Παρασκευή 29 Απριλίου 2022

 

Στην εκπομπή «Mega Καλημέρα» μίλησε ο Σταμάτης Γονίδης, ο οποίος μεταξύ άλλων αποκάλυψε πως είχε σκεφτεί πολλές φορές να μονάσει. 

Ο γνωστός τραγουδιστής σχολίασε μάλιστα και προηγούμενη δήλωσή του ότι με τη σκέψη του μετακίνησε αντικείμενα.

«Μου έχει περάσει πολλές φορές από το μυαλό να αφήσω το τραγούδι και να μονάσω. Αλλά όπως εξελίσσεται η ζωή μου, τώρα πια είναι δύσκολο. Θα ήθελα να μπαρκάρω για ένα μήνα, μου λείπει αυτό», είπε αρχικά ο Σταμάτης Γονίδης.

Ο Σταμάτης Γονίδης είπε στη συνέχεια: «Όταν είπα ότι με τη σκέψη μετακίνησα αντικείμενα, θεωρήθηκα γραφικός. Ποτέ δεν λέω πράγματα που δεν είναι έτσι, ποτέ δεν είπα κάτι που είναι ψέματα».

«Αυτό που λέω ότι κάνω, μπορεί να το κάνει ο κάθε άνθρωπος, αρκεί να το δουλέψει. Υπάρχουν πολλοί, δεν είμαι μόνο εγώ. Δεν λέμε ότι μετακινούμε ένα τραπέζι, ούτε ένα σπίτι, αλλά αντικείμενα λεπτά» υποστήριξε ο τραγουδιστής.

 

Ο φοιτητής Minwook Paeng κατασκεύασε ένα ρομποτικό ‘τρίτο μάτι’ που στερεώνεται στο μέτωπο και μας βοηθάει να αποφεύγουμε φυσικά εμπόδια, τη στιγμή που τα φυσικά μας μάτια τα έχουμε ‘κολλημένα’, ως είθισται, στην οθόνη του smartphone μας. 

 

Εκπαιδευμένα δελφίνια έχει αναπτύξει η Ρωσία στον ναύσταθμο της Σεβαστούπολης, σε μια προσπάθεια να προστατέψει τις εγκαταστάσεις από υποθαλάσσια επίθεση δολιοφθορέων.

Το US Naval Institute ανέλυσε δορυφορικές φωτογραφίες από τη ναυτική βάση στη Σεβαστούπολη και κατέληξε ότι δύο περιφράξεις για δελφίνια μεταφέρθηκαν εκεί τον Φεβρουάριο, περίπου όταν ξεκίνησε η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Οι περιφράξεις τοποθετήθηκαν στην είσοδο του λιμανιού.

Η Ρωσία έχει ιστορικό εκπαίδευσης δελφινιών για στρατιωτικούς σκοπούς, χρησιμοποιώντας τα για να ανακτήσει αντικείμενα ή για να αποτρέψει εχθρικούς δύτες.

Ο ναύσταθμος της Σεβαστούπολης στην προσαρτηθείσα από τη Ρωσία Κριμαία έχει μεγάλη σημασία για τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις, καθώς φιλοξενεί το σύνολο του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας, ναυαρχίδα του οποίου ήταν το βυθισμένο πλέον καταδρομικό «Μασκβά».

Κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, ΗΠΑ και Ρωσία υιοθέτησαν τέτοια προγράμματα εκπαίδευσης δελφινιών, σε μια προσπάθεια να εκμεταλλευθούν τις μοναδικές ικανότητες ηχοεντοπισμού των θηλαστικών αυτών, που είναι ικανά να εντοπίζουν και να αποφεύγουν υποθαλάσσια εμπόδια, όπως νάρκες. Οι ΗΠΑ έχουν δαπανήσει περισσότερα από 28 εκατ. δολάρια συντηρώντας κοπάδια εκπαιδευμένων δελφινιών και θαλάσσιων ελεφάντων για τέτοιες επιχειρήσεις αποναρκοθέτησης.

 

Σε ένα απίστευτο παραλήρημα με χυδαίους χαρακτηρισμούς κατά των οπαδών του ΠΑΟΚ επιδόθηκε ο Τάκης Τσουκαλάς, μετά τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού από τον θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδος.

