Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2018

ην τελευταία του πνοή άφησε σήμερα, σε ηλικία 64 ετών, ο τραγουδοποιός Τζίμης Πανούσης.
Νωρίτερα σήμερα μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοκομείο, μετά το νέο καρδιακό επεισόδιο που υπέστη. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες βρισκόταν στο σπίτι του, από όπου τον παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και τον μετέφερε στον Ερυθρό Σταυρό.
Παρά τις προσπάθειες ανάνηψης ο μουσικός έχασε τη μάχη με τη ζωή.
Υπενθυμίζεται πως στις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου, ο μουσικός είχε υποστεί ανακοπή, ενώ βρισκόταν στη σκηνή και είχε μεταφερθεί με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο, όπου παρέμεινε νοσηλευόμενος για λίγες μέρες.

Οι αλλαγές που φέρνει ο ιδρυτής του Facebook στην πλατφόρμα δεν αντιμετωπίστηκε ευνοϊκά από τους επενδυτές.
Περισσότερο από όσο ίσως να είχε και ο ίδιος φανταστεί στοίχισε στον Μαρκ Ζούκερμπεργκ η απόφασή του να αλλάξει δραστικά τον τρόπο με τον οποίο μπορούν οι χρήστες να βλέπουν τις αναρτήσεις στη σελίδα τους στο Facebook.
Η απόφασή του να περιορίσει την εμφάνιση εταιρικών και ενημερωτικών αναρτήσεων στο news feed των χρηστών για να ενισχύσει τα νέα που ανεβάζουν οι διαδικτυακοί φίλοι, έφερε ανησυχία στους επενδυτές και οδήγησε την Παρασκευή σε μεγάλη πτώση της μετοχής κατά 4,5%.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η συνολική περιουσία του Ζούκερμπεργκ, ο οποίος κατέχει το σημαντικότερο μερίδιο των μετοχών, να μειωθεί κατά 3,3 δισ. δολάρια, «πέφτοντας» στα 74 δισ. δολάρια.
Σημαντικό μερίδιο στην άσχημη αντίδραση των επενδυτών του Facebook παίζει σίγουρο ρόλο το γεγονός ότι μεγάλο μέρος αυτών είναι επιχειρήσεων των media, οι οποίες θα δουν τις αναρτήσεις του να μην εμφανίζονται με την ίδια συχνότητα στις οθόνες των χρηστών όπως σήμερα.
Η απόφαση αυτή του Zuckerberg έχει σαν αφετηρία την προσπάθεια να ελεγχθούν τα fake news, για τα οποία το facebook έχει κατηγορηθεί πολύ τον τελευταίο καιρό, ενώ αντιμετωπίζει και μια σειρά από δικαστικές διαμάχες για την “ανικανότητα” του να τα ελέγξει.
Το ζήτημα είναι εάν η κίνηση αυτή αποτελεί μια πραγματική προσπάθεια του μέσου κοινωνική δικτύωσης να επιτρέψει στις ρίζες του -δηλαδή να φέρνει κοντά τον κόσμο- ή είναι μια ακόμη έξυπνη κίνηση τακτικής του Ζούκερμπεργκ για να αναγκάσει τις εταιρείες που δεν θέλουν να δουν την προβολή τους να μειώνεται, να δώσουν ακόμη περισσότερα χρήματα για τις πληρωμένες καταχωρήσεις.
Μένει να δούμε πώς θα εξελιχθεί αυτή η πολύ σημαντική αλλαγή στην πολιτική αναρτήσεων του μέσου κοινωνικής δικτύωσης το οποίο έφτασε να έχει 2 δισ. μηνιαίους ενεργούς χρήστες σπάζοντας το ένα ρεκόρ μετά το άλλο.
Πηγή: fortunegreece.com

Ο όμιλος Lactalis θα ανακαλέσει όλα τα βρεφικά γάλατα που παρασκευάστηκαν στη μονάδα του στην Κραόν, όποια και αν είναι η ημερομηνία παραγωγής τους, ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομίας της Γαλλίας Μπρουνό Λε Μερ, μετά από επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο της εταιρείας, Εμανουέλ Μπεσνιέρ. Μέχρι σήμερα, η ανάκληση αφορούσε το βρεφικό γάλα που είχε παρασκευαστεί από τον Φεβρουάριο του 2017 και μετά.
Όπως είπε ο Λε Μερ, θέλει με τον τρόπο αυτό «να αποφευχθούν οι καθυστερήσεις, οι δυσκολίες στη διαλογή των παρτίδων και ο κίνδυνος ανθρώπινου λάθους».
«Ζήτησα κατ’ αρχήν από τον πρόεδρο της Lactalis, να επιδείξει ο όμιλος μεγαλύτερη διαφάνεια γιατί πιστεύω ότι η διαφάνεια είναι μια εγγύηση εμπιστοσύνης για τους καταναλωτές και για όλους τους Γάλλους», συνέχισε ο υπουργός, ο οποίος εμφανίστηκε μόνος στη συνέντευξη Τύπου.
Παρά την έκκληση του υπουργού Γεωργίας Στεφάν Τραβέρ, να μιλήσει δημοσίως για την υπόθεση, ο Μπεσνιέρ μπήκε στο υπουργείο Οικονομικών από πλαϊνή είσοδο, αποφεύγοντας τις κάμερες.
«Ο πρόεδρος της Lactalis θα ανακοινώσει δημοσίως τα αίτια της μόλυνσης του γάλακτος από σαλμονέλα μόλις γίνουν γνωστά», είπε ο Λε Μερ. «Κατόπιν η εταιρεία θα προχωρήσει σε όλες τις αναγκαίες επενδύσεις στη μονάδα της Κραόν για να διασφαλίσει την υγειονομική ασφάλεια του χώρου και να μην επαναληφθούν τέτοιες μολύνσεις», πρόσθεσε, αποκλείοντας εμμέσως την πιθανότητα να κλείσει το εργοστάσιο.
Οι 250 από τους 327 υπαλλήλους της μονάδας έχουν τεθεί σε «τεχνική αργία».
Σε ό,τι αφορά τις κυρώσεις που ενδέχεται να επιβληθούν στη Lactalis για την υπόθεση αυτή, ο υπουργός υπενθύμισε ότι είναι σε εξέλιξη η διερεύνηση του θέματος από τις δικαστικές αρχές.
Είπε επίσης ότι μίλησε με ενώσεις καταναλωτών που του πρότειναν ιδέες για να βελτιωθεί η διαδικασία απόσυρσης ελλατωματικών προϊόντων. «Όλα αυτά έχουν κάποιο κόστος όμως η διατροφική ασφάλεια των Γάλλων δεν έχει τιμή», κατέληξε ο Λε Μερ.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!