Σοφία Βόσσου, με πολύ καλά προγνωστικά πήραμε μόλις την 13η θέση;Λίγο το απερίγραπτο μπρος-πίσω του Μικρούτσικου επί σκηνής,λίγο η γεμάτη έπαρση δήλωση του στην συνέντευξη τύπου της προηγούμενης μέρας "σας μιλάει η πρώτη θέση",λίγο τα φαλτσαρίσματα-κοκοράκια που έκανε ο σαξοφωνίστας (στο βίντεο από το 1.48'' μέχρι 2.03'' το σαξόφωνο πραγματικά σπάει αυτιά) και να την η 13η θέση. 
  • Το ήξερες Σοφάκη ότι τις χρονιές 1974,1982,1984,1986,1999,2000 δεν συμμετείχαμε στον διαγωνισμό; Η μη συμμετοχή μας ήταν για διάφορους λόγους. Αυτός που μου προκαλεί την μεγαλύτερη απορία είναι του 1984, όπου η ΕΡΤ θεώρησε ότι η Eurovision είναι διοργάνωση χαμηλού επιπέδου και δεν προκήρυξε καν διαγωνισμό για τραγούδι!Ενώ τα τελευταία χρόνια που στέλνουμε τραγούδια έχουμε πήξει στο επίπεδο.


         Πολλά μελωδικά φιλιά κοριτσάκι

         Σε φιλώ γλυκά.


http://www.dears0fi.blogspot.gr
Ζωηρό παραμένει το ενδιαφέρον των Ελλήνων για μετανάστευση στην Αυστραλία, αν και πολλοί γνωρίζουν πως η μακρινή χώρα δεν είναι πια... γη της Επαγγελίας.

Η Ελληνορθόδοξη Κοινότητα Μελβούρνης και Βικτόριας συνεχίζει να λαμβάνει καθημερινά τηλεφωνήματα και email από Ελληνες.

«Υπάρχει αρκετός κόσμος που θέλει να έρθει να δουλέψει εδώ. Μπορεί να είναι λιγότεροι από το 2011, αλλά είναι πιο συνειδητοποιημένοι, το έχουν σκεφτεί και δεν παίρνουν απλώς μια επιπόλαια απόφαση», εξηγεί στο «Εθνος» ο γενικός γραμματέας της κοινότητας, Κ. Μάρκος.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Τουρισμού, αναμένεται να υπογραφεί τις επόμενες ημέρες διακρατική συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και την Αυστραλία, για χορήγηση τουριστικής βίζας σε άτομα ηλικίας 18 έως 30 ετών, με δικαίωμα εργασίας έως έναν χρόνο. «Υπάρχουν πολλοί Ελληνες που περιμένουν αυτή τη βίζα για να έρθουν να εργαστούν. Στην κοινότητα έχουμε 1-2 τηλεφωνήματα την ημέρα από ανθρώπους που ενδιαφέρονται για τις βίζες και λαμβάνουμε καθημερινά email με βιογραφικά», λέει ο κ. Μάρκος.

Βιογραφικά στέλνουν κυρίως άνθρωποι με σπουδές, όπως δάσκαλοι και καθηγητές, πολιτικοί μηχανικοί, αλλά και υπάλληλοι γραφείου, εργαζόμενοι στον τουρισμό, μάγειροι κ.ά. Πολλοί είναι 30-45 ετών και αποκλείονται λόγω ηλικίας. Ενδιαφέρον, ωστόσο, υπάρχει και από νέους.

Σήμερα οι κάτοχοι τουριστικής βίζας δεν επιτρέπεται να εργαστούν. Πολλοί ταξίδεψαν με φοιτητική βίζα προσπαθώντας να ριζώσουν στην Αυστραλία ή γράφτηκαν σε μια σχολή μετατρέποντας την τουριστική τους βίζα σε φοιτητική.

«Οικογένειες με παιδιά ξοδεύουν τις τελευταίες τους οικονομίες για να έρθουν εδώ με φοιτητικές βίζες. Και τελικά δεν τα βγάζουν πέρα επειδή δεν είναι σωστά ενημερωμένοι. Η Αυστραλία δεν είναι επίγειος παράδεισος», προειδοποιεί η Μαρία Μπακαλίδου, που ζει δύο χρόνια στη μακρινή χώρα.