Εμφανώς εκνευρισμένος, βγήκε εκτός ορίων στην εκπομπή του «Άντε Γεια» που πλέον μεταδίδεται μόνο μέσα από το κανάλι του στο YouTube, χαρακτηρίζοντας μεταξύ άλλων «Τούρκους, γύφτους, Σκοπιανούς» τους οπαδούς του ΠΑΟΚ και όχι μόνο.

«Ποτέ δεν έχει κρυφτεί η εκπομπή μου…να. Γαμ… την Βουλγαρία σας… Έπρεπε να φάτε 5 γκολ. Κάνω λάθος ρε μουν…; Μιλάτε ρε Βούλγαροι. Να σας λέω Βούλγαρους ή Σκοπιανούς που είστε και προδότες; Τι από τα δύο σας βολεύει; Ή κ…λόγυφτοι ή κ…λότουρκοι;»

 Η αποκάλυψη ενός σκανδάλου: Πώς οι Σουηδοί έκλεψαν το εθνικό τους προϊόν από τους Τούρκους

Η Σουηδία, η χώρα των Ikea και του κοινωνικού κράτους, κάνει μία εξομολόγηση που σοκάρει τον πλανήτη. 

Τα σουηδικά κεφτεδάκια, που αποτελούν το εθνικό πιάτο της και ίσως τη διασημότερη εξαγωγή της (αφού στα 340 καταστήματα Ikea ανά τον πλανήτη καταναλώνονται κάθε μέρα περισσότερα από 2 εκατομμύρια τέτοια κεφτεδάκια) δεν είναι πραγματικά σουηδικά, αλλά τουρκικά. 

Η αποκάλυψη έρχεται από τα πιο επίσημα χείλη: Από τον λογαριασμό της χώρας στο Twitter. 

«Τα σουηδικά κεφτεδάκια στηρίζονται στην πραγματικότητα σε μία συνταγή που ο Βασιλιάς Κάρολος XII έφερε πίσω μαζί του από την Τουρκία στις αρχές του 18ου αιώνα. Ας μείνουμε στα γεγονότα», έγραφε το επίμαχο τουίτ. 

Τι προκάλεσε αυτή την εξομολόγηση,  μερικούς αιώνες μετά, δεν έγινε γνωστό.  Όμως η αποκάλυψη προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων. 

Όπως ήταν αναμενόμενο, οι Τούρκοι ενθουσιάστηκαν. Οι Σουηδοί, από την άλλη πλευρά, σοκαρίστηκαν. «Όλη μου η ζωή ήταν ένα ψέμα…», έγραψε στο Twitter o Σουηδός William J. 

«Είμαστε διατεθειμένοι να το ξεχάσουμε εάν μας δώσετε τον Zlatan Ibrahimovic», έγραψε ένας Τούρκος, αναφερόμενος στον Σουηδό άσσο του ποδοσφαίρου.

Τα τουρκικά media έσπευσαν να επισημάνουν ότι ο Κάρολος, που κυβέρνησε από το 1697 έως το 1718 και πέρασε μερικά χρόνια εξόριστος στην Οθωμανική Αυτοκρατορία  (στη σημερινή Μολδαβία) στις αρχές του 18ου αιώνα, έφερε μαζί του κατά την επιστροφή του στη Σουηδία και άλλα τουρκικά προϊόντα, όπως τον καφέ και το γεμιστό λάχανο. 

Οι Σουηδοί, που κάθε άλλο παρά ήθελαν να εμπλακούν σε έναν γαστρονομικό πόλεμο, έσπευσαν να κατεβάσουν τους τόνους. «Αγαπάμε τον καφέ ακόμα περισσότερο από τα κεφτεδάκια! Σε κάποια στιγμή, είχαμε ακόμα και καφε-απαγόρευση στη Σουηδία!», έγραψε ο επίσημος λογαριασμός της χώρας στο Twitter. 

Η Ikea, πάντως, εξακολουθεί να πουλά «σουηδικά κεφτεδάκια» και όχι «τουρκικούς κεφτέδες» (Köfte) στα καταστήματά της. 

moneyreview.gr

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!