Τρίτη 10 Μαρτίου 2020


Ο Λιονέλ Μέσι ετοιμάζεται να κάνει μία σπάνια κίνηση αλτρουισμού αφού σύμφωνα με ισπανικά Μέσα φαίνεται πρόθυμος να ξεπληρώσει όλα τα χρέη του Ροναλντίνιο και να τον βγάλει από τη φυλακή όπου βρίσκεται στην Παραγουάη.
Σανίδα σωτηρία στον Ροναλντίνιο ετοιμάζεται να προσφέρει ο Λιονέλ Μέσι. Σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα “AS”, ο ηγέτης της Μπαρτσελόνα και κάποτε μαθητευόμενος του Βραζιλιάνου “μάγου” στους “μπλαουγκράνα” έχει θορυβηθεί από όσα περνάει ο φίλος του μετά την ιστορία με το πλαστό διαβατήριο, που τον οδήγησε σε φυλακή της Παραγουάης.
Η “AS” αποκαλύπτει πως ο Αργεντινός σούπερ σταρ έχει την διάθεση να ξεπληρώσει τα χρέη του Ροναλντίνιο, ενώ προσέλαβε δικηγόρους και θα καταβάλει και το ποσό των 4 εκατομμυρίων ευρώ που απαιτείται για να απελευθερωθεί.

Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε στην πτήση της United Airlines, που συνδέει την κομητεία Ιγκλ του Κολοράντο με το Νούαρκ, στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ, το απόγευμα της Κυριακής
Συγκεκριμένα, τρεις επιβάτες, θορυβημένοι από τα φταρνίσματα και τον βήχα συνεπιβάτη τους, ο οποίος θεώρησαν ότι ήταν φορέας του νέου κορονοϊού, διαμαρτυρήθηκαν τόσο έντονα που εντέλει οι χειριστές του αεροσκάφους αποφάσισαν να το προσγειώσουν εκτάκτως στο Νένβερ για να τους αφήσουν να κατέβουν.
Η εταιρεία διαβεβαίωσε μέσα ενημέρωσης των ΗΠΑ ότι δεν επρόκειτο «επ’ ουδενί για έκτακτο ιατρικό περιστατικό», αλλά για συμβάν που προκάλεσαν επιβάτες που φοβούνταν ότι θα μολύνονταν από συνεπιβάτη τους διότι φταρνιζόταν και έβηχε.
Τελικά ο επιβάτης εξετάστηκε στο Ντένβερ και αποδείχθηκε ότι είχε απλώς αλλεργία, δεν είχε πυρετό, και του επιτράπηκε να συνεχίσει το ταξίδι.
Τρεις άνθρωποι που διαμαρτύρονταν για την παρουσία του προτίμησαν αντιθέτως να κατέβουν από το αεροσκάφος και να συνεχίσουν το ταξίδι με άλλα μέσα, ανέφερε η αστυνομία του Ντένβερ.

Σε διακοπή συνεργασίας με τα ηλεκτρονικά φαρμακεία και τα καταστήματα που ανατίμησαν υπερβολικά τιμές σε προϊόντα με αφορμή τον κορονοϊό προχωρά η Skroutz.
«Το προϊόν δεν υπάρχει πλέον στο Skroutz». Με την ένδειξη αυτή ενημερώνει, έστω και πλαγίως, η ελληνική πλατφόρμα την διακοπή συνεργασίας της με ηλεκτρονικά φαρμακεία και καταστήματα που είχαν αυξήσει υπερβολικά τις τιμές τους σε προϊόντα με αφορμή την εξάπλωση του κορονοϊού. Είναι χαρακτηριστικό ότι ανάμεσα στα προϊόντα είναι και η περίπτωση του Dettol που είχε αναδείξει την προηγούμενη εβδομάδα το News24/7.

Μάσκες και απολυμαντικά

Skroutz:
Σύμφωνα με όσα ανέφερε εκπρόσωπος της Skroutz στο News24/7, η κίνηση αφορά αρκετά προϊόντα όπως ιατρικές μάσκες και απολυμαντικά. Η εταιρεία ειδοποίησε τους συνεργάτες της για την πρόθεση της και σε όσους δεν συμμορφώθηκαν προχώρησε σε αναστολή της συνεργασίας. Η Skroutz δεν έχει αποφασίσει τι στάση θα ακολουθήσει στο μέλλον με τις συγκεκριμένες εταιρείες και αν θα τις εντάξει ξανά στην πλατφόρμα.
Αξίζει να αναφερθεί ότι με αφορμή τα κρούσματα αισχροκέρδειας σε προϊόντα προστασίας από τον κορονοϊό, η Επιτροπή Ανταγωνισμού το Σάββατο προχώρησε σε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία «θα εξετάζει κατά άμεση προτεραιότητα, κάθε σχετική περίπτωση που θα υποπέσει στην αντίληψή της, μέσω καταγγελίας, αίτησης επιείκειας από μέλος καρτέλ, ή άλλων πηγών πληροφόρησης (τύπος, διαδίκτυο, δημόσιες ανακοινώσεις κ.λπ.) εκμεταλλευόμενες το ειδικό αυτό ζήτημα δημόσιας υγείας και τις ευαισθησίες του καταναλωτικού κοινού και θα επιβάλλει αυστηρότατες κυρώσεις στις επιχειρήσεις που τυχόν εφαρμόζουν παρόμοιες αντιανταγωνιστικές πρακτικές«.
Το φαινόμενο αισχροκέρδειας δεν είναι ελληνικό. Η Amazon με ανακοίνωση της είχε προχωρήσει σε κίνηση αντίστοιχη με αυτή της Skroutz πριν από μερικές μέρες αφαιρώντας από την πλατφόρμα της 530.000 προϊόντα των οποίων οι τιμές είχαν αυξηθεί αδικαιολόγητα ενώ είχε αναστείλει και την λειτουργία σε περισσότερους από 2.500 λογαριασμούς προμηθευτών.
Πηγή: News24/7
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!