Ο κ. Μάρκος υπολογίζει τους Ελληνες που μετανάστευσαν από το 2011 στην Αυστραλία κι έχουν τώρα φοιτητική βίζα σε 2.000 άτομα. Πολύ περισσότεροι είναι οι Ελληνοαυστραλοί που είχαν γυρίσει στην Ελλάδα και τώρα επιστρέφουν οι ίδιοι ή τα παιδιά τους.

Εργάτες σε οικοδομές, μικρομεσαίοι επιχειρηματίες που έπεσαν έξω, αρχιτέκτονες, πολιτικοί μηχανικοί, γιατροί. «Στη Μελβούρνη από το 2011 μέχρι σήμερα έχουν έρθει 50-60 γιατροί και άλλοι πτυχιούχοι», λέει ο κ. Μάρκος και συμπληρώνει: «Ηρθαν κι αρκετοί που δεν τα κατάφεραν κι επέστρεψαν στην Ελλάδα. Ιδιαίτερα οικογένειες με παιδιά, επειδή τα έξοδα εδώ είναι πολλά».

Τα επαγγέλματα με ζήτηση

Η Μελβούρνη είναι μια πόλη παροχής υπηρεσιών, τονίζει ο κ. Μάρκος και δίνει οδηγίες για τους επίδοξους μετανάστες: «Ζήτηση έχουν αυτή τη στιγμή τα επαγγέλματα που σχετίζονται με την εστίαση, όπως μάγειροι, ζαχαροπλάστες κ.ά. Στην οικοδομή υπάρχει επίσης ζήτηση καθώς η ανοικοδόμηση συνεχίζεται στην πόλη, ενώ ο προϋπολογισμός της πολιτείας της Βικτόριας προβλέπει μεγάλα κονδύλια για βελτίωση δημόσιων συγκοινωνιών και δρόμων.

Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον για γιατρούς, νοσοκόμες και άλλα επαγγέλματα υγείας κυρίως για φροντίδα ηλικιωμένων σε γηροκομεία κ.λπ. καθώς οι Ελληνες μετανάστες της γενιάς του 1950-1960 είναι πια στην τρίτη ηλικία. Πολλές εταιρείες Ελλήνων δραστηριοποιούνται επίσης στον χώρο του καθαρισμού κτιρίων, ενώ μικρότερη ζήτηση υπάρχει για εκπαιδευτικούς».

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Σίγουρα η πρίζα είναι μια προφανής απάντηση, αλλά δεν είναι το μοναδική!

Τα χέρια μας έρχονται καθημερινά σε επαφή με δεκάδες – φαινομενικά αθώες – επιφάνειες που μπορεί όμως να αποτελέσουν κίνδυνο για την υγεία μας.

Δείτε 4 αντικείμενα και μέρη του σώματος με τα οποία πρέπει να… διακόψετε τις συχνές επαφές!

1. Η αντλία της βενζίνης

Αποφύγετε την αυτοεξυπηρέτηση την επόμενη φορά που θα πάτε στο βενζινάδικο και ζητήστε τη βοήθεια του υπαλλήλου – αν βέβαια φοράει γάντια. Ερευνητές από τις ΗΠΑ διαπίστωσαν ότι στο 71% των περιπτώσεων οι αντλίες μολύνονται με επιβλαβή χημικά, βακτήρια και ιούς.

2. Η μύτη

Ακόμη και το παραμικρό ξύσιμο ή τρίψιμο μπορεί να οδηγήσει σε μικροτραυματισμούς, ερεθισμούς και λοιμώξεις, σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Δερματολογίας.

3. Τα μάτια

Συνηθίζουμε να τρίβουμε τα μάτια μας όταν είμαστε κουρασμένοι ή όταν θολώνει η όρασή μας. Το μάτι είναι ένα από τα πλέον ευαίσθητα όργανα του σώματος και μπορεί να μολυνθεί από μικροοργανισμούς που δεν επηρεάζουν μόνο την όραση αλλά και κάθε σύστημα του σώματος.

4. Η βρύση στην κοινόχρηστη κουζίνα του γραφείου

Αμερικανοί ερευνητές υποστηρίζουν ότι οι κοινόχρηστες κουζίνες είναι από τους πιο βρώμικους δημόσιους χώρους. Τα δεκάδες χέρια που ακουμπούν μεταφέρουν παθογόνους μικροοργανισμούς, ενώ και τα διάφορα τρόφιμα μεταφέρουν επίσης δεκάδες βακτήρια.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!